thoralf

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2015

RÄNTEAVDRAGEN KOMMER FÖRÄNDRAS

Av Thoralf Alfsson - 25 oktober 2015 23:58

IMF och EU har varnat Sverige för att en bostadsbubbla kan var på gång. Orsaken är det låga ränteläget i kombination med ränteavdragen.

Enligt uppgift i media är kostnaden idag ca 25-30 miljarder kronor för staten men de kan snabbt stiga till det dubbla om räntorna går upp.


Som ni ser motsvarar kostnaden för ränteavdragen ungefär samma summa som Migrationsverket i torsdags meddelade att regeringen måste skjuta till i budgeten, 29 miljarder kronor. Det är stora svarta hål i regeringens budget som måste täckas.


Jag är fullständigt övertygad om att finansminister Magdalena Andersson snart kommer meddela att regeringen minskar ränteavdragen kraftigt. Dessutom kommer man också införa ett tak!

 

Det ger omgående klirr i statskassan, bostadsmarknaden kyls ned och det har även en viss progressiv skatteprofil vilket säkert kommer gillas av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. De med riktigt stora lån drabbas hårdast.


Magdalena Andersson är i stort behov av intäkter till statsbudgeten och med ett sådant förslag slår hon två flugor i en smäll.


Den som planerar att sälja sin bostad bör göra det illa kvickt, den som planerar att köpa en bostad skall nog vänta en tid.

 
 
Lassekolja

Lassekolja

26 oktober 2015 00:16

Sverige lånar i allt snabbare takt.
Enl. statsskuld.se har fru Andersson det senaste dygnet lånat hela 1,2 miljarder!
Enl. statsskuld.com har hon lånat 1,38 miljarder.
För ett litet tag sedan tog det åtminstone 3 dygn för att nå upp till en lånad miljard. Jag vågar inte ens tänka på vad dessa oduglingar (S + MP) är på väg att ställa till det för våra barn och barnbarns framtid i Sverige. Dom borde skämmas men den förmågan och det ordet saknas väl i deras vokabulär!?!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Thor

26 oktober 2015 00:25

Tja, 30 miljarder är ju en försiktig uppskattning av kostnaden för 30 000 "ensamkommande". Sverige har väl ingen direkt flygförbindelse med Kabul så här ska ju Dublinförordningen tillämpas och de "ensamkommande" omgående avvisas till det EU-land de senast passerade före ankomsten till Sverige. En hel radda EU-förordningar finns som drabbar svenskarna praktiskt och ekonomiskt som genomdrivs till punkt och pricka av svenska byråkrater i stark kontrast till kanske den end förordning som skulle vara landet till nytta, den struntar man i! Är det tillåtet enligt EU:s regelverk för ett medlemsland att strunta i en förordning när det passar landets apparatjiks? Sverige borde drabbas av kraftiga böter (liksom exempelvis Tyskland. Detta är något för SD att borra i!

 
Ingen bild

kalle

26 oktober 2015 00:41

dom kommer nog aldrig våga slopa ränteavdragen. gör dom det blir det finanskris för medelklassen. men guldperiod för kapitalstarka
hörde på radion idag. Palme var emot detta ränteavdrag han tyckte det var fel att skattebetalarna skulle betala. men det finns kvar ännu.

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2015 01:57

Kommunisterna försöker nu med infernostyrka att få bort SD med hjälp av sina polare i massmedia.
LO skall nu dra igång en kampanj mot SD. -Givetvis kommer det att få ännu mera motsatt effekt, men de förstår de ej själva. Det är bara att titta på valet i Polen. I Hipsterlandet nummer 1, Frankrike har slutligen kommunisterna nu blivit så bajsnödiga när de sett Front Nationals jätteframgångar -Att de helt enkelt åtalar Le Pen för ett påhittat brott.
-T r o mig, Samma sak kommer att hända här!
Det kommer aldrig mer att bli några fler fria val i Sverige.
FLYTTA ERA TILLGÅNGAR UTANFÖR SVERIGE OCH SE TILL ATT VARA REDO ATT KUNNA LÄMNA LANDET ENL EN IFÖRVÄG UTTÄNKT PLAN!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 oktober 2015 02:33

Jag tror inte på ett prisras.

Var skall folk bo någonstans?

Jag tror att boendekostnaderna kommer att öka genom slopade eller sänkta ränteavdrag. Svenskar kommer då att prioritera boendet i första hand och det kommer att göra att bostadsrätter och villor i de ”rätta” områdena snarare ökar i pris. Folk vill inte bli mångkulturella helt enkelt. Man är dessutom beredd att betala en slant för det också!

Prognosen att bostadsbyggandet kommer att minska framöver stärker mig i min uppfattning. Attraktiva bostadsområden där granatattacker och skottlossningar inte ingår i gatubilden – kommer alltid att vara attraktiva.

Vad som händer på längre sikt (eller kort) om den vansinniga invandringen fortsätter är svårare att uttala sig om. Först måste det nog bli massarbetslöshet bland etniska svenskar innan jag tror på ett prisras. Vad minskade ROT-avdrag medför är också vanskligt att spekulera i. Att folk skiter i att för tredje gången renovera köket är nog sannolikt.

Vilket byggföretag tror ni förresten vill bygga bostadshus till enorma mängder invandrade familjer som har försörjningsstöd som enda inkomstkälla? Inte många är min gissning

I ett område i min kommun skänkte man bort t.ex trerummare i mitten på 1990-talet. Detta var alltså mitt under brinnande Balkankriget. Samma lägenhet kostar idag ca: 1,2 miljoner. Det är fullständigt meningslöst att jämföra dagens situation med den på 1990-talet. Då fanns lägenheter i överflöd. Det gör det INTE idag. Jag hoppas att det kan bli tal om repatriering i en nära framtid. Något måste göras.

Moderater och sossar har skapat ett gigantiskt kaos som jag vet att de inte är kompetenta att hantera och därmed lösa. Ansvariga politiker bör halvera sina löner. Det vore signalpolitik som heter duga det.

Jag upprepar:

Var skall folk bo? I tält?

 
Ingen bild

Demokratur

26 oktober 2015 06:04

Snart 90% beskattning. Ingen lär protestera...

 
Svensson

Svensson

26 oktober 2015 06:31

Bostadbubblan kommer i början på nästa år,samtidigt som skatterna höjs kraftigt.

http://htpp://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

26 oktober 2015 08:37

Småföretagandet kommer formligen att explodera i Stockholm om man tar bort ränteavdragen, för företagande kommer man fortfarande att få göra ränteavdrag, annars går det åt helv... på riktigt, småhus o bostadsrätter( för det som tillåter det) kommer att ägas av "företag", för de välbeställda finns som bekant alltid kryphål, slopade ränteavdrag kommer också att drabba vanligt folk som behöver låna till bilköp, kapitalvaror, reparationer mm. det glöms tydligen bort, enl. media är det fortfarande 25000 eller flera som lider av sviterna efter kraschen i början av 90-talet och sitter kvar med stora skulder nu 25 år efteråt, det politiker kan göra är att tvinga bankerna att ha så mycket eget kapital att de klarar en krasch och att ledningarna och direktörerna får ta personligt ansvar för vårdslös kreditgivning, för det är vårdslös kreditgivning att låna ut stora belopp i evighetslån med bara en bostadsrätt som enda säkerhet och med förhoppningar om ständigt stigande bostadspriser och ingen arbetslöshet eller andra problem i all evighet amen....

 
Ingen bild

Thor

26 oktober 2015 09:02

Jag återkommer till mitt tidigare inlägg, istället för att ta bort ränteavdragen ska bluffen med "ensamkommande" stoppas. Märkligt dessutom när "ensamkommande" tagit sig hit över halva jordklotet enligt all pk-media på egen hand och med dödshot i hälarna, synnerligen företagsamt, men väl i Sverige anses de inte klara sig utan dygnet-runt dadda för megabelopp. Logementstandard, permissionsförbud och en vaktkur duger gott.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 oktober 2015 09:02

OK, kanske lite utanför ämnet men jag måste skriva av mej : Halludden Norra Öland,Guntorps Herrgård Öland ,Möre Motell,Kronmunken M_ås ,vad är då dessa för några , jo på dessa ställen hade vi som är hörselskadade och döva i länet möjlighet att ha våra medlemsmöten och kurser denna möjlighet är numera blockerad i och med att ägarna har öppnat upp för flyktingboende , därmed har vi handikappade snuvats på bra ställen där det funnits bra tekniska anordningar som gjort att vi kunnat "ta till oss" ,Nu snuvar ägarna oss i stället på våra inbetalda skattpengar! Allt för asylsökarna !

 
Ingen bild

Jan Jansson

26 oktober 2015 09:14

Att minska avdraget kommer att leda till att människor kommer att försöka lägga sina villor m.m i små bolag. Och då kommer staten att försöka minska detta genom att strypa möjligheten till denna manöver (som i dagsläget är helt laglig), och så har vi fått ett krångligt skattesystem och en katt-och-råttalek mellan skattebetalare och skattemyndighet.

Dessutom blir det komplicerat med andra kapitalaffärer. Skall avdraget bara upphöra för räntor, eller även för andra kapitalförluster? Ponera att en person har en kapitalförlust på 100 kSEK 2016, och en kapitalvinst på 100 kSEK 2017. Då kommer han att betala 30 kSEK i skatt det ena året, och andra året får han ingen skattereduktion. Totalt sett alltså 30 kSEK skatt. Om båda affärerna skulle ha skett under 2016 så skulle vinst och förlust ta ut varandra, och han skulle inte betala någon skatt. Vettigt?

Jag skulle kunna hålla på länge och förklara vilka knäppa skatteeffekter ett slopat avdrag skulle få, men jag nöjer mig med att påpeka att det kommer att leda till en situation med godtycke (bolag tillåtet inte tillåtet?), komplicerade regler (jämför regler för fåmansbolag) och en kapprustning mellan skattemyndighet och skattebetalare i fråga om skatteplanering. Knappast en bra utveckling för Sverige..

Får jag föreslå något annat? Minska invandringen till noll under ett par decenier och försök förenkla byggprocessen. Man kan även kräva avbetalning av HELA bostadslånet. Dessa åtgärder kommer inte att lösa problemet omedelbart, men på tjugo års sikt så kanske man har kommit till rätta med bostadsbristen och skenande priser.

 
Tobbe S

Tobbe S

26 oktober 2015 10:02

Har jag förstått rätt – man ska alltså skatta för ränteinkomster men inte få göra avdrag för ränteutgifter?

http://jrqs

 
Ingen bild

Thor

26 oktober 2015 10:10

Minskning av ränteavdragen från 30% kräver rimligen motsvarande förändring av den 30%-iga skatten på inkomst av kapital. Synnerligen svårsmält för en vänsterregering, tror därför inte att det blir något.

Thoralf Alfsson

26 oktober 2015 11:13

Bara rimligen? Jag tror att man inte förändrar kapitalskatten..

 
Ingen bild

Thor

26 oktober 2015 11:48

Tja, det är väl i och för sig inte mycket som är rimligt i Sverige nu längre. Men hursomhelst är 30% skatt på inkomst av kapital högt i ett internationellt perspektiv. Och kapitalet är ju lättrörligt. Så till och med "tomt på loftet" Magdalena kanske tvingas anpassa sig.

Thoralf Alfsson

26 oktober 2015 13:10

Den som inte har några lån kommer inte undan skatten på kapital idag.

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2015 13:18

Å andra sidan, Beträffande ränteavdrag; -Har man inte råd att bo utan ränteavdrag när räntan är nära nog 1% så kanske man skall fundera på om man inte skall ta en hyresrätt istället eller ett billigare boende.
Tror ju knappast att de som har inkomster för att bo i en 4Milj villa är avhängiga på om de får ca 7-800kr per skalle i rabatt!

 
Ingen bild

Observer

26 oktober 2015 13:22

Det är knappast de med stora lån som drabbas -De är de med små lån!
Av den enkla anledningen att, höginkomsttagare faktiskt sällan nyttjar avdraget, utan det gör däremot folk som är på marginalen.

Thoralf Alfsson

26 oktober 2015 14:31

Sällan nyttjar avdraget? Det sker ju med automatik av Skatteverket.

 
Ingen bild

DR-Den humanitära stormakten vacklar

26 oktober 2015 13:50

Bör ses
https://www.dr.dk/tv/se/21-soendag/21-soendag-2015-10-25#!/00:30

 
Ingen bild

kalle

26 oktober 2015 13:54

asylbluffarna som är kapitalstarka kommer kanske köpa sig bostäder i city av storstäder. bara dom etablera sig här så kan de överför sina pengar och kontakta mäklare. det har ju hänt 2 ggr att de landat med privatjet och sedan sökt asyl. Det har ju media skrivit om.

svenskar som lånat pengar tvingas sälja sina lyxlägenheter för de kan inte betala lånen.

aldrig att asylbluffarna kommer vilja bo i tältläger på Reinfält, inte ens på gärdet i sthlm.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/dalarna/flyktingar-ville-inte-ga-av-bussen-i-lima

 
Ingen bild

Thor

26 oktober 2015 14:06

Storfräsarna kommer nog undan på lagligt eller olagligt sätt.

 
Ingen bild

Anders

26 oktober 2015 14:35

Hej
Martin Ljung har lösningrn på våra problem.
https://www.youtube.com/watch?v=AlvUnnhsi_0
Hoppas ni gillade det.
Den är från 1961 men lika aktuellt idag.

 
Ingen bild

Peter

26 oktober 2015 15:02

Flykting våldtig 3-åring i Tingsryd, Migrationsverket tystar ner
https://levandetro.wordpress.com/2015/10/22/det-nya-sverige-migrationsverket-forsokte-dolja/

Det är dags att fasta och be för Sverige, för satanister har tagit Sverige i sitt våld.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards