thoralf

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2015

MU INNEBÄR SANNOLIKT ÖKAT FLYKTINGKAOS

Av Thoralf Alfsson - 23 oktober 2015 17:34

"Regeringen och alliansen har missat ett historiskt tillfälle att skapa en hållbar flyktingpolitik. Istället fick vi en blocköverskridande uppvisning i inkompetens."

Ledaredaktionen ExpressenMigrationsuppgörelsen är bara trams och kommer sannolikt inte minska antalet migranter till Sverige! Den kan till och med få motsatt effekt. Att antalet (volymerna) istället ökar.


Att ensamkommande minderåriga, kvotflyktingar och familjer undantas från den nya regeln om tillfälliga uppehållstillstånd kan nu bli ett incitament att ta med hela stora familjen till Sverige för att söka asyl. Istället för som idag lämna fru och barn kvar i hemlandet.


I praktiken finns det inga förslag i uppgörelsen som minskar den pullfaktor som finns för att söka asyl i Sverige. Eftersom t.ex Danmark och Finland nu skärper sitt regelverk ytterligare är sannolikheten väldigt stor att fler istället väljer Sverige.


Uppenbarligen begriper inte de sex partierna med ca 280 riksdagsledamöter hur allvarlig situationen är och vilka katastrofala konsekvenser som kommer i katastrofens spår.


Så det är bara att gratulera Sveriges skattebetalare till enorma kostnadsökningar för migration och integration!
 
ANNONS
 
Ingen bild

World Traveller

23 oktober 2015 17:48

Ja, vi får väl räkna med en halv miljon nya svenskar från Mellanöstern och Nordafrika nästa år. Och nu när Putin har skrämt skiten ur ISIS och deras nya kalifat rasar så får de komma hit och trösta sig. De kanske kan bygga upp små mini-kalifat i våra förstäder. De kanske till och med kan få statsbidrag till det.

 
Ingen bild

Pepparholm

23 oktober 2015 17:55

Bra beslut för SD. Nomenklaturan begriper tyvärr inte bättre. Men hemskt för landets framtid om inte SD får ta över. För mina barn och barnbarn. Inte bara ekonomiskt, utan man bäddar även för inbördeskrig och som ju redan börjat i no-go-zoner och i skolor där islampojkar kräver hucklen på flickorna.

 
Ingen bild

Christian Andersson

23 oktober 2015 18:00

7k har krymt till 6k och tappat 5 procent till om jag tolkar SKOP rätt.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 oktober 2015 18:03

MU ger (som vanligt) SD rätt i ett flertal frågor.

När SD anklagas för att provocera fram både bränder i asylboenden och den snabbt namngivne svensken i Trollhättan kan man ju lika gärna vända på resonemanget, d.v.s om Regeringen fört en rimlig invandringspolitik (som våra grannländer), så hade kanske både bränder i asylboenden (kanske t.o.m bilbränder) och dubbelmord både i Trollhättan och på IKEA, kunnat undvikas!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Demokratur

23 oktober 2015 18:17

Som man röstar får man skörda. Kan bara konstatera att en majoritet av svenska folket vill avskaffa landet. Bara för oss andra att förhålla oss till. Rekommenderar alla normala svenskar att börja planera flytten från landet. Här finns inget att hämta för oss.

 
Ingen bild

Observer

23 oktober 2015 18:22

DAGEN DÅ MITT LAND VÅLDTOGS

Det var dagen när man kom överens om den sk "Decemberöverenskommelsen".
DÅ VÅLDTOG MAN DEMOKRATIN I VÅRT, M I T T LAND! -Så känns det.
Man skulle u t e s t ä n g a landets näst största parti!

Att utestänga ÄR INTE demokrati!!!

-Vilka jävla idioter, säger jag bara. ..Men ursäkta språkbruket, men det finns inget annat, just nu som kan beskriva hur jag känner. Sorry.

-Vad t r o r dom?!!

Att de kan sopa verkligheten under mattan. -Ja, det tror dem -Tydligen. ....När dumheten har kommit SÅ långt, inser man att hospitalen o mentalsjukhusen behövs O C H att de styrande snarare hör hemma D Ä R än i Sveriges riksdag.
DET har de själva bevisat, anser jag.

Kan tänka mig att när Gustav Vasa tågade ned mot Stockholm med Dalkarlarna i följe på 1500-talet, var situationen lika dan.

De avsatte stollarna i dåtidens regering o resultatet vet vi. -Det blev fred och ordning och Gustav byggde upp det moderna och v ä l fungerande Sverige!

............Var samlas dalkarlarna idag?

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 oktober 2015 18:22

När börjar detta gälla? Det lär väl bli rusning till Sverige nu..
Hur vet man att det är en äkta familj som kommer hit? DNA-tester?
Ensamkomande barn, de blir nog ännu äldre nu. Istället för som mest nu, 30 år, snart upp mot 40 år..

OCH, efter tre år och en kommande utvisning, blir det då verkligen en fullföljd utvisning? Eller har alla "humanitära skäl" för att ändå få stanna kvar..?

Nej, dagens överenskommelse är bara kosmetik..

 
Ingen bild

Ibbe

23 oktober 2015 18:33

Visst var DÖ slut? Det politiska ljugandet är gränslöst.

 
Ingen bild

Demokratur

23 oktober 2015 18:40

Jag är särskilt nöjd med en sak i mitt liv. Jag har inte satt några barn till världen. Det hade varit hemskt att oskyldiga barn ska råka illa ut på grund av lågbegåvade landsmän. Dessutom är det enkelt att sticka från landet. Ska bara suga ut så mycket jag kan först

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

23 oktober 2015 18:43

Den s.k ´överenskommelsen 'är inget annat än en praktskandal. Man gör förvisso en del kosmetiska förändringar. Det skall exempelvis bli lite svårare att få PUT (permanent uppehållstillstånd). TUT (tillfälligt uppehållstillstånd ) skall brukas lite mer. Allt detta är förenat med en massa undantag. I praktiken blir hela åtgärden ganska meningslös. Därför att exakt samma bidrag och förmåner utgår för både TUT och PUT. När sedan en TUT:are skall prövas mot PUT efter tre år kommer stora administrativa resurser vid Migrationsverket att behöva ianspråktas. Och med detta stora kostnader. De som får avslag skall utvisas säger man. Men då undrar vän av ordning hur detta skall gå till? Det har nyligen framkommit att det är svårt till omöjligt att utvisa någon därför att de tänkta mottagarländerna inte vill ta emot sin medborgare. Och dessutom är svensk polis inte dimensionerad för att också klara av detta.
Jag är inte pessimist. Utan realist.

 
Ingen bild

Gigolo

23 oktober 2015 18:59

Och Lövfen vill göra Sverige till ett transitland precis som Italien och Grekland Någon som tror att dom vill lämna smörgåsbordet frivillig och bli skickade till något öst statsland

 
Ingen bild

Pierre

23 oktober 2015 19:29

Man svärmor 75 år trivs inte längre i sitt land där hon växt upp och arbetat hårt hela sitt liv, båda höfterna har hon slitit ut i vården och nu vill hon inte längre bo kvar i det land hon fötts i.

Denna vansinniga politik driver vanligt folk till vansinne helst som media och polis tystar ner allt som är negativt med migration.

Skolflickor förföljs och asylsökare stjäl på folks gårdar , ett rånförsök av mobiltelefon mellan köping och Borgholm av mörkhyade asylsökande vilket resulterat i att folk inte vägar gå där på kvällen.

Polis ja vad har vi nu dem till för skydda befolkningen klarar de inte längre av , media beskyller SD som de övriga partier har fryst ute ur förhandlingarna om migrationen att det skulle vara deras fel .

Driver man en politik för att göra motsatsen till vad SD vill ska man ta mig fan inte styra ens en sandlåda vilket svensk politik numera är .

Sverige är kört även om SD skulle få makt och framtiden i detta land är inget för våra ungdomar så jag hoppas de läser och lär så de kan flytta utomlands och arbeta där all skatt inte ska gå till folk som inte gjort något för landet.

Pessimistiskt visst men jag brukar inte få fel i mina tankebanor helst inte som svenskarna lider av en masspsykos och har noll kolla på verkligheten.

 
Ingen bild

Gute

23 oktober 2015 19:32

Framtiden för Sverige ser väldigt mörk ut!

Nu har vi snart alla komponenter för ett katastrofscenario.

Eskalerande arbetslöshet, enorm bostadsbrist, politisk kollaps, sociala motsättningar..... m.m

Frågan är om ett nyval kan förhindra en katastrof, vad anser ni?

 
thojuh

thojuh

23 oktober 2015 19:42

En vanlig kommentar bland vanligt folk i DDR, före detta Östtyskland var: Ich sehe die nur als eiskalte Verbrecher. Förbrytare ja det är just vad dom är. Regeringen och den så kallade alliansoppositionen.

Var kommer sej denna ohyggliga ynkedom och feghet ifrån? Och
vad är deras vision av Sverige i framtiden?

Jag ser framför mej en grushög, ett land i ruiner, som ju egentligen DDR var under sin ca 40-åriga existens.

Kommunismen har en ideologi som kan förklara DDR:s förfall.
Hur ska man förklara Sveriges väg mot ruinerna och varför?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Gute

23 oktober 2015 19:47

Svar till Owe F LIDGREN kl. 18:43

Advokatbyråerna smäller champagnekorkar med det nya juridiska trasslet, snart mer lönande än att hyra ut ett hotell i en avfolkningsbygd!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 oktober 2015 19:51

Sverige sjunker och 7-klövern vill att vi ska slänga flytvästarna till invandrarna !

 
Ingen bild

World Traveller

23 oktober 2015 19:58

Tragedin i Trollhättan kommer nu media att använda sig av för att ursäkta nya våldsdåd begångna av invandrare. Redan idag kan vi läsa att Gotland har kulturberikats då en person hittats mördad. Polisen vägrar gå ut med mer information. En 23-årig svensk tjej har blivit svårt misshandlad och gruppvåldtagen av ett gäng nordafrikaner. En 13-årig tjej hittad medvetslös med trasiga kläder i skogen. Han hade blivit bortrövad av män utan signalement enligt polisen och media.
Förstår verkligen inte journalisterna och 7-klövern att det är dom som driver upp ett hat mellan invandrare och svenskar och mellan svenska folket och det så kallade etablissemanget, eller ''eliten'' som de kallar sig själva?

 
Ingen bild

Skojet bara värre

23 oktober 2015 20:08

Ett slag i ansiktet på det svenska folket. Det är vad är innebörden av överenskommelsen. Miljöpartiet hade Löfvén fången; Hade han inte gått med på MP:s krav hade regeringen spruckit och han hade gått samma öde som Juholt till mötes.
Men Löfvén kunde spela ut KBA:s rädsla för nyval...

Sen formulerades detta svinaktiga svek mot det svenska folket som att dessa skojare nu hade räddat Sverige ur en kris!!!

 
Ingen bild

Stig

23 oktober 2015 20:11

Påminner lite (mycket) om han som gick till skräddaren och fick till slut beskedet att det "bidde" ingenting

 
Ingen bild

Stefan A.

23 oktober 2015 20:12

Struntprat och kosmetika från sexklövern, borde de inte för övrigt vara överlycklig nu, deras signalpolitik fungerar ju fullt ut, i stället vädjar man till EU om hjälp, vi klarar inte av vår egen politik säger man i klarspråk, ökade rutavdrag, vad tror man, att man importerar slavarbetare till den stockholmska medelklassen, det är så dåligt att det inte kan vara sant och visar på en bristande människosyn.
Folkomröstning nu om invandringspolitiken, Svensken har rätt att säga sitt om han eller hon vill delta i världens största sociala experiment någonsin.

 
Ingen bild

Ibbe

23 oktober 2015 20:16

Delar helt Ove F::s analys. Makalöst spel på högsta nivå. Har sett det tidigare inifrån.

 
Ingen bild

HANS

23 oktober 2015 20:20

Läste på eftermiddagen igenom det som stod på regeringens hemsida om den nya överenskommelsen (är detta DÖ2.0?) Det verkar som om att det finns fler undantag än regler, krav och faktiska förslag.

Det kommer troligen inte att ha någon som helst påverkan på flyktingströmen. Vintern och vädret har troligen större påverkan än denna överenskommelse någonsin kommer att få.

 
Ingen bild

Kurtan

23 oktober 2015 20:24

Som jag sagt någon gång tidigare, det enda positiva med denna situation är att det går mycket mycket fort nu så folk blir tvingade att ta ställning!

Förhoppningsvis finns det något kvar att rädda efter att denna invandring går över till utvandring, samt en "helrenovering" av mycket i samhället, speciellt då media...

 
Ingen bild

Stig

23 oktober 2015 20:31

Vill bara tillägga att den s.k flyktingöverenskommelsen eller vad den nu kallas har ökat SD väljarkår. Slutet Gott allting Gott !

 
Ingen bild

sarak

23 oktober 2015 21:20

Vart ska man ta vägen?? Hur kan det ha blivit så tokigt i ett bra land? Stackars barn, barnbarn och deras efterföljare!

 
Ingen bild

Svante1

23 oktober 2015 21:37

PK-media var snabba på att lägga ut bild och namn på stollen i Trollhättan...men han som knivdödade en kvinna och sin son mörkade media omedelbart....Snart flyttar jag från Sverige...Frankrike,Portugal eller ev Spanien

 
Ingen bild

Rättspatos Småland

23 oktober 2015 22:01

7-klövern är ett stort FÖREDÖME!

Här kan ungdomar lära sig att mobba till förödelse.

 
Ingen bild

Lärare

23 oktober 2015 22:08

Håller med alla kommentarer här. Detta kommer bli slutet för Sverige. HUR kan man fortsätta detta vansinne, har dom ingenting att tänka med eller är dom så förblindade av hat till SD att de inte bryr sig ett dugg om konsekvenserna, bara de gör tvärtemot vad SD vill. Nu måste SD öka när folket får upp ögonen vad som sker.

SD framstår allt tydligare och tydligare som det enda oppositionspartiet! OCH det enda partiet som har lösningen!

Vakna svenskar!

 
snoffsan

snoffsan

23 oktober 2015 22:17

Precis som du säger Thoralf - Folk vill ha detta, politiker vill ha detta, DDR media gör allt i sin makt också för detta.

Tyvärr är det nog God Natt för Sverige. Sakta men säkert bryts de sista bitarna i sönder nu, mitt framför ögonen på oss.

Folket i landet, har Löven splittat upp i många grupperingar.Folket som egentligen borde gå samman i denna mörka tid vi går till mötes. Istället går vi och blänger och sneglar på varandra, litar inte ens på sina egna närmaste längre.

Löven har betalar enorma summor för denna undergång, man får det man betalar för helt enkelt.

Inga pengar verkar för tillfället gå tillbaka en enda svensk, om man inte hamnar akut på något sjukhus.

Pendeltågen har stora problem för närvarande, trasiga lok eller vagnar, morgon och kväll är mer regel än undantag. Resorna till och från jobbet är rena rama mardrömmen.

Man ser sitt land falla sönder mitt framför ögonen på en.

Men folket vill detta, det vill betala för detta. De vill betala för sina barn och barnbarns undergång.

Om inte SD får 51% till nästa val, då är det lika bra att inte gå upp ur sängen mer på morgonen.

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

Sanningen?

23 oktober 2015 22:50

Thoralf, du vet hur det går till i riksdagen. Om du inte gör som partiledaren har bestämt så åker du ut. Ingen av sjuklöverns ledamöter vill riskera att åka ut, så de gör som pappa eller mamma bestämt.

Felet är återigen vårt valsystem. Där partierna väljer de valbara och inte väljarna som det borde vara. Jämför med Finland. Den dagen vårt system blir som Finlands då kommer ledamöterna att vara oberoende till stor del av mamma och pappa.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 oktober 2015 23:34

Nina Drakfors ringde Löfvens pressekreterare och frågade den enkla frågan, varför Löfven inte åkte till IKEA när morden skedde där men till Trollhättan.Lyssna på svaret i ljudfil nedan.


Varför åkte inte Löfven till IKEA?
http://www.ninadrakfors.com/?p=1325

Vi är många som undrar VARFÖR Löfven gjorde den prioriteringen.

 
Ingen bild

s29

23 oktober 2015 23:54

Nu har det hänt ett rasiskt mord i våat land. Herregud, detta kan väl inte klassas som en utmaning?Likt IKEA morden.

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 oktober 2015 00:03

En mycket känd Moderat i Växjö skriver

"fredag 23 oktober 2015
Flyktinguppgörelsen är mest en symbolhandling utan betydelse. Det går inte att lura svenska folket. Nätet låter alla komma till tals! Det statliga monopolet mörkar! Sprid detta!


Hela texten här
http://goo.gl/m2Bg5m

 
Ingen bild

Lennart Karlsson

24 oktober 2015 00:08

Mu kallas denna överenskommelse.
Påminner om "galna ko-sjuka" där kor som förlorat förståndet och rörelse-centrat i hjärnan virrade omkring utan mål.
Mu på er i regeringen med lydfunktioner!

 
Lassekolja

Lassekolja

24 oktober 2015 00:09

@tjojuh (19:42) Eftersom jag vistats en del i gamla DDR innehöll Din kommentar mycket igenkänning.
Jag har svårt att tro annat än att 7-klöverpacket förstår nog vad dom håller på med, d.v.s destruktionen av Välfärdssverige, jag vägrar nämligen att tro att de är idioter men däremot är de livrädda för PK-media och hellre fly, alltså fatta vansinniga beslut, än illa fäkta, fatta rationella vettiga beslut. De senare kan uttalas: SD´s politik!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

arne

24 oktober 2015 00:26

HAR INTE FOLK SUNT FURNUFT LÄNGREhttp:?ALLA DU OCH JAG MED SLÄKTINGAR KOMMER ATT FÅ VÄLDIGT OM INTE OMÖJLILA PROBLEM ATT LÖSA ,TÄNK PÅ ERA BARN OCH BARNBARN ,NI MÅSTE VÄL HA NÅGON STOLTHET I ERA KROPPAR TROTSTS ALL MOTGÅNG .DETTA RIKTAR JAG(ARNE KINDVALL ) TILL ALLA POLITIKER SOM VILL TILLFÖRA NATIONEN NOGOT BÄTTRE STATUS .JAG HOPPAS OCH TROR ATT NI INTE VILL DÖDA DETTA LAND ABSOLUT MÄNNISKA!

 
Ingen bild

friryttaren

24 oktober 2015 01:13

Det är som med tiggarna. En del tycker synd om dom och ger en slant. Kanske känner de det som upplyftande och blir goda människor. Sedan kommer en grupp låt oss kalla dem för SD folk. De tittar tiggarna i ögonen och ruskar på huvudet. Men de ser eländet. Sedan kommer de som inte vill se och inte vill förstå varför tiggaren sitter där. De tittar rakt fram och tänker bara på vad de ska köpa i butiken.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 oktober 2015 03:34

@Sven DackeLördag 24 okt 00:03

”En mycket känd Moderat i Växjö skriver”

Om någon hör ett enormt dån eller en kraftig explosion som kan härledas till Växjötrakten – är det bara deras kommunalråd som slutligen exploderat av självgodhet.

Glöm Bo Frank! Han är inte modigare än precis så mycket han anser det är värt för tillfället.

Läs bloggare som är hederliga istället.Bo Frank behagar och lismar de/dem som han tror kan gynna karriären. Jag har mycket svårt för personer likt denne Frank

 
Ingen bild

Putte

24 oktober 2015 07:09

Det finns ett regionalt mål för Kalmar län. Där står det ordagrant.

"Det övergripandet målet är att öka andelen utrikes födda i Kalmar län."

Så massinvandringen är ett övergripande mål, som nu uppfylls med råge.

 
Stefan K

Stefan K

24 oktober 2015 08:26

Har vi inte sett det tidigare, så såg vi igår en provkarta av inkompetens. Precis som Thoralf skriver, kommer kommunerna att digna under bördan och det lär bli värre, för få av de 21 punkter 6-partiet kom överens om lär minska trycket på Sverige.

Det behövs ett tvärstopp precis som 1989, men som Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna skriver tar det minst 15 år att reda ut de problem vi redan ser idag, även vid ett stopp av fler asylsökande.

Finns det något positivt i detta, så är det att Sverige nu ser att 7-klövern besitter en inkompetens av sällan skådat slag och att de nu försöker fastställa en politik som SD bedrivit sedan 2010.

När kaoset på allvar drabbar vanliga människor och de förstår att en röst på 7-klövern är en röst för ett utvidgat kaos, så krattas manegen för SD...om de nu sköter korten rätt och lägger alla interna konflikter och uteslutningar bakom sig.

Det sorgliga är att allt fler röster i min omgivning talar om att lämna Sverige innan välfärdssamhället kollapsar. Få föräldrar vill att deras barn och kommande barnbarn får ta smällen när den kommer och det gör den.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 oktober 2015 08:27

Den välkända moderaten i Växjö fick kalla fötter, eller så påpekade någon att den ursprungliga rubriken.

"fredag 23 oktober 2015
Flyktinguppgörelsen är mest en symbolhandling utan betydelse. Det går inte att lura svenska folket. Nätet låter alla komma till tals! Det statliga monopolet mörkar! Sprid detta! "

ändrades till det som finns nu på hans blogg

"Det bidde en tumme - flyktinguppgörelsen är mest en symbolhandling utan betydelse. Sprid detta! "


Kanske man skulle leta rätt på en Cashe från igår, kanske mera är ändrat, för även stora män är rädda om brödfödan.

 
Ingen bild

märta

24 oktober 2015 08:39

Folks sunda förnuft är hjärntvättat i 110 gr i tvättmaskin hela deras liv.
Vart tog " eget tänkande" vägen????

 
Ingen bild

Ibbe

24 oktober 2015 09:04

Sverige leder nu överlägset ligan i politisk inkompetens.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

24 oktober 2015 09:13

Varför måste man tvinga kommunerna till flyktingmottagande , inflödet ska ju minska ? Lurendrejeri är bara förnamnet !

 
Ingen bild

Fiona1177

24 oktober 2015 09:31

Vi pursvenskar kanske kan få ett litet reservat någonstans att bo i, om vi ber snällt? Det har ju andra ursprungsbefolkningar fått?

 
Ingen bild

Ibbe

24 oktober 2015 09:38

@Sven Dacke
Detta är Bo Frank i ett nötskal. Han vrider sig i inläggen från en sida till en helt motsatt sida inom några timmar. En skicklig politisk överlevare i flyktingdebatten måste man erkänna. Vi som inte tror på honom längre lämnar partiet.

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 oktober 2015 10:28

Kanske man skulle utnämna Moderaten Bo Frank i Växjö till "Årets Kameleont"

Först han blogginlägg som det ser ut i dag
http://goo.gl/m2Bg5m

Och sedan hela texten som den ser ut i Googla Cashe, och jag lägger inte bara en länk utan texten som den såg ut, ifall den skulle ändras igen


fredag 23 oktober 2015
Flyktinguppgörelsen är mest en symbolhandling utan betydelse. Det går inte att lura svenska folket. Nätet låter alla komma till tals! Det statliga monopolet mörkar! Sprid detta!

För tre år sedan blev Billström offentligt kölhalad av statsministern för att han insåg var som var på väg att hända. Han ville prata volymer. Jag var det enda kommunalrådet i landet som i förra valrörelsen ville prata om detta. Men gjorde det med sådan taktkänsla så att bara Växjöborna uppfattade detta. Och det var jag tacksam för. Och lokala media var ytterst seriösa.

Dagens uppgörelse. Ingen gränskontroll. Jag har läst hur partierna presenterat detta idag. Ingen pratar om att uppgörelsen kommer att leda till en minskad flyktingström. Inte någon vågar ta ordet i sin mun. När man hör svensk statsbyråkrati i form av migrationsverkets chef så inser man oxå att inget kommer att hända. Politiken har sedan Axel Oxenstierna lämnat över politiken till byråkratin.
Och ingen vet var det är för 10 miljarder som kommer till kommunerna!? Vad får Växjö!?

Bra att alla kommuner skall ta emot flyktingar, men dagens politik kommer fortfarande att bara plussa på redan flyktingtäta områden!

En svensk tiger, en papperstiger, borde vara vår nationalsymbol.

Jag anser och är övertygad om att överenskommelsen bara på marginalen kommer att ha en påverkan. Har jag fel är jag som vanligt den första att be om urtsäkt. Det ligger i vänstermedias intresse att inte avslöja att kejsaren är naken!

Samtidigt vill jag vara fullständig klar över att jag med skärpa kommer att arbeta för att Växjö kommun skall vara en välkomnande kommun för alla de som vill vara här och har legala skäl att vara här. För seriösa politiker får det aldrig finnas antingen eller.

Bo Frank
Växjö 20151023

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

24 oktober 2015 11:47

SvD:s ledarredaktör Gudmundsson analys i sin tidning häromdagen gällande MU (migrationsöverenskommelsen) är helt korrekt.Denna styrker mig i min uppfattning att 6-partiöverenskommelsen är ett slag i luften. Något av en "trapetskonst på hög nivå" för att behaga och lura det svenska folket.
Gällande införandet av TUT (tillfälligt uppehållstillstånd) förändrar detta i sak ingenting därför att förbehållen och undantagen är så många att åtgärden förefaller meningslös.
Samma ersättningar utgår för en "TUT:ar" som för en person som fått PUT (permanent uppehållstillstånd)
När "TUT:aren" efter tre år skall försöka att kvalificera sig för att komma upp till nästa nivå, PUT,så inställer det sig enligt min mening en lång rad problem.
Oerhörda resurser och därmed förenade kostnader kommer Migrationsverket att få lägga ned för att ge hundratusentals personer en rättssäker asylprövning. Inte hållbart på något sätt.
Personer som inte kvalificerar sig för PUT skall enligt gällande lag utvisas. Svensk polis står för verkställigheten.-Jag tvivlar att en redan hårt arbetstyngd poliskår mäktar med denna uppgift.
I Danmark undrar dom vad som pågår i Sverige. Det är det många som gör nu.
Det ingen politiker inom 6-partiöverenskommelsen om MU verkar ha förstått är att det är hög tid att dra i "nödbromsen" nu.
Kanske är det redan hopplöst försent ?

 
Ingen bild

b

10 november 2015 20:10

Jag ser bara en rättvis lösning i frågan hur Sverige skall agera i flyktingfrågan. En folkomröstning som enbart är öppen för personer som arbetar och betalar skatt i Sverige. Vår statsminister säger att vi svenskar står bakom hans agerande. Gör vi det? När Sd sa att vi måste begränsa iinvandringen var dom rasister men när moderaterna säger samma sak nämns inte ordet. Jag är orolig för framtiden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se