thoralf

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2015

LÖGNER FRÅN RÖDGRÖNA LANDSTINGSRÅDEN

Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2015 23:06

 

Extra bussar (dubbla bussar) behövs nu när 4 000 asylsökande i Kalmar län får gratis busskort. Jag skulle bedöma det till att ca 85-90 procent på hållplatsen var asylsökande, nästan enbart män.


Idag svarade de rödgröna landstingsråden på en debattartikel i Barometern från Sverigedemokraterna angående att Migrationsverket delar ut gratis busskort till asylsökande. Deras genmäle är fullt av felaktiga påståenden och jag undrar om det beror på okunskap eller ett medvetet val för att ljuga för läsarna. Det är lika illa oavsett vilket!


Genmälet börjar med följande.


Lögn nummer 1.


”Den stora flyktingströmmen från krigets Syrien gör att Landstinget i Kalmar län vidtar olika åtgärder för att förbättra integrationen.”

 

Av de asylsökande till Sverige under 2015 (januari-september) kommer endast ca 30 procent från Syrien.


Lögn nummer 2.


”Rent tekniskt har Migrationsverket en egen säljorganisation som hanterar all försäljning inom myndigheten i Kalmar län. För detta erhålls en provision för genomförd försäljning.”

 

Migrationsverket har ingen försäljning av busskortet, därmed ingen provision. Se nedanstående mejl


 Lögn nummer 3.


”I sammanhanget är det viktigt att betona att Landstinget i Kalmar län och dess skattebetalare inte på något sätt finansierar 30-dagarskorten. Det gör Migrationsverket.”

 

Vem tror dessa rödgröna landstingsråd finansierar Migrationsverket. Är skattebetalarna i Kalmar län befriad från alla skatter som tillfaller staten, vilket i sin tur utgör anslagen till Migrationsverket.


Lögn nummer 4.


”Genom att de asylsökandes reser i högre utsträckning kan KLT behålla och utveckla busslinjer på landsbygden.”


För att KLT skall kunna utveckla verksamheten behöver man intäkter som överstiger de nyuppkomna kostnaderna. Med t.ex extra insatta bussar, städning, övervakning, administration och inte minst att svenskar nu börjat välja andra resesätt när bussarna är fulla med asylsökande.


Jag tycker det är minst sagt sorgligt att läsa ett genmäle där man uppenbarligen inte ens försöker att hålla sig till verkligheten och sanningen. Bedrövligt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

En småländska

20 oktober 2015 23:28

Bra att du tog upp detta, det första vi i familjen diskuterade i tidn. idag. Hur kan tre st. landstingsråd vara lika dumma och tro att vi länsbor varken kan förstå el tänka själva.

 
Ingen bild

Göta

21 oktober 2015 01:12

@Thoralf
Det är väl kutym att den som skriver en debattartikel också får en slutreplik till eventuella genmälen? Så det bör väl finnas goda möjligheter för sverigedemokraterna att rätta till landstingsrådens fula lögner om busskorten.

 
Ingen bild

Göta

21 oktober 2015 01:27


DET STRÖMMAR NU IN FLER ENSAMKOMMANDE VUXNA "BARN" TILL SVERIGE varje dag, än vad det föds riktiga barn här! De allra flesta är AFGHANER.

http://www.friatider.se/fler-ensamkommande-dag-n-det-f-ds-riktiga-barn-i-sverige

Ett tragiskt exempel på ett ensamkommande vuxet barn är den "17-årige" somalier som hittades medvetslös för två månader sedan i en trappuppgång i en av Göteborgs många invandringsberikade stadsdelar, Biskopsgården. Han dog på sjukhuset och efter DNA-prov och andra kontroller kunde polisen fastställa vem han var, samt att hans verkliga ålder var 25 år. En ganska vanlig ålder på de 17-åriga ensamkommande vuxna barnen.

Fallet har relaterats i en del tidningar, dock har jag inte sett något om den 25-årige "17-åringens" verkliga ålder i dessa medier. Kanske jag har missat det.
Jag har heller inte sett eller hört något i medierna om vilken dödlig sjukdom han hade, inte heller något om smittorisken. (Inget brott, utan sjukdom, sägs ligga bakom dödsfallet).

http://www.exponerat.net/17-arig-ensamkommande-hittades-dod-var-25-ar-gammal-efter-kontroll/#sthash.T1nDSQqt.dpuf

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 oktober 2015 03:33

Två av dagens dåliga nyheter som bör uppmärksammas.

Sverige sjunker med rasande fart ner i vad som endast kan beskrivas som ett helveteshål. Sveriges poliser varken kan eller får göra sitt jobb. Islamsk skola med 500 elever startas på Hisingen. Att det överhuvudtaget tillåts islamska skolor i vårt land är för djävligt.

Bakom Römosseskolan hittar vi islamisten och västfientlige Abdirizak Waberi. Denne Waberi har i tydliga ordalag berättat vilket samhälle han vill ha och vilka regler som där skall gälla. Jag är övertygad om att dessa skolor bryter mot skollagen. Men det bekommer inte nationalsadisterna i t.ex milöjöpartiet.

Där kommer INGA svenska elever att gå. Det är jag tämligen övertygad om!


Stockholmspoliser larmar till Dan Eliasson

En av dem berättar att han och hans kollegor är mest rädda för antalet som har kommit till Sverige utan att registrera sig, som inte har sökt asyl eller på annat sätt registrerat sig.

”Vilka är dessa, vad gör de i Sverige?”

http://www.dagenssamhalle.se/debatt/stockholmspoliser-larmar-till-dan-eliasson-19330

Ja till islamisk skola på Hisingen

”Skolan på Hisingen ska ha 450 elever i grundskolan och 50 i förskoleklass”

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2870201-ja-till-islamisk-skola-pa-hisingen

 
Ingen bild

World Traveller

21 oktober 2015 03:52

OT. Kag läser i Expressen att "ungdomar" kastar sten på en funktionshindrad gammal man i Kalix. Polisen (Södertörns högskoleutbildad dialogpolis?) går ut på sin Facebooksida och BER ungdomarna sluta med det. Min undran är: kan de läsa svenska?

 
Svensson

Svensson

21 oktober 2015 06:36

Den Rödgröna regeringen är en stor LÖGN.

http://svensonssfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

21 oktober 2015 07:15

Alltihop är ett stort hån mot fattiga pensionärer.

 
Ingen bild

Demokratur

21 oktober 2015 07:25

Själv undviker jag systematiskt kollektivtrafik så långt det går av en rad skäl... Skönt med egen bil. Men våra svenskhatande miljötalibaner förbjuder väl snart det. Det är ju trots allt MP som bestämmer.

 
Ingen bild

Tiketike

21 oktober 2015 07:33

Mycket bra att du lyfter fram sanningen! Tyvärr så filtreras den bort i PK-media, även om internet ger goda möjligheter så tror jag ändå att det finns många som tror på lögnerna som sprids.

Bra att du påpekar den sneda fördelningen av män/kvinnor. Men, även där bidrar massmedia med en PK-sanning.
Och läser man på (oberoende....hm) SVT, så kan man läsa följande:
"De väljer då att skicka männen före på den ofta farliga resan mot Europa. När de kommit fram och fått asyl så hämtar de resten av familjen.
Då kan de andras resa genomföras med flyg. Det är alltså inte så att barn och kvinnor lämnas kvar i Syrien."

OK, nu är det ju inte så att ens majoriteten är syrier, och hur många kommer välla in när alla män hämtar sina kvinnor och barn? Det blir ju 3-4 ggr så många som redan kommit hit!!

Källa: http://www.svt.se/opinion/article3604719.svt

 
Ingen bild

Ibbe

21 oktober 2015 07:50

Waderi satt iriksdagen. Han hade som uttalad islamist starkt stöd av göteborgsmoderaterna. I riksdagen belönades han av Reinfeldt med en ersättarplats i försvarsutskottet. Någon reaktion i media blev det inte. Svensk nativitet i ett nötskal.Under denna period fanns också Batra med i spelet. Hon har många frågor att svara på men de kommer naturligtvis aldrig att ställas. Debattklimatet i landet tyvärr så inskränkt och svensk naivitet på rekordnivå i ett internationellt perspektiv.

 
Ingen bild

Niklas R

21 oktober 2015 09:33

De ljuger för att sanningen är förödande för deras argument. De lever efter devisen, om inte kartan stämmer överens med geografin så gäller kartan!

 
Ingen bild

Pepparholm

21 oktober 2015 09:50

I Kalmar har ni förvisso landstingsråd med unika ekonomikunskaper: Ju fler som åker gratis, desto bättre för bussbolaget och skattebetalarna.

 
Ingen bild

Ebba

21 oktober 2015 10:01

Om hyresvärden inte får in några hyror så tjänar hen makalösa belopp med den logik landstingets i Kalmar majoritet förklarar är en ekonomisk realitet. Var ligger IQ-nivån hos dessa beslutsfattare?

 
Ingen bild

Jan Eriksson

21 oktober 2015 10:20

Erbjudande till invandrarverket:
http://www.aktieps.se/nyheter/551.php?id=b3ba8f1bee1238a2f37603d90b58898d

 
Ingen bild

Ebba

21 oktober 2015 10:32

Om hyresvärden inte får in några hyror så tjänar hen makalösa belopp med den logik landstingets i Kalmar majoritet förklarar är en ekonomisk realitet. Var ligger IQ-nivån hos dessa beslutsfattare?

 
Ingen bild

Christer

21 oktober 2015 10:53

Kommunalrådet i Kalmar, Johan Persson är upprörd idag över de "kriminella idioter" som tänder eld på asylboenden. Det är riktigt att beivra mordbränder oavsett vem som tänder på. I tidningar på nätet förekommer uppgifter om antalet bränder på asylboenden under de senaste åren. Även bränder som startats av de asylsökande själva finns med. Där har ännu ingen politiker visat sin upprördhet, då tycks det finnas förståelse.
Att inte Löfven i sitt uttalande igår angående bränderna, passade på att inflika kastrullbranden i en moskeé i Eskilstuna en gång till.
För övrigt är diskussionen om PUT eller TUT helt irrelevant. Alla uppehållstillstånd är permanenta numera, i och med att avvisningar visat sig omöjliga att utföra till de flesta länder som asylsökande i huvudsak kommer ifrån.

 
Ingen bild

Lotta

21 oktober 2015 10:56

Läs den tårdrypande berättelsen om det ensamkommande "flyktingbarnet" Zabi vars berättelse i GP inte lämnar ett öga torrt.

http://m.gp.se/nyheter/reportage/1.2866002-ensam-i-nytt-land?utm_source=avpixlat.info&utm_medium=referral&utm_campaign=redirect


Läs sedan sanningen om den brådmogne 16-åringen som redan som 8-åring gick med i en datingsite för vuxna 2008.

http://avpixlat.info/2015/10/20/ensambluff-i-nytt-land/

Hur många liknande fall finns det i landet? Hur känns det för er godhetsapostlar när det går upp för er att ni blivit grundlurade? Börjar tankarna gå om att ni kanske blivit lurade innan?

 
Lassekolja

Lassekolja

21 oktober 2015 11:51

Skrev igår kväll två kommentarer, dels något som kan liknas vid, som Göta här ovan kallar "slutreplik", till Barometerns "genmäle" och dels till SD´s debattartikel.
Eftersom båda "inväntar granskning" (läs: censuren!), kollade jag idag och finner då att båda är refuserade.
Säger en del om Barometern. Vore jag prenumerant skulle jag gjort samma som jag gjorde med GP för ett antal år sedan: SAGT UPP PRENUMERATIONEN!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Grålle

21 oktober 2015 11:55

Och landsförrädaren Reinfeldt flyttar ihop med sin älskarinna och väljer då att bosätta sig i Vasastan vid Vasaparken, långt från invandrare och tiggare! Av en ren tillfällighet (?) bor även rikspuckot Henrik Schyffert där - två av de mest framträdande personerna för gränslös invandring.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

21 oktober 2015 15:31

Precis som Christer här ovan reagerar jag på dessa bränder, senaste veckan har man börjat skriva i mainstreammedia att det är attacker och anlagda bränder. Finns det över huvud taget någon bevisning för det? Vare sig det rör sig om flertalet eller enstaka bränder?

I Metro har någon historielös kvinna försökt göra jämförelsen med den svenska utvandring till Amerika med andemeningen att vi skall vara mer öppna gentemot dagens invandring för att för 150 år sedan så var det vi som var invandrare. Tragisktkomiskt blir det när hon hittar på om inte har fått allt om bakfoten.

Hon glömmer dock att USA skrek efter arbetskraft, att man även om man fick land att odla upp så behövde man bekosta allt annat själv, så man var tvungen att medföra pengar till landet, att svenskarna då ansågs som flitiga, arbetssamma, modesta och välintigrerade om än godtrogna. Något som gäller fortfarnade. Tyvärr har skribenten ifråga fått för sig det motsatta, kanske ett missförstånd med flit. Däremot var Italienare och Irländare illa ansedda, mycket pga av de var katoliker dvs papister då många tidigare hade tagit sin tillflykt till Amerika för att just slippa den katolska kyrkans inflytande. Inte heller försämrades välfärdssamhället för övrig befolkning pga invandringen, det fanns nämligen inget välfärdssamhälle.

Se bara på de orter som än idag domineras av svenksättlingar och jämför sedan med övriga USA.

Inte heller näms att sjuka, gamla, handikappade avvisades direkt vid ankomsten för att det var inte sådana det nya landet behövde.

 
Tobbe S

Tobbe S

21 oktober 2015 16:52

En liten dikt kan politiker och journalister vara värda:
Sanningen består
sommar, vinter, höst och vår.
Hon går ut i alla väder
och har alltid helgdagskläder.

http://jrqs

 
Ingen bild

Blåsippan

21 oktober 2015 17:31

Jag vet inte om jag är ute och cyklar men man blir ju så jävla misstänksam mot myndigheter, journalsiter och politiker. Jag tycker att det har fått så jäkla stora proportioner detta med de påstådda, tilltänkta eldhärjade flyktingboenden som mig veterligen inte ens är klarlagt ännu. Oftast tänder de boende på själva då de har långtråkigt eller maten inte duger. Kan det inte vara så att det drivs på och överdrivs och vill göras gällande att alla flyktingboenden som eldhärjats har gjorts av blodtörstiga Sverigedemokrater och därför tvingas migrationsverket att hemlighålla vart de skall upprättas. Sanningen är i verkligheten att detta drivs på för att grannar inte skall få kännedom och möjlighet att kunna överklaga och göra att processen skjuts upp eller inte ens blir av. Vad tror ni om detta?

 
snoffsan

snoffsan

21 oktober 2015 18:22

De som betalar kalaset för dessa gratis busskort, och själva betalar svindyra månadskort får stå på bussar hem från sina jobb, många trötta ben och ryggar som sprungit och varit uppe sedan fem-sex på morgonen.

Bussarna är fulla överallt i städerna med 80 till 90 % män. Som upptagit alla sittplatser som går att uppta.

Samtidigt kan vi läsa om att byggandet av nya bostäder kommer sjunka nästa år.Tydligen ingen bra tid att bygga bostadsrätter, med tanke på regeringens krav på skattehöjningar och amorteringar.

Samtidigt väller det in fler unga arga män i landet. Alla kräver bostad, alla kräver allt. Det är totalt knökfullt, och ingen drar i bromsen. Undrar varför?

Medans svenska unga tvingas bo kvar hemma och utan arbete.

Markägare tvingas städa upp efter romer och betala och ställa ut baja major till dessa. Annars får dessa betala ett vite.Detta enligt en miljöinspektor vid namn Victoria Karlstedt. Hade jag varit markägare, hade jag städat upp, och lagt detta utanför denna kvinnas dörr. Det är inte vi svenska skattebetalare som bett att få romer överallt. Då borde det också vara på sin plats att dessa städar upp själva efter vad de själva vill ha i sina kommuner. Kanske dags att tvinga ut dessa politiker med städutrustning och tvinga dessa att städa upp efter sig själva.

Vi svenskar är inga slavar till dessa som kommer till vårt land. Vi ska inte bädda, städa deras rum och toaletter, vi skall inte diska och laga mat, vi skall inte tvätta och stryka deras kläder.

Låt oss nästa gång få en skattsedel där vi kan kryssa i om vi vill betala för massinvandringen, om vi vill agera städpersonal. Då kanske problemet löser sig självt.

Läser också att Löven har nu nallat så mycket biståndspengar, att FN inte längre vill ha Sveriges kandidatur till säkerhetsrådet avslutas. Tycker att du har jobbat på bra Löven. Inte så populär längre ?

Samtidigt går det idag rykten om att stänga gränserna i 30 dagar, fast detta stämde inte alls efter kollat runt lite. På Fria Tider har någon fått ta del av vad som hänt, från en mycket säker källa. Det visar sig att Moderaterna inte drivit frågan ett skvatt om någonting av det som Batra stått och svammlat om senaste dagarna. Tvärtom är hon tydligen mycket nöjd med vad lille Löven har föreslagit.

Det är inte bara hösten som för med sig mörkare tider, även politikerna verkar göra allt i sin makt att med annat mörker och ondska förstöra det lilla som finns kvar.

Börjar allvarligt undra om svensken vaknar upp någon gång.

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 oktober 2015 18:45

@Blåsippan. Varför inte samma upprördhet över stenkastare, bil och skolbrännare...?
Men är det något klantars&l som har tänt på ett eller flera asylboenden, må han/hon få ruttna i en cell. Allt sådant förvrider de ovetande/naiva ännu mer..

 
Ingen bild

Owe LIDGREN

21 oktober 2015 19:08

Hur sjutton kan man ha s.k ´förtroendevalda 'som far med lögner inför sina uppdragsgivare. Väljarna. Denna gång handlar det om oegentligheter i Kalmar län. Detta är troligtvis inget unik företeelse för östkusten. Utan förekommer säkert i hela Sverige. Fastän dessa falsarier ännu inte uppdagats. Vi lever i alla fall i en representativ demokrati. Men jag har kanske fel där?- När skall Kalmarborna och det Svenska folket säga ifrån om alla galenskaper som pågår i landet? Innan allt är hopplöst försent?
Fattar nada!

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2015 19:12

Blåsippan:
Det var ju ett förbannat liv när det brann i Mosken
i Eskilstuna, och statsminister och andra ministrar
plus hatmedia talade i indignation om Mordbrand, ända
tills det blev konstaterat att branden börjat i köket,
då tystnade gapflabbarna?

 
thojuh

thojuh

21 oktober 2015 19:50

Skulle tro att dom flesta bränderna är självförvållade av
dom illegala invandrarna själva. Precis det som hände i
Eskilstuna när ett antal grundlurade politiker, däribland
Mona Sahlin klädde sej i huckle och gick ut i protest "mot
rasismen"

När det sen visade sej att det var asylsökarna själva som
orsakat branden blev det dödstyst i media.

Där stod dom med byxorna nere, dom missriktade godhetsapostlarna.

Att Löfven nu går ut och gör ett uttalande känns något konstigt
med tanke på att två oskyldiga svenskar dödades vid IKEA-Västerås

Din röst var då tyst Löfven-tyst som döden

http://thojuh.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se