thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2015

NYTT UPPSVING FÖR SVERIGEDEMOKRATERNA

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2015 00:10

 


Idag vill jag först och främst tacka för alla gratulationer på min födelsedag som kommit på kommentarerna på bloggen, via Facebook, mejl, sms och telefonsamtal. Känns väldigt härligt med alla dessa gratulationer och att så många samtidigt tackar för mitt bloggande.


Ett särskilt tack till min gode vän Anders E, som jag besöker i Spanien över min födelsedag och ett stort tack för en trevlig middag ikväll på Arte Cafe.


När det händer något utöver det vanliga (läs, Det finns ingen inhemsk svensk kultur!) brukar jag märka det i antalet mejl, sms, kommentarer på bloggen och inte minst telefonsamtal. Idag har det varit en sådan dag! Det kommer sannolikt hänga i några dagar också innan alla tagit in de senaste händelserna i sitt medvetande och förstått konsekvenserna.


Jag är fullständigt övertygad om att medlemsantalet och stödet i opinionen nu får ett rejält uppsving ännu en gång under de kommande veckorna. Jag gissar at vi ganska snart når 20 000 medlemmar i SD.


Jag hoppas att Jimmie Åkesson angriper både Löfven och Kinberg Batra i morgondagens partiledardebatt!


Vad är det för idiot Sveriges Radio hittat? Vem är Stefan Jonsson? När du lyssnar på klippet skall du komma ihåg att Stefan Jonsson företräder den rödgröna regeringen men också Alliansen!


Stefan Jonsson bevisade idag att en titel som professor innebär inte att man har alla hästar hemma!


 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

14 oktober 2015 00:34

Jag reagerade likadant, vem f-n är Stefan Johnsson mer än att han verkade leva i en drömvärld eller var han möjligen påtänd?Utöver den kloke "faktabanken" nationalekonomen Tino Sanandajo kunde vi ju höra en riktig professor Lars Trägård, han sa ju många kloka saker, ex.-vis att "våra" politikers främsta ansvar är att "leva upp till samhällskontraktet med väljarna" och att "allt annat är frivilligt"! Mycket förnuftigt!
Jag instämmer, partiledardebatten med start kl9 blir spännande med tanke på att Jimmie aldrig haft bättre slagläge än nu!
Ha det så bra där Du är!!!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Ellen

14 oktober 2015 01:12

Stefan Jonsson var tidigare gift med Sara Danius. Tidigare medarbetare på DN:s kulturredaktion. Friställdes vid en rationalisering där. Han har doktorerat på Robert Musils bok "Mannen utan egenskaper vid Duke University, Durham, North Carolina. Knallvänster!
https://www.isv.liu.se/medarbetare-vid-isv/jonsson-stefan?l=sv

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 oktober 2015 02:00

Glömde det :-)

Grattis Thoralf! Tack för att vi får skriva på din blogg. Min gissning är att det är en av Sveriges mest välbesökta politiska bloggar. Finns det någon riksdagsman/kvinna som har en mer välbesökt sida?

Annat ämne: Handlar om Sveriges guldreserv

”men faktum är att hela den svenska guldreserven inte är större än att den får plats i en Volvo kombi, säger Heidi Elmér.”

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2859335-svensk-guldreserv-finns-pa-riktigt


”får plats i en Volvo kombi”?

Kan det verkligen stämma? 
Ingen bild

Thomas Falk

14 oktober 2015 03:34

Grattis Thoralf.

 
Ingen bild

Thomas Falk

14 oktober 2015 04:02

Sitter nu på verandan här i Loulé i Portugal. Klockan är över 24.00 och det är 25 gr varmt. Att flytta till ett annat land är inte helt lätt, kulturkrockarna är många, men med humor och ett öppet sinne löser sig det mesta. Att jag flydde Sverige är inget jag ännu ångrar. Här är livet mer "lay back", god mat och goda viner (resturang 2 ggr/dag - nej, jag är inte miljonär). Vänner från stora delar av Europa, varav många svenskar. Stötte av en tillfällighet på Tor Rusk, för mig tidigare okänd, men som tydligen också kommenterat hos Thoralf. Vilken kille. Ekonom, Ingenjör och Dataexpert. Han hälsar. För Er som fortfarande tvekar att ta steget: kan knappast bli sämre. Var dock noga med planering och skaffa info. Jag tog tre år på mig. Lycka till. Er framtid kan finnas på nätet.

MVH
Thomas Falk

 
Svensson

Svensson

14 oktober 2015 06:51

Grattis på födelsedagen,och tack för en bra blogg.

http://svenssonsfundeingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 oktober 2015 07:10

Humor, men ändå inte. Aftonbladets nattredaktion producerade 03.45 inatt följande rubrik till en artikel: "Svin härjar i Malmö".
Denna gången var det ett vildsvin som förirrat sig in i staden.
Men jag skrattade gott vid tanken på denna som ständigt återkommande rubrik till div. händelser i Malmö.
Gängskjutningar, sprängningar, exploderande handgranater, knarkuppgörelser, rån mm mm.
Det finns andra svin i Malmö, än de som bökar i jorden...

 
Ingen bild

Tony

14 oktober 2015 07:19

Att slogan Sverige är Fantastiskt får ständigt ny
innebörd. Skånetrafiken som transporterar invandrare
gratis kors och tvärs har sen mage att ta ut 780,00
i månaden för en Baby att åka med ??

 
Ingen bild

World Traveller

14 oktober 2015 08:02

Finns det någon svensk med professor-titel som har en iq högre än en vattenmelon?
Alla signaler man ser nu tyder på att Sossarna och Moderaterna kommer att gå samman i en regering vilket innebär att valet 2018, 2022 och kanske för alltid kommer att vara onödiga. Även om SD skulle börja närma sig 50% av rösterna så tror jag att 7-klövern aldrig kommer att släppa från sig makten. De kan till och med gå så långt som att iscensätta en false flag operation med ett attentat i SD's namn så att de kan förbjuda partiet. Ingenting är omöjligt bara de vill.

Hoppas jag har fel.

 
Ingen bild

Pär Green

14 oktober 2015 08:15

Bert: Så sparar vi 15 miljarder

http://www.skaraborgslanstidning.se/article/spara-15-miljarder-per-ar/

 
Ingen bild

Gute

14 oktober 2015 08:19

Ett stort grattis till den outtröttlige kämpen Thoralf!

 
Ingen bild

SM811

14 oktober 2015 08:27

Stefan Jonsson (måste vara en inbiten kommunist). Två stycken som säger något annat men han anser sig ha rätt att säga att det svenska folket har en skyldighet att hjälpa alla som söker sig till Sverige. Bra att det framkommer att den främsta uppgiften är att värna om det svenska folket och sedan på invandrarna.

 
Ingen bild

Integrationskritisk

14 oktober 2015 09:14

Från partiledardebatten idag i riksdagen.
Ny retorik från Moderaternas AKB gentemot Sverigedemokraterna-SD är integrationskritiskt.

Intressant!

 
Ingen bild

jag

14 oktober 2015 09:21

Grattis Thoralf! Våg va!! :-) Tack för din blogg och att du balanserar upp galenskaperna mot MSM!

 
Ingen bild

Bertil

14 oktober 2015 09:24

Läser dagens tidning på nätet och häpnar över ett uttalande från en enhetschef på Migrationsverket.

"När anhöriginvandringen kommer står vi inför en riktig tsunami."

Hon syftar på att det som sker nu bara är början och den verkliga prövningen kommer senare. Nog för att det säkert stämmer men nog kunde hon väl uttryckt sig på ett annat sätt.


 
Ingen bild

SD Integrationsfientliga skulle det vara

14 oktober 2015 09:30

Ca 09:06:25 in i anförandet.
http://www.svt.se/nyheter/live/partiledardebatt-i-riksdagen-2

 
Ingen bild

Lena

14 oktober 2015 09:31

Prof. Stefan Jonsson hävdar att det inte är något större problem att ta in dessa mängder nya asylsökande, det är endast en TEMPORÄR ansträngning. Att den svenska ekonomin är under påfrestning är IDEOLIGISKT. Asylflyktingarna är de svagaste av de svagaste enl. honom. De siffror han redovisar är gamla siffror, dvs de som redovisas från regeringens budget.

Kostnaderna kommer att sätta en enorm press på välfärden enl. Tino men så tillkommer lärarbrist, boendebrist, läkarbrits etc.
Och visst det är ideologiskt att INTE hålla på sina egna, t ex fattigpensionärerna, alla unga som inte får bostäder, jobb etc. VEM ska Sverige jobba för?
Visst måste vi diskutera konsekvenserna av det som sker nu!

 
Ingen bild

Hacke

14 oktober 2015 09:56

Stämmer in i hyllningskören, hjärtligt grattis. Instämmer också i Cosmic Debris om ett stort tack för möjligheten att få kommentera på din utmärkta och alltid högintressanta blogg. Det är ett privilegium.
Följer nu partiledardebatten och ser med stor spänning fram emot Åkessons anförande. Sedan länge enda hoppet för ett alltmer kaotiskt Sverige, omsorgsfullt skapat med gemensamma krafter av 7-klövern och media.

 
Ingen bild

Ibbe

14 oktober 2015 10:40

Efter att ha hört en del s.k Jonssoninlägg i den aktuella debatten så står en sak klar. Psykiatrin kommer inte att lida av brist på arbetsuppgifter.

 
Ingen bild

Zetor

14 oktober 2015 10:53

Lyssnade tidigare i dag på Syriens statsminister Stefan Löfven ,han pratar bara om invällarna med ytterst få ord nämner han Sveriges fattigpensionärer och uteliggare en svensk statsminister ska väl i första hand tänka på Sveriges innevånare på dem som byggt upp Sverige !

 
Ingen bild

World Traveller

14 oktober 2015 10:54

Tittar du på partiledardebatten Thoralf?

Åkesson framstår som en sann statsman i motsats till de andra mobbarna som kräver att Åkesson ska ta ansvar för allt de ställt till med.
Vilka efterblivna idioter!

Thoralf Alfsson

14 oktober 2015 10:58

Skrev precis följande på Facebook.

Efter att jag lyssnat så här långt på partiledardebatten i riksdagen så framstår det med en alltmer tydlighet att det bara finns ett enda RIKTIGT oppositionsparti i Sverige.

Sverigedemokraterna!

 
Ingen bild

Suzie

14 oktober 2015 11:01

Det här hittade jag på flashback angående Stefan Jonsson;

"Jonsson debuterade 1993 med den omdiskuterade reportageboken,De andra amerikanska kulturkrig och Europeisk rasism där han diskuterar ideer och teorier om sådana fenomen som mångkulturalism,rasism,postkolonialism och globalisering".

Stefan Jonsson har skrivit böcker om marxism;
Marxismens filosofi
Rapport från sopornas planet

Såhär skriver en kommentator,GrevlingMaria på AP,under artikeln ,Tino Sanandaji i studio ett, om Stefan Jonsson:
"Stefan Jonsson läste litteratur vid Duke university.Han var anställd hos DNs kulturredaktion men fick avgå 2010.Blev rektor på Södertörn i estetik 2011.Professor i etnicitet vid Linköpings universitet vid Remesco,som jag antar är en sossefinansierad organisation.Jag förstår inte varför han är med och diskuterar invandring av asylsökanden."

Tyvärr fungerar det inte för mig att kopiera in länkar här så kan inte få med länk hänvisningar till var jag hittat texterna.

 
Ingen bild

Andreas

14 oktober 2015 11:22

Grattis, Thoralf!

 
Ingen bild

Göta

14 oktober 2015 11:29

Det är väl inte så konstigt att 7-klöverdårarna hela tiden frågar hur Jimmie Åkesson ska lösa Sveriges enorma integrationsproblem.

7-klöverdårarna har ju själva nu under ett par decennier helt okontrollerat vräkt in så enorma mängder att de inte har den blekaste aning om hur de ska bära sig åt för att lösa detta helvete som de själva har åstadkommit.

Självklart måste man då desperat fråga någon annan.

 
Ingen bild

Kulturkamp pågår...

14 oktober 2015 11:56


Kampen i dagens Sverige handlar i första hand om
Svensk kultur eller islamsk okultur.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

14 oktober 2015 12:08

Grattis i efterhand Thoralf från ev dina din troligtvis längsta följare sedan starten av bloggen. Har haft 2 olika pseudonymer i början för att vilseleda våra hatiska motståndare och SSU:s tappra försök att skrämma bort besökare. Men nu är det pågen och hans danske kone som gäller sedan några år tillbaka, och så får det bli när ledstelheten i fingrarna inte är för besvärliga.

 
Ingen bild

Maja Dacke

14 oktober 2015 12:20

Göta - 7-k-dårarna frågar JÅ etc ... för att senare håna SD och JÅ för deras förslag till lösning. Kan det bli mer lekstuga och inkompetens? Frågar och vägrar ta till sig - pjuff!

Världsresenären 14 okt 08:02 - jag delar dina farhågor och har faktiskt väntat en tid på att något sådant ska inträffa. Allt har ju blivit SDs fel i alla sammanhang bland de tankedöda.

Det enda som SD nu kan göra är att upplysa folket om tillståndet i landet - även på arabiska! Mycket mer tror jag inte kan göras. Att det sedan inte spelar någon roll att förlita sig på demokratin, som för mig verkar mest lika död som en smashad fluga ...

Jag upprepar Pär Greens länk som är ett måste att läsa. Bert Karlsson har kanske lite hederlighet och omtanke om Sverige ändå - eller?

http://www.skaraborgslanstidning.se/article/spara-15-miljarder-per-ar/


Och Thoralf, passa på att kolla spanska nyheter medan du är där! De skiljer sig 'något' från de svenska men är också 'västangripna'.

 
Ingen bild

Grålle

14 oktober 2015 12:24

Det är väl när anhöriginvandringen tar fart på allvar som staten kommer att gå in och lägga beslag på folks fritidshus och hänvisa till besittningsrätten vid "extraordinara situationer". När nu Hamburg klubbat igenom någonting liknande så skall väl Sverige inte vara sämre.
Det lär finnas en FN-rapport som fastslår att om Sverige fortsätter sin nuvarande politik så kommer landet att klassas som fattigt inom 20 år. Tror personligen inte att det tar så lång tid, kanske är det inom Agenda 2030:s riktlinjer.
Även jag sällar mig till gratulanterna och tackar dig Thoralf för ditt enträgna och Sverigevänliga arbete.

 
snoffsan

snoffsan

14 oktober 2015 12:33

Grattis Thoralf, hoppas din dag var lugn och skön. Tack för din blogg, ditt outröttliga arbetande att servera dagens sanningar.

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

Hulda mk1

14 oktober 2015 12:50

@Suzie. Googlade lite på denne Stefan Jonsson. Marxism och andra tokerier.
Trot någon att SR tar in någon som är lika mycket åt höger som denne Jonsson är åt vänster...?

 
Ingen bild

Jimmie Åkessons framförande

14 oktober 2015 13:17

Jimmie Åkessons anförande i partiledardebatten
Publicerades den 14 okt. 2015

https://www.youtube.com/watch?v=bP6Ch22vek8 
Ingen bild

kalle

14 oktober 2015 14:19

Thoralf är den fantastiske person som framtiden kommer påvisa var den politiker som stod emot och hållde PK-sfären i schack.


Tino som berättar om verkligheten och kan leverera fakta. Då får han både pk-SR-vänstern och PK-universitets stolle emot sig.

nöstan så dom får avbryta sändningen får Tino fullständigt krossar tok-proffesorns påståenden.

man blir ju förbannad att en tok som stefan jonsson kan få låtsas-professor tjänst på ämnet massinvandringsindustri. han badar i fet lön och förmåner och lever i skyddad värld långt bort från andra medborgare som har det riktigt svårt i Sverige.

hörde partiledardebatten och det hörs ju att globalist-bankirerna har köpt hela 7 klövern.

totalinvandringen blir verktyget som gör att staten och kommuner måste sälja ut sina bolag. sedan blir hela Sverige välfärd i privat ägo.
redan nu tömmer regeringen alla statliga bolag på deras tillgångar. sedan blir det väl AP-fonderna - sedan startar utförsäljningen av statliga bolag. det kommer nog gå fort. inom 1-2 år. med denna höga invandrings som nu sker.

dom som inte har råd att betala för välfärd kommer få leva i ett parrallelsamhälle, som man förut bara sett hos utslagna med drogproblem.

 
Ingen bild

Zetor

14 oktober 2015 17:37

Den ende som var karl så var det Åkesson, de andra uppförde sej som kärringar ,var det någon som hörde ngt om Sveriges fattigpensionärer och uteliggare ?

 
Ingen bild

Morningstar

14 oktober 2015 19:06

Enligt prognoser från sajten Deagle så kommer Sverige bara ha 4,6 miljoner invånare 2025. Det är bara drygt 9 år dit. Alltså kommer vi att halveras på bara drygt ett decennium. Vad är det dom vet som vi inte vet? Kommer det ske genom wwIII, pandemier, fördrivningar eller rent folkmord? Sidan skall tydligen vara kopplad till FN så det har säkert att göra med Agenda 21-30. Väl värt att tänka på. Varför tar ingen inom SD upp detta i riksdagen?

http://www.deagel.com/country/Sweden_c0192.aspx

 
Ingen bild

Lena

14 oktober 2015 19:52

@Zetor
"Den ende som var karl så var det Åkesson, de andra uppförde sig som kärringar".... Hurrududu, jag förstår andemeningen, och som sagt det finns män som är kärringar också. Det är skillnad på kärringar och kärringar;);)

 
Ingen bild

Zetor

14 oktober 2015 21:25

"Lena " det låter som du förstod hur jag menade !

 
Ingen bild

Norrlandstok

14 oktober 2015 21:36

Ett hjärtligt grattis från Norrland!

 
Ingen bild

s29

14 oktober 2015 22:15

Grattis Thoralf!

 
Ingen bild

Odalbonde

15 oktober 2015 04:42

Grattis Thoralf!

 
Ingen bild

heartbar

17 oktober 2015 12:11

Känner Jonsson ganska väl från skoltiden. Han är uppvuxen i ett moderat-hem med mamma som var lågstadielärarinna i en minst sagt högkyrklig skola och en pappa som var högstadielärare. Mycket borgerliga värderingar i hemmet. Var duktig basketspelare, men ville ofta vara "djup" och filosofisk. Ganska tystlåten kille många gånger.

Hursomhelst, hans resonemang om att det är "en ganska liten del" av en statsbudget på 1000 miljarder vi pratar om är ju intressant.
OM det nu är en så liten del så kanske man FÖRST kunde ta en liten del till de gamla som får mindre och mindre tid med hemtjänstpersonalen. En annan LITEN del kan ju ges till försvaret som idag bara har två brigader att ställa upp till att försvara Sverige. Kanske ytterligare en LITEN del finns till skolan som sägs behöva resurser?
Fast då kanske det inte räcker till migrationen...........
Då ger vi lite till till den..........
Det sägs att vänstern värnar mycket om de fattiga......det är därför de fattiga blir fler då vänstern har makten

 
Ingen bild

Nostradamus_i_norr

17 oktober 2015 18:24

Av Stefan Jonsson inriktning på studier och publikationer är det högst sannolikt att han är en äkta röd kommunist eller en s k vattenmelon (grön utanpå men röd inuti).

Tillsammans med Elena Namli, professor i etik vid Uppsala universitet, har han i september 2014 skrivit i en artikel i DN om att ”rasistiska” partier bör förbjudas. De uppmanade en ny regering att ”förbjuda organisationer som främjar rasdiskriminering”. Att det egentligen är SD som avses framgår av denna passus i debattartikeln:

"Alldeles oavsett om vi betecknar Sverigedemokraternas ideologi som 'rasistisk', 'främlingsfientlig','invandringskritisk', 'nationalistisk' eller något annat, så vet vi alltså detta: partiet underblåser rasismen genom att peka ut en viss samhällsgrupp som roten till alla problem."

På DN Kultur i artikeln "Historiens analfabeter går vidare", har han skrivit om att demoniseringen av kommunister är populistisk, manipulerar med förenklingar och är på sikt farlig för demokratin. Nazismen är enligt honom ”en rå ideologi som spelar på människans sämre sidor”, medan ”kommunismen däremot åberopar människans godhet”.

 
Ingen bild

En småländska

18 oktober 2015 23:21

Tror att Arnstberg har skrivit om honom också, o ifrågasatt hans prof. titel bl a

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se