thoralf

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2015

FLYKT FRÅN POLITIKEN

Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2015 23:35

Efter att jag läst lite nyheter, ledare och krönikor på nätet gör jag en reflektion. Journalister kan uppenbarligen inte ha två problem i huvudet samtidigt. DÖ och flyktingkrisen. Orsaken till att DÖ spricker är att SD växer så det knackar tack vare att Alliansen kapitulerade i och med DÖ men det är inte enda anledningen. Massinvandringen till vårt land är en faktor som journalister, statsvetare och ledarskribenter underskattar grovt.


Det är med stor förvåning som jag inser att detta samband inte uppmärksammas i någon av de större tidningarna. Om Allianspartierna nu tror att opinionen skall vända så lurar det verkligen sig själva.


Det är inte med lika stor förvåning som jag förstår att inte en enda journalist, ledarskribent eller statsvetare föreslår någon trovärdig åtgärd för att minska antalet asylsökande till Sverige. Temporära uppehållstillstånd borde vara den självklara åtgärden idag!


SD kommer utan tvekan behålla sitt stöd i opinionen och sannolikt kommer SD fortsätta att växa.


Den enda som kopplar samman DÖ och massinvandringen är Marcus Oscarsson i TV4. Dags för KG Bergström att ta pension!



Nyhetschefen på Barometern Jesper Ericsson har idag skrivit en krönika. Jag kan inte annat än dra på munnen när jag läser den. Han slår ner på alla alternativa nyhetskällor och lyfter fram Barometerns förträfflighet och grävande journalistik. Det blir riktigt komiskt när han skriver följande.


”Riktigt bra journalistik handlar nämligen om att tala MED berörda, inte bara OM dem. Riktig journalistik problematiserar och vågar ställa de svåra frågorna, även om inte alla blir glada.”

 

Jesper Ericsson anser uppenbarligen att Barometern lever upp till detta. Jag delar inte den uppfattningen.


Befinner mig just nu i Spanien. Besöker en god vän under några dagar. Idag har vi gjort en dagsutflykt till Cordoba och varit lite kulturhistoriska med besök vid Catedralen som under några århundraden var en moské innan muslimer kastades ut från Cordoba på 1200-talet. Promenerat på den romerska bron och även besökt en kunglig byggnad med trädgård. Här kommer några bilder.


 

 


 


 


 


 


 


 

 


 



 
 
Lassekolja

Lassekolja

11 oktober 2015 00:59

Thoralf, K.-G.B har väl gått i pension men lyder 7-klöverpolitikerna och tänker kanske "jobba" till 79års ålder?!?
Ja, det är verkligen stor skillnad mellan honom och den fantastiske Marcus Oscarsson! Ingen annan kan göra politik så intressant som Oscarsson! Han är en av mycket få journalister, som klarar att tala om SD utan att ansiktet förvrids!

När jag såg några av de översta bilderna kom jag att tänka på Alhambra i Spanien, så fick jag syn på ölglaset där det står Alhambra, är det där Du/Ni är? Jag har aldrig varit där men jag har en DVD-konsert med en (Canadensisk?) sångerska Loreena McKennitt och den hölls i Alhambra, helt fantastiskt!
Sköt om Dig Thoralf och var rädd om Dig, Du behövs snart i Riksdagen för att rädda Sverige!!!(Efter annalkande nyval?)

http://samtiden.nu/20964/bravo-kd

 
Ingen bild

RobertSt

11 oktober 2015 01:07

Grattis Toralf! Du är inte (ännu) med på TV 4:as svartlista över sajter som skall blockeras från att visa deras klipp!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 oktober 2015 04:02

Läser att:
"En 26-årig asylsökare från Syrien som enligt egen utsago krigat i Syrien, mordhotade andra på asylboendet i Boda Glasbruk"

"Boda Glasbruk"?

Inget som vi känner som ursvenskt skall skonas. Från fina världskända glasbruk till muslimska våldsorgier på bara några år. Man börjar bli uppgiven, orken tryter och när insikten når en att detta kommer att fortsätta i många år till. Då vill man bara lägga sig ner.

Det som händer nu är dessutom irreversibelt. Att veta det är extra jobbigt och man vill helst inte resa sig upp igen. Till vilken nytta?

Den enda ljusglimten är om det blir ett inbördeskrig. En sådan rening är tyvärr tvunget och blir en självklarhet om detta vansinne fortsätter.

Allt fungerande skall raseras i en rasande takt.
Det har någon bestämt.

Undrar vem?

 
Ingen bild

Pär Green

11 oktober 2015 08:07




Läs The Economist på temat:

Norge planerar att följa efter Danmark, Tyskland och Sverige genom att sänka kontantersättningen till asylsökare.

Tyskland planerar att sänka ekonomiska ersättningar och ger bara ut tillfälliga uppehållstillstånd.

Danmark har halverat de ekonomiska stöden till invandrare och Norge kommer ändra till femåriga tillfälliga uppehållstillstånd (om landet då anses tryggt, så utvisas de till sina hemländer).

I Sverige får svenska medborgare garantipension som är ett resultat av hur många år medborgaren levt i landet mellan 16 och 65, där 40 år ger 100% och färre minskar med en fyrtiondel för vart år, Norge har ett liknande, men bägge länderna ger invandrare 100% oavsett hur många år de varit medborgare och levt i landet.

Detta ger orättvisan att svenska medborgare som arbetat ideellt utomlands fler ån 9 år får lägre garantipension än invandrare från tredje världen som kommit nyss, samma för Norge, ytterligare exempel är svenskar och norrmän som försörjts genom en inkomst deras maka/make haft (typ ambassadörer, andra diplomater och en hel del till) får lägre pension än flyktingar, trots att de arbetat för Sverige hela sina liv.

Nu planerar Norge en ändring av detta, först att anhöriginvandrare ska försörjas helt av anhöriga d.v.s noll pension vid 67 och noll skattefinansierad ersättning dessförinnan.


Min prognos är att om flyktingströmmen fortsätter i dagens takt några månader till så kommer följande ändringar ske:

Fängsligt förvar av alla som fått ett slutgiltigt avslag intill avvisandet om de inte självmant bums tar sig ur landet.

100% försörjningsansvar för anhöriginvandring (jag tvivlar på att Norge och Sverige kommer dra in barnbidrag vid familjeförening, men Norge tänker redan nu sluta betala resan för familjeförening).

Asylsökande kommer bara få mat och tak över huvudet.

Tillfälliga uppehållstillstånd, samt hårda tag mot de som kastat sina identitetshandlingar.

Norge utvisar barnfamiljer som levt i tio år i landet då det visar sig att de farit med osanning, jag minns en arabisk familj med tre barn varav två födda i Norge som sändes till Jordanien under Jens Stoltenbergs ledarskap, då polisen i ett oanmält hembesök fann gömda jordanska pass, de påstod att de var statslösa palestinier. Hur många sådana fall skulle Sverige klara under en vänster regering?

Faktiskt utvisades nyligen en yrkespolitiker då det visade sig att han inte kom från Somalia utan just utanför, nu kommer troligen hans gamla far och bror utvisas med.

Så hårda kommer reglerna bli redan under vintern om dagens takt fortsätter.

Faktiskt vore det bra om trycket ökade kraftigt så länder i Norra Europa slutar med dagens hyckleri, d.v.s ni har rätt att söka asyl om ni kan ta ta er hit, vilket vi tänker motarbeta med alla medel.

Det enda ärliga är att säga upp FNs flyktingkonvention som skapades för Europa efter andra världskriget och knappast i en situation då lägsta skattefinansierad välfärd ger samma levnadsstandard som lägre överklass i många länder och högre medelklass för majoriteten av jordens befolkning.

Därefter får alla söka uppehållstillstånd utifrån och får de beviljade utifrån hur mottagarlandet värderar dem med avseende på begåvning religion, utbildning och ålder.

Sverige och Norge kan säkert finna 10 miljoner var som är ateister eller sekulariserade kristna och som har passande ålder och begåvning.

Märk att mänskligheten var 2 miljarder 1950 och är redan 7,3 miljarder, så det finns hur många som helst för de som tror att mänskligt yrkesarbete kommer behövas i framtiden, det humana med den modellen är dessutom att människor i större hjälpbehov än dagens asylsökare kan få hjälp samtidigt som all invandringskritik vänds till sin motsats.

Kanske obegåvade svenskar och norrmän skulle ogilla detta likt hur delar av befolkningen i Singapore ogillar den begåvningskonkurrens de får från omvärlden?

Jag lovar dock att Singapore vinner stort totalt på sin invandringspolitik.

Lyssna på länken om Singapore ovan, där det dessutom berättas om tre viktiga förutsättningar för en nations framgång. (fundera på vilka av dem Sverige uppfyllde 1950, 1960, 1970.........2010.)

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 oktober 2015 08:20

Det behövs inte bara en misstroendeförklaring mot regeringen. Det behövs mot hela 7K, myndighetspersoner och 99% av Sveriges journalister...
Det fanns för runt 70 år sedan en samling personer i en bunker under Berlin som inte heller insåg framtiden, sin egen skuld till det som pågick och naivt trodde på ett mirakel...

 
Ingen bild

SM811

11 oktober 2015 09:01

Sju(k)klöverpolitikerna och de PK har svårt att se totalinvandringens följder. Undrar hur många IS krigare som nu väller in i Sverige. Här har vi en som får ett lindrigt straff.
Sedan skall han väl få förtur till bostad och arbete som andra IS krigare får så han kan rädda pensionerna. Enligt Maud Olofsson (C) är han rena vinstmaskinen.
http://www.exponerat.net/is-terrorist-pa-asylboende-i-kalmar-ska-skara-halsen-av-dig-och-familjen-atalas-endast-for-olaga-hot/

 
Ingen bild

Biggan

11 oktober 2015 09:09

Håller helt med dej om det Jesper Eriksson skriver i Barometern. Han är ju fullkomligt patetisk, var finns självkritiken. Barometern verkar befinna sej i fritt fall och är utom all räddning.

 
Ingen bild

Hjärtat.

11 oktober 2015 09:54

Underbara kultur historiska bilder.
Has en bra dag i Spanien.

 
Ingen bild

Zetor

11 oktober 2015 10:10

Tänk vad ungdomsjobb det försvinner tack var dem som jobbar efter 65 årsålder , kan inte tycka annat än att det är fel !

 
Ingen bild

Tony

11 oktober 2015 10:25

Läs gärna Julia Caesars mycket skrämmande krönika
på Snaphanen!

 
Ingen bild

Hacke

11 oktober 2015 10:47

Man känner igen tongångarna hos Barometern"journalisten". Precis som Bagdad Bob när han såg domedagen randas strör han lögner och brösttoner allt desperatare omkring sig.
Instämmer helt i Hulda mk1:s inlägg att ett misstroendevotum borde innefatta hela etablissemanget och då inte minst traditionell media som bär största skuld till dagens kaos.

 
Ingen bild

Sanningen?

11 oktober 2015 11:11

Länk till Julia Caesar.

http://snaphanen.dk/2015/10/11/sondagskronika-belagrat-land/#more-184329

 
Ingen bild

Gute

11 oktober 2015 11:33


Delseger för vindkraftsmotståndare.

Föreningen Rädda Hallandskusten får rätt att överklaga beslut om vindkraftspark.

http://www.atl.nu/entreprenad/delseger-f-r-vindkraftsmotst-ndare

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 oktober 2015 11:56

Som vanligt en skarp krönika av Julia Caesar!
De som trodde att de kunde stoppa henne, misstog sig rejält.

För egen del tror jag på stora förändringar inom både svensk politik och synen på invandringen inom en snar framtid.
SD är nu i medvind och Sverige på väg mot stupet..

 
Ingen bild

Tobbe S

11 oktober 2015 11:57

Saxat från en god väns FB: "En av de inbjudna gästerna till Drottningholm och dopet idag är ingen mindre än Jimmy Åkesson! Heder åt Kungahuset som inte är så skitnödiga som Nobelkommitten m.fl."

 
Ingen bild

moder svea

11 oktober 2015 13:36

@Tobbe S
Varför deltar han i kungafjäsket?

 
Stefan K

Stefan K

11 oktober 2015 13:42

Vackra bilder.

Googla på "Agenda 2030". Skrämmande, men är Sverige utsett som ett pilotprojekt av FN för en framtid där fungerande länder ska bistå icke fungerande med pengar och ett utökat asylmottagande?

Läs Julia Caesar och Peter Krabbe. Är så fallet ger detta svaren på en rad frågor:

1. Varför Sverige bedriver denna extrema asylpolitik.
2. Varför papperslösa tillåts stanna med fri vård, fri tandvård och andra förmåner.
3. Varför tiggare från Rumänien tillåts bryta mot regler.
4. Varför kommunerna tvingas till besparingar inom vård, skola och omsorg.
5. Varför Miljöpartiet har sån makt.
6. Varför 7-klövern talar om bindande avtal.
Läs Julia Caesar och inse att allt redan är förutbestämt och att FN styr vår regering.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Zetor

11 oktober 2015 13:50

Fick i postlådan idag en inbjudan från en närbelägen Missionskyrka om herrfrukost ett visst datum , information om islam står det i inbjudan , nej tack säger jag !

 
Ingen bild

World Traveller

11 oktober 2015 14:32

Zetor, gå dit och ställ obekväma frågor om du kan! Fråga varför ärkebiskop Antje Jackelen har samma motto som ISIS - Allha akhbar. Fråga om kyrkorna ska göra som biskop Ewa Brunne vill och ta bort korsen och sätta upp markeringar som visar viljen riktning Mecka ligger i. Fråga om din kyrka ställer sig bakom kvinnoförtrycket i islam och varför Sveriges kristna ej protesterar mot folkmorden på kristna i Mellanöstern och Afrika!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 oktober 2015 14:33

Tillägg till min tidigare kommentar:

Dick Erixon skriver:

"svenska folket i snabb takt inte bara förlorar framtidsoptimismen utan också tilliten till andra människor i samhället."

Det Erixon beskriver är ett samhälle som är på väg att upplösas. Läser att delar av Göteborg är avspärrat och att det ”kokar” bland gängen (läs invandrare) och att ”gängen” rustar.

Vad har deras (inte min) värdelöse rikspolischef att säga om det? Och vad tänker han göra?

Jag har följt många bloggare likt Dick Erixon under flera år och ser att ALLA gått från försiktig kritik av invandringen till rena domedagsprofetior.

Hur skall det sluta?

http://erixon.com/blogg/2015/10/tilliten-forsvinner-nu-snabbt-i-svenska-samhallet/

 
Ingen bild

Zetor

11 oktober 2015 15:25

Jo World Traveller , bra tips på frågor men jag ses som något som katten släpat in ,så jag avstår !

 
Ingen bild

Jan Eriksson

11 oktober 2015 15:53

Alhambra.
Här är en trevlig version av Recuerdos de la Alhambra med nydöda Paco de Lucía

https://www.youtube.com/watch?v=MzjEw7XuKsA

 
Ingen bild

Hood

11 oktober 2015 15:56

@ moder svea.
Jag har förstått att det Svenska kungahuset är av stort internationellt intresse och inger stor respekt och beundran världen över.
Vi i Sverige ska dra nytta av det och behålla vårt arv så länge vi kan.För det gynnar Sverige och Svenskarna.

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2015 16:02

Det är så otroligt mycket nu att jag inte vet vilken tråd jag ska börja i.
Börjar med @Tobbe S inlägg. DET var överaskande att kungen bjudit in Jimmie. Undrar om det kan ha att göra med det faktum att Sveriges Riksdag nyligen har börjat prångla ut sina nya sedlar. Ingen av alla dessa sedlar har Kungens porträtt eller för den delen någon tidigare kung, så som alltid var fallet på tidigare sedlar, som en bekräftelse på att han är Sveriges stadschef, nationens överhuvud och samlande enhet.

Men nu verkar det som att stadsmakterna har bestämt något i lönndom igen som ingen "av folket" ska få ta del av. Kanske är det därför det passar in så otroligt bra med att Stadsministern, svetsar´n, var i "Hello New Yooork" i FN-skarapan och skrev under dokument just mellan den 25-27september om vår nya världsregering och nya inriktning under Agenda 2030. De första sedlarna kunde prånglas ut redan några dagar senare.

Och som sagt Globalisterna styr nu, de har bestämt att våra identiteter som svenskar ska utplånas. Det innebär att vår kung också får stryka på foten (så småningom).

Kanske Kungen äntligen har begripit vad som är på gång. Vårt hopp står nu till att det finns tillräckligt många som för det först VET och FÖRSTÅR vad Agenda 2030 innebär, OCH inte minst motarbetar detta på ALLA MÖJLIGA SÄTT. Är det därför han inbjudit Jimmie? Fan tro´t.

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2015 16:04

@ Pär Green 08.07
Mycket, mycket bra. Ska läsa inlägget några ggr igen.

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2015 16:09

@ Stefan K 13.42
Mycket bra inlägg, jag är inne på samma tankar. Hoppas också andra läser Julia Caesars artikel på Snaphanen.

Dessutom vill jag också tacka Thoralf för generositeten att låta våra inlägg få möjlighet att komma ut. Du är guld värd! Dessutom många fina bilder igen, tack för det. Får nu lust igen att resa och se andra vyer.

 
Ingen bild

Lena

11 oktober 2015 16:22

@Moder Svea
Jaså du vill ha en President istället som har många gånger mer makt i många olika delar av samhället och kostar många gånger mer än vad kungen gör? Kungen står ändå för tradition i Sverige och är en samlande kraft i orostider. Dessutom så är denna kungafamilj hårt arbetande och genomför ett mycket bra jobb.

Alla ni som blivit hjärntvättade av media om detta, tänk om.

Fjäsk? Så du gillar inte fjäsk? Men vad ska man då säga om fjäsket i media för än den ena än den andra värdelösa regeringschefen? Man kanske kunde börja med att ställa de till försvar för vad de ställt till med i landet !!!

Berätta också för mig vilken President, i vilket land du beundrar mest?
Och detta med att det inte är demokratiskt. Vad sägs om att det kommer att bli media som bestämmer vilken President vi ska ha, hjärntvätten fungerar alldeles utmärkt i detta land. Du kanske vill ha Mona Sahlin "for President"?

 
Ingen bild

Pepparholm

11 oktober 2015 17:11

Kungen är hedersordförande i WWF. En ren lobbyorganisation som lever på att skrämmas om klimatet och som samlar in pengar till sina högt avlönade tjänstemän med snyftreportage om isbjörnar, tigrar, apor osv.

Kungen borde enligt vår grundlag om opolitiskt statsöverhuvud avgå från WWF.

 
Ingen bild

Maja Dacke

11 oktober 2015 20:19

Tack, Thoralf, för dina underbara foton! Arabisk arkitektur från den gamla världen är fantastisk om man nu får säga så - det gör jag i alla fall. Och du hittade en spansk fjäril - nässelliknande - men ni var förstås inte på talande fot.

I allt eländes elände ger dina foton en glädjestund, vet det ...

Så kan det rapporteras att det var en ovanligt stilla och hart när befolkad Centralstation i Malmö idag. Lugnet före nästa storm? Eller ...

Jimmie Å på kungligt barndop ... Undrar hur det blir i december, 10 ...

Nu till läsning av länkade artiklar i denna tråd. Och ni som bevakar teven i kväll - glöm inte rapportera till oss som slängt ut våra TV-apparater! Pliiiiiis!

 
Ingen bild

Putte

13 oktober 2015 05:16

@Maja Dacke.
De röd-vita valvbågarna är inte arabisk arkitektur, utan västgotisk. Dvs. från tiden innan den muslimska invasionen och utrotningen av västgoternas kultur.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards