thoralf

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2015

KOLLAPSEN ÄR NÄRA

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2015 20:09


Varför kallar man till en presskonferens en lördagskväll om man inte har något nytt att säga? Enligt min mening var det bara en upprepning av redan kända fakta men det kanske är så att minister Morgan Johansson och GD Anders Danielsson är lite trögtänkta så de behöver någon dag på sig för att förstå att det kom över 24 000 asylsökande till Sverige under september.


Att de som fått avslag på sin asylansökan skall lämna landet kan knappast vara någon nyhet! Möjligen då för Vänsterpartiet och diverse vänstergrupperingar.


Det mest beklämmande är dock att de står och ljuger om varifrån de asylsökande kommer. De framhåller utan det minsta skrupler att ”alla” kommer från Syrien och flyr för sina liv. Enligt Migrationsverkets statistik kommer endast drygt 30 procent från Syrien. Det borde generaldirektören veta! En inte oansenliga andel av dessa är säkert också bluffmakare som genom att slänga sina id-handlingar försöker hävda att de kommer från Syrien.


Om man rangordnar länderna efter den procentuella ökningen av asylsökande till Sverige kommer Syrien först på 9:e plats med en ökning på 13 procent under 2015. De största ökningarna kommer från Afghanistan, Irak och Etiopien.


 


I torsdag publicerade jag min grafik över antalet asylsökande per månad till de nordiska länderna. Jag har försökt få Barometern att publicera grafiken tillsammans med en debattartikel men det verkar vara helt omöjligt.


Det är dock intressant att även summera antalet asylsökande under 2014-2015 till respektive nordiskt land. Grafiken talar sitt eget språk.


 


Det som för mig är fullständigt obegripligt är varför inte Morgan Johansson och Anders Danielsson ställer sig frågan varför så många söker sig till Sverige! Det borde väl vara den första frågan att ställa och analysera. För att sedan kunna vidta åtgärder som innebär att asyltrycket minskar på Sverige. Nu är förstås Morgan Johansson en socialdemokratisk minister och då kanske vi inte skall ha för stora förväntningar på logiskt tänkande.


Regeringen är fullständigt paralyserad! Oförmögen att agera och ta riktiga beslut som värnar Sverige och dess befolkning.Det som dock framgår av klippen från presskonferensen är att kollapsen inom Migrationsverket är nära förestående. Jag tror egentligen att det var en förberedande presskonferens på kollapsen. Fortsätter volymerna någon eller några dagar till så spricker asylbubblan och hela migrationssystemet rämnar ända ner på kommunnivå.


Det är bara några dagar sedan Stefan Löfven så självsäkert presenterade regeringens budget. Idag är den redan inaktuell med 24 000 asylsökande under september! Var skall Löfven hitta de nya miljarderna?


Det finns dock någon enstaka som begriper vad klockan är slagen!

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/alla-flyr-ansvaret-for-flyktingsituationen/


PS

För något år sedan gjorde jag en undersökning över varifrån mina läsare kommer och det vore intressant att se hur detta utvecklats under det senaste året. Så det vore intressant om du/ni även svarade (klickade i) ert alternativ i högermarginalen på bloggen vid rubriken "Omröstning".

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

3 oktober 2015 20:25

Reagerar inte svensken nu heller? Nästa steg expropriering. Svensken säger inget. Sedan konfiskation av svenskens bankmedel. Svensken säger inget. Vad känner då allt till? Landet är dömt till undergång.

 
Ingen bild

matspp

3 oktober 2015 20:32

Loppet är kört och Mogge fattar det också så nu får han tömma ett par Minibarer till för att hålla ångan uppe.

 
Ingen bild

Tobbe S

3 oktober 2015 20:40

Skulle tro att det totala sammanbrottet ligger någon eller några veckor framför oss. Antar att starten blir när Migrationsverkets GD avgår och ingen efterträdare finns som är villig att åta sig jobbet. Följden kommer att bli att regeringen kommer att falla eller splittras. Svensk lagstiftning tillåter inte undantagstillstånd, så den möjligheten finns inte. Kanske måste man utlysa krigstillstånd, som ju finns i lagen. Hursom törs jag sätta en slant på att Löfvéns saga snart är all.

 
Ingen bild

World Traveller

3 oktober 2015 20:41

Jag tror kollapsen dröjer tills senvåren nästa år. Staten har ju stulit SJ's vinst på 1,9 miljarder och Akademiska Hus's vinst på 6,5 miljarder. Det finns inget kvar att sälja ut efter att ''världens bästa finansminister'' Anders Borg sålde ut statens, eller rättare sagt svenska folkets alla egendomar, men med nya skattehöjningar, höjda böter och nya avgifter för allt möjligt, expropriering av svenskars bostäder, plus lån från Saudiarabien så går det nog hålla invasionen igång ett halvår till. Det gäller att få in så många muslimska män i vapenför ålder som möjligt. Det blir intressant när hela landet sen stannar. När det inte finns pengar kvar till någonting och bidragen plötsligt uteblir för nysvenskarna. Mot vilka kommer de att vända sin vrede tror ni? Inte blir det mot politikerna utan mot vanliga svenskar. Det kan bli ett riktigt spännande 2016.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 oktober 2015 20:43

"Kollapsen är nära". Kan det sägas bättre? Men vad händer då? Vad kommer regeringen och Migrationsverket att ta sig till?

OCH, den stora frågan som jag inte sett svaret på: Vem såg till att alla syrier får PUT, bara de ställer ned fötterna på svensk mark? Vem? Vem?
Och hur i glödheta (ni vet vad..) kan någon kolla att de som säger sig vara syrier, verkligen är det?
De styrande vet också att den dagen "kollapsen" inträffar, då växer SD med 10%...
Sverige, med glatt humör på väg mot avgrunden...

 
Ingen bild

World Traveller

3 oktober 2015 20:47

En gissning är att det blir som i Grekland. Staten beslagtar våra besparingar på banken för att ge till migranterna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 oktober 2015 20:52

Nu när det letas överallt efter boende till flyktingar mm i Sverige, finns ett bra ställe i Stockholm som vad jag vet inte är utnyttjat ännu. Sveavägen 68...

 
Ingen bild

Tony

3 oktober 2015 21:07

Hur känner sig dom 87% som högtidligt upplyste dom
13 % som var Sverigedemokrater, att dom var många fler,
nu när dom märker hur fel dom hade, och hur rätt SD
haft hela tiden att det kommer att barka åt h----te?
Inte kan dom väl känna sig stolta precis? Ja en och
annan kommer säkert att likt en komplett dåre hävda
att dom har rätt, men jag tror också att många skäms,
och skall skämmas, för färdriktningen var redan tydlig
vid förra valet, att rösta utan att tänka är bara så
otroligt korkat!

När det gäller presskonferensen, så finns det katastrofer
stora katastrofer och så finns det Morgan Johansson!

 
Ingen bild

Anders

3 oktober 2015 21:56

Svenskt Näringsliv säger idag att "Vi driver frågan om att vi behöver mer invandring"
http://www.dn.se/ekonomi/carola-lemne-drommer-om-den-svenska-drommen/

 
Ingen bild

World Traveller

3 oktober 2015 21:59

Finns det någon som kan trycka upp några fina polo-tröjor med texten:

SKYLL INTE PÅ MIG. JAG RÖSTADE PÅ SD.

 
Ingen bild

Anders

3 oktober 2015 22:25

Thoralf? Mongliet...?

 
Ingen bild

Anders

3 oktober 2015 22:25

Varför kommer de från Mongoliet Thoralf? De får väl knappast asyl här?

 
Lassekolja

Lassekolja

3 oktober 2015 22:42

@Hulda mk1 skrev:"OCH, den stora frågan som jag inte sett svaret på: Vem såg till att alla syrier får PUT, bara de ställer ned fötterna på svensk mark? Vem? Vem?"
Jo Hulda, det var mannen i klippet ovan, GD Anders Danielsson på Migrationsverket! Jag råkade höra honom på radion dagen han fattade detta stollebeslut. Jag kan inte tänka mig annat än att Regeringen hade delegerat denna galenskap till GD A.D och ytterst faller det tillbaka på de 87%-en, som förmodligen inte visste riktigt vad dom varken röstade för eller emot. Det kommer emellertid svenska folket att få äta upp. Synd att det drabbar även oss 13%, som hade förnuftet i behåll.

Betr. "SD´s tänkta Demokratipris till Mona Walter" så ser jag redan Aftonbladets krigsrubriker:"SD belönar främlingsfientlig folkgruppshetsare", dock utan att visa bild på Mona Walter för då spricker ju hela AB-grejen!

http://www.samtiden.se

 
Ingen bild

Malte the Swede

3 oktober 2015 22:53


Sveriges ansvar för SHIA-SUNNI-kriget?

Vilket ansvar har Sverige för världens äldsta, längsta och ännu pågående krig? Det intermuslimska kriget mellan islams två största sekter SHIA och SUNNI har, parallellt med islams dvs båda sekternas krig mot 'de otrogna', rasat i mer än 1400 år!
Hur blev islams krig plötsligt Sveriges och svenskarnas ansvar?!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

3 oktober 2015 22:57

Lugna ner er. Statsministern har sagt att allt är under kontroll. Budgetförslaget är lagt och ligger fast. Det har stöd av 87% av väljarna.
Att det råkar komma lite nyanlända svenskar för tillfället är inget att stirra upp sig över. Om alla får ett spett, en korp, en spade eller en skyffel kan de alla få arbeta med vatten och avlopp åt de 60.000.000 som ska få det genom statsministerns försorg. Gräver de några 100 meter var så är allt fixat och klart. Kanske det behövs lite rör och slangar och annan skit, men det kan säkert MP fixa till med något ekologiskt alternativ. Kanske kretsloppstänkande? Det man skickar ut i avloppet tas in som dricksvatten. Se där! Så smart! Kan jag få bli hedersmedlem, eller måste man var ännu tokigare?

 
Ingen bild

Kalleman

3 oktober 2015 23:01

Det går åt helvete skrev du för någon dag sen, helt riktigt, snart rasar all vår sk. välfärd samman och det skall bli intressant att se vad och vilken "godhetsapostlarna" ger skulden för detta. Ur led är tiden och 7-klövern!

 
Ingen bild

Eric H

3 oktober 2015 23:13

@Hulda mk1..
Det var gd:n på Migr Verket Mikael Ribbenvik som enväldigt deklarerade att syrier nu har fri tillgång till allt Sverige!
Även om de så bott i Egypten i tio år eller i Kuwait under fredsförhållanden..
Bakgrunden prövas mot påstått medborgarskap, inte emot ev skyddsbehov.
Fullständigt vansinne vill jag med ett idag utslitet uttryck påstå..

Förresten, kan detta som pågår göra att stassministerns prognos om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 inte slår in?
Låter som ett rimligt antagande. Vad ger Unibet för odds på det INTE klaras av? 0.8?

 
Stefan K

Stefan K

3 oktober 2015 23:14

Det vi såg var en pinsam uppvisning från en minister och en myndighetschef som tappat kontrollen och försöker verka oförstående.

Morgan Johansson (S) sade att regeringen blivit överrumplade över den enorma asyltillströmningen. Synd att Morgan inte läser alternativa medier, för där har det varnats för just detta i flera år.

Anders Danielsson, den välbetalda vd:n för statliga Migrationsverket, stod på presskonferensen och sa att Sverige är ett rikt samhälle och att vi åtagit oss detta snavar. En feg hycklare är han, den där Danielsson. Det var Migrationsverket som på eget bevåg såg till att alla syrier som tar sig till Sverige får PUT...vilket föranlett syrier från andra länder och araber med förfalskade syriska pass att ta sig hit.

Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna skrev redan i mars att " 2015 kommer vara det år vi ser hur asyl- och migrationspolitiken kollapsar under trycket."
http://ledarsidorna.se/2015/03/vi-ar-framme-nu/

Tänk så rätt han fick och ännu är det tre månader kvar på året och att döma av rapporter utifrån världen är detta bara början.

På samma Ledarsidorna kunde vi i juli läsa följande ord:
"...drar jag slutsatsen att kontrollförlusten över invandringen och starten på välfärdssamhällets totala systemkollaps ligger betydligt närmare än 2017-2018."
http://ledarsidorna.se/2015/07/kapten-blaskagg-sluta-sabotera-mitt-land/

Om dessa ord besannas, precis som de om asylpolitikens kollaps, är det tack och adjö för det Sverige vi älskar.

Det finns bara ett att göra. Den tafatta regeringen måste avgå och ta Migrationsverkets ledning med sig.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

!

3 oktober 2015 23:37


Den gamla pundaren Kjell Bergqvist har nyligen bytt drog till den nya innedrogen 'godhet' som blir allt populärare bland kändisar.
Och det ska förstås skrytas med i kvällspressen!

 
Ingen bild

Observer

3 oktober 2015 23:41


KL 23.30 iväll DEN 3 SEPTEMBER 2015
MIGRATIONSVERKETS PRESSKONFERENS TILLKÄNNAGER ATT MAN F.O.M NU MÅSTE TA TILL EXTRAORDINÄRA ÅTGÄRDER:

"......ATT I ANSPRÅK TA BOSTÄDER OCH LOKALER"

GÖR NÅGOT SD - GÖR NÅGOT SD -GÖR NÅGOT SD -GÖR NÅGOT SD !!!

 
Ingen bild

Blåsippan

3 oktober 2015 23:56

Syltrygg fick just ett ansikte. Vicken jädra vissen rädisa han visar upp i klippet, Morgan Johansson när han säger att vi måste utvisa de som inte får uppehållstillstånd i världens mest naiva dårland. Så jädrans rädd han är just då att bli kallad för det hemskaste man kan bli kallad. Patetiskt att se fjanten. Jag mår illa.

 
Stig Rydmark

Stig Rydmark

4 oktober 2015 00:03

Det som nu pågår är ju faktiskt ett stort svek mot de invandrare som får PUT. En majoritet kommer inte att få en lägenhet inom överskådlig tid, ej heller ett arbete. För de
invandrare som kanske har en verklig ambition och intresse av
att lära språket med förhoppningen om ett jobb, kommer att bli
djupt besvikna. Om detta säger Sverige ingenting. Som ett resultat kan vi se fram emot kraftigt ökad kriminalitet och våldtäkter. Hur är det möjligt att man lyckats samla så många ointelligenta människor i vår riksdag?

http://HTTP

 
Ingen bild

pllay

4 oktober 2015 00:34

Ca. 95% av de asylsökande saknar pass då de kommer till migrationsverket.
De av dessa som uppger någon annan nationalitet än Syrisk kommer inte att kunna utvisas, inget land i världen tar emot folk som saknar pass.
Snacket om att utvisa dessa människor är just inget annat än snack.
Det enda sätt som Sverige kan få utlänningarna att lämna landet är genom att muta dem, exakt samma sak som fick dem att söka sig tvärs igenom Europa, pengar och löfte om pengar.
Hur mycket kommer det att kosta oss Svenskar att övertyga dess migranter att Sverige kanske inte är det himmelrike de blivit lovade?
Hur många kommer att efter de utkvitterat utvandringsbidraget att vända om i Danmark för att kvittera ut ett nytt under annat namn?
Och sedan igen och igen....
Denna godhetsresa Svensk vänster haft en tid är snart vid vägs ände och den kommer inte sluta på ett bra sätt.
Om Sverige skall överleva som demokratisk nation kommer det flyta blod, både svenskt och icke svenskt.

 
Ingen bild

!

4 oktober 2015 00:53


Hellre mongoler än muslimer
Mongoler utgör inte något hot mot Sverige, den svenska kulturen eller demokratin. De fåtal mongoler som finns i landet är i huvudsak hårtarbetande kvinnor som jobbar inom städning, barnpassning, restaurang och liknande, med långa arbetsdagar och usla löner. De utnyttjas ofta hänsynslöst av andra invandrare.
Medan muslimer som invaderar Sverige får allt serverat på ett silverfat får Mongoler ingen hjälp av samhället. De får klara sig på egen hand.
PS 'Allas lika värde'!

 
Lassekolja

Lassekolja

4 oktober 2015 00:54

@Eric H. Vi borde inte träta om vem som fattade det för Sverige ödesdigra beslutet att alla från Syrien erbjuds PUT, Anders Danielsson eller Mikael Ribbenvik men jag råkar minnas att det var just Anders Danielsson som fattade beslutet. Det står jag fast vid!
Kanske Thoralf kan avgöra "tvistefrågan"?

http://www.samtiden.se

 
Ingen bild

Onkel Sven

4 oktober 2015 05:15

Ministern Morgan "Fladdrande Blicken" Johansson !

 
Ingen bild

lantjunkarn

4 oktober 2015 06:47

Thoralf!
Vad är din bedömning.När tror du sammanbrottet kommer att inträffa?

 
Ingen bild

OH

4 oktober 2015 07:48

Man har nog fog för att säga att våran regering är de Nya Galenskaparna.

 
Ingen bild

Etnograf

4 oktober 2015 07:49

Att alla asylsökare, som kan arabiska eller kurdiska föredrar, att kalla sig syrier, vet vi ju.

Har dock genom åren träffat många "afganer", vilka i efterhand har visat sig komma från Uzbekistan, Kazakstan, Turkmenistan, Tadzjikistan eller från ngt annat Centralasiatiskt land. Samt sibiriska folkslag, som bott i Ryssland och rest därifrån till Sverige. På grund av språket och utseendet är det lätt för dem, att upträda som afganer.

I Sverige har de alla fått PUT som afganer. Förklaringen har ju, att det finns ingen afgansk folkslag - i Afganistan bor det trettiotals olika folkgrupper med alla sitt eget språk och kultur.

 
Ingen bild

Ewa

4 oktober 2015 08:11

Det är med tungt hjärta man vaknar varje dag numera. Jag vågar nästan inte ens läsa en dagstidning eller höra på nyheterna. Allting kretsar runt dessa migranter.

Vi måste ta vårt ansvar säger regeringen. För att kunna kräva ansvar så måste man ha gjort sig skyldig till något. Jag kan för mitt liv inte begripa varför Sverige har ansvar för muslimer som väller in här från jordens alla muslimska länder. Varför har inte gulfstaterna något ansvar gentemot sina grannländer? De har ju liknande språk, samma religion, samma kultur och dessutom har de pengar. Ingen kräver ett smack från dem. Men, vi uppe i kalla Norden är ansvariga för dessa migranter.

Den här regeringen tillsammans med den förra kommer att gå till historien som de som sålde ut sitt land och sitt folk till muslimerna. Utan att fråga oss svenskar om vi vill ha det så här så kör de över oss utan prut. Protesterar vi mot vår egen undergång så är vi dessutom rasister och främlingsfientliga. Ursäkta men är det mer normalt att acceptera att man blir invaderad av främmande element? Varför har man inte rätt att få protestera mot det här sjuka som regeringen håller på med. Hur har de tänkt att det ska bli när vi blir i minoritet? Tror de på fullaste allvar att muslimer tänker bli som vi?

Sådana landsförrädare som bestämmer över oss nu borde ställas inför rätta. De förskingrar våra skattepengar utan att blinka. Vem har gett dem rätt till det?

 
Ingen bild

Riffi

4 oktober 2015 08:20

Jag fick en deja vu upplevelse igår. Jag kommer ihåg Bildts och Dennis kronförsvar. När räntan började närma sig 500 % var det fortfarande inget tal om att ändra politiken. Kronans värde skulle försvaras till varje pris. Dagen därpå skulle värdet inte längre försvaras.
Tråkigt nog finns det två skillnader. Johansson och Danielsson är inte av samma kvalitet som Bildt och Dennis. Den andra skillnaden är att kronförsvarat kunde upphöra med några pennstreck, medan det är oerhört svårt att stoppa asylströmmen.
Så vad vi snart kommer att få se är några väldiga slag i luften från regering m.fl som åstadkommer väldigt litet.

 
Ingen bild

Bo

4 oktober 2015 08:30

Det finns en moderat riksdagsman som tänker med huvudet. Han skriver på sin blogg idag: "Om det inte görs någon skillnad på den som har och den som saknar asylskäl faller tanken med asylrätten. Att den borgerliga regeringen tillsammans med MP gav illegala flyktingar rättigheter som annars bara tillfaller den som har rätt att vistas i Sverige, har inte enbart bidragit till att underminera den svenska rättsprocessen, utan också skapat incitament för människor att gå under jorden."
Frågan är hur orkar vara kvar i sitt parti?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 oktober 2015 08:39

@Lassekolja och Eric H. Någon av dessa två herrar ni nämner kan bara vara budbärare av ett sådant stort och avgörande beslut. Spåren leder enligt mig till Rosenbad...

@OH. "De nya Galenskaparna". Ack så rätt...

@Etnograf. Instämmer. Ingen har koll...

 
Ingen bild

Per

4 oktober 2015 09:11

@ Tony, läs på SVT´s tyck tillforum så kan du med egna ögon se vad en representant för de 87% tycker och känner under signaturen 1251 eller Erik som han först kallade sig.

 
Ingen bild

Ludvig

4 oktober 2015 09:19

Är det så dåligt samarbete mellan de nordiska länderna så att Sverige ska ta emot mångdubbelt fler än grannländerna. Ofattbart.

 
Ingen bild

Göta

4 oktober 2015 10:25

AUTOMATISK PERMANENT ASYL till alla som sätter fötterna på svensk mark och uttalar ordet "syrier" utgör givetvis en enorm pullfaktor och stor orsak till de abnorma folkvandringarna hit.
Vad jag minns så var det Migrationsverkets operative chef och STÄLLFÖRETRÄDANDE generaldirektör Mikael Ribbenvik som offentliggjorde detta vansinnesbeslut i nyheterna. Lite googlande på nätet verkar bekräfta detta:

http://www.svt.se/nyheter/svtforum/rakt-pa-med-migrationsverkets-mikael-ribbenvik

Citat från länken med datum 28 februari 2014:
"Det kommer många människor från Syrien som söker asyl i Sverige. Det beror både på kriget och på att Sverige ger permanent uppehållstillstånd till alla syrier som kommer hit. Den som fattade det beslutet var Mikael Ribbenvik, ställföreträdande generaldirektör och operativ chef på Migrationsverket."

Men Ribbenvik påstår också att:
"-Detta är ett beslut som fattades redan 2012, när vi gav skydd åt alla syrier. Det skedde efter en lång beredning där vi följde utvecklingen i landet. Under 2012 eskalerade ju konflikten och blev värre och värre. Vi hade stoppat alla utvisningar redan i januari, säger Mikael Ribbenvik."

Lägger även in en länk till Julia Caesars söndagskrönika "Alla mördares lika värde" från 1 februari 2012, som också behandlar detta samt ger en liten inblick i vad som väntar oss här i Sverige, främst tack vare Reinfeldt-regeringarna 2010-2014 samt nuvarande Löfven-regering, givetvis med stort stöd och god hjälp från alla Sveriges trogna PK-medier.

http://snaphanen.dk/2015/02/01/sondagskronika-alla-mordares-lika-varde/

 
Ingen bild

Lasse T

4 oktober 2015 10:26

Jag rekommenderar dessa två herrar att under nästa vecka göra några studiebesök till närmaste byggarbetsbodar för att få veta lite mer om hur diskussionerna går i "undervegetationen"

Dock finns det risk för att de blir stoppade eller utslängda ganska omgående.

Men lite mer kontakt med väljarnas åsikter vore lämpligt....

 
Svensson

Svensson

4 oktober 2015 10:59

Hade Sverige varit som en människa,då hade Sverige legat nerbäddad på intensiven nu.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Zetor

4 oktober 2015 11:22

Generaldirektören för Postkodlotteriet har 200000 spänn i månaden i lön ,50000 spänn i veckan ,min 81 åriga hustru har 6000:- i månaden efter skatt ,1500 spänn i veckan vem av dessa bägge gör mest nytta tror ni ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 oktober 2015 11:26

@Göta. Kan verkligen så avancerade beslut fattas på hans nivå? Finner det trots din intressanta länk inte sannolikt. Rosenbad, där finns svaret. Säkerligen hemligstämplat..

 
Lotta

Lotta

4 oktober 2015 11:43

Tino Sanandaji skriver på sin Facebooksida att svenska folket kan vara i minoritet i vårt eget land redan 2025.

http://www.friatider.se/sanandaji-svenskarna-kan-vara-i-minoritet-redan-2025

Man kan bli mörkrädd för mindre.

http://youtu.be/8PvwqKl9ghs

 
Ingen bild

Ibbe

4 oktober 2015 11:45

Sverige kollapsar. Mediavärlden och dess supportrar inom södermalmsadeln firar euforiskt på sina inneställen. Löven faller på hösten .'

 
Lassekolja

Lassekolja

4 oktober 2015 12:00

@Hulda mk1, @Eric H. & @Göta
Jag står fast vid följande: 2012 utsågs Anders Danielsson till generaldirektör(GD) för Migrationsverket och är så fortfarande.
den 3sep. 2013 fattade han beslutet, som tydligen har stöd i direktivet/avtalet mellan Regeringen och Migrationsverket, att alla syrier, som söker asyl i Sverige får stanna(=PUT). Beslutet innebär också att anhöriga får möjlighet att återförenas i Sverige genom att de söker visum hos svensk beskickning i Syrien eller i något grannland. Så "illa" är det!
Kommande opinionsundersökningar blir enormt spännande. Om det visar sig att SD backar p.g.a att media spyr galla över SD´s interna frågetecken i kombination med den iofs tragiska men vilseledande bilden av Alayn Kurdi på stranden, kan man för alla svenskars bästa, ändå hoppas att en ev. svacka är övergående.
Sanningen bakom den tragiska bilden av Alayn Kurdi på den turkiska stranden var, som bekant för oss som även läser nätmedia, att pappa Kurdi behövde fixa sina tänder i Europa och övertalade sin familj att ta sig till Europa i en bräcklig båt, vilket ju minst sagt misslyckades. Inte nog med det, han var dessutom själv flyktingsmugglare! Allt detta enl. div. utländsk media(brittisk, amerikansk & australiensk media), i svensk media har givetvis alla negativa omständigheter som vanligt förtigits! Den chefredaktör, som fattat ett annat beslut hade omedelbart fått sitt feta avgångsvederlag samt pension beräknat!!!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi

 
Ingen bild

hans

4 oktober 2015 12:42

Varför man har en presskonferens på en lördags kväll? För att man inte vill att någon skall komma och lyssna och på följande måndag när redaktionerna går upp på fullbemmanning igen har det passerat två dygn och det som hände på lördagskvällen är gamla nyheter. Det skall alltså förvinna i nyhetsmängden på ett par dygn så att det inte blir en förstasides nyhet att statsapparaten i rask takt närmar sig bankrutt och kollaps.

 
Ingen bild

Mattias

4 oktober 2015 12:44

Den här retoriken "det är kört", "sverige rasar ihop" etc etc har förekommit i det nationella leden väldigt länge nu. En evig svada om hur nära slutet sverige är. Har det hänt något? Har sverige fullständigt brakat ihop, finns det överhuvud taget fog för oron? Det har inte hänt än så länge, den saken är klar. SD´s och övriga nationellas argument och farhågor håller bevisligen inte.
Låter nästan som de kristna fundamentalister och konspirationsteoretiker som under året härjat vilt på sociala medier och genom böcker velat få det til att september månad 2015 skulle vara slutet för planeten jorden. Att jordens undergång skulle drabba oss pga sublima "meddelanden" i filmer, CERNs arbete med den så kallade higgspartikeln, öppnandet av avgrunden och feltolkade profetior. Det hände inte.
Är helt övertygad om att sverige klarar "flyktingkrisen" utan större problem. Sverige kommer inte kollapsa eller gå under. Kanske blir det lite annorlunda, men det är nog allt, och det är det värt.

 
Ingen bild

Mattias

4 oktober 2015 12:50

Nu ska Migrationsverket ta och placera dessa fejkflyktingar på evakueringsplatser! Om det nu sker en större händelse (olycka, översvämning, storbrand), vart f-n ska vi svenskar ta vägen då när dessa platser redan är upptagna av fejkflyktingar? Men det är väl skit samma, vi svenskar är inte ett skit värda för dessa förb-nnade godetspolitiker. Fy f-n, jag blir så frustrerad och vansinnig av detta. Nu måste det ske en revolt!

 
Stefan K

Stefan K

4 oktober 2015 13:16

Morgan Johansson ljög på presskonferensen. Känd socialdemokrat bekräftar.
http://ledarsidorna.se/2015/10/klassisk-underrattelseprognos/

Ta ditt ansvar Morgan och AVGÅ!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Göta

4 oktober 2015 13:19

@Hulda mk1 (11:26). "Kan verkligen så avancerade beslut fattas på hans nivå?"

Håller fullständigt med dig i ditt ifrågasättande hur en enskild tjänsteman kunde ha befogenheter att ta ett så oerhört viktigt beslut för ett helt land. Jag vet att jag också skrev en par häpna och upprörda kommentarer om detta, men jag minns inte om det var hos Thoralf eller i någon annan blogg.

Du föreslår Rosenbad, alltså Reinfeldt & Co. Ja, det skulle inte alls förvåna mig.

 
Ingen bild

Göta

4 oktober 2015 13:31

PS till mitt inlägg ovan:
När jag nu läser igenom Julia Caesars artikel "ALLA MÖRDARES LIKA VÄRDE" som jag själv länkade till i min tidigare kommentar (10:25), ser jag att hon skriver följande där:

"Ribbenvik öppnade gränserna för syrier"
"Han låter pressad när han får frågor om det 20-tal misstänkta krigsförbrytare och terrorister som har identifierats. Det borde han vara. Det var Mikael Ribbenvik som (på statsminister Fredrik Reinfeldts order) den 3 september 2013 fattade beslutet att alla som påstår sig komma från Syrien och deras anhöriga ska beviljas PUT i Sverige."

Alltså observera parentesen: (på statsminister Fredrik Reinfeldts order)!!!

http://snaphanen.dk/2015/02/01/sondagskronika-alla-mordares-lika-varde/

 
Ingen bild

Pär Green

4 oktober 2015 13:36

Och nu är Löven kritisk till hyror på 60.000:-
Men varför hyr Migrationsverket dessa dyrgripar?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 oktober 2015 13:47

@Lassekolja. Fattar jag dig rätt så stämmer mina teorier. beslutet om PUT till alla som är och uppger sig vara Syrier, kommer från regeringen.
Oavsett är detta ett beslut som kommer att förändra Sverige i grunden om inte regeringen slår näven i bortet omgående. Men chansen för det... Tja..

 
Ingen bild

Ove

4 oktober 2015 14:00

Sandiaji säger att Svenskarna kommer att vara i minoritet redan 2025 med den här takten på invandringen.

De beslutande som inte agerar på det, agerar inte för Sveriges bästa.
En regering som inte klarar att hålla Sveriges gräns har inget berättigande.

 
Ingen bild

Pepparholm

4 oktober 2015 14:10

#Göta. Givetvis kom ordern på något maskerat sätt från högsta nivå. Kan det bevisas, så är det ministerstyre vilket är förbjudet i Sverige. Någon som har en anpassad spade - gräv!

 
Ingen bild

kalle

4 oktober 2015 14:54

det är ju etniska svenskar i maktposition som skapat massinvandringen till Sverige. utlänningarna har INTE tvingat sig på.

anledningen till politisk korrekthet och galen invandringspolitik är väl att svenska makteliten kunnat roffa åt sig av skattepengarna samtidigt som naiva dumhuven i de lägre skiften indoktrinerats till att försvara pk och massinvandringen.

känns spännande att se hur det blir nu, när Sverige gör tatal konkurs. ett helt land blir i kaos.
rätt ått alla dumhuven, nu får dom lida, alla i 7 klövern och deras korkade supporters.

 
Ingen bild

World Traveller

4 oktober 2015 14:56

Mattias, jag tycker du ska säga till de anhöriga till mordoffren på IKEA och till alla våldtäktsoffer och rånoffer och till alla som förlorat sina hem i mordbränder anlagda av invandrare och AFA-terrorister att de oroar sig i onödan och att det de råkat ut för "är värt det" som du uttrycker dig! Säg det till dom ansikte mot ansikte om du vågar!

 
Lotta

Lotta

4 oktober 2015 14:57

@Mattias
Du ser inga problem med att det nu väller in tusentals individer över gränserna varje dag. Var skall de bo? Vad skall de jobba med? Vem skall försörja dem? Hur länge tror du att vår skattefinansierade välfärd kommer klara detta? Du ser inga som helst problem med att vi, det svenska folket inom 10-25 år kommer vara i minoritet i vårt eget land? Du skriver att det är värt det? Vad menar du med det?

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

pomperipossaskatt snart

4 oktober 2015 15:11

massinvandringen till Hallsberg blev dyrare än de kunde tro.

http://na.se/nyheter/hallsberg/1.3183702-var-ar-miljonerna-

 
Ingen bild

Göta

4 oktober 2015 15:34

Hulda mk1 (13:47) skrev till Lassekolja: "Fattar jag dig rätt så stämmer mina teorier. Beslutet om PUT till alla som uppger sig vara syrier, kommer från regeringen..."

Javisst, den förra regeringen Reinfeldt alltså! Den mannen och hans medarbetare lyckades verkligen förstöra Sverige för lång tid framöver. Och den nuvarande regeringen lär inte vända på sitsen i första taget.

 
Lotta

Lotta

4 oktober 2015 15:42

@Stefan K. Tack för länken till Johan Westerholms artikel. Ett citat ur den kan läsas nedan.

"Jurister och advokater stod samlade i ett hörn för att ge flyktingarna råd om hur de skulle lägga upp sina historier för att erhålla asyl,"

Dessa satans hantlangare ser väl framtida klienter som generar feta advokatarvoden som naturligtvis vi svenska skattebetalare får stå för.

http://youtu.be/8PvwqKl9ghs

 
Ingen bild

Tony

4 oktober 2015 19:47

Mattias :
Finns det överhuvudtaget fog för....?
Nej om man som du går med skygglapparna framför
ögonen, och stoppat öronen fulla med bilsom proppar
och går och nynnar på Internationalen, då har man
liksom ingen aning om vad som pågår i landet!
Lyckliga dåre!

 
Ingen bild

Mattias

4 oktober 2015 20:25

@World Traveller
Händelsen på ikea är en tragedi. Det samma gäller för samtliga mord, våldtäkter och våldsbrott som sker o sverige oavsett gärningsman. Personen som utförde dådet kommer nog få sitt straff och efter det förmodligen att utvisas. Vilket är helt rätt.

@Lotta
Jag tror inte på dina farhågor att vi kommer vara en minoritet inom kort. Att något måste göras åt bostads och jobbfrågan är självklart. Jag har ingen patentlösning på det. Man får nog hoppas på politikerna där. Men jag är säker på att det går om man bara vill.

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

4 oktober 2015 20:49

O.T

Glädjande siffror beträffande dagspressens tillbakagång.

http://ts.se/mediefakta-upplagor/dagspress/

 
Ingen bild

Göta

4 oktober 2015 21:08

@ Pepparholm (13:10)

Just det, ministerstyre. Det kan du ha rätt i.

 
Ingen bild

Lotta

4 oktober 2015 21:35

Ser Soraya Post stå i Agendastudion och pratar om de stackars zigenarna och hur synd det är om dem. Vi måste hjälpa dem tycker hon. Det har skrivits en vitbok om alla övergrepp som skett mot de stackars zigenarna. När kommer boken om alla brott zigenare begått mot svenskar? Hur mycket värnar Soraya Post om uteliggare i Sverige?

 
Ingen bild

Jimmie for Präsident

4 oktober 2015 22:25

Möjligtvis blir det bättre om den sista skaran av 5.milj etniska svenskar emigrerar till Nya Zeeland där det tydligen är ganska bra klimat och mindre stress och normala jobb som borde passa Svenskar. Känner redan flera som emigrerat till Kanada. Siste Svensken lämnar över flaggan till muslimerna, socialdemokraterna och miljöpartisterna så dom kan ha sin svenska multikulti stat för sig själva. Arbetare och pensionärer har inget mer att hämta i Sverige.

https://www.youtube.com/watch?v=iczGhK4Jzr0https://www.youtube.com/watch?v=4m3wXPQLwMM

 
Ingen bild

Lotta

4 oktober 2015 23:07

@Mattias
Det är inte mina farhågor utan nationalekonom Tino Sanandaji. Du svarade aldrig på vad det var som var värt det?

 
Ingen bild

World Traveller

5 oktober 2015 05:08

Mattias, du verkar inte förstå konceptet 'handlingar och konsekvenser'. Du är medansvarig till morden på IKEA och till alla mord och våldtäkter som begås av invandrare av den enkla anledningen att du vill ha hit dom fast de inte har i vårt land att göra. Varenda mördare som släpps in är ditt och medias ansvar.

 
Ingen bild

realisten

5 oktober 2015 07:56

@World Traveller
Och ansvaret för svenska mördare är det ditt då?

 
Ingen bild

Tiketike

5 oktober 2015 08:22

Dags att byta namn på tidningen Barometern? Det stämmer ju inte med den ursprungliga anledningen till namnval:
"Tidningens i modern dagspress mycket ovanliga namn förklarades redan i provnumret. Det sägs där, att redaktionen ville "växelvis tillkännage både sina egna och publikens strödda tankar om åtskilliga ämnen och Barometern-namnet har i sådan mening blivit valt." Såsom en välkalibrerad meteorologisk barometer upplyste om lufttryck och väderlek skulle läsaren i tidningen förvänta sig kunna få en rättvisande information om det politiska och samhälleliga lufttrycket."

När man aktivt undviker att skriva om sånt som inte är politiskt korrekt, ger man knappast rättvisande information...
Jag har själv blivit refuserad många gånger när jag ifrågasatt Barometerns brist på okritiskt granskande, när man återger svammel som sprids av klimat-alarmister utan att ställa motfrågor eller ens googla på saken. Mina inlägg togs bort utan förklaring. Behöver jag tillägga att jag inte längre är prenumerant?

Kan tillägga att den "oberoende" televisionen och radion inte är bättre, visst går det att anmäla dem, men hur ofta händer det att det blir någon tillrättavisning? Dessutom omfattas inte Text-TV av detta, de är helt okontrollerade!
Och "Svensson" tror fortfarande att allt som sprids med hjälp av TV-licenspengar är sant....

 
Ingen bild

Mahmoud

5 oktober 2015 09:53

@Mattias
"...det går om man bara vill…"
Vilken underbar naivitet.
Visst, pengar skapas av sig själv mystiskt i din plånbok "bara du vill" tillräckligt mycket också, eller?

 
Ingen bild

World Traveller

5 oktober 2015 11:50

realisten, de var här från början. Det vi kan göra är att istället för att spendera alla pengar på invandringen och islamiseringen satsa pengar på vår skola och välfärd, ta hand om våra egna unga innan de blir så förstörda och hamnar i kriminalitet de inte kan ta sig ur. Satsa pengar på fängelserna och se till att våldsbrott straffas hårt men att framförallt unga förbrytare som begått lindrigare brott kan få utbildning och hjälp.

Men jag vet att du föredrar att göra det motsatta och jag anser att du tillsammans med Mattias är medansvariga får morden på IKEA och allt annat invandrarvåld som drabbar oss. Våld som hade kunnat undvikas.
Om du hade ett samvete och lite förstånd så skulle du skämmas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se