thoralf

Direktlänk till inlägg 6 maj 2015

UPPGIFT SAKNAS FÖR NÄSTAN 50 PROCENT

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2015 20:10

Den 2 maj skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Syna bluffen” där jag tar upp två aspekter som andra trovärdiga aktörer på sociala medier som t.ex Tino Sanandaji har utelämnat. Nämligen identitet och källa när det gäller utbildningsbakgrund.


Två dagar senare, den 4 maj lyfter Tino Sanandaji i ett blogginlägg hur svenska myndigheter erhåller dessa uppgifter och skriver följande.


“SCB och Arbetsförmedlingens samlar detaljerad statistik på dessa invandrares utbildningsnivå. Detta görs huvudsakligen genom att fråga invandrare själva. SCB skickar årligen enkäter till invandrare som ännu inte har angett sin utbildningsnivå vilket komplimenteras med uppgifter från SFI och andra källor. Att räknas som högskoleutbildad kräver vare sig dokument från hemlandet eller validering från svenska myndigheter, endast självrapporterade uppgifter i enkäter.”

 

Jag tror faktiskt att Tino Sanandaji läser min blogg eller har han fått ett tips om mitt blogginlägg ;-)


Jag har varit i kontakt med Michael Karlsson på SCB som är ansvarig för rapporterna och fått lite extra material (excel-dokument).


I den senaste tabellen (2014) som redovisas andelen “uppgift saknas” till 8 procent för gruppen utrikes födda. Om man bara tar de med åldern 25-64 år blir andelen 6,4 procent. Men då skall man komma ihåg att det gäller hela gruppen i Sverige som är utrikesfödda, oavsett om de kom till Sverige på 60-talet eller 2010-talet och inte minst att det handlar om ett ackumulerat värde.


Det som borde intressera politikerna mest är hur dagens invandring och utbildningsbakgrund ser ut! Men det redovisas inte av SCB i rapporten. Det ser betydligt bättre ut att ackumulera alla data då säkert många skaffar sig en utbildning i Sverige på svenska skattbetalares bekostnad.


Michael Karlsson (SCB) skriver bland annat följande i ett mejl till mig.


”Knappt hälften av dem som invandrat det senaste året och är i åldern 25-64 år saknar uppgift om högsta utbildning i UREG.”

 

Sug på den Stefan Löfven och alla andra pk-experter! Ca hälften av de som invandrat till Sverige det senaste året (2014) saknar alltså SCB uppgifter om. Stefan Löfven pratar med andra ord i nattmössan!


Den ackumulerade statistiken säger att för ca 6-7 procent saknas uppgift om högsta utbildning men för 2014 handlar det om nästan 50 procent! Snacka om att de politiskt korrekta med Stefan Löfven bygger luftslott över dagens invandringen och deras utbildningsnivå.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Pepparholm

6 maj 2015 20:30

När nu inte Thoralf finns i riksdagen så måste någon annan från SD ställa en rak fråga till Löfven i just riksdagen där svaret protokollförs.

 
Ingen bild

Orolig

6 maj 2015 20:44

Thoralf, går enkäten även ut till de som arbetskraftsinvandrar eller omfattar den endast asylanter och flyktingar?

Thoralf Alfsson

6 maj 2015 21:35

Jag har fått uppfattningen att enkäten går ut till alla som invandrat oavsett skäl. Med andra ord också arbetskraftsinvandring.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 maj 2015 20:47

Ja, skrämmande läsning... Detta för också tanken till landets invandrade taxichaufförer. Är de verkligen så välutbildade som de uppger?

Återigen, ännu ett bra uppslag för ett blad i ett massutskick från SD.
Folk måste få veta. Nu svävar miljoner i okunskap...

 
Ingen bild

Observer

6 maj 2015 21:50

Brott: Oredighet mot huvudman.

 
Ingen bild

Observer

6 maj 2015 21:58

Kruxet är och som eliten ej fattat är att makthavarna tror att DE är huvudman i ex beställningarna av scb material, men det är de inte utan det är den som betalar det hela D.v D.v.s skattebetalarna! Dessa är huvudman!

 
Ingen bild

Göran

6 maj 2015 23:33

@Hulda mk1,

....välutbildade ? Är inte så säker på att dessa juveler ens har något slags körkort.

 
Lassekolja

Lassekolja

7 maj 2015 00:07

"Snacka om att de politiskt korrekta med Stefan Löfven bygger luftslott över dagens invandringen och deras utbildningsnivå."
Den eviga frågan är och förblir: V A R F Ö R ? ? ? Med den frågan kommer vi alla här förmodligen ta med oss i graven!?!
@Hulda mk1, betr. taxichaufförer: Utbildade? Ja, men troligtvis endast de, som Mona anlitar!?!
Jag minns en tid när välvårdade och artiga taxichaufförer höll upp dörrarna för sina passagerare. Idag får ensamma tjejer nattetid vara tacksamma om dom inte blir våldtagna av "sin" taxichaufför!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Blåsippan

7 maj 2015 01:13

OT@

Är det fred i Ukraina nu eftersom svensk kommunistisk och svenskfientlig media slutat rapportera om alla hemskheter därifrån? Nu är det stackars flyktingbåtar över medelhavet som tar all fokus. Hej och hå, hjärntvätt pågår. Svensk PK-media styr vad som sker i världen.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 maj 2015 02:38

I Sällskapsresan (1980) inleds eller avslutas filmen med:

"Svenskarna reser inte till någonting, dom reser från någonting"

Med tanke på det sönderfall som nu börjar komma i dagen är det ett korrekt påstående. Taxinäringen, ensamkommandeindustrin, skolan, försvaret, äldrevården, bostadspolitiken, arbetsförmedlingen, försäkringskassan, tågtrafiken och sjukvården har kollapsat eller gör det snart. Glesbygden skall dessutom avfolkas medelst tvång och förnedring.

Allt detta sönderfall beror på en vansinnigt kostsam invandring. Svenskar är satta på undantag och skall enbart hålla käften och inte ifrågasätta.

Det enda som fungerar är de gigantiska arvode och löneutbetalningarna till dem som raserar Sverige i en takt som gör många gråtfärdiga och uppgivna inför den hemska framtid som väntar.

Jag travesterar och uppdaterar till 2015 års förhållanden och vad som komma skall.

"Svenskarna reser inte till någonting, dom reser från ingenting"


Reser du från någonting eller till någonting Thoralf? :-)

 
Ingen bild

Stefan A.

7 maj 2015 06:34

I ett land med en icke fungerande media är det OK att ljuga om massinvandringen, man kan påstå att det bara kommer raket och hjärnforskare, att Sverige går under utan massinvandring med mycket mera för uppgifterna granskas inte av fulmedia, utan tvärtom de sprids så mycket som möjligt, det är bara genom privatforskare som Thoralf och Tino som vi kan få reda på sanningen...Sverige..Sverige..är ett ruttet land..borde tas om hand.. en låt som ursprungligen handlade om Norge men som nu tyvärr passar perfekt för Sverige.

 
Svensson

Svensson

7 maj 2015 06:49

Har man en utbildning,då måste man kunna bevisa det,det räcker inte att man säger att man har en utbildning.Och utländsk utbildning skiljer sig från svensk utbildning,så många gånger är den utländska utbildningen mindre värd.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Per

7 maj 2015 07:12

Och som nybliven svensk arbetslös ska allt, in i minsta detalj, verifieras och skickas in till AF, facket, A-kassa m,fl i ORIGINAL!?
Vem skickar originalhandlingar med post till känd men ändå okänd mottagare? Kopior accepteras INTE.

Som svensk arbetslös duger det inte med egna uppgifter om utbildning, erfarenhet och kunskap, här skall det dokumenteras in absurdum, och gör jag fel riskerar jag min a-kassa.

 
Ingen bild

Pierre

7 maj 2015 07:53

Visst kan det finnas en del välutbildade invandrare från tex Iran men dessa kan då inte försörja all analfabeter som kommer från tex Somalia där utbildningen inte fungerat på många år.

De som hade itbildning i Somalia flydde då kriget började där till länder i Europa , USA och Kanada.

Det är bara dumhuvuden som inbillar sig att massinvandringen skulle vara lönsamt för Sverige, vår utlandsskuld ökar varje minut och 1386 miljarder är inte småpengar.

Sverige kommer få så stora problem i framtiden vilka vara barn och barnbarn kommer få lida över, det räcker inte att ett parti som SD försöker peta lite på problemen.
Om man börjar utbilda våra unga hur radikal islam förstör världen och tvingar människor att fly så skulle problemet kunna lösas i framtiden men nu är det tabu att diskutera denna vansinniga ideologi.
Sedan skiljer man på islam som en vansinnig ideologi och muslimer som är mel eller mindre tvingade att följa denna, att kuva ett folk gör man med stränga ideologier vare sig det är religion eller politik inblandad.

 
Ingen bild

Tony

7 maj 2015 08:31

Om nu SD inte behagar att ha Thoralf i sitt vinnande
stall borde man i alla fall ta del av alla skrämmande
uppgifter som han plockar fram om det ljugande styret
av landet, och konfrontera dessa med uppgifterna.

 
Ingen bild

Tony

7 maj 2015 08:35

Göran:

Vissa kommuner brukar bjussa invandrare på körkort,
sådant som Svenskar själva får betala för. Att vara
Svensk är att vara diskriminerad

 
Ingen bild

Jan

7 maj 2015 10:18

Fakta är inte "viktigt" i det här hjärntvättade landet. Men om du försöker få fram fakta så ska du vara säker på att det kommer finnas politiska krafter som aktivt kommer att se till att du inte lyckas.

 
Ingen bild

Hacke

7 maj 2015 12:42

Frågan som Lassekolja och alltfler ställer: Varför?
Ja, varför tar Löfven och övriga i 7-partiet enbart till sig uppgifter, oftast undermåligt underbyggda eller rentav felaktiga, som pekar på de eventuella fördelar som invandringen medför. Har aldrig hört honom, någon annan ur politikeretablissemanget eller media med en stavelse beröra de övervägande nackdelarna och uppenbara svårigheterna som världens mest extrema invandringspolitik orsakar. Vilka är de osynliga uppdragsgivare han och övriga verkar för och skyddar till varje pris? Det kan ju inte ligga något egenintresse för en politiker att mörka problemen i samhället. Det kommer ju ofelbart att så småningom slå tillbaka. Hur tänker någon i ansvarig ställning när han/hon ständigt sopar problemen under mattan och stillatigande åser hur ett motståndarparti som inte bara vågar peka på problemen utan också vill göra något konkret åt det ständigt tar väljare från dom? Att barn agerar så är en sak men vuxna människor, dessutom i ansvarig ställning. För mig ter sig alltihop fullständigt obegripligt.
Varför? Så brukar det stå i dödsannonser när någon begått självmord. Och det är väl just det vi nu åser, ett långsamt självmord på ett helt land och dess folk.
Varför?
Tala om att historieskrivarna får att göra i framtiden med gåtan Sverige och dess stackars plågade folk som makteliten enbart tycktes vilja jävlas med.

 
Ingen bild

Ronny

7 maj 2015 14:15

Jag kan inte förstå svenska politiker och media som stolt slår sig för bröstet, och skryter om att man tar emot s.k högutbildade personer. Det är ju dessa som verkligen behövs i fattiga länder. Med denna "brain drain" utarmar I-länderna, då främst Sverige, länderna på bl.a läkare. Det är ju i dessa u-länder dom verkligen behövs.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 maj 2015 16:09

Annat ämne:
På frågan om politiska nämndemän i Sveriges domstolar skall finnas kvar.

Jonas Lundgren:
-Ja

Reportern:
-Men om man behåller den politiska tillsättningen betyder det att alla politiska partier skall vara representerade?

Jonas Lundgren (Vänsterpartiet)
-Nej, det tycker jag inte är självklart

Detta uttalande är hårresande och visar med önskvärd tydlighet vilka antidemokratiska krafter det finns inom vänstern. En sådan vidrig demokratisyn skall diskvalificera denne kommunist från alla uppdrag i en demokrati. Under förutsättning att Sverige är en demokrati vill säga.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6158930

 
Ingen bild

Tony

7 maj 2015 18:43

"Man måste inte vara kommunist för att vara emot
folkmord"????? Kan någon begripa detta uttalande,
när en representant för kommunisterna, som är den
ideologi som tagit livet av flest människor på
jorden uttalar sig så?


 
Ingen bild

Morningstar

7 maj 2015 19:37

Stockholms Stads kommunfullmäktige blockerar alla mejl som handlar om upprop om att minska massinvandringen. Politikerna lär känna obehag inför sådana frågor.

http://blueshift.nu/kommunfullmaktige-i-stockholms-stad-stoppar-alla-upprop/

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 maj 2015 20:15

@Tony. Jo, en mycket märklig formulering. När det gäller kommunister måste man alltid vara skeptisk till vad de säger och skriver..

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 maj 2015 20:23

I dessa dagar när man firar 70-årsdagen av Hitlertysklands kapitulation, måste vi skicka de som led under denna regim en tanke. Alla tyskar var inte hjärntvättade av Hitlers anhang och miljoner i drabbade länder miste livet, svalt eller drabbades på annat sätt.
För de som inte hamnade på den västra sidan om Järnridån och sedan Muren fortsatte förtrycket i många år till.
En dyster epok i Europa som vi inte får glömma. Kommunism och Nazism, en plåga för alla utom de som har makten...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se