thoralf

Direktlänk till inlägg 28 juni 2014

NEDRÄKNING ALMEDALEN

Av Thoralf Alfsson - 28 juni 2014 00:02

Den 1 juli är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. Jag förväntar mig att kvällspressen vilken dag som helst presenterar ett ”scoop” om några Sverigedemokrater. Allt för att försöka flytta fokus från Sverigedemokraternas dag i Almedalen och våra politiska förslag. Jimmie Åkesson utlovar ju nya pengar i dagens DN-intervju.


Jag är så trött på vissa personer inom kvällspressen så att jag mår illa. Jag undrar hur man bara kan vara så fruktansvärt falsk. Vad får man egentligen lära sig på journalisthögskolan och var är ”pressetik” för något?


Om man kunde klona sig skulle man ”punktmarkera” några av dessa pk-journalister och bjuda dem på samma behandling som de utsätter sina offer för.


Enligt min personliga uppfattning har Almedalsveckan blivit mer och mer politiskt korrekt. Det är för varje år svårare och svårare att hitta seminarier som sticker ut och som inte är politiskt korrekta. Det finns vare sig företag, organisationer eller partier som vågar gå utanför de politiskt korrekta ramarna.


Jag har inte tittat i programmet än så länge. Jag börjar min planering på färjan ut till Gotland på söndag.


Hittar jag intressanta saker att lyssna på kommer jag givetvis återge det på bloggen. Jag kommer sannolikt blogga en hel del under veckan då jag planerar att stanna till fredag eller lördag.


Ser också att klimatalarmisterna Johan Rockström och Mattias Klum ”sålt” sig till Volkswagen Group Sverige och deras arrangemang. Skall nog hålla ett öga på vad dessa klimatalarmister tänker säga efter senaste IPCC-rapporten under Almedalsveckan. Tuppkammen brukar ju växa på herrar som vill vara i rampljuset.


Fick idag en länk till en rapport som visar att GISS/NASA manipulerat med temperaturdata för att det bättre skall passa in i det önskade mönstret av den globala uppvärmningen. Jag är fullständigt övertygad om att detta kan förekomma om det så bara är för att behålla sin trovärdighet som klimatalarmist. Läs rapporten.


Sanningen och verkligheten tycks inte vara så viktig för de politiskt korrekta vare sig det gäller massinvandring eller klimatalarmismen. Nyligen såg vi ju en välrenommerad revisionsfirma PwC skapa en bluffrapport om gigantiska vinster med invandringen i Sandviken.


Såg att PwC skulle finnas i Visby! Blir nog ett besök hos dem och fråga om de inte har tryckt upp rapporten för allmän utdelning under Almedalsveckan och möjligen ett seminarium om rapporten ;-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars

28 juni 2014 00:34

Jag brukar kalla dem för klimatpräster. Vi får (ånyo) bannbullor för våra synder under denna vidskepelse.

Nu snart 18 år utan global uppvärmning och vansinnet (eller religionen) fortsätter ännu... Ett är säkert - vi ska alla betala.

 
Ingen bild

Observer

28 juni 2014 01:22

Det just därför du, Thoralf känns så äkta och rejäl, Du visar tydligt att du inte har för avsikt att livnära dig på ohederligt prat. Du har inte smord käft i syfte och sikte att bara tjäna stålar oavsett.
Du skulle aldrig kunna bli klimatalarmist eller journalist!

Det är därför som DU BEHÖVS.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juni 2014 01:29

Det verkar som svensken gillar "den globala uppvärmningen". Det är en ständig klagan när inte solen skiner och det är över 25 grader.
Det är alltid "risk för regn" och aldrig chans för regn, om än risken för gräs och skogsbränder är hög.
Även om grödor, svampskogar och golfbanor suktar efter regn...

Då rusar svensken till resebyråer och köper i desperation resor till värmen i söder.
Då tänker man inte på klimatet...

 
Ingen bild

Synonymen

28 juni 2014 01:31

Flygbladet med ett "kanonerbjudande" från PwC i repris

https://app.box.com/shared/dn4vryl63j/1/160265727/18144891708/1

https://app.box.com/shared/dn4vryl63j

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juni 2014 01:50

Mona Sahlin har publicerat en artikel på SVT Debatt/Opinion. Om Svenskarnas parti. Visbys kyrkklockor ska tydligen ringa och varna för fara...
Den vanliga sammanblandningen med SD är självklar. Varje avsteg från det, är säkert tjänstefel..
Frågan är också om hon presterat denna artikel själv, eller om hon fått hjälp...

(Varför ringde inte Göteborgs kyrkklockor 2001 när vänsterextremister härjade okontrollerat..?)

 
Ingen bild

hans

28 juni 2014 03:22

PWC har redan svarat på den frågan; det är inte deras rapport längre. Vill man ha ett exemplar får man vända sig till Sandvikens kommun, som vad jag vet fortfarande inte har lagt ut den på sin hemsida (orkar inte kolla igen men den låg inte där när detta exploderade som nyhet).


Expo, Reserachgruppen och Arnstad publicerar någon ny tramsbok den 1:e juli, SD:s dag i almedalen så det är knappast någon slump // sdsvarta.se //. Arnstad går tungt ut som vanligt och slår fast att SD är ett fascistiskt parti, ingen är förvånad. Han börjar låta som en gammal lp skiva med ett hack i.

 
Ingen bild

Synonymen

28 juni 2014 03:49

Henrik Arnstad: ”SD är ett neofascistiskt parti”

Att den mannen orkar och dessutom får obegränsad tid i alla TV-soffor. Oberoende SVT visar tydligt varje gång Arnstad är i rutan hur skamligt partiska man är.

Henrik Arnstad är en Neoimbecill!

 
Ingen bild

Stefan A

28 juni 2014 06:24

Blir väl mera hysteriskt än vanligt i Almedalen detta valår, allmänheten har slutat bry sig för länge sedan, men det går knappast att komma undan då media fylls av spektaklet, tur vi politiskt intresserade och läsare av Thoralfs blogg får en "på platsen" inblick utan att det har filtrerats genom fulmedia, 99 % av journalisterna har ju en agenda inkl. SVT/SR, t.ex FI kommer säkert att få en enorm uppmärksamhet.

 
Ingen bild

Skott

28 juni 2014 07:25

@Thoralf, fråga gärna om hans militära framgångar under sin tid som pansargeneral på något seminarium där han medverkar.

 
Svensson

Svensson

28 juni 2014 07:38

Nu försöker allianspolitikerna fylla sina egna plånböcker,innan dom tvingas avgå från makten.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Leon

28 juni 2014 08:27

Almedalsveckan har alltmer utvecklats till en politikens motsvarighet till "Kiviks marknad". Närmast "hysteriska" media lånar sig till att agera marknadsutropare på denna politiska "freakshow". Och politikens och opinionsbildarnas "skäggiga damer", "atleter", "kanonkungar" och "män utan underkropp" kommer att passera revy inför en "förstummad menighet".

Så här inför ett stundande val kommer givetvis "halvsanningar" (och rena lögner), substanslösa löften och politiska angrepp att "stå som spön i backen". Allt lydigt rapporterat av media ("traditionell" såväl som "alternativa") som lydigt gör sig till redskap för "his masters voice". Allt givetvis i syfte att "positionera" sig i det minst sagt osäkra opinionsläget inför valet. Speciellt då "ytterlighetspartierna" bokstavligen "knackar på dörren" till ett reellt politiskt inflytande och ingen vill förlora platsen vid de "politiska köttgrytorna".

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juni 2014 09:32

En fördel för SD under Almedalsveckan är att deras dag, ligger mitt i veckan. Nu är alla journalister och andra på plats. Hade de fått sista dagen, då hade vi fått se ett lämmeltåg från Gotland kvällen före...
Självklart kommer vi att se krigsrubriker om någon sk-tsak om någon SD-politiker. Media har säkert samlat i ladorna, både inför Almedalen och veckorna strax före valet.
Sedan har vi alla seminarier, där lögner och halvsanningar om SD kommer att vara huvudtemat.
"Pansargeneralen" Arnstad kommer att få värkande käkleder och tunga efter att ha sagt fascism ett antal tusen gånger...

Men, sedan har vi medias favoriter, vars vecka på Gotland kommer att vara en vecka fylld av jubel och lovprisande från närvarande journalister. Jag talar om Feministiskt initsiativ och Miljöpartiet. I deras fall kommer varje utspel att okritiskt föras ut till väljarna, likt ett påbud från makten i Nordkorea...

 
Ingen bild

Göta

28 juni 2014 09:45

DET SJUNKANDE SVERIGE
Här kommer två twitter från en handläggare på Migrationsverket:

"Migga_X 26 juni -14
498 asylansökningar igår. Totalt 1467 på TRE DAGAR. Vansinne."

"Migga_X 26 juni -14
Som jämförelse tog Finland emot färre asylansökningar TOTALT UNDER HELA FÖRSTA HALVÅRET än vi har gjort de senaste TRE DAGARNA."

Oerhört alarmerande uppgifter för alla klart tänkande människor!

 
Ingen bild

Verkligheten

28 juni 2014 09:55

Det måste både vara kul och trist att vara riksdagsman. Jag tänker då på att allt viktigt bestäms i toppen och att det är bara att lyda order annars kommer man inte med på nästa års riksdagslista!?

Detta med att ljuga helt oblygt och använda alla metoder för att vinna argument det började man med under Lenins (Vladimir Uljanov) tid. Han använde lögnen ständigt och till varje pris t.ex för att hetsa arbetare mot jordägare. Det var Moritz Moses Hess, Marx (Moses Mordecai Levi), Lenin (Vladimir Uljanov) och Trotkij (Leiba Bronstein) som satte lögnen i system. Ingen lögn eller metod var fel så länge den ledde fram till målet - revolutionen.

Det har bara fortsatt och blivit värre sedan dess. Inte många vet att Sverige redan på 70-talet var så Sovjetvänligt att man ur bibloteken rensade ut allt som fanns skrivet om t.ex Lenin (Uljanov) före 1970-talet. Allt för att det i Sverige bara skulle finnas den "rätta" versionen att han var en god revolutionär och inte en psykopat. (Källa: Jûri Lina)

Varför tar jag upp detta? Jo för att där har du ursprunget. Du kan härleda allt hit och idag tar det sig bara andra former.

Titta bara på hur man ljuger för oss i inrikespolitik om mångkultur och massinvandring, utrikespolitik om händelserna i Ukraina och Ryssland, naturvetenskap om arv och miljö, historia om vad som verkligen ledde fram till franska revolutionen och världskrigen, osv. Allt måste du idag granska själv, kontrollera källor, osv. Det går inte att lita på det som skrivs i media eller berättas av experter och politiker. Jag utgår alltid från att det är vinklat och följer en agendan.

Ta en sådan enkelt sak som Estonia. Det har man väl alltid trott att det var en olycklig omständighet men när en riktig grävande journalist som Stefan Thorssell tillåts granska det visar det sig att där döljs att olyckan med största sannolikhet hade kunnat undvikas. Men man vill dölja detta för svenska folket.

Thoralf är populär, tror jag, därför att han visar mod och har det sunda förnuftet att, som en av mycket få, våga gå lite sin egen väg och tänka själv.

Är grymt besviken att Thoralf inte kommer representera mig i Sveriges Riksdag. Thoralf hör hemma där. Mod, självständigt tänkande och sund förnuft är idag bristvara vad gäller våra politiker.

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juni 2014 10:01

Annat ämne.
Idag är det exakt 100 år sedan skotten i Sarajevo. Dessa skott inledde det Första Världskriget som vållade miljoner människors död och annat lidande, främst i Europa, men också på andra platser. Det förändrade också för alltid Europa och bäddade för det Andra Världskriget, galningarna Hitler och Stalin och ännu flera miljoner människors död och lidande...

Idag inleds också Ramadan. Vi får innerligt hoppas att dess påverkan på Europa inte blir av samma storlek som det Första Världskriget, när våra efterlevande blickar bakåt om 100 år.
Ramadans påverkan i Europa sker inte med kanoner och gevär, utan mer stillsamt och med ett massivt stöd av Femtekolonnare och Quisslingar...

 
Ingen bild

Göta

28 juni 2014 10:24

Att SD inte i god tid inför riksdagsvalet (dvs. NU) har skickat ut övergripande och klargörande information med grafiska staplar osv. till samtliga svenska hushåll om katastrofläget i Sverige är mycket tragiskt.

Att SD-ledningen fortfarande inte har fattat att ALLA andra informationsvägar till väljarna för SD:s del är totalstängda är helt obegripligt. Hoppas de verkligen FORTFARANDE på att medierna och övriga etablissemanget ska uppföra sig mer sansat mot SD veckorna före detta val än vad de gjorde inför valet 2010 och årets EU-val?

 
Ingen bild

tant Gul

28 juni 2014 11:21

Kanske till nytta för en kanske bokskrivande tidigare riksdagsman.

http://youtu.be/uKJrsmEAIIo


----------------------------------------
Laddades upp den 11 jun 2011

Detta klipp är från en timme och en minut (1 h 01 min) in i finanspolitiska rådets paneldebatt från 1 juni 2011.

Här erkänner Borg invandringsproblemet och att det är den största utmaningen kommande år för politiken. Det tar alldeles för lång tid innan invandrare börjar arbeta.
Vi ska inte förringa problemet säger Borg också. Anders Borg säger "skall vi ha så pass mycket invandring som vi har i Sverige?" Med ett socialbidragsberoende bland invandrare på över 50 % plus bidragsberoende i andra transfereringssystem, så är det ett mycket stort problem enligt Borg. Man undrar hur stora kostnaderna är, det borde en finansminister ha koll på, Borg säger "relativt stora kostnader".
Finansministern låter mer bekymrad än en Sverigedemokrat i problembeskrivningen och att vi inte ska förringa problemet, sen ser han tyvärr endast lösningen i integrationspolitiken som måste bli ett mycket centralt område för politiken de kommande åren. Det måste bli en förbättrad integration enligt Borg, jag tror att han egentligen menar assimilation. Det är en paneldebatt om finanspolitiska rådets rapport. Borg berömmer även SD's Johnny Skalins fråga hur lång högkonjunkturen kommer <tt bli (nånstans mitt i debatten). Där finns det nog möjligheter till förståelse och samarbete framöver. Det har gått åtta månader sedan SD kom in i riksdagen och nu börjar Sveriges internationellt erkänt duktiga finansminister Anders Borg starkt ifrågasätta omfattningen av invandringen och hur integrationen fungerar. Borg har ofta ett strikt objektivt ekonomiskt perspektiv på problemen, vilket är bra.
---------------------------------------
Rapporten "Bidrag - vägen till arbete?" presenteras av nationalekonomen Jenny von Bahr,Ardalan Shekarabi och Johan Ingerö kommenterar. Moderator är Håkan Tribell, Timbro
www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175668192.pdf
http://vimeopro.com/timbro/timbro-tv/video/33676414

 
Ingen bild

Inkcartridge

28 juni 2014 13:54

Lyssna gärna på Radio Länsman

http://www.youtube.com/user/RadioLansman

 
Ingen bild

Kvalme-dalen

28 juni 2014 15:01

Nu när nästan "alla" på SR/SVT mfl media flyttat över till Gotland och skall överträffa sig själva samt alla andra med pk-nyheter mm, så dröjer det väl inte så länge innan även väderlekstjänsten och fotbolls-VM kommer att sändas därifrån! Då kommer det att bli intressant och befriande att följa Thoralfs blogg därifrån som motgift.

 
Ingen bild

Stundtahl

28 juni 2014 19:04

Ser fram emot Din betraktelse med veckan i Almedalen…håll media kort!
(Som vi vet är frågan om någon -så när- begåvad journalist kommer till himmelen?…om Gud stannar kvar står fortsatt i ovisshet)

 
Ingen bild

Hulda mk1

28 juni 2014 20:19

Så har då återigen Vänsterpartiets Dror Feiler gripits av polis. Denna gången deltog Dror som motdemonstrant vid Svenskarnas parti,s valmöte i Visby.
De förra två gångerna i år greps han vid Sverigedemokratiska torgmöten.

Oavsett parti anser jag att alla ska ha rätt att få framföra sitt budskap. Hela vägen från vänster till Höger...
I förebyggande syfte borde nog Dror få skjuts till färjan i god tid innan Jimmie Åkesons tal.
När ska Jonas Sjöstedt ta tag i problemet Dror Feiler..?

 
Ingen bild

Mattias

29 juni 2014 09:50

Thoralf, en av få med integritet i Almedalen. Du lär behöva vila sinnet efter den veckan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se