thoralf

Direktlänk till inlägg 22 juni 2014

GD ANDERS DANIELSSON BORDE KLAGA PÅ REGERINGEN

Av Thoralf Alfsson - 22 juni 2014 21:04

”Vi kan känna oss stolta över att många söker sig till Sverige. Det är ett bra land vi lever i. Här blir man mottagen på ett bra sätt. FN:s flyktingorgan UNHCR säger att vi är bäst i världen och det betyder något, säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson.”


Läs hela artikeln i DN


Generaldirektören Anders Danielsson borde klaga hos Fredrik Reinfeldt och regeringen istället för att gnälla på kommunerna.


Det är i första hand regeringen som bär ansvaret för att 80 000 beräknas söka asyl i Sverige. Inte landets kommuner! Det borde väl en generaldirektör begripa.


Det är ett bra land vi lever i säger Anders Danielsson. I augusti 2013 var hans lön 128 200 kronor/månad. Han har säkert även fått en löneökning under 2014 med 3 000 – 5 000 kronor/månad. Tror fa… att han tycker det är ett bra land!


Jag tror inte fattigpensionären med enbart garantipension på drygt 8 000 kronor/månad håller med Anders Danielsson. I synnerhet inte när pensionärer dessutom får betala högre skatt på sin pension än vad motsvarande inkomst beskattas som inkomst av tjänst.


Jag hade satte större värde på om det var våra fattigaste pensionärerna som hade tyckt att det var ett bra land att leva i, istället för UNHCR.


Den politiskt korrekta eliten inom politiken och samhället som bär det fulla ansvaret för den situation som råder i Sverige skall utan tvekan fördömas hårt. De skall dessutom hållas ansvariga för den tickande bomb som håller på att brisera. Jag kommer att peka ut dessa personer i mina blogginlägg. Anders Danielsson är bara en i mängden.


Det går inte hindra folk från att söka asyl i Sverige! Men det går att förhindra att så många söker asyl i Sverige.


Nummer ett är att använda det regelverk som finns när det gäller Dublinförordningen.


Nummer två är att gå ut med att Sverige endast beviljar tillfälliga uppehållstillstånd för asylsökande  från alla länder. Och att principen att alla skall återvända till hemlandet när det är möjligt gäller till 100 procent.


Nummer tre är att reglerna för anhöriginvandring måste skärpas och dessutom följas.


Nummer fyra är att arbetskraftsinvandringen måste behovsprövas och skärpas till att bara gälla högkvalificerad arbetskraft.


Jag har ju under en längre tid jobbat med att försöka få fram diverse kostnader för invandringen på lokal nivå under vinter och våren. Tanken är att jag skall sätta samman dessa uppgifter i en upplysande 8-sidig folder i A5-format. Jag har nu ett första utkast färdigt där jag även tar upp några mer saker. Bland annat hur stor invandringen är till Sverige i jämförelse med våra nordiska grannländer.


Mina läsare på bloggen har ju tidigare fungerat som remissinstans och jag tänkte få in synpunkter även nu. Därför lägger jag upp en sida nu och det kommer fler sidor den kommande veckan.

Här är sida nr 3 i foldern.


 


Synpunkter tas gärna emot.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Grattis Sverige

22 juni 2014 21:52
Världens äldsta och ännu pågående krig, shia-sunni-kriget som startade för 1400 år sedan rasar allt intensivare främst i Syrien och Irak.

Ännu fler shia och sunni väntas invadera Sverige.

 
Ingen bild

Göran

22 juni 2014 22:09

Anders Danielssons förståndsgåvor kanske inte räcker till för att klaga hos regeringen istället för kommunerna. (Måste man ha 128000 i mån. för att överleva så tyder det ju på att vederbörande inte har alla hästar hemma.)

 
Stefan K

Stefan K

22 juni 2014 22:16

Anders Danielsson leder ett verk som är helt beroende av en stor flyktingmottagning.

Problemet ligger självklart inte hos kommunerna och framför allt inte hos de kommunpolitiker som dagligen möter sina väljare och som tvingas förklara alla negativa beslut som tas.

Jag har sagt att minst 100 000 kommer att söka asyl i Sverige under 2014. Om jag eller Anders Danielssons verk hamnar närmast slutresultatet lär vi få se och skattebetalarna känna av.
Att merparten av dessa 80 - 100 000 asylsökande också följs av anhöriga nämner man sällan.

ESV räknar med rejäla underskott i statskassan både i år och nästa år, inte minst beroende på den höga flyktingmottagningen. Det finns inget reformutrymme i svensk politik. Tyvärr vågar varken M eller S erkänna detta så här i valtider, men i sinom tid lär de tvingas göra det och när svenska skattebetalare ser vartåt det barkar, lär de/vi inte bli glada.

Tiotusentals människor anländer till Sverige från länder där ständiga konflikter råder. Hur länge dröjer det innan dessa konflikter utspelar sig på svenska gator och torg? Inom 10 år, 20 år eller tidigare än så?

Per Gudmundsom skriver idag på SvD om Isis och deras hot mot Sverige och övriga Europa. Hur stor är sannolikheten att det bland alla tiotusentals män som anländer från Syrien och Irak utan id-handlingar, finns män som lyder under denna terrororganisation och som tar sig till Europa för att...ja, vadå?

Ett litet land som Sverige kan inte bedriva en sådan migrationspolitik som nu sker, utan att det får konsekvenser. Frågan är vilka konsekvenser som måste till innan medborgarna vaknar på allvar? Av snacket bland vänner, bekanta och på stan att döma, är det inte långt kvar innan folk fått nog och detta innefattar även personer med invandrarbakgrund som ser vart allt är på väg.

Ger man ett parti som Mp ett finger, nöjer de sig inte förrän hela handen är deras. Se bara på den svenska migrationspolitiken som de inte tycker är tillräckligt generös. Borde inte Moderaterna och Socialdemokraterna nås av varningar över Mp:s krav och när nu också FI står på tröskeln till Riksdagen. FI har nämligen precis samma syn på migrationen som Mp. Öppna gränser, generösare asylregler och allt ska finansieras med allt högre skatter.

När raseras vårt land i samma kaos som de vi ser i Mellanöstern och andra arabländer?

http://petterssonsblogg.se

 
Stefan K

Stefan K

22 juni 2014 22:21

Kanske man borde tillägga att ansvaret aldrig kan ligga på svenska kommuner och skattebetalare.
Ansvaret ligger i de länder där ständiga konflikter skapar dessa flyktingströmmar.
Är det inte där FN, EU och hela världssamfundet bör sätta in alla resurser, så att vi slipper se detta och människor i de här länderna slipper fly?
Varför ska Sverige och övriga Europa raseras p.g.a illa skötta samhällen i Mellanöstern och Afrika? Är det gamla synder som nu ska sonas, eller...?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hacke

22 juni 2014 22:41

Så ska det se ut Thoralf när sanningen läggs fram på svenskarnas köksbord. Bra och tydlig grafik och korta koncentrerade texter. Dräpande kalla fakta som man aldrig får ser röken av i fulmedia. Borde vara något för Åkesson att ha till hands i tv-debatter o d. Saknar dom där enkla och rena budskapen i medieframträdandena.

 
Ingen bild

hans

22 juni 2014 22:45

Det är jätte bra att du tar fram denna information.

Men jag har ett klagomål och det rör presentationen.

* Sluta använda alla dessa färger som totalt skär sig med och mot varandra. Vit, eller ingen, bakgrundfärg är en bättre bakgrundsfärg än gul. Det är nog så att du tycker att det ser "svenskt" ut med blå och gul text men det är inte snyggt i text; även om det är snyggt i flaggan.

* Använd inte fler färger än som behövs. Svart och vitt fungerar väldigt bra. Inget blir bättre av att diagram har fler färger. Använd färger för effekt för att visa på något verkligt intressant där det sticker ut och inte bara för att det är skoj eller rent slentrianmässigt.

* Använd inte alla tramsiga inställning i excel som finns så som alla dessa 3D effekter på grafer och staplar. Det tillför ingenting och gör det inte på något sätt lättare att läsa det som finns.

* Ett helt vanligt 2d stapeldiagram utan en massa olika färger och typsnitt fungerar så otroligt mycket bättre.

* Det behövs inte sidnummrering bede längst ner till höger och högst upp i mitten på sidan. Det ena eller det andra.

* Har du källhänvisningar hoppas jag att det finns en exakt lista längst bak och inte bara "regeringen" eller "migrationsverket", om jag inte enkelt kan kolla upp dem är det meningslösa som källor.

 
Ingen bild

Thoralf A

22 juni 2014 23:03

hans

Tack för dina synpunkter.

När fyra olika värden skall presenteras i ett och samma diagram är fyra färger ett måste. Sedan håller jag med om att 3d inte alltid är positivt.
Sidnummreringen skall helt bort innan det går till tryck.

Källhänvisningar är lite svårt då det är så väldigt många för att få ihop bara en sida. För att inte tala om sidan 4 och 5. Jag kan inte uppta en hel sida med länkar utav 8 sidor. Jag vill hellre fylla med information och korta källanvisningar. I vissa fall är det mail från myndigheterna och det går knappast att länka till.

 
Ingen bild

Rune

22 juni 2014 23:11

Visst skäller Danielsson under fel träd. Kommunerna är ju inte upphov till denna stora ström av immigranter. Men att skälla under Regeringsträdet har ju förstås sina risker.

 
Ingen bild

hans

22 juni 2014 23:23

@Thoralf A.

Du har så rätt i att i vissa fall behövs det fler än två färger, om man inte vill hålla på med olika mönsterfyllningar -- men det är precis lika illa som allt för många färger.

Men om vi exempelvis tar det första diagramet, eller vänster sidan av bladet. Plocka bort den blå rasterbakgrunden. Plocka bort den grå bakgrunden i diagramet. Plocka bort 3D effekten. Sortera staplarna antingen i fallande/stigande eller landsordning. Ha sedan alltid den ordningen, och samma färg, i liknande diagram; exempelvis det som kommer längre ner på sidan. Som det är nu har du bytt ordningen på staplarna. I detta diagram fyller färgerna någon funktion så det är ok. Två av färgerna skulle kunna vara svart och vit och sedan bara två andra färger; gul är inte en speciellt bra färg överlag (jag tror sverige färgen är gul, den ser lite gulaktig ut i vartfall).

För högersidan av bladet gäller skulle jag göra det samma. Bort med bakgrundsfärgen, bort med det där konstiga brun/röda grejset i mitten. Jag tror det bara är där för att se snyggt ut och inte för att visa någon form av spridning eller dyligt, jag kan ha fel men jag tror inte det. Ta bort 3D. Här fyller inte den blå färgen på staplarna någon funktion. Jag skulle rent av säga att det blir konstigt när du just har använt blå färg för Finland så hade det kanske varit bättre att använda sverige färgen istället (tror den är gul) eller ha det hela svart och vitt hade nog varit bäst.

Angående källor. Skriv något sist i bladet om att källorna finns i en bilaga. Skapa denna bilaga och lägg den här på din blogg/hemsida så att de som verkligen vill kolla kan gå och kolla om de vill. Då kan du inkludera långa webbadresser, hela namn på rapporter, diarienummer, isbn koder och länkar till dem, du kan ta kopior på mail korrespondens etc. Allt detta kan inkluderas i ett enda stort dokument som de som vill ha källor kan kontrollera mot om de skulle vilja. Det kan kanske också vara bra för framtida behov om du behöver använda informationen själv igen också. De flesta kommer säkert inte att bry sig om att kolla men det ökar ändå trovärdigheten att det finns.

 
Ingen bild

DS

23 juni 2014 00:05

Hej, det är sex nollor i miljoner och nio i miljarder. :) Tänker på diagrammet om migration och integration.

 
Ingen bild

DS

23 juni 2014 00:08

Oj,ser nu att det står tkr i rubriken. Glöm min tidigare kommentar. :)
Trevlig sommar!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 juni 2014 00:14

Jag är inte kunnig på hur denna folder ska se ut. Däremot tycker jag att den är oerhört välkommen och viktig.
Att de flesta kostnader runt invandringen göms undan och trollas bort i andra kostnader, gör mig och många, många andra väldigt, väldigt irriterade.

Thoralf:
Varför inte följa några fiktiva invandrare genom "systemet". Han/ hon bör kallas för något neutralt, annars kommer rasistanklagelser direkt...
Ett ensamkommande "barn" på 25 år, en ensamstående 7-barnsmamma, en "papperslös" och kanske någon annan.
Med en liten berättelse om var och en och alla "åtgärder" och bidrag, och vad de kostar samhället längs vägen och genom åren. Det finns säkert några här med skrivklåda som kan hjälpa till.

Lycka till!!


 
Ingen bild

hans

23 juni 2014 00:26

Du känner säkert dina läsare bättre än vad jag gör och du skriver säkert på ett sätt som du vet tilltalar dem. Men jag skulle vilja föreslå lite ändringar i texten. Vanligen för att förtydliga. Det går om du vill även att plocka bort en del text och ord då de inte egentligen tillför något till meningen eller förståelsen.

"Skillnaderna mellan Sverige ..." till "Skillnaden mellan Sverige och våra grannländer är extrem"

"En väldigt hög andel ...". Om du har en siffra sätt den där istället. Hög andel är väldigt vagt och kan betyda nästan lite vad som helst. Hög är relativt i sammanhanget.

" ... och ett mycket generöst system." Meningen kan behöva förtydligas med vilket system som avses. Är det bidragssystemet, asylsystemet, båda eller något annat system?

Andra spalten, första stycket. "Under 2010 beviljades drygt 90000 uppehållstillstånd, 2013 var det siffran 116000."

Andra spalten, andra stycket. Plocka bort siffrorna 8 och 13 om du inte har en lista över alla utgiftsområden eller använder de siffrorna på andra ställen. Det räcker med utgiftsområdena migration och integration. Istället för att säga "stigit med hela 100 procent" i text använd ordet fördubblad.

Andra spalten, andra stycket. "Detta är dock bara en liten tii av statens kostnader", jag antar att 'tii' skall ersättas med 'del' eller något liknande.

 
Ingen bild

kalle

23 juni 2014 01:47

troligen vill globala makteliten göra Sverige bankrutt. Med en stor andel av befolkningen som skall leva på bidrag och därmed måste statliga tillgångar säljas ut för att få loss pengar att försörja alla.
de verka ha bråttom nu, att göra kaoz av oss i Sverige.

7 klöverns fd ministrar är ju anställda av Amerikanska lobbygrupper som i sin tur styrs av amerikanska globala storbanker. så det syns att svenska 7 klövern och deras sfär alla vet vad de skall tycka om massinvandringen.

 
Ingen bild

kalle

23 juni 2014 01:58

kan nån göra en film om invandringens kostnader i still med filmen -- 1200 Miljarder -- av martin borg den är ju bra.
kan ses gratis på webben bara googla 1200 miljarder-

lägg till: Invandring motsvarande befolkningen i Örebro stad flyttar till Sverige varje år!

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

23 juni 2014 03:56

Fakta: Min hustru, född i Laos, har 2.613 kr i månad i pension samt 2.553 i handikappersättning (amputerad högerarm). Försök leva på den inkomsten. Hennes brott var att hon arbetat i Sverige 20 år, har svensk gymnasieexamen och sju år som undersköterska och därefter restauranganställd.
Slänger hon sitt pass och säger sig vara statslös, så får hon 11.000 kr/mån samt gratis boende och fri sjuk- och tandvård.

 
Svensson

Svensson

23 juni 2014 06:43

Lilla Sverige har redan fyllt sin kvot av att ta emot invandrare,det här som alliansregeringen håller på med nu är ingen vanlig invandring,det är något annat.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

23 juni 2014 08:10

Det är märkligt att så många har så svårt att förstå att den
invandringspolitik som Sverige bedriver inte är hållbar.
När hela tiden den skara som kommer att bli beroende av bidrag
och pensioner hela tiden fylls på, så kommer systemet förr
eller senare att braka samman, för hur många ska den arbetande
delen ha hängande på ryggen, människor som ju ska ha samma
standard som den som jobbar, det hjälper inte att som en
del påstår att Sverige är ett rikt land, för när det väl bär
utför kommer det att gå snabbt, och det är fullt synbart
redan idag hur mycket blir eftersatt, det är bara att se hur
järnvägen fungerar, dåligt underhållna vägar, besparingarna
på den äldre generationerna och så vidare.
Och dom som ändå tvekar kan till exempel kolla hur Malmö
kommuns ekonomi, som är helt beroende av stora statsbidrag
för att bara gå runt, med socialbidragskostnasder runt en
Miljard, varav den absoluta merparten går till importerade
problem!

 
Stefan K

Stefan K

23 juni 2014 08:43

@Stellan Bojerud

Visst är det sjukt Stellan, mycket sjukt. Tyvärr är det något som är sjukt i landet Sverige anno 2014, mycket sjukt.

Nu på morgonen meddelades det att Sverige är bland de sämsta i EU på integration. Ser fler än jag sambandet mellan denna information och EU:s i särklass mest extrema migrationspolitik?

Trots miljard på miljard, trots det ena riktade projektet efter det andra och trots regeringsministrar som ständigt talar om vinsten med hög migration, så vill det sig inte.

Nu är inte jag någon högavlönad politiker, men nog inser jag att man lättare integrerar 5 000 personer per år än 50 000.
Tyvärr har vi bara sett början på något som bara kan bli värre, för trots de problem som ALLA ser(möjligen med undantag av Miljöpartister och feminister) fortsätter denna idioti med oförminskad styrka.

Migrationsverket skrev igår upp sin prognos med 19 000 personer. Bara den siffran är högre än det antal asylsökande som den övervägande majoriteten av Europas länder tar emot...
...och nu lär vi snart få se det kommunala självbestämmandet urholkas när regering och riksdag röstar fram ett tvång för samtliga kommuner att utöka sitt mottagande.

Sverige är sjukt Stellan, mycket sjukt.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

SDare

23 juni 2014 09:12

Gör filmen själv, Kalle!
Du har ju redan idéer

 
Ingen bild

50 miljoner

23 juni 2014 09:18

@SDare, varför skall han göra det? SD har femtio miljoner att spendera på reklam. Vad har vi sett, reklam i tunnelbanan. Har hela Sverige tunnelbana?

 
Ingen bild

Snart emigrant

23 juni 2014 09:24

"Nummer tre är att reglerna för anhöriginvandring måste skärpas och dessutom följas."

Det är inte reglerna det är fel på, utan antalet dispenser från reglernas krav. Drygt 99% av anhöriginvandring sker på dispens från reglerna.
Det blir då kostsamt värre då kommunerna behöver gå in och köpa villor, eller slå samman lägenheter, när stora barnaskaror ska återförenas med sin ena föräldrer. Dessutom utgår ju retroaktiv föräldrapenning för de år barnen inte varit i Sverige. Allra minst med 108.000 kr per barn.
När mor/farföräldrarna kommer så är de garanterade 12.300 kr/månad skattefritt. Dessutom utgår diverse etableringsersättningar. Såväl vanliga som särskilda.

 
Ingen bild

Ludvig

23 juni 2014 09:46

När får vi uppleva ett parti i Sverige som vill hjälpa de allra fattigaste?

 
Ingen bild

Wally Walross

23 juni 2014 09:48

Det råder ingen tvekan om att de gör allt för att mörka verkligheten. Affe på den eminenta bloggen http://affes.wordpress.com/2011/07/16/ekonomiskt-bistand-i-24-kommuner/
har haft samma problem. Där finns många intressanta sanningar och dessutom otroligt träffande satirer.
Såg just att kustbevakningen måste sparka ca 150 personer p g av sparkrav. Det motsvarar t ex kostnaderna för ca 130 s k "ensamkommande flyktingbaaaarn" på ett år. Kunde inte undgå att se vissa likheter med denna video och dagens Sverige:
http://www.youtube.com/watch?v=SO1WccH2_YM
Apropå den lögnaktiga journalistkåren, som just nu är i färd att skylla den s k "bombmannen" på Jimmie Åkesson blev jag uppmärksammad på andra lögner om rasismen som nyligen skrevs med krigsrubriker i gammelmedia.
http://www.nyatider.nu/blev-du-ocksa-lurad-det-fanns-ingen-fn-rapport-om-svensk-rasism/
Tack Thoralf för ditt idoga arbete för ett bättre Sverige.

 
Ingen bild

Anti-islam.

23 juni 2014 10:11

@Wally Walross, att FN-förbundet inte har med FN att göra togs upp för länge sedan i kommentarerna här på bloggen. Det är en pseudo-bluff organisation som MSM utnyttjar i sina syften att lura slöa svenskar.

Finns en lång tråd på Flashback hur dessa organisationer får pengar ifrån Allmänna arvsfonden, ungdomsstyrelsen(heter något annat nu)o.s.v. för sina suspekta syften. Kopplingar finns till ISIS som rekryterar stackars oförstående ungdomar till att strida i Syrien och numera i Irak o.s.v

https://www.flashback.org/t2202762

Trådnamnet är lite konstigt, men berättar sanningen om geschäftet.

Hade vi haft hederliga skribenter i detta land, så hade sådant här stått på första sidan.

 
Ingen bild

AdarKomdenja

23 juni 2014 10:45

KI: Skattehöjningar på 120 miljarder krävs.

- Totalt behövs 120 miljarder i nya skatteintäkter
Återinförd fastighetsskatt och höjd krogmoms föreslås
Siffran bygger på att invandringen minskar kommande år
...annars blir det ännu dyrare.

http://www.friatider.se/ki-skatteh-jningar-p-120-miljarder-kr-vs

Nu börjat notan krypa fram... Verkligheten kan inte längre förtigas.


 
Ingen bild

Sven-Sune

23 juni 2014 10:47

Tips till Thoralf:

Läste att du inte vill ödsla för mycket utrymme i flygbladet på länkar och källhänvisningar. Hänvisa istället till hemsidan och lägg upp en separat flik där du har alla länkar och andra källhänvisningar in extensio.

(Jag skrev "in extensio" för att Expo ska tvingas att slå upp ordet när de sitter och analyserar kommentarerna här på bloggen. Jag har säkert fler akademiska poäng än den genomsnittlige åsiktsregistreraren på Expo.)

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 juni 2014 10:54

@Sven-Sune.
Bra tänkt! Kommunismens alla skrifter och partiprogram kan säkert alla inom EXPO utantill, men knappast vad "in extensio" betyder...

 
Ingen bild

Lena

23 juni 2014 11:04

Thoralf

Jag tycker texterna är korta och lättförståeliga och bra åskådliggjorda med diagram. Däremot håller jag med signaturen @hans om det han säger om färger och alla extra uttryck som finns. Jag har jobbat med konst och är lite införstådd med att färger är också konst. De ger avtryck. Detta gav ett "grälligt" intryck. För att texten ska se sober ut och vara lättförståelig och framför allt ge ett seriöst intryck är presentationen viktig. T ex reagerade jag på texten o färgerna längst ner: knallgul färg på en ljusgul bas och sedan text för att det ska "stå ut" - det blir för mig för mycket. Det blir som när någon skriker ut sitt meddelande - och om man inte är på humör så stänger man bara öronen för att slippa höra. Jag tror det räcker med en större text för att stå ut.

@kalle
Håller med dig i din analys att Reinfeldt är styrd från USA och att han nu förstår att hans tid som regeringsbildare är ute, då vill han de månader som är kvar utarma svensk ekonomi så mycket det går. I slutändan vill han att välfärdsstaten Sverige försvinner och det i stort bara finns en elit som styr o bestämmer samt en underklass som tar de jobb de blir anvisade för sin överlevnad. De i toppen blir oerhört provocerade av att "vanliga svenssons" har idéer och IQ och anser sig värda något.

@Stellan Bojerud
Ditt inlägg chockerade, intressant att få se siffror på det. Det gör ju mig ännu mer rädd, för hur mycket av pensionen som kommer att finnas kvar när jag blir pensionär. Vilket orättfärdigt land vi håller på att få, jag förstår din ilska! Varför är det så många människor som håller för öronen och inte tar reda på hur Sverige är NU och hur det var för 5 -10 år sedan. Det är ju som helt olika länder.
För en vecka sedan åkte jag med en släkting och såg två somaliska kvinnor insvepta i bruna tygsjok, bara en liten del av ansiktet syntes. Jag sa till honom: detta är vår framtid, Johan! Han blev chockad, han läser aldrig bloggar o sådant. Hans fru vill absolut inte att man talar invandringsproblematik, politik trots att jag vet att hon till stora dela tycker som jag. Men de lever i sin "bubbla", och mycket pga de upprätthåller en fasad. De tycker som någon "högre upp" på jobbet tycker.


 
Ingen bild

Göta

23 juni 2014 12:09

LYCKAD HJÄRNTVÄTT AV DEN SVENSKA BEFOLKNINGEN
Tyvärr så har mediernas dagliga hjärntvätt av svenskarna verkligen lyckats. Jag har flera bekantar och goda vänner som är över pensionsåldern, och majoriteten av dessa tror blint på PK-propagandan i TV, radio och dagstidningarna. (Rejäl direktinformation från SD centralt lyser ju fortfarande med sin frånvaro.)

Nedan kommer ett typexempel på ett telefonsamtal från en 76-årig välutbildad dam, som har arbetat heltid i 45 år på kontor i ett typiskt lågavlönat kvinnoyrke. Hon har lägsta möjliga pension, som är så låg att hon efter hyra och nödvändiga matkostnader knappt har råd att inhandla t.ex sina oumbärliga mediciner. Några resor till främmande länder har hon absolut inte kunnat kosta på sig de senaste 20 åren. (Jämför gärna med direktflygen mellan Sverige-Irak och andra MENA-länder, som går i skytteltrafik flera gånger i veckan, FULLBOKADE med "flyktingar" som regelbundet och ofta besöker sina hemländer).

Trots att denna pensionärsdam är van datoranvändare går hon aldrig in på några icke-PK-sajter som t.ex Avpixlat eller Thoralfs blogg. Hon har en äldre laptop hemma som hon använder för mail och lite privata efterforskningar. Beträffande de dagliga nyheterna är det tyvärr endast TV och radio som gäller.

Här kommer några repliker från henne vid det senaste telefonsamtalet härom dagen:
"Jag mår så dåligt av alla de här stackars tiggarna! Jag klarar snart inte att gå ut längre."
"Det måste bli så att vi får slopa alla nationsgränser, så alla människor kan bosätta sig där dom vill här på jorden. Det går inte på annat sätt."
På min fråga om varför, fick jag följande svar:
"Jo, det är ju nödvändigt, det måste bli så...".

HENNES OCH ÖVRIGA SVENSKARS STORA SKULD
Denna 76-åriga dam är varken korkad, senil eller något liknande. Hon är en typisk representant för våra äldre svenskar som dagligen blir effektivt hjärntvättade och övertygade om att:
- ALLA som kommer hit är oskyldiga offer och äkta flyktingar som det dagligen regnar bomber över i deras hemländer...
- ALLA som kommer hit är i enormt stort behov av att få hjälp och beskydd just här i Sverige.
- ALLA som kommer hit är det fruktansvärt synd om.
- ALLT detta är VÅRT FEL. På grund av vår enorma SKULD är just VI skyldiga att ta hand om dem alla.

Detta har mycket effektivt hamrats in i hennes hjärna oavbrutet varje dag i flera år.
Och hon har MÅNGA svenska medsystrar och bröder, i synnerhet bland pensionärerna.

 
Ingen bild

Lena

23 juni 2014 12:35

Thoralf
Kolla in på länken på @Wally Walros inlägg, Affes statistik- blogg. Han är förvisso proffs, det är suveränt upplagt.

 
Ingen bild

Sven-Sune

23 juni 2014 12:37

@ Lena:

Tycker du ska mejla Thoralf och erbjuda dina kunskaper i grafisk design gratis för detta projekt.

 
Ingen bild

Stefan A

23 juni 2014 13:00

Det är bra med mycket färger, det drar blickarna till sig och signalerar att någon lagt ned både tid och pengar på alstret, och inte bara skickar ut en billig svartvit stencil.

 
Ingen bild

Lena

23 juni 2014 13:43

@Sven-Sune
Är det syrligt menat? Kanske du menar något annat? Skriv det då iså fall. Thoralf skrev att han vill gärna ha kommentarer. Nej , jag är inte grafiker, men jag har bra blick för hur något ser ut. Sedan har vi ju alla olika smak. Det är ändå inte fel att titta på en blogg där någon uppenbarligen lärt sig från grunden.

 
Ingen bild

Mannheim

23 juni 2014 13:59

FN ett fackförbund för diktaturer sade en gång reportern Ulf Nilsson
THORALF!! FN:s flyktingorgan UNHCR tillhör väl även de gruppen med ett mycket start egenintresse.
Vilka har någor att tjäna på det här??

Den frågan måste vi ställa oss.

Sedan: Steget över det då? -Varför gör man så här?

 
Ingen bild

Ulrika. Ekonomie Dr

23 juni 2014 14:15

Invandringen är bara en chimär för kvantitativ kapitalexpansion i euroområdet.

 
Ingen bild

Fd NB

23 juni 2014 14:19

Ja ytterst är det fråga om ekonomi.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 juni 2014 14:22

Ullenhag uttalar sig idag på Expressens internet-tv om de 60 könsstympade flickorna i Norrköping.
Ansvaret faller tungt på honom. Är deras föräldrar informerade om svenska lagar, regler, åsikter och traditioner?
Väntar med spänning på Schymans kommentar om dessa drabbade flickor. Men det blir nog bara allmänt svammel om "manliga maktstrukturer".
Att kritisera invandrare och då indirekt ge SD stöd, nej då tiger hon säkert istället och struntar i om detta drabbar fler flickor ur denna speciella grupp...

 
Ingen bild

J B Doe

23 juni 2014 14:53

@Sven-Sune
Lite dråpligt att du yvs över dina akademiska meriter men inte vet att det heter "in extenso".

 
Ingen bild

Observer

23 juni 2014 14:57

Hulda mf

Alla dessa invandringsproblem ni nämner är faktiskt bara kalkylerade bi-effekter !
-Man tar in folk för att på sikt kunna öka utlåningen. Alla stora drakar som FN mf är inblandade -Utom folket.
Man har fattat av vi i väst är körda eftersom vår industri i praktiken är borta.
Man har bestämt sig för lånedriven penningexpantion o tillväxt därigenom.
Det är det övergripande målet alla jobbar efter nu.

 
Ingen bild

J B Doe

23 juni 2014 15:02

@Toralf
En detalj: Talet 50 000 bör liksom övriga höga tal i utskicket skrivas med lucka framför de tre nollorna på slutet. Mer lättläst.
Lycka till med broschyren!

 
Ingen bild

J B Doe

23 juni 2014 15:42

I flera inlägg efterlyses mer och bättre info från SD till svenska folket. Jag kan bara hålla med. Det är rent otroligt att partiet vecka efter vecka finner sig i att deras sida www.samtiden.se inte fungerar. Man möts där av det hånfulla budskapet: Här slutar Internet. Du har kommit till den allra sista sidan på Internet. Vi hoppas du gillade surfningen. Nu är det hög tid att gå ut och leka. (+ ett antal "humoristiska" förslag till aktiviteter)
Om t ex Dagens Nyheters sida hackades, skulle tidningen då finna sig i att detta inte åtgärdades inom flera veckor? Vi är ju mitt uppe i en ovanligt viktig valrörelse.

 
Stefan

Stefan

23 juni 2014 15:45

Prova med rätt url så går det bättre!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 juni 2014 16:18

@Observer.
Jag är ingen förespråkare av konspirationsteorier, men, något skumt är det.

Vidare till könsstympningen i Norrköping som nu avhandlas i Studio Ett.
Frågan är, finns det någon polisanmälan? Detta om något är väl misshandel..??

 
Ingen bild

Lena

23 juni 2014 17:39

@Ulrika Ekonomie Dr
.."en chimär för kvantitativ kapitalexpansion i euroområdet"
Eftersom bankerna "tillverkar" pengar genom utlåning (ofta)genom bostadslån, så för de upp det som både en fordran de har på kunden och en tillgång. Vips har de ur tomma luften tillverkat tillgångar som de kan tillgodoräkna sig och de har ju rätt att ta ut ränta på beloppet också. (Fractional banking). Beloppen är digitala och det utgör ca 95% av penningmängden i Sverige. Resterande penningmängd utgörs av Riksbankens utgivande av penningmynt. Därför stimuleras utlåningen och bostadbyggandet går ner (i alla fall hyresrätter)för då ökar ju efterfrågan på bostadsrätter samt att de ökar i pris. Om sedan en bostadsinnehavare flyttar då uppstår en win-win situation. Vinstskatten på höga bostadsrättspriser är mumma även för staten som då får in en redig summa och banken kan då också ge lån till en ny kund, vilket förstås ökar bankens tillgångar. Det är som ett pyramidspel.
I det scenariot blir import av människor åtråvärt, dels ökar behovet av bostäder (som man bygger alldeles för lite av) för det ligger i bankens intresse att tjäna mer pengar på större utlåningsmängd. Och som sagt det här handlar om girighet inte om omtanke av människor eller empati som det heter nuförtiden.
Har jag fattat det här rätt? Vore intressant med en kommentar.

 
Ingen bild

Synonymen

23 juni 2014 18:51

@Lena

”I det scenariot blir import av människor åtråvärt, dels ökar behovet av bostäder (som man bygger alldeles för lite av) för det ligger i bankens intresse att tjäna mer pengar på större utlåningsmängd.”

Det uppstår ett problem när importen av religiösa skäl (läs muslimer) varken får eller vill låna av traditionella banker.Det har hittills fungerat som en garanti för oss med bostadsrätt eller villa att slippa mångkulturen. Men snart är det slut och alla oavsett medel skall plågas av islam och muslimer.

Nästa steg i islamiseringen av Sverige blir självklart att vika sig för destruktiva och människofientliga muslimska krav, dvs. att landets fega politiker tillåter sharia-lån.

Det är bara en tidsfråga!

 
Ingen bild

Domän

23 juni 2014 18:52

@Stefan, så smarta är inte SD att de inhandlat de närliggande domänerna för 99 kr/st. Vad är det för fel på SD?

Är det här den generella nivån på SD blir man skrämd?

 
Ingen bild

J B Doe

23 juni 2014 18:53

"Stefan

Tack!

 
Ingen bild

Tanten

23 juni 2014 19:17

Listan över åtgärder skulle kunna kompletteras med
- se till att det inte är så lätt att få nytt pass när det gamla förkommit. Jag tror dessutom att de gamla fortfarande gäller.
- spara fingeravtryck för asylsökande längre, har för mig att vi sparar de så kort tid som möjligt
- ta fingeravtryck på alla oavsett sätt att komma in, dvs asylsökande, anhöriga och arbetskraftsinvandrare. Undanta inte barn, kan försvåra barnhandel.
- Systemfelet, som Tobias Billström kallade det, med att man kan få asyl trots att man inte visat vem man är(90-95% av alla sökande), måste undanröjas, t ex genom att man bara får tidsbegränsat uppehållstillstånd och ingen anhöriginvandring. Att man i undantagsfall ändå kan få andra regler är väl vad
Utlänningslagen säger.
- Gör vissa länder till Safe Countries of Origin, t ex Serbien, Kosovo, Kroatien etc
det skulle avlasta Migrationsverket. Tyskland planerar alt har redan infört detta.
- Skär ned på anhöriginvandringen. Försörjningskrav på åtminstone "Nyetablerade förhållanden"
- DNA-testa anhöriga där minsta tvivel finns

 
Ingen bild

För Allmän Kännedom

23 juni 2014 19:34

Inte bara i ankdammen Nya Sverige beter sig journalister som svagbegåvade, ynkliga och principlösa hycklare!
--------------------------------------------------------------------

No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S Surveillance State by Glenn Greenwald


Lyssna av boken på väl begriplig danska - nedladda den
gratis som 2 st MP3-filer till och med 4 juli.

http://podcast.dr.dk/lydbog/overvaaget/overvaaget_1.zip

http://podcast.dr.dk/lydbog/overvaaget/overvaaget_2.zip


om boken:
http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Kulturklubber/Laeseklubberne/Lydbog-p4/Download/2014/06/20/105311.htm
--------------------------------------------------------------------
In May 2013, Glenn Greenwald set out for Hong Kong to meet an anonymous source who claimed to have astonishing evidence of pervasive government spying and insisted on communicating only through heavily encrypted channels. That source turned out to be the 29-year-old NSA contractor Edward Snowden, and his revelations about the agency’s widespread, systemic overreach proved to be some of the most explosive and consequential news in recent history, triggering a fierce debate over national security and information privacy. As the arguments rage on and the government considers various proposals for reform, it is clear that we have yet to see the full impact of Snowden’s disclosures.

Now for the first time, Greenwald fits all the pieces together, recounting his high-intensity ten-day trip to Hong Kong, examining the broader implications of the surveillance detailed in his reporting for The Guardian, and revealing fresh information on the NSA’s unprecedented abuse of power with never-before-seen documents entrusted to him by Snowden himself.

Going beyond NSA specifics, Greenwald also takes on the establishment media, excoriating their habitual avoidance of adversarial reporting on the government and
# their failure to serve the interests of the people #.
Finally, he asks what it means both for individuals and for a nation’s political health when a government pries so invasively into the private lives of its citizens—and considers what safeguards and forms of oversight are necessary to protect democracy in the digital age. Coming at a landmark moment in American history,
---------------------------------------------
http://en.wikipedia.org/wiki/Glenn_Greenwald

 
Ingen bild

Argus

23 juni 2014 19:42

Jag begriper mig inte på Anders Danielsson. Som tidigare chef för kriminalunderrättelsetjänsten, länspolismästare och sist men inte minst chef för Säkerhetspolisen borde han om någon veta vilken överhängande fara för rikes säkerhet hans och hans underställdas agerande innebär.

 
Ingen bild

annelie

23 juni 2014 20:00

Tack för informationen. Jag ser verkligheten som många väljer att blunda för. Det är många ggånger jag blir arg när jag läser din blogg. Det måste bli slut på denna invandring.

 
Ingen bild

Sven-Sune

23 juni 2014 20:24

@Lena:

Nej, det var inte syrligt menat. Alla goda krafter måste hjälpas åt (i mån av tid...).

@någon annan (vars nick jag inte skrållar upp för att kolla):

1) Jag "yvs" inte över mina akademiska meriter. Det var menat som en sarkastisk spark åt alla dem som tror och hävdar att det bara är lågutbildadearbetslösalantisar som röstar på SD. Jag umgås till stor del med akademiker och känner flera som röstar på SD och alla jag känner som röstar på SD är akademiker. Jag tror att nästa undersökning om vilka som röstar på SD kommer att visa på en dramatisk ökning av akademiker som röstar på SD. Det är intressant av två skäl: 1) en grupp som ofta kan köpa sig fri från de negativa konsekvenserna av massinvandringen ser i ökande omfattning faran och 2) PK-etablissemanget har fel - igen.

2) Du har rätt - in extenso heter det, inget annat.

 
Ingen bild

Åtvidaberg

23 juni 2014 20:44

Till Kommunfullmäktige i Åtvidaberg.

Med anledning av Migrationsverkets agerande i Åtvidaberg avsäger jag mig härmed mitt uppdrag som Kommunfullmäktiges ordförande och mitt ledamotskap i Kommunfullmäktige. Skälen är följande:

Den demokratiska processen är helt satt ur spel när ett statligt verk kan och får behandla en kommun och dess invånare på det sätt som skett i detta fall i Åtvidaberg.

Migrationsverket meddelar via mejl till kommunen att ca 200 asylsökande om endast två dagar ska flytta in på ett före detta hotell – hotell Stallet – i Åtvidaberg. Inget samråd sker med kommunen – Åtvidaberg ställs inför fullbordat faktum. Den nuvarande hyresgästen, som har ett hyreskontrakt, körs ut på gatan.


Migrationsverkets agerande hotar även att sänka Gy-skolans fotbollsprofil eftersom skolans elever skulle undervisas och bo i det av Migrationsverket annekterade hotellet.

Jag är starkt kritisk till att ett statligt verk får bete sig på det här sättet – så totalt köra över kommunen och sätta hela det demokratiska samhället ur spel. Jag frågar mig om politikerna på riksplanet, genom att tillåta Migrationsverket att handla som man gör, helt tappat kontakten med väljarna och den verklighet som våra kommuner lever i.

Jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln, och inte möta mina väljare här i Åtvidaberg, om jag, ens i tysthet, spelade med i spelet där ett statligt verk kan, och får, sätta sig över allt sunt förnuft – eller hur privata entreprenörer uppenbarligen kan tjäna hundratals miljoner kronor på människors elände och lidande.

Vården, omsorgen, sjukvården lider av resursbrist. Men när det gäller att med skattemedel berika företag inom mottagandet av människor som lider och har det svårt, finns det tydligen en aldrig sinande kassakista att ösa ur. I det system som tillåter, och kanske främjar, denna samhällsutveckling vill jag inte längre vara en kugge, om än så liten. Jag tackar därför för mig.

Slutligen vill jag starkt poängtera att det inte finns något rasistiskt förtecken i det ställningstagande jag nu gjort. Det handlar inte heller om svensk invandringspolitik. Det handlar om demokrati – eller snarare bristen på demokrati: om den kommunala självbestämmanderätten, om att det kommunala parlamentet ska ha inflytande över åtgärder som starkt påverkar kommunen och dess invånare, att Storebror från Staten inte ska kunna lägga sin förlamande hand över en kommun och ensidigt diktera villkor och förutsättningar.

Jag är inte med.

Tack för den här tiden, 38 år i Kommunfullmäktige i Åtvidaberg. Det har varit en förmån.

Tack Åtvidaberg, tack åtvidabergare.

Åtvidaberg 9 juni 2014, Hans Andersson
------------------------------------------
Åtvidaberg Hans Anderssons pressrelease och brev till fullmäktige i sin helhet
(googla)

 
Ingen bild

ÅFF

23 juni 2014 21:56

@Åtvidaberg, det blev inte så. Tingsrätten gav Åtvidabergs FF rätt att behålla lokalen.

 
Ingen bild

Kalle

23 juni 2014 22:47

Åtvidabergsfallet visar med all tydlighet att migrationsverket och sveriges styrande försöker bluffa sig fram.

När fallet ställs inför juridiken i tingsrätten får migrationsverket pisk för sitt odemokratiska agerade.

Har tappat förtroendet och tilliten till migrationsverket och sveriges styrande PK-elit.

Nu kommer det gå utför i allt snabbare takt om inte en kraftig politisk makt gör något för att stoppa utvecklingen av sveriges förfall.

Det verkar vara försent när migrationsverket, en myndighet som borde kunna lagen och följa lagen INTE gör det.

 
Ingen bild

Verkligheten

24 juni 2014 01:35

@Lena

Nej det är helt fel. Det är djupt beklagligt att invandringskritiker och nationalister också börjar ge sig in på områden där de totalt saknar kunskap. Kollade nyss på t.ex Nya Tider de har någon video där med intervjuer med bara trams och helt felaktiga påståenden om den penningbaserade ekonomin. Det gör en annars bra tidning lite mindre trovärdig. Man måste veta vad man talar om innan man ger sig in i dessa frågor.

Självklart skapar inte banken pengar ur luft. Det är exakt detta som är fractional reserve banking att man har, säg 15% i eget kapital men lånar resten från allmänheten för sin utlåning. Riksbanken är den enda bank som kan skapa pengar ur tomma intet. Det är för övrigt en stor tur att vi har just fraktional banking för annars skulle det inte gå att låna annat än till mycket hög ränta.

Sedan är det helt oseriöst att påstå att massinvandringen till EU har med någon ekonomisk agenda från bankerna att göra. Synd att det sprids dessa inlägg som får berättigad kritik mot invandringen att framstå som oseriös.

 
Ingen bild

michael

24 juni 2014 07:15

Www.statsskuld.com

 
Ingen bild

Onkel Sven

24 juni 2014 08:35

Nu ska det bli en lag på att kommunerna ska tvingas ta emot asylsökande , då får vi hoppas på att det går ännu fortare utför för Sverige !

 
Ingen bild

Lena

24 juni 2014 11:41

@Verkligheten
Se Youtube-filmen där företrädare för Bank of England förklarar detta med att "free Money" skapas genom lån till hushåll o företag. "Money Creation in the modern economy - Quartely Bulletin article" http://www.youtube.com/watch?v=CvRAqR2pAgw#t:
Det finns fler filmer att se i detta ämne, även en svensk som heter Whitetv har tagit upp detta.

Självklart är mitt påstående en mycket grov skiss på hur pengar skapas av banker. Jag är inte ekonom men förstår ändå engelska rätt bra. Visst måste svenska banker ha en viss reserv men den är så liten i jämförelse med de belopp som skapas genom utlåning. Och reserver skapas genom utlåning. Det finns ett antal filmer av seriösa människor som är insatta i detta.

Jag anser också att man ingenting kan få veta om man inte ställer frågan. Verkligheten är mycket intrikat och svårfångad, det är sant, men man kan få en bra skymt av den om man engagerar sig och är vetgirig som jag.
Dessutom kan jag inte förstå vad du menar med att det är djupt beklagligt att invandringskritiker och nationalister ger sig in på områden de inte begriper. Det är väl så att man inte ser hela bilden till att börja med men det växer ju mer man lär sig. Att inte intressera sig för hur ekonomin i ett samhälle fungerar när det är motorn för allt, inte minst varför så många människor kommer just till Sverige har en vinter med många mörka, kalla månader. De kommer för det är lönsamt FÖR DEM. De kan hämta ut pengar direkt ur bankautomaterna utan göra rätt för sig. Att detta innebär svek mot dem som jobbat o slitigt ett helt liv, det vet vi alla MEN vi VET inte hur det fungerar. Därför måste vi ta reda på hur ekonomin kan växa utan att människor gör rätt för sig. Konspirationsteorin är en teori som börjar erkännas ju mer som avslöjas. Det finns starka organisatoriska krafter där ute som vill sätta vanligt folk på det hala. Genom att blanda in människor vi troligen inte kommer att få någon kontakt med på generationer så lägger man ut dimridåer, så folk inte kan läsa av VERKLIGHETEN.
Jag är inte alls ute och cyklar som du verkar tycka.

 
Ingen bild

Verkligheten

24 juni 2014 14:50

@Lena

Det är så svårt att få fram nyanser i en kommentar. Jag riktade ingen kritik alls mot dig eller din nyfikenhet. Tvärtom. Jag är mer än de flesta här synnerligen medveten om de dolda agendor som verkligen finns och som ofta avfärdas som konspirationer just för att förlöjliga den som skriver. Du ställde en fråga och önskade synpunkter. Jag har inte skrivit något till någon som inte önskade en synpunkt. Då gav jag min syn på detta och det är just att det är olyckligt att man kör in på sidospår för det tar fokus på det som är verkligt och ett stort problem.

Numera är det inte alls som du säger en så liten del. Svenska banker håller 15-20% idag mot riskvägda tillgångar. Det är inte lågt utan högt med tanke på att man just gått igenom den värsta krisen på 80 år utan att kosta skattebetalarna en enda krona med 1/3 så stor buffert. Om du tror att pengar skapas för att de kommer ur bankomaten är det också ett problem. Vad vill du ha då. Bytesekonomi tillbaka? Var och en tar med sig sin mjölk och byter mot mjölet?

Vi ska vara glada att vi har moderna banker och fractional reserve banking annars hade många av oss som förr varit i händerna på ockrare som sugit ut varje droppe ur de lån man beviljade. Idag kan du gå till 5-6 konkurrenter och få anbud med ofta låga påslag. Ska konsekvensen av massinvandring bli att vi inför system som tvingar tusentals svenskar att låna av svarta börs hajar?

Nej jag säger att de som nässlar in sig i detta för mycket riskerar att stjälpa hela lasset. Det är ett sidospår som jag anser att invandringskritiker bör avhålla sig ifrån. För övrigt har svenska banker överskott på kapital. Det har gått för långt i Sverige. Man vinner inget val på att säga det men det är likväl så det är.

 
Ingen bild

Kung Fy

25 juni 2014 16:58

@Verkligheten

Ledsen att göra dig besviken, men det går till precis så som Lena säger.
Ca 3% av penningmängden är pengar skapade av Riksbanken, resten är "elektroniska" pengar skapade av privata banker. De "egna reserver" som banken har utgörs av inlåning från kunder och andra banker, t ex Riksbanken.
Du får helt enkelt läsa på lite mer.

Ett tips att börja med:

http://www.bloglovin.com/viewer?blog=2686093&group=0&frame_type=b&frame=1&click=0&user=0

 
Ingen bild

Farfar

9 juli 2014 09:54

- Håll designen enkel.
- Bra kontrasterande färger mellan text och bakgrund är ett måste.
- Skippa skarpa färger. Använda matta bleka färger.
- Källhänvisningar är ett MÅSTE annars blir fakta lika mycket värd som "Dom säger...."

Oavsett vilket parti som framför kritik MÅSTE det finnas ett bra faktaunderlag. Kan man inte kontrollera påståenden är fakta inget värd.
Alla partier vill framställa sina sakfrågor eller argument som de enda rätta eller sanna. Gör man det måste det även styrkas av fakta.

Ingen diskussion har något värde om inte argumenten kan styrkas med fakta. Huruvida man sedan tror på faktan eller inte är oväsentligt.

- Jag skulle verkligen vilja se en oberoende rapport om vad svenskt asylmottagande kostar med avseende på boendekostnader, integration, utbildning etc.
- Vad kostar det att försörja den "svenska" motsvarigheten och vad blir den totala kostnaden?
- Hur ser det ut i ett samhällsperspektiv?
- Många invandrare startar företag för att överhuvudtaget få ett arbete. Vad kostar de då samhället?

Faktaunderlaget är otroligt viktigt. Hörsägen är inget värt.

 
Ingen bild

Ördög

21 augusti 2014 10:38

<B>Test</B>
Test
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fran-fredsaktivist-till
-realist_3837336.svd

 
Ingen bild

Ördög

21 augusti 2014 10:40

Test
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fran-fredsaktivist-till
-realist_3837336.svd

 
Ingen bild

Ördög

21 augusti 2014 10:42

Test
[url="http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fran-fredsaktivist-till
-realist_3837336.svd"]Från fredsaktivist till realist[/url]

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se