thoralf

Direktlänk till inlägg 24 april 2014

JAG BLIR BARA TRÖTT

Av Thoralf Alfsson - 24 april 2014 00:01

När jag håller på och gräver och får tag i dokument som är oändligt långa med utbetalningar av våra skattemedel till "asyl o flyktingindustrin" blir jag bara så trött. Sida upp och sida ner.


Tänk om alla skattebetalare, pensionärer, arbetslösa ungdomar, kommunanställda, privatanställda och politiker såg hur skattepengarna bara öses ut! Jag tror det skulle bli uppror!


Nu döljer media alla sådana tänkbara granskningar. Men egentligen gör jag deras jobb!


Här kommer en mycket liten del av ett dokument som har drygt 1000 rader!


 


Tänk vilka hål dessa ersättningar skulle kunna täcka i den kommunala verksamheten.

Tänk så mycket bättre många gamla skulle kunna få det.

Tänk så mycket bättre lärartäthet vi skulle kunna få i skolan och på dagis.


Tänk så mycket bä....  

 
 
Lassekolja

Lassekolja

24 april 2014 00:53

Förlåt mig Thoralf, jag vill egentligen inte svära på Din blogg men jag säger bara två ord: DJ--LA MEDIA!!!, som vägrar göra sitt jobb! Hur i h--e dessa murvlar öht kan somna på kvällen övergår mitt förstånd!
Kan någon förklara för mig varför jag blir skadeglad när jag ser och hör att "journalister" rationaliseras bort p.g.a "vikande upplagor" och TV4 sparkar 150 PK-"journalister" o.s.v.!?
Ha-ha-ha!!!!!!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

alltförsverige

24 april 2014 01:58

Och hade inte sd stött alliansen i skattesänkningarna för framförallt höginkomsttagare hade det också funnits mera pengar.

 
Ingen bild

Pang ett skott i foten

24 april 2014 04:24

alltförSverige(kommer aldrig jag att jobba för)
Javisst och ännumera att vräka ut till invandringen
Gå och bada ,glöm inte din badanka bara

 
Ingen bild

Stefan i Std

24 april 2014 04:39

@Thoralf
Varför gör inte SD liknande uträkningar centralt? De har ju alla resurser och sedan presenterar man resultatet under Almedalsveckan under ett väldigt ståhej? SD är oroväckande passiva och man undrar om de har någon strategi överhuvudtaget eller om man är nöjd med 8-9%

Verkligheten lägger upp bollen på straffpunkten gång på gång och det är bara för SD att utse straffläggare. Men man verkar totalt handlingsförlamad och bara svamlar om splittringspolitik

Med verkligheten menar jag självklart dubbelmordet i Norrköping, gängkrigen, böneutrop, Malmös enorma svårigheter m.m etc. osv.

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

24 april 2014 05:10

Jag håller med Stefan i std.SD är alldeles för tysta om frågor som det går att väcka mer uppmärksamhet om,det känns som de bara anpassar sig till ett bekvämt liv i Rosenbad.Det var inte därför jag röstade på dem.

 
Ingen bild

Putte

24 april 2014 05:21

Är du trög i huvudet alltförsverige? Trots skattesänkningarna ligger Sverige fortfarande i världstopp i höga skatter. På välfärdslistan ligger Sverige i botten bland de västeuropeiska länderna. Kan du räkna ut den ekvationen, med din lilla tröga hjärna?

 
Ingen bild

Stefan i Std

24 april 2014 05:31

@Urban Jakobsson
"Det var inte därför jag röstade på dem."

Precis vad jag också anser. Min röst var tänkt att hjälpa dem att bedriva politiken som de lovat oss väljare. Rösten var INTE för att ge 20st ledamöter en generös försörjning utan motprestation är ett krav!

Med rätt människor som partistrateger skulle med lätthet SD räkna in 15-20% i september. Kan det vara trojanen Bylund som ligger bakom denna tystnad?

De politiska vindarna blåser SD:s väg. Ta då vara på det! 2018 kan det vara försent :-(

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2014 06:38

Är övertygad att SD ledningen i dag för en "lagom" politik. Inte för agresiva eller dra till sig för många väljare för det blir bara "jobbigt" att administrera.
Och sitta kvar i Riksdagen, men den dagen Jimmie åker på Bilderbergmöte, då vet vi att det är kört.

Men än så länge finns bara ett alternativ för kritiker mot förd politik . SD 2014

 
Ingen bild

Odalbonde

24 april 2014 06:41

Som sagts ovan. Varför gör SD inget av detta och andra upplägg?
Låt folket veta vart pengarna försvinner - innan Sverige fullständigt har försvunnit. Än är det inte för sent!
Heja Thoralf!

 
Ingen bild

Stefan A

24 april 2014 07:13

Journalister är som krokodilen små öron och stor käft, men tänderna håller på att ruttna i den stora käften, fler och fler tänder ramlar ur, under högljudda rop på proteser i form av skattebetalarnas pengar och hur "duktig" man egentligen är, får sådana som Thoralf tugga maten åt krokodilen, dvs. gör det jobb som journalisterna borde göra men man är för upptagen med manipulationer och döljande och politiska ställningstagande för att orka med, vill man bedriva politik bör man bli politiker och inte journalist, numera är det mycket svårt att se skillnaden.

 
Svensson

Svensson

24 april 2014 07:32

En gång i tiden sa man att det skulle löna sig att betala skatt,det var långt innan alliansregeringen kom till makten.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2014 07:41

Vad skolan, försvaret, sjukvården, barnomsorgen osv. kostar utreds gång på gång. Där finns kunskap på vad minsta lilla penna kostar.
När det gäller invandringen, göms siffrorna bort och den tjänsteman som bara andas om en kostnadssammanställning, får säkert börja tömma papperskorgar omgående...
Ett belopp, även om det inte täcker in alla kostnader, behövs i stundande valrörelse. Nu har ju SD tillgång till Riksdagens Utredningstjänst...

(Säkerhetskoden för detta inlägg är stup. Tänkvärt. Sverige är på väg mot ett sådant. Inte hotat eller tvingat, utan frivilligt. De som varnar hotas, misshandlas, och kallas en massa otrevligt... )

 
Ingen bild

Hasse

24 april 2014 08:42

Bra jobbat Thoralf, jag tycker alla ska bombardera Barometern och Östran med mejl och fråga varför de inte gör sitt jobb. En bloggare i Kalmar står för all adekvat nyhetsrapportering i den här delen av landet, tidningarna borde skämmas. Prenumerationen kan sägas upp så det blir lite svårare för dem att överleva.

 
Ingen bild

Niklas R

24 april 2014 09:48

@Hulda mk1

Jan Tullberg har precis släppt en bok "Låsningen" som gör det du efterfrågar. Beräknar kostnaderna det svenska samhället har för massinvandringen.
Han kom fram till att nettoförlusten, per år, är 250 miljarder svenska kronor.
Eller vad hela det svenska försvaret kostar på sex år.

 
Ingen bild

P. Tordal

24 april 2014 09:57

Egentligen ska pressen göra detta jobb, som du gör Thoralf!

Men eftersom vi har den press vi har, som inte gör sitt jobb, utan bara slickar mäktiga kommuniströvar, så måste någon annan göra det. Tack Thoralf! Det lär vara mycket få riksdagsledamöter som gör så mycket nytta som du. Ännu färre som får mindre uppmuntran än du för det de gör.

Jag håller med Stefan i Std om att SD-ledningen gör för lite. De borde lyfta fram de data som finns, precis som du gör Thoralf. Man kan inte riktigt nå ända fram genom retorik allena. Det måste mer till, och då menar jag FAKTA. Du gräver fram fakta och visar upp dem. SD måste använda sig av det som grävs fram, vem som än hållit i spaden. Jimmie, använd de stora mänskliga resurser du har!

SD har svårt att nå ut. Vi vet att det beror på att media endast sysslar med att svartmåla och försöka sätta dit partiet istället för att ställa frågor om dess politik. Vi måste nå ut med fakta på ett bättre sätt. Vi bara måste. Folk kan inte förstå vår invandringspolitik förrän de får fakta att ta ställning till. Och då kommer de förstå att vi inte är några extremister, utan helt enkelt är det enda partiet som tänkt till i frågan.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2014 10:22

@Niklas R
Jo, jag vet. Men var finns detta i debatten? Var finns denna summa i våra tidningar? Debatten i riksdagen? I Sveriges Radio? I Sveriges television?

Den lilla försynta frågan "hur mycket invandring tål Sverige?" väckte stort rabalder, när den ställdes i Agenda och de aktar sig säkert för den igen.

Den viktigaste frågan just nu: Hur mycket politisk korrekthet tål Sverige..?

 
Ingen bild

AWSvensson

24 april 2014 10:33

Det måste vara något fel, vi tjänar på invandringen så posterna måste vara intäkter,

 
Ingen bild

RobertSt2

24 april 2014 10:40

Var glad du Thoralf! Att du ens får se dessa dokument! Snart är de hemligstämplade. Tro mig, ALLT skall döljas!

 
Ingen bild

Hacke

24 april 2014 10:51

Det är lika äckligt som skrämmande att se hur media i alla lägen täcker upp regeringen på invandringsområdet. Inte ett knyst om de hisnande kostnaderna eller en kritisk fråga i övrigt kring de nya horribla besluten som kommer slag i slag.
Jag tror inte Reinfeldt ens skulle få en enda fråga om konsekvenserna om han så kallade till presskonferens och stolt deklarerade att Sverige nu släpper invandringen helt fri och beviljar PUT till alla som sätter foten på svensk mark eller svensk ambassad över hela världen.
Sannolikt skulle han då bara mötas av stående ovationer när den samlade svenska fulmediekåren konstaterade att deras lobbyarbete/agendajournalistik nått sitt slutmål.

 
Ingen bild

Tommy Jonsson

24 april 2014 10:59

Tack Thoralf,
för att du orkar gräva i denna sörja. Du gör för hela Kalmar län det som någon gjort om vetlanda och fått det publicerat i Exponerat.
Mvh tommy Jonsson

 
Ingen bild

Magentan

24 april 2014 11:10

Jag tror inte alls att SD är vare sig lata eller tysta. De jobbar säkert häcken av sig och har lyckats hämta in en mängd uppgifter. Att SD inte hörs eller syns beror ju på att medierna inte låter dem höras eller synas. Det är TOTALSTOPP

Det hjälpte inte att SD kom in i riksdagen. Inte ens när SD enligt opionionsmätningarna är (eller var?) Sveriges tredje största riksdagsparti (hela 2013) släpper medierna ut något av SD:s sanna budskap. SD får ju inte ens sitta med i TV-sofforna och FÖRSVARA sig när TV släpper fram hela sitt förtalsbatteri och fritt låter dem överglänsa varandra när det gäller att förtala SD och förvränga SD:s agenda. Inte en enda gång har SD fått ha någon representant närvarande när SD har "debatterats" som soffgästernas regelbundna och samstämmiga skitpratande om SD så vackert kallas för.

SD är effektivt stoppade av hela Sveriges mediekår att föra ut sitt budskap! Att inte SD-ledningen har tagit till sig detta under alla åren och ändrat sin strategi är obegripligt.

Av det jag har sett och hört på webben har SD numera en MYCKET proffsig och elegant design på sina alster, men det är enbart den minimala del av allmänheten som använder nätet, som kan ta del av SD:s nya, tjusiga och proffsiga PR-produkter. De finns på Youtube, på WEBB-TV, i ett par tre SD-anknutna WEBB-tidningar, och i flera SD-vänliga WEBB-bloggar, stora som små. Men den STORA allmänheten blir dagligen effektivt översköljd av anti-SD-propaganda i samtliga medier. Om denna STORA allmänhet hade fått ta del av SD:s partiprogram och intentioner via brevlådan ett par gånger per år, hade mediernas fula syften avslöjats av allmänheten och anti-SD-propagandan hade fått helt motsatt effekt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2014 11:16

@Magentan
Intressant. Därför är nog utskick likt de som Thoralf producerar en bra metod. Rakt ner i brevlådorna, för där kan ingen journalist styra och förbjuda...

Medias gullande med Mp och deras stopp för SD-politiker i soffor är skandalöst..

 
Ingen bild

Dille

24 april 2014 11:42

Saxat från valmyndigheten:1) "När skickas röstkortet ut?

Röstkortet skickas ut 2-7 maj 2014."
2) "7 - 25 maj Förtidsröstningen pågår den 7 - 25 maj. På valdagen ska minst en röstningslokal per kommun vara öppen."

Men för att kunna rösta så ska man ha röstkort och för en del kommer det nog inte att gå att rösta den 7.

Skandal att byråkraterna inte ens klarade detta 
Ingen bild

teekay

24 april 2014 15:35

Annat.

Thoralf. Du skrev att en liten annons skulle in i annonstidn,
Kalmar Posten igår. Hittade den inte.
Likaså förra numret hittades ej!

Är SD portade här åxo ?

 
Ingen bild

SDare

24 april 2014 16:04

Jo!! På sidan 4 längst ned.
Möjligen liten, men fullt synlig :)

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

24 april 2014 17:10

Jag köpte för ett par veckor sedan en T-shirt från sajten Avpixlat för att ha på jobbet. Min avsikt i de hela va för att se reaktionen på mina arbetskamrater. Till min förvåning så visade sig de att man va positiv till sajten och tycke övrig media mörkar vad som sker i landet . Detta är lite till min förvåning trodde åtminstone att nån skulle komma och skrika rasist eller dyligt men det skedde aldrig. Så tydligen håller folk sig uppdaterade vad som händer i landet . Ska sägas. På mitt jobb är vi ungefär 900 personer givetvis känner jag inte alla men inte en enda kallat mig rasist än

http://Barrkis

 
Lassekolja

Lassekolja

24 april 2014 17:11

Jag föreslår att Bylund byts ut mot en svensk Nigel Farage och denne och att SD därmed får två i toppen, som kompletterar varandra.
I Almedalstalet bör Jimmie ägna halva talet åt att utförligt "ta dö´" på alla fördomar, lögner och halvsanningar, som i form av epitet, dagligen uttalas om SD. Detta börjar bli dj--gt tröttsamt för oss SD-are att höra all "skit", som vi sägs stå för men betydligt värre är att dessa galenskaper verkar fungera, d.v.s vanliga väljare känner olust av att tänka sig att rösta på SD och då får SD max 10%, en växande katastrof för våra barns och barnbarns framtid i Sverige. Detta + invandringens kostnader måste framgå av Jimmie Åkessons Almedalstal!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Thoralf A

24 april 2014 18:12

Lassekolja

Jag förväntar mig enrejäl urladdning på lördag i Jimmies vårtal i Stockholm. Det är hög tid att Jimmie tar tag i taktpinnen för att leda partiet till en första valseger den 25 maj!

 
Ingen bild

Tony

24 april 2014 18:20

Ja utan DDR Median hade inte Politikern kunnat köra över
folket på det vis som man ogenerat gör, och bara blir
fräckare och fräckare i sina tilltag.
Men allmänheten som år efter år prenumererar på dessa
har i vart fall en trumf på hand, genom att inte köpa
skiten ger ni dom ett välförtjänt tjyvnyp som dom
känner av, detta vet dom om trots att dom håller hög
svansföring, dom är livrädda för att mista prenumeranter.
Hjälp dem att antingen ändra inriktning eller att lägga
ned!

 
Ingen bild

Magentan

24 april 2014 18:25

Kommentarerna ovan av Teekay (15:35) och SDare (16:04) är bra illustrationer över det som jag anser om realvärdet av kostsamma tidningsannonser. Teekay har inte ens hittat SD-annonsen, trots att hon/han har letat och visste att den skulle finnas där och hur den skulle se ut.

Forskning har visat att dagstidningsläsning är en mycket hastig och "slarvig" företeelse. De flesta skannar bara snabbt av sidorna utan att läsa i ordets rätta bemärkelse. En dagstidning har dessutom väldigt kort livslängd. Nästa dag kommer ju en ny tidning och då är gårdagens tidning och dess annonser totalt bortglömda och av noll intresse.

Nu är ju inte Kalmar Posten en dagstidning, så det finns vissa möjligheter att man kanske bläddrar igenom den mer än en gång, och kanske kan en eller annan lyckas få syn på annonsen, trots att den ligger längst ned på sidan. Enligt forskning är det nämligen också så att annonser (och allt annat) som ligger på ÖVRE delen av vänstersidorna i en tidning har störst chans att bli sedda (och lästa).

 
Ingen bild

Anki

24 april 2014 18:48

Thoralf!

-Se nu till att få loss en 20Mil från partiet å tryck upp reklamblad till hushållen med det här!
Fattar inte partiet att det här är den enda chansen att nånsin få över 30% så kan de lägga ner på en gång.

 
Ingen bild

Lärare

24 april 2014 18:54

Håller SD-ledningen på och fundera vilka fler som kan uteslutas? Är det därför det är så tyst?

Allt som gjorde, att man en gång valde att rösta på partiet är som bortblåst numera. Tamt och slätstruket har SD blivit. Inga vassa debatter eller artiklar. Inga utskick öht!

Tråkigt, men så upplever jag att fler och fler ser på partiet numera.

En liten chans finns ännu, men då måste ngt ske omedelbart och med styrka och engagemang från SD!

 
Ingen bild

Detta går åt helvete

24 april 2014 19:11

Anki.Lärare : Varför skall partiledningen anstränga sej väljare strömmar till bankkontona fylls på varje månad, nu handlar det om att besätta platser i riksdagen och låta "gamla kompisar" ta plats på listan.
Vänta bara tills media vägrar publicera SD:s reklam

 
Ingen bild

Magentan

24 april 2014 19:30

Svenska kustbevakningen har varit med och räddat 1 100 båtflyktingar på Medelhavet den här månaden. Ett flygplan från Kustbevakningen ingår just nu i EU-insatsen Operation Hermes.

Och i Sverige läggs kustbevakningen ner..."

Citerat från:
http://www.exponerat.net/och-snart-star-de-knackande-vid-var-dorr-%e2%80%8f/#ixzz2zolalv8r

"Snart står de och knackar vid vår dörr" skriver Exponerat i sin rubrik, men det är lite fel. De behöver inte knacka, Sveriges portar är vidöppna, liksom EU:s.
Nej! Jag önskar inte alls att människorna ska drunkna. Jag anser att de ska tas omhand på sin egen sida av Medelhavet.

En stor mängd av de räddade flyktingarna kommer tydligen från Libyen.
Det var bara ett par år sedan som Sverige deltog i den stora NATO-ledda krigsinsatsen mot Gadaffis Libyen för att hjälpa de al-Qaida-ledda libyska rebellerna att mörda Gadaffi och byta regering där.
Men då borde väl allt vara "frid och fröjd" nu i Libyen, eller ...? Precis som det är "frid och fröjd" i Irak nu efter den USA-ledda hjälpinsatsen där, och precis som det kommer att bli "frid och fröjd" i Syrien om de (åtminstone delvis) al-Qaida-ledda rebellerna får krigshjälp från USA och EU för att ta kål på Assad där osv...

De olika muslimska grupperingarna i Mena-länderna har krigat mot varandra i tusentals år och kommer inte att enas under de närmaste 100-tals åren, oavsett vilken grupp av muslimer som innehar makten och oavsett "hjälpen" från USA och Europa.

 
Ingen bild

nNick

24 april 2014 20:05

Men var finns resten av dokumentet då ?

 
Ingen bild

Thoralf A

24 april 2014 21:01

Nick

I min dator tills det är dags att presentera en stor sammanställning för Kalmar läns kommuner.

 
Ingen bild

Ann

24 april 2014 21:40

Det vore intressant att se datum för utbetalningarna, det är ju intressant att se tidsrymden. Dessutom källorna till informationen, så att andra kan begära ut uppgifterna från sina kommuner.

 
Nisse

Nisse

24 april 2014 22:40

@Nklas: du inser väl att 250 miljarder i förlust är i paritet med alla socialförsäkringskostnader i Sverige under ett år? Det innebär att ingen, noll, infödda svenskar får någon typ av bidrag? Hur fick författaren det att gå ihop??

Thoralf: lägg upp dokumentet på blogg en så att det kan granskas ordentligt. Så slipper man blint lita på dina påståenden.

http://ingen

 
Ingen bild

Thoralf A

24 april 2014 23:01

Nisse

Du visar upp samma "kunskaper" som Henrik Johansson på IRM.

 
Ingen bild

Johan

24 april 2014 23:12

Till alla som undrar varför inte SD gör si eller så....
Gör nått själva för f.. Själv har jag gjort nått i över 10år för att sprida/hjälp SD. Bli medlem, gå på möten, hjälp till med flygblad ja vad som, men sitt inte på nätet och undra varför...

 
Ingen bild

Lundabo58

24 april 2014 23:27

Thoralf du borde se till så att hela detta dokument levereras till Avpixlat och Fria Tider. Även om det bara är papperskopior så kan dom säkerligen digitalisera detta och lägga online permanent.

 
Ingen bild

Tobbe

24 april 2014 23:37

Önskar så klart att få se HELA dokumentet, dvs. alla tusen rader så man kan ta fram penna och papper och börja summera och sedan dela/år...

 
Ingen bild

Elisabeth

24 april 2014 23:58

Kan du inte lägga ut dokumentet som en fil så att vi själva kan få se alla poster? Intressantast är förstås vad slutsumman är.

 
Ingen bild

Alf

25 april 2014 00:00

varför vi inte får se dessa listor i medierna är att PK etablissemanget kommit överens om att all granskning av invandringskostnader numera är att jämställas med rasism.

 
Ingen bild

Vlad Tepes

25 april 2014 00:46

Jävligt bra att du tar upp detta, om nu bara Jimmie och Co. som brukar delta i tv-debatter mot politiker från 7-klövern hade varje gång haft med sig feta buntar av dokument som dessa du visar och bokstavligen slängt upp dem mot motparten. Detta är kanske inte typiskt svenskt, dock förekommer det i länder som Frankrike, Tyskland, Italien, länder i Öst- och Centraleuropa mm. Detta bara för att visa för tittarna att SD har koll på hur det verkligen ligger till samtidigt som motparten ska få chansen att verkligen motivera varför det ser ut som det gör, och detta jävla slöseri med hårt arbetande svenskars och invandrares skattepengar. Dokument som dessa borde SD tagit med sig i vartenda tv-debatt man deltagit i. Även om motparten som vanligt hade kallsvettats, serverat floskler och svamlat om "låt mig berätta om Hibo" är jag ändå säker på att SD hade haft bra kontringar och svar på, då man vid det här laget lärt sig hur man bemöter sånt flum.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 april 2014 01:15

Instämmer Vlad!!! Bra Vlad!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Cavatus

25 april 2014 01:56

Vore intressant om Thoralf kunde berätta hur du begärde ut dessa handlingar för det borde alla kunna göra i sina kommuner o sedan presentera här o för kommuninvånarna.

 
Ingen bild

GrinigGammalGubbe

25 april 2014 04:33

"Lägg ut!"
Lägg ut dokumentet, det är trots allt en offentlig handling antar jag?

 
Ingen bild

Palmen

25 april 2014 08:27

Lägg ut, vilken spridnig via alla bloggar, delningar på FB mm mm mm.
Jag förstår att ni ruvar på skatten en stund, lägger upp en dräpande strategi, men doc måste publiceras. Allmänheten sätter folkölen i halsen och bränner taco köttfärsen.

 
Ingen bild

Gnurduff

25 april 2014 09:07

Att ana och förmoda att pengaflödet ser ut ungefär så här är en sak , att verkligen få se siffrorna gör mig kall i kroppen ! ! !

Jag känner ingen privatperson som missköter sin ekonomi så enormt , men det är visst OK med politiker som pissar bort allt vi knotat ihop i flera generationer !

 
Ingen bild

Sven

25 april 2014 10:22

Tack för denna fakta Thoralf!

Och det är inte bara du som blir trött på slöseriet av skattepengar...

 
Ingen bild

Niklas R

25 april 2014 11:33

@Nisse

Ja du, hur går det ihop, frågar du.
Kanske det går ihop för att staten lånar 140 miljarder per år och Sveriges kommuner har skulder på över 500 miljarder.
Det är kanske så det går ihop för att täcka dessa gigantiska förluster vi gör på massinvandringen.

Men då kommer nästa fråga, vem ska betala Sveriges skulder när våra pengar är slut?

 
Ingen bild

Jan-Ove

25 april 2014 11:56

Jag ser att media åter igen gjort sitt jobb. Medias roll är som all vet att styra Riksdag och Regering och det lyckas dom väldigt bra med.

 
Ingen bild

Roland

25 april 2014 14:08

Vad är det för data i kolumn "B" ser ut att vara datum i formatet ÅÅÅÅMM.
Finns det där .xls-arket att ladda ned någonstans?

 
Ingen bild

anna

25 april 2014 16:15

Svensken har sen länge slutat tänka själv.

 
Ingen bild

Håkan

25 april 2014 20:39

Hej Thoralf, det här med presentationen av vad invandringen kostar är bland det absolut viktigaste att få ut till allmänheten. Media är ju duktiga på att omedelbart hänga ut några festande kommungubbar som druckit lite sprit. Men det är ju absolut ingenting mot det här. Jag märker när jag pratar med folk runt mig att ingen egentligen förstår vad invandringen kostar.
Ett bra sätt att få folk att förstå är att på individnivå visa hur stor effekt det skulle bli vid en minskning av invandringen. Man har svårt att förstå när politiker babblar på om "miljarder". Men kan man påvisa att det skulle kunna ge x kr mer i lön eller att få infrastrukturen i samhället fungerande så tror jag det tar lite bättre.

 
Ingen bild

Lärare

25 april 2014 20:54

Hoppas att Jimmie nu tar upp kostnaderna för invandringen i sitt "brandtal" nu på lördag. Han har hur många belägg som helst, bara att ta ex från Thoralfs blogg.
Sedan har vi ju den nyss utkomna boken "Låsningen" av docent Jan Tullberg och även "Invandring och mörkläggning av Arnstberg & Sandelin.

Nu vill vi se lite "action"!

Tack Thoralf för dina "scoop", och avslöjanden!
Du måste fortsätta, får säkert din belöning så småningom. Ett tack från partiet vore på sin plats!
Om inte, ska du veta att vi "verklighetens folk" är oerhört tacksamma!

 
Ingen bild

Per

25 april 2014 22:56

Tack för det fina jobb som du lägger ner på att ta fram sanningen om vart våra skttepengar tar vägen.
Med vänlig hälsning,
Per i Oxelösund

 
Nisse

Nisse

26 april 2014 00:48

@Thoralf: Jaha? Vad menas med "kunskaper"? Om jag har fel ser jag fram emot att bli motbevisad.. :-)

http://ingen

 
Nisse

Nisse

26 april 2014 01:19

@Niklas: enligt årets budget kommer staten låna 44,7 miljarder, och statsskulden ligger just nu på ca 1244 miljardär ( källa: regeringen.se). Siffrorna ser, om jag inte minns fel, unherligt likvärdiga ut för 2013.

Majoriteten av utgifterna i statsbudgeten går heller inte direkt till kostnader relaterade till invandringen eller kostnader relaterade till bistånd. Källa: regeringen.se, SCB.se.


Så, jag undrar hur du kom fram till din slutsats tidigare?

http://ingen

 
Ingen bild

Niklas R

26 april 2014 01:36

@Nisse

Enligt förra årets budget skulle staten låna 14 miljarder, det blev ca. 100 miljarder mer. Så vad de budgeterar och faktiskt gör är två helt skilda saker, om du inte förstått det ännu.

 
Ingen bild

Thoralf A

26 april 2014 11:06

Nisse

Svara först på hur stor andel av de 250 miljarderna som är en kostnad för staten.

Hur stor är kostnaden för kommunerna?
Hur stor är kostnaden för landsting/regioner
Hur stor är kostnaden för andra aktörer som företag, försäkringsbolag o.s.v

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se