thoralf

Direktlänk till inlägg 20 januari 2014

FRÅGA OM VÄRLDSARVET OCH LOKALA MAKTLISTAN

Av Thoralf Alfsson - 20 januari 2014 22:21

Som jag utlovade om Mörbylånga kommun beviljade bygglov för 6st vindkraftverk  på Stora Alvaret har jag nu skrivit en skriftlig fråga till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, angånde hur regeringen och hennes myndighet skyddar våra världsarv. Frågan publicerades på riksdagens webbsida idag.


 


Östran började idag publicera sin ”maktlista” för Kalmar län. Noterar att jag avancerat till plats 36 från 38. Östrans kommentar är dock intressant. Undrar var de har för ”interna” källor ;-)


 



”Det går framåt för partiet i Sverige men inte i Kalmar.”

 

Vad grundar Östran detta påstående på? Östran tycks tro att det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson redan har vunnit valet.


Vi fyllde nästan Gröna salen på Kalmar slott med medlemmar och sympatisörer när Jimmie Åkesson besökte oss. Hade inte varit möjligt för några år sedan.


På drygt ett år har vi ökat medlemsantalet med 140 procent i Kalmar kommunförening. Jag tar för givet att detta också kommer avspeglas i kommande val både till EU och i det allmänna valet i september. Inte minst i kommunvalet där vi skall ta nya mandat!


Hur gärna Östran än önskar att vi inte går framåt i Kalmar så kommer vi göra det ;-)


PS


Henrik Rydström och Martin Nilsson ramlade ut från listan ;-)

 
 
Ingen bild

Fredde

20 januari 2014 23:11

Något som Svenska "journalister" är experter på är ju att förneka sanningen så inte så märkligt att Östran kan hitta en negativ spinn på allt gällande SD.

 
Ingen bild

HenrikP

20 januari 2014 23:16

Du borde vara i topp-20 åtminstone!
den finska bloggaren lyser med sin frånvaro antar jag...:-)

 
Ingen bild

Magentan

21 januari 2014 03:22

På Avpixlat läste jag (ungefär) följande kommentar:
Under 7 år har Reinfeldt-alliansen tagit emot ca 1 MILJON invandrare, huvudsakligen utomeuropeiska (från Mellanöstern och Afrika). Det tog Sossarna 50 år att ta emot samma antal, men då i huvudsak européer.

Jag vill tillägga följande:
Tyvärr kommer sossarnas rödgröna röra efter valvinsten i år inte att föra en lika framgångsrik, restriktiv invandringspolitik som “gammelsossarna” (åtminstone i stort sett) gjorde.
Risken är snarare att “De Nya Socialdemokraterna” tillsammans med MP och V (samt övriga 7-klövern) kommer att försöka slå Reinfeldt-Alliansens gigantiska vansinnesrekord. Det blir dock endast fråga om “smärre graderingar i helvetet”, jämförelsevis.

Till valet 2018 har förhoppningsvis tillräckligt många av Sveriges väljare vaknat upp och röstar rätt. Kanske inte bland oss "goda", blåögda och självutplånande pursvenskar, men förhoppningsvis bland de “nysvenskar” som kom hit under gammelsossarnas regeringstid, samt deras svenskfödda ättlingar.

 
Ingen bild

Nyhetspojken

21 januari 2014 07:46

@Thoralf
Väldigt bra att du driver världsarvsfrågan vidare. Hoppas att någon på högre nivå reagerar nu, så att det kan bli ett slut på galenskaperna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 januari 2014 08:25

Annat ämne...
Vår EU-minister Birgitta Ohlsson har skrivit en artikel på SVT Debatt. Där kritiserar hon det hedersvåld som har kostat bla. Fadine Sahindal livet.
Men detta är bara en "läpparnas bekännelse". Tro henne inte!

Fadine har varit död i många år nu, och i stort sett inget har hänt. Tom. har ledande feminister vid ett tillfälle spökat ut sig i slöja, bedrövligt...
Birgitta Ohlsson har makten och möjligheten att verkligen göra något åt detta, främst kvinnoförtryck, men inget händer. Återigen: Tro henne inte!

 
Ingen bild

Stefan A

21 januari 2014 08:46

Påminnelse debatt i dag tv 2 kl. 13,02 om det politiska våldet på begäran av SD, för den som har möjlighet att titta, så mycket debatt brukar det ju tyvärr inte bli när man har den ordning man har i Sveriges riksdag, snarare blir det monologer.

 
Ingen bild

vmm

21 januari 2014 09:04

Thoralf: för mig har du satt Kalmar på kartan (jag bor i Norrland och har inga som helst kopplingar till Kalmar... förutom att en tjej jag gillar nyligen flyttat till Kalmar, men det är en helt annan historia ;). Numera reagerar jag direkt och tänker på dig och blir intresserad när jag hör Kalmar nämnas i nyheterna. Du har helt enkelt satt Kalmar på kartan. Som jag sa.

 
Ingen bild

HM Gotland

21 januari 2014 09:46

Här på Gotland har nu flera stora vindkraftparkers byggnad lagts på is. Eftersom Gotland vad jag förstår är örntätast i landet med vad som sägs 160 örnar (kungs- och havsörn sammantaget) av vilka 20 årligen tros falla offer för vindkraftsverk har utbyggnad stoppats i de marker där de ofta rör sig. Kan säga för egen del att man allt som oftast ser örnar nästan överallt på ön och jag tror de jagar över mycket stora ytor och är mycket rörliga djur.

Finns havsörnar eller kungsörnar på Öland?

Länsstyrelsen på Gotland har tillsatt en grupp "som skall se över vilken rimlig hänsyn man skall ta till örnarna" enligt Andreas Wickman Wickman Wind i Gotlands Tidningar 17 januari.

Enligt denne finns ett amerikanskt företag som arbetar på att utveckla automatik som stänger av vindkraftverken när örnar närmar sig.

På Gotland är man i dagsläget ganska nära den gräns för produktion av el som nuvarande kablar sätter och ett stopp för nedläggandet av ytterligare kabel som beräknas kosta ganska många miljarder skulle rädda ön från ytterligare vindkraftutbyggnad.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 januari 2014 10:44

Visst har vi havsörn på Öland. För något år sedan såg jag hela 6st samtidigt. Tog fotot på nedanstående länk för några veckor sedan på Öland.

http://korta.nu/havsorn

 
Ingen bild

Hasse L

21 januari 2014 11:15

Däremot går ju Östran bakåt och är väl snart färdig för nedläggning.

 
Ingen bild

H M Gotland

21 januari 2014 11:45

Vad trevligt Thoralf Alfsson att ni har det!

Den här gruppen länsstyrelsen på Gotland tillsatt för att komma fram till vilka hänsyn som skall tas låter lite oroväckande.

Den här örnradarn eller vad det nu är som skall stänga av snurrorna när örnar närmar sig låter varken billigt (det borde dessutom fodras mycket kraft för att stoppa rotationen snabbt) eller tillförlitligt (hur skiljer denna på en stor mås eller leksaksdrake från örn?).

Här på Gotland har det sedan länge funnits ett gäng som försökt hindra vindkraftutbyggnad, dessa har ibland fått starkt medhåll men säljande av andelar till omkringboende och sockenpeng har försvagat motståndet, men jag tycker att det just nu finns tecken (tex nya insändarskribenter) på att motståndet stärks och håller på att formera sig.

Orden miljövän och naturvän slog det mig har fått ganska olika betydelser.

 
Ingen bild

Magentan

21 januari 2014 11:48

Off Topic men aktuellt:

I morse någon gång mellan kl 08 och 09 vaknade jag av Ullenhags "ljuva" stämma i mitt hörlursförsedda öra. I mitt halvvakna tillstånd undrade jag förskräckt: Är Ullenhag en robot? Han använder ju exakt samma ord och uttryck och rabblar automatiskt samma ramsor med samma betoningar hela tiden varje gång han är i sändning.

Denna gång var det för andra dagen i rad "hotet mot de svenska moskéerna" som återigen var på tapeten. Idag hade de ansvariga för P1:s morgonprogram tydligen kommit att tänka på att det även finns judar i vårt land, varför man för skams skull också hade lagt in lite om hotet mot de svenska synagogorna. Därför fick även en judisk representant komma till tals i programmet en liten stund.

Som jag förstod pratade denna judiska kvinna från Malmö. Alla vi som lever i verkligheten vet ju att hotet mot Malmös judar och deras synagogor till minst 99 procent kommer från Malmös stora och snabbt växande grupp muslimer. För att lägga en effektiv dimridå över detta verkliga förhållande nämnde programledaren namnet på EN (endast en) av de hotfulla skadegörarna, nämligen den morddömde finlandsSVENSKE Peter Mangs.

När det gäller hoten mot muslimernas moskéer i Sverige så vet ju alla vi som lever i verkligheten att moskéer och muslimer i de muslimska länderna lever under oerhört mycket farligare förhållanden än vad de gör här i Sverige (åtminstone hittills). I de muslimska länder som inte regeras av en hård envåldshärskare spränger de olika muslimska grupperingarna (shia- respektive sunnimuslimer) varandras moskéer i stort sett dagligen. Tyvärr oftast medan dessa är fyllda av bedjande människor.

INGET om dessa "ickesvenska" hotförhållanden nämndes i programmet. HELA programmet gick ut på att övertyga lyssnarna om att detta är hatbrott och att endast PURSVENSKAR (underförstått massinvandringskritiska sådana) kan vara de skyldiga hatarna. (underförstått invandringskritiska .

 
Ingen bild

Magentan

21 januari 2014 11:51

Ursäkta, det blev lite dubbelt där på slutet tydligen.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

21 januari 2014 11:53

Märklig vinkling av Östran för Sverigedemokraterna kommer givetvis att gå fram med stormsteg i just Kalmar efter allt arbete Thoralf och partikollegorna gjort sedan förra valet. Kanske t o m komma upp till samma nivåer som i Karlskrona 2006 och 2010, vilket innebär mer än en fördubbling mot 2010 i Kalmar. Skulle bli mycket förvånad om inte Sverigedemokraterna hamnar minst kring tio procent i Kalmar!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Pepparholm

21 januari 2014 12:23

Magentan: Om programledaren talade om Peter Mangs som skadegörare på Synagogan i Malmö så är det nog fel. Däremot ingår det i hans dom en skjutning mot Islamic Center där en böneledare fick splitter på sig. Om man nu SR ska tala om judehatet i Malmö så borde man hålla sig till sanningen och göra sina intervjuer i Rosengård - om man törs,

 
Ingen bild

Magentan

21 januari 2014 12:28

@ Pepparholm
Programledaren hoppade lite fram och tillbaka mellan moskéhot och synagoghog, så du har säkert rätt.

 
Ingen bild

Magentan

21 januari 2014 12:36

@ Karlskronabloggen som skrev: "Märklig vinkling av Östran för Sverigedemokraterna kommer givetvis att gå fram med stormsteg i just Kalmar efter allt arbete Thoralf och partikollegorna gjort sedan förra valet."

Jo, men vi har ju det här med att blunda för verkligheten hos PK-medierna. Även på Östran försöker man nog knipa ihop både ögon och öron så länge det går.

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 januari 2014 13:30

Just nu pågår debatten i Riksdagen om politiskt våld

Många vackra ord, och snart kommer Jomshof SD

http://www.riksdagen.se/sv/

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 januari 2014 13:34

I Riksdagen finns även "vår" Thoralf

Kunde vi få ett "insider reportage" från korridorena i Riksdagen före och efter debatten.

Har alla ett lika värde, eller är det bara snack på 7 klövern

 
Ingen bild

Sven Dacke

21 januari 2014 14:46

Justieministern står alltså bakom Rainfelts uttalande att Sverigedemokrater får skylla sig själva om dom som politiker utsätts för våld

Ganska märkligt och sista ordet är troligen inte sagt än i denna fråga

 
Ingen bild

Stefan A

21 januari 2014 15:16

Våldsvänsterns företrädare Höj Larsen skämde som vanligt ut sig i debatten, medan Maria Ferm mp överraskade med att nämna att SD,s partirepresentanter var det mest utsatta för våld av alla.

 
Ingen bild

OH

21 januari 2014 15:27

Thoralf
Vill du tala om på vilket vis dessa ev. vindmöllor skadar S.Ölands odlingslandskap.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 januari 2014 17:15

OH

Jag har ju mina uppfattningar som grundar sig i många olika aspekter. Men din fråga borde du i första hand ställa till Riksantikvarieämbetet och Icomos.

För min egen del handlar det om det visuella, påverkan på miljön som t.ex närboende och inte minst fågelliv. Det påverkar dessutom turismen negativt. Öland borde vara fritt från 130 meter höga vindkraftverk, de borde placeras till havs.

Dessutom har vi inte behov av dessa vindkraftverk som elproducenter. De ställer enbart till det i vårt elkraftssystem med negativa effekter för framförallt vattenkraften som riskerar att få sämre verkningsgrad.

Kort sammanfattat.

Jag vet att du inte delar min uppfattning.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

21 januari 2014 17:16

Jag såg hela debatten idag och Richard Jomshof var som vanligt bäst. Kul även att se Thoralf, Björn, Anna och Julia på plats också!

Det var mest som en enda stor reklamföreställning för Sverigedemokraterna och Avpixlat som båda dök upp i nästan alla inlägg.

Sen överraskade inhoppande Tuve Skånberg (KD) rejält och han var riktigt vass mot Vänsterpartiet i sina inlägg!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Bertil

21 januari 2014 19:08

I debatten är det mest turismen som nämns men en ytterligare utbyggd vindkraft påverkar förmodligen även potentiella inflyttare till ön som vill bosätta sig här just för den speciella naturens skull.
Personligen har jag redan flyttat en gång pga av vindkraftsbyggnation och hoppas slippa gör det fler gånger.

 
Ingen bild

Tony

21 januari 2014 20:33

Karlskronabloggen:
Jag såg också debatten, och kunde inte låta bli
att reagera på Morgan Johanssons tjafs om att
det är högerextrema som står för hot och våld
mot Politiker, när det vid varje tillfälle handlar
om vilsgångna vänsterfår. Sen har jag länge undrat
över om Kristin Höj Larsson är naturligt korkad
eller om hon spelar dum? Men det är nog tyvärr det
förstnämnda!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards