thoralf

Direktlänk till inlägg 10 januari 2014

SVENSKFIENTLIGHET

Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2014 16:15

 


I min omröstning om vem som varit Sveriges mest svenskfientliga person under 2013 leder Fredrik Reinfeldt överlägset (rösta i högermarginalen på bloggen). I omröstningen finns bara personer som verkar på den nationella scenen men det finns givetvis personer på det lokala planet som även utmärker sig i detta avseende.


Jag har fått flera vittnesmål från både politiker och privatpersoner om hur de olika talarna uttryckte sig på manifestationen i Kalmar den 28 december. En av talarna var det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson som tog tillfället i akt att jämställa Fremskrittspartiet i Norge med nynazisterna i Gyllene gryning och det högerextrema Jobbik i Ungern. Vilket i mitt tycke är ett grovt klavertramp och en bedrövlig retorik som samtidigt visar på en djup okunnighet hos Johan Persson.


Men det bedrövliga är hur Johan Persson slår ner på allt det svenska och svenskarna, samtidigt som han lovprisar invandringen och alla invandrare, oavsett härkomst i sitt tal. På Johan Perssons facebooksida finns följande kommentar.


"Jag hade vägarna förbi & stannade till. Jag gick dock därifrån när Persson talade om hur värdelösa svenskar är & hur vi inte kan tacka invandrarna tillräckligt för Kalmars & Sveriges existens. Hoppas folket har detta i åtanke vid kommande val.
god fortsättning"

den 29 december 2013 kl. 19:36


I dagens Barometern finns en insändare på samma tema, svenskfientlighet. Nämligen hur värdelösa vi svenskar är och hur duktiga och bra alla invandrare är. Kalmar län kan inte utvecklas om vi inte har en stor invandring utan Kalmar län kommer avvecklas om invandringen minskar enligt Sverigedemokraternas politik. Insändaren är skriven av centerpartiets Christer Jonsson, som dessutom är landstingsråd.


Den som läser insändaren med lite kritiska ögon förstår att det egentligen är ett riktigt självmål av Christer Jonsson. Det han egentligen gör är att underkänna hela 7-klövern och den politik som förts under de senaste decennierna, oavsett om det varit Alliansen eller de rödgröna vid makten så har man inte lyckats utveckla länet framgångsrikt.


Kalmar län har inte haft någon framgångssaga under dessa år. Resultatet är att svenskar flyttat ut från länet och invandrare från tredje världen har flyttat in med stora kostnader som följd. Dessutom har 7-klöverns politiker beslutat om en integrationsstrategi under 2013, att den utvecklingen skall fortsätta då det övergripande målet är ”att andelen utrikes födda skall öka i länet”. En i mina ögon fullständigt vansinnig strategi.


Christer Jonssons insändare är minst sagt svenskfientlig genom att den nedvärderar alla svenskar som bor i länet och i landet, istället framhåller Christer Jonsson att Kalmar län bara kan utvecklas med hjälp av invandring. Jag tar mig för pannan och undrar om han har alla hästar hemma men sedan inser jag att han är partikamrat med Annie Lööf som vill att landet skall invaderas av 30 miljoner invandrare och då kan jag bara applådera Christer Jonsson. Han hjälper enbart till med att sänka Centerpartiet ännu lägre i opinionen.


Sedan måste dock Christer Jonsson läsa på lite mer om Sverigedemokraternas landstingspolitik innan han skriver en insändare.


Läs Christer Jonssons insändare i Barometern, ett svar lär komma från Sverigedemokraternas landstingsgrupp omgående till Barometerns debattredaktion.


Kommunalrådet Johan Persson utsågs i dagarna till det kommunalråd som synts mest i medierna under 2013. Barometern har även gjort en undersökning lokalt i Kalmar och där hamnar jag på en 5:e plats.


    


Att Johan Persson förekommer mycket i media har ju givetvis sina förklaringar! Galleri Johan Persson ;-)


 


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

10 januari 2014 16:28

Ja, den lokala politiken i Kalmar känner jag inte till så bra, men när man som folkets företrädare föraktar sitt land och dess medborgare, då är det illa.
Vart är Sverige på väg??

 
Ingen bild

Markku Ahonen

10 januari 2014 16:42

Ytterligare en som är "svenskfientlig". I Alfens värld är troligtvis han den enda som är svenskvänlig. Måste kännas ensamt att bara hata, hata, hata...

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 januari 2014 16:52

Markku Ahonen...
Ja, men vad är det då om man med nedsättande ord beskriver sitt lands innevånare? Möjligen man man kalla det för Svenskförakt.
Oavsett är det bedrövligt och skall noteras och allmänheten upplysas om föraktet mot dem.

 
Ingen bild

Nyhetspojken

10 januari 2014 17:01

Nej Thoralf, som vanligt har du fått allt om bakfoten. Ingen har jämfört något/någon. Man har presenterat vilka olika partier och grupperingar som finns inom det EU vi är med i. Sluta vara så kränkt hela tiden, det klär dig inte. Stå för vad du är istället...

 
Ingen bild

Nyhetspojken

10 januari 2014 17:03

"jämställa" ska det givetvis vara.

 
Ingen bild

SDare

10 januari 2014 17:06

Nä!
Jag hatar jag också de små jävlarna som brukar sitta på hakan och splattar på spegeln när de kläms åt. Vad är det nu dom heter? fi... nä just det. Akne var det ju :)

 
Ingen bild

Blåsippan

10 januari 2014 17:17

Nu är det fredag igen då kravlar sig Ahonen och nyhetspojken fram från håligheterna under sina stenar med ny frisk energi. Man kan också få för sig att det är en och samma sten.

 
Ingen bild

Krister Jonson

10 januari 2014 17:28

Vi har t.ex problem med urspårningar,trasiga växlar och förseningar på järnvägssidan.Vi har problem inom skolans område enligt PISA-undersökningen.Dessa utmaningar kan vi inte lösa utan ökad invandring såklart.Den som hävdar något annat är främlingsfientlig.F.ö ska alla som har en centerposition i allsvenskan vara invandrare annars havererar vår liga.Vi i centern ser glasklart hur alla problem kan och ska lösas.

 
Lassekolja

Lassekolja

10 januari 2014 17:34

Tur för Johan Persson m.fl att SUBSTANSEN i vad som skrivits i medierna INTE mättes!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Mia

10 januari 2014 19:03

Inte så förvånande att traditionell media redan rankas i botten. Och värre lär det bli. Sanningen sipprar ut hur mycket dessa pk-journalister än kämpar emot.

Ska bli mycket intressant och se hur framtiden dömer dagens syltryggade journalister.

 
Ingen bild

Magentan

10 januari 2014 20:22


Björn Söder berättade i en SR-intervju härom dagen att SD ska satsa många miljoner på valkampanjerna i år. Det skulle framför allt bli mycket reklam meddelade han och räknade upp: "TV-reklam, annonser, reklam ute i samhället, digitala annonspelare, sociala medier", och så tillade han: "... och sedan är det då utskick till hushållen som kostar väldigt mycket".

Att Söder också nämnde "utskick till hushållen" gladde mig särskilt. Jag är medveten om att detta kostar skjortan, men för just SD:s del är utskick till hushållen det ENDA SÄTTET att upplysa den STORA MAJORITET av svenska väljare (minst 80%) som ALDRIG hämtar någon information från de politiska sajterna på nätet, utan endast låter sig hjärntvättas dag ut och dag in av våra SD-fientliga nyhetsblaskor, radiosändningar samt framför allt TV.

Även annonser i dagspressen kostar stora summor och blir kanske inte ens lästa eftersom en annons är lätt att bläddra förbi när man ögnar igenom blaskan. Dessutom får man inte med särskilt mycket info i en annons. Det krävs rejäla och omfattande upplysningar ut till hushållen för att alla hjärnvättade människor ska få upp ögonen och kunna genomskåda falsarierna i våra medier! Det räcker absolut inte med en annons och inte heller med någon liten utskickad broschyr med en bild på en blåsippa och svenska flaggan samt ett tiotal rader under.

Thoralfs kampanjer med klargörande stapeldiagram som sticker i ögonen borde vara rättesnöre för hela riket! Det börjar bli bråttom att hinna få ut denna information (gärna i ett par omgångar) till Sveriges väljare i GOD TID före EU-valet i april. SD är ju stoppade av SVT i den stora parti-debatten före EU-valet och bör definitivt inte heller räkna med att i övrigt få göra sig hörda närmare valet i Radio/TV eller tidningarna, om det inte gäller negativa skvaller-"nyheter" om partiet som Expo har lyckats gräva upp någonstans förstås.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 januari 2014 20:33

Första talaren inledde med "Det är synd att detta skall behövas"
Problemet är att det behövdes bara för tex pappan till dagen i ära iförd keps och schal ,som till vardags cyklar omkring med sina ungar i en gammal paketcykel på byn el "Nyhetspojken" i sin slitna svarta kostym med tre plastpåsar i näven ? ,och deras 250 kompisar i Boljeviksklubben
Kaninkommunisten från Nybban med lill-Kalle i släptåg mfl ,i öm förbrödring med kungen af Kalmar , man blir tårögd

Tillsammans bekämpade dessa halmgubbar, vilka försvann 1945 i stort sett, vilka hjältar va, så goda, så fina, så underbara.

Socialismen stod högt i kurs , vi vill dock påminna om Sovjet som gjorde halt innan Warzavaghettot 1944 , så att Adolfs drängar kunde jobba i lugn och ro, kristallnatten påtalades ju på Himmelska Fridens Röda torg denna gång, så det är väl ok ?
Hyckleriet stod högt i kurs denna underbara dag i Kalmar

Olle och Vera skriver som fristående journalister med huvudsäte i Kalmar, utan koppling till Alfsson , SD eller Inte rasist... men för det mesta sist att förstå

 
Ingen bild

Thoralf A

10 januari 2014 20:35

Magentan

Delar din analys till 100 procent. I valet 2006 hade SD en väldigt bra 12-sidig folder den skulle jag vilja se uppdaterad. Skall scanna den och lägga upp den på bloggen!

 
Ingen bild

Calle

10 januari 2014 20:39

@ Ahonen & Nyhetspojken
När vi nu lever i ett så eländigt land, så att sådana som " Alfen" och hans gelikar får fritt ( nästan ) framföra sina avvikande åsikter, måste det kännas skönt för er att på fredagskvällen kunna följa serien " Weissensee" , där ni kan drömma er tillbaka till en svunnen tid och tänka, " det var bättre förr." Här hade "Alfen" och hans vänner inte kunnat tänka fritt ens. Måste väl vara ert drömsamhälle, eller ?

 
Ingen bild

Äkta svensk

10 januari 2014 21:11

Men vänta lite calle... Är det inte ni som vill ha tillbaka 50-talets sverige?

 
Ingen bild

VargMan

10 januari 2014 21:40

@ Äkta svensk
Jobbigt när dina fördomar inte stämmer?
Fast om man får välja mellan 50-talets Sverige och återgång till att anamma en ideologi från medeltiden, då är ju valet lätt iofs.
Men sen finns det ett alternativ till, att man tar tillbaka det som var bra förr och ersätter det mot det som är dåligt idag.
Fast du kanske menar att allt bara blivit bättre?
Du är därmed emot ekologisk odling och mer omsorg för naturen bland annat? Du vill ha ännu mindre gräsbeteskött och mer av industriell matproduktion, som att klämma in ännu fler höns på ännu mindre yta för att få ännu fler ägg per kvm?
Mer svält i tredje världen är också ditt mål? Eller förresten, det sista där vet jag att du är för, eftersom det är så den nu förda invandringspolitiken i Sverige fungerar.. Offra de fattiga och svaga för att hjälpa de ytterst få som är rika.
Sann socialism..

 
Ingen bild

Tobbe S

10 januari 2014 21:44

@Ahonen, Nyhetspojken och "Äkta svensk"
Förstår inte varför ni vänder er bitterhet och er samhällskritik mot Sverigedemokraterna. De har inte byggt upp det samhälle som Sverige är idag. De fanns inte ens i Riksdagen innan 2010. De som skapat det samhälle vi har idag, med utanförskap, arbetslöshet, ett uselt utbildningsväsen, inget försvar, tilltagande gängkriminalitet, världbäst i våldtäkter, etc etc, är ju de partier som styrt och skrivit lagar i Sverige fram till nu. Kritisera dem istället, för att de utfört ett uselt arbete och nedmonterat det välfärdssystem och den trygghet som fanns fram till mitten av 70-talet. Nejdå... vi varken önskar eller vill ha 50.talet tillbaka. Vad vi vill, däremot, är att återfå värderingar, trygghet, gemenskap, ett utbildningsväsen värt namnet och en smula identitet.

 
Ingen bild

Magentan

10 januari 2014 21:47


Alldeles innan jag satte mig framför datorn idag funderade jag på vad Reinfeldt och övriga 7-klöverpolitiker har tänkt göra med alla de hundratusentals människor från Mellanöstern och Afrika (MENA-länderna), som de har lockat hit i allt större skaror de senaste två decennierna. Deras antal måste väl vara uppe i ca en halv miljon nu?

Bland dessa MENA-invandrare har det visserligen funnits en och annan färdigutbildad läkare (åtminstone bland immigranterna från Mellanöstern), vilka vi har varit i stort behov av (p.g.a. skandalen med starkt minskad svensk läkarutbildning på 1980-90-talet) och bör vara oerhört tacksamma för. Majoriteten av immigranterna från MENA-länderna har dock inte alls haft de utbildningar som krävs i vårt svenska högteknologiska samhälle. I synnerhet inte bland dem som Reinfeldt-alliansen under sin drygt 7-åriga regeringstid har lockat hit. I allt större omfattning har alliansens ständigt ökande skaror av inbjudna s.k "entreprenörer" från MENA-länderna till och med varit (och är) vuxna ANALFABETER som dessutom inte ens vet hur en klocka fungerar.

Vi har alltså sedan en tid tillbaka till vårt högteknologiska samhälle importerat och fortsätter importera ett stort och snabbt växande antal vuxna människor med en kunskapsnivå som knappt motsvarar en svensk 5-årings.

För vuxna analfabeter, som inte ens kan läsa på sitt eget språk är det i stort sett omöjligt att ens tillgodogöra sig en bråkdel av all nödvändig information, och ännu sämre är naturligtvis förutsättningarna i ett annat land med okänt språk och en helt annan kultur. Dessa vuxna kommer vi således att tvingas försörja under hela deras livstid! Desto mer groteskt ter sig då vansinnet när man läser och hör alla naiva 7-klöverpolikers enfaldiga upprepande av sitt urskillningslösa mantra "vi behöver fler, vi behöver fler ..."!

 
Ingen bild

Äkta svensk

10 januari 2014 22:14

Ehhh jag undrar vem som är bitter...
Jag äter så mycket ekologiskt som jag kan få tag på...

 
Ingen bild

Göran

10 januari 2014 22:22

@ Magentan,

En sannfärdig iaktagelse som vi är många som sett och allt fler ännu inte uppvaknade börjar inse.

För en tid sedan lade Kent Ekeroth fram texten i Riksdagen "Det som skiljer detta från ett dårhus är madrasserade väggar". Kan det vara så enkelt som att 7-klövern vill ha hit folk som sänker deras eget mindervärdeskomplex ?

 
Ingen bild

matspp

10 januari 2014 22:41

För några år sedan var det fult att påpeka att invandringen kostade pengar(sic). Det fanns bara vinster att räkna hem. De så kallade positiva saker räknas upp ofta som tex Zlatan och Pizzan mm.
Alla de negativa sidorna då? Vem tar ansvar för dem? Jag har inte hört något person (förutom Biskop Krook som tyckte att var smällar man fick ta) eller parti som tar det ansvaret än. De som tror att den invandringen som nu sker bara är av godo är totalt fel ute. De facto betyder det att vi importerar mängder av brottslingar. Det betyder också att svenskar utsätts för den importerade brottsligheten dagligen. Det betyder vidare att vi utarmar våra egna resurser mm. Ja listan med de negativa följderna kan göras hur lång som helst.

 
Stefan K

Stefan K

10 januari 2014 22:47

Jag tycker herrar Persson och Jonsson ska bege sig ut på en resa runt Småland och förklara för pensionärerna i PRO att de aldrig var med om att utveckla Sverige, inte heller deras föräldrar. Ta sedan en runda till byggarbetsplatserna, till verkstadsgolven, till sjukhusen, till äldreboendena och förklara för killarna och tjejerna att deras slit inte tjänar något till för det jobb de lägger ned har ingen betydelse för svensk tillväxt.

Jag tror inte herrarna vågar, men ni i SD kan ju ta den tilltänkta rundan och fråga pensionärerna, byggjobbarna, sjuksköterskorna m.fl vad de anser om herrar Persson och Jonssons nedlåtande och lägg gärna fram deras texter till allmän åsyn.

Här har ni i SD en jättechans att plocka röster från hederliga medborgare som redan är förbannande.

Tyvärr är det individer som herrar Persson och Jonsson som skapar splittringar och gör att hederliga svenskar tittar alt mer snett på invandrare. Det går inte att ena landet så länge vi svenskar ska trampas ned i jorden och påtalas hur odugliga vi är. Det går inte!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

jimmy

10 januari 2014 23:31

jag hade uppe Fanerdun med en högt uppsatt person inom kalmar i början av projektet, jag dödsdömde det från start och sa att det skulle bli ett slöseri med resurser, jag blev idiotförklarad av personen men när verkligheten kom ifatt och jag påminde honom om min ursprungliga ståndpunkt så var intresset för en dialog inte så stor, han har faktiskt inte kontaktat mig sedan dess...

 
Ingen bild

Hulda 2

10 januari 2014 23:39

Man blir inte ens orolig... man blir jävligt förbannad !
http://debatt.svt.se/2014/01/10/vi-behover-en-normkritisk-revolution-i-forskolan/

 
Ingen bild

Tobbe S

11 januari 2014 02:55

@Ahonen, Nyhetspojken och "Äkta svensk"
Konstaterar att ni saknar råg i ryggen nog för att bemöta mig. Sillryggar!

 
Ingen bild

Lotta

11 januari 2014 11:12

Jag ställde för en tid sedan en fråga till Ahonen som han bekvämt nog struntade i att besvara. Här kommer den igen: SD, (och därmed även jag som sympatisör) vill att Sverige anpassar invandringen till ditt hemland Finlands storlek. Är vi rasister då?

 
Ingen bild

Niklas R

11 januari 2014 14:10

Om vi nu inte behöver svenskarna, vad fan skall vi ha Christer Jonsson till då?

 
Ingen bild

barre

12 januari 2014 23:05

Hej Thoralf
Det var jag som var förbi torget vid demonstrationen & det är jag som skrev det ovan nämnda på Perssons sida.
Jag hann tyvärr inte få upp kameran förrän efter hans uttalande, men jag höll på att tappa hakan när jag hörde vad han sade. Jag blev än mer förvånad över att folk klappade i händerna över det han sade. Ursäkta, men han sa precis att ni som står här är värdelösa & det applåderar ni?!

Detta är tyvärr en fras jag hört våra politiker försöka dra flera gånger. Vid ett tidigare tillfälle uttryckte sig Anders Andersson (C) på samma sätt.
Hade det inte varit för alla invandrare hade Kalmar inte fungerat. Han nämnde att han varit på andra orter & sett hur väl det fungerar & hur positivt allt omkring invandringen är.

Jag frågade om han kunde namnge dessa orter & konkreta exempel? Det kunde han inte.
Jag frågade om han kände till att det istället utarmat bygderna ännu mer då svenskar flyr & sedan även invandrarna, då dessa vill till städerna & sina bekanta.
Jag frågade även om han kunde ge exempel på det positiva alla dagens invandrare bidragit med, som sitter i tusentalet på Öland.

Hans replik var att vi nu var långt utanför ämnet & att tid inte fanns till att förklara.

Dessa politiker använder en väl beprövad metod vid spridning av lögner/propaganda. Gissa vem dom kopierar?

"Om du berättar en tillräckligt stor lögn och upprepar den tillräckligt ofta, så kommer den bli trodd."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards