thoralf

Direktlänk till inlägg 4 januari 2014

GUD ÄR STÖRRE

Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2014 20:52

Lyssnat lite på radion idag och som Sverigedemokrat blir man faktiskt väldigt frustrerad. Den pk-kultur som råder inom makteliten idag är minst sagt skrämmande. Du måste vara kritisk mot SD annars blir du inte accepterad av etablissemanget.


Jag lyssnade bland annat på Medierna och lördagsintevjun med Antje Jackelén. Tidigt i intevjun säger hon att kyrkan och ärkebiskopen inte skall vara partipolitisk men det dröjde inte så långt in i intervjun innan hon blev just partipolitisk.


 

TT


Det ”märkliga” är att just det är delen som rör Sverigedemokraterna som media och framförallt TT lyfter fram och kablar ut i sina artiklar. Givetvis är syftet att än en gång stämpla SD som något negativt. Men som alla andra handlar det mest om floskler. Aldrig några skarpa exempel på vad hon syftade på med människovärdet.


Jag reagerade dock starkast på att Antje Jackelén var förespåkare av omskärelse på små pojkar trots att det inte ingår i den kristna tron som företräds av svenska kyrkan.

 

Dessutom svarade hon väldigt undvikande på alla frågor om islam som Pontus Mattsson ställde. Jag tolkade det dock som hon var för att kyrkan anställer imamer. Hon hade i varje fall inget att invända mot den som anställts av Sofiakyrkan i Stockholm. Hon förespråkade till och med kombinationen av präst och imam vid konfirmationer.


Jag tycker dock att Pontus Mattsson missade en väldigt viktig fråga under intervjun. Förföljelsen av kristna i de muslimska länderna i spåren efter den så kallade arabiska våren. Var den frågan för infekterade för att ställa? Det hade varit intressant att höra henne svara på frågor om detta!


Istället ansåg hon att det var fel att tycka illa om islam och sedan vara stolt över det.


Jag tillhör den skaran som kritiserar islam kraftigt och jag känner dessutom att mitt samvete mår väldigt bra av det.


Förra lördagen var det en manifestation mot rasism och nazism och jag är övertygad om att de som demonstrerade och hatade nazismen också är väldigt stolta. Tycker Antje Jackelén att detta är fel också. För mig finns det många praralleller mellan nazism och islam om man ser dem som ideologier.


Först tar vi lördagens folk, sedan tar vi söndagens folk. Något som Antje Jackelén borde tänka över!


Sedan förstod jag också att Antje Jackelén ”köpt” klimatalarmisternas version till fullo. Precis som hennes föregångare men det gäller ju att hålla sig i pk-fåran.


Svenska kyrkan går ingen ny vår till mötes med den kommande ärkebiskopen. Vi kommer få en mångkulturell ärkebiskop som ser islam som sin jämlike. Något hon bevisade vid utfrågningen innan valet av ärkebiskop gjordes.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tommy

4 januari 2014 21:04

Antje = förkortning för Anti Jesus?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 januari 2014 21:17

En annan fråga är vilka som valde denna kvinna till ämbetet som Ärkebiskop. Hur tänkte de? Är hela Svenska Kyrkans ledning en samling politiskt korrekta Islamälskare och SD-hatare..?

 
Sven Dacke

Sven Dacke

4 januari 2014 21:38

Undrar vd Dag Sandahl tycker ( FD präst Öland)

http://bloggardag.blogspot.se

 
Ingen bild

Folklig

4 januari 2014 21:45

"Jag tillhör den skaran som kritiserar islam kraftigt och jag känner dessutom att mitt samvete mår väldigt bra av det."

Jag instämmer. Om man vill vara människovänlig så måste man kunna vara islamkritisk.

 
Ingen bild

Dumle

4 januari 2014 21:53

Saliga äro de okunniga!

Jag har svårt att tro att Antje faktiskt företräder den kristna tron. Hon har ett valspråk som lyder "Gud är större", vilket är direkt hämtat från Islams slagord Allahu akbar. Hon förespråkar religiös omskärelse i strid mot den kristna tron, men inte islam. Hon hävdar att Jesus inte ger en bättre gudsbild än Muhammed och hon försvarar islams lära i tid och otid. Det är något skumt med ärkebiskopen och hennes religiösa övertygelse.

Ren logik säger något helt annat.
- De allra flesta flyktingar i världen flyr från muslimska länder, inte till dessa.
- Världens värsta terrorister är muslimer och hämtar sin övertygelse från samma skrifter som alla andra muslimer. Kanske något att diskutera när omdömen som "tolerant" och "kärleksfull" upprepas om och om igen.
- Islam skiljer inte på andligt och sekulärt, då Muhammed var både en världslig och andlig ledare. Detta föredöme kan aldrig ifrågasättas. De länder som anpassar stat och samhälle efter islams skrifter blir religiösa diktaturer och oerhört förtryckande mot oliktänkare (se bl.a Saudiarabien m.fl)

Om man ser till hårda fakta är det svårt att se något i islams lära som faktiskt skulle kunna berika Sverige och västerlandet, dvs något land som eftersträvar demokrati, jämställdhet mellan man och kvinna och samtidigt ge invånarna fulla mänskliga rättigheter.

Den som seriöst vill se vilken sorts människa profeten Muhammed faktiskt var (enligt den bild som islams skrifter faktiskt ger) har mycket att vinna på att läsa hela berättelsen på:

http://sanningenommuhammed.wordpress.com

Även Antje skulle ha mycket att lära av denna berättelse. Sedan kan radion göra en ny intervju och ställa frågan om vad islam och profeten kan lära oss otrogna.

Mvh

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 januari 2014 22:00

Trojansk häst med hjälp in på posten med hjälp av små Trojanska ponnys, dök upp mellan öronen.
Alltså, Jackelin med hjälp av de som röstade på henne.
Vad en Trojansk häst innebär vet vi alla. Nu finns en på en ytterst viktig post i vårt samhälle...

 
Ingen bild

Olof

4 januari 2014 22:06

Om man förespråkar omskärelse, står man knappast för allas lika värde. Varför ska pojkar bli stympade?

 
Stefan K

Stefan K

4 januari 2014 22:07

Ärkebiskopen är inkvoterad till sitt kall, det är den enda förklaringen.

Jag skulle villa höra människan svara på två relevanta frågor:
1. Hur ser du på kvinnosynen inom islam?
2. Hur ser du på att kristna förföljs och kristendomen är på väg att raderas i muslimska länder?

Om denna människa är kyrkans högsta representant och kristendomens ansikte utåt, är det inte svårt att begripa orsakerna till att kyrkan tappar medlemmar som aldrig förr.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Sladden

4 januari 2014 22:30

Svenska kyrkan, vem bryr sig?

 
Ingen bild

Essendon

4 januari 2014 22:32


Lite otäcka vibbar.
Hon lär har haft något med Stasi att göra...
http://www.friatider.se/siewert-oholm-jackelen-maste-tala-ut-om-ddr-spionen

 
Ingen bild

Göran

4 januari 2014 22:50

...Den här Damen verkar ha många lik i garderoben...å inte är det väl några helgon heller, om man säger så.

 
Ingen bild

Kalleman

4 januari 2014 23:03

Med dylika företrädare för Sv Kyrkan är det inte förvånande att så många lämnar, jag t ex lämnade för ett tag sen, inte pga kyrkoskatten, utan just Sv Kyrkans brist på att ställa upp för kristna värderingar runt om i världen och sin iver att acceptera islam.

Som sagt, man börjar undra vilken agenda som finns framöver.

 
Ingen bild

Elisabeth

4 januari 2014 23:56

Olof; det får du fråga Bibelns Gud om, för det var ju Hans befallning till Abraham...

 
Ingen bild

Elisabeth

5 januari 2014 00:11

Kunde man hoppas att den kristna tron företräds av kyrkan och att där enbart fanns dem med "omskurna" hjärtan, men....

 
Ingen bild

w-son

5 januari 2014 00:16

Thoralf, denna arrogans visar bara att makten känner hotet från vanligt folk. Personligen tror jag nästan att direktiven ursprungligen kommer från Bryssel eller dem närstående - dock via ombud. Det behövs bara några få personer på specifika positioner i landet för att driva igenom maktens önskan.

Vi ser ju samma sak ske i hela västvärlden, oavsett landet styrs av vänstern eller ej. Eliten är dock densamma och agendan likaså men de som utses som "rasister" eller motsvarande varierar en aning från land till land. Kan vara allt ifrån kristna, tepartyrörelsen och de som tror på USA:s konstitution i USA till SD i Sverige och andra partier i Europa som motsätter sig en hög invandring och ett överstatligt EU.
Det gemensamma är dock att man motsätter sig en maktfullkomlig elit som önskar radera våra nationer och bryta sönder samhället inifrån och därmed även vår demokrati och frihet.
År 2014 kommer bli spännande. Vad som dock oroar mig är att man skall arrangera något, en terroristattack eller liknande för att helt enkelt skrämma folk att rösta på mer övervakning och mer EU.

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 00:34

Aleksander Radler medgav 2012 att han arbetat för STASI. Det är ett gott bevis på att han var en infiltratör inom Svenska kyrkan som DDR använde sej av. Idag finns det fortfarande människor inom Svenska Kyrkan som samarbetade med STASI under DDR tiden. Några av de namn som nämnts är biskopen i Stockholms Stift Eva Brunne och Antje Jackélen biskop i Lunds Stift. Antje Jackélen vandrade hit från Tyskland och är idag fullt fri att vandra vidare.

 
Ingen bild

Magentan

5 januari 2014 00:39

Off Topic:
Kalmar Tingsrätts märkliga bedömning.

Läs här om en 32-årig ljugande armenier som under sin tid som asylsökande förekommer under fyra avsnitt i belastningsregistret och nu fått ytterligare en dom efter en stöld på Kalmars Media Markt med en specialpreparerad väska.

Mannen kom till Sverige i februari 2011, ljög och påstod att han var från Tjetjenien. Han fick avslag på sin asylansökan och skulle avvisas, men i maj 2012 beslutade Migrationsverket att avbryta verkställigheten av avvisningsbeslutet samt att till prövning ta upp ett grundärende avseende uppehålls- och arbetstillstånd, efter att det framkommit att mannen hade medborgarskap i Armenien. Han lider också av vissa fysiska sjukdomar och av psykiska besvär.

Kalmar Tingsrätt bedömer att mannens "uppgift om att han beviljats uppehållstillstånd får godtas och det får anses utrett att hans sambo väntar barn".

"... får godtas ..."?
"...får anses utrett..."?

 
Ingen bild

vmm

5 januari 2014 00:44

Jag hörde det där på radio och det konkreta exemplet på varför SD inte står för alla människors lika värde är just att det finns SDare som hatar islam. Jag tänker på dom konservativa kristna, typ pastor Åke Green och den religiöst konservativa högern i USA... jag har hört många i Sverige säga att dom hatar dom. Står dom inte heller för människors lika värde?

Och jag hatar hinduismen för att den har ett kastsystem som är definitionen av rangordnande av människor i olika värde. Står jag därför inte för människors lika värde? Ska jag acceptera kastsystemet för att anses stå för alla människors lika värde? Väldigt märkligt.

Om Antjes inställning är att man inte får ogilla ( "hata" ) religioner för då "står man inte för alla människors lika värde" så är vi tillbaka på medeltiden. Vi måste få hata och fördöma religioner vi inte gillar! Det är tamejfan viktigt! Om Antje inte tycker det så har vi snart en medeltidsbiskop i ledningen för Svenska Kyrkan. "Grattis".

 
Lassekolja

Lassekolja

5 januari 2014 00:50

Åter igen TACK Thoralf för ett bra inlägg!
Vi skall nog vara tacksamma för att Vår Herre missade Ekot´s lördagsintervju idag, annars hade han i vredesmod ställt till med ett sjuhelsikes oväder med orkan och åska med drivis över Sverige!?! Med sådana ärkebiskopar förvånas man inte över Svenska Kyrkans medlemstapp. Jag kan inte begripa, jo, förresten det är ju som vanligt, inga besvärliga motfrågor när det handlar om mångkultur och islam. Att svartmåla och förringa Sverigedemokrater, är ju obligatoriskt i PK-media. Men, det är klart, vad skall dom göra när argumenten tryter?
Som om det inte vore nog med lördagsintervjun, tidigare i morse satt en "professor i politisk kommunikation" Jesper Strömbäck i TV4 och i hånfulla ordalag snackade skit om SD och hävdade att "vi måste ha mer flykting- och arbetskraftsinvandring när 40-talisterna går i pension". F-n vad trött jag blir, som om alla bidragsförsörjda invandrare INTE blir äldre.....????
Nu har jag hört ända sedan början av 80-talet om "hur nödvändigt det är med all arbetskraft, som vi måste importera". När f-n uppstår det där behovet, som alla landsförrädare försöker lura i oss??? Här kan man lyssna på "landsförrädarprofessorn", gå till mellan 3 - 7 min.:
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp#möt-framtidsspanaren-han-funderar-kring-sveriges-största-utmaningar-2518207-lh
Oj, funkade inte, kanske lika bra, man blir ju bara förbannad! Ni får kopiera och klistra! Lycka till!

http://www.statsskuld.se

 
Lassekolja

Lassekolja

5 januari 2014 00:58

Betr. SD´s "hemska människosyn" och den totalt intetsägande och till intet förpliktigande utnötta floskeln om "människors lika värde"; Björn Söder uttryckte det mycket bra en gång, så bra att jag lade det på minnet.
Björn Söder sade: "ALLA MÄNNISKOR HAR SAMMA MÄNNISKOVÄRDE!" Det tror jag däremot att vi alla kan vara överens om, eller hur?

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Peter

5 januari 2014 01:42

@w-son
Besök sidan alertsweden.bloggo.nu samt kolla in Yuri Bezmenov på Youtube - rekommenderas om du vill förstå vad som sker och varför.

 
Ingen bild

stefan

5 januari 2014 01:59

Hej Thoralf! Kan inte du som sitter i Riksdagen ta upp såna här frågor där? Även om det inte ger något så det väl i alla fall någon som börjar fundera.

 
Ingen bild

Farbror Sven

5 januari 2014 02:45

Läs H.G Strömers blogg ,vad han tycker om den nye ärkebiskopen och islam !

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 05:31

Det räcker med att höra hennes valspråk, 'Gud är större' eller som de brukar skrika på nyhetssändningarna från Irak och Syrien - 'Allahu Akhbar', för att med ens veta vilka hon vänder sig till. Jackelen är inte mer kristen än min katt. Förr lämnade folk Svenska kyrkan för att de inte trodde på Gud. Idag lämnar de kyrkan för att de tror på Gud.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 06:52

Svenska regeringen stödjer ju Muslimska Brödraskapets försök att ta makten i hela Mellanöstern och Nordafrika. Reinfeldt har skänkt hundratals miljoner av våra skattepengar till islamisterna och även ställt upp med IT-experter, underrättelser (FRA och SÄPO?) och propaganda (svensk media). Det skulle inte förvåna miog om Svenska Kyrkan också skänker pengar till MB och dess Al Qaida-allierade som utför det värsta folkmordet på kristna på 100 år. Det hade varit oerhört intressant att se Antje Jackelen få den frågan i direktsändning.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 07:12

Borde inte det första av Tio Guds Bud sitta i ryggmärgen hos en Ärkebiskop? "Du ska inga andra gudar hava jämte mig."
Illojalitet, är inte det en grund för uppsägning..?

 
Ingen bild

hummelstadskarin

5 januari 2014 08:00

Nej, matspp, jag tror inte Eva Brunne var Stasiagent. Hon är för ointelligent.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 08:44

Jag tittar precis på Al Jazeera och de intervjuar representanter för Muslimska Brödraskapet och rebellerna i Syrien. Gissa var en dom, Mohammed Bassam Imadi, befinner sig? ----- i Stockholm!
Al Qaida/Muslimska Brödraskapets ledare sitter i Sverige, betalda av våra skattepengar, och styr sina operationer och utrotning av kristna i Mellanöstern. Står Antje Jackelen bakom detta?

 
Ingen bild

Ludvig

5 januari 2014 09:47

Med den biskopen så går Svenska kyrkan åt fel håll, att döma efter de uttalanden hon gjort. Islam som vill utrota kristendomen vill hon samarbeta med. Mycket sorgligt.

 
Ingen bild

Tony

5 januari 2014 09:57

Svenska kyrkan får mindre och mindre besökare för varje
år, och det är inte på något vis konstigt med tanke på
vilka figurer som representerar kyrkan idag. Hur hon
som ärkebiskop kan känna sig nöjd med att tusentals
kristna förföljs fördrivs och dödas av dom religiösa
dårar som Antje Jakelin tar i försvar är skrämmande.
Hon kan väl knappast vara omedveten om att detta sker
varje dag i flera länder. Jag trodde bättre om henne,
men det är bara att konstatera att kommunisterna har
lyckats med att nästla in sig i innersta kyrkorummet,
förvisso har dom funnits där länge med sådana som
K.G Hammar, Eva Brunne, och den Rabiata Helle Klein.
Det är inte konstigt att medlemsantalet i Svenska
Kyrkan sjunker som en sten, med dessa sorgeliga
representanter som gör allt för att byta ut den
kristna läran mot Islamiskt barbari. Det går inte
att samarbeta med Islam, resultatet av det blir bara
att man får göra avkall på sina egna värderingar, och
det borde Antje Jakelin begripa.


 
Ingen bild

lasseliten

5 januari 2014 09:58

Antje borde kanske ta en titt på youtube och undercovermosque så vet hon vad som väntar i framtiden.

 
Ingen bild

Carolus

5 januari 2014 10:50

Det är dax att lämna medeltiden bakom oss och förkasta all religion.. Ni som inte redan gjort det lämna omgående kyrkan så ni slipper finansiera detta svenskfientliga och verklighets fientliga trams

 
Ingen bild

Exilenskalman

5 januari 2014 11:17

@Lassekolja. Det där tramset om alla människors lika värde är det hög tid att lägga ner. Vi föds med samma mänskliga värdighet men där tar det slut. Under vår livstid sätter vi in och tar ut på kontot och hur vi beter oss mot andra och vilka relationer vi har till andra avgör vårt värde.

Mina barn är för mig oändligt mycket mer värda än andras barn och jag hjälper hellre vänner i nöd än främlingar i nöd. Redan där faller alltså principen om alla människors lika värde. Lika värde för vem?

Som ett avslutande exempel: Moder Teresa och Hitler är bägge i nöd och du kan bara rädda en av dem. Vem väljer du? Om alla människor har samma värde borde det vara ett svårt val. För egen del anser jag inte valet vara svårt och jag hade haft gott samvete över valet varje natt.

Detta inte skrivet för att hoppa på just dig men det var du som tog upp exemplet den här gången.

 
Ingen bild

OH

5 januari 2014 11:28

Beträffande Kalmar tingsrätts beslut och förklaring till beslutet måste man fråga sig : Vet dom egentligen vad dom sysslar med?.
Jag tror det bästa vore att låta alla ledamöter sopa Kalmars gator . Istället skulle man på en loppmarknad inhandla en beg. tombola och på det viset avgöra mål. Det skulle kunna betyda större rättssäkerhet och mindre korruption.

 
Ingen bild

Niklas R

5 januari 2014 11:35

@Olof

Tja, skall vi verkligen hår dra det så är könsstympning av flickor från andra kulturer också tillåtna i Sverige eftersom det står så i grundlagen, Regeringsformen 1 kap. 2§.

Regeringsformen trumfar Brottsbalken.
Precis som att Polisen inte ska bryta en fredlig demonstration även om personerna inte sökt tillstånd då rätten till demonstration är skyddad i Yttrandefrihetsgrundlagen.

 
Ingen bild

biran

5 januari 2014 12:06

Reinfeldts begåvade samarbetspartner. http://www.youtube.com/watch?v=DFF8IFqLb3k#t=29

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 12:26

@hummelstadskarin
STASI använde sej inte bara av agenter utan jobbade även med påverkan. Då använde man sej av sympatisörer aka nyttiga idioter.

 
Ingen bild

Hm

5 januari 2014 12:30

@Exilenskalman
Floskeln om alla människors lika värde finns nog bara i Sverige? Den punkteras enklast med motfrågan: Värde för vem?

 
Ingen bild

Hm

5 januari 2014 12:37

@Niklas R
Könsstympning är inte tillåten eftersom det står så i grundlagen.
Regeringsformen 1 kap. 2§.

 
Ingen bild

PG

5 januari 2014 13:06

Varför inte låta religion vara en privatsak?
Är fritt för var och en att tro på vilka sagor som helst.
Finns ingen anledning för något politiskt parti att bry sig, eller lägga sig i en privat uppfattning.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 13:24

Hm... Visst har alla människor samma värde. Men alla människor har inte rätt att bo i Sverige. Dessutom skulle det inte praktiskt fungera...
Tittade nu på "birans" länk. En svamlande Maria Ferm. Bedrövligt...

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 13:29

PG, islam är lika mycket religion som nazism. Två nästan identiska hatiska ideologier.

 
Ingen bild

Hm

5 januari 2014 13:36

@Hulda mk1
Alla människor har inte samma värde. Eftersom jag just nu har skrivit det så har inte alla människor samma värde.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 13:40

Hm..."Eftersom jag just nu har skrivit det" . Svårt att acceptera en motsatt uppfattning?

 
Ingen bild

pg

5 januari 2014 13:57World Traveller

Söndag 5 jan 13:29

PG, islam är lika mycket religion som nazism. Två nästan identiska hatiska ideologier.

Och på grund av det, skall politik inte bry sig om religion!
Finns betydligt viktigare saker att ägna sig åt, än sagor!

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 14:04

Kanske skall förtydliga mitt förra inlägg. Länken handlar om en utbildning på Lunds Universitet och heter Tillämpning av sharia i Sverige och EU, 7,5 hp.

http://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-MOSA30

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 14:27

Annat ämne....
Hittade nu ett filmklipp på exponerat.info där Muslimer spelar fotboll med avhuggna fienders huvuden. När sker något liknande i Sverige? Om tio år? Om tjugo år? Har det redan hänt?
Ingen vet...

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 14:29

Det är klart att det känns besvärande för SD-anhängarna med en ärkebiskop som gärna bygger broar mellan olika religioner. Detta alltmedan sverigedemokraterna inte lyckas leverera något enda motsvarande exempel på vidsynthet, men väl den raka motsatsen. Lika lite ger SD några besked om vad den enskilde svensken kan ta för egna intitativ för att motverka konfrontation gentemot människor från andra kultursfärer. Kraven ställs uteslutande på andra. Det förefaller som om SD ser ett egenvärde i etniska motsättningar och gör sitt bästa för att underblåsa dem. Mot den bakgrunden känns det befriande att den nya ärkebiskopen väljer den betydligt sundare och traditionellt svenska PK-fåran. För oss riktiga sverigevänner är det ljuv musik.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 14:37

@Johan
Kan inte du svara på vad det som är sunt med att sparka fotboll med avhuggna huvuden?

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 14:44

Johan... Kan du se något "brobyggande" från Islam till den Kristna världen? Någon stillsam blygsamhet eller respekt för Svenska seder och traditioner?
Någon "krängt" man som backar från gnället och skadståndskraven om att behöva handhälsa på något så simpelt som en kvinna?

Någon svept kvinnas man som ger henne lov att ta av slöjan/bhurkan för att lättare passa in i vårt samhälle och då få ett jobb?
Vi är många som väntar.
Du,riktig Sverigevän? Sällan...

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 14:51

Lotta, och det menar du alltså är något utmärkande för muslimer i allmänhet. Patetiskt. Gäller det även dina eventuella muslimska vänner i grannskapet? Har inte tanken slagit dig att muslimer är individer i lika hög grad som du och jag, med vitt åtskilda åsikter och olika bakgrunder? Det rör sig trots allt om en mycket stor del av världens befolkning. Sedan är vi nog många som undrar vad du själv tar för initiativ så att människor från andra kulturer ska känna sig välkomna här.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 14:53

Hulda och Lotta, spela fotboll med otrognas avhuggna huvuden gjorde muslimerna redan i Bosnien i början och mitten på 90-talet. Inget nytt där. Media rapporterade aldrig det utan endast vad serberna gjorde.

 
Ingen bild

Dumle

5 januari 2014 14:54

@Johan

Varför skall man "bygga broar" till en ideologi som motarbetar allt värdefullt vi uppnått i västerlandet med jämställdhet, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter för alla individer oavsett religion eller åsikter? Ungefär som att 30-talets politiker skulle värna om goda relationer med nationalsocialisterna, men argumentet att gynna kulturellt utbyte med grannländer. Bör man inte ta avstånd från ideologer som bekämpar frihet?

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 14:59

@Hulda mk1:
Man behöver inte leta efter muslimer i det svenska arbetslivet. Har du inte varit utanför dörren på sistone? Åtskilliga har lärt sig svenska och i övrigt anpassat sig till det svenska samhället. Frågan är i stället: Vad gör du själv för att alla ska känna sig välkomna hit?

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 15:12

@Dumle:
Återigen: muslimer är individer. Kampen för yttrandefrihet och jämställdhet pågår för fullt i flera muslimska länder. Den drivs bland annat av aktiva kvinnogrupper och liberala grupperingar. Inte sällan bär de kvinnliga företrädarna slöja, vilket förstås är svårt att förstå för islamofober som endast ser detta plagg som ett uttryck för kvinnoförtryck. Kristendomen är för övrigt i lika hög grad en ideologi som islam eller vilken religion som helst. Och försök inte inbilla någon att det är tack vare kristendomen som vi uppnått jämställdhet och mänskliga rättigheter.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 15:18

@Johan
Du glömde svara på frågan i mitt inlägg som för övrigt endast bestod av just denna enda fråga.

 
Ingen bild

Niklas R

5 januari 2014 15:21

@hm

Tyvärr gör det inte det. Eftersom etniska minoriteters kulturer är undantagen, specifikt, i grundlagen så gäller inte detta för dem.

Generellt för lagstiftning är att man skriver vad som gäller alla samt vad som är undantag.
I Regeringsformen står vad som gäller generellt för alla, samt undantagen som är listade i slutet.

Eller för att säga det med färre ord, du har fel.

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 15:25

Lotta, det är inte sunt. Och du har alltså bevisbördan att påvisa att detta är ett beteende som kännetecknar muslimer i allmänhet. Har du till exmepel frågat dina muslimska bekanta om de tycker att det är sunt? Nu har jag besvarat din fråga två gånger. Härnäst inväntar vi dina svar på mina frågor.

 
Ingen bild

Äkta svensk

5 januari 2014 15:27

Lotta... Har alla muslimer ett huvud i garderoben dom tar ut och leker med då och då?

Väldigt idiotisk fråga du ställer...

Tycker du alla polischefer ska få våldta småtjejer?

 
Ingen bild

Niklas R

5 januari 2014 15:27

@johan

Den som studerar historia vet hur fel du har då hela idén om jämlikhet och demokrati härstammar från Jesus ord och handling i Bibeln.

Dessutom, den kamp du påstår finns angående jämlikhet och yttrandefrihet har inte något stöd hos den större muslimska befolkningen i dessa länder. I alla de större muslimska länderna så finns ett överväldigande stöd för sharia och shariabaserad lagstiftning, vilket går stick i stäv med vad du pratar om, jämlikhet och yttrandefrihet.

 
Ingen bild

Dumle

5 januari 2014 15:27

@Johan

Muslimer är liksom alla andra individer som förenas av en gemensam tro. Denna tro bygger på regler och normer som är helt oförenliga med jämställdhet, yttrandefrihet och religionsfrihet, dvs demokratins fundament.
Du ger intryck av att vara ännu en i raden av "tyckare" som anser sig vara godare än vissa av oss andra. Låt mig ge några konkreta exempel.
- Koranen ger mannen rätt att misshandla sin fru om inte denna lyder. Hur bygger du jämställdhet mellan man och kvinna när ena parten måste lyda?
- Muhammed beordrade mord på oliktänkare som kritiserade hans lära (dvs dagens hädelsebegrepp) Var hittar du en yttrandefrihet om man inte för kritisera innehållet i Koranen eller haditherna, som styr hela samhället i många muslimska länder?
- En muslim får döda en annan muslim i tre fall. Som hämnd för mord, otrohet och om man konverterar (dvs lämnar islam). Hur bygger du en religionsfrihet mot den bakgrunden?

Kampen för yttrandefrihet och jämställdhet pågår alltså för fullt i den muslimska världen?? Jo, den illusionen såg vi tydligt när den arabiska våren övergick i en islamistisk vinter!! Att vissa mindre grupperingar motarbetar islams kvinnoförtryck även i arabvälden har ingenting att göra med religionen islam. Eller har du belägg för motsatsen? Ingen skulle bli gladare än jag om du kan tända ett ljus av hopp i det mörker som islam alltid skapar för oss frihets- och jämställdhetskämpar.
Mvh

 
Ingen bild

OH

5 januari 2014 15:28

Johan
Hur förklarar du dessa vänskapliga muslimers uppträdande i ex.vis Syrien.
En stor del av notan får betalas med svenska skattemedel.

 
Ingen bild

Äkta svensk

5 januari 2014 15:35

Niklas... Demokrati härstammar inte från jesus och bibeln...

Den kommer från antika Grekland... Det får man lära sig i skolan. Högstadiet...

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 15:38

Niklas R@:

Här finns ju lämpligt nog ett facit. Det är sannerligen inte tack vare partier som utgår från den s.k kristna värdegrunden som vi uppnått jämställdhet. Studera gärna KD:s politik från 1960-talet och framåt, eller motsvarande partier i andra länder. Tidigare i svensk politisk historia företräddes liknande "kristna" åsikter av de konservativa grupperingarna. Det är t.ex ingen slump att det dåvarande högerpartiet motsatte sig allmän rösträtt i Sverige.

 
Ingen bild

pg

5 januari 2014 15:49

Alla argument som hänvisar till religion och "bibeln" har noll värde!
En sagobok är just en sagobok!

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 15:50

Johan

"Kristendomen är för övrigt i lika hög grad en ideologi som islam eller vilken religion som helst."

Den meningen får du gärna ge en bra förklaring på!. Har du hört talas om sharialagar. Sedan skall du även svara på Dumles kommentar 15:27

 
Ingen bild

Argus

5 januari 2014 15:54

Thoralf, det är väl bara att luta sig tillbaka när dessa omedvetna valarbetare kampanjar för er? För varje som de vänder emot er kommer tre att vända sig till er.

 
Ingen bild

Äkta svensk

5 januari 2014 15:56

I usa är kristendomen en ideologi som styr politiken.

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 15:59

Thoralf, du känner kanske till att det vimlar av partier i världen som heter något med "kristen", ja ryktet säger att det t.o.m ska finnas ett sådant parti i Sveriges riksdag, men det vet du nog bättre. Kuriöst. Det borde ju inte vara möjligt att grunda sin politiska hållning på kristendomen, som enligt vissa inte är någon ideologi.

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 16:01

Och vad gör egentligen Thoralf själv för att få muslimer att känna sig välkomna till Kalmar?

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 16:03

@Johan
Jag ställde en (1) fråga som du glömde svara på. På vilket vis menar du att jag utifrån det har någon slags bevisbörda?

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 16:08

Johan..Jo, jag är utanför dörren ofta. Senast för 2 minuter sedan. Vet att det finns Muslimer som vill reformera Islam, men varför är de så få och så tysta?

Varför flyr de hit och sedan ändå vill bli underkuvade av Islam?
Läs också inlägget av Dumle 15:27. Läs det noga.

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 16:11

@ Dumle:

Bokstavstrogna fundamentalister finns troligen inom alla läror. Även en kristen fundamentalist lär ha svårt att finna sig tillrätta i ett demokratiskt och jämställt samhälle. Det gäller som vanligt att inte sätta likhetstecken mellan fundamentalism och praktisk religionsutövning i vardagen. Inbilla dig inte att det är någon avgörande skillnad mellan världsreligionerna på den punkten.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 16:21

Johan... Kristna fundamentlister styr inte över de länder där Kristendomen är huvudreligion. Där stenas inga kvinnor och inga händer huggs av...
Spelas det fotboll, innehåller den luft och inte någon annan människas hjärna...

 
Ingen bild

Anders

5 januari 2014 16:26

En gång i tiden var Norden ett ställe där kvinnor var fria att gifta sig med vem de ville, skilja sig om de ville. Folk var välnärda och välväxta. Vår religion var en sund natur-religion med indu-europeiska rötter. Demokrati var givet, representanter utsågs till ting. Vetenskap och hantverkskunnande var utomordentligt för sin tid. Trälar hölls enkom som tidsbestämt straff för brott, eller som ett sätt att betala av en skuld. Sedan kom en MellanÖstern religion. Slavhandel, tortyr, massavrättningar, mord, kulturskändning, armod blev vardag. Våra förfäder slog tillbaka...vikingatiden startade. Där vikingar drog fram växte handel och industrier, engelska språket är sannolikt till stor del också ett arv efter våra förfäder. Dessvärre vann kristendomen och tusen år av vanvett, häxbränningar, misär, elände följde. Inte förrän i vår nutid har MÖ-religionen slagits tillbaka, vetenskap, kunskap, hantverk, demokrati, jämlikhet är tillbaka.

Och nu kommer ännu en gång en än värre MellanÖstern-religion ....yippikaya;)

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 16:31

Johan

Du menar alltså att för att det finns ett parti i Sverige som kallar sig Kristdemokraterna så är kristendom även en ideologi?

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 16:37

@Thoralf:

Inte riktigt. Det är detta och liknande partiers egna företrädare som med hetta brukar förklara att de bygger sin politik på den kristna ideologin. Och självklart innebär alla trosläror ideologiska ställningstaganden. Det är inte ens ett tvisteämne.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 16:44

@Johan och Äkta svensk
Denna upplysande film tillägnar jag er båda.

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2009/10/14/youtubiana-hitler-och-stormuftin/

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 januari 2014 16:56

Man pratar om en kristen grundsyn och en kristen värdegrund.

Å andra sidan varierar den värdegrunden beroende både på var och vid vilken tid den praktiseras.

De tio budorden brukar ofta komma upp i diskussionen. Men de är inte särskilt unika för kristendomen och förekommer för de mesta som lagar eller moral i de flesta civilisationer med små eller inga förändringar.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 17:00

Johan

Det är skrämmande att du bara jämför kristna värderingar med Sharialagar och vad dessa innebär av tolkningar i länder där muslimer är i majoritet. Att försvara islam genom att påstå att även kristendom är ideologi är minst sagt absurt. Eller är det bara så att du måste vara tvärtemot SD i varje fråga och därför försvarar till och med sharialagar. Inte undra på att du går vilse i dina tankar med den utgångspunkten.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 17:00

Johan, varför ska vi göra nåt speciellt för att muslimerna ska känna sig välkomna? Jag är trevlig mot andra människor ifall de är trevliga mot mig. Kommer de med krav och rånar, misshandlar, våldtar och snackar skit om Sverige och svenskarna så får de (och många inom media, 7-klövern och kändisklubben i Stockholm) räkna med att folk inte välkomnar dom med öppna armar. När jag växte upp så kom det invandrare från Finland, Grekland, Jugoslavien, Libanon och Vietnam. Alla på min hemort välkomnade dom och de kom in i samhället på nolltid. Det var vissa smärre problem med libaneserna men inget allvarligt och snart var de som vilka svenskar som helst. Detta var kristna libaneser (och buddhistiska vietnameser). De invandrare som kommer idag tycker att de är högre stående varelser än oss för att de är muslimer och vi är otrogna. Deras beteende gör inte direkt att jag lägger nån större energi på att de ska känna sig välkomna. Vad gör du själv?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 januari 2014 17:01

@Äkta svensk

Hallå, du har inte gjort hemläxan från tidigare trådar. Du fortsätter med massor av felaktiga påståenden som du varken tar tillbaka eller svara på synpunkter på dessa. Jag har försökt ta dig på allvar och bemöta dig respektfullt men en sådan diskussion tycks du inte vara intresserad av. Bara ogenomtänkta oneliners som du själv säkert tycker är fyndiga. Givetvis blir sånt fyndigt när man inte förstår det man skämtar om.

Ja, jag har ju nedan frågeställningar från tidigare trådar där Äkta Svensk har uttalat sig, men inte nedlåtit sig att svara från sin ofantligt höga häst?

Du bemöter inte frågorna som följer på dina påståenden. Här är de igen från förra tråden. Men du verkar inte vara intresserad av debatt, bara att påstå saker som inte är sanna.

-Varför fortsätter du att argumentera efter en siffra som är fel, förmodligen på grund av skrivfel? Varför svarar du inte på frågan efter det antal som vi är överens om? Lite överenseende får man vara på ett forum där man inte kan rätta fel efter man har postat.

-Hur skall vi ha råd att ta emot 20 miljoner människor och hur skall de passa in i infrastrukturen? Du kan gärna svara på 1 miljon människor om det gör det lättare för dig?

-Vilken typ av åldersbestämning skall man ha för de som uppger sig vara ensamkommande barn? I dagsläget går vi bara på deras egen utsago. Tror du inte vissa kan tänkas ljuga om sin ålder då det är mer fördelaktigt för dem att klassas som barn?

-Vad är det som är rasistiskt i det hela? Att skilja på Medborgare versus Icke Medborgare, eller EU-medborgare versus Icke Medborgare är inte trots vad vissa vill påskina rasistiskt. Eller tillhör alla utanför EU andra raser?

-Du definierar "alla" som, "alla som kommer hit". Men skall vi inte hjälpa all dem som är på flykt i sitt eget land eller i grannländerna? Är det inte då bättre att hjälpa dessa då vi kan hjälpa betydligt fler för varje spenderad krona? Du kanske kommer ihåg att det finns vissa begränsningar i våra gemensamma tillgångar?

-Om det nu är blockpolitik som förs. Vad tjänar det till att vi har olika partier? Fast nu är det ju så att det olika konstellationerna förändras med tiden beroende på den allmänna viljan vid valen. Det var inte länge sedan då ingen Socialdemokrat kunde tänka sig att regera med Vänstern, eller VPK som det hette på den tiden. Samma sak så ville inte högern ha särskilt mycket med KD att göra, på den tiden KDS.

 
Ingen bild

Jonas Nordh

5 januari 2014 17:11

Äkta svensk

Finns det Kristna demokratier, i världen?
Finns det muslimska demokratier, i världen?

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

5 januari 2014 17:15

Koranen. Sura 4:34.

 
Ingen bild

Tony

5 januari 2014 17:25

Johan: Vilka broar bygger Islam? Om du nu menar
att alla Islamister inte är sådana som hugger huvudet
av Meningsmotståndare, vilket inte jag heller tror,
varför ser och hör man inte någonstans denna merpart
ta avstånd från dom barbariska våldsdåd som utförs av
dessa dårar i Islams namn??? Vet du Johan??

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 17:27

Aktie Jackelen är person som följer riktlinjerna i dagens PK-Sverige.
Hon är en hycklare och förrädare, jag tror inte ens att hon är kristen.
Hon påstår att hon tar avstånd från partipolitik, samtidigt som hon tar avstånd från SD.
Hon säger att deras politik inte" rimmar väl med en kristen människosyn" !
Samtidigt välkomnar hon islam utan att ifrågasätta.
Menar hon på fullt allvar att islam rimmar väl med kristen människosyn?
Känner hon exempelvis inte till att kristna förföljs och mördas i muslimska länder?
Jag tror inte att hon känner till SD:s partiprogram heller.
Hon vill bara ställa sig i ledet där alla tycker lika och hon vill bli omtyckt, hon tycker det är värt att slicka r€v!

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 17:34

Thoralf, det är snarare du som är alla svaret skyldig varför kristendomen, tydligen till skillnad från andra religioner, inte skulle utgöra en ideologi.

Och hur var det nu? Vad gör du för att dina muslimska medmänniskor ska känna sig välkomna till Kalmar och finna sig till rätta där?

 
Ingen bild

Mahmoud A

5 januari 2014 17:41

Johan, du får gärna förklara för min svenska fru varför folk kastade sten på henne när hon hade håret utsläppt på den tiden vi bodde i Tensta. Hände flera gånger.
De kanske bara ville bygga broar?

Du vet ingenting om islam...

 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 17:43

@ World Traveller:

Jag har undervisat åtskilliga nyanlända i svenska språket och fungerat som stödperson åt flera av dem. Jag har även deltagit i muslimska familjehögtider likaväl som muslimer varit på besök hos min familj. Jag lever alltså som varje stolt sverigevän borde göra. Faktum är att jag även har sparkat fotboll tillsammans med muslimer - och vad jag kunde se rörde det sig inte om något avhugget huvud. Konstigt.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 17:46

Den stora skillnaden mellan kristendomen och islam är våra profeter.
Jesus var en snäll och kärleksfull människa.
Mohammed var en elak krigsherre, en mördare och pedofil.
Han hade en hel flock med fruar, den sista han gifte sig med var bara 6 år!
" fredens religion"?! Nä fyfan

 
Ingen bild

lennart l

5 januari 2014 17:57

Johan@
Kom igen om 10 år, då har vi facit. Sen att tycka om människor. Jag tycker inte om alla svenskar trots att vi delar de flesta värderingar. Att tycka om en muslim med för mig främmande värderingar och uppförandekod är inget som går med automatik. De får förtjäna min sympati, de är gäster i mitt land.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 17:57

Johan

Du är anställd inom flyktingindustrin! Det förklarar en del.

Jag gör nog som ca 99,5 procent av befolkningen, med andra ord inget för att muslimer skall känna sig välkomna till Kalmar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 17:59

Johan... Intressant.
Fråga 1: Har du i dina kontakter med "nyanlända" (undrar föresten vad som blir nästa benämning) talat om för dem hur vi Svenskar ser på Islams kvinnosyn, slöjor, hedersvåld och annat?
Fråga 2: Har de frågat dig hur de snabbast kan komma in i det Svenska samhället? Hur de ska bete sig och annat.

Svara nu enkelt och sanningsenligt...

 
Ingen bild

Olandstoken

5 januari 2014 18:01

Det är märkligt att somliga har så svårt att begripa även om de ser problem som islam konstant skapar i världen , är folk tröga eller är de bara fega stackare som inte vågar ta upp kampen ?

USA har nu gett upp om att försöka få mellanöstern att anamma demokrati men i detta land sitter idioter rent ut sagt och försvarar islam då de inte kan ett skit om denna.

Koranen är absolut inte som bibeln och tio guds bud är inget en muslim vill veta av då det gäller de som inte är trogna.

Äkta svensk och Johan bör nog studera lite innan de kommer in hit och gör bort sig och har vi Sverigedemokrater inga svårare argument att vifta bort så kommer vi få en promenadseger.


 
Ingen bild

Johan

5 januari 2014 18:08

Tack för det avslöjande svaret, Thoralf. Det är nu vidarebefordrat till valda delar av journalistkåren. Vi får väl se om Jimmie håller med.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 18:14

Johan

Var i består avslöjandet? Du får gärna förklara det. Har jag och 99,5 procent av befolkningen brutit mot någon lag? Eller någon oskriven lag?

Valda delar av journalistkåren? Förklara!

Har du tipsat Jimmie också? Du är patetisk!

 
Ingen bild

lennart l

5 januari 2014 18:27

Johan@
Jag förstår att det kittlar ditt ego att få så mycket respons på dina floskler. Men det räcker nu, du börjar komma i paritet med
Maria Ferm (FP).

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 18:31

Nu tror "Johan att han fått napp. Ja, visst har han fått det. Bottennnapp...

 
Ingen bild

Tony

5 januari 2014 18:32

Varför tipsa journalistkåren? Dom läser ju
här varje dag! Och varför bara valda delar?

 
Ingen bild

Olandstoken

5 januari 2014 18:45

Vi har i detta land folk som flyr från Syrien men även folk som reser till Syrien för att kriga så fler blir tvingade att fly och ingen verkar reagera på detta.

Islam är den gemensamma nämnaren för de flesta krig och ändå är det naiva människor som välkomnar dessa med öppna armar utan att veta vilken sida som är den goda och vilken som är den onda om det ens finns några.

Tänk på era barn och barnbarn då ni ser de kristna dödas och fly från sina länder de bott i generationer sedan kan ni börja fundera på vad som skiljer detta land mot de andra,somliga verkar tro att så fort folk är inne i Sverige så är det per automatik medborgare med samma värderingar som dem själva.

 
Ingen bild

Äkta svensk

5 januari 2014 18:49

99.5?
Vilket storhetsvansinne du har!

Men varför går du inte ut och manifesterar med alla dina anhängare mot islam? Om du verkligen skulle ha det stödet Thoralf lille så behöver du väl inte vara rädd att visa dina islamofobiska yttringar.

 
Ingen bild

Sladden

5 januari 2014 18:51

Hur dumma är ni som låter nissarna hetsa upp? Ge er inte in i diskussioner med nissarna, de är sprungna ur samma grupp som äkta svensk o.s.v

Även Thoralf, negligera allt trams de dukar upp. Blir det för mycket, radera skräpet istället.

 
Ingen bild

SDare

5 januari 2014 19:02

Japp!
I de 99,5% ingår även jag. Alla ni andra 0,5% får tycka precis vad ni vill, för det skiter jag i. SD får min röst i september.

 
Ingen bild

Göran

5 januari 2014 19:12

....Muhammeds vara eller inte vara går som som en röd tråd i debatten !Är det bara jag som blir kränkt varje gång som en muslim besudlar svenskt territorium ? Anhängarna till en ökenbandit och pedofil klarar vi oss bättre utan.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 19:13

Johan, jag tror att dina kära islamister kommer att få ännu fler svenskar att gå över till SD i år. De kan bara inte hålla sig. Jag kan garantera att vi kommer att få se avskyvärda brott, såsom mordbränder, gruppvåldtäkter, misshandel och rån av gamla utförda av dessa islamister som du så varmt välkomnar hit. Och visst, jag kan allaredan ditt motargument ''svenskar begår också brott'' men det är ingen ursäkt för att utsätta våra nära och kära för dessa importerade våldsverkare. Du och dina gelikar har svenska brottsoffers blod på era händer. Men det kanske du njuter av.

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 19:14

@Johan
Stormuftin av Jerusalem Haj Amin Husseini var då det begav sej den muslimska världens högste ledare. Han drev en koranskola i Berlin för att utbilda muslimska SS-soldater i den mycket stora likheten mellan Koranen och naziideologin. Så nog fan byggdes det broar alltid. Som medlöpare och överlöpare utgör du bara ett brohuvud för diverse tokerier.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 19:37

Hej Johan!
Du säger att du spelat fotboll med nyanlända.
Vet du nånting om dessas idel?
Jag känner också endel utlänningar.
Endel av dem muslimer.
De står mig inte lika nära som min familj.
Om det skulle bli krig här i Sverige, vem står på vems sida tror du?
Hur gick det i exempelvis Jugoslavien?
Var inte så naiv snälla du, bara för vi inte haft krig på 200 år.
Jo

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 19:44

Om det blir krig i Sverige så står inte Johan på svenskarnas sida. Den saken är klar.

 
Ingen bild

Äkta svensk

5 januari 2014 19:52

Om det är krig så är det inte dom som flyr från krig som startar det.
Galna rasister som ni eggar varandra för att sen skylla på andra

 
Ingen bild

Christina

5 januari 2014 19:52

Det är både förvånande och fantastiskt att läsa alla dessa omänskliga kommentarer, men det allra mest fantastiska är att en riksdagsledamot i sin blogg lyckas producera ett inlägg som alstrar dem. Det är år 2014, och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet.

 
Ingen bild

Farbror Sven

5 januari 2014 19:53

Guds män !

Antje Jackelen
Carolin Krok
Eva Brunne
Helle Klein .

 
Ingen bild

olandstokem

5 januari 2014 20:02

Äkta svensk var det rasister som jagade bort dina föräldear från chile eller var det andra medborgare? Du är så korkad så man blir mörkrädd.

 
Ingen bild

Niklas R

5 januari 2014 20:05

@ Johan

Frågan är inte vad svenskarna gör för att välkomna muslimer till Kalmar. Frågan är vad gör muslimerna för att bli välkomna till Kalmar. Vad tillför de Kalmar samhälle? Som frågan sossarna ställde förr: Hur lönsam är du? Med andra ord, hur mycket tillför du samhället.
Alla tidigare invandrargrupper har tillfört Sverige något, från de tyska och holländska invandrarna på 1500-1600-talen, till arbetskraftinvandringen på 1950-talet fram till mitten på 70-talet.
Sedan blev det lite sämre med lönsamheten med massinvandringen från Bosnien på 90-talet, men de ville till största delen assimileras i samhället och bidra till vår utveckling, bortsett då från vissa kriminella klaner som följde med flyktingströmmarna till Sverige då deras krigsbrott i inbördeskriget hade lett till att de skulle blivit skjutna efter en kort och snabb rättegång.

Men flyktingströmmarna från MENA och Afrikas horn har inte tillfört riket något bortsett från kostnader sedan 2001.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2014 20:14

Äktasvensk, du har givetvis rätt. Afghanerna, syrierna, irakierna och somalierna som kommer hit är ju så fredliga av sig. Bränder, gruppvåldtäkter, åldringsrån och liknande är ju helsvenska aktiviteter som vi alltid sysslat med innan folk från Fredens Religion kom hit.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 20:14

Christina

Vad är din syn på islam? Vi är väldigt intresserade av att få höra det.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 20:20

Cristina: bara för att man är realistisk är man inte rasistisk.
Jag råder dig till att läsa lite i koranen för att lugna dig.
Jag tror dock inte du kommer göra det.

 
Ingen bild

Pepparholm

5 januari 2014 20:22

Jag är döpt och konfirmerad. Jag har genom åren mött flera präster som jag känt förtroende för som kloka och människovänliga personer. Min allmänna avsmak för kyrkan fick jag med KG Hammar och som förstärktes med Wejrud - särskilt när han i ärkebiskopsmunderingen tog på sig rollen som klimatexpert. Det har dock inte blivit av att gå ur kyrkan. Med nya ärkebiskopen så är det nog dags att skicka in avskedsblanketten. Innan dess vill jag dock ställa en allvarlig fråga till Antje Jacklén. Åren går och jag ska väl inom överskådlig tid begravas. Nu är det så att jag har gått från Moderat till Sverigedemokrat. Du ogillar tydligen Sverigedemokrater. När tiden kommer, kan jag få en ärlig begravning i din kyrka, eller kommer kyrkan att peka finger åt min kista och håna innehållet?

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 20:23

@Johan
Med tanke på "bygga broar" och med tanke på vidsynthet.
Så kan du väl hjälpa till med att reda ut följande:
Sverige har nu många krigsförbrytare i vårt öppna land som välkomnar allt och alla. I dag är det tio utredare som arbetar på Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission. Ytterligare en utredare har nu knutits till kommissionen. Det finns ungefär 1500 utländska krigsförbrytare i Sverige tror man men det kan vara mer, mycket mer.

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 20:35

@olandstoken, Jag håller med dej!
Och genom att ta emot ”Potos Rojos” dvs röda rumpor, kommunister från Chile efter statskuppen 1973 kunde Palme glänsa ett tag. Sedan kom det ytterliggare gangsters från Chile i synnerhet från Viña del Mar (Valparaíso). De kom ännu mer folk på 80-talet när Pinochet petade ut alla dessa kriminella chilenare som sedan flödade in i vårt land. De som självklart låtsades vara flyktingar för att få stanna. Det var början till att vi fick en tärande befolkning av falska flyktingar. Invandringen från Chile var en katastrof och något som upprör väldigt många människor.
Varför inte vandra vidare?

 
Ingen bild

Berndt

5 januari 2014 20:37

JOHAN & "ÄKTA SVENSK"

TA OCH PACKA ER IVÄG HÄRIFRÅN! SPRINGGOSSAR ÅT KOMMUNISTJOURNALISTERNA.
TA ERT DADDA-HINK-OCH-SPADE SNACK MED ER NÄR NI GÅR!
Ni kan ju änså inte svara på konkreta frågor. Johan som dessutom jobbar inom flyktingindustrin, D.v.s lever på oss andra!

 
Ingen bild

Christina

5 januari 2014 20:38

Thoralf A: V Jag ser islam som en religion med både bra och dåliga sidor, på samma sätt som t ex kristendom, eller buddhism, eller hinduism. Eller är jag alltför "politiskt korrekt" nu? Eller är jag en sådan där kulturmarxist?
Kalmarkvinna: Du behöver inte oroa dig, jag har läst åtskilligt i Koranen. Tyvärr tror jag inte att denna hemsida med alla dess osmakliga kommentarer handlar om Koranen eller någon annan religiös bok, jag tror snarare att det handlar om en skrämmande sida hos mänskligheten som sticker upp sitt tryne mellan varven i världshistorien. Det märkliga är att folk gång på gång låter sig luras.

 
Ingen bild

Stefan A

5 januari 2014 20:44

Ja du Christina det är för hemskt med den här yttrandefriheten, den våta drömmen för dig och fulmedia med flera är ju att kunna stänga ned bloggar med invandringspolitisk kritik, men än har ni inte lyckats, och ni lär aldrig lyckas heller...LEVE FRIHETEN..

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 20:49

Christina

Hur många dödades av kristna fundamentalister under 2013? Och hur många dödades av muslimska fundamentalister under 2013?

Hur många kristna förföljs och dödas av islamister under 2013? Hur många muslimer förföljs och dödas av kristna under 2013?

Svara på dessa frågor får vi se om du sedan jämställer kristendom och islam?

 
Ingen bild

Christina

5 januari 2014 20:51

Stefan A: Aha... Nu förstår jag vad de menar med att man blir attackerad om man ger sig in bland rasister. Några frågor bara: Hur hör jag ihop med "fulmedia"? Varför tror du att jag vill stänga ner en blogg? Är det denna blogg du menar? Av vilken anledning drar du slutledningen att jag är emot yttrandefrihet?

 
Ingen bild

Fredrik

5 januari 2014 20:52

Christina,

Visst är SD-anhängarnas hatpropaganda vämjelig, men samtidigt är det ju bra att Thoralf visar upp sitt fulaste politiska tryne. Det är ju uppenbart att de inte kan hålla in med sitt osvenska intoleranta beteende när de utsätts för press. Undrar förresten om det finns någon SD-krabat som klarar att skriva en sammanhängande text utan att någon enda gång nämna islam eller muslimer. Nog påminner det om en annan tid, alltid. (och nu får vi rä

 
Ingen bild

Berndt

5 januari 2014 20:53

KRISTINA och andra kommunistanhängare.
Ni som så hemst gärna vill ge bort MINA och andras pengar till utlänningar, "Bygga broar" mm för dessa.
...MEN ÅK OCH G Ö R DET DÅ!!! -NU!
Och gör det för ERA EGNA pengar -inte med mina!
Där christina, får du gosa och mysa med många fina "Trynen" 27-4 Bäst du vill.

 
Ingen bild

Fredrik

5 januari 2014 20:54

Och nu får vi räkna med inlägg om muslimers intolerans och diverse nazi-analogier. Gäsp.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 20:55

Man kan inte bygga broar med fiender.
Vi i Sverige har exempelvis aldrig haft problem med båtflyktingar från östasien.
De har aldrig ställt krav på att Sverige ska anpassa sig till deras seder och religion.
Det är bara representanter från islam som gör det. De är aggressiva och vill ha makt.
Ödmjukhet och tacksamhet finns inte för muslimer.

 
Ingen bild

Berndt

5 januari 2014 21:04

@Kalmarkvinna Bra skrivet!!
De är för olika oss tycker jag.
Men jag har ett JÄTTEBRA förslag!
Och det är att vi skickar ut samtliga av Christinas sort på ett missionsuppdrag till de här länderna (Det vågar de A L D R I G, för de sitter väl i sin sjurummare på söder hellre o gapar) Så får de åka ner och göra allt det här de vill göra för invandringen SJÄLVA! Och på egen bekostnad! .....undrar hur många av dem som far? De kan ju lätt få ihop ett SCOOP i media om det -Vore väl bra! ...ELLER HUR CHRISTINA!

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 21:05

@Christina
Stormuftin av Jerusalem var generallöjtnant i tyska SS och lät organisera muslimska Waffen-SS divisioner från Kroatien och Albanien samt fristående muslimska SS-förband från Turkestan.
De muslimska SS-förbanden hade SS-koranskolor (sic). Där lärdes likheten mellan koranen och naziideologi ut.

Med tanke på "jag tror snarare att det handlar om en skrämmande sida hos mänskligheten som sticker upp sitt tryne mellan varven i världshistorien. Det märkliga är att folk gång på gång låter sig luras."
Så kan du väl hjälpa till med att reda ut följande:
Sverige har nu många krigsförbrytare i vårt öppna land som välkomnar allt och alla. I dag är det tio utredare som arbetar på Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission. Ytterligare en utredare har nu knutits till kommissionen. Det finns ungefär 1500 utländska krigsförbrytare i Sverige tror man men det kan vara mer, mycket mer.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 21:12

Fredrik, du har tydligen inte förstått att denna artikel handlar om religion.
Du har heller inte förstått att vi här försvarar dig.
Islam försvarar inte dej.
Vakna!

 
Ingen bild

Fredrik

5 januari 2014 21:21

Tack Kalmarkvinna för att du försvarar mina åsikter. Jag delar alltså ärkebiskopens toleranta syn på andra religioner och är glad att du också står bakom detta. För ett ögonblick trodde jag att du sympatiserade med Thoralfs inskränkta syn på andra kulturer (förklädd till religionskritik).

 
Ingen bild

Exilenskalman

5 januari 2014 21:24

@Cristina: Har man åsikter som man framför så är det kutym att man argumenterar för dem. Att någon framför avvikande åsikter med tillhörande argument är inte detsamma som att de "attackerar".

En liten historielektion här bara: När en berömd mustaschprydd gentleman i en inte alltför avlägsen tidsepok kom till makten fanns det en mindre grupp människor som argumenterade för att den lille mannen med den lustiga mustaschen och hans åsikter var farliga. Den stora massan idiotförklarade dem och tom Sveriges dåvarande statsminister uttryckte beundran för "Herr H" som ju var en sån driftig man som fått ordning på sitt lands ekonomi och hade så sunda åsikter. Något år senare var världskriget, startat av den lille mannen, ett faktum och samma massa som tidigare hade kallat visselblåsarna idioter var nu förvånade, upprörda och skrämda.

Idag varnar en liten men dock växande grupp människor i världen för en ideologi som till stora delar liknar den lille mustaschprydde mannens. Idag, precis som då, kallar en större grupp människor den lilla kritiska gruppen för alla möjliga nedvärderande epitet och idiotförklarar dem. De vill tom likna dem vid anhängare av den ideologi de med fullt hjärta avskyr och vill göra sig av med. Om en inte alltför avlägsen tidsperiod, när den ideologin har fått rejält fotfäste i landet och visar sitt tryne helt öppet, kommer återigen den större gruppen människor som är sååå fina och goda och idag hackar på den lilla gruppen, att stå där. Förvånade, upprörda och skrämda.

Märkligt, eller hur?

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 21:28

@Fredrik
Visst påminner det om en annan tid.
Där Kommunister för alltid hör ihop med Nazister genom att de har ett gemensamt förflutet:
http://en.wikipedia.org/wiki/German%E2%80%93Soviet_military_parade_in_Brest-Litovsk

Så dina tongångar känns verkligen igen!

 
Ingen bild

Fredrik

5 januari 2014 21:33

Som sagt var. Inte ens när man förvarnar kan islamofoberna hålla inne med nazi-analogierna. De tuggar sin dynga och klipper och klistrar mellan bloggarna. Vilka stackare. Och så mitt bland alla dessa gökar hittar man dessutom en riksdagsledamot. Vilket lågvattenmärke.

 
Ingen bild

Christina

5 januari 2014 21:44

Thoralf A: Baserar du din politik på antal dödade av fundamentalister i världen? Är det avgörande årtalet i så fall år 2013, eller de senaste åren? Du tror inte att en sådan bas kan vara lite väl grund för att bygga sin politik på?
Fredrik: Du verkar mer kunnig i det här än jag! För mig är det första gången någonsin jag skriver inlägg på ett blogg, och jag kan se att allt det man läser om stämmer. Plötsligt blir jag anklagad för att vara kommunist och förtryckare av yttrandefriheten - igen: ska man skratta eller gråta? Trodde det skulle finnas åtminstone någon form av argumentering. Är det alltid så här illa tro?
Matspp: Förlåt, vet inte om jag förstod ditt inlägg.
Berndt: Jag sitter i en tvårummare i förort söder om Stockholm, inte långtifrån Kärrtorp.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 21:44

Fredrik, jag står för religionsfrihet, men tyvärr så håller inte islams företrädare med mig.
Avviker du från islam är du döddsdömd.
Du ska också komma ihåg att, konvertiter är det ingen som litar på.
Om du inte själv tillhör islam, förstår jag inte varför du försvarar denna ideologi?

 
Ingen bild

Exilenskalman

5 januari 2014 21:46

@Fredrik. Tung argumentation du har. Imponerande. Men "på riktigt" räknas inte "dynga", "gök" och "islamofob". Det är inga argument. Det är invektiv och håller inte i en debatt.

Seså. Tala nu om varför vi har fel. Är vi sådana gökar som du vill ha det till borde det vara en enkel match för en smart kille som du...

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2014 21:53

Christina

Är det så att du hänger upp dig på årtalet kan vi utvidga det till fler år. Men du förstår uppenbarligen inte att det inte har med tidsperioden att göra utan den skillnad i människosyn som råder inom kristendomen och islam.

Men jag kommer återkomma i ett nytt blogginlägg som visar på hur muslimer ser på sin egen religion och sharialagar.

 
Ingen bild

Christina

5 januari 2014 21:55

Exilenskalman: Det tycker jag också, att man bör argumentera istället för att som en pavlovsk reflex kalla folk för saker de kanske inte är. Det finns ingen här inne som vet om jag är politiskt vänster- eller högerorienterad, ändå skälls jag för det förstnämnda (bland annat). Ja, kutym i en debatt är att man framför sina åsikter, det är de tillhörande argumenten jag saknar.

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 21:56

@Fredrik
Du måste vara mer än lovligt korkad.
Verkar som du tror att ditt ord är någon slags lag här.
Förvarnar? Är du dum på riktigt?
Tebax till mamma och AFA din fjolle.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 21:58

Christina: Så länge man själv inte blir drabbad är livet bra.
Vi har näst mest våldtäkter i världen.
Jag har själv tittat på både BRÅ och SCB.
Det står helt klart och tydligt att män från Nordafrika och Mellanöstern är mycket överrepresenterade när det gäller exempelvis överfallsvåldtäkter.
Alltså män fr

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 22:02

Alltså män från muslimska länder.
Med en generellt dålig kvinnosyn.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 22:04

Tipsar igen om denna artikel av Per Gudmundsson. Visserligen från 2009 men lika aktuell idag. I en film i artikeln får man se stormuftin tillsammans med Hitler. Väl värd att se.

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2009/10/14/youtubiana-hitler-och-stormuftin/?fromMobile=true

Hittade även denna länk där Johan, Äkta svensk, Fredrik och Christina kan läsa om "brobyggandet" mellan muslimer och kristna i Syrien.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-fasa-att-se-syriens-kristna-fordrivas_8479664.svd

Återkom gärna med kommentarer.

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 22:05

@Christina
Det finns en koppling mellan och en likhet mellan koranen och naziideologi.
Du har skrivit: "jag tror snarare att det handlar om en skrämmande sida hos mänskligheten osv// Det märkliga är att folk gång på gång låter sig luras."
Så jag undrar bara hur man kan reda ut följande:
Sverige har nu många krigsförbrytare i vårt öppna land som välkomnar allt och alla. I dag är det tio utredare som arbetar på Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission. Ytterligare en utredare har nu knutits till kommissionen. Det finns ungefär 1500 utländska krigsförbrytare i Sverige tror man men det kan vara mer, mycket mer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 januari 2014 22:11

Det verkar som bloggen fått "löss i pälsen". En liten samling okunniga, men ack så flitiga tangetttryckare.
Dessvärre är inte dessa "löss" importerade med resväskor från söder om Medelhavet så som vägglössen är.
Dessa "löss" har tyvärr avlats inom rikets gränser och är ett tydligt men sorgligt bevis på den Svenska skolan och medias förfall...

 
Ingen bild

Anki

5 januari 2014 22:14

Låt rödstrumporna sitta på söder och ropa i falsett. Människor har tröttnat på att ni vill tvinga Svenskarna att försörja jordens alla folk. Dessutom har vi tröttnat på att ni drar upp det sk "rasistkortet" och viftar med det så fort era argument tryter. Varför gör ni det?
Det finns ju inget som helst rasistiskt med Sverigedemokraterna alls! Här gör ni verkligen bort er.
Islam platsar inte i Sverige. Lika lite som en 90åring inte platsar i landslaget i simmning!
Svårare än så är det inte.
Dessutom kostar det pengar. Bara det räcker som argument.
Motsäger ni det?
Få se er betala själv då? D.v.s bara ni vänstermänniskor !

Minsann det kommer aldrig att hända tror jag, för ni vill sitta och pimpla cognac på paradvåningens terass.

 
Ingen bild

Kalmarkvinna

5 januari 2014 22:15

Det är ju nästan sorgligt hur okunniga vissa är som exempelvis anklagar SD för att vara nazister.
SD försvarar Israel och de försvarar judarna i Malmö som är väldigt utsatta av muslimernas nazism.

 
Ingen bild

kniv

5 januari 2014 22:17

@Christina, jodå vet mycket väl vem du är och dina åsikter, förr brukade du skriva ut efternamnet. Kanske har Expressen fått dig lite rädd? Nära Kärrtorp, bra då kanske du kan berätta sanningen om Kärrtorp. Den skiljer sig nämligen väsentligt från den som svensk media framfört.

Barnfamiljer utrustade med knivar fanns där eftersom vänstern hävdar att det bara var barnfamiljer som demonstrerade. Hur en stackars motdemonstrant blev knivstucken av en känd tidigare våldsdömd vänstermänniska framgår inte av svensk medias beskrivning. Vad gjorde han där om det var en fredlig demonstration?

 
Ingen bild

Dumle

5 januari 2014 22:28

Flera skribenter borde ta ett djupt andetag och fundera ytterligare ett varv innan man låter frustrerade tankar omvandlas till ord. Det går alltid att skriva sakligt och vasst utan att bli vulgär och otrevlig.

Nu är det så att alla försvarare av islam agerar nyttiga idioter, utan att veta om det i många fall. De tror sig försvara en "svag" grupp som de tror att SD kritiserar. I verkligheten är det så att kritik av islam INTE är kritik av alla som definierar sig som muslimer. Skilj på sak och person. Kritik av islam innebär att man försvarar vårt samhälle mot åsikter som direkt hotar jämställhet mellan man och kvinna, yttrandefriheten och alla de individuella friheter som ingår i vår demokrati. Kan ni förstå det, att vi faktiskt försvarar de värden som Upplysningen gav västerlandet och som vi nu ser som givna. Vi värnar friheten mot islams medeltida mörker. Vi är dom goda och ni som försvarar islam utan att veta något om dess sakliga (ej mänskliga) innehåll är det framtida förtryckets hantlangare. Läs sanningen om mannen som skapade religionen islam, och ni kommer att förstå varför världen ser ut som den gör. Återkom sedan för en seriös diskussion om islams för- och nackdelar. Allt finns på:
http://sanningenommuhammed.wordpress.com

Mvh

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 22:29

På SVT2 började nyss en film om godhetsapostlarnas favoritideolgi islam om utvecklingen i Iran.

 
Ingen bild

Fredrik

5 januari 2014 23:03

Det är ju fantastiskt underhållande hur alla de osvenska ilsamofoberna här kan bli så känslomässigt upprörda av en syskonreligion till kristendomen. Gud, Jahve eller Allah. Det är ju precis samma högre makt som de tre närbesläktade religionerna tillber. Och islam räknar ju också Jesus som en av profeterna. Det är därför lätt att förstå ärkebiskopen. Kanske borde även den främlingsfientliga hopen här, liksom vissa islamister, upplysas om att det faktiskt hålls abrahamitiska ceremonier runtom i världen, där alla de tre syskonreligionerna deltar. Men om man som SD och religiösa fundamentalister i stället vill ta fasta på olikheter - så visst. Ett sådant agerande är dock mer baserat på känslor, i synnerhet rädsla. SD-anhängaren symboliserar mer är något annat den rådde, och samtidigt inskränkte, svensken. Därigenom blir en sverigedemokrat per automatik osvensk. Svensken är av hävd tolerant. Det ska vi vara stolta över. Leve Sverige.

 
Ingen bild

Christina

5 januari 2014 23:14

Kniv: Jag kan garantera att du inte vet vem jag är, eller vilka mina åsikter är utöver de som har kommit fram här. Jag har som sagt aldrig skrivit kommentarer på bloggar förut. Du förväxlar mig nog med någon annan.
Detta blir mitt sista inlägg för nu. Har samtidigt som jag skrivit här sett på The Walking Dead. Vet inte vilket som var läskigast.

 
Ingen bild

Exilenskalman

5 januari 2014 23:28

@Fredrik: Nu var det inte likheterna mellan de tre religionerna jag undrade över men kör i vind. Du skriver att de tre religionerna har ceremonier tillsammans. Absolut. Men de har också lite krig ihop. Startade av tillhängarna av EN av de tre mot de andra två. Antalet krig är antagligen större än antalet ceremonier så det är lite obalanserat där.

En sak ska jag ge dig rätt i. Baserat på allt jag har sett, hört och läst om islam och dess krigare, observera att jag inte skriver alla muslimer, så ska jag erkänna att jag är rädd. Inte så mycket för egen del men för mina barn, mitt land och mitt folk. Hittills i historien har vägen med islam bara gått en väg. Käpprätt åt h-e med barbari, förtryck och våld. Ibland har inslagen av de tre varit mindre, det ska jag hålla med om, men den totala bilden är skrämmande i sin intolerans mot oliktänkande och frihetstörstande människor och betydligt mer hatisk och dödsbringande än någon annan ideologi som sett dagens ljus sedan mänsklighetens gryning.

Jag är tolerant mot den som är tolerant mot mig. Mot intolerans är jag däremot gravt intolerant. Därav mina åsikter.

För övrigt så är jag fortfarande fascinerad men inte särskilt förvånad över ditt behov av invektiv i diskussionen.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 23:34

@Fredrik
Missade du programmet om de kvinnliga fångarna i Iran? Islam är allt annat än en systerreligion till kristendomen. Du är lika naiv och dum som kvinnorna i filmen. De gjorde gemensam sak med islamisterna för att störta shanen och blev de första att avrättas eller fängslas. Lärde du dig inget efter revolutionen i Iran 1979?

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2014 23:41

@Fredrik
Ännu mer underhållande blir det när du uppträder i Rinkeby som Muhammed rondellhunden )) Du kan där också passa på att skandera Leve Sverige. Mottagandet lär bli osvenskt by proxy.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2014 23:49

Såg som sagt var programmet om ett antal iranska kvinnor där övervägande delen suttit fängslade i många år. Samtliga arresterade efter, skall vi kalla det "den iranska våren" 1979. Ingen av kvinnorna som idag lever i Sverige, Norge, Tyskland osv bar slöja. @Johan som tidigare idag skrev: "Kampen för yttrandefrihet och jämställdhet pågår för fullt i flera muslimska länder. Den drivs bland annat av aktiva kvinnogrupper och liberala grupperingar. Inte sällan bär de kvinnliga företrädarna slöja, vilket förstås är svårt att förstå för islamofober som endast ser detta plagg som ett uttryck för kvinnoförtryck" kanske vill förklara varför de inte bar slöja?

 
Ingen bild

Undrande

6 januari 2014 00:30

@Fredrik
Intressant upplysning till dig ang rädda SD:are, 25% av SD:s väljare är av utländsk härkomst, känner själv en muslimsk familj som röstar på SD. F ö är jag kvinna utbildad ekonom och förstår konsekvenserna av den här politiken vilket du inte verkar göra. Ta del av media i Danmark o Norge som törs skriva som verkligheten ser ut. Ensamkommande barn bluffen är ju bara toppen av ett isberg. Många svenskar vill inte ha mångfald acceptera det, det har inget med rasism att göra. Sverige och svenskarna har alltid varit generösa, vi har tagit emot flyktingar i årtionden. Men då har det funnits en vilja till integration och även för den delen assimilering och att göra rätt för sig.

 
Ingen bild

Gunnar

6 januari 2014 01:45

En viktig anledning till att inte acceptera papperslös invandring

http://www.exponerat.info/muslimer-spelar-fotboll-med-avskurna-huvuden/#disqus_thread

Och jag fattar inte hur så många av dessa rödgröna tror att kulturer där detta förekommer skall kunna assimileras här. Det är helt obegripligt. Ni borde skämmas ögonen ur er.

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 06:16

Christina, Johan, Äktasvensk och övriga som vill ha ett starkt islam i Sverige - nu frågar en Norsk politiker hur Sverige kan skänka bort det bästa vi har. En hel svensk ungdomsgeneration är i landsflykt i Norge och Danmark. Och till råga på köpet byter vi ut dom mot ungdomar (17-35 år gamla) från Afghanistan, Albanien, Irak, Somalia och Syrien. Jag anser att våra egna ungdomar ska prioriteras till jobb och lägenheter framför invandrare. Förklara för mig varför ni anser att jag har fel!
Jag anser att svenska pensionärer, inklusive de med endast garantipension, ska ha högre pension än istället för tvärtom som idag att invandrare som aldrig betalat skatt har högre äldreförsörjningsstöd. Förklara varför ni anser tvärtom!
Jag tycker hatiska ideologier som nazism, kommunism och islam ska förbjudas. Förklara varför ni tycker att de ska tillåtas!
Jag ser fram emot era svar och hoppas att ni kan svara utan personliga påhopp och utan att skrika rasist.

 
Ingen bild

Anki

6 januari 2014 08:02

@ World traveler

Undrar hur det skulle bli om alla invandrare i Sverige vilkas hemländer nu fått fred förvisades hem med hänvisning till detta samt ekonomiska skäl?

*Höjda löner?
*Den sjätte semesterveckan kunde införas?
*Helt gratis sjuk o tandvård?
*Ingen arbetslöshet?
*Alla Svenska ungdommar har jobb + Lägenhet?
*Julbonus?

Sverige har tagit emot ca 1.300.000 invandrare bara sedan år 2000.

Hur många av dessa är kriminella?
Hur många av dessa bär på sjukdommar?

Behöver ens någon undra varför SD-Partier växer så det knakar runt om i Europa?
Dessa partier som bara vill ha det som det var förut. Som bara är försiktiga med våra resurser. Så att våra gamlingar slipper bli utan mat!

 
Ingen bild

Äkta svensk

6 januari 2014 08:42

World... Anser du att om sd i en paralell dimension skulle få majoritet, skulle tvinga svenska företag att anställa en svensk lågutbildad framför en svensk med utländsk bakgrund?

Ska en person som väljer att inte studera och åka till Norge och arbeta få mitt jobb som systemutvecklare bara för att han är blond?

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 09:04

Äktasvensk, jag anser precis som jag skrev att svenska ungdomar ska prioriteras framför invandrare. Finns det inte tillräckligt med utbildad personal i Sverige så bör utbildningar startas omgående istället för att slösa pengar på ensamkommande barn, syriska rebeller, krigsförbrytare och andra parasiter. Jag anser också att de rika Gulfländerna, Saudiarabien, Kuwait, Qatar, Bahrein och UAE ¨kan ta emot mellanösterns flyktingar eftersom nämnda länder är inblandade i krigen.
Om en blond svensk är bättre kvalificerad än dig ska han ha en chans att få jobbet. Är du bättre kvalificerad, och lämplig och lojal mot företaget så ska du ha jobbet anser jag.
Men att diskutera med er är som att tala med en vägg. Ni har era åsikter klara, allt ni fått lära er av EXPO, och ni kommer aldrig att ändra er om så Sverige kollapsar ekonomiskt p.g.a invandringen. När är ni egentligen nöjda? När alla svenskar fått lämna över sina bostäder till invandrarna och flyttat in till sina arbetsplatser? Eller när alla svenskar är spridda över världen, bortjagade från sitt land? När är det nog?

 
Ingen bild

Thoralf A

6 januari 2014 09:13

Oäkta svensk

Svara på frågorna.

"Anser du att om sd i en paralell dimension skulle få majoritet, skulle tvinga svenska företag att anställa en svensk lågutbildad framför en svensk med utländsk bakgrund?"

Ett minst sagt märkligt påstående ur mer än en aspekt! Tydligen anser du personer med utländsk bakgrund vara lågutbildade. En person med utländsk bakgrund kan lika lite vara svensk som jag skulle kunna vara kines bara jag flyttade till Kina. 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2014 10:01

Vad var det nu Mona Sahlin sa? Jo om Mohammed och Kalle har samma kvalifikationer så skall Mohammed ha jobbet. Minns också att av de 250 000 jobb som skapats under alliansens styre så har 190 000 av dem gått till utlänningar. Tycker du ovanstående 2 exempel är rättvist du oäkta svensk aka andra generationens invandrare?

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 10:11

Psst Lotta, oäkta svensk sitter tillsammans med sina EXPO-vänner och försöker tänka ut ett dräpande svar just nu. Det kan ta lite tid.

 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2014 10:16

@World Traveller

Säkert.:)

 
Ingen bild

Anki

6 januari 2014 11:20

Vänsterfolkets bråkmakare verkar vara här inne nu -Å då hjälper inga argument eller snack i världen.
Förbaskat tråkigt.
Lika dant åt höger
Det sista debatten behöver är dessa huliganer som bara är ute efter en fight.
LÅT OSS TITTA PÅ VAD VI ALLA I BÅTEN HAR ATT LÖSA ISTÄLLET.

 
Ingen bild

Exilenskalman

6 januari 2014 11:34

@Anki: Gott så. Lösa problem är bra. Men det förutsätter vissa saker...
1. Man måste erkänna att problemet finns.
2. Man måste definiera problemet.
3. Man måste vilja hjälpas åt.

Dagens situation är i b%

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 13:00

Det verkar som om Christina, Johan, Äktasvensk och övriga behöver lite extra betänketid idag.

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 14:56

Det verkar som om Christina, Johan och övriga insett att de har fel i sina argument eller snarare brist på argument förutom de obligatoriska 'rasist', 'nazist' och 'islamofob'.
Då tar de alltid till denna taktik - svarar inte och väntar istället på nästa artikel för att börja med sitt 'rasist'bombardemang igen. Tänk om de kunde vara så ärliga att de kunde svara och debattera och försöka påvisa, punkt för punkt, varför de tycker vi har fel och de har rätt.

 
Lassekolja

Lassekolja

6 januari 2014 16:05

@World Traveller
Efter att, under några dagar, läst Dina raka inlägg med enkla konkreta frågor, som typiskt nog sällan eller aldrig får några vettiga svar här på Thoralf´s blogg, skulle jag om jag hade en sådan lista, placerat Dig allra överst på en lista över raka konkreta och förnuftiga inlägg.
Hur Johan och "äkta svensk" m.fl tänker, om dom öht tänker, övergår iaf mitt förstånd, tror att det snarare handlar om vanlig blåögd naivitet, en naturlig följd för den, som ebart lystrar till det helt dominerande PK-etablissemanget. När även dom vaknar upp efter att Välfärdssverige har krackelerat, är det sannolikt för sent om det inte redan är det.

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 16:26

Tack så mycket Lasse.
Jag går ibland in på vänsterbloggar och försöker debattera lugnt och sakligt men blockeras alltid förutom på en blogg. Den drivs av några stycken som jag tror är vänsterpartister och de har faktiskt mycket förnuftiga artiklar och de flesta där debatterar utan personliga påhopp och barnsligheter. Likadant på lite mer högerextrema bloggar. Där finns ett fåtal som kan debattera men man blir lika mörkrädd för vissa's åsikter där som man blir för vänsterextremister. Jag hade en gång ett bra befäl. Varje gång vi stod inför en svår och farlig situation så tände han sin pipa och tog några bloss medan han tänkte ut vad vi skulle göra. Så skulle fler människor göra istället för att låta känslorna löpa amok (Christina, Johan, Mats ateist, Äktasvensk). Vi kan bara hoppas på att det blir en rättvis och sansad valrörelse där alla tänker på landets och sina barns bästa. Tyvärr fruktar jag att det blir det motsatta. Vi har en media där samtliga borde avskedas och ersättas med riktiga journalister som rapporterar nyheter sakligt och hederligt och inget annat.

Ha en trevlig kväll Lasse. Här börjar det bli sent och en ny dag väntar imorgon.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 17:23

Ja World och Lasse, Själv är jag inte vänster eller speciellt känslofull när jag skriver här. Men jag ser att ni beundrar varandras vansinne. Tur att man inte är homofob, annars hade man kunnat höra det smaskas i mungipan.

 
Ingen bild

Tony

6 januari 2014 17:32

World Traveller:

Ja det gamla ordspråket att "Tomma Tunnor Skramlar mest"
stämmer perfekt in på dom röda Godhets apostlarna som
härjar här. Utöver skällsord som Rasist, Islamofob, Nazist
och andra okvädningsord, har dom inget att komma med, inga
kommentarer till varför hundratals människor dör varje dag
efter dåd av fredens religion, dom begriper heller inte
varför SD växer stadigt, eller varför SDU är det största
ungdomsförbundet i Sverige idag. När det nu finns sådana
världsförbättrare som det röda gardet, och så går folk och
tar intryck av oss andra, men det tyder på att folk börjar
att få upp ögonen för hur illa Sverige sköts idag!
Det är tid att skaka dom röda lössen ur den Svenska fanan!

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 17:41

@Mats ateist

Homofob??? Var fick du det ifrån? Vad har det med ovanstående artikel och diskussioner att göra?

Ah, jag vet. Dagens förråd av 'rasist', 'islamofob', 'nazist', 'fascist' och 'främlingsfientlig' har tagit slut.

Varför kan ni inte bara bete er vuxet och debattera med oss här? Ingen av oss är felfri och vi kan alla lära av varandra. Jag vill mycket gärna veta VARFÖR ni anser att jag har fel på alla punkter jag räknat upp och varför ni anser att alla Sverigedemokrater här har fel. Att ni anser att vi har fel i allt vet vi allaredan, men ni hjälper ju oss inte att förbättra vårt tänkande genom att bara kalla oss rasister. Kom med förklaringar istället. Förklara punkt för punkt som jag bad om innan. Sen kan vi fortsätta diskutera vad som bör göras för att göra Sverige till ett bättre land och för att ge våra barn en framtidstro. Kan ni vara så hyggliga att göra det nu?

 
Ingen bild

Farbror Sven

6 januari 2014 17:52

JA,jamen, vi har fått en landshövding som kör över alla i länet och vi har migrationsverket som kör över Sveriges 290 kommuner vad det gäller ensamkommande !

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 19:16

@Mats (ateist)
Kan inte du som är ateist passa på att uppträda i Rinkeby som Muhammed rondellhunden ))?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 19:32

Ja eller så prövar du jesus på korset. eftersom du tydligen är troende.

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2014 19:35

Det verkar som om jag dödade debatten när jag bad om en civiliserad diskussion hur vi ska få Sverige på rätt köl igen.
Det är tydligen enklare att bara kalla motdebattörerna rasist och nazist och undvika svåra frågor och förklaringar. Synd.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 19:44

World

Du har ställt samma fråga, under den månad jag kollat denna blogg. Eftersom du tycker svaren är oviktiga och ställer om samma fråga. Så tröttnar folk på att svara på den.

Det är du som kallar folk för vänster och jag vet inte vad.
Jag hyser stor respekt för tex, Nemo och även Hulda. om vi skall gå in på er som konstant, skriver här.

Du behöver inte vara så noga med detaljerna, när du ändå inte vet vad du pratar om.

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 19:57

@Mats (ateist)
Du kan väl börja? Eftersom du ändå inte tror skulle du kunna illustrera Muhammed rondellhunden i Rinkeby på ett frikopplat sätt.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 20:04

Börja du. nä du, nä du.

Du vet om att folk tar illa upp om man gör sådant. ??

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 20:54

Jaha nu passar det inte. Du brukar inte vara sen att själv snyta till folk här på bloggen. Det kan väl inte vara så att fruktan är större än frikopplingen?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 21:05

Frikoppling?? Tänker inte ställa mig och skrika, jag hatar doping på närmaste gym heller. Det verkar korkat för mig, men tydligen inte för dig. Om du har svårt att skilja på saker som man (FÅR) göra, men inte är så smart att göra, kan du få en lista av mig. Har inget med ideologi eller religion att göra, bara självbevarelsedrift.

 
Ingen bild

Exilenskalman

6 januari 2014 21:53

@Mats (ateist). Om nu islam är en så fredlig och tolerant religion och de som bekänner sig till den religionen är såna hyvens människor så borde det väl inte vara några problem?

Att leka rondellhunden Muhammed har väl ingen tagit skada av?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 21:59

Menar du att killarna på gymmet är onda??

Tro mig, det räcker med en förolämpad person.

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 22:07

Hmm bara självbevarelsedrift. Det verkar var mycket saker i det nya Sverige man får akta sej för menar du? Gör en lista du men jag tvivlar på att du får ihop en trovärdig sådan som inget har med ideologi eller religion att göra. Undrar vem som kan illustrera Muhammed rondellhunden utan att bli hotat till livet i vårt fd fria land.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 22:18

matspp.

Nr 1. smyga om kring utanför dagis några dagar i följd utan att ha någon anknytning. Har inget med politik eller religion att göra. Kan resultera i brutna ben.

Nr 2. Vara stor i käften på krogen.

Detta är banala saker, är den trovärdig nog ??

Om du åker till amerikanska södern och skriker att du är för abort, kommer dom krista förmodligen skicka dig på en själavandring tillbaka till Swedala, dina egna ättlingar.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 22:34

matsapp. Jag håller med om att det är förjävligt att man inte kan rita en rondellhund utan att bli hotad. där är vi väldigt överense.

Men om man har facit. Att agerar man på ett visst sätt, så blir någon förolämpad, av någon anledning. Om man inte har, någon som helst vinning att agera på det sättet. varför agera. Bara för att man (KAN)? .

Bara för att jag inte tror på religion, betyder inte, att jag inte skall respektera dom som gör det.

Om du vet (facit) att drar du handen på knivseggen så skär du dig. Varför skall du då dra handen. Och varför dra den helt utan anledning.

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 22:48

@ateist
Din lista är ganska trovärdig även om du också fick gå utrikes.
Undrar forfarande vem som kan illustrera Muhammed rondellhunden utan att bli hotat till livet i vårt fd fria land?
Spelar du dopad broiler på stadens torg blir du hotat då?

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 22:57

@ateist
Nej man behöver inte reta upp folk bara för man kan.
"Är man rädd om liv och lem bör man inte göra satir om islam, säger den brittiske skådespelaren Michael Palin samtidigt som han påstår att samhället blivit mer politiskt korrekt och folk mer lättkränkta." Det är alltså mer så att när fria konstnärer och skådespelare inte längre kan agera sjävständigt så dras hela nationer med i fallet.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 23:04

Om jag vet att Broilern blir förolämpad, av något jag tänker säga till honom, (som tex. vilken ful tjej du har.) denna kommentar tjänar ingen på att jag yttrar, heller hur ? Så varför måste jag säga den, och speciellt när jag vet vad jag riskerar.

Men men, du har rätt. har man laglig rätt så har man.

Och för att svara precis rakt av på din fråga. Alla har den rätten, dom riskerar konsekvenser. Om du förolämpar min dotter riskerar du samma sak. Men varför skall du det.

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 23:15

@ateist
Broilern blir säkert förolämpad om man säjer något ofördelaktigt till honom. Även andra enskilda personer lär bli arga om man säjer något ofördelaktigt till dem. Men här handlar det ett skämt av en icke levande figur. Det har medfört att samhället blivit mer politiskt korrekt och folk mer lättkränkta enligt Palin. Och visst är det så.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

6 januari 2014 23:23

Tycker som dig i stora drag. Men vet man att folk blir förolämpad, av vilken dålig anledning de må vara. Så brukar jag lägga det i respekt högen, och inte hålla på och peta och ifrågasätta anledningen. Sov gott, nya argument i morgon. =)

 
Ingen bild

matspp

6 januari 2014 23:46

@ateist
Ja som privat person är det helt ok att lägga div förolämpningar i papperskorgen. Men när fria konstnärer och skådespelare inte längre kan agera sjävständigt så dras hela nationer med i fallet. Det har medfört att hela samhället blivit mer politiskt korrekt. Ja nu är det dags att knoppa ))

 
Ingen bild

World Traveller

7 januari 2014 04:19

@Mats ateist

Jag kanske ställer samma frågor gång på gång men jag har ännu inte fått ett svar från er. Betyder det att ni inte har några argument mer än de vanliga 'rasist' och nazist'´. Varför är det så svårt för er att svara på enkla frågor och försöka föra en civiliserad diskussion? Men ok, vi får väl spela på era villkor och bara köra med personliga påhopp och bete oss som småbarn i sandlådan eftersom det är det ni vill tydligen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se