thoralf

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2013

POSITIV PLENIFRI VECKA

Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2013 23:16

En fantastisk avslutning på landskampen och på dagen men även på veckan.


Det har varit en plenifri vecka i riksdagen så jag har kunnat vara på hemmaplan. Vi har haft styrelsemöte i distriktet, en valkonferens, medlemsträffar och en pubkväll med medlemmar. Dessutom har jag varit tillbaka några dagar på mitt gamla jobb och besökt två av mina gamla kunder som jag inte besökt på ca ett år.


Det bemötandet jag fått ute hos dessa kunder har varit fantastiskt roligt. Även besökt min demenssjuke far och träffat gamla vänner från min uppväxt och bemötandet har varit lika positivt där med grattis önskningar till mitt politiska engagemang och lyckönskningar inför nästa år och det kommande valet. Vi, SD har ett väldigt starkt stöd ute bland vanligt folk i Kalmar län.


Några fina namn är också på väg in i partiet. Det kommer säkert ge oss uppmärksamhet när det blir offentligt.


Jag vet inte om jag någonsin fått så mycket positiv feedback som politiker under en vecka. Samtidigt har det varit väldigt roligt att få känna på mitt gamla jobb igen och de problem som man omedelbart ställs inför med krånglande system och kundernas önskemål.


Med tanke på hur vissa politiker i riksdagen bemöter mig och SD har det varit en befrielse denna vecka. Samtidigt kan man ju ställa sig frågan varför man väljer riksdagen när man skulle kunna jobba i en helt annan miljö med människor som uppskattar vad man gör på jobbet. Dessutom skulle man slippa journalister som i många fall bara vill ställa till ”jävelskap” i alla lägen, det gäller dock inte några av de lokala journalister.


Inatt sover man säkert riktigt gott. Hoppas alla mina läsare också sover gott och får en trevlig helg. Jag tror jag kommer ha ett leende på läpparna hela helgen ;-)


UPPDATERING!


Intressant att artiklar om SD blir mest lästa! Väldigt många blir arga över att SD inte behandlas med samma respekt som andra partier.


  
ANNONS
 
Ingen bild

Martin

11 oktober 2013 23:30

Ett sånt fint inlägg! Tack för trevlig läsning!

 
Ingen bild

Tommy

11 oktober 2013 23:48

Vad kul att du fått lite positiv input.
Ja vilken match, vilken underbar stämning på Friends.
Fantastiskt Zlatan Ibrahimovic. Vilken kung han är...
Dessutom mörkhyade Martin Olsson som gör sin bästa landskamp och mannen med det svåruttalade namnet som var bäst i första halvlek.

 
Lassekolja

Lassekolja

11 oktober 2013 23:56

Glädjande även för oss (bloggläsande Sverigedemokrater) att Du har haft en bra vecka! Jag kan inte förneka att jag blir "lite" nyfiken på de "braiga" namnen, som är "på väg in". Jag tror alla Sverigedemokrater upplever förmodligen den mest spännande tiden någonsin, åtminstone politiskt! Vi alla, Du också Thoralf, sover gott om natten, eftersom vi aldrig hycklar och tvingas fundera över vad vi sagt och inte sagt, eftersom vi Sverigedemokrater konsekvent håller oss till både sanningen och verkligheten. Man undrar onekligen hur många PK-"journalister" mår innerst inne och om dom öht somnar på nätterna, när dom ligger och funderar över all dynga dom lurar i svenska folket!?!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Helene

12 oktober 2013 00:04

Härlig läsning Thoralf. Hoppad du får en riktigt skön helg. Jag kommer garanterat få det. Fick hem Satis polito i veckan. Signerad av Jimmie Åkesson! :-)

 
Ingen bild

Mikael

12 oktober 2013 00:26

Blir nyfiken på de nya namnen. Förstår att det inte är offentligt än. Kan du kommentera om det är lokala förmågor eller om dessa namn är aktuella att stärka SD på riksnivå?

 
Ingen bild

Jenny K

12 oktober 2013 00:42

Jag gläds med dig Thoralf. Härligt att Kalmar har så många som är positiva till SD. Du har gjort ett bra valarbete där. Det händer mycket spännande saker nu i europa med ett ganska abrupt uppvaknande. Hoppas att svenskarna också börjar inse vart vi är på väg med nuvarande politik och att det inte spelar någon roll om man röstar höger eller vänster.
Jag tycker mig ana en ljusning i horisonten.

 
Ingen bild

Magentan

12 oktober 2013 01:38

Thoralf skriver: "Några fina namn är också på väg in i partiet. Det kommer säkert ge oss uppmärksamhet när det blir offentligt."

Oj, vad nyfikna vi blir. Hoppas och tror att många fina människor är på väg in i SD-partiet runt omkring i hela landet.

Jag har också börjat läsa Jimmie-boken och har hunnit ca en 3-del in i den. En mycket bra och upplysande bok om en "vanlig människa" som axlar en stor börda.

Det är verkligen fruktansvärt att fina och kunniga människor för ett folkvalt riksdagsparti, som vill rädda Sverige och dess befolkning från den pågående galopperande vansinnesutvecklingen, ska behandlas så vidrigt respektlöst och lögnaktigt av i stort sett hela medie- och kulturetablissemanget och stora delar av 7-klöverpolitikerna, plus deras långa yviga svans av hjärntvättade svenskar.

Ute i Europa har alltfler väljare vaknat till sans och börjat uppfatta vad som pågår. SD:s systerpartier går framåt med stormsteg. Ska svenskarna också hinna vakna innan det är för sent?

Liksom Jenny K ovan tycker även jag mig skönja en ljusning i horisonten.

 
Ingen bild

Svenne

12 oktober 2013 05:51

OT/ I Aftonbladets artikel om kampanjen "Sverige räcker till för oss alla" finns ett antal bilder på personer som stödjer detta jippo. Bland dessa tycker jag mig se den socialdemokratiske bloggaren Marcus Arnesson som hade vissa kulinariska planeringar angående "Blondinbella", men jag lyckades inte hitta honom bland dem som skrivit under. Om det är han på bilden så kan man väl undra om AB har för avsikt att försöka rentvå honom från anklagelserna om blogghat.

Kolla gärna genom att googla på "oss alla" så hittar man tidningsartikeln.

Jag undrar vad som menas med "oss alla" i kampanjen. Är det vem som helst som bor varsomhelst på jordklotet, eller gäller det oss alla här i Sverige? Kan kampanjmakarna själva ge ett vettigt svar på detta?

 
Ingen bild

kalle

12 oktober 2013 06:58

är det nån som sett nån med svart jacka ? lämna i så fall, detta tips till politisk korrekt polis i Örebro!
http://na.se/nyheter/orebro/1.2242353-valdtaktsforsok-pa-vaster

 
Ingen bild

kalle

12 oktober 2013 07:02

http://na.se/nyheter/orebro/1.2242353-valdtaktsforsok-pa-vaster
tangenterna [ctrl] + [c] för att kopiera länken och sedan [ctrl] + [V] för att kopiera in i webbadressfältet

 
Ingen bild

mom-61

12 oktober 2013 07:27

Åh, vad glad man blir att läsa detta hoppfullingivande blogginlägg. Det är förundransvärt hur du/ni står ut! All heder åt alla er som jobbar aktivt för Sveriges bästa! Nya tider väntar och det känns onekligen bättre och bättre att ha valt sida. Tack för att du Thoralf mfl. har öppnat ögonen på fler och fler människor. I can see clearly now................. =)

 
Ingen bild

Argus

12 oktober 2013 07:40

@Svenne: Riktig iakttagelse, vilket är deras budskap?

"Det blåser en farlig främlingsfientlig vind över Sverige." Jag vill påstå att det blåser en dödlig svenskfientlig storm över landet. Det jag upplever är inte att gemene man hatar utrikesfödda utan att man är less på att alltid plocka upp notan och ändå stå sist i kön och att man är less på människor som inte kan uppföra sig.

Vi lär våra barn och ungdomar hur man uppträder men de som kommer hit förväntas lära sig själva vilket är omöjligt om man bosätter sig i en enklav och aldrig kommer ut i arbetslivet. Är detta då "vårt" fel? Nej naturligtvis inte, vi har helt enkelt inte längre behov av lågutbildad arbetskraft i den omfattning som invandringen ger. Det enda resultat som den ohämmade invandringen ger är högre kostnader för skattebetalarna och inte bara på kort sikt utan i än högre grad på lång sikt. Ta 50 000 – 100 000 personer per år och multiplicera det med 5 – 10 miljoner per individ och addera det senaste kvartsseklet så förstår alla med ett uns av tankeförmåga varför ”Svensson” är motsträvig. Utan att nämna några siffror hade vi kunnat betala av vår statsskuld några gånger om samt livnärt ett mindre land i Afrika för de pengarna.

Varför skriver då 489 personer under ett idiotiskt upprop som detta? Två orsaker skulle jag tro; för det första så står någon eller några personer med kemisk obalans i hjärnan bakom. Daniel Västfjäll, professor i kognitiv psykologi vid Linköpings universitet kan förklara det bättre: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4074&artikel=5670687 Bevekelsegrunden för de andra är att man inte kan säga nej till en sådan förfrågan i dagens Sverige. Se vad som hände Stefan Gunnarsson när han tackade nej att medverka i en enkät i Norrbottenskuriren: http://www.kuriren.nu/nyheter/?articleid=6630631

Varför är då ”Svensson” invandringskritisk då? Det är inte ”Svensson”, Sverige har haft invandring sedan inlandsisen drog sig tillbaka senaste gången och i rätt stor omfattning mellan 1940 och 1969 utan de problem som vi ser idag. Det är dessutom väsentlig skillnad mellan de som kommit för att skapa sig en framtid och de som vegeterar på vår välfärd utan en tanke på att själva bidra. Den andra faktorn är att de som kom tidigare anpassade sig till stora delar efter rådande kultur förutom vissa särdrag som också bidragit till den svenska kulturen. De som kommer nu kräver tvärtom att alla andra ska anpassa sig och det beror, tror jag, mycket på att många av dem har en annan religiös rot som säger att de är mycket bättre än de med annan religiös rot. Verkligheten visar annat, inga vetenskapliga eller humanitära framsteg att tala om på över 1400 år säger det mesta.

Men kulturmarxisternas och globaliseringsorkestrerarnas agenda är på väg att brytas i land efter land i Europa. I de flesta utsatta länder ligger nu de EU- och invandringskritiska topp tre och även om man inte nått fram till taburetterna så har man åstadkommit eller kommer att åstadkomma en förändring i den politiska linjen, förutom i Sverige då där man (läs Reinfeldt) gör tvärtemot, stick i stäv både med folkvilja och partiprogram. Det kommer därför att bli så skönt att ge Fredrik respass från både Rosenbad och Sagerska palatset.

 
Ingen bild

Tompa

12 oktober 2013 08:09

Tack för ett enastående arbete Thoralf.
Jag delar din uppfattning om att acceptansen för SD generellt ökar hela tiden.

I de kretsar jag rör mig i mitt arbete så vet jag flera som tidigare har varit starkt kritiska mot SD som nu uttryckt sig att "SD har nog rätt iallafall". Jag är inte sen med att hålla med och att det finns inget andra vettiga alternativ idag.

Jag har en bekant, högt uppsatt chef i en rikstäckande affärskedja, som har alltid har försvarat Reinfeldt. Efter Reinfeldts Almedals tal där Reinfeldt deklarerade att han gärna släpper makten till sossarna och samtidigt hyllade Mona Sahlin för sitt SD hat.

Jag minns min bekants tomma blick och när han säger "Reinfeldt måste ha blivit galen". I samma ögonblicket säger han bestämt att i nästa val så blir det SD.

Jag höll naturligtvis med honom och var tydlig med att det är vi, här och nu, som måste göra något för våra barn och barnbarn. Det är vi tillsammans som måste "normalisera" att det är ok att rösta på SD som den naturligaste saken i världen.

Trevlig helg Thoralf och ni andra Sverigevänner.

 
joffe

joffe

12 oktober 2013 09:04

Det är glädjande att en förnuftig,intelligent,normal och arbetsam Thoralf Alfsson under en hel vecka blev uppskattad och väl bemött.

Ganska fantastiskt i landet Sverige att denna ynnest skedde till en Sverigedemokrat som arbetar inom ett parti som vill och verkar för Sveriges bästa och en framtid för nationen.

Det kanske äntligen börjar tränga igenom i sömgångarkretsar i Sverige vad som händer i övriga skandinaviska länderna för att inte tala om den kolossala framgång som de islaminvandringskritiska EU rösterna framför genom skickliga partiledare som Nigel Farage, Gert Wilders och Marine Le Pen.

Man får leva på hoppet att media äntligen börjar skriva och tala om sanningar vad som VERKLIGEN händer i Sverige och utanför landets gränser. En folkomröstning om INVANDRINGEN är sedan länge behövligt. 7-klöverpolitiker i Sverige tycks leva i en drömbubbla!

Det är ett önsketänkande att någonting positivt ska ske. Hur många år till undrar man som mångårig utlandsboende med tillgång till NORMALA och ärliga nyhetskällor...

http://abhu

 
Ingen bild

Tommy

12 oktober 2013 09:40

@Joffe
Hur har du tänkt att folkomröstningen ska gå till?
Vilka alternativ ska man kunna välja?

 
Ingen bild

Nicklas

12 oktober 2013 09:46

Man fick ett leende på läpparna när man läste detta inlägg, mycket trevligt! :)

Kämpa på Thoralf.

 
Ingen bild

S-e karlsson

12 oktober 2013 09:55

Folkomröstning om invandringen , hur enkelt som helst ,en ruta på skatt sedeln ja eller nej , nog den billigaste folkomröstning som går att göra om viljan finns !

 
Stefan K

Stefan K

12 oktober 2013 09:55

Ja du Thoralf, vem sov inte gott efter en fredag tillsammans med goda vänner och Sveriges härliga seger. Anders Svensson, den gamle mannen, gjorde åter en suverän insats och visar att man inte är slut som idrottsman efter 30.

En annan och minst lika intressant sak är diskussionen i onsdags mellan en moderat och en socialdemokrati angående flyktingmottagandet.
Lyssna särskilt på det som socialdemokraten säger.http://petterssonsblogg.se/2013/10/12/vad-ar-det-socialdemokraten-sager/
Är inte detta vad SD hela tiden förespråkat och som syrierna uppenbart själva vill ha?
Det verkar som att SD har rätt igen och att andra partier innerst inne inser detta.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Stefan K

12 oktober 2013 09:57

Ack ja, vet ej varför "säger" kom med i länkadressen, så här är den korrekta.
http://petterssonsblogg.se/2013/10/12/vad-ar-det-socialdemokraten-sager/
Visst låter det intressant?

 
Ingen bild

Jenny K

12 oktober 2013 10:26

OT, men apropå opinionsinstitutens bojkott av SD.

Kan inte SD förutom Sentio köpa in opinionsmätningar från Finland?
Finnarna tycker Sverige har blivit ett idiotland och skulle säkert inte manipulera siffrorna. Dessutom är finnarna mycket noggranna och vill i regel göra ett gott arbete.

 
Ingen bild

Sladden

12 oktober 2013 10:39

Din beskrivning av riksdagen bevisar bara att det vore en välgärning för Sverige att minska antalet ledamöter till 149.

 
Ingen bild

Lärare

12 oktober 2013 11:23

Tack Thoralf för din berättelse. Man bli så glad, främst för din del men också naturligtvis för alla SD:are och övriga svenskar.

Har också i min kommun fått in många "vassa namn", som säkert kommer chocka en del sjuklövermänniskor.
Vi är riktigt på gång nu, det känns och hörs ute i bygderna.

 
Ingen bild

Olle

12 oktober 2013 11:38

test

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 oktober 2013 11:39

test

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 oktober 2013 11:41

hej

 
Ingen bild

Magentan

12 oktober 2013 12:29

@ Argus

Mycket bra kommentar. Tack för den.

 
Ingen bild

Magentan

12 oktober 2013 12:43

EU:s ersättning till Cecilia Malmström (FP) motsvarar 40 miljoner kronor!

Folkpartisten Cecilia Malmström får en mycket god ersättning från EU för sin kamp för att genom gigantiska folkförflyttningar fylla upp Sverige och övriga EU-länder med muslimer från Afrika och Mellanöstern. Tidningen Dagens Industri har gjort en sammanställning över Cecilia Malmströms ersättningar för sin nuvarande tjänst som EU-kommissionär med ANSVAR FÖR ASYL- OCH MIGRATIONSFRÅGOR samt arbetet mot den organiserade brottsligheten:

Citat från DI:
"I februari 2010 tillträdde Cecilia Malmström som EU-kommissionär för inrikesfrågor. Bland annat ansvarar hon för asyl- och migrationsfrågor samt EU:s arbete mot den organiserade brottsligheten."
[...]
"Cecilia Malmströms samlade ersättning efter fem år som kommissionär landar därmed på totalt 20 miljoner kronor efter skatt, där lönen står för hälften och fallskärmen och pensionen för den andra hälften. Det motsvarar en svensk ersättning före skatt på drygt 40 miljoner kronor."
[...]
"Antonio Gravili, talesperson för administrativa frågor inom kommissionen, säger att den rådande lönesättningen är nödvändig för att locka till sig rätt kompetens."

Läs mer här:

http://www.di.se/artiklar/2012/12/10/40-miljoner-kronor-till-cecilia-malmstrom/?flik=

 
Ingen bild

Magentan

12 oktober 2013 13:20

Eva Hamberg, teologie och filosofie doktor samt professor emerita i migrationsforskning har nu, efter 25 års tjänst, avsagt sig sitt prästämbete och meddelar sitt utträde ur Svenska kyrkan!

Från Avpixlat:
"Ute i världen förföljer och mördar muslimer kristna systematiskt och bränner ned deras kyrkor. Här hemma anställs imamer i Svenska kyrkan och politiskt korrekta ärkebiskopskandidater vågar inte säga att Jesus är viktigare för dem än Muhammed. Detta har fått en av Sveriges ledande teologer att ledsna, avsäga sig sitt prästämbete och meddela utträde ur Svenska kyrkan."

http://avpixlat.info/2013/10/12/teolog-lamnar-svenska-kyrkan-efter-att-muhammed-jamstallts-med-jesus/#disqus_thread

 
Ingen bild

Essendon

12 oktober 2013 13:35

Angående att sova gott.
Den bästa huvudkudden är ett gott samvete sägs det.

Då kan man ju undra hur Sju-Klöverpolitiker och Svenska Journalister kan sova över huvud taget...

 
Ingen bild

Göran

12 oktober 2013 13:48

@Essendon !

Det gör de inte heller. De fyller dygnets tjugofyra timmar med att fundera på nya jävelskap för att skapa söndring och splittring bland genuina svenskar.

 
joffe

joffe

12 oktober 2013 13:54

Tommy mfl ang.FOLKOMRÖSTNING

Med de tekniska resurser som står till buds idag är det inga problem att arrangera en folkomröstning i Sverige.

ALLA, utom förblindade politiker och pk-journalister, som lever i den VERKLIGA världen ser ju det katastrofala resultatet av en helt vettlös, kravlös,överdimensionerad invandring i förhållande till Sveriges resurser. Detta från menaländer som aldrig skett förr.

Redan nu och för all framtid kommer en för frikostig invandring som sker vålla konflikter och orättvisa på "Sveriges planhalva". Framtida resurser för förr normal mänsklig service för etniska svenskar som jobbat ihop resurserna kommer beskäras än mer. Politiker har via öppen reklam inbjudit allt för många gökungar till boet. Vilken rätt har FOLKET gett till detta?

Varför flyttar svenska ungdomar till Norge och söker jobb och Sverige kör med en falsk invandringspolitik i arbetslöshetstid?

Hela EU-blocket står i gungning och svenska politiker blundar.

I Schweitz hade man en folkomröstning om invandring och 78% sa nej tack till invandringen.

Kom till sans och lyssna till folket genom en omröstning. Vi har haft folkomröstning förr och denna gång må de styrande väckas till liv. Det har gått för långt.

http://abhu

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

12 oktober 2013 15:07

"Några fina namn är också på väg in i partiet. Det kommer säkert ge oss uppmärksamhet när det blir offentligt."

Ja, det är ju många främst moderata politiker som gått över till Sverigedemokraterna, men kommer det några riktiga kändisar som också går över så kommer det att få en enorm effekt!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Skånepåg

12 oktober 2013 18:42

Hmm!

"fina namn på väg in i partiet." Det där uttrycket "fina namn" gillar jag inte. Kan tolkas på flera sätt och ett annat uttryck hade varit beydligt bättre passande.

 
anette

anette

12 oktober 2013 18:47

Jag hoppas på Stefan Torsell
Ha en bra helg Toralf, det är Du värd

http://vera

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 oktober 2013 13:05

Det finns många som har fina namn i Högsby kommun , exempelvis moderater som kanske har tänkt till ! Kan det vara det som Lärare avser ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se