thoralf

Direktlänk till inlägg 25 september 2013

INTE LÄTT ATT VARA POLIS

Av Thoralf Alfsson - 25 september 2013 12:02

I dagens samhälle är det minsann inte lätt att vara polis. Hur man än agerar från polisens sida riskerar man att pk-media skriver negativa artiklar med svarta rubriker.


Svensk polis beskylls för att vara ineffektiv och ha en väldigt låg uppklarningsprocent när det gäller vardagsbrottslighet. Polischef Bengt Svensson åkte för något eller några år sedan runt till de olika polisdistrikten och krävde bättre resultat. De extra resurser som tillkommit inom polismyndigheten har till väldigt stor del hamnat i storstadsområdena, knappast i de mindre polisdistrikten på landsbygden som t.ex Kalmar län, där det istället förväntas en minskad personalstyrka på grund av de ekonomiska ramarna. När sedan polisdistrikten tas bort och det bara skall finnas ett distrikt i hela landet kommer landsbygden åderlåtas än mer på dessa resurser.


Hur skall polisen kunna förebygga brott om man inte får föra register över vissa kategorier av befolkningen som är överrepresenterad i brottsstatistiken?


Hur skall polisen kunna lösa brott om man inte får bedriva underrättelseverksamhet och kartlägga kriminella grupperingar?


Hur tror ni Säpo jobbar med de islamister vi bevisligen har boende i vårt land? Jag är helt övertygad om att det finns mycket gällande släktförhållande registrerat hos Säpo och hur dessa personer reser inom landet och utomlands. Något annat vore mycket förvånande!


Hur kartlägger polisen och Säpo de olika MC-gängen i Sverige?


För mig är det en självklarhet att polisen och Säpo samlar in uppgifter som registreras och används i kommande utredningar eller till förebyggande verksamhet. Samtidigt förutsätter jag att dessa register hanteras på ett ansvarsfullt sätt så att de inte läcker ut till obehöriga och att de endast används till det de är upprättade för.


I Malmö omsätter den svarta verksamheten ca 5 miljarder kronor årligen enligt ansvariga kommunpolitiker i Malmö. Hur skall man kunna bemöta denna kriminella verksamhet om man bakbinder polisens möjligheter att kartlägga grupperingar som ofta lever i ett parallellt samhälle, utanför myndigheternas kontroll? Enligt samma kommunpolitiker skulle ca 12000 av Malmös invånare inte förekomma i de normala myndigheternas register. De deklarerar ingen inkomst men har heller inga bidrag eller andra ersättningar från samhället, utan lever i ett parallellt samhälle med helt andra regler och normer.


När det gäller det aktuella fallet med romer handlar det inte om några hemliga uppgifter utan endast personuppgifter som finns att tillgå på nätet för vem som helst genom t.ex hitta.se eller ratsit.se enligt vad jag uppfattat av de uppgifter som finns i media. Det som polisen sedan gjort är att lägga till släktförhållande. Läs artikel i DN.


Faktum är ju att många privatpersoner lägger upp sin släktforskning på nätet idag.


Vill vi att polisen skall bli mer effektiva i sin verksamhet och att det blir fler personer som lagförs för brott i vårt land så får vi nog tyvärr acceptera att polismyndigheten registrerar personer efter vissa typer av grupptillhörighet, även om en av dessa faktorer kan handla om utländsk bakgrund.


Jag förutsätter att alla vill leva i ett så tryggt samhälle som möjligt och då måste våra myndigheter inom rättsväsendet ges de allra bästa förutsättningarna för att lyckas med att ge oss ett tryggt samhälle. Idag har vi ännu inte kommit dit! Utan utvecklingen går snarare åt fel håll. Ivrigt påhejad av de politiskt korrekta i vårt land.


UPPDATERING!


Jag blir minst sagt beklämd när jag läser artiklarna i media. Jag har inte någonstans sagt eller skrivit att det är ok att registrera enbart på etnicitet. Falskheten i media är besinningslös!


Var någonstans i texten går jag emot min partiledare Jimmie Åkesson? Det vill jag gärna ha svar på.

Aftonbladets artikel är precis vad jag förväntar mig från tidningens journalister. Så långt ifrån verkligheten i mitt blogginlägg som möjligt och med deras egna vinklingar. Min rubrik är "Inte lätt att vara polis". Givetvis utelämnar Aftonbladet mycket av innehållet i mitt blogginlägget.


Jag hoppas däremot att mina läsare förstår meningen med blogginlägget, det som Aftonbladets journalist inte begriper.


Några intressanta blogginlägg som berör samma fråga.


http://cornucopia.cornubot.se/2013/09/media-och-journalister-kartlagger-efter.html


http://cornucopia.cornubot.se/2013/09/omvand-rasism-och-moralpanik-stoppar.html#more


Läs även detta från polisen Peter Springare, Rotelchef, Örebropolisen

http://na.se/asikt/debatt/1.2222451-springare-varfor-ansluter-sig-rikspolischefen-till-drevet-


Lyssna på Peter Springare i Studio Ett


 

 
 
Ingen bild

Jimmy

25 september 2013 13:20

Kan inte annat än att hålla med.

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 13:28

Första försöket till ett inlägg fungerade inte som vanligt.

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 13:30

ustitieminister Beatric ASk (B.A.) har nu bett romerna om ursäkt. När tänker B.A be alla svenskar om ursäkt för att den svenska polisen inte fungerar på rätt sätt. De kan inte klara upp mord brott och annat utan har den sämsta uppklarningsförmågan. Polisen missar till och med när det finns bevis!!!

B.A ber romerna om ursäkt för att de finns i ett REGISTER. Men alla som ligger begravda här i landet som offer i oupplösta mordfall. När tänker hon be dem om ursäkt. DET lär aldrig inträffa eftersom de är svenskar.

Som svensk är du utrotningshotad i alla så kallade svenska lagar. I första hand sätts invandrare, romer, asylanter och andra före den svenska befolkningen.

Det enda en svensk duger till numer är att öppna plånboken eller börsen och betala för alla dessa som inte är svenskar.

Dags för B.A att minnas att det finns svenskar i detta landet och inte bara gapande och krävande romer!!!

 
Ingen bild

Lärare

25 september 2013 13:53

Kanske finns det en anledning till registret:)?...

 
Ingen bild

Nyktert objektiv

25 september 2013 13:57

Aftonbladet intervjuade ett par 22-åriga 3-barnsmammor...
Självklart är det av intresse för polisen att kartlägga vilka papporna är!

 
Ingen bild

Saltholm

25 september 2013 13:57

Äntligen en klok person med inflytande som håller huvudet kallt och som talar klartext. En person som ska ersätta dagens virrhjärnor om ett år.

 
Ingen bild

SM811

25 september 2013 14:04

Självklart skall polisen föra register.
Någon anledning måste det finnas.

 
Ingen bild

Johan

25 september 2013 14:06

Instämmer m Saltholm, alla gaphalsar borde fundera på hur underrättelsearbete fungerar!
Lägga pussel...
Vem känner vem? Vilka är släkt? Vem har barn med vem?

 
Ingen bild

Göran

25 september 2013 14:10

...."utvecklingen går snarare åt fel håll. Ivrigt påhejad av de politiskt korrekta i vårt land."

En ineffektiv polis, eller lagom effektiv sådan är grogrunden för skrämselbranschens verksamhet. Härvidlag finns börsnoterade företag som tjänar multum på att regeringens boskap får härja fritt i samhället. Därför utdöms så milda straff för egendomsbrott. De kriminella gör ju ingen "nytta" som inlåsta. Tänk Er om alla brott upphörde. Vem skulle vilja teckna stöldskyddsförsäkring ? Vem skulle sätta galler för fönstren ? Vem skulle anlita ett bevakningsföretag ? Vem skulle montera övervakningskameror ? Vem skulle byta till nya lås ? Detta är helt i linje med regeringens jobblinje. 
Ingen bild

Johan

25 september 2013 14:36

I en demokratisk rättsstat som Sverige bedöms människor efter sina gärningar, inte efter släktband. Något annat är otänkbart.

 
Ingen bild

Johan

25 september 2013 14:41

@Johan 14:36
Det har väl inte gjorts någon bedömning utan en kartläggning av släktskap/bekantskap mellan olika kriminella/misstänkta!

Det verkar som jag diskuterar med mig själv... Jag skrev inte inlägget 14:36...

 
Ingen bild

Johan

25 september 2013 14:45

Att däremot föra register över oskyldiga personer, frikopplat från en specifik brottsutredning, enkom för att de är släkt med en misstänkt brottsling är en helt annan sak. Det är naturligtvis oacceptabelt och blir än värre om registret är av sådan karaktär att det kan misstänkas att urvalet baseras på etnicitet. Om så sker, och om det dessutom drabbar barn, har något gått allvarligt fel. I Sverige har vi sen länge lämnat begreppet arvssynd bakom oss och varje människa ansvarar för sina egna handlingar.

 
Ingen bild

AWSvensson

25 september 2013 14:56

Expos heltidstillsatte spion Alex Bengtsson har nu efter ett idogt letande funnit något som med eget tolkningsföreträde skulle uppfattas som hämtat ur 30-talets Tyskland. Sanningen i sin tolkning har underordnad betydelse då agendan är att till varje pris misskreditera en Sverigedemokrat och speciellt en riksdagsman.

 
Ingen bild

Jerka

25 september 2013 15:02

Många i Sverige tycks inte ha förstått att brottsligheten i landet till stor del ändrat karaktär.
Borta är Dynamit-Harry och småtjuvar (dessa senare har till stor del ersatts av pundare som stjäl för sin dagliga sil)
Idag har brottslighet där man tjänar stora pengar vanligen klan- eller släktbakgrund, av samma anledning som kusingiftermålen, färre som delar på bytet..
Assistansbedrägerier, modebrottet just nu (tack 7-klövern för det upplägget) ger multimiljoner utan spec arbetsinsatser.
Den nya typen av svartjobbare, de importerade på "arbetskraftsinvandringbas", de undandrar säkert enorma belopp och är sannolikt från arbetsgivarens hemland och klan..
Fler exempel finns säkert och för att reda upp detta fordras kartläggning över interna kontakter inom släkt/klan något som orsakat att media gått i taket..
VILL man att polisen ska prestera något, eller inte?
Jag har den fullaste förståelse för om polismän tappar motivationen för jobbet!

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 15:23

Dagens andra försök till inlägg misslyckades också på Thoralfs blogg

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 15:24

Ingår dessa zigenare/romer som är anhållna av polisien också av Justitieminesterns ursäkt. Ber hon om ursäkt för att polisen gjort sit jobb på ett utmärkt sätt och satt fast dem.

Avpixlat skriver:
""Den 25-åriga kvinnan hölls inspärrad i 16 dygn i en lägenhet i Lund. Där misshandlades och våldtogs hon och fick håret avrakat. Gärningspersonerna var kvinnans tidigare make och tre släktingar till honom.
De tre släktingarna - två kvinnor, 30 och
47 år gamla samt en 30-årig man – har gripits av polis och anhållits medan ex-maken ännu är på fri fot."" från Avpixlat

http://avpixlat.info/2013/09/25/zigenarfamilj-frihetsberovade-misshandlade-och-valdtog-kvinna/

Statsministern Fredrik Reinfeldt vill nog ha det till den nya arbetslinjen och instämmer med Justitieministerns ursäkt.

 
Ingen bild

Jani

25 september 2013 15:27

Citat:""Hur skall polisen kunna förebygga brott om man inte får föra register över vissa kategorier av befolkningen som är överrepresenterad i brottsstatistiken?"

Har du en källa på det? Gärna en källa som är nyare än 90-talet.

 
Ingen bild

who

25 september 2013 15:29

Thoralf,

Ditt inlägg uppmärksammans på
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17540951.ab

Märklig inställning av media o polisen att ett spaningsregister inte får finnas!

 
Mattias

Mattias

25 september 2013 15:31

Södertäljenätverket är väl mig veterligen ett rent Syrianskt nätverk som både blivit kartlagt, spanat på och lett till åtal.

Inte hörde man någon skrika om det.

Gäller kartlägga rätt grupp bara........

http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6dert%C3%A4ljen

 
Ingen bild

Anders

25 september 2013 15:37

Det måtte vara lättare att vara bov.

 
Ingen bild

sarak

25 september 2013 15:37

Om man är svensk medborgare så är man ju registrerad lite varstans.Det är väl inte så märkvärdigt.Svensk lag säger att ungarna ska gå i skola.Då måste dom ju vara registrerade för att skolan ska kunna planera undervisningen. Vi är alla registrerade på något vis via personnumret--skolor-vård-bidrag-pensioner-skatter o.s.v Sen har det ju varit stora bråk på vissa platser och naturligtvis måste ju polisen veta vad dom håller på med för att kunna arbeta.
Bor man här så får man följa svensk lag.Gäller alla.

 
Ingen bild

Andreas

25 september 2013 15:39

Dataregistret var döpt till Kringresande.

"Polisdatalag (2010:361)

10 § Uppgifter om en person får inte behandlas enbart på grund av vad som är känt om personens ras eller etniska ursprung, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv."

Frågor på det?

 
Ingen bild

Kristoffer

25 september 2013 15:47

Så 2-åriga romer måste registreras för att polisen ska kunna ta fast brottslingar. Allvarligt?
Har förslag på en grupp som polisen borde registrera i stället: SD-väljare. Har svårt att tänka mig att romer eller någon annan minoritet skulle vara mer överrepresenterad i brottsstatistiken.

 
Ingen bild

sarak

25 september 2013 15:49

Hur ska skolan kunna hitta "kringresande barn" om man inte för något slags register? Vilken myndighet som håller i registret spelar väl ingen roll

 
Ingen bild

jan

25 september 2013 15:50

Att hönshjärnor som dig får bli politiker är ett under! bondlurk

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

25 september 2013 15:52

Med Thoralfs resonemang så är det även rätt att upprätta register över SD-anhängare. Med tanke på järnrörsdemokraterna och deras brottsliga handlingar så gäller det att registrera samtliga SD-anhängare i ett polisregister. Eller...???

http://ihuvudetpaahonen.se

 
Ingen bild

Göran

25 september 2013 15:57

Nu har trollen vaknat, men det gör inte så mycket. De spricker när solen går ner.

 
Ingen bild

Christian Andersson

25 september 2013 15:57

"Dataregistret var döpt till Kringresande.
Polisdatalag (2010:361)
'10 § Uppgifter om en person får inte behandlas enbart på grund av vad som är känt om personens ras eller etniska ursprung, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv."
Frågor på det?'

Vart vill du komma? En databas måste ha ett namn för att kunna skilja den från andra databaser. Så även denna relationsdatabas. Vad skulle databasen annars ha hetat? "Sammanställning av konkurrerande maffiafamiljer med likartad bakgrund?"
::
Det viktiga i sammanhanget är naturligtvis att polisen inte får benen undansparkade ännu en gång. De styrande i regering och riksdag kräver att polisen får får stopp på mordvågen i Göteborg. Hur det ska gå till förstår jag inte. Om de inte får spana på människor med utländsk bakgrund!


 
Ingen bild

Olandstoken

25 september 2013 16:02

Markku Ahonen har gett lobotomin ett ansikte, när man tror människan inte kan komma på mer dumheter så gör han fler inlägg som får en treåring att verka mogen.
JA Markku Expo och de andra vänstervridna för nog olagliga register över SD redan nu och det blir svårare och svårare då SD ökar konstant mycket tack vare sådana som dig.

Blev SD-männen åtalade och dömda för att de skulle försvara sig med järnrör mot Dano Akars OG-killar eller är det bara något du hasplar ur dig efter att nickat stolparna för många ggr?

Ja Polisen bör kunna ha register över alla kriminella vilka ska raderas om inga nya brott sker så jag håller med Thoralf och tycker polisen gör rätt 
Ingen bild

Markku Ahonen

25 september 2013 16:17

@Olandstoken är verkligen ett passande nicknamn på dig. När blev 2-åriga barn kriminella?

 
Ingen bild

Sanningen

25 september 2013 16:18

Skönt att någon vågar öppet säga hur det verkligen är, PK-media försöker alltmer inbilla folket om något annat än den korrekta sanningen.

Stå på dig Thoralf Alfsson!

 
Ingen bild

Johan

25 september 2013 16:21

Jag tycker inte Jimmies bebis ska in i register bara för att mamman är dömd för våldsbrott.

 
Ingen bild

Niclas

25 september 2013 16:25

Ingen vänder sig emot att man har register på kriminella, inte heller att man skriver ner vilka kopplingar de kan tänkas ha till varandra.

Men i det här registret så fanns det personer som inte var kriminella, precis som det fanns barn och sedan länge döda personer i det.

Det är där problemet ligger. Att A registreras för att han är kriminell är ok, men inte att man registrerar de oförvitlige B, C och D bara för att den tillhör samma familj eller folkgrupp som A. Precis lika lite som det vore okej att registrera Jimmy Åkesson, Thoralf Alfsson och Björn Söder bara för att de är med i samma parti som den för kvinnomisshandelsdömde Stefan Falktorp, ordförande för Sverigedemokraterna i Partille.

Vi ska inte registrera människor baserat på ras, folkgrupp, religion eller politisk tillhörighet. Vi ska registrera individer som begår brott eller som är på väg att begå allvarliga brott (såsom terrorhandlingar, mord eller grova rån).

 
Ingen bild

Christer A

25 september 2013 16:25

I lag förbjudet att registrera efter etnicitet!
Så det är bara att följa lagen.
Gäller alla!
SD också!

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 16:29

Hej alla nya läsare! Välkomna hit från Aftonbladet och till sanningen! Sitt ned när ni läser, verkligheten och kommentarer från den kan bli omvälvande för er..!

Det blev till att släppa allt och skynda till datorn. Ingen ska sk-ta ner Thoralf utan att få mothugg.
Men dessa "krängta" människor kommer troligen att få en rejäl rekyl på sitt gnäll.
Vi hör nu bla. en polischef i Örebro börja försvara registret samtidigt som de nervöst politiskt korrekta, bräker som de andra i fårskocken.
Frågan man bör ställa sig är varför just denna grupp är i ett stort polisregister och inte tex. Thailändare, Norrmän, Samer, Tyskar eller någon annan grupp.
Frågan är också varför de inte trots månghundraårig närvaro i Sverige inte assimilerats in i vårt samhälle.
Måste också försöka citera ett inlägg på SVT Debatt:" den dagen Romer demonstrerar mot åldringsbrott, så" osv...
Eftersom jag själv är drabbad av brottslighet från just denna grupp, blir jag extra irriterad över alla "krängta".
Där var fö. också barnen inblandade på ett ytterst osmakligt sätt..

Nu när "drevet går" kan väl några journalister granska alla stora svarta Mercedes-bilar som verkar vara den nya "assesoaren". Vad har ägaren för jobb och familj? Har ägaren egentligen råd med denna bil?
Gräv, gräv! Om ni vågar och får...

 
Ingen bild

Peter

25 september 2013 16:31

Aftonblaskan är en vidrig sak - de ägs av Schibsted, som är en norsk stiftelse men som också ägs av ca 10 amerikanska Wall St banker? Varför har Schibsted amerikanska banker som delägare? Torde vara för att de kröver inflytande, om Schibsted ska kunna agera på en mediemarknad som domineras av några få.
För den oinsatte, ber jag googla på CFR; Council of Foreign relations (lägg till sökord som Rockefeller, Illuminati, banksters, NWO - annars kommer nog Google inte ge dig vidare mkt info)
Tillbaks till Aftonbladet; hur kan en blaska som denna, med tydlig "arbetarinrikting", tillåtas att ägas av "fienden", d v s kapitalister av värsta sorts som Goldman Sachs (som vissa hävdar styr våra regeringar)?
Hur kan kulturmarxisterna samt debatörerna på Aftonbladet tillåta att profiten samt tidningens inrikting styrs av Wall st?? Kan det vara så att kulturmarxism, tidigare kommunismen, går hand i hand med kapitalismen?
Svaret finns ofta i VEM eller VILKA som FINANSIERAR en rörelse ...
Wall St finansierade både Lenin, Trotskij, Stalin, Marx, t o m Hitler byggde upp en politisk makt, likväl krigsmakt med hjälp av rika bankirer som hade ett syfte. Ett syfte som är så djävulsk, att de flesta godhjärtade människor inte kan förstå att det finns en ond agenda.
Avslutar med; follow the money ...

 
Ingen bild

Joonas 《Teddy》Karlsson

25 september 2013 16:31

SD.. Och alla andra nazistiska och ras fientliga kan väl ta och stoppa upp nåt obekvämt i bakre regionen!

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 16:32

Byter fö. omedelbart tv, eller radiokanal när Ullenhag startar med sina floskler. Nu värre än vanligt...

 
Ingen bild

Stefan

25 september 2013 16:32

Nu får vi nog försöka nyansera oss lite. Det är självklart fel att registrera människor som kriminella bara för att de tillhör en viss folkgupp eller släkt/klan. Men, om ett kriminellt nätverk består av människor som uteslutande tillhör samma folkgrupp eller klan så måste man ju kunna registrera dessa för att kunna kartlägga eller förhindra kriminell verksamhet. Man får ju inte bli så politisk korrekt att man låter bli att registrera kriminella bara för att de tillhör en minoritetsgrupp. Självfallet ska man bara registrera personer som man reellt misstänker för brott eller som kan tillföra något till en utredning som vittne el.dyl Om det är, som det framställs i media, så att man registrerat släktingar till kriminella bara för att de är släkt utan att vara misstänkta för brott så är det naturligtvis fel. Att registrera barn till kriminella är också fel. I media så är ju oftast alla under 18 år barn så man får väl ta uppgifterna om registrerade barn med en nypa salt, ungdomsbrottslingar kan ju också ingå i kriminella nätverk.

 
Ingen bild

Christian Andersson

25 september 2013 16:35

"I lag förbjudet att registrera efter etnicitet!
Så det är bara att följa lagen.
Gäller alla!"
::
Här gäller det registrering efter kriminalitet inte etnicitet. Om polisen inte får spana på kriminella med utländsk bakgrund kan vi lika gärna lägga ned hela den polisiära verksamheten.
::
Vad är det för register som SD för? Tänker du på medlemsregistret? Där kan du nog vara lugn, där finns säkert olika etniciteter.
::
Spänn av!

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 16:36

Joonas "Teddy" Karlsson...
Tror du att den nu utpekade gruppen är helt positivt inställda till de utanför gruppen?

Läs också mina inlägg om Nazismen och Kommunismen om du hittar dem. Där kommer dina förutfattade åsikter att malas ned, hårt och brutalt.

 
Ingen bild

Farbror Sven

25 september 2013 16:41

Jag är ytterligt nyfiken på vad dessa romer kommer att få i skadestånd för att dom diskriminerats ! Den utredningen kommer nog inte att ta nästan 10 år och till en kostnad av 50 miljoner som det tog för oss som tillhör de Vanvårdade och bortglömda och ändå är det nästan 40% av oss som får avslag på våra ansökningar om ersättning , allt beroende på att det tillsats såna som inte har behövt fara illa på något vis i sitt liv , gamla pensionerade domare bla !

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 16:42

Om person A har barn med person B, så är det självklart ok att notera detta barn.
Om då person A smugglar in vapen i Sverige och person B utför åldringsrån, är det än mer viktigt att notera barnets existens. Åker både A och B, fast och hamnar i fängelse blir barnet ett fall för sociala myndigheter och dess omvårdnad säkerställas.

 
Ingen bild

Farbror Sven

25 september 2013 16:48

Var på förmiddagen i dag på ett styrelsemöte där övervägande styrelseledamöter är Röda Korsare och fick slängt i ansiktet att invandringen är oerhört lönsam för Sverige , konstigt tycker jag för går man in på någon sanningssajt så kan man där läsa att den ena efter den andra av de kommuner som tagit emot många flyktingar , nu måste säga stopp på grund av att dom går på knäna !

 
Ingen bild

Mike

25 september 2013 16:55

Tack för en bra artikel, Vi behöver mer alternativ media....
PK-media gör mig spyfärdig

 
Ingen bild

UncleBob

25 september 2013 17:02

Markku Ahonen: Så fullständigt fel du har. Man undrar faktiskt om du måste göra dig till med så dumma kommentarer.

Nej SD-politiker är inte mer brottsbelastade än övriga partiers representanter. Enligt Expo hade de bara hälften så stor procentandel som ex. Vänsterpartiet. Sossarna var också mer kriminellt belastade i denna kartläggning, gjord av Expo.

För övrigt blev händelsen utanför McDonalds, då tre Sverigedemokrater tjafsade med Soran och hans kompisar, utredd av polis och åklagare.
Det framkom direkt att INGET "brott" hade begåtts. Alltså ljuger du (igen och igen) Markku Ahonen! Du blir mer och mer lik en mytoman Markko. Håll dig till fotboll och din egen blogg. Den behöver nån som läser den! ;)

 
Ingen bild

Niclas

25 september 2013 17:02

Hulda mk1: Barn till kriminella ska inte registreras av polisen, de skall självklart registreras av sociala myndigheter. Man måste skilja på vem och var personers intresse tillvaratas.

Det kan ju vara fint att smittskyddsinstitutet registrerar att A och B har svåra och smittsamma infektionssjukdomar men det innebär ju inte att polisen ska ha samma register (för övrigt har jag ingen aning om Smittskyddet får ha sådana register eller om det har det).

 
Ingen bild

Freddan

25 september 2013 17:04

Det enda register som behövs är ett för idioter... Ni som tycker att det är OK att föra register över folk som aldrig har gjort något - ni borde stå överst på listan. Att föra register över oskyldiga människor är ju som att säga att dom är skyldiga till brott som man inte är dömd för. Ni talar ju som ni har förstånd till....

Thoralf Alfsson

25 september 2013 17:11

Freddan

Hur många register tror du att du förekommer i? Var tror du hitta.se eller ratsit.se köper sina uppgifter ifrån?

Trots att du är oskyldig finns du i en rad register. Det första du hamnar i är folkbokföringsregistret, som nyfödd!

 
Ingen bild

Freddan

25 september 2013 17:07

Då kanske vi alla skulle finnas i register. Jag menar, det KAN ju hända att jag kommer att köra för fort någon gång i framtiden, bäst jag är registrerad då... Nåja, tur ni inte har något inflytande i politiken i detta land. Hoppas det förblir så....

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 17:10

Jag och många fler stödjer dig, Thoralf.

""Partiledare Jimmie Åkesson [SD] har tydligt tagit avstånd från polisens registrering av romer.
Men i dag går riksdagsledamot Thoralf Alfsson (SD) till myndighetens försvar på sin blogg.

"Hur skall polisen kunna förebygga brott om man inte får föra register över vissa kategorier av befolkningen som är överrepresenterad i brottsstatistiken?" skriver han.""från Aftonbladet

Optimist som är lägger jag in länken. Krona eller klave???


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17540951.ab

 
Ingen bild

Tobbe S

25 september 2013 17:13

@Johan, Andreas och Kristoffer
Jodå... arvssynden gäller än i dag. Åtminstone om den gangnar ens syften. Ett lysande exempel är drottning Silvias pappas ev samröre med nazismen. I det fallet tycker vänser-/media-/liberalt folk att arvssynden är mycket relevant. Fler exempel finns. Romer har starka familje- och släktband. Man kan kalla det för klaner och klanerna styrs hierarkastiskt av klanledarna. Släkterna kan liknas vid nätverk som är stora och omfattande. I det aktuella fallet har vi två rivaliserande klaner/nätverk som angriper varandra med grovt våld (finns dokumenterat via media).
Fråga: Hur kartlägger man två stora kriminella nätverk för att förebygga ytterligare våld?
Polislagen medger kartläggning där etnicitet är med som utgångspunkt i kartläggning, i undantagsfall och då det är relevant. Åtminstone om man skall tro på den intervjuvade juristen, från Datainsmlingsinspektionen, som uppträdde i gårdagens Studio Ett (SR P1).

 
Ingen bild

Gute

25 september 2013 17:14

Gratulerar till att Aftonbladet marknadsför din blogg bättre spridning kan du inte få, att journalisten vill vinkla inlägget väldigt negativt spelar mindre roll när det lockar nya läsare.

 
Ingen bild

Stora småland

25 september 2013 17:16

Joonas (Teddy) Karlsson , jag skäms över att du har samma efternamn som jag ,har röven och hjärnan bytt plats på dej ?

 
Ingen bild

Mikael Andersson

25 september 2013 17:16

Jag tycker att man måste registrera kriminella familjer,mc gäng, terrorister mfl
Så jag tycker att polisen har gjort helt rätt eftersom många romer är tjuvar?(har personligen blivit utsatt av Romer som tagit saker från oss) vad är många vet jag inte är det 1% ??eller över 50%?? går att ta reda på men ingen vågar göra detta, kanske var det många tjuvar på 80 talet men inte längre, hade varit intressant att veta.
Många romer är hederliga och underbara människor så även om det känns rätt av polisen känns det även fel men polisen har fler register ex olika gäng i malmö och södertälje
Jag stödjer polisen

Socialdemokraten Mikael

 
Ingen bild

Freddan

25 september 2013 17:17

Jo, men det är en skillnad mellan folkbokföringen och ett register som ska registrera presumtiva brottslingar. Folkbokförings registret ger inte folk en "stämpel"... Det finns en anledning till att lagar som reglerar detta finns till... Men, bara för att jag är negativ till din åsikt i detta fallet så betyder det inte att jag är negativ till ALLT som SD står för. Precis som du så tycker jag att mycket måste ändras inom svensk invandrings politik men fortfarande, men är oskyldig till motsatsen är bevisad - det är grundläggande för en rätts stat och då kan man inte föra register som detta, som utpekar folk som brottslingar bara för att dom har en viss bakgrund. DET är fel.

Thoralf Alfsson

25 september 2013 17:40

Bara för att jag skulle vara registrerad i ett register hos polisen är jag inte utpekad som brottsling. Det blir jag först efter en fällande dom vid vårt rättsväsende.

Jag registreras även vid en anmälan men jag är ingen brottsling bara för att någon gör en anmälan.

Jag är fälld för förtal, därmed i vissas ögon en brottsling. Jag anser dock att det jag skrev var korrekt.

 
Ingen bild

MrNail

25 september 2013 17:23

Inte fel med etnicitet och genetik då romer av födsel och ohejdad vana har förtvivlat svårt att skilja på ditt och mitt. Det vet vi alla människor som sysslat med någon form av affärsverksamhet i detta land. Det finns inte så mycket att tillägga helt enkelt!

 
Ingen bild

Numan Semsuri

25 september 2013 17:38

Typisk rasistisk tänkande. I såna fall bör det finnas riktlinjer för hur dessa register ska upprättas och hanteras. Och då bör även etniska svenskar också finnas med. Inte tror du att svenskar är mindre vålds-och brottsbenägna än romer. Inte vad jag känner till i alla fall. Så problemet är inte själva registret i sig utan att enbart en viss folkgrupp registreras...fattar du poängen din besserwisser?

 
Ingen bild

jur.kand

25 september 2013 17:47

Som flera påpekar är det ett lagbrott att föra register över personer baserat på etnicitet. Det finns inget undantag i den svenska författningssamlingen som ger lagutrymme för detta. Se t.ex PUL 13§ (SFS 1998:204) eller Polisdatalagen 2:10 (SFS 2010:361).

Om någon för register över barn kan det bara vara baserat på etnicitet. Det går inte att likställa med att föra register över t.ex MC-gäng eller "islamister" som Alfsson framfört i olika medier idag.

Detta är Sveriges Rikes Lag, "lagen". Om Alfsson anser att polis inte skall följa lagen så bör han vara tydlig med det. Om Alfsson vill ändra lagen så sitter han i en maktposition i Riksdagen att eftersträva att så görs.

 
Ingen bild

Någon

25 september 2013 17:51

Vill bara uttrycka att jag tycker att det är pinsamt att du sitter i Sveriges riksdag. En riksdagsman som inte kan svensk lag, sånt urgröper förtroendet för vårt politiska system. Ord kan inte förmedla det förakt jag känner för muppar som dig, du ska inte sitta i riksdagen utan driva en främlingsfientlig blogg, det är din nivå ungefär.

 
Ingen bild

Pågens

25 september 2013 18:02

@ Någon

Vad är din åsikt om följande:
"Polislagen medger kartläggning där etnicitet är med som utgångspunkt i kartläggning, i undantagsfall och då det är relevant. Åtminstone om man skall tro på den intervjuvade juristen, från Datainsmlingsinspektionen, som uppträdde i gårdagens Studio Ett (SR P1)."

Du menar alltså att han inte vet vad han talar om eller?

 
Ingen bild

Putte

25 september 2013 18:03

Det verkar som om vissa romer använder sig av registersök för att leta upp gamla pensionärer att råna. Jag känner till ett flertal fall där detta har hänt. Eftersom dessa personer uteslutande valde svenska åldringar att råna, så valde de tydligen rånoffer utifrån etnicitet och med hjälp av offentliga register.

Även om jag röstar på SD, så tycker jag att det är fel av polisen att registrera mindreåriga barn, oavsett etnicitet eller om de råkar vara släkt med kända kriminella.

 
Ingen bild

dempa69

25 september 2013 18:03

Ähmm. Mig veterligt så finns det redan register med samtliga romer i Sverige som ingen ifrågasätter. Samtliga judar, muslimer och kristna finns även dom registrerade där. Det gäller Sossar, moderater och SD-anhängare också.

Folkbokföringsregistret innehåller en massa sidoinformation som vem som varit gift med vem eller vem som är vems barn också. Ska DET gallras också då som en konsekvens?

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 18:05

Det ska till en rättshaverad nazist att uttrycka sig så. Du gör skillnad på folk och folk precis som på 30-talet. Har inte historien lärt dig och dina huligankompisar ngt? Att ni i ert sk. parti inte respekterar lagen vet vi ju sen tidigare. Du borde skämmas med din okunnighet och lära dig lite av vårt lands värdegrund och att vårt land till stor del sen många hundra år byggts av invandrare.

 
Ingen bild

J

25 september 2013 18:07

Tack Thoralf. Om det inte vore för dig, visste vi ju inte att en av polisens arbetsuppgifter var släktforskning. Nu är det bara att vandra in på närmaste polisstation och be dem hjälpa dem med att ta fram sina anfäder.

 
Ingen bild

Anders

25 september 2013 18:09

Jag tycker det är för väl att det finns folk med förståndet kvar i Sverige, t o m i riksdagen.
Sannolikt kommer verkligheten aldrig att ändra sig dithän de svenskt politiskt korrekta önskar o drömmer av hela sina hjärtan.

 
Ingen bild

Stockholm

25 september 2013 18:10

Förstår vad du menar med att det ska finnas ett register över romer men det ända som gör mig lite förundrad är att inget register över svenskar finns. majoriteten över våltäktsmän, Mördare, pedofiler osv är ju svenskar. Så om alla etniska grupper har register och att det skulle vara lagligt då skulle allt vara okej och ingen skulle reagera på detta stora sätt. Så börja med att göra en lista över alla svenskar och och skriv in ditt namn för jag tror säkerligen att nån i din familj/släkt eller du själv har varit inblandad i brottsliga saker.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 september 2013 18:11

Självklart håller vi med Dig Thoralf! Få Riksdagsmän åtnjuter så stort förtroende som Dig, i Riksdagen totalt 20 st.
Rikspolischefen, ingen annan polis, borde avgå! Att reagera som han gjorde Dag1, visar att han inte är mogen sin uppgift.
Som nr 2 borde Beatrice Ask avgå, eftersom hon helt okontrollerat går ut och ber alla romer om ursäkt innan hon har satt sig in i vad "rom-registren" handlar om. Hon borde självklart istället backat upp "sin" polis!
Dagens hjälte är f.d rotelchefen Peter Springare hos Örebro-Polisen, han förklarar lugnt och sakligt ungefär att "det är så vi jobbar, hur skulle vi annars göra"? Underförstått manar han både Rikspolischefet (PK-Riks-Tönten) Bengt Svenson och Justitieministern Beatrice Ask att tagga ner och därefter ta saker och ting i rätt ordning!
Det skulle f-n vara Polis!?!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 18:13

Det stämmer. Den här sd-nissen har gjort sig skyldig till kriminella aktiviteter.

 
Ingen bild

Thoralf A

25 september 2013 18:13

Jag undrar om flera av de som kommenterat överhuvudtaget läst mitt blogginlägg eller om de endast läst Aftonbladets tokiga tolkning av mitt blogginlägg.

 
Ingen bild

trorjaginte

25 september 2013 18:14

Alla ni som påstår att detta register är olagligt för att man inte får bygga upp ett register efter enicitet, är ni helt säkra på att det inte finns en enda ickezigenare med i registret.

 
Ingen bild

J

25 september 2013 18:16

Ledsen Thoralf, allt för många har nog läst det. Gäller din partiledares nolltolerans är du ett minne blott i ditt parti. Allt annat sätter hans heder på spel.

 
Ingen bild

Leif

25 september 2013 18:18

Vad tycker du om registret som förts över romer är det okej eller skulle dom gjort det på annat sätt isåfall hur, eller är det inte okej alls

Thoralf Alfsson

25 september 2013 18:25

Leif

Om registret förts enbart med etnicitet som grund är det fel och dessutom olagligt.

Att personer som varit avlidna i kanske 20-30 år eller spädbarn finns i registret är givetvis fel och något som polisen inte har någon användning för.

Men läs mitt blogginlägg en gång till, alla stycken så kanske du förstår att det inte handlar om just registret över romer utan om att det inte är lätt att vara polis.

 
Ingen bild

Tobbe S

25 september 2013 18:18

Kan tänka mig att människor med samisk bakgrund finns i ett stort antal register utan att det görs något större väsen av det. Jag tror t o m att samerna vill ha sin ställning som minoritet faställd och därför tycker att register är av godo.

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 18:19

Nog har jag läst din artikel, flera ggr. Du vet ju inte vad du skriver om. Jag tycker faktiskt synd om dig att du i din ålder är så okunnig. Lägg ner det du håller på med och försörj dig på ett hederligt sätt istället. Eller öppna garderobsdörren och gå med i Hells Angels, där passar ni sd-nissar in bra.

 
Ingen bild

Pågens

25 september 2013 18:23

@ Skolledare i Kalmar

Intressanta kommentarer, nu har vi fått en förklaring till varför undervisningen i skolan håller fullständigt på att haverera!

 
Ingen bild

Martin

25 september 2013 18:27

Här är en annan bloggare som håller med dig Thoralf. Lars Wilderäng är proffsbloggare som livnär sig till del på sin blogg, sina böcker, föreläsningar och småskaligt jordbruk.

http://cornucopia.cornubot.se/2013/09/omvand-rasism-och-moralpanik-stoppar.html

http://cornucopia.cornubot.se/2013/09/media-och-journalister-kartlagger-efter.html

Thoralf Alfsson

25 september 2013 18:38

Martin

Tack för tipset. Länkarna finns under blogginlägget.

 
Ingen bild

Skolpolis

25 september 2013 18:27

Du är så bra Thoralf som vågar använda det sunda förnuftet och inte räds massmedias kollektiva rannsakningspatruller för den som inte spelar med i det apspel som samma patruller satt igång.

 
Ingen bild

ina

25 september 2013 18:28

@Skolledare i Kalmar .... Det är då för dj***a trist att det alltid alltid är samma hycklande rättshavererade socialister/kommunister som gråter krokodiltårar, vrider händerna och skriker högst när det passar era syften - Om jag bara för en endaste liten sekund trodde att ni verkligen kände något uns av äkta sympati med de minoriteter och svaga grupper som ni säger er skydda. Men ni är alltid de mest mobbande, arroganta och oförskämda i ert bemötande av människor som inte tillber er! Tonen på IRMs sida, liksom Expos och liknande är alltid lika sanslöst arrogant, hånfull och besserwissig! Vågar inte ens tänka på hur samhället skulle se ut om ni fick verklig makt. Eller förresten det har vi ju sett redan!

 
Ingen bild

Kvinna, 21

25 september 2013 18:28

Du har helt och hållet klockrent rätt. Att inte alla svenskar förstår detta är för mig helt totalt obegripligt!

 
Ingen bild

Calle

25 september 2013 18:30

@ Thoralf
O / T
Fråga: Hänger det ngn. svensk flagga i riksdagssalen?

Thoralf Alfsson

25 september 2013 18:38

Ja, det finns en svensk flagga i plenisalen. Än så länge ;-)

 
Ingen bild

Putte

25 september 2013 18:31

@Skolledare i Kalmar

"vårt land till stor del sen många hundra år byggts av invandrare."

Det var bland det mest idiotiska jag någonsin läst. Är det sådant du "lär ut i skolan i Kalmar" Du borde ta mig fan skämmas. Vad du säger att alla mina svenska förfäder i stort sett inte bidragit någonting till bygget Sverige. Såna storlögnare som du borde inte någonsin få jobba inom den offentliga sektorn. Gör dina elever en tjänst och säg upp dig omedelbart. Det är en superskandal att sådana som du, ska avlönas med skattemedel. Som skolledare kanske du också skulle gå en kurs i rättstavning, eller är det kanske på grund av skolledare som dig, det ser ut som det gör i skolan, där åtskilliga inte klarar av gymnasiekompetens. Gå du tillbaka till grupptentor, rödvin och annat 68-kommunistflum

 
Ingen bild

Skolledare i Kallmar

25 september 2013 18:31

Du kommenterar inte det faktum att invandrare byggt och bygger Svea Rike sen långa tider. Det Svenska är unikt i världen och bygger på att vi i många hundra år byggt vårt land på en trygg värdegrund och allas lika värde. Lag om sa de på 800-talet. Så är det och det kan ni inte ändra på. Ni kan ju försöka lura opinionen men det kommer ni inte att lyckas med för det Svenska folket är i grund och botten ett folk med många rötter från världens alla länder.

 
Ingen bild

Gute

25 september 2013 18:32

Det är rent ofattbart vad allmänheten och eventuellt media är ovetande om alla register som egentligen finns.

 
Ingen bild

Totto

25 september 2013 18:35

Stå på dig Thoralf. Du har rätt. Alla ansvarsfull och klartänkta håller med dig.

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 18:35

Thoralf läs detta och begrunda. Polisen är tacksam för ditt ställningstagande. En riktig polis alltså.

http://na.se/asikt/debatt/1.2222451-springare-varfor-ansluter-sig-rikspolischefen-till-drevet-

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 18:38

Ja du Putte. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka ditt inlägg! Du verkar lite förvirrad! Läs igen och gör om (om du förstått vad jag skrivit).

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 18:42

Heja Thoralf. Nu toppar du första sidan på nättidningen av DN!!!

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-ledamot-forsvarar-polisens-register-over-romer/

All reklam är bra för SD.

 
Ingen bild

Rottchild

25 september 2013 18:42

Bra skrivet Thoralf,märkligt att man inte får ha en åsikt nu för tiden..alla ska gå i PK kopplet annars är man fel ute.Minus till SD som inte stöttar de sina.Är rädd att SD blivit för tama och börjar se dollartecknet ist för att föra sin politik framåt.

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 18:45

@jur.kand, hoppas att du inte sitter i någon domstol eller något liknande för du är inte mogen att överhuvudtaget syssla med juridik.

Du borde ha fått lära dig att något måste vara avgjort innan man kan sätta sig till doms över någon.

Vad polisen gjort och inte gjort är inte på något sätt avgjort ännu och den som besitter det minsta intelligens inser detta och väntar.

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 18:46

Sladden är inte en riktig polis. Sladden är en olaglig polis. Jag känner många poliser i Kalmar och även gamla kollegor i övriga landet som fördömer det som hänt i Skåne.

 
Ingen bild

Roger Nilsson

25 september 2013 18:47

Instämmer. Skönt med någon som törs!! Som jag ser det är det dessutom av yttersta vikt att få med barnen. I dessa grupper kommer barn inte till skolan, barn används som målvakter på bilar, barn kan befinna sig på tillslags adresser osv..kan det inte vara så att det även finns barn som far illa om det finns kopplingar i släkten som är kriminella??

 
Ingen bild

kalle

25 september 2013 18:49

Vilken uppmärksamhet du får Thoralf. Nu finns du även med i en artikel på Expressens nättidning. Kör hårt Thoralf du har vänt upp och ned på PK-sverige med ditt försvar av polisen. Det är folk inte vana vid i sverige att någon försvarar Lagens långa arm!!!

http://www.expressen.se/nyheter/sd-ledamot-stottar-polisens-register/

 
Lassekolja

Lassekolja

25 september 2013 18:50

Jag ser Skåne-Polisens registrering av brottsbenägna/brottsnära personer, som en lika positiv som nödvändig anpassning till "Det nya mångkulturella Sverige", även och stundtals med rätta kallat Absurdistan!
SD x 2 år 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Christian Andersson

25 september 2013 18:53

"jur.kand Onsdag 25 sept 17:47
Som flera påpekar är det ett lagbrott att föra register över personer baserat på etnicitet. Det finns inget undantag i den svenska författningssamlingen som ger lagutrymme för detta. Se t.ex PUL 13§ (SFS 1998:204) eller Polisdatalagen 2:10 (SFS 2010:361).
Om någon för register över barn kan det bara vara baserat på etnicitet. Det går inte att likställa med att föra register över t.ex MC-gäng eller "islamister" som Alfsson framfört i olika medier idag.
Detta är Sveriges Rikes Lag, "lagen". Om Alfsson anser att polis inte skall följa lagen så bör han vara tydlig med det. Om Alfsson vill ändra lagen så sitter han i en maktposition i Riksdagen att eftersträva att så görs."

Nej du jur.kand Detta är ett register baserat på kriminalitet inte etnicitet. Barnen är registrerade på grund av släktskap inte någon etnicitet. Vilka personer som är befogade att ta med i relationsdatabasen kan varken du eller jag avgöra. Vet du som är jurist i vilket register man hittar uppgifter om svenskars etnicitet. Polisen måste ju hämtat dem någonstans om det inte är så att man gripit dem ur luften.

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 18:54

Det enda vi vet är det som polisen och Sveriges regering sagt och att det strider mot lagen. Jag håller med om att någon inte kan sätta sig till doms över någon, inte minst en folkgrupp som dessutom är svenska medborgare. Just det sysslar ett visst parti med helt och hållet mot sveriges värdegrund.

Om du har en jurkand då har inte påven en fånig hatt. Puss på dig din tokstålle och hoppas att du en dag fattar hur ett demokratiskt samhälle fungerar.

Thoralf Alfsson

25 september 2013 19:02

Skolledare i Kalmar

Vad är det som är fel i mitt blogginlägg?

Citera ordagrant den meningen eller stycket som du anser vara felaktigt!

Givetvis förväntar jag mig ett svar efter dina attacker.

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 18:54

>Skolledare i Kalmar

Det är nog endast dialopoliser du känner. Sådana som inte klarar upp olika brott utan bjuder skurkarna på varm korv med senap istället.

Haffa skurkarna går ju inte för sig. Då är man rasisitisk som polis!!! Värsta är att den andan börjar sprida sig genom polisleden även från justitieministern.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 september 2013 19:03

@ Thoralf

Hela vår familj (6 akademiker inom medicin och arkeologi) stödjer helhjärtat ditt ställningstagande.

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 19:05

@Skolledare i Kalmar, jag är uppriktigt sagt bekymrad över dina uttalanden. Hoppas att du inte använder det språkbruket du nyttjar här framför våra skolelever. Du om någon borde sätta dig ner, ta till dig fler fakta än en och sedan börja agera.

Ingen vet ännu om polisens agerande är olagligt eller egentligen vad de gjort. DN och andra tidningar är inte domstolar ännu eller hur?

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

25 september 2013 19:06

Dataregistret var döpt till Kringresande.

"Polisdatalag (2010:361)

10 § Uppgifter om en person får inte behandlas enbart på grund av vad som är känt om personens ras eller etniska ursprung, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexualliv."

När blev "Kringresande" en ras? eller en etnicitet? eller något annat av ovan? Hur vet man att det var enbart zigenare?
Dessutom så är det med stor sannolikhet att dessa personer, oavsett ålder, är här illegalt villket gör dem till kriminella.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 september 2013 19:09

@ Sladden

Tror inte "Skolledare i Kalmar" är unik, vi ser ju varthän det barkar med hela skolväsendet!!

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 19:09

@Skolledare i Kalmar, nu när jag läser fler av dina svar blir jag än mer betänklig. Tror att det är dags för dig att sluta tulla på flaskan.

 
Ingen bild

Putte

25 september 2013 19:12

Skolledare i Kalmar

Ditt lögnaktiga påstående:

"vårt land till stor del sen många hundra år byggts av invandrare."

Har du glömt det? Du verkar inte vara speciellt klipsk, är du inkvoterad till ditt jobb? Kan du redovisa dina historiska källor till ditt lögnaktiga påstående? Du vet väl att en lögn inte blir sann för att man upprepar den? Sedan är det gräsligt att en "skolledare" är så dålig på att stava. Kanske en rättstavningskurs på grundskolenivå vore något. "rättshaverad" Vad är det för något?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 september 2013 19:18

Har var det livat här var det glatt i "åskledarens" foliehatt

 
Ingen bild

von Moltke

25 september 2013 19:24

Det råder väl ingen tvekan om att invandringen historiskt har gagnat Sverige, även om det inte är så lite övermagat att påstå att invandrare har byggt Sverige. Nu befinner vi oss dock inte i svunnen tid utan i nuet och invandringen måste bedömas därefter. Att hävda att invandringen skulle vara något annat än en ren förlustaffär tyder på djup okunskap och oförmåga till att kunna bedöma dess effekter på ett nyktert sätt.

 
Ingen bild

GYPSY! vad ska du göra?

25 september 2013 19:25

Ja visst kan poliser ha register för brottslingar men kan du säga mig vad en 2åring gjort för att finnas i ett brottsligt register ??
SVARA JÄTTEGÄRNA PÅ MIN FRÅGA!

Thoralf Alfsson

25 september 2013 19:43

Har jag någonstans i mitt blogginlägg påstått att det skulle vara ok att registrera 2-åringar.

Svara gärna på min fråga.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

25 september 2013 19:27

Befinna sig illegalt i Sverige...

 
Ingen bild

jag är själv zigenare

25 september 2013 19:31

Jag är själv zigenare men född i Sverige till o med mina farföräldrar är föda i Sverige jag o min familj jobbar lever inte på soc MEN ALLT DETTA ÄR FÖR ATT VI INTE SÄGER ATT VI ÄR ROMER ZIGENARE Det som gjort att jag känner mig påverkad av detta är att alla tror att vi är rånare fattiga att vi snor allmänt kriminella när det finns tusen tals som lever som vanliga "svenskar" nu på köpet har polisew kartlagt oss med nån sammanlkoppling som man inte ens känner. Alla som heter Svensson är väl inte släkt och beter sig likadant?

 
Ingen bild

Blåsippan

25 september 2013 19:36

Sossetrumpeter kallade den eminenta Kurt Lundgren dessa troll som ibland hemsökte hans blogg. Lika plötsligt som de dök upp med sina tramsiga belägg var de plötsligt borta.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

25 september 2013 19:41

Alla som heter Svensson är visst släkt på nått sätt och beter sig likadant, likadant som gammelsvenskar i allmänhet d.v.s icke kriminella skattebetalare... dock till största del hjärntvättade av väntsterfacistiska etablisemanget och därmed 7-klöverväljare som inte vet sitt eget bästa...

 
Ingen bild

Kalle Karlsson

25 september 2013 19:47

Har väldigt svårt att tänka mig att polisen registrerar den här gruppen av orsaken att de är romer, troligare är att gruppen registreras på grund av ett överrepresenterat presumtivt brottsligt beteende, men råkar vara romer. Det är relevant och helt korrekt av polisen att inte blunda för dessa brottsliga risker på grund av att en viss etnicitet kan ta illa åt sig. Thoralf du är en klippa som vågar sticka fram hakan och ifrågasätta den klappjakt på poliser som nu förekommer i media.

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 19:50

@GYPSY! vad ska du göra?, väldigt enkelt att förklara hoppas att det är lika lätt för dig att förstå.

Detta är inget register utan ett familjeträd som upprättats för att man som polischefen skriver ovan skall kunna spana på kriminella.

Ponera detta, herr X är jagad för ett grovt brott, han har dock sprungit och gömt sig någonstans. Nu råkar polisen veta att Herr X har barn med den damen Y tack vara trädet. Nu kan man förbereda ett tillslag och man vet samtidigt att det finns barn i huset tack vare trädet.

Vilket betyder att man kan inte rusa in och härja vilt hos damen eftersom då barnen blir vettskrämda.

Precis detta hände i onödan I Göteborg när polisen felaktigt stormade in hos några oskyldiga och skrämde nära på livet av barnen som fanns i lägenheterna.

Om du tänker till så är det inte så konstigt och enbart bra för att inte skrämma livet av barn.

 
Ingen bild

unknown

25 september 2013 19:52

Det är inte lätt att vara en polis , men vad tror du det är för romer lätt eller? Oh hell no! Hur mycket rätt dom än gör så kommer sådana som ni anklaga dom för saker som deras morföräldrar gjort eller saker som dom är helt oskyldiga över. Jag säger inte att romer är perfekta och aldrig gör fel men svenskar är inte perfekta heller.
Och snälla spara ditt bullshit för någon annan om att detta inlägg bara är om att poliser inte har det lätt , det är om allt som media skrivit om de senaste dagarna du är bara så feg att du inte vågar erkänna det.

 
Ingen bild

jag är själv zigenare

25 september 2013 19:53

Så är det verkligen inte jag heter muller i efternamn inte fan är jag släkt med alla som heter så. Invandrare som heter Ali Mohammed . Kan både vara ifrån mellan östen Elle Afrika tror inte dom har nån sammankoppling

 
Ingen bild

Kalle

25 september 2013 19:54

Sosse och irikesminister i Frankrike vill slänga ut zigenare/romer. Denne sosse är säkert inte släkt med svenska sossar!!!

""I motsats till Sverige talas det i andra länder klarspråk om problemgruppen zigenare. I Frankrike har man länge arbetat med att riva olagliga zigenarläger och repatriera de zigenare som inte är medborgare i landet och som för det mesta är hemmahörande i Rumänien och Bulgarien. Senast ut är de franska socialdemokraterna med att sätta ned foten."" skriver Avpixlat

http://avpixlat.info/2013/09/25/fransk-s-minister-talar-klarsprak-om-zigenarna/

Frankrike har dessutom förbjudit burkar på islamkvinnorna.

Hur i helskotta skall svenska sossar kunna acceptera detta!!?? Lövden (S) vad tycker du om det???

Justitieminister Beatrice Ask (M) är det stora socialistiska landet Frankrike ett rasistiskt land???

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 19:55

@jag är själv zigenare, "jag känner mig påverkad av detta är att alla tror"

Detta uttalande får du gärna utveckla och berätta vilka alla är? Har lite svårt att tro att 1,4 miljarder människor överhuvudtaget känner till ordet zigenare.

 
Ingen bild

Glenn Glensson

25 september 2013 19:56

Jag hoppas innerligt att det finns en mapp hos något polisdistrikt någonstans som heter "Järnrörare". Där kan man väl rimligtvis då införa alla SD-politiker och givetvis deras barn och övriga släktingar.

 
Ingen bild

Lars

25 september 2013 19:57

Vill "skolledare" vara så vänlig att definiera vilken slags ledare hen är? Oavsett så förutsätter jag att hen arbetar på Kalmarsundsskolan och bor i Norrliden, för hen lever väl som hen lär? Vidare så betvivlar jag att hen har några akademiska poäng av värde. Rättstavning och meningsbyggnad är uppenbart obekanta begrepp för hen.

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 19:57

Ser att de senaste av mina kommentarer inte publicerats. Har full förståelse för det med tanke på den här bloggens innehavares totala frånvaro av svensk värdegrund och historia. Kul att se om de dyker upp efter den här kommentaren.

Thoralf Alfsson

25 september 2013 20:01

Skolledare i Kalmar

Vad är det som är fel i mitt blogginlägg?

Citera ordagrant den meningen eller stycket som du anser vara felaktigt!

Givetvis förväntar jag mig ett svar efter dina attacker.

 
Ingen bild

Sladden

25 september 2013 20:00

@unknown, har någon här påstått att svenskar är perfekta?

Om du tror det du bör du tala med polisen om hur många "svenskar" det finns i deras register.

Självklart har alla människor både bra och dåliga sidor, men det är inte det saken handlar om. Saken handlar om att polisen måste få tillgång till information för att du och jag skall vara säkra i vår vardag för att undvika att vi utsätts för brott.

 
Ingen bild

i

25 september 2013 20:01

Om det nu ska vara så bra och att polisen inte gjort nåt fel varför har polisen inte Gjort så på alla slags nationalitetert för att inte skrämma barn?

 
Ingen bild

jur.kand

25 september 2013 20:02

@Christian Andersson

Det är ett väldigt långsökt resonemang att, speciellt i detta fall, försöka separera släktskap och etnicitet.

PUL innehåller flera undantag där en personuppgiftsansvarig eller annan får föra register över personers känsliga uppgifter, t.ex får Skatteverket ha ett register över alla svenskar som är med i Svenska Kyrkan för att kunna ta ut kyrkoskatt.

I vissa fall kan regeringen (genom Datainspektionen) ge dispens för organisationer att föra ett sorts privat brottsregister. T.ex har IFPI dispens över att föra ett register över IP adresser där brott mot upphovsrättslagen misstänks.

Någon skrev ovan att en jurist på Datainspektionen sagt att det finns undantag då man får föra register över etnicitet enligt Polisdatalagen. Detta stämmer visserligen i teorin, men den juridiska doktrinen stoppar det i praktiken. Inte ens polisen själva tror på det i det här specifika fallet.

 
Ingen bild

Ceasar

25 september 2013 20:04

Låt folk lyssna till en helt annan bild av hur man arbetar inom polisen. Saftig kritik från rotelchefen mot rikspolischefen:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5656205

 
Ingen bild

jag är själv zigenare

25 september 2013 20:06

Du verkar ju vara så smart att du borde veta att Rom o zigenare är samma sak

 
Ingen bild

jur.kand

25 september 2013 20:06

@Sladden

Jag sätter mig inte "till doms" över någon. Jag refererar till lagrum. Detta är två helt olika saker.

 
Ingen bild

World Traveller

25 september 2013 20:07

Jag tror inte att 'skolledare' kan vara mycket aldre an 14 ar. Han eller hon (det heter faktiskt saa och inte ''hen'') kan vael aenda inte vara en skollaerare med det omogna beteendet?

 
Ingen bild

unknown

25 september 2013 20:17

@Sladden
Det har jag inte sagt. Och jag håller med dig om det du därefter skrev men jag tycker inte att det är rätt att skriva in oskyldiga människor i brottsliga register.

 
Ingen bild

Ceasar

25 september 2013 20:18

Nämen..Nu har massmedia efter hundratals liknande artiklar lyckats snappa upp en annan sida..http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-har-uppmuntrats-att-arbeta-pa-det-har-sattet/

Det visar sig att man måste kartlägga människor i jakten på kriminella, oj då,,nämen ska polisen kartlägga brottslingar oxå och ibland är hela familjer inblandade i det nya spännande samhället..

Är det denna journalistik vi är värda?

 
Ingen bild

X

25 september 2013 20:21

Män borde registreras! De är ju överrepresenterade i brottsstatistiken!

Thoralf Alfsson

25 september 2013 20:33

Män registreras! Män är säkert också överrepresenterade i polisens register!

 
Ingen bild

jur.kand

25 september 2013 20:24

@Caesar

Man "måste" inte föra register över barn för att klara jakten på kriminella. Det är det som är kärnan i problemet.

I övrigt träder polisen över lagen i det här fallet. Om polisen inte kan klara sitt jobb utan att träda över lagen så är de inga bra poliser. Riksdagen skriver lagar, inte polisen.

 
Ingen bild

Lärare

25 september 2013 20:32

Stå på dig Thoralf!
Finns säkert en anledning till registret!

 
Ingen bild

Markus L.

25 september 2013 20:34

I en artikel i sydsvenskan fick man läsa följande:4100 barn i åldern 1-16 år är registrerade fordonsägare.Varje år görs 11600
ägarbyten med barn inblandade.Polisen kanske vill veta vilka barn som är bilägare?
Jag läser din blogg dagligen och stödjer dej.

 
Ingen bild

Hacke

25 september 2013 20:35

Mycket bra Thoralf. De flesta fritt tänkande människor håller sannolikt med dig i sak och förstår vad du menar. Men som vanligt försöker västvärldens mest hysteriska journalistkår hitta fantasifoster till sprickor i Sveriges nya folkrörelse och sätter agendan för vad som enligt denna klick av tyckarelit är "rätt och riktigt". Och en nästan lika hysterisk 7-klöverkår sätter sig som alltid tillrätta i passagerarsätet på det herrelösa spöktåg som skall föreställa Sverige.

 
Ingen bild

Leonhard von Tensta

25 september 2013 20:36

Fråga.
Står det någonstans i detta "register" ordet "rom" eller "zigenare"?

 
Ingen bild

Ceasar

25 september 2013 20:56

@jur.kand

Du skriver:
"Man "måste" inte föra register över barn för att klara jakten på kriminella. Det är det som är kärnan i problemet".

Debatten har väl rört sig om betydligt större brösttoner än vad man "måste" göra i det aktuella fallet..tidningarna bokstavligen svämmar över av rasistiska epitet riktat mot polisen.

Jag tycker inte alls att "kärnan" i problemet har framgått av journalistikens flockbeteende.

Du skriver:
"I övrigt träder polisen över lagen i det här fallet. Om polisen inte kan klara sitt jobb utan att träda över lagen så är de inga bra poliser. Riksdagen skriver lagar, inte polisen".

Tack för upplysningen av vem som skriver (stiftar!) lagar! I övrigt så får väl en utredning visa hur man ska uppdatera/förvalta register. Förhoppningsvis kan man då också beakta eventuella optimeringar av register så man lättare kan hålla koll på den organiserade brottsligheten.

Även om den skulle vara organiserad efter etnicitet och familjebildning såsom allt oftare är fallet nuförtiden.

 
Ingen bild

Putte

25 september 2013 21:02

Hör nu skolledarpuckot. Det är fler än dina inlägg som inte kommer in, troligen tekniska problem med bloggen, så ta av offerkoftan. Sedan snacket om att Thoralf inte känner till Sveriges historia, det är väl snarast du, som på ett tydligt sätt visat att du inte kan ett dugg om ämnet. Som jag skrev tidigare, en lögn blir inte sann för att den upprepas. Det är en skandal att en skolledare ägnar sig åt historieförfalskning. Skäms på dig!

 
Ingen bild

Peter

25 september 2013 21:05

@Skolledare Kalmar

Du talar om människans lika värde? Vet du om att det du talar om, är en direkt felöversättning från FN's stadgar?

När svenskar oberopar människans lika värde, så syftar de troligtvis på FNs protokoll om Mänskliga Rättigheter, artikel 1:

"All human beings are born free and equal in dignity and rights."
http://www.un.org/en/documents/udhr/

Men ingenstans i deklarationen står det om att människan har lika värde; däremot med rätt översättning: "alla människor är födda fria och JÄMLIKA I VÄRDIGHET OCH RÄTTIGHETER.

Det är en väsentlig skillnad.

Att påstå att människor är lika värde, är en förvanskning av deklarationens innebörd.
Debatter som "du menar att zigenare är mindre värda", bara för att man är zigenares brottsbenägenhet, är ett påstående som känslomässiga personer i affekt ofta tar till. De lägger ett värde i opponentens mun, vilket är ett fegt sätt att debattera på.
Om man ska tala om värde, då måste det ha ett tal, och vad skulle vara människans värde; 100, 1000, 10 000?
Naturligtvis har människan inget värde varför denna debatt är ickekonstruktiv samt feltolkad från FNs deklaration.

Människor ska behandlas med lika värdighet. Våra medmänniskor ska behandlas med lika rättigheter.
Var någonstans har detta zigenarreigster gått fel? Har Polisen inte visat zigenare värdighet, eller respekt?

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 21:05

Markus L...
Tänkte just på det. Hur många barn ur denna grupp är "bilägare"?
Det kommer säkert att bli svallvågor av detta register som ingen politiskt korrekt har tännkt på...

Det visar sig att det finns iaf. en rejäl polis i Sverige. "Sheriffen" i Örebro. Där vill jag inte vara kriminell...

 
Ingen bild

jur.kand

25 september 2013 21:14

@Caesar

Du skriver:
"rasistiska epitet riktat mot polisen"
Vilka epitet? När och var är de riktade mot polisen? I vilka tidningar? Jag måste läsa tidningar på ett annat sätt än du för något sådant har inte jag sett.

Du skriver: "Tack för upplysningen av vem som skriver (stiftar!) lagar! I övrigt så får väl en utredning visa hur man ska uppdatera/förvalta register. Förhoppningsvis kan man då också beakta eventuella optimeringar av register så man lättare kan hålla koll på den organiserade brottsligheten.

Även om den skulle vara organiserad efter etnicitet och familjebildning såsom allt oftare är fallet nuförtiden"

Utredningarna är gjorda i förarbeten och remisser till PUL och Polisdatalagen. Om du på allvar menar att man skall kunna få registrera någon (vem som helst) i ett brottsregister endast efter etnicitet eller familjebildning så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag skall säga. Det är tröttsamt att behöva referera till 1930 och 40 tal.

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 21:17

Lille Putte. Du kan väl hålla dig dig till det du eventuellt behärskar. Uppenbarligen är det inte den Svenska histoirien. Säger dig en magister i historia någonting.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 21:25

Efter artikeln i Aftonbladet har tyvärr det här delvis blivit FFF (forum för fårskallar).
"Skolledare", "Glenn Glenson" och andra har problem med att inte alla politiker och deras bloggläsare rättar in sig i det politiskt korrekta ledet.
Inte så att jag önskar det, men det vore säkert en ögonöppnare om någon äldre i deras närhet, drabbas av den nu aktuella gruppens "aktiviteter"...

 
Ingen bild

Lärare

25 september 2013 21:26

Media blåser upp som vanligt!
Hur länge ska vi tvingas höra om denna "romerserie" i snart sagt varenda nyhetssändning?

Klok man uttalar sig i Aktuellt i kväll! Register behövs!

Fortsätt i samma stil Thoralf du behövs i PK-Sverige, nu mer än någonsin!

 
Ingen bild

Bibliofilen

25 september 2013 21:32

Men gruppen manliga Sverigedemokrater är ju betydligt mer överrepresenterade i brottregistret än gruppen Romer. Är det ok om polisen gör ett register över er och era familjer?

Själv anser jag ju att sånt är integritetskränkande men med argumenteringen ovan skulle ni kanske tycka sånt vore ok. Just saying...

 
Ingen bild

Blåsippan

25 september 2013 21:36

Vad har du för belägg för detta Bibliofilen? Får man besvär med länk till fakta? Ellr är det för mycket begärt?

 
Ingen bild

Blåsippan

25 september 2013 21:38

Biblifilen@
Annars har ju äxpo registrerat Sverigedemokraterna i åratal utan att du har tjutit.. Konstigt att du inte reagerat då?

 
Ingen bild

von Moltke

25 september 2013 21:40

@Skolledare
Nej, tyvärr så säger inte en magister i historia något längre...

 
Ingen bild

Ceasar

25 september 2013 21:44

@jur.kand

För det första: Är det ngn som har hävdat att det är brottsregister vi talar om?

För det andra: Har jag sagt att vi bör ha register som enbart finns för att kartlägga etnicitet?

Det jag sa var återigen " Förhoppningsvis kan man då också beakta eventuella optimeringar av register så man lättare kan hålla koll på den organiserade brottsligheten.

Även om den skulle vara organiserad efter etnicitet och familjebildning såsom allt oftare är fallet nuförtiden".

Din valda titel till trots så tror jag inte detta ämne var centralt innehåll i dina studier, särskilt inte med din larviga hänvisning till 30-40 tal.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 september 2013 21:49

@ Bibliofilen

"Men gruppen manliga Sverigedemokrater är ju betydligt mer överrepresenterade i brottregistret än gruppen Romer."

En liten källhänvisning till detta märkliga påstående (rent ut sagt skitsnack) kan du väl i så fall försöka att prestera, i annat fall är du bara en i raden av lögnhalsar som genom ren lögn försöker plocka billiga poäng.

 
Ingen bild

Sissi

25 september 2013 21:49

Lästips till Skolledare i Kalmar mfl.
Lars Beckman: Ras och rasfördomar. Verdandi debatt. 1981.
(Lars Beckman var professor och rektor vid Umeå Universitet. Han är död nu.)

 
Ingen bild

Skolledare i Kalmar

25 september 2013 21:50

Diitt svar och din obildning säger allt som behöver sägas?

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 september 2013 21:52

Von Moltke...
Nej, en magisterexamen i historia har inte och kommer nog tyvärr inte hjälpa. Är man förblindad av politisk korrekthet hjälper inget.

För egen del är jag historiskt intresserad och gillar också en bra (och gärna fräck) historia. Min enkla skolutbildning till trots ligger tydligen mina kunskaper låångt över en "skolledare i Kalmar" om tillståndet i Sverige...

 
Ingen bild

Christian Andersson

25 september 2013 22:00

@jur.kand.

"Det är ett väldigt långsökt resonemang att, speciellt i detta fall, försöka separera släktskap och etnicitet."
::
Tror du på fullt allvar att det står i registret att de registrerade är romer (zigenare)? Varifrån skulle dessa uppgifter komma? Något annat register vi inte känner till? Mig veterligen finns inte uppgifter om etnicitet i något allmänt register! Det skulle föranleda ett ramaskri utan dess like.
::
Om jag inte förstod skillnaden mellan etnicitet och släktskap skulle jag inte kalla mig jurist.

 
Ingen bild

rolf

25 september 2013 22:00

Skolledare kalmar gör att man blir ännu mer övertygad att Alf har förnuftig syn på registreringen.

 
Ingen bild

Tobbe S

25 september 2013 22:02

@Skolledare och alla andra som raljerar över Thoralfs artikel.

Kan ni kolla upp en greja:
Hur många av barnen i det här s k registret är registrerade som bilägare?
(tack du som skrev inlägget med den här aspekten)

När ni undersökt det är ni välkomna att skriva om era inlägg.

 
Ingen bild

Tommy

25 september 2013 22:06

Bra att du tycker till, härligt med yttrandefrihet. Det man kan reagera på är liknelser med släktforskning och hitta.se
Med tanke på romernas historik känns det provokativt. I sak kan jag annars hålla med om mycket av vad du säger. Det kan sannolikt väldigt många. Tycker dock du tydligt i första inlägget borde tagit avstånd från att man registrerar barn och att man klumpar ihop 4000 romer i ett register och döper det till "kringresande".

 
Ingen bild

Farbror Sven

25 september 2013 22:26

De e jämt göra sa torparn , spaden på dagarna och spettet på nätterna !

 
Ingen bild

Sven Dacke

25 september 2013 22:26

Det verkar som om landets samtliga stollar samlats på¨bloggen i dag. Hoppas ni snart åtevänder till era vanliga platser

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 september 2013 22:28

Rätt intressant med tanke på hur många som läser bloggen idag att det är dom hatiska, Farbror Vinge ,Finnen och magister strömming ifrån Högsby som är mest aggressiva 3 stycken.
Samma foliehattar som hatar hela dagen lång.
Ni är så jävla patetiska så hälften räckte
Detta är samma typ av människor som ställde till en katastrof på 40-talet

 
Ingen bild

Sissi

25 september 2013 22:31

Jag tycker det är mer bekymmersamt att vem som helst kan ta del av mina och mina grannars inkomster genom att beställa ett register som säljs på denna hemsida: http://www.taxeringskalendern.se/BestallaTaxeringskalendern2013.html#

 
Ingen bild

msm

25 september 2013 22:34

@Sven Dacke, så blir det när man bjuder slasken av Aftonbladet och Expressens läsare. Här ser du vilka som läser skräpet de producerar.

Här ljuger man vilt om sina titlar och uppger sig vara än det ena än det andra.

Har man inget att komma med kan man alltid hitta på något personangrepp av något slag.

Ingen verkar dock ha förstått att man kan inte kalla registret olagligt eftersom det inte är utrett ännu. Hur mycket man än vill så vet ingen vad fakta är.

Bevare mig väl för Aftonbladet och Expressens läsare.

 
Ingen bild

Fabbo Sven

25 september 2013 22:37

Har ännu inte läst någon lätt fräck eller kul historia av signaturen Gubben & Gumman !

 
Ingen bild

Tommy

25 september 2013 22:42

@Sven Dacke
Det borde väl vara berikande med lite diskussion. Lite tradigt annars om det bara skulle vara "gott nu har vi 20-30 procent nästa val", "Sverige är på väg att gå under", "Vänstermedia konspirerar", "Islam är roten till allt ont" etc.
G och G: Att Hitler förlorade, ler?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 september 2013 22:48

Fabbo Sven : När det skulle till första gången var flickan lite orolig för längden på "Charles Otto", så hon sa till pojken att du får bara använda hälften till att börja med.
Grabben var ju inte dummare än att han använde hela längden med en gång.
Efter 10 sekunder sa flickan : Du kan komma med den andra halvan nu

 
Ingen bild

Någon

25 september 2013 22:53

Alltid roligt att se den säregna och verklighetsbefriade värld SD:s internetkrigare bebor. Här har vi en situation där justitieministern ber om ursäkt å Sveriges vägnar, där Europarådet uttalar stark kritik mot Sverige, där Datainspektionen, DO och polisen, efter en polisanmälan av sig själva, ska granska det som hänt. En situation där polisen uppenbart har mörkat, där landets högsta polischef i ovanligt hårda ordalag fördömt Skånepolisen.

Men vänta, allt är väl PK-medias fel, eller hur? De har ju uppenbarligen makten att orsaka allt som nämndes ovan, jag menar svenska ministrar ber dagligen om ursäkt. Och sen har ni mage att prata om "foliehattar". Jag önskar ni kunde inse hur löjliga ni är, men tyvärr funkar det inte så med folk som besitter sektmentalitet.

 
Ingen bild

Per

25 september 2013 23:06

Tycker Peter Springare har den mest nyktra synen på det här.

Barn kan tyvärr hamna i register för att polisen behöver veta släktförhållandet en kriminell har.

Ask och Bengt Svensson bör nog vänta på utredningen innan man ber någon om ursäkt.

 
Ingen bild

Tompa

25 september 2013 23:06

Tack Thoralf för att du står upp och levererar obekväma sanningar.

Helt otroligt att man kan ifrågasätta polisens kartläggning av brottslingar. Det är ju inget allmänt register som kreti och pleti kan ta del av.

Sverige har verkligen blivit de kriminellas paradis och 7 klövern är helt handlingsförlamade och tandlösa.

 
Ingen bild

Undrande

25 september 2013 23:09

Mycket troll idag!
Har själv sett zigenare använda barn i vagn för att stjäla kläder/saker och kjolarna skall vi inte tala om. De romer som begår brott har själva bäddat för detta register.Hur är statistiken för brottsbenägenheten för kvinnor inom SD? Undrar utbildad arbetande svensk medelålders trebarnsmor.

 
Ingen bild

Undrande

25 september 2013 23:15

Svårt att göra inlägg tre försök nu innan det gick, likadant häromdagen. Din statistik verkar inte stämma heller idag nästan 4000 besökare annars ca 2300/dag men totalen "bara" på dryga 19.000 Vad händer med? bloggen

 
Ingen bild

Ronny

25 september 2013 23:16

Vad tyst det är om Birgit Friggebo (Fp), när hon pekade ut albaner som tjuvaktiga, och ställde sig i position för att stämma upp , We shall overcome". Vaddå rasist...........

 
Ingen bild

VargMan

25 september 2013 23:19

@ Någon
Du menar att vi ska göra som ni inom det förtvivlat oseriösa korrekthetsträsket, och döma osett, ohört och på hörsägen?
Vad sägs om att vänta in utredningarna som är på g, och sedan eventuella domar?

Vet att ni om ni fick skulle ta lagen i egna händer och "hänga ut" varenda en ni ogillar, bara just för att de inte har samma åsikter som ni har.
Minns hur det gick när era gelikar gjort så förr?

Om du inte har fattat att media har en otrolig makt, då bör du sakta dra dig tillbaka så slipper du göra bort dig ännu mera.

 
Ingen bild

Göran

25 september 2013 23:27

Tompa !

......handlingsförlamade och tandlösa.

Det kriminella paradiset är iscensatt av 7-klövern. De vill ha ett samhälle i fullständig upplösning.

 
Ingen bild

J

25 september 2013 23:34

problemet Thoralf är att du försvarade registren och de innehöll 1000 barn, steget till att kräva bruna trianglar på kläderna för dessa barn är inte speciellt långt. Troligtvis har du agerat utifrån din såkallade pk-kompass. Men här är det bara att göra en pudel. Din partiledare har ingen chans i världen att hålla dig kvar i rörelsen om han ska försöka bli lika rumsren som kompisarna i Norge.Chansen att du stå riksdagslistan i kommande val ser jag som noll. Kom ihåg vad du läste det först.

 
Ingen bild

Hasse

25 september 2013 23:38

Thoralf, - Stå på dig!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 september 2013 23:38

Någon : Om pressen brytt sej om Romerna, så skulle dom informerat polisledningen om detta, är registret olagligt, så finns det någon som är ansvarig, och det är inte den kraftigt växande Sverigerörelsen
Då hade en massa människor sluppit bli ledsna/förbannade.

Istället väljer mediafnasken att sälja lösnummer och dra ut på avslöjanden för att tjäna pengar
Enligt TV4 Fakta (slavhandel) så är det rasism att tjäna pengar på en etnisk grupp.

Du vill gärna blanda in Sverigevänner i detta, vilka inte har ett skit med att göra vad clownerna i olika nivåer har hittat på
Du måste sluta hata, du vet hur det gick på 40-talet kanske kan din distriktsläkare hjälpa dej ?

Du skall även sluta kalla folk för dumma i huvudet, gå till en spegel får du se på en foliehatt,som är riktigt dum i huvudet, och sannolikt mobbare.

När Bengan och bekymret Ask är igång och ber om ursäkt, så kan dom be alla brottsoffer om ursäkt, och sedan hoppa i närmsta vattendrag

 
Ingen bild

Någon

25 september 2013 23:39

@Vargman

Det är väl exakt vad ni gör på Flashback och Avpixlat, där hängs folk ut dagligen. Om det visar sig att personen i fråga är invandrare leder det ofta till en intensiv circle-jerk. Skäms på dig om du förnekar detta.

Vem är det som har hängts ut i detta fall? Skånepolisen är väl knappast en person och det ingår i en chefs arbetsbeskrivning att bära hundhuvudet och göra damage control. Du behöver inte vara Leif Silbersky för att inse att utredningarna inte kommer leda till något gott för de ansvariga poliserna. Men sedan har man redan märkt den skyhöga juridiska kompetensen hos SD:s krigare i denna tråd.

Din svenska är horribel förresten, vilket iofs brukar vara vanligt hos er bevarare av allt svenskt.

 
Ingen bild

Någon

26 september 2013 00:11

@Gubben o Gumman

Någonstans i den hysteriska röra som är ditt inlägg finns det kanske någon form av argument. Förmodligen inte. Du får gärna läsa om det jag skrivit och bemöta det. Det enda jag kan säga är att om du tror att media låter bli skandaler av detta slag så sover du nog inlindad i foliepapper. Mvh

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

26 september 2013 01:09

Rikspolischefen Bengt Svensson är en skam för hela Sverige! Han är fullständigt ryggradslös, så man skäms för karln!

Han borde få sparken!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Rudolf

26 september 2013 01:10

Du vill alltså veta varför "pk-media" skriver att du tycker registrering av etniska grupper är okej? Har du ens läst vad du skrivit? Ett par stycken in i ditt blogginlägg skriver du "Hur skall polisen kunna förebygga brott om man inte får föra register över vissa kategorier av befolkningen som är överrepresenterad i brottsstatistiken?" och du vill veta varför de stora tidningarna skriver sina artiklar om just dig? Sätt det du skrev i det aktuella sammanhanget och du borde förstå vad artiklarna syftar på. Taktlös är ordet för kvällen.

Thoralf Alfsson

26 september 2013 01:26

Jag sätter inte = mellan kategori och etnicitet. Kategori kan ha många olika innebörder.

 
Ingen bild

Farbror Sven

26 september 2013 01:15

G&G , jorå den dögde nog !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 september 2013 01:32

Tack farbror Sven , förresten du vet väl att svensken inte är ett dugg främlingsfientlig, bara lite mörkrädd
Vilket är två helt skilda saker

Förra inlägget drog åt h-vete

 
Ingen bild

VargMan

26 september 2013 02:23

@ Någon
Ni/du hänger ut Polisen samt de som inte stödjer er sak i frågan. Även du måste väl inse detta? Måste inte vara "vem", det kan vara flera, en avdelning, en yrkeskår osv.. Varför är du här? Jo, för att media skriver rena lögner om vad som skrevs i blogginlägget.

Du/ni dömer och klistrar skyldig över det hela utan att ha en aning om helheten. Vart är felet i att invänta vad utredningar och eventuella rättegångar säger? Gillar du inte lag och ordning?
Ska vi anamma denna anarkistiska syn vad gäller alla brott? Ett rykte om att X våldtagit Y räcker för att hänga X i närmaste lyktstolpe? Fast vad är då straffet för de som säger/gör något som är rasistiskt! Det är ju det värsta av brott numera..
Tycker du att vi ska låta media vara jury, domare och bödel samt att vi låter media bestämma vilka fakta som är korrekta att ha med?
Ungefär så är klimatet idag..

Jiddret om Flashback och Avpixlat, vad har det med saken att göra? Har du dåligt med argument i saken?
OM nu dessa sajter gör detta, så menar du att det är ok för massmedia och ministrar att göra samma sak, men bara om det är saker som överensstämmer med dina åsikter? Vad i hela friden är då skillnaden?

Om att min svenska är horribel alltså..
Säger den som inte ens har ett förråd av svenska ord att använda utan måste låna från andra språk. Faktiskt riktigt komiskt, och det blir bara roligare av att du gör bort dig ofrivilligt..:):)

 
Ingen bild

Putte

26 september 2013 05:02

Skolledaren! Lässer du likka ila somm du stavvar, så säger inte din påhittade magisterexamen ett dugg. Redovisa dina källor till påståendet om att invandrare till stor del byggt Sverige de senaste århundradena. Är källan möjligen Maud Olofsson?

 
Ingen bild

Åke

26 september 2013 06:34

...Håller som vanligt med dig Thoralf...Du har på en vanligt sunt bondförnuftigt sätt analyserat detta.Om man inte ska få kartlägga olika grupperingar i samhället för att komma åt en kriminell kärna, ...ja hur ska man då göra från polisens, eller Säpos sida t.ex? Hur svårt ska det "va"...? Men man kan ju vända precis allt till diskriminering utifrån sin egen agenda!!

 
Ingen bild

Lotta

26 september 2013 07:26

Mycket inlägg under denna artikel med signaturer jag aldrig sett här förut. Ingen nämnd och ingen glömd vill jag rikta mig till er. Skriver ni lika många och lika upprörda inlägg över zigenarnas kartläggning av svenska åldringar? För inte tror ni väl på fullt allvar att de kan känna till släktförhållanden och exakt veta vad den yngre släktingen till åldringen heter utan att noga kartlagt sitt offer och dennes släkt via barn och barnbarn innan de slår till? Eftersom det uteslutande rör sig om svenska åldringar är det ett register baserat på etnicitet. Är det enligt ert sätt att se ok att föra dessa register där alla är oskyldiga? Lite nyfiken, hur många av er har åldringar som blivit drabbade av dessa jordens fegaste? Till sist vill jag skriva att en databas kan man radera men en traumatisk upplevelse som att bli lurad eller rånad i sitt eget hem är något som sätter djupa sår som troligen aldrig läker.

 
Ingen bild

Lundabo58

26 september 2013 07:46

Bra att du Thoralf ser nyktert på detta mediaspektakel.

Det enda problemet med detta spaningsregister är egentligen att någon idiot läckte det till DN.

 
Ingen bild

Tommy

26 september 2013 07:58

Gubben och Gumman: Jag undrar fortfarande hur du/ni menar med 40-tals hänvisningarna? Du angav ett antal skribenters inlägg som en förklaring till katastrofen. Hur menar du?
@Lotta Det är väl inte zigenarna som grupp för register över åldringar? Det handlar väl om enskilda individer. Den typen av retorik borde vi väl ha lämnat 2013?

 
Ingen bild

Dille

26 september 2013 08:17

Registreringen av vissa nätverk i Malmö visade sig vara ett normalt led i den underrättelseverksamhet som polisen enligt lag ska bedriva för att skydda oss medborgare-

Men PK-media satte igång med att skrämma upp politiker och poliser så att det sas saker som saknar förankring i lag och verklighet.
I media sas t ex att folk var rädda för att det sannolikt var registrerade?

RÄDDA? Varför?
I det här sammanhanget kommer jag ihåg en misstänkt medbrottsling till kapten klänning som rev upp himmel och jord därför att man registrerade bilar som åker på vissa sträckor.
Men han var förstås orolig på grund av sin brottsliga verksamhet.

Men vad finns det för anledningen för hederligt folk att vara orolig? Det talade aldrig PK-media om.
Och polistens motsvarande registrering av t ex Hell Angels eller vissa etniska maffia-gäng?

Här har PK tigit eller hejat på

 
Ingen bild

Elisabeth

26 september 2013 08:42

Brukar läsa din blogg ibland, enbart för att se hur idiotiskt du resonerar! Detta var dock första gången som jag även lyckades ta mig igenom alla kommentarerna. I vanliga fall brukar de endast bestå av dum, dummare eller dummast!
Nu hittade jag flera med en normal människosyn!
Att denna registrering luktar Tyskland a la 30-40 talet!
Hoppas ni försvinner ur riksdagen vid nästa val!
Du lär i alla fall göra det!

 
Ingen bild

Sladden

26 september 2013 09:26

@Elisabeth, du glömde relatera till kommunisternas mer än 100 miljoner döda, bl.a många zigenare.

 
Ingen bild

ezx

26 september 2013 09:28

Om den höga andelen barn i registret (ca 25%) och i många fall med personnummer.

I Norge hade man i början av året kartlagt ett 70-tal romska "barn" som är registrerade i folkbokföringsregistret, men som inte existerar i verkligheten.

En grupp norska romer har satt i system att falskregistrera barn vilka man sedan fått olika typer av bidrag från samhället för.

Metod:
1) En gravid kvinna går til flera läkare i andra kvinnors namn - och får dessa att bli registrerade som gravida.

2) När barnet är fött så lånas barnet ut till de andra kvinnorna.

3) Så går de till hälsovården och säger att det är en hemmafödsel.

4) Därmed får de barnet registrerat på sig - och barnet får ett personnummer i Folkbokföringsregistret.

5) Samma fysiskt existerande barn har alltså flera olika namn, föräldrar och personnummer i Folkbokföringsregistret. Endast ett av dessa barn finns på riktigt.

Det kan finnas skäl för även den svenska polisen att misstänka att falskregistrerade barn förekommer just inom gruppen romer.

Svenska polisen kan ha fått tips både från norska polisen och från andra håll att falskregistrerade barn finns även i Sverige. I så fall kan det röra sig om mycket omfattande bedrägerier. Som naturligtvis MÅSTE kartläggas!

 
Ingen bild

Sladden

26 september 2013 09:37

@Elisabet, läs detta och begrunda dina egna skriverier. Detta kunde lösas tack vare Skånepolisens familjeträd.

Han och familjen som utförde bl.a våldtäkten kunde avslöjas.

Står tyvärr inget i svenska tidningar men hände i Lund i förra veckan.

http://ekstrabladet.dk/112/article2106880.ece

 
Gaikokujin

Gaikokujin

26 september 2013 09:51

Rekommenderar folk att läsa Chang Fricks inlägg i debatten.

http://changfrick.blogspot.se/2013/09/polisen-gor-

 
Ingen bild

Gaikokujin

26 september 2013 09:53

Så här ska länken se ut:
http://changfrick.blogspot.se/2013/09/polisen-gor-inget-fel.html

 
Ingen bild

Någon

26 september 2013 10:01

@VargMan

Det går per definition inte att hänga ut en myndighet, som ju består av för flertalet totalt anonyma personer, på ett sätt som ens påminner om när en enskild hängs ut med namn, bild och adress. Vem är det som hängs ut och därmed lider konsekvenser av detta? Ska man tycka synd om något så abstrakt som en myndighet?

Det är vackra halmgubbar du skapar dock, det måste medges. Var och när sa jag att media är de som ska vara den (juridiskt) dömande makten i samhället? I ditt tidigare inlägg yrade du om något slags "oss" som vill "ta lagen i egna händer" och i det senaste nämner du ordet "anarki". Det kanske är svårt för dig att förstå, men man behöver inte tillhöra extremvänstern för att känna en hälsosam dos av förakt för ett populistiskt pissparti med urusla kadrer som på internet stöds av mestadels obildade och verklighetsfrånvända konspirationsteoretiker.

Ibland är ett fall så tydligt att man inte behöver invänta en rättegång för att ha grund för ett moraliskt, vilket du inte ska blanda ihop med juridiskt, fördömande. Ta fallet med British Petroleum och deras clusterfuck i Mexikanska Golfen, det var ju inte som att folk behövde vänta på en utredning/rättegång för fördöma BP. I det fall vi diskuterar står följande klart:

A) Att det under ett flertal år funnits minst ett omfattande register över romer, under namnet "resandefolk", som bla bestått av barn, avlidna och andra som svårligen kan vara av polisiärt intresse. Detta har polisen bekräftat själva.

B) Att det skett en mörkläggning av nämnda register, vilket tydligt framgår av polisens patetiska spin fram och tillbaka dagen skandalen läckte ut och även senare uppgifter om andra möjliga register.

C)Att dylika register bryter mot flera instanser av svensk lag. De få undantagsfall som finns gäller endast i fall av tex terrorism eller grov organiserad brottslighet. Men tom i de fallen skulle en registring av små barn vara lagstridig.

D) Att Sverige har en historia av registring och även sterilisering av romer, vilket gör det hela väldigt känsligt ur politisk synvinkel.

Så förklara för mig nu, vad exakt är det jag ska vänta på innan jag får yttra mig? Anser du verkligen att de rättsliga efterföljderna av skandalen, givet vad vi vet hittills, kommer gå de ansvariga polisernas väg?

Anledning till att jag tog upp Flashback och Avpixlat var att peka ut det groteska hyckleri som råder i detta fall. Tror du verkligen att du och dina gelikar hade gråtit över folk som hängts ut, vilket inte ens har skett här, och talat om att ingen ska dömas innan rättegång om det var någon random invandrargrupp som hade begått något random missdåd mot svenskar? Du får gärna förklara exakt hur media och ministrar har betett sig likadant som Flashback i detta fall och vilken enskild person som drabbats av den hemska "uthängningen".

Jag gillar lag och ordning, ja. Ett rättssamhälle är något väldigt bra. Just därför tycker jag att det är fruktansvärt illa att polisen bryter mot landets lag.

Vad gäller användningen av låneord, well, synd att det stör det så mycket. Din svenska är tyvärr fortfarande horribel, i synnerhet den gälla känsloladdade tonen, som ju är så vanlig bland dina gelikar.

 
Ingen bild

Elfyma+

26 september 2013 10:23

Vad som är känsligt eller inte beror tydligen på vem/vilka som registreras.
Arbetskraftsinvandrare från Finland betraktades per automatik som säkerhetsrisker och hamnade i Säpo:s svarta listor.
(de/vi misstänktes gå Sovjetunionens ärenden).
De/vi registrerades även som potentiella bärare av smittsamma sjukdomar, företrädesvis TBC, och fick genomgå extra kontroller. Även deras/våra svenskfödda barn och fruar/män hamnade märkligt nog i smittregistret.
De/vi slapp åtminstone passera de avlusningsstationer som användes på 40-talet.
Kan stå ut med att de/vi blev kontrollerade och registrerade, pga av vårt ursprung/etniska bakgrund.
Men varför är det så mycket värre att registrera personer i kriminella klaner/nätverk och deras kopplingar/släktband om syftet är att beivra och klara upp brott ?
Och varför får man inte längre hälsokontrollera/registrera invandrare från exotiska länder med farliga (ofta multiresistenta) sjukdomar ?
Är det för att de är romer,svarta eller muslimer ?
PK-media och politiker predikar gärna om människors lika värde. Men varför behandlar man då människor så olika beroende på ursprung ?

 
Ingen bild

Gandalv

26 september 2013 11:00

Hela sommaren har vi fått läsa om åldringsrån, bilkapningar, misshandel, bedrägerier, asfaltsligor, bensinsmitningar och blivit varnade för guldbedrägerier.
Då det i väldigt många fall har rört sig om romer eller zigenare (eller vad man nu väljer att kalla dom) så måste väl Polisen få en ärlig chans att lagföra dessa och självfallet så måste man då ha ett register eller liknande -islamister, mcgäng och fotbollshuliganer registreras ju också eller ska alla grupper sluta registreras för att dom har en eller flera invandrare i gruppen, ett slags jokerkort för kriminella!?
Det måste bli slut på dessa tankevurpor i Sverige -sunt förnuft måste återinföras!

 
Ingen bild

Orättvisa

26 september 2013 11:02

Bra Thoralf! Stöder dig helt i ditt resonemang! Hur ska polisen kunna jobba och sätta fast brottslingar som agerar i nätverk om man inte får sätta samman filer med gruppens relation till varandra?

Anledningen till att den HÄR filen består av mest (?) romer är ju att den gruppen mestadels håller sina "affärer" inom familjen/släkten, och inte som i andra grupper - att den består av löst sammansatta individer som kanske bara råkat bli vänner och sedan "jobbar" ihop.

Alla brottsliga nätverk blir ju (förhoppningsvis) kartlagda, tagna och dömda. I andra nätverk gifter sig folk med alla möjliga etniska grupper, så där kan tidningarna fortsätta heja på (och använda sig av = publicera) nätverken i stora uppslag. Enligt tidningarna kan man dock inte kartlägga romernas kriminella nätverk bara för att de är romer, som historiskt sett blivit diskriminerade. Blir således kontentan att polisen aldrig ska kunna spräcka romernas brottslighet för att just romerna håller "affärerna" inom familjen?!

 
Ingen bild

trorjaginte

26 september 2013 12:28

Jag upprepar min fråga från igår, är det klarlagt att det inte fanns med en enda ickezigenare i registret.

 
Ingen bild

Machmud

26 september 2013 12:29

Zigenarna är folk som vi va? Sluta brka med domm stackaren

 
Ingen bild

Om igen

26 september 2013 14:14

@trorjaginte, är det inte enklare att du frågar polisen i Skåne, de är de enda som vet svaret. Ingen här vet eftersom de inte sett registret.

 
Ingen bild

Pågens

26 september 2013 14:15

@ Tror jag inte

Slå en signal till Aftonbladet/Expressen, dessa sanningens budbärare, och som ger dig det svar som du önskar dig.

 
Ingen bild

Ruggugglan

26 september 2013 14:55

Tycker nog att vi kunde få reda på om det verkligen är ett etiskt register eller om det finns andra med i det. Om så - kan det då kallas ett etniskt register? Dessutom: Hur många i registret HAR brottslig anknytning? Varför vill vissa romer hämta sina barn ur skolan på grund av registret? Jag förstår inte kopplingen. V g förklara! Om man är utan skuld och helt ärlig - vad gör det då att stå i registret? Registersökningar på brottsliga (för anställningar t ex) ger väl bara träff om jag verkligen dömts till något, eller?

 
Lassekolja

Lassekolja

26 september 2013 15:22

Bästa Skånepolisen och Peter Springare!
Fortsätt att göra Ert jobb för Sveriges och svenska folkets bästa! Klokt av Er att jobba så effektivt och långsiktigt, syftar på att Ni har en generations framförhållning.
När PK-etabl. hävdar att "Ni är fördomsfulla", vet både Ni och jag att det dessvärre inte stämmer, jag menar fördom betyder ju tro istället för fakta, att tro istället för veta. Det sista kan Ni, jag och alltför många äldre, som fått sina resterande liv förstörda, intyga. Själv har jag två gånger i mitt liv råkat ut för "hattgubbar" åtföljda av "kvionnor" med husstora specialsydda(förvaringsfack) kjolar. Sista gången för ca10 år sedan, alltså i nutid. Det handlar således tyvärr inte om fördomar!
Utan Polisens register kommer vi aldrig att få ordning i landet!

http://www.status.st

 
Mattias Stanton

Mattias Stanton

26 september 2013 16:57

Överåklagare som utreder registret har avskrivit brott mot personuppgiftslagen. Möjligen kan ett tjänstefel ha begåtts. Observera möjligen. Det är inte heller ännu konstaterat.

Därför är rikspolischefen, justitieministern och alla andras utspel förhastade och anmärkningsvärda.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/polisregister-utreds-som-tjanstefel/

http://www.sydsvenskan.se/sverige/polisregister-ut

 
Ingen bild

Lotta

26 september 2013 17:33

@Tommy Hur vet du hur pass omfattande dessa register är? Hur vet du att det endast handlar om enskilda individer?

 
Ingen bild

olandstoken

26 september 2013 17:39

Avskrivs detta och det inte anses att något fel gjorts är frågan om inte journalisterna bör få sparken tillsammans med rikspolischefen och Ask som fördömer något som kanske inte ens är felaktigt.

De andra politikerna som direkt tog avstånd ger jag inte mycket för längre då de tror mer på media än på poliskåren.

Det är inte mycket troll kvar men det skulle vara kul att träffa dessa irl och diskutera .

 
Ingen bild

Putte

26 september 2013 17:44

Nu ska man självklart inte dra alla romer över en kam, men visst är det konstigt att så många i den folkgruppen ligger i med näbbar och klor för att överträffa alla negativa fördomar många har om dem. Hade jag varit rom själv, hade jag blivit skogstokig på dessa människor som ger hela folkgruppen ett så dålig rykte.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 september 2013 18:02

Putte...
Helt rätt. De borde rensa ut de som inte kan sköta sig och förskjuta dem. Innan det har skett är inte gruppen seriös.

Man kan också fundera över att de ur gruppen som har varit i Sverige i 500 år, inte anser sig som Svenskar. Man undrar hur de kan hålla sig så homogena så länge. Hedersvåld, tvångsgifte och kusingifte, ganska säkert.
Det är garanterat sviter av många kusingiften vi ser idag...

 
Ingen bild

Lotta

26 september 2013 18:28

Romska ungdomsförbundet går nu ut och kräver både det ena och det andra. Det mest sjuka är att de kräver 250 000 kr i skadestånd var till alla som finns med i registret. Även för de avlidna i registret kräver man samma summa som skall avsättas till en fond för att utbilda poliser i zigensk kultur och historia.

Är det inte samma summa som de vanvårdade barnen tilldömdes för sin förstörda barndom och lidande genom livet? Det vill säga de som fortfarande lever eller inte har nekats ersättning trots flera bevis på vanvård.


http://avpixlat.info/2013/09/26/romska-ungdomsforbundet-kraver-skadestand-och-ursakt/

 
Lassekolja

Lassekolja

26 september 2013 18:52

Dom skall inte få betalt för att dom efter 500år vägrar att anpassa sig till Sverge, det får dom banne mig bekosta själva!

http://www.status.st

 
Ingen bild

matspp

26 september 2013 19:07

@Skolledare i Kalmar

Säkring är en anordning för att förhindra överbelastning.
Luktar det bränt eller får propparna att lösa ut är det ett tecken på fel. Som skolledare är du överhettad och orsakar haveri.
Du borde märkt att skyddsledaren ska vara fäst vid jordledaren.

 
Ingen bild

Tony

26 september 2013 19:09

Sign. Elisabeth: Fortsätt dröm!

 
Ingen bild

Tobbe S

26 september 2013 19:22

"Överåklagare Mats Åhlund, som ansvarar för förundersökningen om polisens omdiskuterade register om kriminella zigenare, skriver nu av alla misstankar om att registret skulle ha upprättats utan tillstånd och vara i strid med personuppgiftslagen, PUL."

På Aftonbladet, DN och Expressens hemsidor råder just nu största möjliga tystnad om det romerska registret. Krigsrubrikerna har ersatts, om de överhuvutaget existerar, med små rubriker och artiklarna, om de finns kvar, finns på undanskymda platser. Jag tolkar det som om en skammens rodnad breder ut sig bland alla Kadhamrarna.

 
Ingen bild

SD4Ever

26 september 2013 20:11

Ziggisarna förtjänar sitt rykte.
Det borde vara standard att ta dna + fingeravtryck på alla zigenare + asylturister som väller in i detta land.

 
Ingen bild

Någon

26 september 2013 20:40

@Tobbe S

Saxat direkt från Apixlat ser jag. Minus det faktum att överåklagaren yrkar på tjänstefel. Intellektuell hederlighet är dock något man knappast förväntar sig av sådan som dig. Den mörkläggning av utvecklingen i fallet, som du verkar finna så stor glädje i, existerar nog tyvärr endast i din fantasi. Kolla in denna länk och läs den ordentligt innan du börjar skutta av lycka:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5656395

Överåklagaren är endast en av de inblandade vid denna utredning. Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden,DI,JO, Justitiekanslern, Datainspektionen och BO ska alla få säga sitt. Så vänta en stund innan du förklarar seger på basis av endast en sketen artikel på Avpixlat.

 
Ingen bild

KE

26 september 2013 21:02

Då måste det införas ett register över SD politiker och sympatisörer, då dessa visat sig vara kriminellt benägna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 september 2013 21:52

Någon...
Är det fel att ta något från Avpixlat? Det är väl snarare så at de som skriver där, är mer sanningsenliga än annan media.

KE... Tja, gärna. MEN då tillsammans med Extremvänsterns stenkastare och torgmötessabotörer...

 
Ingen bild

Lotta

26 september 2013 22:36

Utnämner härmed KE till kvällens stjärna. Nu har du din chans till dina 5 minuter i rampljuset. Använd denna dyrbara tid att återkomma med en källa till ditt påstående. Kom igen nu, vi är många som med spänning väntar på ditt nästa klargörande inlägg.

 
Ingen bild

Tjoho

26 september 2013 22:57

@olandstoken, problemet är att vår egen Åkesson föll på knä och kysste DN:s fötter.

Den ende SD:are som kommer ut rak ur detta är Thoralf.

 
Ingen bild

Sladden

26 september 2013 23:03

@KE, innan du fortsätter skall du gå in här och läs om ditt och andras partier. Alla partier till höger.

http://petterssonsblogg.se/2012/12/07/nu-granskar-vi-s/

 
Lassekolja

Lassekolja

26 september 2013 23:55

@Någon, om hela det både politiska och mediala etablissemanget hade stått upp för Sverige och svenskarna resp. gjort sitt jobb, d.v.s granska makten och förmedlat korrekta (ej politiserade) nyheter, så hade varken Avpixlat eller SD öht behövt existera!
Vem som indoktrinerat Dig vet Du kanske själv??? Ditt fall gäller kanske stor andel av svenska folket, för mig obegripligt att så många inte förstår sitt eget bästa.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Putte

27 september 2013 05:30

Ja du Någon, vi såg ju hur det blev med mannen i Skåne som blev misshandlad på en bro av förrövare som försökte kasta ner honom från nämnda bro. Fört krigsrubriker för att försöka påskina att brottslingarna var svenskar. Sedan när sanningen kröp fram att brottslingarna var ett invandrargäng, blev det "största möjliga tystnad". samma sak med kvinnan som påstod att en svenska man slitit av henne slöjan och misshandlat henne. Enligt vittnen var förrövaren hennes egen man, åter igen "största möjlig tystnad".

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se