thoralf

Direktlänk till inlägg 16 september 2013

REFLEKTIONER FRÅN KYRKOVALET OCH ODEMOKRATISKA GOTA MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 16 september 2013 23:06

Kyrkovalet har varit en bra erfarenhet av hur Sverigedemokraterna kommer behandlas i framförallt media. Det ger en försmak om vad som kommer ske under supervalåret 2014. Det ger oss också förutsättningar  att ta rätt beslut och vilka strategier som gäller under 2014.


Media har ju visat sitt rätta jag genom bland annat beslutet att stoppa Sverigedemokraternas annonser i lokalpressen. Avpixlat har publicerat en lista på 20 lokala tidningar som vägrade publicera våra annonser. När jag ser listan ser jag att 50 procent elller hälften av tidningarna är ägda av Gota Media. I mitt tycke är det ingen smickarnade bild för Gota Media AB men samtidigt är jag inte det minsta förvånad. Gulmarkerade tidningar ägs av Gota Media AB.


 


Ännu ett exempel på hur odemokratiskt Gota Medias tidningar agerar. Utan tvekan ett koncernbeslut av Gota Medias ledning, ett politiskt beslut.


Det mest frapperande med kyrkovalet är ändå den kampanj som bedrivits mot SD av media och andra partier. Något debatt har inte existerat utan det har handlat om rena förtalskampanjer där retoriken endast handlat om beskyllningar om "främlingsfientlighet" och "rasism". Några sakargument varför man inte skulle rösta har jag i varje fall inte sett till i debatten. Inte ens från i vanliga fall seriösa personer.


Det valfusk som förekommit kan väl snarare betraktas som valsabotage! Att detta förekommit i vissa vallokaler innebär att vi måste planera för det inför EU-valet till att börja med. Vi vet att vissa vallokaler löper större risk för att utsättas för valsabotage och i dessa vallokaler bör vi sätta SD-funktionärer (medlemmar) som bevakar lokalen under hela dagen.


Dessutom är det väldigt viktigt att det sker ett nationellt utskick med valmaterial inklusive valsedlar till EU-valet så att alla får möjligheten att ta med egna valsedlar till vallokalen. Dessutom tror jag att de lokala sd-medlemmarna även kan dela ut lokalt material med valsedlar till många hushåll. Valsedlar brukar inte saknas till valen, bättre att de delas ut än att de hamnar i pappersinsamlingen.


Jag är helt övertygad om att i EU-valet kommer det bli betydligt mer än en fördubbling av valresultatet på 3,27 procent. Jag gissar på 10-15 procent!


Idag har Barometern släppt fram SD-hataren Markku Ahonen på sin debattsida. Det går fortfarande att kommentera. Frågan är hur lång tid det dröjer innan man tar bort alla kommentarer.


Som avslutning ett citat från moderaten Bo Franks blogg.


"Jag är övertygad om att det blir mera på allvar om ett år. När folk skall rösta. Skall Sverige kastas in i en rödgrön röra? Och det gäller att tala om för människor som vill proteströsta på sd att en sådan röst kan innebära att mp får ansvaret för flyktingpolitiken!"


Är inte Bo Frank medveten om att Fredrik Reinfeldt just nu genomför Miljöpartiets flyktingpolitik? Gisses vilket moderat stolpskott!

 
 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 september 2013 23:33

Absolut att det kommer att bli minst 10-15 procent i EU-valet, jag hoppas och tror på mer, tror faktiskt det blir mer i EU-valet än i riksdagsvalet, men det beror givetvis på vad som händer kommande året!

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Kalleman

17 september 2013 00:12

Bosse Frank har nu blivit tagen i örat av Renfeldt, han har med andra ord fått krypa till korset, vad det kallas inom islam vet jag inte!
Ang Ahonen, vad är detta för en figur, varför har han ett sånt hat mot ett Sverigevänligt parti?

 
Lassekolja

Lassekolja

17 september 2013 00:12

Bo Frank verkar aningen bisarr humor, "Rösta på Moderaterna annars riskerar Ni att få MP´s flyktingpolitik!", den var rolig, ha-ha-ha!
Jag konstaterar att "min" tidning Norra Halland inte finns med på "demokraturpresslistan" men GP borde nog finnas där!? I Norra Halland brukar vi Sverigedemokrater kunna få in insändare, vilket däremot är omöjligt i GP!
Reagerade på att Helle Klein fick fritt spelrum i HelsingborgsDagblad, som mycket riktigt finns på listan. Hon(?) fick även sprida sitt SD-hat i form av lögner och fördomar om SD, i både Svt´s och TV4´s morronsoffor.

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Lassekolja

Lassekolja

17 september 2013 00:19

Vad händer här? Nu skriver jag samma korta kommentar för tredje gången:
@Kalleman, inom islam får nog Bosse vackert krypa till steningsgropen!?

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

17 september 2013 02:05

Nja, 15% i EU-valet är väl att ta i. Särskillt med tanke på att SD-väljare har en tradition av att vara så negativa till EU att de inte ens vill legitimera det med sin röst.

Sen får man säkert EU-kritisk konkurrens från VPK och JL också. PP kommer också att sno en del väljare också.

Jag gissar att SD får omkring 7-8% i EU-valet.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

17 september 2013 02:43

test

 
Ingen bild

Fredde

17 september 2013 06:45

God morgon!

Blir så förbannad! Tittade på Rapport igår kväll ang kyrkovalet. Ingen intervju med ngn från SD! Ett parti dom dubblar sina röster är anmärkningsvärt! Vilket annat parti hade gladeligen fått ngn representant intervjuvad om valresultatet. Men icke nu! Man låter 2 SD kritiska personer få komma till tals. Fan vad lågt av SVT! Visst är det sjukt??

 
Svensson

Svensson

17 september 2013 06:59

Deras rädsla för SD lyser rakt igenom, vilket är en seger för oss. Människor gillar inte när man spelar fult,vilket innebär mer röster för SD.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

VargMan

17 september 2013 07:15

@ MetalHeadViking m.fl
EU-valet är en otrolig chans och möjlighet för SD, och kan bli en total succé..

JL är borta från debatten anser jag, och VPK är INTE EU-kritiska i verkligheten. Kom ihåg att de röstade FÖR att införa EU-medlemskapet i grundlagen, och det två gånger.
SD är det enda riksdagsparti som bevisat sin ståndpunkt i frågan då de som enda parti röstade mot grundlagsändringarna.

PP har två mandat, men kommer tappa båda. Med extremt stor tur så kan de behålla ett, om de lyckas lura fjuniga datanördar att rösta igen. Vad gäller deras politik så är de på samma extrema nivå som V och MP.

SD ska hårt och koncist föra fram att de är det enda partiet för de som är EU-kritiska, och bevisen för sitt argument har de. Sjuklövern kommer vara så nervösa över att debattera sitt svek med grundlagsändringarna, debatter som kommer tre år för sent. Straffar folket dem för sitt svek?

Min försiktiga gissning är 20-25% för SD, förutsatt att man når fram med budskapet som är upp till debattörerna och vilka andra vägar man använder sig av..
Detta baserar jag på..:
- att SD är det enda verkliga EU-kritiska alternativet..
- att SD nu är med i riksdagen och har en helt annan möjlighet mot 2009 iom att de synts mycket mer mm..
- 2009 befann vi oss i en global ekonomisk kris som överskuggade det mesta..
- nu har EU väldiga problem, och vi måste betala massor för det..
- 58% är mot det svenska EU-medlemskapet, potentialen är mao väldigt stor..
- 91% är mot Euron, vilket också ger stort potential eftersom röster höjts om att Sverige inte kan stå utanför Euron hur länge som helst då de är medlemmar. FP är för Euron t.ex

Av 20 mandat bör SD ta 5. Minst.

 
Ingen bild

Ludvig

17 september 2013 08:54

Jag kan konstatera att väldigt många av mina vänner har sympatier för SD, hoppas det håller i sig till valdagen nästa år.

 
Ingen bild

Hacke

17 september 2013 10:08

Jag tycker det är mycket viktigt att sd bygger upp en plan för att se till att landets samtliga hushåll, utan undantag, får valmaterial med valsedlar att själva ta med sig när de går och röstar. Detta för att utesluta all form av strul, som att inte hitta röstsedlar på plats och dels för att man ska slippa från eventuell "skämmighetsfaktor" i vallokalen. Jag ser detta som mycket viktigt att man i lugn och ro kan förbereda sin röstning redan i hemmet med tanke på etablissemangets ständiga odemokratiska obstruktioner, förtal och övrigt sabotage på alla områden mot det nya folkrörelsepartiet.

 
Ingen bild

Arvid

17 september 2013 11:38

Kenneth Sandberg skriver:

”Satis Polito – för vad? Vid statstelevisionens intervju förklarar Jimmie Åkesson titeln på sin bok med att den motsvarar uppfattningen han har om sig själv och sin roll som partiledare för Sverigedemokraterna. Och framhåller som belägg för detta de opinionssiffror som stigit sedan hans tillträde och partiets entré i Riksdagen.

Den fråga som inställer sig är ofrånkomligen; Tillräckligt för vad? För att partiet, tillsynes, har kommit in i riksdagen för att stanna – och att därmed Jimmie Åkessons personliga välstånd är tryggat? Eller för att partiet under hans ledning är en optimal kraft för att avvärja nationen sammanbrott..?

Mot bakgrund av den ständigt accelererande invandringen och de likaledes gigantiska problem det medför – icke minst i kostnader och annat lidande för svenska folket – och den återhållsamma ‘rumsren’-linje Åkesson profilerar partiet med, kan åtminstone följande retoriska fråga ställas: Fungerar i själva verket SD som ett filter mellan den folkliga opinionen – utifrån en faktisk verklighet och hotbild mot Sveriges fortbestånd – och makthavarna.!?"
Läs resten här:
http://janmilld.wordpress.com/2013/09/10/sd-ett-filter/

 
Ingen bild

Morningstar

17 september 2013 11:39

Skicka ut valsedlarna i omarkerade kuvert. Tydligen finns det brevbärare som är SD-hatare och inte drar sig för att slänga post märkt med SD's logga, trots att det är ett allvarligt brott.

 
Ingen bild

alf

17 september 2013 11:43

Om och när ni skickar ut röstsedlar, tänk på att skicka dom i kuvert utan SD-logga.
Jag och många med mig beställde röstsedlar för kyrkovalet, de har ännu inte kommit fram!
Alla som jobbar på Posten är tydligen inte demokrater.

 
Lassekolja

Lassekolja

17 september 2013 12:18

@VargMan, instämmer i det Du skriver om SD´s relation till EU!
SD bör lista alla märkliga konsekvenser och dom är många, av Sveriges EU-medlemskap och 7:ans svek mot svenska folket, när dom smög igenom Grundlagsändringarna två gånger. Lika viktigt är att SD i "samma andetag" redogör för vad SD vill göra istället, d.v.s mellanstatligt samarbete istället för överstatlighet i ex.-vis miljöfrågor, polisiärt samarbete, o.s.v., eftersom 7:an annars börjar pladdra/raljera om att "SD vill stänga Sveriges gränser" och liknande lögner!

SD bör naturligtvis skicka broschyr med valsedlar till varje hushåll, eftersom Sverige tyvärr inte längre är en optimal demokrati!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Srora Småland

17 september 2013 12:42

Sverige ut ur EU , sen bildar vi en nordisk union bestående av Sverige ,Finland ,Norge ,Danmark Island och Färöarna eventuellt Estland,Lettland och Litauen ! Finland ska ha mandat att sköta asyl/invandringen , dom har visat att dom är lämpliga till att sköta den biten !

 
Ingen bild

SM811

17 september 2013 13:46

En trevlig nyhet. SD stark fram i Skop. Enda parti som är säkerställt. http://www.skop.se/wp-content/uploads/2013/09/SKOPs-v%C3%A4ljarbarometer-17-september-2013.pdf

 
Ingen bild

Hacke

17 september 2013 13:55

Stora Småland...

Den idén köper jag rakt av. Dessutom får det finska mandatet helst falla under Sannfinländarnas ansvar.

 
Stefan K

Stefan K

17 september 2013 14:34

Intressant att Bo Frank erkänner Miljöpartiets minst sagt horribla flyktingpolitik, men pinsamt att han som kommunordförande inte vet att hans eget parti redan anammat deras politik.

Ska själv anmäla mig som valobservatör och uppmanar så många som möjligt att ställa upp.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Håkan

17 september 2013 16:00

Såg i Avpixlat att SD ska satsa i Stockholm.

- Trygghet
- Stoppa utländska tiggare
- Skära i kultursektorn och ta bort bidrag till tvivelaktiga organisationer
- Bli det mest turistvänliga partiet och framhäva stadens kulturskatter

Kändes inte helt optimalt. 50% av Stockholms stads invånare röstar på någon form av vänster, V, MP eller yttersta vänster sossar.

Att "kryssa" i den miljön innebär nog lite mer raffinemang, än så.

Stoppa utländska tiggare - finns redan som förbud mot tiggeri, men efterlevs inte alls.

Skära i kultursektorn och ta bort bidrag till tvivelaktiga organisationer - inte en Stockholmsfråga utan en riksfråga.

- Bli det mest turistvänliga partiet och framhäva stadens kulturskatter - Hmmm turister är mycket dåliga väljare...

Här är min lista:
Man borde naturligtvis bekämpa Halal-slakt och få upp ögonen hos djurvänner.
Man borde framhäva SD,s EU motstånd och enda alternativ mot EU.
V stödjer EU genom att rösta in det i grundlagen, efter det, är resten bara ord.

Man borde framhäva att man är det enda parti, som i handling står för jämlikhet och jämställdhet för alla i Sverige.
Andra partier har alla, undantag. jämställdhet mellan könen, gäller t.ex bara om inte religion, förbjuder det.
Då blir det pinsamt tyst i 7 partiet.
Det var bara några förslag på frågor jag skulle driva på Södermalm, ni kanske har fler, som skulle göra vänstern förvirrad.
Förlåt, mer förvirrad, skulle det vara.

 
anette

anette

17 september 2013 16:07

Jag hoppas också få valmaterial med valsedlar hemskickat till mig inför kommande val.( Jag fick heller inga valsedlar som jag beställt inför kyrkovalet.) Det är jätteviktigt!

http://vera

 
Ingen bild

Rune

17 september 2013 16:19

Jag vill bara påpeka att Karlshamns Allehand borde varit gulmarkerad också.
Karlshamns Allehanda är bara en lokal version av Blekinge Läns Tidning. Detta vet jag som fd boende i Karlshamn.

 
Ingen bild

Sladden

17 september 2013 17:00

Som du skriver Thoralf är det viktigt att ni i god tid analyserar vilka valställen som behöver övervakning under öppettider och ser till att vi frivilliga får den informationen.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

17 september 2013 17:57

Okej, men bli inte besvikna om SD bara får 6-7-8% i EU-valet.

Jag säger bara.

I senaste EU-mätning ligger SD på 7%. Alltså hela 5% bakom 12% som du får i Riksdags-mätningar.

Tvåsiffrigt är att ta sig vatten över huvudet anser jag.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Jimmy

17 september 2013 18:21

Sa upp prenumerationen på Barometern idag, dom hade lovat att bättra sig vid flera samtal med redaktionen och vid förnyandet av prenumerationen men inte gjort det så idag var sista tidningen ifrån Gota media

 
Ingen bild

igor

17 september 2013 21:03

Övriga tidningar ägs av Stampen Media Group. Så två media koncern skapar en illusion av ett massivt pressmotstånd.

 
Ingen bild

VargMan

18 september 2013 09:28

Lassekolja
Det finns många saker som SD kan och bör lyfta fram, gärna via utskick till alla hushåll. Ohyggligt kostsamt dock, men kanske har de en svensk Olav Thon som kan assistera där ;).

MetalHeadViking
Jag kan förstå att du är skeptisk, men om vi förutom det jag skrev tidigare lägger till att det sista sjuklövern vill ha är just en debatt om EU. Detta pga deras tidigare stora svek mot befolkningen genom Lissabonfördraget, grundlagsändringen mm.

Att vi inte bestämmer över vårt eget land, förstår verkligen allmänheten det:
"Sveriges EU-medlemskap innebär att Sverige ska följa de regler EU:s institutioner beslutar om. Om Sverige inte följer reglerna kan landet dras inför EU-domstolen. Om en svensk lag står i strid med en EU-lag är det EU-lagen som gäller. Sverige har i vissa fall fått undantag från EU:s regler, till exempel för snus."

Att vi varje år har en nettokostnad på 22 miljarder vad gäller EU-avgiften, pengar som vi verkligen behöver själva, ska meddelas ut. Jämför med hur Reinfeldt slog sig för bröstet med att han satsar 2,5 miljarder så pensionärerna får 100:- mer i månaden. Enbart besparingen vad gäller EU-avgiften skulle ge pensionärerna 1000:- mer i månaden (linjärt sett).

Snus-bestämmelserna är i sig en struntsak, men det visar på toppstyrningen, att vi genom undantag får bestämma själva..

Material finns för att trycka ner i halsen på EU-vurmarna där de får förklara sig och varför något som bevisligen är negativt skall fortsätta..

Då kanske de får lika dåligt minne som Lena Ek iofs, som i sin iver att vara fröken duktig glömmer krigen i Jugoslavien samt har en otrolig förmåga av att glömma svara på en superenkel fråga:
http://www.youtube.com/watch?v=sUNXGro4aAs

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

18 september 2013 13:38

@VargMan

Problemet är då bara att SD kommer inte få vara med och debattera. Det är jag ganska säker på. TV4 och SVT och övriga kommer bara att säga att SD inte har någon representat i EU-parlamentet. Det kommer att vara en tillräcklig ursäkt för dem att stänga ute SD från debatterna.

Media kommer att få PP och VPK att framstå som alternativen för EU-kritiker, samtidigt som SD inte kommer att få synas. Jag tror även att media kommer att försöka lyfta fram JL också.

Så det kommer nog att bli tufft ändå tror jag.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

VargMan

18 september 2013 15:04

@ MetalHeadViking
Tufft, absolut, det är inget nytt för SDare ;)
Luddigt är väl det jag vill ha sagt med att SD har möjligheten och chansen. Svårigheten är att nå ut, och det hoppas och antar jag att de jobbar hårt med.
SVT kommer säkerligen att fortsätta fuska, samma med övriga media, det är ju vårt bisarra normaltillstånd numera..
Nycklarna är att vara ute i god tid, "utbilda"/engagera sympatisörerna och satsa resurser på rätt saker (ger inga tips här, vill inte ge EU-kramarna info, hehe..)..

 
Ingen bild

Swedish_Endeavour

20 september 2013 16:43

Angående valfusk - jag och en bekant till mig beställde valsedlar från SD två veckor innan valet.
Jag fick inga valsedlar.
Min bekant fick inga valsedlar.

Tittar man bland kommentarerna på exempelvis Avpixlat, så verkar detta vara en trend.

Thoralf - alla som röstar kan tyvärr ännu inte skylta med sin lojalitet med SD, som du vet. Jag tillhör den grupp människor som skulle lida stor skada - bland annat ekonomiskt - om det kom fram att jag sympatiserar med ditt parti.

För oss är det väldigt viktigt att vi kan få valsedlar hemskickade, så vi slipper skylta med vad vi väljer bland valsedlarna i vallokalen.

I min vallokal stod en präst i svart slängkappa och vakade som en hök över valsedlarna. Han registrerade vad varenda person plockade från bordet och muttrade ilsket för sig själv när någon närmade sig högarna med SD-valsedlar.

Därför är det oerhört viktigt att SD verkligen skickar ut valsedlar i god tid till alla i detta land, innan EU-valet.

Tyvärr tror jag att mina valsedlar inte kom fram på grund av Posten. Jag misstänker starkt att någon brevbärare har genomfört en egen politisk kampanj i vårt område genom att sortera posten innan den kom fram till mig.

Ett sätt att undvika sådant är att skicka ut valsedlarna i anonyma kuvert...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards