thoralf

Direktlänk till inlägg 10 september 2013

SD OCH FRP

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2013 23:29

 


Inslaget i kvällens Aktuellt om det norska valet var rena parodin i mina ögon. Hela inslaget har en raljerande ton och en pinsam reporter Fredrik Önnevall ställer märkliga frågor om Sverigedemokraterna.


Fredrik Önnevalls analys av Sverigedemokraterna i jämförelse med FrP var en parodi och minst sagt avslöjande över vilken agenda man har på SVT. Det vill säga att på alla sätt framställa SD i negativa ordalag. Ett riktigt bottennapp av vårt public service företag!


När Fredrik Önnevall påstår att skillnaderna är stora mellan Frp och SD blir det minst sagt pinsamt för Fredrik Önnevall.


”Vad är det som skiljer Frp och Sverigedemokraterna åt?”


”En stor skillnad är bakgrunden säger Fredrik Önnevall men kan sedan inte komma med fler argument utom att partierna skiljer sig åt politiskt för att Sverigedemokraterna inte definierat sig var partiet befinner sig på den politiska skalan.”


Enligt min mening innebär det att det inte finns några större skillnader i de politiska förslagen mellan FrP och SD ändå påstår Fredrik Önnevall det i reportaget. Snacka om att producera ett politiskt korrekt inslag i SVT.


Mattias Karlsson har idag skrivit ett väldigt bra blogginlägg om Frp och SD, vilket jag rekommenderar alla intresserade att läsa. Det överglänser SVT och Fredrik Önnevall med hästlängder.


Se sedan inslaget i Aktuellt, det börjar ca 18:40 in i programmet.


En annan Fredrik med efternamnet Reinfeldt har en annan läxa att lära sig. Enligt DN har Fredrik Reinfeldt sagt följande.


”Jag har ringt Erna Solberg och gratulerat till Höyres fantastiska valframgång. Det glädjer mig speciellt eftersom Erna och jag arbetat ihop i många år och lärt av varandras förnyelse av våra respektive partier”.


Är det då dags att Fredrik Reinfeldt och Moderaterna lär sig något om Frp:s förnyelse genom att också se på Sverigedemokraterna på samma sätt som Höyre har sett på FrP under flera år.


Men med tanke på hur Fredrik Reinfeldt agerat är det nog uteslutet, utan den förnyelsen kan nog endast komma när moderaterna bytt partiledare. Vilket sannolikt kommer ske efter valet 2014.

 
 
Ingen bild

Sune

10 september 2013 23:44

http://juridikfronten.wordpress.com/2013/09/10/anmalan-mot-riksdagsledamoten-thoralf-alfsson/ Thoralf anmäld pga hets mot folkgrupp!

 
Ingen bild

Kors i taket

10 september 2013 23:51


SVT har bytt epitet på FrP från "främlingsfientligt" till invandringskritiskt parti

 
Lassekolja

Lassekolja

10 september 2013 23:59

Frp kontra SD, det kan väl stämma att SD var lite väl "häftigt" från början och Frp var mer "typ NyD" från början men det enda, som är relevant nu är ju en dagsaktuell jämförelse partierna emellan och då anser, iaf jag, är det inget av betydelse, som skiljer dom(SD och Frp) åt, även om hela PK-etablissemanget aldrig kommer att godtaga/erkänna den beskrivningen!
SD 15sept.2013 & 14sept.2014 !!!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Hasse

11 september 2013 00:04

Tråkigt att läsa om Karlssons och Jomshofs påhopp mot SDU:s idéprogram idag.

http://sdu.nu/wp-content/uploads/2013/09/Förslag-till-idéprogram.pdf

 
Ingen bild

Ronny

11 september 2013 00:11

Hur kan man sjunka så lågt i SVT , med en sådan pinsamt, och sjukligt besatt SD kritiker som Fredrik Önnevall. Finns det inga rakryggade reportrar på denna s.k.opolitiska institution? Hela intervjun speglar besattheten att misskreditera SD. Ännu ett stolpskott, men noga utvald av SVT för SD hatet.

 
Lassekolja

Lassekolja

11 september 2013 00:15

Jag har nu läst Mattias Karlssons inlägg på sin blogg, som Thoralf länkar till i sin text. Här kommer en liten sammanfattning av likheterna mellan SD och Frp, hämtat ur Mattias inlägg:

Bägge partierna förkastar mångkulturalismen och förespråkar assimilering.
Bägge partierna vill aktivt motverka islamismen.
Bägge partierna vill kraftigt minska invandringen.
Bägge partierna vill ta krafttag mot brottsligheten och kraftigt skärpa straffen.
Bägge partierna vill stärka kärnfamiljen.
Bägge partierna vill effektivisera och minska U-landsbiståndet.
Bägge partierna förespråkar ett stärkt försvar.
Bägge partierna prioriterar de äldre och vill höja pensionerna.
Bägge partierna förespråkar goda relationer till staten Israel.
Bägge partierna vill göra upp med den del av den nationella minoritetspolitiken som innebär att medborgare, på basis av börd och etnicitet, har olika rätt till nyttjande av land och vatten.
Bägge partierna vill aktivt motverka kulturradikalismen och slå vakt om nationella traditioner.
Bägge partierna vill minska det statliga stödet till samtidskultur, men höja det statliga stödet till bevarandet av det nationella kulturarvet.
Bägge partierna förespråkar en mer sansad och mindre alarmistisk miljö- och energipolitik.
Bägge partierna vill ha ökade inslag av direktdemokrati i form av fler beslutande folkomröstningar.

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Blåsippan

11 september 2013 00:55

Lassekolja@ Tack ska du ha för ditt värmande inlägg i tidigare blogginlägg men jag tror inte det är lönt att skriva till den roboten (Myten Ulvenhag). Hoppas Elenor läste mitt inlägg dock. Inte ofta men ibland får jag till det och det tyckte jag faktiskt själv att jag fick denna gång.

 
Ingen bild

Morningstar

11 september 2013 01:21

Modigt av tramsfronten att ha kommentarsfunktionen avslagen. Man kan ju undra vilka som är dom verkliga mörkermännen egentligen. Det får ni gärna svara på själva eftersom jag är övertygad om att ni läser Thoralfs blogg dagligen. Kom ut i solen och bli förstenade som alla andra troll.

 
Ingen bild

Kaj

11 september 2013 05:05

Skillnaderna mellan SD och Frp är ju faktiskt stora.
Visst finns likheter inom invandringspolitiken, men Frp är ett betydligt mer utpräglat högerparti, främst ekonomiskt, än SD.

Jag fattar inte varför alla inom SD betonar släktskapet med Frp. SD har mer att vinna på att säga att SD ligger närmare mittenfåran än Frp. Man kan se det som SD är inte lika extremt som Frp...

 
Sven Dacke

Sven Dacke

11 september 2013 06:30

Centerpartiskt kommunalråd rasist och vill inte ha flera invandrare till sin kommun.

Nu väntar troligen spöstraff och att rullas i tjära och fjäder på stora torget och att kallas rasist resten av sitt liv

-----------------------------------------------------------------
Världen är ingen småländsk idyll. Människor flyr från våld, övergrepp, förföljelse och hopplöshet.

I Sverige står vi inför utmaningen att bereda plats åt det högsta antalet nyanlända på 20 år, enligt Migrationsverket. Det är man inte omedveten om i Uppvidinge där kommunalrådet Åke Carlson (C) rustar för fullt, i syfte att försvara idyllen mot världen.

Eftersom flyktingarna inte slutar att komma så vill han riva fastigheter för att bli av med Migrationsverket som hyresgäst. Vips, så är problemet löst. Om man bortser från de nyanländas situation då förstås.

Om inte det kommunala bolaget Uppvidingehus river på frivillig väg så blir det ägardirektiv från kommunen, låter Carlson hälsa (Smålandsposten 2013-09-07). Tuffa bud för ett bolag som ska verka på affärsmässig grund och som nu blir av med intäkter.

http://goo.gl/bceRjF

 
Ingen bild

Stefan A.

11 september 2013 06:54

"En liten elit som bestämmer vad man får tycka, tänka och säga" det är precis där Sverige befinner sig, "Frp var ett missnöjesparti där invandringskritiken kom in först långt senare" kan ju bero på att invandringen till Norge var tidigare högst minimal, svårt att kritisera något som inte finns, SVT anställer som vanligt begåvningsreserven, räcker med att vara SD-hatare och MP-kramare.

 
Svensson

Svensson

11 september 2013 06:55

Vill man rädda Sverige,finns det bara ett alternativ SD.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Sven Dacke

Sven Dacke

11 september 2013 07:18

När du nästa gång blir påhoppad av en Centerpartist eller annan av 7 klövern,angående SD och dess mörka historia kan det vara bra att ha denna artikel utskriven
-------------------------------------------------
Skeletten i centerns garderober

Dagens centerparti utmålar gärna alla som är kritiska mot den förda invandringspolitiken som "rasister" men om sitt eget bruna förflutna tiger man. Bondeförbundet var på 1930-talet det mest rasistiskt färgade partiet i riksdagen. Vid sidan av nazisterna var Bondeförbundet det enda parti som hade antisemitismen och rasismen inskrivet i sitt partiprogram! Redan 1933 hade Bondeförbundet givit legitimitet åt det myrdalska och socialdemokratiska rashygieniska projektet och i sitt partiprogram skrivit: " Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling."
--------------------------------------------
läs hela på länken, även ni journalister och Expo folk som är inne och smygläser

http://goo.gl/opN5hx

 
Ingen bild

Tony

11 september 2013 09:37

Fredrik Önnevall har jag i andra sammanhang alltid
ansett vara en balanserad och kunnig journalist,
men det är tydligt att om dom ska erhålla något jobb inom
SVT koncernen, så måste det obligatoriska SD hatet
framföras, och då får Fredrik Ö lägga snällheten åt sidan.
Alla tjyvtricks som tänkas kan kommer att användas mot SD
under ett års tid fram till valet, men en rejäl framgång
för SD i valet 2014 kommer att bli en rejäl örfil till hela
PK etablissemanget

 
Ingen bild

Nya SD-kuriren lanserad

11 september 2013 10:07

Paula Bieler verkar göra ett bra jobb.

http://www.sdkuriren.se/

 
Sven Dacke

Sven Dacke

11 september 2013 10:20

Ni som läser olika bloggar med invandringskritiskt innehåll och tror att ni är ganska ensamma om det.

Helt fel, ni är inte ensamma, dom flesta PK media är inne och läser fast dom inte vill erkänna det, möjligtvis Expo, men vill ni se vilka som några dagar läser en populär sida?

Se länken

http://goo.gl/XTO5l1

 
Ingen bild

Lärare

11 september 2013 10:35

Gustav Kasselstrand och hans SDU är väl kanske för populära?
Tråkigt att SD-topparna uttalar sig som dom gjort.
Jag anser att Gustav Kasselstrand är en alldeles förträffligt skicklig, klarsynt och vass politiker.

Heja Gustav!

 
Ingen bild

Håkan

11 september 2013 10:48

Bra att bli påmind om varför jag inte slösar bort min tid med svenska "nyheter" i tv eller ägnar tid åt att hitta en meningsfull artikel i en svensk tidning. Det finns verkligen inte beroende på att den är bortcensurerad alternativt ( i bästa fall ) så politiskt vinklad att det närmar sej pamflettnivå från -68.
Skulle tro att nästa vecka har pk media suddat ut Norge från sin karta. Samma sak med Australien.
Att nästan en majoritet av partierna i Europa har likartad syn på invandring som SD eller att partierna i forna öststater har en unison hållning, betydligt stramare än SD, finns inte för svensk pkmedia och behöver, enligt dom, således inte nämnas.

Tänk om man kunde få SD att gå ut med vallöftet att man har ambitionen att avveckla koldioxidskatten ( precis som vinnaren, Abbott, van valet i Australien, på ).

Fördelarna, förutom att bli av med en bluffskatt som är ett bojsänke för vår export och landsbygden, är många.

Pkmedia skulle bli helt hysterisk vilket alltid är bra reklam.
Media och politiker skulle hävda att det kan man inte, p.g.a EU. Så har vi en debatt om EU, inbakad i frågan.
Koldioxidskatt skulle automatiskt generera motpol mot "miljö"partiet, som inte har argument ( förutom klimatreligiösa )och det är lätt att, i debatten, samtidigt komma åt dem i andra frågor, där man kan visa på vilka tomtar dom verkligen är.
Man skulle även lyckas få pkmedia att, i deras klimathysteri ( över skatten ), glömma att dom i alla lägen, försöker ge en bild av SD, som ett enfrågeparti. Nu blev det plötsligt två frågor.
Bara en tanke..

 
Ingen bild

Sladden

11 september 2013 10:53

@Lärare, håller med till hundra procent. Tror att Gustav ses som ett hot mot Jimmie därav av de ständiga påhoppen.

Gustav blir när han vuxit till sig är ett verkligt bra alternativ.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

11 september 2013 11:16

"Nya" SD-Kuriren just levererad i brevlådan, så nu blir det en stunds läsning!

http://www.karlskronabloggen.se

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

11 september 2013 11:31

Sanningen är att FRP har exakt samma beröringsskräck över SD som övriga etablissemanget i Sverige.

Personligen tycker jag att SD ska koncentrera sig på sitt samarbete med DFP som själva redan välkomnat SD.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 september 2013 12:59

Givetvis måste media svartmåla SD. Det är om några dagar Kyrkoval och nästa år både EU och Riksdagsval.
De som lyder under staten har säkert fått muntliga (inte skriftligt - spårbart) order om det.
Det är mååånga som vill sabotera den ökning av väljarstödet som konstant pågår för SD.

 
Ingen bild

K K K *Kort Koncist Kärnfullt*

11 september 2013 13:07


Hur många shia- respektive sunnimuslimer finns det i Sverige?

 
Ingen bild

K K K

11 september 2013 13:11


Syrien är ett mångkulturellt paradis, där olika etniska grupper & religiösa sekter lever sida vid sida i fred, harmoni och kärlek.

 
Ingen bild

Kalle

11 september 2013 13:11

Ingen som, ingen som vet!!!

 
Ingen bild

Kalle

11 september 2013 14:11

I kölvattnet efter Agendas debatt mellan Jimmie Åkesson SD och Ullenhag FP så fortsätter debatten om Åkessons hjärta för syrier och invandringen.

""När man granskar Ullenhags uttalanden närmare och även skillnaden mellan Ullenhags och Åkessons politik kan man enkelt konstatera att Erik Ullenhag helt saknar hjärta medan Jimmie Åkesson har ett stort och gott hjärta. Detta kan man bevisa genom logik och matematik!!!"" bevisar och skriver krönikören Björn Norström på Avpixlat.

http://avpixlat.info/2013/09/11/vykortspolitiker/#more-69392

 
Ingen bild

Håkan

11 september 2013 14:43

Åååå här kommer dagens...
Socialdemokraterna går till val med att återuppta avvecklingen av kärnkraften, och "miljö"partiet jublar.
”Vi tycker att kärnkraften bör avvecklas och ersättas med förnybara energikällor”, säger Magdalena Andersson (S).

SD borde verkligen "ta fighten", helst med tillägget som jag önskade i tidigare inlägg, koldioxidskatten.

http://www.di.se/artiklar/2013/9/11/socialdemokraterna-vill-avveckla-karnkraften/

Glöm inte att läsa kommentarerna om ni går in på DI

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

11 september 2013 14:48

Citat från bloggen Cornucopia
http://cornucopia.cornubot.se/2013/09/cornucopia-nu-definitivt-storre-newsmill.html

"Apropå [...] att det är valår nästa år, så tar jag gärna emot gästinlägg från politiker till hörande etablerade seriösa partier (riksdagspartierna plus några till, som (pp)) som driver personvalskampanjer. Detta är en gratistjänst och möjlighet för unika individer att nå ut i valrörelsen inför riksdagsvalet 2014. Den här vägen når ni ut till fler än hos Newsmill, även om jag antagligen har betydligt kräsnare och intelligentare läsare, som dessutom kommer såga er med fotknölarna i kommentarsfälten."

 
Ingen bild

Sladden

11 september 2013 15:25

@Edward Ulfertz, Cornucpoia är en ekonomisk rättshaverisajt. Inget att beblanda sig med.

 
Ingen bild

Hasse

11 september 2013 15:37

@Lärare
Kasselstrand är en utmärkt nationalist med förmågan att tänka själv. Att i efterhand attackera idéprogrammet är otroligt korkat och skadligt. Kasselstrand är SD:s framtid, jag önskar bara att småsinta egoister slutar upp med sitt rävspel.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 september 2013 16:54

Man kan kommentera sänkningen av pensionerna på Barran Reagera , hittills är det bara min kommentar , är det bara jag som inte vill ha sänkt pension ? Borde vara flera som är pensionärer och skriver på Thoralfs blogg !

 
Ingen bild

Håkan

11 september 2013 20:38

Grattis Thoralf detta var jävligt bra

 
Ingen bild

Hej!

11 september 2013 21:23

Jag förstår att det går upp för fler och fler och via demokratiska
röster kunna förändra vad som är påtagligt och sant även många gånger
tyvärr även facit av massinvandring. Själv hade jag möjligheten att vara
eftertraktad i Norge som konstruktör, den baksida jag möttes av under
lediga promenader i Oslo var för mig även grannlandets framsida, då
ingen kvällspromenad längsmed Karl Johan var befriad från Afrikaner som
sålde sexuella tjänster, det var inte bara kvinnor utan även män. För
mig var det med en obehagskänsla som nu efter några år omvandlas i rader
som dessa. Det vore konstigt för mig om inte Fremskrittspartiet ökat så
enormt i Norge. Är man Norrman röstas det på Frp, är man Svensk är
motsvarigheten SD.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards