thoralf

Direktlänk till inlägg 9 september 2013

ERIK ULLENHAGS SVENSKA HJÄRTLÖSHET

Av Thoralf Alfsson - 9 september 2013 18:30

Erik Ullenhag! Det finns många 3-barns mammor i Syrien men det finns även 1-barns mammor, 2-barns mammor, 4-barns mammor, 5-barns mammor o.s.v Anser du att alla dessa skall ha permanenta uppehållstillstånd bara de kan ta sig till Sverige? Om svaret på den frågan är ja, så förutsätter jag att du även anser att alla anhöriga till dessa också skall ges permanenta uppehållstillstånd i Sverige.


Hur många skall vi ta emot? 10000, 40000, 100000 eller 300000. Finns det överhuvudtaget någon övre gräns för regeringens godhet och hjärta? Alla människors lika värde innebär väl att man måste ge alla permanent uppehållstillstånd i Sverige! Annars har man inget hjärta enligt Erik Ullenhag.


Enligt Aftonbladets ledarsida på söndagen har Norge endast tagit emot 2 personer från Syrien under 2012 och 2013. Snacka om att vi har ett hjärtlöst grannland i väster!


Holland tar emot 50 personer från Syrien under 2012 och ökar till 200 personer under 2013. Det är vad Sverige tar emot på några dagar!


Har regeringen inga gränser för vad kostnaderna kommer att bli med invandringspolitiken. Den svenska hållningen blir bara mer och mer extrem i förhållande till våra grannländer. Norge kommer sannolikt idag rösta för en kursändring som gör Sveriges invandringspolitik än mer extrem. 


Är det så att du Ullenhag har mer hjärta för personer från Syrien än vad du har för svenske Alf, på demensavdelningen. Alf som har jobbat hela sitt liv vid ett och samma företag i ca 45 år, aldrig varit arbetslös och nästan aldrig varit sjukskriven och alltid betalat sin skatt.

Alf som vid 87 års ålder fick flytta till en demensavdelning i maj förra året. Alf betalar fortfarande ca 5000-6000 kronor i skatt varje månad och samtidigt får Alf betala väldigt mycket av sin pension för att få bo på demensavdelningen.


Efter ca 15 månader på avdelningen har personalen inte haft möjligheten att ta med Alf ut på en enda promenad eller annan aktivitet ute på grund av den minimala bemanningen. Det närmaste Alf kommer uteluft är att få sitta på den gemensamma balkongen en stund. Det är allt dagens välfärd kan erbjuda våra gamla.


Erik Ullenhag! Har du något hjärta för svenske Alf?


Hur många Alf finns det i vårt svenska samhälle?


Men vi har det ju så bra i Sverige att vi kan ge alla människor som söker asyl i Sverige permanenta uppehållstillstånd. En politik som kommer leda till att Alf snart får det ännu sämre när inte statens och kommunens skatteintäkter räcker till.


Tack Erik Ullenhag för att du är så godhjärtat mot alla! Utom våra svenska gamlingar!

 
 
Ingen bild

Markku Ahonen

9 september 2013 19:01

Äckligt populistiskt inlägg av Thoralf som försöker spela ut olika grupper mot varandra.

 
Ingen bild

Totto

9 september 2013 19:12

Härligt att få kommentera efter en helt indoktrinerad omoralisk galning. Tack för ditt inlägg Thoralf. Ullenhag och likasinnade är egentligen så ofattbart hjärtlösa så det är gör ont i mitt hjärta.

 
Ingen bild

Magnus

9 september 2013 19:12

Markku. Du är ett bra exempel på varför så många väljer att rösta på och sympatisera med SD. Tack för hjälpen:) Fortsätt med dina kommentarer för du är fantastisk.

 
Ingen bild

M Gustav

9 september 2013 19:19

@ Markku Ahonen
Med din logik finns alltså obegränsade resurser för samtliga grupper och att inga grupper egentligen inte behöver ställas mot varandra?! All politik idag handlar om hur det gemensamma ska fördelas mellan samhällets olika grupper, så hur anser du att sossar, miljöpartister, SPI'are eller centerpartister undviker det? Ser fram emot svar då du verkar sitta på en lösning ingen annan har! Kan du inte presentera en lösning så är det du som är populisten! Med vänlig hälsning!

 
Ingen bild

Pågens

9 september 2013 19:20

@ Markku Ahonen

Stackars dig. Är du så f-b korkad att du inte begriper, att detta är en kompletterande fråga till Herr Ullentuss om just det som du tydligen inte begriper och som han "körde" mot Jimmie Åkesson i gårdagens debatt. Släng dig i väggen så är det kanske något som faller på rätt plats!

 
Ingen bild

Zigge

9 september 2013 19:31

Jag har alltid trott att det är världen som det är fel på,men nu har en invånare på planeten Tellus fått mig att se med andra ögon , han har namnet Ahonen. Han som kommer att ställa sig sist i kön när de hungrande folket lider. Sen kan Ahonen fundera på gruppindelningar?

 
Svensson

Svensson

9 september 2013 19:32

Erik Ullenhag kommer vara skyldig svenska skattebetalare mycket pengar,när han avgår efter valet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Aho Marrkunen

9 september 2013 19:35

Markku Ahonen
Söte Jesus, nu får du ta och skärpa dig!

 
Ingen bild

Assar

9 september 2013 20:01

Snälle Ahonen. Vilken naturlag säger att man inte får ställa grupper mot varandra? Det är bara ytterliggare ett påhitt som används när argumenten tryter.

 
Ellinor Lindhe

Ellinor Lindhe

9 september 2013 20:01

Fast det äldre bor ju på ett säkert ålderdomshem & behöver inte vara rädda för att få en bomb i huvudet, medans det är tvärt om för de som lever i syrien, de lever i räddsla & de kan inte göra så mycket åt saken.

http://eiight.blogg.se

 
Ingen bild

Leon

9 september 2013 20:23

Förmodligen finns det inte så många Alf som man kan tro. För att som jag kan se det har han trots allt en pension som uppgår till mellan 19 000 och 23 000 kr/månad (räknat baklänges med utgångspunkt i skattetabell 33 - SKV 403 2013). Efter skatt alltså nånstans mellan 14 000 och 17 000 kr/månad. Min misstanke är att Alf som pensionär betraktat har en "inkomst" över genomsnittet.

En första och nödvändig åtgärd för att alla Alf och andra pensionärer skulle få det ekonomiskt bättre skulle ju vara en drastisk "återställare" av skatterna - d v s att i ett första steg ta bort de s k "jobbskatteavdragen" som innebär en obalans i beskattningen mellan arbets- och pensionsinkomster. Detta steg skulle också innebära ett utrymme för "skattesänkningar" på pensioner.

Ett andra steg skulle vara att snarast dra tillbaka det vettlösa beslutet om en sorts generell asyl för syrienflyktingar. Detta beslut innebär oöverskådliga ekonomiska och oönskade politiska konsekvenser.

Ett tredje steg är att "det offentliga" återtar kontrollen av omsorgssektorn och stoppar den "utförsäljning" som skett under alliansstyret. Omsorg om våra gamla ska inte, som nu ofta skett, säljas ut, i något som har en osmaklig likhet med forna tiders "fattigauktioner", till den entreprenör som tar minst betalt.

Slutligen...en god omsorg om våra gamla och en balanserad invandring (utan de "Ullenhagska exesserna") behöver inte stå i motsättning till varandra.

Leon d´O....

 
Ingen bild

Kalle

9 september 2013 20:23

>Ellionor Linde

OCH på vilet sätt är det vårt problem eller skuld för att folket i Syrien bombar varandra. Jag bara undrar??? Skall vi känna skuld för alla som flippat ur och försörja dem på livstid med våra skattepengar???

 
Ingen bild

Assar

9 september 2013 20:24

@Elinor Lindhe
En bra synpunkt men du måste utveckla den. Ska vi låta alla som riskerar en bomb i huvudet få komma hit? Hur finansierar vi det? Det bor 22 miljoner i Syrien. Sen har vi alla andra länder där krig pågår. Jag ser inte hur det ska gå ihop. Som sagt, utveckla gärna dina ideer.

 
Ingen bild

Ronny

9 september 2013 20:25

Kan någon förklara vems mandat Svenska Kyrkan har, som går ut på Twitter och uppmanar folk att rösta, för att hålla SD utanför! Tror knappt det är sant, men om det är det, går jag ut SK imorgon...........

 
Ingen bild

mudder

9 september 2013 20:33

Det lever nästan 1 miljard fattiga människor i världen. Vad har Ullenhag emot dem då, varför får inte de komma hit?

 
Ingen bild

Michael Hess

9 september 2013 20:37

Riktig bra skrivet och så sant det är för många äldre i Sverige, ja var är ditt hjärta Erik.

 
Ingen bild

Kurtan

9 september 2013 20:43


@Markku & Elinor,

Tydlig och avslöjande inlägg från er båda.

Eftersom ni är så goda och humana samt ömmar för alla stackare vänligen klargör för oss andra följande:

HUR MÅNGA "FLYKTINGAR" har ni boende hos er ? 1, 2 5 stycken?

Hur stor procentsats skänker ni till t.ex tiggare ?! 10, 20 50 procent?

Ni själva vet svaret och vi andra oxo. Vad kallas detta jo HYCKLERI!
Det är människor som ni, som tror ni är så in i hel-ete goda, som förstör detta en gång ett land som var en förebild utomlands men som nu används som ett skräckexempel och som andra lander skrattar åt!




 
Ingen bild

Hulda mk1

9 september 2013 20:45

Visst kan vi ta emot ett antal ensamstående mammor med barn. I Sverige finns ett antal ensamstående män som saknar sällskap och en familj.
Men då krävs en total assimilering till vårt samhälle, religion och kultur.
Går Ullenhag med på de villkoren?

 
Ellinor Lindhe

Ellinor Lindhe

9 september 2013 20:54

Kurtan, Ursäkta men vadå hycklare?

http://eiight.blogg.se

 
Ingen bild

Sladden

9 september 2013 21:01

@Ellinor Lindhe, svara på frågan istället.

 
Ingen bild

lotta

9 september 2013 21:06

Ingen nämner att ;
1. I hela östra Syrien pågår ej krig, alltså större delen av Syrien är ej berört av krig.
2. år 1970 fanns ca 9 miljoner invånare i Syrien efter detta har det ökat till ca. 22 miljoner 2012, mycket pga samma sak som händer i Sverige idag. Syrien har under många år tagit emot många miljoner flyktingar från närområdet. Dessa har gjort EXAKT som i Sverige, flyttat in i getton vägrat rätta sig efter demokratin utan krävt sharialagar mm i landet och levt i fattigdom. Majoriteten är Sunni muslimer.
3. Syrien har varit ett land med demokrati och religionsfrihet det är detta Syrien försöker försvara MOT div. Sunni grupper!

Tyvärr ser Svenskar bara "en muslim" och dem måste man vara snäll mot...

Ni håller på att skapa ett nytt Syrien här i Sverige! För Ni ser inte skillnad på de olikheter Islam har.. Olikheter som gör att de skät halsen av sin granne, sin lärare, sin bagare mm just pga att de inte tillhör samma klan.... ungefär som om Ölänningar hux flux börja skära halsen av Smålänningar för de är i konflikt....
Så länge Ni blundar och tro det finns ej eller det kommer ej hända här, då ljuger Ni lika dåligt som en pundare, en spelmissbrukare eller alkoholist....

Sverige har inte råd med denna invandring, vi lånar för att driva runt landet, vi lånar till invandringen... år 2012 betalade vi bara i ränta över 22 miljarder i räntor .. vi har inte råd att betala av våra lån.. i sommar har Regeringen sålt 10,5 ton av vår guldreserv .. detta har varit tyst om ... var är pengarna ? för trots detta går vi back och måste låna ännu mer !

 
Ingen bild

Kurtan

9 september 2013 21:08

@Ellinor Lindhe,

För att förtydliga mitt "oklara"? inlägg:

En hycklare eller hypokrit predikar om en särskild tro, religion eller livsstil, utan att själv följa det han förespråkar.

Ett exempel på vanligt hypokrit-beteende är när en förälder förmanar sina barn att inte röka, med motiveringen att användning av tobak är farligt, för att sedan själva röka.
Från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hycklare

Är det kanske så att du vill att inbetalda skattepengar från bl.a Alf skall gå till icke-svenska medborgar istället för från din egen inkomst för att du är så "god", eller?! Berätta gärna hur stor del skänker du bort till de som riskerar att "få bomber i huvudet" i månaden 1000, 2000 eller 5000 kronor???




 
Ellinor Lindhe

Ellinor Lindhe

9 september 2013 21:09

Jag sa till & början bara att jag tyckte att de i syrien hade det värre än de äldre här.

Jag är bara en 14 åring så jag kan inte göra någonting av det där för att för att jag tjänar inte mina egna pengar & jag tror inte att mina föräldrar vill ha någon inneboende.

http://eiight.blogg.se

 
Ingen bild

F

9 september 2013 21:16

Sverige blir mer och mer isolerat. Landet är numera det enda land som erbjuder försörjningsinvandring.

 
Ingen bild

Kalle

9 september 2013 21:22

>Elinor Linde

Du kan väl låta ett gäng syrier bo i ditt flickrum. Dela ditt rum med så många som får plats där på golvet bland annat och dela säng med någon syrier.

Dina föräldrar är säkert lika godhetshjärtade och snälla som du och upplåter allt som är mitt är edert till syrier.

Ta din fickpeng till godis och kläder och betala maten för dessa syrier som bor hos dig. Det går väl bra.

I slutänden så har du ingen plats i flickrummet och du har gett bort alla dina fickpengar. Dina föräldrar undrar säkert hur det kunde bli så här illa när familjen var sååå lycklig förut innan syrierna kom och okuperade ert hem, tomtebolyckan!!!

 
Ingen bild

Kurtan

9 september 2013 21:25

@Ellinor Lindhe,

Ok, godtar ditt svar. Utgick naturligtvis att du var vuxen eftersom du är inne på en av Sveriges skarpaste, sundaste och sverigevänligaste bloggar.

Saken är den att svenskarna har blivit indoktrinerade att tro att vi har ansvar för alla människor i hela världen, vilket inte är fallet!

Vi har i första hand ansvar för våra egna medborgare, på samma vis som ALLA andra länder! Vi kan endast hjälpa andra om vi hjälper oss själva i första hand annars faller Sverige ihop vilken nu håller på att ske och då kommer vi inte att kunna hjälpa någon alls i framtiden!
MVH

Ps Ta informationen från SVT och tidningar med en stor nypa salt. Sök sanningen bl.a på denna blogg samt t.ex Avpixlat m.fl sm kallas "hatblogg" för att media i Sverige hatar den då den avslöjar deras lögner, vinklingar och förtal!

 
Ingen bild

Medborgaren

9 september 2013 21:38

Grattis Norge! Ny statsminister och ett sunt tänkande parti som får inflytande, det finns hopp genast för Norge!

I vårt stackars fosterland tvingas vi fortfarande dras med stollar som Reinfel o Ullenlull................

2014 blir det däremot ändring även här, SD lär kamma hem 20-30% av rösterna och det finns hopp även för oss! Tyvärr förtörs vårt vackra o en gång så framgångsrika land i rekordfart av 7-klövern.

 
Ingen bild

Farbror Sven

9 september 2013 21:39

Jag trodde att det "bara"var på Ullenhag som röven och hjärnan hade bytt plats men plötsligt så ploppar det upp den ene efter den andre till exempel Ahonen och Lindhe .

 
Ingen bild

Lotta

9 september 2013 21:47

Inlägget skrivet av signaturen lotta 21:06 är inte skrivet av mig. Du som valt nicket bör byta eftersom det annars är svårt att hålla isär våra inlägg. Jag vill gärna stå för det jag skriver inte vad andra skriver.

@Ahonen
Hur många flyktingar
var det ditt hemland Finland tagit emot genom decennierna nu igen?

 
Ingen bild

?

9 september 2013 21:53


Var bor den "godhjärtade" multikultifantasten lill-Erik Ullentott?

Hur många "främlingar" har den "främlingsvänlige" Ullentott hemma hos sig?



 
Ingen bild

OT

9 september 2013 21:53

Hoppas integrationsministern är nöjd med sitt nya namn: Erik "Jesus" Ullenhag

 
Ingen bild

Bevara Sverige Svenskt

9 september 2013 21:56


Markuu Ahonen är en femtekolonnare

 
Ingen bild

Tommy

9 september 2013 22:03

Nu tror jag medborgaren drömmer lite. Ingen tror väl på fullt allvar att 30 procent skulle rösta på SD? Tycker att ni dessutom ska fundera på varför 85 procent aldrig skulle ens överväga på att rösta på SD, speciellt Farbror Sven.
Retoriken med etablissemangkonspiration och vänta bara känner man igen från historien.
Tycker dessutom Thoralf ska lyssna på Hassan, avdelning tyska bögar, avdelning "Hur många syrier kommer?"

 
Ingen bild

Narko Mahunen

9 september 2013 22:05


@ Markku Ahonen

Too much month at the end of the money
and no vertical smile?!

 
Ingen bild

Göran

9 september 2013 22:10

Markku Ahonen,

Thoralf har inte ställt någon grupp mot någon annan. Det är ju Du som bolsjevik som försvarar en stor flock desertörer. Sveriges statskassa ska inte gå till ynkryggar som inte vill försvara sig.

Vårt land har ju fullständigt stagnerat under ledning av Reinfeldt och hans gangsterregering. Vi svenskar har viktigare saker att ta itu med än att blott vara hela världens samvete. De som befinner sig i fientligt grannskap har som regel själva försatt sig i denna situation och förtjänar inte rättigheten till att bereda sig tillträde till svenskt territorium. Man upplever rent av äckel för varje social turist som beträder svensk mark.


Läs gärna Vilhelm Mobergs "Svensk strävan".

 
Ingen bild

Farbror Sven

9 september 2013 22:17

Tommy ? Är du motborgare ?

 
Ingen bild

Jag

9 september 2013 23:12

Om Elinor är 14 år och argumenterar så korrekt så tycker jag hon är värd ett bättre bemötande från kommentatorerna här.

Det absolut stolligaste i Ullenhags argumentation är att han argumenterar för det dyraste och mest komplicerade alternativet att ta flyktingar till Sverige istället för att hjälpa mångdubbelt fler i flyktingläger i närområdet.
Varför vill inte Ullenhag hjälpa den ensamstående trebarns mamman i ett flyktingläger i
Libanon?

Ahonen, att ställa grupper mot varandra kallas att prioritera motsatsen är allt till alla,
Avanser du det vara möjligt?

 
Ingen bild

Argus

10 september 2013 00:43

Frågan är varför Ullenhag stödjer världens största illegala verksamhet, människohandel. Sätt åt tumskruvarna här!

 
Ingen bild

Argus

10 september 2013 00:50

@Leon: Jobbskatteavdragen är bra, det kostar att arbeta. Däremot kan jag hålla med dig att det totala skattetrycket måste minska. Våra folkvalda måste helt enkelt bli bättre på utgiftssidan.

 
Ingen bild

Argus

10 september 2013 01:02

@Ellinor Lindhe: "Fast det äldre bor ju på ett säkert ålderdomshem & behöver inte vara rädda för att få en bomb i huvudet."

Alla borde få en trygg ålderdom då det är de, som i de flesta fall, sett till att vi har fått det bra. Men, Sverige kan inte ta hand om alla de miljarder människor som har det materiellt sämre än vi när vi uppenbarligen varken kan ta hand om våra gamla eller unga på ett bra sätt.

Tack vare den vettlösa politiken som förts i fyrtio år så är varken våra gamla eller unga trygga vilket faktiskt är vårt eget problem att lösa först innan vi tar itu med resten av världens problem.

Om du väljer att engagera dig så kan du börja med äldre svenskars situation.

 
Ingen bild

Blåsippan

10 september 2013 01:52

Ellinor Lindhe@

När man är 14 år så vill man alla väl och gott. Det vill vi med men man kan inte hjälpa alla i världen genom att ta hit dem. Välfärden räcker inte till. I Sverige arbetar man och betalar skatt. Skatten går till välfärden som skall räcka till mormor och morfar. Farmor och farfar så att de ska få det bra på ålderdomshemmet. Till dagis, vägar och en himla massa annat. Men pengarna räcker inte till att ta hit 100 000 tals människor varje år som i stort sätt bara skall försörjas för de kan inte språket eller får inte arbeta på grund av deras religion (muslimska kvinnor). För samma summa kan man hjälpa många, många fler i närområdet under tiden det är krig i deras länder. Det är det vi vill. Inte hjälpa de rika som kan betala flyktingsmugglare stora summor för att smugglas ända till Sverige för att sedan bli försörjda hela livet av vår välfärd som skulle gått till våra egna gamla t ex. Hoppas du förstår lite hur vi tänker även om Ahonen som skrev det första inlägget högst upp är hopplöst förlorad och dessutom arbetslös nu för tiden så vitt jag vet och bara tär på välfärden.

 
Ingen bild

Fredde

10 september 2013 05:58

# Markku

Ditt eviga tjat om att SD ställer grupper mot varandra. Om det är ngt regeringen och media gör är det att ställa grupper mot varandra!

Invandrare mot Pensionärer! ( nedskärningar inom äldrevården )

Invandrare mot arbetslösa svenskar ( företag får sänkta arbetsgivare kostnader att anställa en invandrare )

Invandrare mot skolbarn ( skolmat inte värt namnet och inga direkta satsningar )

Invandrare mot ungdomar ( svenska ungdomar får bo hemma längre då det ofta tar flera år att få en lägenhet men invandrare får direkt )

Så kom inte och snacka om att SD ställer grupper mot varandra!

 
Svensson

Svensson

10 september 2013 06:52

Erik frågade om Jimmie hade ett hjärta,Jimmie borde fråga Erik om han har en hjärna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

håkan

10 september 2013 08:00

Bra Thoralf.
Ibland kanske man måste gå ner på den mentala nivå som Regeringen och Erik Ullenhag rör sej på, för att få enkla människor att förstå självklarheter.

Lotta skrev ett inlägg om Syrien, som jag bara kan rekommendera om ni vill förstå konflikten.

Bara ett förtydligande,

Muslimska brödraskapet ÄR Sunni muslimer och är den vidriga kraften i rebellerna i Syrien, men även i Egyptien, Libyen eller egentligen samtliga länder i mellan östern som har konflikter + Hamas.
Muslimska brödraskapet är den mest välorganiserade kraften även i Sverige ( och Europa + U.S.A ) med Islamiska förbundet i Sverige och Sveriges muslimska råd.
Waberi är vise ordförande i Muslimska brödraskapets Europeiska, Federation of Islamic Organisations in Europe, som även har en "svensk" ordförande.
De flesta av de 16 ( 16!!!! ) muslimerna i Riksdagen och i Regeringen tillhör Muslimska brödraskapet.
o.s.v
o.s.v
Lär er vilka som är era allvarligaste fiender så blir det lättare att förstå vad som händer.

Thoralfs förra inlägg ( VAD VILL 7-KLÖVERN UPPNÅ? ) var omöjligt att svara på, utan att skriva mycket låååångt svar, tyvärr.
Men mycket av svaret ligger i Muslimska brödraskapet ( Sunni ).

Sverige KOMMER bli ett nytt Syrien eller Beirut eller värre, om vi inte LÄR OSS vilka vi egentligen slåss mot, och som leder 7-klövern i koppel och dyrkas av vänstern ( och media ) som kallar dom Folkhemsislamism
( så J-vla vidrigt )

 
Ingen bild

Lotta

10 september 2013 08:02

I dagens Östran tar man upp ett rättegångsfall där det sägs att en kvinna flytt till Sverige från sin misshandlande man. Hon flydde hit från den våldsamme mannen för två år sedan. Förra året dök så mannen upp och flyttade helt sonika in hos sin hustru och barn. Att det förmodligen rör sig om personer från något MENA-land är troligtvis inte en allt för djärv gissning när man läser "Han berättade i hemlandet att det var normalt att "tukta" barnen, däremot var det sällsynt att en kvinna sätter sig upp mot sin man." I tingsrätten dömdes mannen till 10 månaders fängelse samt utvisning i 4år. Hovrätten sänker straffet till 2 månaders utvisning samt underkänner begäran om utvisning. Då undrar jag vad de gör i Sverige? Är hustrumisshandel skäl för asyl? Om så är fallet underkänner då inte hovrätten i och med sin dom asylskälet? Borde då inte familjen återvända till sitt hemland? Sist men inte minst, hur illustrerar då Östran sin artikel? Med ett mörkhårigt barn av utländsk härkomst, som borde vara det normala? Nej, man illustrerar en rättegång gällande ett av Elisabeth Massri Fritz kallat hedersrelaterat brott med den blondaste av alla små pojkar. Vad styr en tidning att till en artikel där var man kan läsa att det handlar om utländska medborgare illustrera den med en så felaktig bild? Visserligen står det under bilden att barnet på bilden inte har något med händelsen att göra men det är endast en lam ursäkt för ett mycket fult sätt att försöka lura de som endast läser överskriften och ser bilden till artikeln att det rör sig om svenskar när det i själva verket rör sig om "svenskar" det gängse sättet att lura svenska folket att alla gärningsmän är av svenskt ursprung. Man mår illa.

 
Ingen bild

Tommy

10 september 2013 08:10

Får man skriva vad man vill här utan att det censureras bort? Trodde röven och hjärnan liknelsen var det definitiva bottennappet. Nu har Ördög visat att det uppenbarligen fanns en nivå till. Hur kan man som folkvald politiker tillåta sådana kränkningar på sin blogg?

 
Lotta

Lotta

10 september 2013 08:13

Rättelse: 2 månaders fängelse skall det vara.

http://avpixlat.info/2013/09/09/media-morkar-garni

 
Ingen bild

Farbror Sven

10 september 2013 08:44

Jag blir väldigt kränkt av Ullenhags propagerande av för mer invandring samtidigt som man nästa år är tvungna att sänka min och andras pensioner för att troligen sponsra invandringen !Tommy
varför går du in här om du far så illa av det som skrivs här ?
Den här bloggen är en möjlighet att skriva vad man tycker utan censur ! Tack Thoralf !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 september 2013 08:56

Varför sänker man int ÄFS = äldreförsörjningsstödet också ?
Det hör man inget om , är det för att ÄFS är bara för invandrare ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 september 2013 08:59

Igår överfölls en färgad man och hans 1,5 årige son i Malmö. Efter att ha läst exponerat.info och deras inlägg om händelsen, instämmer jag i Anders Lindbergs ledare i Aftonbladet.
Rasismen är stor i Sverige och jag uppmanar Lindberg att gräva vidare i detta fallet och gärna hänga ut de misstänkta med namn och bild.
Speciellt efter att ha läst på exponerat.info om hur sajten "slutpixlat" har reagerat på händelsen och deras uppdatering/rättelse...
Så kom igen Anders Lindberg! Foto och namn, bara häng ut rasisterna..!!

 
Ingen bild

Stefan A.

10 september 2013 09:23

Det är ett enormt hyckleri från sjuklöverpolitikerna, det är bara tack vare EU,s yttre gränsskydd som dessa kan spela "goda", det är Italien och Grekland mf. som, än så länge, håller stånd mot den vanliga flodvågen av miljoner fattiga som vill ta sig till EU och ett bättre liv och som vid händelser som i Syrien ökar till orkanstyrka, förstår om de här länderna blir urförbannade på Sverige som skickar ut signaler om evig försörjning som bara ökar trycket på dessa länder, skulle de bara släppa efter lite så tvingades även godhetens överstepräster i Sverige dra i nödbromsen så det bara skriker om det, ist. pekar man ofta ut EU,s yttre länder och beskyddare som rasister och flyktingplågare, och som vanligt matas vi med en vrångbild från fulmedia.

 
Ingen bild

Åke

10 september 2013 09:28

Jag blir lika beklämd och förbannad som Thoralf, när de äldre ska ständigt få stryka på foten. Min mor dog på midsommaraftonen förra året av cancer....Jag har på nära håll, i samband med detta, sett hur sjukvård, personal mfl tampas med snåla resurser, och hur Landstinget snabbt som ögat vill lasta över ansvaret på kommunen, för vård i "livets slutskede", för att slippa ha patienter liggande som tar "plats", fast hon hade behövt det in i det sista....

Samtidigt finns det idag en händelse på Västerviks sjukhus, där en sk papperslös sökte vård, och fick detta plus att hela hans "gömda" familj kom dit och de blev tvugna att låta dom sova där samt servera mat, med mackor mm, men mackorna innehöll skinka vilket inte var passande pg av religionen så personalen blev tvungna att springa ut på sta´n och införskaffa annat pålägg mm.

Som papperslös kan man få det gott i Sverige och allt serverat på ett silverfat, medans sådana som min mor som jämförelse, endast var en belastning, och skulle ut från sjukan snarast möjligt pg av kostnader och platsbrist samt underbemanning.
Detta som en konsekvens av politiska beslut!!!

Det måste bli en ändring på det här och nu!!!

 
Ingen bild

babar

10 september 2013 09:50

Grattis Ellinor att du funnit en Sverigevänlig sida, ser att du fortfarande är hjärntvättad av alla mångkulturell propaganda i skolan, men om du fortsätter på denna bana och spanar runt på alternativa sidor så kommer du märka att allt är inte så fridfullt i vårt land som vi tror. Alla måste vakna och vi måste göra det snart! annars är Sverige kört.

 
Ingen bild

Tony

10 september 2013 10:26

S-E Karlsson.

Det finns olika ÄFS, ett för utlänningar, som är värdesäkrade
och med hyran betald upp till 6,500 i månaden.
Sen finns det ett för Svenskar som minskar i takt med pensionsbromsen, och där Svensken får betala hyran själv,
annars är summan samma, men ändå är slutsumman djupt orättvis
och kränkande mot Svensken!

 
Ingen bild

Thoralf A

10 september 2013 10:47

Lotta

Har läst Östrans artikel på nätet och fallet är minst sagt intressant. Skall även köpa pappersupplagan. Jag skall försöka få fram mer fakta från Tingsrätt och Hovrätt.

 
Ingen bild

Elisabeth

10 september 2013 10:51

Thoralf, du är mycket beundransvärd som vill lägga ner tid och kraft att gräva i sådant här!

Men det är fruktansvärt beklämmande att en riksdagsledamot ska göra det jobb som tidningarna faktiskt borde göra. Svensk press har helt tappat allt sitt syfte. Jag är glad att det finns privatpersoner som vill göra det istället.

 
Ingen bild

Farbror Sven

10 september 2013 11:04

Thoralf är en reko snubbe 1

 
Ingen bild

Magentan

10 september 2013 11:18

Dagligen har vi sedan många år fått uppleva exempel på hur vi vanliga pursvenskar får stiga åt sidan för att lämna plats åt alla inströmmande människor, som vi dessutom åtar oss att försörja.

Ett typiskt exempel på detta är Åkes berättelse här om hur hans cancersjuka mamma offras under sina sista levnadsdagar, medan personalen springer runt som skållade råttor för att familjen "Papperslös" ska få all tänkbar service.
På andra ställen i vårt land vräks gamla pursvenskar från sina hem, som de bott i sedan de var nygifta, för att huset ska användas till bostäder åt nysvenskarna.
Hemma i sina bostäder och på äldrevården ligger våra gamlingar med fulla blöjor, och demenssjuka gamla låser man in utan personal på nätterna sedan man fyllt dem med sömnmedel, på grund av personalbesparingar.
Samtidigt bjuder Sverige frikostigt på nyrenoverade lyxhem med personlig betjäning och full service inklusive "lekledare" åt de 1000-tals s.k "ensamkommande barn" runt 20-årsåldern som reser hit i allt större mängder varje år.

Och hela tiden blir det värre och värre. Det kommer fler och fler. Krig i olika länder i världen är en "never-ending-story", och inom en inte alltför avlägsen framtid börjar inbördeskriget även i Sverige. Alla de människor som kommer hit från sina inbördeskrigande länder tillhör olika religioner, klaner och kulturer som inte kommer överens inbördes. De är fiender gent emot varandra, och de börjar inte älska varandra för att de kliver över den svenska gränsen. Samma problem som gjorde att inbördeskriget uppstod i deras hemländer tar de med sig hit.

Och "godhetsfolket" fortsätter leverera sina floskler.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

10 september 2013 11:51

Magentan ! Det du skriver passar ,mej som handsken för handen ,visst har du rätt ,detta med godhetsapostleriet måste ha ett slut annars går det åt pipedal !

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 september 2013 12:44

I Smålandsposten i dag i papperstidningen som jag inte köper så jag har inte hela artikeln.


Tänk så bra det går när man hör till rätt grupp, synd bara om dom svenska ungdomarna som inte får vara med, men det är säker Sverigedemokraternas fel
----------------------------------------------

Läs i dagens Smålandsposten
Växjö: Fixade 58 praktikplatser till nyanlända somalier

 
Sven Dacke

Sven Dacke

10 september 2013 12:48

I samma tidning i dag

Finansiering saknas till projekt för tjejer
VÄXJÖ [Uppdaterad i dag 06:31]
René Jaramillo (Kd) vill göra projektet Tjejer Emellan som startade på Panncentralen permanent. Just nu finns tillräckligt med pengar året ut.
– Visar man goda resultat efter fem års verksamhet så ska vi lämna projektformen och se till att implementera det i kommunens verksamhet. LÄS MER
DISKUTERA

Återigen, det gäller att höra till "rätt grupp"

http://goo.gl/Z9trUx

 
Ingen bild

Kalle

10 september 2013 12:54

Glädjande nyhet!!!

""Medan Sverigedemokraterna ökar mest i YouGovs septemberbarometer så rasar Moderaterna som en gråsten och tappar allt fler väljare."" skriver Exponerat

SD fick 11,4 %

http://www.exponerat.info/yougov-september-sd-okar-mest-och-m-rasar-mest/

Se upp nu moderater speciellt Fredrik Reinfeldt. Nu kommer vi SverigeDemokrater i full karriär antigen du Fredrik gillar det eller inte!!!

 
Ingen bild

AWSvensson

10 september 2013 15:10

Varför åka till Norge när välfärdsbordet står dukat i Sverige, ja även om man gjorde det så tillämpar säkert Norge Dublinkonventionen, något som om Sverige skulle gjort detsamma inneburit att ingen säger ingen skulle nå det dukade välfärdsbordet,

 
Ingen bild

Tommy

10 september 2013 16:02

Farbror Sven: Jag tycker det är intressant att läsa olika synvinklar. I dagens politik har det tyvärr blivit väldigt mycket lika. Många människor läser bara i medier som de själva sympatiserar med och umgås enbart med människor med liknande bakgrund med samma värderingar. Jag kommer aldrig rösta på Sverigedemokraterna men när till och med min mor som är pensionär överväger att ge sin röst åt partiet inser jag att man måste fundera kring vad som händer( inser att jag härmed ger en straffspark). Tidigare har man kunnat hänvisa till arga vita män, misslyckade individer, rasister etc. De röstar troligen fortfarande på partiet men nu handlar det om ett bredare missnöje än så. Tror faktiskt att majoriteten av rösterna ni kommer få är "missnöjesröster" och inte människor som tycker SD har bästa partiprogrammet.
Det jag däremot aldrig kommer tycka är seriöst är den retorik som bitvis omger en riksdagsledamots blogg. Vill man komma bort från generaliseringar över SD-väljare borde man städa upp. Kanske är en tanke att visa min mor lite utvalda delar så hon kommer på bättre tankar, ler.

 
Ingen bild

Thoralf A

10 september 2013 16:23

Tommy

Du ser aldrig vad jag har tagit bort bland kommentarerna. Ibland slinker det dock igenom kommentarer. Mitt problem är att jag får mellan 50-100 kommentarer varje dag och jag kan inte lusläsa alla.

Jag kollar bloggen och kommentarer några gånger per dag men det innebär att en kommentar ibland kan ligga ganska många timmar på bloggen innan jag läser den och kan radera den.

Mina läsare hjälper mig också att göra mig uppmärksam på kommentarer som är olämpliga och det är jag väldigt tacksam för.

Dessutom har jag även blockerat ett antal IP-nummer från att skriva kommentarer i min blogg.

Du får även komma ihåg att det finns personer som av ren illvilja skriver kommentarer som endast är avsedda att skada mig om de inte raderas. Något att betänka!

 
Ingen bild

Tommy

10 september 2013 16:52

Thoralf: Tack för klargörandet.

 
Ingen bild

Lotta

10 september 2013 17:30

@håkan
Vill åter klargöra att jag inte skrivit inlägget: Måndag 9 sept 21:06 av signaturen lotta. Jag skriver alltid namn med stor begynnelsebokstav.

 
Ingen bild

Farbror Sven

10 september 2013 17:38

Jag tycker det låter som om Tommy också är en reko snubbe ! Tycks förstå !

 
Ingen bild

SM811

10 september 2013 17:47

Bra att Jimmie klargjorde för de som tittade att SD vill hjälpa fler i närområdena medan Ullenhag tar 700 miljoner från biståndet och ger till de som kommer hit.

 
Ingen bild

Olandstoken

10 september 2013 18:58

Kan glatt tillägga att många runt om i min närhet verkligen börjat reagera och prata om alla logik Åkesson och SD kommer med gällande hjälp till asylsökande och på plats i närområdet.

De börjar även begripa att de som kommer hit är de som har råd och inte de i nöd och detta mina vänner gör att regeringen och även de andra partierna kommer få problem med sympatier, att ropa på vargen fungerar bara några ggr.

 
Ingen bild

Ludvig

10 september 2013 19:04

Ahonen ger väldigt bra draghjälp till SD, bara att tacka.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 september 2013 19:27

Jimmy skulle säga:

-Du, Ullenhag kan namnge en mamma med tre små barn som du vill hjälpa, det är allt för att du skall kunna slå dig för bröstet och sova gott om natten. Jag och SD vill hjälpa så många namnlösa som inte den här debattiden skulle räcka till att räkna upp även om vi kunde alla namnen och läste dom från en lång lista som snarare skulle te sig som en telefonkatalog.

-Du, Ullenhag är den som bara bryr dig om den som du har framför dig för tillfället.

 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

10 september 2013 20:28


Inte
Jobben Jobben Jobben
Utan
Lönen Lönen Lönen

 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

10 september 2013 20:31


JOBB
finns det gott om

Det är ont om
LÖN

 
Ingen bild

Tommy

10 september 2013 20:41

Nu tror jag inte att Ahonens genererar några SD- röster. Oavsett: Han verkar ha ett gott hjärta. Det som genererar röster är att jobbskatteavdrag, friskolor som gör enorm vinst och nedskärningar i offentlig sektor har gjort att 80 procent har fått det avsevärt bättre. De 20 procent som fått det sämre söker klassiska syndabockar och vänder sig mot etablissemanget. Det har bäddat för SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 september 2013 21:15

Det vill till att alla Sverigevänliga som fortfarande är medlemmar i Svenska Kyrkan, går och röstar på söndag.
Efter en dags lyssnande på radio, märker man en större aktivitet mot förr. SR P1 hade inslag idag om valet i Studio Ett och även "Verkligheten i P3" i SR P3.
Det är säkert SD,s satsning som ger avtryck. Så troligen kommer skadliga vänstergrupper också att rösta, bara för att vara mot SD...

 
Ingen bild

UncleBob

10 september 2013 22:07

@ Markku Ahonen: Dina argument för en gränslös invandring där alla med skyddsbehov skall vallfärda till Sverige är riktigt, riktigt dåliga.

Varför väljer du att bortse från de fattigaste flyktingarna i närgränsande länder? Länder som kan erbjuda adekvat skydd åt flyktingarna?
Därför är dina argument helt avklädda och du borde skämmas för att överhuvudtaget sitta på dina höga hästar och spela godhetsapostel.

 
Ingen bild

K K K ~Kort Koncist Kärnfullt~

10 september 2013 23:09


De flyr inte till Sverige.
De flyger till Sverige.

 
Ingen bild

Freja

10 september 2013 23:14

Måste medge att jag är så INNERLIGT trött på att höra denne Ullenhag i VARENDA debatt dra upp denna 3-barns mor, efter alla dessa år så måste väl ändå kvinnan ha fått sitt asylärende prövat?
Att fråga Jimmie om han inte har något hjärta anser jag vara förkastligt, vore mer relevant att ställa frågan: Erik Ullenhag, har du ingen hjärna?

 
Lassekolja

Lassekolja

10 september 2013 23:27

@Blåsippan, Jag blev nästan lite rörd när jag läste det Du skrev till Elenor Lindhe. Jag tycker uppriktigt att det var väldigt pedagogiskt och fint skrivet! Nu undrar jag om inte Du kan e-mejla till Myt-Erik och försöka förklara lika pedagogiskt hur det här med nationalekonomi och skatter och välfärd, för jag börjar tro att 14-åriga Elenor Lindhe har bättre förutsättningar att förstå hur saker och ting hänger ihop än Myt-Erik!

http://www.youtube.com/watch?v=JFAyFBD5u0A

 
Ingen bild

Blåsippan

11 september 2013 00:40

Lassekolja@ Tack ska du ha men jag tror inte det är lönt att skriva till den roboten. Hoppas Elenor läste mitt inlägg.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 september 2013 04:55

Hur vet man att denna Ellinor Lindhe är 14 år ? Och om hon är 14 år så måste hon avindocktrineras , en sån tjej är mycket farlig i kommande tider !

 
Ingen bild

Putte

11 september 2013 05:35

@Leon. En drastisk återställning av skatterna? Jag vet inte att du är medveten om det, men vi har fortfarande, trots jobbskatteavdrag, västvärldens näst högsta skatter. Det du borde fråga dig är, -Vart tar alla dessa skatter vägen. Vi har ju t.o.m så konstiga påfund som momsbelagd skatt. Vård, skola, omsorg pratas det om, men där pågår ju ständig nedrustning. Det ser man ju av exempelvis studieresultat. Omsorgen gör allt för att pungslå pensionärerna, eller vad var det kommunalrådet i Borgholm sa när man protesterade mot höga omsorgsavgifter. "det är bara giriga arvingar som är missnöjda". Sjukvården, får vi betala ständigt höjda avgifter för, undantaget förstås om du vistas illegalt i landet, då är vården i praktiken gratis. Har du legat på lasarett några dagar och fått en sjukhusräkning på några tusen? Det känner jag flera pensionärer som har fått. Försvaret är i stort sätt avskaffat. Vägnätet är rent ut sagt skit, mm, mm. Trots betydligt lägre skatter har man betydligt bättre sjukvård, som dessutom är gratis, i bl.a Storbritannien. Så vart tar då alla våra skattepengar vägen? Det talas så mycket om att pensionen är kopplad till vår livslön, ändå ger man pension till gamlingar från utlandet, som inte har jobbat en sekund i landet. Småbarnsföräldrar (med barn yngre än 12 år)från utlandet får retroaktiv föräldrapenning för de år familjen bodde i hemlandet!! Sverige tar i dagsläget emot en medelstor svensk stad årligen av människor från andra delar av världen. Många av dem kommer aldrig att jobba, men vi skattebetalare blir tvingade att försörja dem. Tänk dig själv, ett helt Växjö om året som ska försörjas, ibland en hel livstid, så borde väl även den mest xenomaniska förstå vart mycket av våra skattepengar tar vägen och vilken belastning det är på samhället. Detta har ju i stort sett oavbrutet pågått sedan mitten på 80-talet.

 
Ingen bild

Farbror Sven

11 september 2013 08:43

Putte ! Faen va bra och sant !

 
 Medel-Svensson

Medel-Svensson

25 september 2013 00:36

Eftersom det inte finns någon gräns när det gäller invandring, så måste det ju också finnas obegränsade resurser. Tja det är ju bara att ta in mer i skatt och annat. Fast... när man når 100% är det kanske stopp, Pomperipossa är väl död så här dags. Så det går ju inte att ställa grupper mot varandra, även om det är precis vad man borde göra. Man kan inte ställa en obegränsad grupp mot en begränsad, väldigt enkelt att ta till sig. Men även om man skulle kunna göra det, bäste ThorAlf, jag saknar redovisning av kostnader! Det vore spännande att se hur liten del demente Alf och hans grupp behöver, gentemot de som ges permanenta uppehållstillstånd. Tillika alla andra grupper som man lämpligen också borde ställa mot "vidöppnadörrar-Ullenhags" kostnader. Och hur många grupper som hinner komma med innan man når brytgränsen. Ge oss mer information ThorAlf! Ingen annan media verkar ju vilja göra det!

http://Ingen

 
Ingen bild

Arg riktig svenk

25 november 2013 08:17

Undrar hur svenska folket kan tiga när detta en gång så fina land har spårat ut dessa sinnessjuka idioter vi har i riksdagen hur kan detta få fortgå?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards