thoralf

Direktlänk till inlägg 30 april 2013

YNKLIGT BAROMETERN, HEDER ÅT ÖLANDSBLADET

Av Thoralf Alfsson - 30 april 2013 10:11

 

Vänster eller höger på Barometerns redaktion?


När jag fick höra att socialdemokraterna i Kalmar valt Katarina Mazetti som första majtalare började jag fundera på vilka grunder som socialdemokraterna utgår ifrån vid val av första majtalare. Förra året var det Henrik Rydström! Båda har uttalat sig minst sagt svenskfientligt, något som tydligen uppskattas av socialdemokraterna i Kalmar.

Med anledning av detta mejlade jag Barometerns ansvariga för debattsidan och frågade om jag kunde få en debattartikel publicerad inför första maj. Detta gjorde jag redan i mitten av mars och fick följande svar.


”Hej Thoralf!


Du är den tredje som ställer samma fråga angående Mazettis besök! du får samma svar!


Självklart kan jag publicera en sådan text, men det kan bli så att sidan delas rakt av för två texter i samma ämne så din text MÅSTE hålla sig inom max 3 000 tecken!


Det bör väl funka för dig också!”


Jag blev givetvis glad över svaret från ansvarig på Barometerns debattsida. Att jag skulle få en möjlighet att bemöta Katarina Mazettis svenskfientlighet och alla påhopp på mig i diverse mediesammanhang kändes väldigt bra. När jag sedan började planera min debattartikel insåg jag att det även kunde vara en idé att ta upp förra årets första majtalare Henrik Rydström. Jag har sedan skrivit på debattartikeln av och till, skrivit om den någon gång innan jag var nöjd med resultatet.

Den 22 april skickade jag in den till Barometern. Jag fick ganska snart följande svar.


”Din 1-majtext var ju tyvärr betydligt längre än jag hoppades på. Återkommer om innehållet, det är väldigt mycket kritik mot Henrik Rydström som ju defacto talade förra året???”


Givetvis räknade jag med att kanske bli tvingad att banta texten (3800 tecken) något men det är beräknad prutmån. Går det så går det med en längre text. Jag blev dock förvånad över att jag inte fick kritisera och citera Henrik Rydström.


Två dagar senare fick jag dock ett nytt mejl från Barometern med följande lydelse.


”Hej Thoralf.


Vi har läst igenom din text och kommit fram till att den inte, i sitt nuvarande skick, är intressant för oss att publicera. Skriv gärna en ny i ämnet 1 maj men utan insinuationer och egna anklagelser mot dem du omnämner med namn i texten. Om du vill använda dig av citat, använd då också hela citat och inte lösryckta delar.
Men som sagt, skriv gärna om 1 maj, men använd en annan ton i texten.”


Helt plötsligt eller efter två dagar var min debattartikel inte publicerbar, trots tidigare löften. Man säger i princip att jag inte får skriva om Rydström och Mazetti . Syftet med min debattartikel är att kritisera socialdemokraterna, Rydström och Mazetti  men det tillåter uppenbarligen inte Barometern.


Frågan som måste ställas är Barometerns redaktion höger eller vänster?


Dagen efter detta mejl kom dessutom Barometerns artikel/intervju med Katarina Mazetti med en hel rad ”insinuationer och anklagelser” i rubriken och artikeltexten som riktades sig mot mig.


Jag kontaktade då tidningen och begärde att min debattartikel skulle betraktas som ett genmäle på artikeln.


Jag passade också på att påminna om vad de pressetiska reglerna säger. De regler som media titt som tätt hänvisar till när det gäller att anonymisera eller ”vitpixla” kriminella med invandrarbakgrund. När det gäller genmäle finns följande att läsa.


”Var generös med bemötanden

5. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle. Rättelse och genmäle skall i lämplig form publiceras utan dröjsmål och på så sätt att de kan uppmärksammas av dem som har fått del av de ursprungliga uppgifterna. Observera att ett genmäle inte alltid kräver en redaktionell kommentar.”


Nyhetschefen på Barometern har fortfarande inte svarat på mitt mejl!


Ett bedrövligt beteende från Barometern men alla vet ju att jag överklagat deras nya mediehus och det har säkert sin betydelse att jag inte får något utrymme på debattsidan. Sedan gör de tydligen allt för att skydda Mazetti och Rydström från att några sanningar når ut till läsarna.


Jag har nu skickat debattartikeln även till Östran och Ölandsbladet. Att socialdemokratiska Östran skulle publicera den hade jag inte förväntat.

Ulf Carlsson på Östran sökte mig dock igår för att få lite kommentarer till 1 maj vilket resulterade i följande artikel i dagens Östran. Det är ju mer än vad Barometern åstadkommit!


All heder åt Ölandsbladet som publicerat min debattartikel idag. Den finns nu också på nätet.


Barometern däremot förtjänar utan tvekan dagens ris. Tydligen har även de två andra debattartiklarna stoppats av Barometern då inget publicerats inför 1 maj. Att den borgerliga tidningen Barometern går socialdemokraterna och Johan Perssons ärenden råder det ingen tvekan om. Till och med på första maj!


Jag lägger även upp min debattartikel som pdf för nedladdning och utskrift för den som är intresserad på följande länk.  

https://www.box.com/s/sftv3frwwwmzkoii26zn


Även Katarina Mazettis krönika finns för nedladdning och för utskrift på följande länk.

https://www.box.com/s/qyvss8xlj8ezrwbtdagk


Här är min debattartikel som var införd i Ölandsbladet.


"Fosterlandsförnekare majtalar i Kalmar


Snart är det första maj, de röda fanornas dag. Då brukar brösttonerna höras från Socialdemokraterna och samtidigt kritiseras de flesta andra åsikter. Frågan är om vi i år även kommer att få höra en del självkritik?


I fjol förstamajtalade Henrik Rydström i Kalmar och i år föll valet på författaren Katarina Mazetti, som även skall första majtala i Borgholm. Båda dessa personer har på nätet framfört ”svenskfientliga” åsikter. Många har reagerat på Henrik Rydströms syn på svenska traditioner.


"Och så är vi tillbaka i det här med svenskt och ursprung och traditioner och bevara vår svenska folksjäl. Fuck it, säger jag. För återigen, vad är svenskt? Precis som när det kommer till nationsvurmande vid idrottsevenemang får jag SD-vibbar av midsommar. Det kryper i mig när det svenska ska firas."

 

Det är uppenbart att Henrik Rydström trivs bäst med röda fanor och inte blågula svenska flaggor oavsett om det är på 1:a maj med socialdemokraterna eller på Guldfågeln arena.


Författaren Herman Lindqvist sammanfattat ”svenskfientligheten” i ett kåseri med titeln ”Fosterlandsförnekarna”. Den röda kultureliten gör allt för att förtala och ifrågasätta allt som är svenskt. Det finns inget svenskt brukar de basunera ut! Denna drift att utplåna sig själv är i själva verket det mest typiska för den svenska kulturen, något som vore en fransman, dansk, amerikan, japan, finne eller norrman fullständigt otänkbart.


Socialdemokraterna i Kalmar tycks ha anslutit sig till dessa fosterlandsförnekare och deras vilja att utplåna det svenska. Åtminstone om man skall döma av valet av förstamajtalare.


Vad Katarina Mazetti kommer säga i sitt förstamajtal står skrivet i stjärnorna men att hon skulle nämna Omar Mustafa och socialdemokraternas röstfiske i grumlig muslimska vatten är väl knappast troligt.


Att judehat och rasism florerar i de socialdemokratiska och muslimska leden är ingen nyhet utan partiet har varit utsatt för internationell kritik under flera års tid. Där till och med president Obama skickade ett sändebud till Ilmar Reepalu i Malmö för att informera sig om det utbredda judehatet.


De som bevittnade den såkallade fredsdemonstrationen i Kalmar 2009 arrangerad av bland annat socialdemokraten Nasim Malik kan även vittna om detta. Då det bland alla motbjudande plakat även skanderades ”No more peace with Israel”. På en fredsdemonstration!


Idag präglas socialdemokraterna istället av vad jag kallar för ”svenskfientlighet”, där allt främmande skall framhållas och anses berika samhället i motsatts till det svenska, under parollen mångkultur. Detta har tydligen ersatt den tidigare mörka människosynen som socialdemokraterna har i sin historia, med rasbiologiska institut, tvångssteriliseringar och öppen beundran för nazismen under 1930- och 1940-talet.

 

Kommer Katarina Mazetti i sitt tal förnedra alla svenska musiker genom att återigen upprepa sitt omdöme om svensk folkmusik?

 

”Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”

 

Kan ”svenskfientligheten” uttryckas på ett klarare sätt än så?


Enligt Mazetti är det dessutom lika svårt att hitta en ”riktig” svensk eller som statsminister Reinfeldt uttrycker det ”en etnisk svensk mitt i livet” som att hitta en vit älg i skogen. Om man dessutom skulle vara så lycklig att man hittar en ”riktig” svensk så anser Mazetti uppenbarligen att han/hon tillhör ett ”folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70”.


Det är bara att ”gratulera” Kalmar och Ölands socialdemokrater till att få lyssna på dessa ”svenskfientliga” talare på första maj. Jag är inte det minsta imponerad utan snarare bedrövad över den utveckling jag ser i vårt svenska samhälle.


Thoralf Alfsson

Riksdagsledamot (SD)"

 
 
Ingen bild

Sverigevän

30 april 2013 10:39

Här kan man bara citera vad Esaias Tegner skrev för nästan 200 år sedan "blott barbariet är fosterländskt".

 
Ingen bild

S.Småland

30 april 2013 10:43

Den siste ärlige socialdemokratiske statsministern var enligt min syn att se det Tage Erlander som tyvärr fick lämna över till Palme som gjorde allt för att Sverige skulle bli mångkulturellt , vi ser hur Sverige har blivit efter det , inget är sej likt !

 
Ingen bild

Hacke

30 april 2013 11:03

Du är en äkta folkets kämpe Thoralf!
Detta visar att fulmedia, oavsett partifärg, går ihop som en man så fort det vankas tabubelagda områden som kritik mot invandringen. Heder åt Ölandsbladet som vågar trotsa pk-etablissemanget och presentera berättigad kritik mot denna form av spektakel som 1-majtalen har urartat till.

 
Ingen bild

Jenny K

30 april 2013 11:28

Skit i Mazetti, hon får bara gratisreklam.

 
Ingen bild

Karlsson

30 april 2013 11:43

För några timmar skrev jag en kommentar till Östrans artikel med länk till Mazettis krönika. Den lär nog aldrig passera Östrans censor.

Tur att folk kan googla, även om de som skulle behöva läsa krönikan inte har något intresse av att söka upp den.

 
Ingen bild

kvällsbockenpåhugget

30 april 2013 11:50

En bra debattartikel av Thoralf. Förstår inte att Barometern inte tog in den i dess helhet. Då hade det funnits något läsvärt i tidningen den dagen. Tänk vilket lyft det kunde ha blivit för tidningen om man på löpen, uppsatta i Kalmar och varför inte i hela länet, hade puffat för artikeln. Många extra lösnummer hade nog sålts då. Jag inte bara tror utan jag vet att många smålänningar uppskattar Thoralfs energiska arbeten.
Det är inte utan att man känner sig tillfreds eftersom jag i förra veckan eller möjligen veckan dessförinnan tackade nej till en prenumeration av en tidning i samma koncern, då en försäljare ringde på min dörr. Jag kan förstå att vissa av Gotia media koncernens tidningar behöver ragga kunder eftersom de tydligen bedriver åsiktscensur. TREVLIG VALBORG OCH FÖRSTA MAJ!

 
Ingen bild

Greg

30 april 2013 12:28


Hör & Häpna,
Svenskar finns!

"Ett hundra barn i åldern 7-12 år som bor i Jakobsgårdarna, Tjärna ängar och Bullermyren kommer att få åka på ett veckolångt läger i sommar.
Vilka det blir är ännu inte bestämt, bara att de som får chansen måste tillhöra någon av de tre etniska grupperna, somalier, kurder och svenskar".

http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5824863-hundra-barn-i-borlange-far-aka-pa-sommarlager


Vad säger svenskförnekaren lappen Erik Ullenhag om detta?!
Vad säger Spagetti-Mazetti nu då?

 
Ingen bild

Skånepåg

30 april 2013 12:30

@ allmänt

Att Östran publicerade inlägget är kanske strategiskt. Man hoppas kanske genom den "konfrontation" som varit mellan dig och Mazetti på så sätt locka fler folk till torget av ren nyfikenhet på denna kvinna och inte för att det är 1 maj? Kanske låter lite naivt tänkt, men med hänsyn till att snart inget längre är normalt i vårt samhälle är detta antagande lika så gott som något annat?

Bara en kanske onödig uppmaning, men var försiktig nu när en hel del knäppgökar vet var du befinner dig. Gubben och även Gumman lär i ungdomens dar enligt vissa källor ha tränat någon asiatisk självförsvarskonst, vilket kan kännas tryggt att känna till! Så när du hör det typiska T-fordsljudet, när den tuffar in på parkeringen, vet du att allt är under kontroll.

 
Ingen bild

Wimarg

30 april 2013 12:49

Det skulle ju vara kul om någon kunde spela in hennes tal, vi är nog många som är nyfikna på vad hon har att säga.

 
Ingen bild

Nalli

30 april 2013 13:17

Två saker är jag väldigt förvånad över, att någon överhuvudtaget köper blaskan Barometern och vad det är för några dårar som styr i Kalmar?
(Läsare ifrån Halland)

 
Ingen bild

Peter

30 april 2013 14:04

Varför har vi så många muslimer i Sverige?
Enligt judinnan Barbara Spectre på Paidea för judisk kultur i Europa, så är judar drivande och i centrum för att göra Europa mångkulturellt.
Är inte det märkligt så säg? Och många SD anser att fiendens fiende är våra vänner. Kanske det är en del av syftet med massinvandringen, att få svenskar att börja avsky muslimer och Islam och plötsligt ta oarti för apartheidstaten Israel? För när stora kriget bryter ut i MellanÖstern, då Israel ska sopa rent i sina grannländer, då gäller det att ha bundsförvanter.
Vad vet jag? Men är inte Barbara Spectres uttalande bisarrt?

 
Ingen bild

Ludvig

30 april 2013 14:14

Tyvärr så är Barometern den största tidningen i området, men verkligen den sämsta.

 
Ingen bild

Thoralf A

30 april 2013 14:25

Peter

Sprid dina teorier någon annanstans!

 
Ingen bild

Greg

30 april 2013 14:36


@ Peter

Förvirrat inlägg.
Vilket parti röstar du på?

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 april 2013 15:12

Thoralf! Du eller någon kan väl spela in KMs tal - med hostningar, harklingar o d - och lägga in talet här, även nedskrivet?!

Eller har hon copyright även på sina uttalade ord?

 
Ingen bild

Thoralf A

30 april 2013 15:32

Vi kommer dokumentera hennes tal.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 april 2013 15:38

Skånepåg : Din research är imponerande, det stämmer att Gubben o Gumman i sina glansdagar i början av 1900-talet tränade "Grytlocks Wondo"

Sporten går ut på att få en symbaliskt ljud mellan öronen på motståndarenk, som stannar kvar i minst 20 sekunder.
Under dessa 20 sekunder så placerar en "kick" på smalbenet och motståndaren dansar symbal-jenka på ett ben, då är matchen vunnen

Att däremot gå omkring med grytlock på Larmtorget när nationella kommunistpolisen häckar i varje buske/soptunna känns fel
Enligt uppgift skall chokladutdelning vid ett tidigare tillfälle angripits av diktaturens uniformerade kreatur

Gubben o Gumman skriver utan koppling till Alfsson, SD elller Inte rasist men.... tankarna halkar omkull ibland

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 april 2013 15:40

"placeras" skall det givetvis vara AW Svensson
Prova även att läsa motståndarenk -k

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 april 2013 15:48

När det gäller Nöffometerns agerande så liknar det en tillståndsansökan som handläggs av polisen i en bananrepublik
Den snurrar bara runt så att säga, ty "fel" person har ansökt.
Brukar kallas politisk korruption

Inleda med fosterlandsförnekarna leder förmodligen till total kortslutning i huvudet på Nöffometerns knallröda redaktion.
Det blir helt enkelt för mycket för denna Socialist-Marxistiska tidning som har fräckheten att kalla sej borgelig, förlåt var då någonstans , vaktmästeriet då el ?

Gubben o Gumman skriver utan koppling till Alfsson,SD eller Inte rasist men... utstöter konstiga läten ibland

 
Ingen bild

w-son

30 april 2013 16:12

Jag hoppas alla Kalmars SD-anhängare håller sig på långt avstånd från sossarnas 1:a maj firande så att man inte ger Mazetti någon som helst uppmärksamhet. Låt henne stå där och tala inför Barometerns utsända.
Låt denna sorglustiga tillställning få passera helt i det tysta in i historiens glömska där den rätterligen hör hemma.

Möjligen att man skickar ut en person med bandspelare/video som på avstånd kan dokumenter hennes framträdande.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 april 2013 16:13

OT : Kvinna slogs medvetslös Rimsmeden Berga centrum när hon inte ville bjuda två MÄN ? på cigarett

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 april 2013 16:15

OT : Bla Avpixlat verkar missa den för våldtäkt anhållne mannen från Möllstorps camping

 
Ingen bild

Jenny

30 april 2013 16:25

@ G&G
En kick på motståndarens k-k trodde jag att ni menade ;-)

 
Lassekolja

Lassekolja

30 april 2013 16:35

Mycket bra Thoralf!
Betr. "sluttampen" om att vi "svenskar gifter oss med varandra", om några gifter sig med varandra är det ju MENA-invandrarna. Det är iofs inte så konstigt, eftersom alternativet är att bli mördad av "sina egna". Snacka om rasism i ordets rätta bemärkelse!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 april 2013 16:53

Jenny : Nja dylik manick kan ju saknas i vissa fall, och då blir det dessutom höjdträning på "Kicken" vilket ökar skadefrekvensen inom sporten med 45,7%

 
Ingen bild

Magentan

30 april 2013 16:54

Lite O/T men ...
De senaste dagarna har signaturen "Greg" i flera kommentarer ihärdigt och envist påpekat några i hans tycke felaktiga strategier i främst Jimmie Åkessons debatteknik.

Jag kan lova att efter varje debatt finns det tusentals ivriga SD-sympatisörer som har väldigt många olika önskemål om hur Åkesson borde ha agerat i vissa situationer. Inte för att Åkessons debatterande är dåligt på något sätt, utan för att det dels finns oerhört många olika åsikter och dels är väldigt lätt att vara expert i en bekväm åhörarroll, där man har åtskilligt längre tid på sig att tänka ut repliker jämfört med den som står mitt upp i debatten. Då gäller det bråkdelar av sekunder.

Många kritiker tycker att Åkesson är för snäll och vänlig mot sin motståndare. De vill att han ska visa en mer aggressiv attityd. En del anser till och med att han helst ska slå dem på käften verbalt.

SD:s olika debattörer bland riksdagsmännen har olika debattekniker, och jag tycker de kompletterar varandra utmärkt. Till exempel är Kent Ekeroth mer aggressiv i sina debatter jämfört med den lugna och mycket svårprovocerade Åkesson. Ekeroth är underhållande och eftersom han är väl påläst och verkar ha förberett sig noggrant så gör han heller inte bort sig i sina ibland ilskna attacker.

För en partiledare (och förhoppningsvis kommande landsfader) lämpar sig Åkessons uttryckssätt emellertid bäst. Men "Greg" har faktiskt en poäng i sina idéer om att en del av de välvilliga svaren kunde bytas ut till aktuella och viktiga motfrågor istället. Inte så det blir helt och hållet goddag yxskaft, men att ha en rad ämnesrelaterade motfrågor till hands att snabbt skjuta iväg mot debattmotståndaren istället för att inta en "försvarsställning" är en VÄLDIGT BRA debatteknik.

 
Svensson

Svensson

30 april 2013 17:16

Thoralf du får börja ge ut en liten tidning i Kalmar varje lördag, så folk får läsa något vettigt,för det verkar vara tidningstorka i Kalmar när det gäller bra tidningar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

.

30 april 2013 17:34


@ Magentan

Håller med om att Jimmie Åkesson gör ett snällt och sympatiskt intryck till skillnad mot den gapiga svenskförnekaren lappen Erik Ullenhag. Det vinner han (Jimmie) på förstås.
Håller också med om att det bör vara ombytta roller i debatten, Jimmie, som representerar oppositionen, ställer frågorna,
lappen, som representerar regeringsmakten, får svara.


 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2013 18:31

Hörde Erik Almqvist i Studio Ett förut. Man uppfylls av en helig vrede.Vad är det för land vi har? Ska man behöva fly Sverige från Vänsterextremt våld?
Har inte en fd. riksdagsman något som helst skydd om han/hon hotas?

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 april 2013 18:41

Fundering om morgondagen.
När någon Sverigedemokrat talar på tex. ett torgmöte, då för våldsvänstern oväsen. Det är visselpipor, pubertetsskrik och annat störande ljud. Det kastas ägg och andra föremål. tom. journalister som bevakar talet, riskerar att bli utsatta för våld.
En betydligt mer värdig reaktion om Mazetti helt tappar tankeförmågan och vräker ur sig Sverigrefientlig dynga, är att stå kvar, men vända henne ryggen.

 
Ingen bild

Skånepåg

30 april 2013 19:25

Allmänna funderingar.

Ni som tycker att Thoralf skall göra si eller så. Jag har den uppfattningen att han jobbar så mycket han kan och "lever" med Sd dygnet runt. Så "for heaven's sake", ni som kan ställa upp och hjälpa till med t.ex praktiska detaljer eller annat som behövs göras här på hemmaplan, snälla gör vad ni kan för att avlasta honom.

Vi kämpade redan i slutet på 80-talet och försökte påtala konsekvenserna av invandringen och då var det inga problem med att t.ex få in insändare i t.ex Barometern och jag vågade t.o.m använda mitt riktiga namn. Men efter att utsatts både för det ena och det andra, övergick vi till att printa och dela ut reklammateriel så mycket det gick. Slet ut 2 HP-skrivare och måste p.g.a hälsoskäl nu "skämmas" över att jag nu inte kan göra vad vi vill. Skicka ut konen ensam vågar jag inte, utan vi får försöka inrikta oss på att "väcka" så många som det går när tillfällen yppar sig på ett eller annat sätt och leda in samtalen försiktigt på vad som håller på att ske i samhället. Beroende på reaktionen får man sedan anpassa fortsättningen på samtalen.

P.S
Hulda mk1. Hade jag gått dit hade jag antagligen reagerat på ev. lögner till den milda grad, att jag inte kunnat låta bli att hala fram den vuvuzela som jag för något år sedan köpte på Teknikmagasinet. Går därför inte dit och får avvakta vad det blir av det hele, tills när Thoralf eller ev. andra informerar om vad det bidde.

 
Ingen bild

kalle

30 april 2013 19:26

hoppas SD inser att det behövs en SD kuriren och en webbtv site.
kanske SD ungdom kunde driva detta i form av mediabolag. bättre än att stå och demonstrera på gator och torg och bli måltavla för våldsvänstern.

jag är villig att bli prenumerant och betala för sd media.

helt sjukt att sr-koncernen kan kräva tv licens för internetanvändare trots att operatörer som banhof erbjuder svt-blockering. troligen är det en medveten misstolkning av lagen ?

och varför blockeras tv webbsänding mellan olika länder ? internet skulle ju vara fritt och globalt. varje fall för seriösa utsändningar på webben.

 
Ingen bild

Stefan A.

30 april 2013 19:38

Tänk om den omtalade frun är moderat, bor dyrt och är säkert iaf. halvrik, det är påfallande hur klent det är med solidariteten bland nyrika och gammelrika(ärvda pengar)det är hos rödingarna, Guillou, Aschberg, Leif G W, Sjöstedt, Helin, Linderborg, G Persson med många flera, det blir mest dyra innerstadslägenheter och herrgårdar åt sig själva eller dyra leksaker(Aschberg) och hobbies,borde man inte skänka bort det man har till mindre bemedlade och klä sig själva i säck och aska och visa verklig solidaritet,eller gäller det bara andras pengar?

 
Ingen bild

Micke

30 april 2013 19:45

Har haft OT ett antal år nu, Men nu är det färdigt..dom kommer att ringa hoppas jag så får man säga vad man tycker!! Hm SD kuriren kund vara något.

 
Ingen bild

BjornER

30 april 2013 19:45

Inte utan att man är sugen på att åka in och lyssna, med visselpipa i mun och mistlur i hand...

 
Ingen bild

tonfisken

30 april 2013 19:48

Min gode Thoralf.
Massmedia följer som bekant den som föder dig.
1 Maj är i dag ett skämt...både du och jag och Jimmie och hundra tusentals till skulle vilja vrida klockan tillbaka till 1965...om det bara gick.
Det finns en sak jag skulle vilja behålla av dagens teknik och det är Medecinkundskapen...resten kan vi leva utan.
Jag önskar dig en glad och trevlig Valborg...du Wasa-ätt i rakt nedstigande led.
Minns du Rikstagens öppnande när vi va unga...med karolinerna?




 
Ingen bild

Johan

30 april 2013 20:34

Mazetti har rätt i att det som kallas "svensk" folkmusik har starka influenser från utlandet. Dock har hon fel (och det vill jag minnas att hon också erkänt) att kula eller köla skulle vara ursvenskt, även det förekommer i andra länder.

Vad det nu spelar för roll. Jag lyssnade på radio idag och fick höra en SD-are hylla det land han hade flyttat till (Ungern) så om det finns ungerska influenser i den svenska folkmusiken skulle det nog göra den utflyttade gladare om han kunde spela detta i sina hörlurar när han nu fördriver tiden i "förvaringscenter" i väntan på tillstånd att få flytta in.

 
Ingen bild

Jimmy

30 april 2013 20:47

Gillar din blogg och läser den med intresse men tycker det blir alldeles för mycket tugg om Rydström, från o till.

 
Ingen bild

Jimmy

30 april 2013 20:50

Sen finns det något lite rättshaveristiskt i många av utfallen mot Barometern. Att de inte vill ha in en debattartikel som bl.a handlar om Rydströms *Förra* första maj-tal har jag viss förståelse för. Glad valborg :)

 
Ingen bild

S.Småland

30 april 2013 20:55

Vilken tid i morgon sker det sverigefientliga talet i Kalmar ?

 
Ingen bild

Thoralf A

30 april 2013 21:33

Ni kommer nog få stå ut med åtminstone ett blogginlägg till om Mazetti och hennes majtal i Kalmar men sedan får det vara nog.

Jag tror det var klockan 14:00 på Larmtorget

 
Ingen bild

Essendon

30 april 2013 21:59

@Thoralf
Gott att slippa den jobbiga tanten mera!
Propparna har gått för länge sedan i huvudcentralen
på vederbörande...

 
Ingen bild

Kalleman

30 april 2013 22:06

Låt sossarna göra bort sig med Mazetti som 1:maj talare, det spelar ingen roll längre eftersom vårt Svenska folk har lämnat fältet öppet för Mellanösternlivsstilen och när Svenskarna väl kommit på att det är helt åt skogen är deras enda chans till överlevnad att konvertera och fortsätta betala till nybyggarna.

Med de senaste 20-årens förda politik i vår sk demokrati, har vi enbart oss själva att skylla på!

 
Ingen bild

S.Småland

30 april 2013 22:21

Tack!

 
Ingen bild

kalle

30 april 2013 23:50

utvecklingen i det svenska samhället är mer en avveckling av svenska samhället.
i Örebro bor det visst 20 000 muslimer, därför måste svenskarna intregeras i det muslimska Örebro och då byggs det en jättemuskee !

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/nytt-kulturcentrum-i-orebro

fegedumme svensken betalar med skatten som går till bidrag till bosniska föreningar

 
Ingen bild

biran

1 maj 2013 08:23

En av dem som kritiserat NRK:s journalistik är tidigare NRK-journalisten Erling Borgen. Efter 20 år på NRK är han idag professor och undervisar i journalistik i Norge.

– Det finns tre etiska regler som jag inpräntar i eleverna om och om igen: Det ska vara sant, det ska vara väsentligt och alla som blir kritiserade ska få chans att försvara sig. Dessa förhållningsregler kommer långt före dramaturgiska tricks, säger han till norska Journalisten.
Lånat från Fria Tider

 
Ingen bild

S.Småland

1 maj 2013 08:24

Katarina Mazettis tal börjar enligt sociademokraternas hemsida 14.30 med massor av aktiviteter innan ! Tänkte till lite att tiderna borde stå på sossarnas hemsida vilket det ju också gjorde . Mvh .

 
Ingen bild

obeveklig

1 maj 2013 09:25

De väljer väl talare som vågar stå upp mot högerextremismen i Sverige.
Det skrivs ju till exempel aldrig på din blogg om hur 3 barn (ja, för man är barn enligt barnkonventionen tills man är 18år) som hängs ut på Avpixlat med namn, vart de går i skolan, facebook adresser etc.
De tre tjejerna har blivit hotade och kallade vidriga tillmäten.
Två SD politiker länkar till artikeln och menar att kalla dem för "horor" och att de ska våldtas är en "näsbränna".
Men Arnholm sa det ju bra i söndags. "SD- ett parti fyllt med män som hatar kvinnor".
På samma sätt ljuger Avpixlat att flytten av Almkvist skulle vara pga vänsterns konstanta hot.
Jag kan lova att om att det fanns bevis så skulle SD använda sig av dem, men det gör det inte.
Almkvist är som alla andra, tänker enbart på sig själv, en skattesmitare!
När ni kallar Arnstad för fejkhistoriker så kanske ni ska börja kalla Åkesson för fejkpolitiker eftersom inte han heller har någon examen ;)

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 maj 2013 09:47

Att referera till SD som "Män som hatar kvinnor" är ett retoriskt grepp. Man vill spinna på den populäritet Stig Larsson Millenium-trilogi har haft och därigenom associera SD till de vidriga rollfigurerna i böckerna som även filmatiserats i två versioner. Ett rätt så ohederligt försök att smeta skit på sina motståndare istället för att vara saklig.

Dessa "barn", tror du att de själva uppfattar sig som barn? Har det ingen som helst betydels att de själva har gått ut med vad de har gjort och att de själva har publicerat uppgifter om var de bor och studerar?

Vad gäller Arnstad, så har han länge påstått sig ha en fil.kand-examen i historia. Något som ger tyngd och visar att man har disciplinen när man diskuterar historia. Detta har inte Arnstad, han har alltså medvetet ljuget om detta.

När han tidigare har fått kritik för sina långsökta slutsatser har han dessutom försvarat sig med att han inte är historiker för att tex slippa redovisa källor. Han driver tex tesen att Finland provocerade fram vinterkriget. Påstått att finnarna hade koncentrationsläger mm. Något som han inte på något sett kan leda i bevis.

I hans senaste bok består källhänvisningarna i stor del om inte uteslutande till personer som inte har något som helst sakkunskap om ämnet?

Istället för att bemöta kritik så klistrar han etiketten fascist på allt och alla. Men eftersom han bla kallar Sf för fascistiska så får han sitta i TV-soffor och bre ut sina fånerier. Riktiga historiker skakar på huvudet och skulle skratta om det inte vore för att vissa tog dumbomen på allvar.

 
Ingen bild

Thoralf A

1 maj 2013 09:48

När jag läste detta för några dagar sedan så skröt de med sitt tilltag på Facebook. Till och med ett foto.

Då anser jag att man "hängt ut" sig själv, trots att man är barn.

Det är med andra ord föräldrarna som brustit i sin tillsyn av sina barn. Någon förälder var väl även anställd på SR om man skall tro uppgifterna på Avpixlat

 
Ingen bild

Anders G K

1 maj 2013 09:49

@ Obeveklig

Det var "duktigt" skrivit av dig. Så många påståenden och inte en enda trovärdig källhänvisning. Hur tror du då att någon vettig person skall kunna ta dig på allvar.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 maj 2013 09:50

Givetvis menar jag inte SF i slutstycket här ovan, utan SD.

Jämförelsen med Åkesson haltar då det inte finns något utbildning i att bli politiker och att Åkesson inte heller påstått sig ha någon sådan.

 
Ingen bild

SM811

1 maj 2013 09:55

Svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70 är typiskt i länder där kusiner gifter sig med varandra. I vilka länder det förekommer behöver inte sägas. http://www.rlynn.co.uk/pages/article_intelligence/t4.asp

 
Ingen bild

Thoralf A

1 maj 2013 10:07

Obevekligt dum

Tänk på att det är 1 maj! Din och er stora dag på året.

Det kommer sägas många dumheter idag men kom ihåg ordspråket. Tala är silver men tiga är guld.

 
Ingen bild

Anders G K

1 maj 2013 10:11

@ Nemo saltat sobrius

Tacksam om du har sett eller hört någon förklaring till varför (amatörhistorikern) Arnstad framfört det bisarra påståendet, att SD hatar kvinnor? Något måste han väl ändå försökt att åstadkomma till krystad förklaring. Eller bara hans vanliga stil att "slänga" ur sig något godtyckligt och befängt i största allmänhet?

 
Ingen bild

Läsvärt av SD-kvinnor

1 maj 2013 10:14

Sverige är extremt när det gäller aborter
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ar-extremt-nar-det-galler-aborter_8133638.svd

 
Ingen bild

Anders G K

1 maj 2013 10:28

@ Läsvärt av SD-kvinnor

Dessutom har vi fått en ny kategori av aborter och som successivt ökar i det tysta. Om man genom ultraljudsundersökning ser att det inte är en pojke, så aborteras det enbart för att det är av det kvinnliga könet. Vissa folkgrupper anser ju att en man är dubbelt så mycket värd som en kvinna. Detta är så lågt moraliskt man kan komma och fullständigt avskyvärt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2013 10:31

Obeveklig...
Du verkar ha fått en rejäl "släng" av den RÖDA SJUKAN. Den drabbar vissa, speciellt lågintelligenta och grasserar främst runt Första Maj. Vissa utbrott förekommer även vart fjärde år under sk. valrörelse.
Detta botas bäst om man läser förnuftiga bloggar, håller sig i från de röda, och låter tangentbordet vila.
I svårare fall gäller samtalsterapi och tom. sjukhusvård med medicinering rekomenderas som sista utväg.

Symtom: Förblindat hat mot det egna landet.
Oförmåga att genomskåda komunismens falska propaganda.
Oförmåga att acceptera och förakta kommunismens brott mot mänskligheten.
Oförmåga att se Islams dolda baksidor.
Oförmåga att se Islams kvinnoförtryck.
Oförmåga att ta avstånd från Nordkoreas diktatur.
Ett helt orationellt hat mot USA och övrig Västvärld.

 
Ingen bild

Magentan

1 maj 2013 11:15

@ Den Obevekliga Vänsterbluddraren

Jag har hittat det inlägg på Avpixlat som jag antar att du avser med "barnen som blev uthängda". Men helt klart är det de själva som har hängt ut sig på nätet, där de skryter stort om att de olagligt har klottrat ner berg, stenar bänkar osv med otäcka kränkningar på oskyldiga människor och t.o.m lagt ut bild på sig själva, lite lustigt poserande framför en del av sina "konstverk".

Att döma av kompisarnas hyllningstexter på facebook ("Fy fan vad bra ni är!!, "så jävla awesome!", "Ni är fan bäst!" etc.), som Avpixlat kopierat, har "barnen" också fått den ära och berömmelse som de så tydligt önskade.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2013 11:40

Obeveklig...
Jag hänger på Magentan. De "barn" som detta handlar om, bör givetvis få kritik. Men främst deras föräldrar.
Det är i samtalen runt köksbordet som de flesta unga får sin samhällsyn och värderingar.
I detta fallet syns stora brister...
Även de andra naiva "barnen" som uppskattat kommenterat denna skadegörelse är värda kritik och då givetvis främst deras föräldrar.

 
Ingen bild

Mahmoud Z

1 maj 2013 11:47

@Obehaglig
INGEN politiker har examen i att vara politiker. Hur tänkte du nu? Inte alls som vanligt?

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 11:56

Som vanligt så har ni inget att komma med.
Bara raljerande utan fakta.
Pinsamt faktiskt.
Ska bemöta lite av det icke sakliga ni skriver om.
Det var inte Arbstad som sa det utan Arnholm.
Sedan så kan man tycka vad man vill om klottret men att hänga ut dem på Avpixlat så hot och smädelser haglar är ju faktiskt helt sjukt.
Att det är Avpixlats fotsoldater som hotar folk vet ju sen gamalt (finns tusentals skärmdumpar på det), men som två SD politiker sedan länka till sidan och kalla hoten och smädelserna för "näsbränna" öppnar ju upp ett helt nytt samhällsklimat.
Tänk er istället Bodström, Borg el liknande som skulle uttala sig så, hen skulle åka ut direkt!
Alla skärmdumpar som Degerlin alias kycklingen och SD politikerna sagt finns på skärmdumpar på IRM.

Att SD är kvinnofientligt finns oxå väl dokumenterat.
Bort med genusforskning, bort med jämställdhets arbete i skolan, bort med pappamånaderna, sambeskattning, höjda vårdnasbidrag etc etc
De två senaste visar all forskning på leder till att kvinnor stannar hemma och tar hand om barn och hem.

Sant dock att jämförelsen Arnstad/Åkesson haltar.
Men han är ju som sagt ingen politiker, det är ju därför jag inte lyssnar på honom.
Att han inte har ngn formell utbildning är ju bara grädden på moset.

Idag är det första maj. Långt borta ifrån alla rasister, islamofober och högerextrema.
Skönt att det finns folk som tror på jämlikhet, rättvisa ich broderskap fortf.
Sitt ni och var arga idag, ta det lugnt med spriten bara.
Ni inom SD har ju ett stort problem med det vetkar det som.
Snart har väl hela riksdagsgrupoen gjort "ngt dumt uttalande i fyllan".

 
Lassekolja

Lassekolja

1 maj 2013 11:59

Jag har inte läst Henrik Arnstads bok men sett honom fara iväg från verkligheten i Svt´s Morronsoffa. Gemensamt för alla, som talar om SD är att de, utan undantag, eftersom de saknar argument, alltid tar till lögner, fördomar och halvsanningar. Det kan dom i alla lägen fortsätta med, eftersom dom aldrig riskerar några besvärliga motfrågor, varken av någon motståndare(ex.-vis SD) eller någon programledare.
I fejkhistorikern Arnstads fall (han kallas så eftersom han är just detta!), där SD betraktas som "fascistiskt" avslöjar han elementär brist på ordförståelse. FASCISM betyder "våldsbenägen odemokratisk politisk lära, som hyllar eliten och en stark statsmakt och som bekämpar arbetarrörelsen", m.a.o raka motsatsen till SD. AFA är däremot ett utmärkt exempel på en fascistisk rörelse men som verkar accepteras iaf så länge dom assisterar 7:an med SD-motståndet!?
(Ikväll diskuteras Arnstads bok i Svt-programmet "En bok, en författare" i Kunskapskanalen kl.19:00 med repris kl.23:55!)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2013 12:12

Obeveklig...
Nu får du snart ge dig.
Beter man sig så illa som dessa flickor gjort, får man ta konsekvenserna. De gick ju själva ut på Fb och visade stolt upp sina "alster"...
Föräldrarna och skolan har misslyckats med deras uppfostran.
Vad gäller hot, så är Sverigedemokraternas förtroendevalda tyvärr ganska bekanta med sådant.

SD kämpar för de kvinnor som hålls fångna i hemmen och som bara får lämna det med manliga släktingar och mer eller mindre dolda under påtvingade klädesplagg.
DU säger dig stå för jämlikhet, gäller det inte här?
Vad gäller svenska småbarnsföräldrar är de fullt kompeteneta att lösa barnledigheten själva utan pekpinnar från samhället. De tänker på barnens bästa och inte på vad vänstervridna genus-"forskare" tycker.

Idag på Första Maj kommer säkert AFA och andra kriminella grupperingar från Väldsvänstern att ställa till med problem.
Tar DU, (S) och (V) avstånd från deras oresonliga våld och hat?

 
Ingen bild

obeveklig

1 maj 2013 12:18

@Lassekoja.

Har du överhuvudtaget satt dig in i vad social konservatismen står för????
Hur den ser ut i praktiken....Tea party rörelsen i USA är social konservatism.
Det leder till fascism.

 
Ingen bild

Magentan

1 maj 2013 12:26

@ Anders G K - Angående sen abort på grund av att fostret är en flicka.

Håller verkligen med dig om att abort av flickfoster därför att pojkar anses dubbelt värda är fullständigt avskyvärt!

Ultraljudsundersökning av foster sker normalt mellan graviditetsvecka 13-20. Men för att någorlunda säkert konstatera vilket kön fostret har med ultraljudsundersökningen bör denna inte utföras innan vecka 16.

Den svenska lagstiftningen med fri abort ända fram till vecka 18 gynnar alltså klart just dessa abortskäl och gör att Sverige utnyttjas för denna typ av grymma och vidriga aborter. Enbart detta är en fullt tillräcklig anledning att snarast harmoniera våra svenska aborttider med övriga Europas.

 
Ingen bild

obeveklig

1 maj 2013 12:26

@Hulda
För lite utbildning och slutledningsförmåga hos dig.
LÄS forskarrapporterna innan du med "sunt förnuft" uttalar dig.
Ni är så fruktansvärt anit-intellektuella hela patrasket inom SD!

Tar du avstånd ifrån vad naziströrelsen, från SDL och EDL????
Tar du avstånd ifrån Breivik? (samma person som gillades mycket när han florerade inne på Avpixlat, då hade han samma retorik som du ;)

Så om dina barn skulle göra ngt liknande är det inte då upp till dig att tala med dem???
Ska de få en hel flock med vargar efter sig som hotar och smädar dem.
Vi talar om barn nu, inte SD politiker.
ALLA politiker får hot riktade emot sig, så sluta med dravlet om att stackars SD blir hotade.

Det du talar om ang kvinnor är helt befängt och två helt olika debatter, med SD politik skulle dessa kvinnor stanna hemma ännu mer!!!!
Så din logik fallerar.Innan pappamånaderna tvingades på papporna så var 6% hemma med barn. Nu är det 24%. Det går i alla fall i rätt riktning.
Utan tvång skulle dessa pappor ALDRIG varit hemma med sina barn.
Var din man hemma?????

 
Ingen bild

obeveklig

1 maj 2013 12:28

Då ska vi helt plötsligt vara som resten av Europa ;)

Låt kvinnorna rösta hur de vill ha det.
Varför ska ett gäng män sitta och bestämma över kvinnokroppen??!!!!

 
Ingen bild

Magentan

1 maj 2013 13:03

Har inte den Obevekliga Vänsterbluddraren nu har fått mer än tillräckligt med uppmärksamhet här på Thoralfs eminenta blogg? Det ostrukturerade svammel "Obeveklig" presterar sänker bloggens värde så pass mycket att det är direkt kontraproduktivt att fortsätta bemöta svamlet. Det resulterar ju bara i ännu en "Obeveklig" orgie i trams och naivt nonsens. Så det räcker nu! (Tycker jag).

 
Ingen bild

Skånepåg

1 maj 2013 13:24

@ Magentan

För en gångs skull en vettig ledare i Barometern. Dags att avskaffa genusflummet http://www.barometern.se/ledare/dags-att-avskaffa-genusflummet(3351129).gm

Matematikern och forskaren Tanja Bergquist ironiserar ”hej vilt” om genusgalenskaperna och är roande att läsa. http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/04/27/genuspedagogik-i-forskolan-del-3/

Och som avslutning: ”Könsneutrala leksaker inget för Finland”. http://hbl.fi/nyheter/2012-11-24/konsneutrala-leksakskataloger-inget-finland

Det finns masor på Google att söka om detta för den som vill veta mer om denna galenskap.

I Sverige, med stöd av personer som den obehaglige, ”ångar man på” med sitt genustrams utan att reagera på andra tendenser i omvärlden. Magnetan, det finns f.ö massor att bemöta i hans svammelkommentar, men jag lyder ditt förnuftiga råd och det får därför räcka med detta.

 
Ingen bild

obeveklig

1 maj 2013 13:37

Bring it on!

Jag tar gärna en riktig debatt, men ingen kvasidebatt utan fakta som är baserad på evidens inom forskningen.
Inget "sunt förnuft".....

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2013 13:40

Obeveklig...
Ja, varje förnuftig människa tar avstånd från Nazismen. Självklart också jag. Jag ser också kommunismen som lika grym.
Tågvagnar till Förintelseläger eller Sibirien gör mig lika illamående.
Skräcken var nog lika stor oavsett SS eller NKVD osäkrade pistolen bakom nacken...
Det kommunistiska förtrycket fortsätter än idag. Kuba, Nordkorea mm. mm.
Det Islamistiska förtrycket fortsätter desvärre också runt om i världen.
SDL och EDL, för dåligt påläst. Men en lektion från dig - nej tack.
Brejvik, en av de största idioterna i Norge sedan Quissling avrättades 1945.
Vet du om jag kommenterar på Avpixlat eller ej?
Mitt familjeliv håller jag för mig själv, men det är bra!
(Ska du kommentera här och ställa frågor i fortsättningen, så gör det kortfattat och genomtänkt. Om du kan...)

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 13:53

Vi inom V och S får ju alltid frågan om vid tar avstånd ifrån tex AFA.
En rak fråga då, ja eller nej.

Tar ni avstånd ifrån alla de nationalistiska aka nazistiska partierna?
Tar ni avståd från SDL/EDL??

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 13:59

@Hulda
Hur ser du då på att det är så många med nazistisk bakgrund inom ditt parti?

Hur ser du på att lämna ut barn med bild, adress, etc? (Oavsett vad de gjort).

Salman Rushdie sa det bra: fundamentalism har inget med religion att göra, det har med MAKT att göra.

På samma sätt som i Sverige så är det i muslimska, buddistiska, kommunistiska, män som är ute efter MAKT.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2013 14:01

Obeveklig...
Tar DU avstånd från de barnrumpor som bränner bilar och kastar sten just nu i Jönköping? De tågar under Röda Fanor... Ja eller Nej.
Barn ska inte få hållas med sådant som kan vara farligt. Tändstickor och tändare...

Nu ska jag jobba några timmar ytterligare, arbetarnas högtidsdag firar jag med arbete!!

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 14:02

@Hulda
Jag skrev att Breivik använde samma retorik som ni härinne och på Avpixlat.
Då tycktes han om, men nu är han en idiot?
Det finns många på dessa högerextrema sidor som talar om att ta till vapen!

 
Lassekolja

Lassekolja

1 maj 2013 14:04

@Obeveklig, ä
Ärligt talat är jag inte tillräckligt insatt i amerikansk nutida politik för att diskutera den men har i min ungdom, på 60-talet besökt USA fyra gånger. Vid den tiden blev Sverige väldigt vänstervridet, vilket gjorde att jag ibland drömde om att emigrera. Kärleken till Sverige gjorde emellertid att jag blev kvar. Det som bekymrar mig idag är att samtliga Riksdagspartier utom ett(!) inte prioriterar svenska intressen. I dem ingår att utveckla den välfärd, som våra förfäder börjat bygga, inte som nu att spara bort den i syfte att bibehålla västvärldens per capita mest omfattande och vidlyftiga utomeuropeiska invandring.
Jag har aldrig röstat "till vänster om mitten" men Sossarna gjorde mycket gott för "vanligt folk" t.o.m en bit in på 60-talet. Det tyckte t.o.m min moderate kloke far. Därefter har dom, i samarbete med de "borgerliga", tyvärr sakta men säkert avvecklat Välfärdssverige, bl.a genom en större utomeuropeisk invandring än vad Sverige klarar. Under de sista decennierna har vi s.a.s "importerat" både arbetslöshet och bostadsbrist, som leder till utanförskap, som i sin tur leder till kriminalitet av helt nya brutala former, som vi tidigare aldrig haft i Sverige. Observera att detta INTE är invandrarnas fel, som så ofta SD beskylls för att påstå, utan det är ansvariga politikers ansvar under en lång tid. SD är alltså enda "oskyldiga" parti!
Svenska folkets ointresse och uppenbara likgiltighet i kombination med en politiskt korrumperad journalistkår och kanske svenskars ev. auktoritetstro, kommer en dag att stå det svenska folkets barn och barnbarn mycket mycket dyrt!!!
"Obeveklig", betr. Sverigedemokraters utbildning, som Du raljerar över, tror jag inte avviker från genomsnittssvensken, vissa analfabetiska invandrargrupper borträknade. Själv är jag pensionerad VVS-ing. med erfarenhet av företagsamhet bl.a i åkeribranschen, vilket givit mig och min familj ett bra liv.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Kalla krigaren

1 maj 2013 14:04

Jag får tanken, att "obeveklig"s intresse och ordbajseri på den här bloggen har koppling till 1.maj-talet i Kalmar. Kan obeveklig vara en chokladpojke?

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 14:17

....och ni är inte rasister???? ;).....

Men @lassekoja.
Jag har också varit borgerlig i min ungdom.
Sedan läste jag massor på uni och insåg hur världen ser ut.
Då blev jag vänster och har aldrig sett tillbaks.
Göran Persson började med nedmonteringen, och i och med alliansen så rusade nedbrytandet av den nordiska modellen.
Jag håller med om att invandringspolitiken kan behöva genombeöysas, men det ska inte göras med islamofobiska eller rasistiska glasögon.
Jag vurmar inte för islam, jag har judiskt blod men är icketroende.
Men jag blir mörkrädd när jag läser all dessinformation som skrivs om islam!

Du får heller inte glömma att det land du vurmar för (USA) är det land som håller wahabisterna i Saudiarabien om ryggen.
Det var USA som beväpnade talibanerna.
Det var USA som avsatte den demokratiskt valde premiärministern i Iran på 50-talet som sedan beredde vägen för den islamskarevolutionen.

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 14:19

@kalla krigaren

Är det nästa Breivik som skriver? ;)

 
Lassekolja

Lassekolja

1 maj 2013 14:21

@Obeveklig (igen),
Glömde Dina "fascistassossiationer". SD driver ungefär samma politik, som ex.-vis Tage Erlander(S) gjorde på 50-&början på 60-talet, d.v.s ungefär "Folkhemssverige". Ingen har någonsin anklagat ex.-vis Tage E. för att hans/Sossarnas politik skulle sluta i fascism. Även där är Du "ute och cyklar"!
Betr. kvinnosyn, i vilken riktning anser Du att kvinnosynen i Sverige påverkas av en kraftig muslimsk invandring?
Betr. att SD har nazistiska rötter, Du borde känna till att dom rötterna inte längre existerar, iaf inte inom SD utan dom har gått vidare till andra betydligt "vassare" partier.
Diskutera gärna "nazistiskt förflutet" men glöm då inte de övriga partiernas historia. T.o.m KD´s ursprungsmän var "nazianstrukna". Endast MP klarar sig från dessa anklagelser men MP representerar så mycket verklighetsflykt att med dem är Välfärdssverige dödsdömt även utan "nazi"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stäng av token

1 maj 2013 14:30

@Obeveklig påminner till 110% om galningen Henrik O som spammade ner AvPixlat med sina provokationer.

Ni någorlunda funtade SD-personer!
Varför orkar ni gå i polemik med dessa uppenbara tokstollar?

Vill ni ha denna värdelösa konfrontation så inbjud token till en fjortissajt där även ni då hör hemma,eftersom ni inte klarar av följa vissa oskrivna regler.
Vänligast
Mats B

 
Ingen bild

Sherlock

1 maj 2013 14:54

@Henrik O, är inte en person utan ett gäng personer som använder samma signatur för att spamma sönder trådar. Förmodligen betalda av Expo, AFA eller dylika. Finns ett flertal sådana på AP också på Flashback.

 
Ingen bild

Sherlock

1 maj 2013 14:59

Varsågod Obevekelig, här kommer lite upplysning om samtliga partier och dess bakgrund, var god och skölj:
.
KD’s första partiprogram skrevs i huvudsak av Harald Ljungström som tidigare varit medlem i Sveriges Nationella Förbund, SNF, som var tydligt antidemokratiskt och antisemitiskt. SNF hade uppstått ur högern’s (senare Moderaternas) ungdomsförbud.
.
Centern som tidigare hette Bondeförbundet hade antisemitism och rasism inskrivet i sitt partiprogram.

Folkpartisten och skolministern i borgerliga regeringar på 80-talet Birgit Grabe, hade tidigare varit aktiv i det nazistiska Det Nya Sverige. Folkpartiet och Högerpartiet (Moderaterna) hade under 40-talet valsamarbete med ovannämnda SNF och med nazisiska Svensk Socialistisk Samling, SSS.
.
Ragnar Edenmann, tidigare Eriksson, ecklesiastikminister i Tage Erlanders Socialdemokratiska regering var tidigare medlem i det fascistiska ”Det nya Sverige”.
.
Hjalmar Branting motionerade om ett rashygieniskt institut som startades 1921.
.
1934 fick Sverige en lag om tvångssterilisering som skärptes 1941 bla påverkade av Tage Erlander som beordrade inventering av zigenare och tattare samt makarna Alva och Gunnar Myrdal som föreslog sterilisering av ”undermåliga”. Gunnar blev senare
handelsminister i Socialdemokratiska regeringar och Alva statsråd för samma parti. 1945 steriliserades 3474 personer i Sverige.
.
Den Socialdemokratiske riksdagsmannen Erik Brandt föreslog 1939 att Nobels fredspris skulle gå till Adolf Hitler.

I ljuset av ovan nämnda är det nog bäst att de 7 mångkulturalistiska partierna avstår från att prata om de olika partierna historia…..

Konstigt att V sysslar med stora väsentliga frågorna, t.ex sittkissning. Ida nu vill vi se de undersökningar du hänvisar till. De kvinnovåld som upplevs kommer snarare från era gunstlingar, läs om mannen som slog sin fru när hon ammade istället för att laga mat. Ingen skriver ut var han kommer ifrån men det finns på nätet och visar sig vara en som V vurmar för.

 
Ingen bild

Skånepåg

1 maj 2013 15:11

@ Sherlock
Av allt att döma är det på den här bloggen en/antal som använder olika synonymer i samma syfte. Har pågått ett bra tag nu och Thoralf Alfsson måste ta Sherlock/Mats B råd på synnerligt allvar och göra det som måste göras. Har den här bloggen inte de funktioner som behövs, blir det antingen till att skaffa en ny blogg eller (tyvärr) köra helt utan kommentatorsfält.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 maj 2013 15:20

Obeveklig aka Intellektuell Vekling, frågar efter fakta, något som denne inte presenterat i något av alla de inlägg som gjorts. Mest trams och fördomar varvat med förlegade slagord. Det är ju inte så att denne bemöter fakta och tar till sig det för att föra diskussionen framåt. Det hade normalt sett varit roligt om denne inte var allvarlig.

Paradoxalt nog verkar inte "vanligt sunt förnuft" vara så vanligt förekommande trots allt. Vilket Intellektuell Vekling gott och väl har tydliggjort.

 
Ingen bild

Putte

1 maj 2013 16:12

Obeveklig är samma idiot som varit här tidigare och skrivit under en massa olika pseudonymer. Antagligen använder han flera olika alias för att ingen vill umgås med honom och att han med hjälp av dessa olika alias kan intala sig att han tillhörde en grupp likasinnade, fast egentligen sitter han ensam i sin lilla lägenhet och vantrivs med livet. Hans alla alias är med stor säkerhet hela hans umgänge :-)

 
Ingen bild

Bertil

1 maj 2013 17:42

Föreslår att ni ignorerar tokiga inlägg, ingen idé att gå i polemik. Jag är i alla fall inte här för att diskutera med meningsmotståndare.
Blir dessutom mindre för Thoralf att moderera. Bara en tanke från lilla mig.

 
Ingen bild

Pär Green

1 maj 2013 17:50

Varken Jimmy Åkesson eller någon annan politiker skall bestämma över familjen, eller kvinnan! Alla beslut fattas inom familjen!
Eller skall politiker avgöra antalet tillåtna barn?

Påven skall heller inte bestämma över preventivmedel!
Eller för den delen någon annan religiös församling!



Religion is like a penis

It’s okay to have one

It’s okay to be proud of it

HOWEVER

Do not pull it out in public

Do not push it on children

Do not write laws with it

Do not THINK with it

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 17:56

1) Jag är min egen. Vore ju trevligt att få pengar av tex Expo för att sitta och skriva härinne.
Nej, det är inte ett gäng personer bakom Obeveklig. Det kan dessutom Thoralf se eftersom han ser internet trafiken.
2) Vad är det för fakta jag inte presenterar?
Att tjejerna blev uthängda finns ju dokumenterat.
Att 2 SD politiker länkade till den sidan finns dokumenterat.
Att de kallade hoten och smädelserna för näsbränna finns dokumenterat.
Att en hel del nazister uteslutits ur SD är ju också dokumenterat.
Att 47% av alla stolar som borde vara tillsatta i kommunerna av SD politiker står finns dokumenterat.
Att ett flertal SD politiker varit inblandade i "fylleskandaler" finns väl dokumenterat.
Att partiledningen suttit och sjungit vit makt sånger på en finlandsfärja där de dessutom hotade journalisten finns dokumenterat.
Att SD politiker refererar till Exponerat som drivs av en pedofil och kriminella är väl dokumenterat.
Ska jag fortsätta.....listan kan göras hur lång som helst! :)

Ni som tycker att man inte ska debattera....är inte det kärnan i demokratin?
Att sitta och dunka rygg kan ju inte vara särskilt progressivt även för ert parti.

Till er som kan er historia ang nazismen och dess tankar både inom S och M under 40 och 50-talet.
Det är ÅR 2013 nu!!!!!!!!!!!
På 40 och 50-talet så levde fort imperalismen, kommunismen frodades etc.
Vi har väl kommit lite längre än så.
Går ju inte att jämföra med ett S på 50-talet med ett parti från 2013! Det är ju infantilt.
Dessutom skulle nog alla partier ta avstånd från sitt nazistiska förflutna (utom M då) om de blev tillfrågade.

 
Ingen bild

matspp

1 maj 2013 20:35

@Obeveklig:
SDs historia är betydligt mildare jämfört med de andra partiern i Riksdagen.Sverigedemokraterna bildades 1988 och partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes bara till viss del av personer tidigare verksamma i Framstegspartiet,Sverigepartiet och BSS. Andra som var med och bildade partiet var då poliskt obundna. Så redan där faller stora delar av din teori och det du pratar om var för 25 år sedan! Varför inte prata om att det på Miljöpartiets första kansli hängde Sovjeiska flaggor ?

 
Ingen bild

Obeveklig

1 maj 2013 21:20

Spännande.
INGEN (förutom Hulda) har tagit avstånd från de nationalistiska partierna aka nazist partier, SDL/EDL när jag frågade hur ni ställer er i den frågan.

 
Ingen bild

OH

1 maj 2013 21:36

Det har tydligen varit alldeles för varmt på vissa ställen idag.

 
Ingen bild

Pär Green

1 maj 2013 21:39

Om jag minns rätt blev kungen pensionär igår!
Lägg Nu ner denna saga!
Det var en gång ett land som hade en kung, och då hör man genast att det var en saga!
Knugens hårda arbete sköter talmannen på några minuter!

 
Ingen bild

Inge

1 maj 2013 21:41

@ matspp

Pseudonymen Obeveklig (aka Intellektuell Vekling), är fullständigt ointresserad av fakta som kan ha betydelse för vårt fosterland Sverige och dess framtid. Detta framgår helt klart genom hans kommentarer, som hela tiden kretsar kring ad hominemargumentation som framförallt riktar sig mot Sd i allmänhet och Thoralf i synnerhet. Han är därför helt ointressant ur diskussionssynpunkt och tillför absolut ingenting av intresse eller av värde och det är enbart ett slöseri med tid om man ägnar sig åt att gå i polemik med honom.

 
Ingen bild

Anders G K

1 maj 2013 22:01

"INGEN (förutom Hulda) har tagit avstånd från de nationalistiska partierna aka nazist partier, SDL/EDL när jag frågade hur ni ställer er i den frågan."
Aj f-n, nu har bloggen nu begåvats med en som samtidigt leker förundersökningsledare, åklagare ovh duuumare!

Och vad f-n har du att göra med vad folk anser om EDL. Skall du inte börja ställa frågor hur man röstar eller något annat som du inte har med att göra. EDL skapades när ett hemvändande kompani enligt tradiotionellt brittiskt mönster msrscerade genom Luton efter hemkomsten från Afganistan eller Irak. Gatorna fylldes med islamister som på det avskyvärdaste sättet som går, skrek hotelser och andra okvädningsord mot soldaterna. Minns inte om det även kastades mer eller mindre farliga föremål mot de obeväpnade soldaterna? Förstår att signaturen Johan är överförtjust!

 
Ingen bild

OH

1 maj 2013 22:02

Hej Per Green.
SD:s nya symbol med Trygghet och Tradition ställer Du väl upp på.
Du Obevekling , jag förstår något gått snett för Dig.Be någon skjutsa Dig till akuten det är bråttom, det kan bli värre.

 
Ingen bild

Anders G K

1 maj 2013 22:06

@ OH

Veklingen har nog blandat ihop de röda pillren med de gröna och då ser vi nu resultatet av detta.

 
Ingen bild

Morningstar

1 maj 2013 22:21

Det borde finnas en ignorera-knapp här som på Flashback. Trollen försvinner inte helt men man slipper läsa deras infantila personangrepp och stråman-argument åtminstone.

 
Ingen bild

Pär Green

1 maj 2013 22:23

#OH Onsdag 1 maj 22:02

Och varför då?
Följer gud och kungen med?
Vad skall vi tänkande intelligenta SD-väljare göra med en sagofigur?

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 maj 2013 22:25

Anders G K...
Vad gäller SDL och EDL har jag inte uttalat mig varken för eller emot. Jag behöver läsa på bättre först.

Vad gäller dagens händelser i Jönköping, vore det intressant att höra vad Sossarna och Vänstern tycker om "motdemonstranterna".
De borde ta avstånd från desa våldsverkare. Men gör de det?

 
Ingen bild

Pär Green

1 maj 2013 22:27

Knugens valspråk:
För Sverige om jag har tid!

Ta bort denna sagofigur, och lev i verkligheten!

 
Ingen bild

Anders G K

1 maj 2013 22:44


@ Vekling

"Så om ni SD anhängare inte tar avstånd ifrån sådana organisationer och nationella partier aka nazist partier så bekänner ni liksom färg."

Din slutledningsförmåga är helt otrolig. Har nu äntligen förstått vilka Katarina Mazetti syftade på när hon skrev om IQ 70. Oj vad skönt, äntligen har vi helt oväntat genom hennes påstående fått både ledtråd och bekräftelse på vilka det rör sig om.

 
Ingen bild

Thoralf A

1 maj 2013 22:56

Pär Green

Delar inte din åsikt om kungen och kungahuset!!

 
Ingen bild

Pär Green

1 maj 2013 23:16

Inte visste jag att man som betalande och stödjande medlem i SD, var tvungen att vara troende på sagor+
men det är ju enkelt åtgärdat, bara att lämna ett sagoparti!
Hej o tack!

 
Ingen bild

Skånepåg

1 maj 2013 23:34

@ Pär Green

Var står det att du är tvungen att vara troende på sagor. Vet inte vad det står i Sd:s partiprogram. Har inte sett något om vad Sd har för uppfattning om kungahuset. Detta är en oväsentlighet i sammanhanget och var och en får säkerligen ha vilken uppfattning han/hon vill i frågan utan att blanda in partipolitik i det hela. Så nu tyckr jag att du kalmerar dig. Själv är det mig egalt vilket, och tror att åtskilliga i Sd tänker så och upp till var och en att tycka vad han vill.

 
Ingen bild

Pär Green

1 maj 2013 23:35

Medlem med nummer 60594 finns nu mer i braskaminen!
Länge leve folket!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 maj 2013 00:57

Pär Green, vilket parti uppfyller alla dina önskemål istället då?

Det känns som om det finns en hel del dramaqueens som skall gå ur partiet hela tiden för minsta sak. Visst står det dem fritt att göra det men till vilket parti som skulle vara bättre?

Det kommer aldrig att finnas ett parti som man är helt och hållet överens om i alla frågor. Det gäller att prioritera frågor. Om inte annat skapa opinion inom partiet. Eller åtminstone argumentera. Inte som Green. -:Nähä, då vill inte jag vara med.

Kungahuset är dessvärre inga saga. Det är verklighet. Sen att det är förlegat är en annan sak. Jag tror själv att vi kunde få mer valuta för de pengarna om vi även konkurrensutsatte kungahuset. Låt olika kungahus lämna anbud, det var väl så det gick till när Bernadotte kom hit? Dock är det inte en lika stor fråga för mig som Invandringen, Jobben, Lag och Ordning, Allmän värnplikt, Bostadspolitiken, Äldreomsorgen, Pensionärerna, Skolan eller Familjepolitiken.

 
Ingen bild

Magentan

2 maj 2013 01:16

Helt rätt "Skånepåg". Var och en får tycka vad hon/han vill om kungahuset. Dessutom är det självklart så att det är ett ytterst litet fåtal väljare som kan hitta ett parti som till 100 procent stämmer överens med de egna åsikterna på alla punkter.

För mig är kungahuset en ickefråga, en liten fjuttbagatell jämfört med de gigantiska problem vi bygger upp om nuvarande vansinnespolitik med bland annat massinvandring av outbildat folk tillhörande olika islam-grupperingar från MENA-länderna fortsätter.

 
Ingen bild

UncleBob

2 maj 2013 02:03

Vad är det för en knäppgök som spammar Thoralfs eminenta blogg med argumentationsfel så grova att han borde sitta i skamvrån med dumstrut och allt?

För att ta ett exempel så ställer han frågan om man tar avstånd från SDL/EDL, som påstås vara "nazistpartier".
I sin enfald försöker han kombinera "Guilt by association", "Halmgubben" och "Frånvaron av motargument" I SAMMA FRÅGA!

En van debattör genomskådar sådant trams direkt och ignorerar sådan oseriös debatteknik. Breivikliknelser eller usla Hitlerargument kan kvitta.
Förmodligen är det nåt vänsterns blåbär som förläst sig på Expo och som ser "som sitt uppdrag" att provocera och vara dumdryg och oförskämd. Tänk om någon Sdare går PÅ det? eller någon som KANSKE röstar på SD? Vad än svaret blir kan det ju "tolkas" som "nazistiskt eller fascistiskt"

 
Magnus S

Magnus S

2 maj 2013 02:16

Snälla. Mata inte trollet.

Själv deltar jag i ett projekt i Kalmar län där vi organisatoriskt samlas och delar ut flygblad i kommuner i Kalmar län. Borde vi inte inkludera stackars Borgholm också? Där lyser så vitt jag vet SD-stolarna tomma (?!). Endast denna stolle som tack vare några namn på några valsedlar representerar SD (men agerar antisvenskt/pk); http://www.youtube.com/watch?v=RmDs3YeTH40

Jag ställer mig mer än gärna upp som frivillig i Borgholm och delar ut det Sverigevänliga budskapet.

http://www.youtube.com/watch?v=RmDs3YeTH40

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 maj 2013 06:20

Ni som klagar på Monarkin: Vad vore bättre? En presidentpost för avdankade politiker?
President Göran Persson? President Mona Sahlin?
Nej, nej! Rädda oss från något sådant...

 
Ingen bild

OH

2 maj 2013 06:57

Per Green
Du är säkert som du själv påstår intelligent och tycks anse att jag är en dumbom, inget problem för mig.
Däremot kan din åsikt ställa till onödigt problem för SD om typer som Mazetti får för sig att SD är emot kungahuset.
En dumbom som jag försöker tänka efter före.

 
Ingen bild

S.Småland

2 maj 2013 08:51

Ställer gärna upp på utdelning av infoblad i Högsby kommun där vi gamla kan få reda på skillnaden i äldreförsörjningsstödet och pensionen för oss svenskar ! Även ska det informeras om att asylsökande har nästan gratis tandvård, sjukvård , färdtjänst ! Detta måste komma ut i stugorna !

 
Ingen bild

Skånepåg

2 maj 2013 08:55

@ Per Green

"Medlem med nummer 60594 finns nu mer i braskaminen!"

Hur tusan klarar du av att skriva på datorn innifrån braskaminen?

 
Ingen bild

Pär Green

2 maj 2013 11:26

Till "skånepåg och övriga som vill göra sig lustiga över mitt beslut!
Skickat till SD idag,
Hej,

Jag avsäger härmed mitt medlemskap i SD, medlemsnummer 60594
Pär Green
Och vill inte längre ha några informations-mail eller tidningar från SD.

Kan inte dela Åkesson:s uppfattning i uttalandet om abortfrågan.
I ena stunden skall familjen få bestämma över föräldraledigheten, men inte få bestämma om abortfrågan!
Inte ett ord om att påven förbjuder preventivmedel?

Häls

Pär Green

 
Ingen bild

Skånepåg

2 maj 2013 15:10

@ Per Green

"I ena stunden skall familjen få bestämma över föräldraledigheten, men inte få bestämma om abortfrågan!"

Vad är det du speciellt tar illa upp då det gäller abortfrågan. Tacksam för och hoppas på ett kort svar, sedan kommer jag att släppa det helt. Var och en har absolut rätt till sin uppfattning.

Beträffande braskaminen kan du väl ite ta illa upp på riktigt, för även du måste även väl inse att det hela blev lite humoristiskt formulerat.

 
Ingen bild

Skånepå

2 maj 2013 15:46

@ UncleBob

"Vad än svaret blir kan det ju "tolkas" som "nazistiskt eller fascistiskt"
Japp, en annan version än den klassiska, har du slutat att slå din hustru?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards