thoralf

Direktlänk till inlägg 25 april 2013

ENERGIPOLITIKEN HAR LIKHETER MED INVANDRINGSPOLITIKEN

Av Thoralf Alfsson - 25 april 2013 14:47

Idag är jag minst sagt irriterad på Barometern men det kommer jag återkomma till i ett senare blogginlägg när jag inte är i affekt, utan har gått ner i varv.


Idag har jag deltagit vid en officiell utfrågning i 1:e kammarsalen om en fossiloberoende fordonsflotta. Näringsutskottet hade även bjudit in Skatteutskottet att deltaga.


Som jag har skrivit i tidigare blogginlägg betraktar jag mig som klimatlogiker och lägger därmed mer vikt vid de fakta som finns tillgängliga än t.ex de klimatmodeller som många eller alla klimatalarmister utgår ifrån. Jag ser målet om en fossiloberoende fordonsflotta redan år 2030 som ganska orealistiskt om inte något väldigt oväntat inträffar inom energiforskningen, vilket också framkom i flera anföranden. De flesta var oroliga för att EU inte driver frågan i rätt riktning men det kanske finns en orsak till detta. Som alla vet har vi i Sverige journalister som till övervägande del sympatiserar med MP och V och det avspeglar sig givetvis inte bara i media utan även inom lobbygrupper.


Koldioxiddebatten liknat till viss del invandringsdebatten där man hävdar att vi måste ha en hög invandring för att klara jobben i framtiden trots att vi har en hög arbetslöshet idag.


Detsamma gäller elenergin. Vi måste ha ett överskott av elproduktion för att klara en fossilfri fordonsflotta i framtiden, därför måste vi subventionera den för att få ett ännu större överskott. Ett överskott som vi inte vet om det ens behövs i framtiden.


Ni som följer min blogg vet att jag vid flera tillfällen tagit upp subventionerna till vindkraften och att jag skrivit debattartiklar i ämnet, som även publicerats. Senast jag gjorde detta i riksdagen var den 20 mars i ett anförande där jag bland annat citerade ur en debattartikel skriven av ledamöter från Kungliga akademiens energiutskott. Se nedanstående klipp.


 


Idag fick jag även en möjlighet att ta upp detta i direktsänd TV2 och ställa en fråga till energiminister Anna-Karin Hatt om hon och regeringen inte anser att det vore befogat att minska subventionerna på vindkraft då elproduktionen är mer eller mindre fossil och koldioxid fri idag. Och istället satsa mer på att minska fossilberoendet inom transportsektorn.


Men som vanligt fick jag inget godtagbart svar från Anna-Karin Hatt. Hon valde att bara prata om hur viktig vindkraften är för framtiden och att vi måste bredda vår energiproduktion med intermittent elproduktion. Trots att vi under 2012 hade ett elöverskott på 19TWh. För att förstå hur stort överskottet var kan det nämnas att vindkraften totalt producerade ca 7 TWh under 2012. Se min fråga och Anna-Karin Hatts svar i följande klipp.



För den som vill se hela utfrågningen med anföranden kan gå in på följande länk.


 
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

25 april 2013 17:50

Det är mycket värt att få ha SD i talarstolen för många.
4% räcker skönt att få höra fakta och sanningen från talarstolen
Vi får "hoppa" och be för minst 12 % i valet 2014
Det måste vara jobbigt för dom andra verklighetsfrånvända helt vänsterstyrda stackare i riksdagen.

Ett exempel ur mängden igår kom besked att högstadiet på Rosengård skall stängas trots alla extramiljoner man redan gödslat med där.

Då sitter idag Socialdemokraternas finansministerkandidat och gnäller över skolans sjunkande resultat och säger att mera pengar skall ösas över detta.

Uppriktigt vad är det för fel på dessa människor?

 
Lassekolja

Lassekolja

25 april 2013 17:54

Jag säger som jag sagt ända sedan några år innan kärnkraftsomröstningen 1980, bygg mer kärnkraft! Faktum var att samtliga tre "linjer" 1980 var avvecklingslinjer, bara i olika takt. "Mitt" alternativ att bygga mycket mer kärnkraft, saknades helt, något som vi inom överskådlig framtid kommer att få sota för. Det är inget annat än ynkedom att "våra" svenska politiker under flera decennier fortfarande står helt handlingsförlamade. Man klarar inte industrin, sjöfarten försvinner ut från Sverige. Det enda som ökar kraftigt är den bidragsförsörjda invandringen av människor, som aldrig kommaer att kunna försörja sig själva, utan det tvingas våra barn och barnbarn ta hand om!
Sätt igång och bygg mer högteknologisk modern kärnkraft NU!!!
Ev. överskott exporterar vi, d.v.s ersätter dansk, polsk och nu även tysk kolkraft! När den sista industrin lagt ner måste vi leva av något, nämligen sälja helt ren el!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Pär Green

25 april 2013 18:47

Mer frågor angående vindvispar finns för en gångs skull här!

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sluta-att-slosa-pengar-pa-dyr-vindkraft_8120022.svd

Är det en början på en trend? Tidigare har MP haft full tillgång till SVD:s kommentarsfunktion!

 
Ingen bild

Lärare

25 april 2013 18:54

SD! Låt inte Media styra mer nu.

Det finns säkert i varje parti ngn som ngn gång uttalat sig rasistiskt eller opassande på ngt vis.
Media gör ju inget annat än lusläser allt vad SD:are skrivit på nätet. OM dom gjorde samma sak med alla andra partier hade dom hittat liknande. Så jobbigt de skulle få då.

Det som skrivs på nätet är inte alltid det man egentligen tycker och tänker. Det vet Media också!

Politikerna måste sluta med att låta sig styras av Media, nu får det vara nog. Vem bryr sig om vad de skriver längre, de vill bara smutskasta SD så mycket de kan.
Kanske åker SD upp till 15-20%& nu.

Vi ignorerar hela smutskastningen av Wiechel, ge inte efter nu för slaskjournalisternas drev.

 
Svensson

Svensson

25 april 2013 18:55

Allt spar man in på, men invandringen vräker man ner miljarder på, invandrarna måste tro att vi svenskar är galna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Arne

25 april 2013 19:00

Thoralf!

Du vet ju hur det är med "egenintresse" i sådant här, Precis som i invandringsbranchen finns väl stora skaror som "Lever" på det här. -Som konsulter, rådgivare, coacher osv Allt på de europeiska skattebetalarnas bekostnad.

 
Ingen bild

Bekymrad medborgare

25 april 2013 21:24

Skribenter från Pettersonsblogg brukar kommentera mycket här hos Thoralf. De få tillåtelse att länka till sin blogg här i kommentarsfältet, att sprida sitt budskap.

Nu vänder jag mig till Thoralf, anser du att det är rimligt att det sprids bloggar med rasistiskt innehåll här på din sida? Pettersonsblogg är ju av allt att döma rasistisk.(läs här: http://envitros.wordpress.com/2013/04/25/granskning-av-petterssonsblogg/ ) Borde inte du se till att de inte kan sprida sina länkar här? Du är ju trots allt riksdagsman, även du måste väl inse att det är olämpligt att sådant förekommer på ditt kommentarsfält.

 
Ingen bild

Rännstensmedia

25 april 2013 22:21

Förhoppningsvis lägger SD-ledningen locket på och vägrar att besvara mer frågor gällande Marcus W.

Det finns inget mer att tillägga varken nu eller om någon annan företrädare i framtiden,största möjliga tystnad är den bästa medicinen i alla dessa fall.

 
Ingen bild

Arne

25 april 2013 22:26

@ "Bekymrad medborgare": - Har du hört talas om yttrandefrihet ?

 
Ingen bild

Inge

25 april 2013 22:31

@ Thoralf Alfsson

"Bekymrad medborgare"

Samma adhominemargumentation som tidigare, men med ytterligare en ny pseudonym. Var går gränsen för hur tjatig en människa egentligen kan bli. Jag lanserar nu ett nytt begrepp, nämligen "nätstalkning".

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 april 2013 22:58

Bekymrad Medborgare...
Skönhet finns i betraktarens ögon. Så även rasism. Det som DU tycker är rasism, tycker inte någon annan är rasism.
Detta gäller också för journalister. PUNKT!

 
Ingen bild

Tobbe S

25 april 2013 23:00

Människor som bränner sina medmänniskor på bål, stenar dem eller lemlästar dem är ena satans jävla apor. Precis så tycker jag också och det Marcus W uttryckte är, egentligen, en underdrift. Åtminstone om man ser till innehållet i filmen han kommenterade.

 
Ingen bild

OH

25 april 2013 23:01

Bygg nya kärnkraftsverk nu. Det låter bra.Men vad göra med gamla skrotningsfärdiga reaktorer?

 
Ingen bild

s29

25 april 2013 23:08

Enligt FNs prognos ( Human Development Index) så är Sverige ett U-land 2030. Kommer någon att ha tid och lust att bry sig om koldioxidnivåerna då?

 
Ingen bild

OT

25 april 2013 23:43

Precis som inom alla religioner så är det vissa passager som är lite oklara - Eddie meduza mera kärnkraft: http://www.youtube.com/watch?v=PUeE3TrLqYQ

Själv tycker jag vi skall öka forskningen om kärnkraft, för ingen har väl något emot om vi kan utnyttja vårt kärnavfall till bränsle och minska halveringstiden från 10 000-tals år till 100-tals år?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards