thoralf

Direktlänk till inlägg 22 april 2013

SKAMVRÅN FÖR RYDSTRÖM

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2013 12:24

 

Henrik Rydström         Foto Thoralf Alfsson


Snart tror jag även att många anhängare av Henrik Rydström även tröttnar på den egocentriske kosmopoliten. Rydström har varit bänkad från startelvan i de senaste två matcherna och ersatts av en ung brasse vid namn Ismael. Enligt min mening har Ismael gjort det utmärkt trots sin unga ålder (18 år).


Rydström har dock svårt att smälta bänkningen och har på sin blogg uttryckt sig på ett sätt som kan tolkas på lite olika sätt. Efter matchen mot Elfsborg fanns bitterheten.


”Om en ung spelare gör ett misstag har man mer överseende med det. Han är ju så ung, han lär sig nog, det blir säkert bättre.Om Henrik Rydström, 37, gör ett misstag är han för dålig. Punkt.


Om jag slår en längre passning som fastnar i motståndarnas backlinje suckar publiken tungt. Om Ismael gör detsamma blir det ett ”oh” från publiken, det var ju nära.

Jag kan garantera att lokaltidningarna talar om ”framtidens lag” i morgon.”


Rydström hade trots allt den självinsikten. Det som många andra såg, nämligen att Ismael är ett lyft för Kalmar FF och tillhör framtidens lag. Läs hela blogginlägget.


I det efterföljande blogginlägget tar han riktigt på sig tycka synd om rollen.


”I radion jämförde jag känslan med följande bild (på ett ungefär); du har i 18 års tid arbetat på en arbetsplats och du har haft ansvar, varit betydelsefull och ingått i den innersta kretsen, du har alltid fått sitta med vid styrelsebordet och tagit beslut. Så kommer du till jobbet en dag och får plötsligt veta att en annan kille på jobbet har tagit din plats vid styrelsebordet. Du får inte ens längre kliva in i styrelserummet. Du får bara titta på utifrån. Och chefen, som tidigare lyssnade till din röst, dina råd (ibland var det till och med så att det var dina råd som blev arbetsplatsens direktiv) fokuserar nu på helt andra personer.”


Håll med om att det är riktigt synd om Henrik Rydström ;-) när till och med Nanne Bergström mobbar Rydström.


Men priset tar nog ändå Rydström när han kommenterar gårdagens bortavinst med 2-1 mot Halmstad där Ismael gjorde ett av målen.  På bloggen skriver Rydström följande.


”När jag tar på mig matchtröjan ser jag hur bollen spelas snett bakåt till Ismael, som får till en halvträff, men bollen studsar perfekt in i mål och det är kvitterat.”


De som följer KFF vet att Henrik Rydström är den absolut sämsta skytten i KFF! Att då kalla Ismaels skott för en halvträff är minst sagt idiotiskt eller visar det bara på vilken egotrippad person Rydström är. Skäms Rydström!


Som inte detta vore nog uttrycker han sig dessutom förklenande om Ismael i en intervju för Fotbollskanalen där han menar att Ismael behöver en ”pappa” vid sin sida på planen.


”Så här säger 37-årige Rydström om den hälften så gamle brasilianaren Ismael som tagit hans plats i startelvan i de två senaste matcherna:
-Han är lite sorglös i sitt spel, men jag tyckte väl att det såg bra ut. Sen kanske han behöver en trygg pappa bredvid sig lite oftare!”


Läs hela artikeln på Fotbollskanalen, där kan du även se Ismaels ”halvträff”.


Ismael behöver knappast någon trygg "pappa" vid sin sida och definitivt inte Henrik Rydström! Det finns faktiskt fler än Henrik Rydström i Kalmar FF men det har han nog inte förstått.


Frågan är om Rydström ens förtjänar att sitta på bänken mot Åtvidaberg på lördag eller om han inte borde sitta i skamvrån istället.



PS

Markku Ahonen slutar som bloggare och krönikör på Östran. Undrar om ansvariga tröttnat på hans ständiga angrepp på mig och Svereigedemokraterna. Eller om det är läsarna som har skickat dessa signaler till tidningen. Jag har svårt att tro att Ahonen frivilligt lämnar denna plattform som gett honom denna förmån att nå ut till många läsare. Personligen tror jag att man tröttnat på Ahonen!

 
 
Ingen bild

E.H.

22 april 2013 12:41

Jag tänkte skriva god nyhet, angående Ahonen.
Men så började jag fundera.. I ett land av yttrandefrihet (påstås Sverige vara) är det inte bra att röster tystnar. Det är bättre att de får argumenteras och debatteras öppen och förutsättningslöst.

Med andra ord saknas bara öppenheten och förutsättningslösheten för att Sverige ska vara ett land med yttrandefrihet på riktigt :)

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 april 2013 12:53

Kort o gott två Sverigehatare en har fått "matchstraff den andra sitter i utvisningsbåset och stickar på sin gigantiska offerkofta :=)

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

22 april 2013 13:04

Välkommen till bitterheten, Rydström.

Att jämföra med en vanlig arbetsplats är lite långsökt. Kanske istället med brandmän som måste ha en viss fysik och kunna prestera på återkommande prov och övningar. Annars blir de också, hör och häpna, petade.

Ingen slutar heller att lyssna på de som tidigare visat sig ge bra råd. Oavsett om denne är 37 eller 18 år. Ingår i startelvan eller sitter på bänken.

 
Ingen bild

Markku Ahonen sänkte Östran!

22 april 2013 13:52

Grattis Markku Ahonen ditt personliga hat gentemot Thoralf Alfsson ochh Sverigedemokraterna sänkte Östran till konkursens rand.
http://www.alexa.com/siteinfo/ostran.se

Att ge sig på ett till riksdagen demokratiskt invalt parti(Sverigedemokraterna) med antiparlamentariska metoder(jag jämför ditt svenskhat på din blogg med AFA och övriga demokratihatare på vänsterkanten)som ett hot mot yttrandefriheten och demokrati.

Tokstollar!
Japp du Markku Ahonen spände din extremistbåge tills den bröts och nu är du förhoppningsvis ute i kylan för gott,invandrade(eller andra generationens extremister) har vi nog av ändå.

Ditt personliga hat mot Thoralf Alfsson,SD och oss övriga SD anhängare blev till sist din baneman.

Varför inte göra slag i saken Markku Ahonen och flytta hem till Suomi igen då du har dubbelt medborgarskap i egenskap av att du inte vill vara svensk.
Vaya Con Dios
Mats Berndtsson

 
Ingen bild

Ronny

22 april 2013 14:30

Några idioter har tydligen hängt ut en Naziflagga, på kommunhuset i Ljungby, och givetvis är detta en "nyhet" för media. Nu vet jag att muslimer ofta har naziflaggen med i sina samlingar, så även i Sverige. Men aldrig ett knyst från media. Kan någon länka bilder eller artiklar på muslimernas naziflaggor, då jag inte har sparat några. Kan väl tillägga att boken ,Mein Kampf, av Hitler, blev årets storsäljare i Turkiet för några år sedan.........

 
Ingen bild

BirgerZorro

22 april 2013 15:21

Jag tycker att Rydström rent ut sagt är lite rasistisk i sina kommentarer här; åtminstone om vi ska gå efter de kriterier som Åsa Linderborg och Mona Sahlin med flera tillämpar....... .)

 
Ingen bild

Inge

22 april 2013 15:24

@ Trötter

Man hade från islams (ledande muslim oh socialdemokrat höll i rodret)håll en stor demonstration på Larmtorget i Kalmar för cirka 2 år sedan. Thoralf Alfsson var där och plåtade och där fanns både nazi-, hamas och Hizbollah (sp) flaggor. Minns inte om det var i form av plakat eller flaggduk. Thoralf har bildbevis på detta här i bloggen någonstans. T.o.m stadens ledande vänsterpartister avlägsnade sig från torget då hela tillställningen till slut tydligen "blev för mycket" även i deras smak!

 
Ingen bild

Stefan A.

22 april 2013 15:42

En riktig bitterf.... låter det som, R borde förstå att tiden går och det är bättre att man går själv innan andra bär bort en.....

 
Ingen bild

AWSvensson

22 april 2013 15:49

Allt har ett bäst före datum,även Rydström, allt för många har tvingat sig kvar och förvandlats till en odräglig belastning, dags Rydström att inse det.

 
Ingen bild

Vaken

22 april 2013 15:50

@Trötter, hur förklarar du Stor-muftin träff och samarbete med Adolf H?

 
Ingen bild

charlotten

22 april 2013 15:52

Egotrippad verkar han minst sagt vara, denne Rydström.
Och det förvånar mig inte, han är ju vänster!
Erfarenhetsmässigt tycker jag att det finns inga mer egotrippade människor paradoxalt nog, än just vänstermänniskor. De, som ska var så solidariska, är ofta just tvärtom.

 
Ingen bild

Inge

22 april 2013 15:56

@ Trötter

Vad anser du då om de muslimska divisioner som bildades på Balkan efter Stormuftins möte med Adolf H och boken Mein Kampfs popularitet i muslimska länder?

 
Ingen bild

Thoralf A

22 april 2013 16:37

Har raderat alla kommentarer från "Trötter" då han är ett troll! I helgen kallade han sig för "Olof".

Jag kommer radera alla kommentarer detta troll oavsett innehåll i kommentaren.

 
Ingen bild

Vaken

22 april 2013 16:41

@Trötter, ingen behöver vrida och vända på någonting, det gör de så bra själva våra invandrade islamister.

Det vore bättre att du ägnar din tid att skriva ner dessa obehagliga yttringar än att kasta dig på ett samhälle som inte haft kvinnoförtryck, balkongkastningar, gruppvåldtäkter och sk.hedersbrott på agendan.

Detta kan du inte förneka hur gärna du än vill och det bör du ägna din tid åt att förändra.

 
Ingen bild

Trötter

22 april 2013 16:47

Inge och Vaken

Mitt svar raderades. Thoralf, vad hände med "det är lätt att vara Sverigedemokrat, det är bara att tala sanning"? Får ta och tacka för min tid som sympatisör och medlem. Ni kan fortsätta ert arbete utan mig och mina pengar. Ni kan sitta här och beundra er egen förträfflighet med kryddade sanningar.

Tack och hej!

 
Ingen bild

Peter

22 april 2013 16:50

Oj, stackars Rydström - ett offer för mångkulturen, he he!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 april 2013 16:51

Hejdå

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 april 2013 16:51

AW Svensson : Det där mest bäst före datum gäller väl inte Gubben o Gumman va ?

 
Ingen bild

stephan

22 april 2013 17:05

Snacka om ödets ironi, här kommer en utlänning från Brasilien och tar Herr Rydströms jobb, man viker ju sej av skratt.

 
Ingen bild

dille

22 april 2013 17:14

Mitt körkort gäller inte som leg i EU.
Varför? Jo det beror på den fjäskiga invandringspolitiken.

Läs själva

Körkortet som id-kort?

På mitt körkort finns en EU-flagga. Innebär det att det gäller som id-handling i andra EU-länder?


Nej, ditt svenska körkort räknas inte som giltig identitetshandling i EU. Anledningen är att det saknar uppgifter om ditt medborgarskap. Körkort räknas därför inte heller som giltigt resedokument inom EU.

De svenska id-handlingar som är giltiga inom EU är passet och det nationella id-kort som Polisen utfärdar. De fungerar som giltiga resedokument för resa inom Schengenområdet. För att resa ut ur Schengen behöver du ett pass.
De med falsk identitet ....

 
Ingen bild

Fortfarande vaken

22 april 2013 17:44

@Trötter, jaså du var inte mer seriös än så. Tror fortfarande din skall ägna din tid åt att göra något åt de problem som jag beskrev tidigare snarare än att hetsa upp dig över obefintliga saker.

När folk skriver som du gör så brukar de också påstå att femtio andra supportrar hoppar av samtidigt, men inte i ditt fall förstår jag.

 
Svensson

Svensson

22 april 2013 18:13

Har inte Henrik Rydström förstått att det här är frukten av det mångkulturella samhället som växer fram. Trodde Rydström att det bara skulle drabba den svenska arbetaren på verkstadsgolvet ? Regeringen har valt att satsa på invandrare före svenskar. Och nu tycks Kalmar FF göra detsamma. Dom är politiskt korrekta, dom spelar på att dom är goda och snälla. Rydström borde gå till klubbledningen istället, för att gråta ut i massmedia. Bäst att Rydström vaktar sin tunga med det här gnället,annars kommer massmedia snart beskriva honom som rasist.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Andersson

Andersson

22 april 2013 20:33

Titta på och sprid den här geniala filmen till alla ni känner innan den plockas bort

http://youtu.be/lKDeyuM0-Og

 
artiz

artiz

22 april 2013 20:59

menar du att du tog detta med kompaktkameran (SX50) ? fantastisk bild ialla fall!
/artiz

http://artiz.myopenid.com

 
Ingen bild

Nils Dackes "frilla"

22 april 2013 21:24

Kolla sydnytt 22/4 (avpixlat). Sverigedemokraterna finns inte med bland stapeldiagrammen i skånemätningen av YouGrov trots att SD ökat mest. Ifrågasätt gärna detta tex på tel: 08-7842000 fvb till sydnytt. Det måste bli ett slut på medienas odemokratiska rapportering av svenska nyheter, Vi får hjälpas åt för att få ett slut på detta!

 
Ingen bild

SD-politiker anmäler Smålandsposten

22 april 2013 22:01

22 april, 2013

En SD-politiker från Växjö kommun anmäler Smålandsposten för förtal. Orsaken är en kommentar som pekar ut medlemmar i hans parti som brottslingar.

Politikern anser i polisanmälan att kommentaren till nätartikeln pekar ut SD som brottslingar i och med att brottet "försök till mordbrand" nämns.

Han menar att han indirekt utpekats.

Eftersom anmälan gäller förtal, har polisen överlämnat ärendet till Justitekanslern,
Enligt anmälaren har kommentaren nu tagits bort av tidningen.
http://www.journalisten.se/nyheter/sd-politiker-anmaler-smalandsposten

 
Ingen bild

Magentan

22 april 2013 23:00

Till alla er som vill se mer av Jimmie Åkesson kan jag verkligen rekommendera kvällens debatt mellan Åkesson och Ullenhag på Studentafton i Lund. Debatten direktsändes tydligen i lokal-TV, och jag antar att Thoralf kommer att lägga upp en länk i sitt nästa inlägg.

För er som inte kan vänta på att se en suverän Åkesson briljera mot floskelbubblaren Ullenhag så finns debatten här:

http://www.youtube.com/watch?v=qxfn6j3R2Ik

 
Ingen bild

Morningstar

22 april 2013 23:22

Dom senaste tre decennierna har varit dom varmaste sedan gammel-pedofilens dagar.

http://news.mongabay.com/2013/0421-hance-continent-climate.html

 
Ingen bild

Patetiska Rydström hos Jenny

23 april 2013 02:03

Även Maria Montazami(gift med en amerikanska muslim) var gäst.
Ett antiklimax uppstod i studion då Maria M inte upplevt eller sett någon rasism här i Sverige hur gärna Jenny Strömstedt och övriga försökte pådyvla henne denna svenska PK-insikt.
http://www.tv4play.se/program/jenny-str%C3%B6mstedt?video_id=2337777

 
Ingen bild

AWSvensson

23 april 2013 08:59

GoG ,va lugn ,så länge ni inte tro er kunna gå in i Kalmar FF:s startelva så är det lugnt,möjligen ersätta Rydström.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 april 2013 11:14

Absolut inte vi hade tänkt att spela i Växjö Lakers istället

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 april 2013 11:18

OT : "Den ofrivillige brandvakten"

Det verkar som lokaltidningarna förutom korvgrillning vid Bergaviksskolan häromdagen med brandkårsutryckning, även missat lägenhetsbranden på Två Systrars väg igår kväll.
Det verkar som om en viss selektering för vissa områden pågår i nyhetsrapporteringen ang bränder ?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 april 2013 12:03

P.s Mindre brand i ladugård IDAG finns omskrivet i Barometern ?

 
Ingen bild

Om Ahonen

23 april 2013 12:32

Enligt Östrans Agneta Adeen har Ahonen själv sagt upp sig på Östran. Tidningen kommer att kommentera anledningen i morgondagens tidning.

 
Ingen bild

Hasse G

23 april 2013 12:32

Kalmar FF är det lag i allsvenskan som har allra flest icke svenskar i truppen. 12 st. Lite överraskande kanske. Några andra lags antal:
Dif 11
Syrianska 10
Elfsborg, MFF 5
Halmstad 3
Öster 2
Källa: Offside 2013-2

Tråkigt med Rydström. Han borde titta på inspelningar från matcher där han är med. Då kanske han skulle komma till insikt om att han faktiskt har varit en belastning, och inget annat, på plan under många år. Lite kul faktiskt att en 18-åring petar honom. Bättre är inte Gubben Rydström.

 
Ingen bild

Inge

23 april 2013 12:45

@ Hasse G

Tänkbar förklaring till de dåliga åskådarsiffrorna på KFF:s hemmamatcher på den s.k Kycklingarenan? Dags att byta ut Kalmar i klubbnamnet?

Enligt de s.k "expäärterna" beror det bl.a på parkeringseländet?

 
Ingen bild

Var femte man i Skåne skulle rösta på SD

23 april 2013 13:55

Nya siffror: Var femte man i Skåne skulle rösta på SD
Om det var riksdagsval i dag skulle 22 procent av de skånska männen rösta på Sverige-demokraterna. Enligt Yougovs mätning är Sverigedemokraterna också det enda parti som får ökat stöd av skåningarna.
http://www.metro.se/x/metro/2013/04/23/Ja489Kef3jg/NYgrafiksdmma.jpg

http://www.metro.se/skane/nya-siffror-var-femte-man-i-skane-skulle-rosta-pa-sd/EVHmdw!Ja489Kef3jg/

Yougov: Det kan bli en ond spiral
I Skåne skulle 23 procent av männen rösta på Socialdemokraterna och 22 procent på Sverigedemokraterna om det vore riksdagsval i dag.

S backar något i riksdagsvalet till skillnad från i regionvalet, som presenterades i går. Moderaterna backar både regionalt och på riksdagsnivå i denna mätning.

De som lämnar S och M verkar gå till SD, som når rekordstöd.

Var femte skånsk man röstar på S och var femte på SD. Det bör vara skrämmande läsning för skånska socialdemokrater och strålande för Skånes sverigedemokrater – dock borde båda partierna fundera över könsobalansen. Sådana kan ofta leda till en ond spiral där man får fler av dem man har många av och färre av dem som är i minoritet.

Stina Morian – Opinionsanalytiker Yougov

PK-Sverige vacklar i sina grundvalar.

 
Ingen bild

teekey

23 april 2013 14:23

Offergubben Rydström.
Såg i går Jenny sk kulturprogram med givetvis anpassade åsiktsfolk.
Det första Rydström kläcker ur sig är att SD har en offerroll , stackars SD.
Vem om inte R spelar ut sin personliga offerroll på sin egna blogg.
Patetisk . Har för mig att R skulle vara en intellektuell man.
Lägg ner både fotbollen och bloggen, ingen kommer att sakna dig !

 
Ingen bild

Kalle II

23 april 2013 14:52

Östran ringde mig och undrade varför jag inte förnyat min prenumeration. Jag svarade sanningsenligt att de fick välja mellan mig som prenumerant och idioten Ahonen. Och att de gärna fick återkomma när eller om de sparkat honom. Tjejen som ringde fnittrade lite nervöst och lovade att framföra mina åsikter, så kanske, kanske det var en smula till en bidragande orsak.

Östran ni är välkomna att ringa mig igen :-)

 
Ingen bild

Ninkynonken

23 april 2013 15:41

Vem är Nanne Bergström??

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 16:51

Gestapo metoder och ta bort mina inlägg.
Så mycket för sanningen!
Varför nämns det inte på ngr högerextrema bloggar om mannen (troligen SD anhängare) som blev dömd till villkorligt idag för att han dödshotat en jiurnalist?

 
Ingen bild

Växjö

24 april 2013 22:42

Fjollan Rydström har alltid noll kommentarer, borde säga en del. Håller med Thoralf och kommer aldrig se en KFF-match sålänge han finns kvar i truppen, man behöver inte vara särskilt smart för att inse att han är en otroligt vidrig människa.

 
Ingen bild

Cic

6 maj 2013 15:27

Djupa analyser...fotbollsspelare som har åsikter åt vänster OCH är bitter OCH nu petad ur startelvan av en icke svensk....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards