thoralf

Direktlänk till inlägg 2 april 2013

SENASTE NYTT ANGÅENDE GOTA MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 2 april 2013 23:21

 


Mark o Miljööverdomstolen vid Svea hovrätt avslår Kalmar kommuns yrkande på att avvisa överklagandet av detaljplanen för mediehuset.   


Domstolen säger att överklagandet skall tas upp på samtliga punkter i Mark o Miljööverdomstolen. Det innebär att även jävsfrågan kommer tas upp av domstolen.


Utan tvekan känns det som att det finns en viss förhoppning om att detta skall gå bra. Jag tror att detta besked kommer som en överraskning för Kalmar kommun och Gota Media.


Kanske anade man detta på Kalmar Nyheter igår då man hade mediehuset som aprilskämt. Eller har man näsa för kommande nyheter.


 



Lyssnade i helgen på programmet Medierna i P1. Anna Hedenmo, Jan Helin och Robert Aschberg medverkade och alla ansåg att Sverigedemokraterna inte särbehandlades i medierna. Det är komik i mästarklass. Man vet inte om man skall skratta eller gråta när dessa ”besserwisser” pratar om SD. Robert Aschberg är i varje fall ärlig i sina kommentarer.


Som Sverigedemokrat får man mer eller mindra dagligen exempel på detta. Nyligen utelämnades Sverigedemokraternas energipolitik från SKGS hemsida men alla andra partiers energipolitik presenterades. Nu har dock detta rättats till efter att våra sympatisörer ställt frågor och krav på SKGS.


Jag uppmärksammades idag av en kollega på ännu ett exempel där Sverigedemokraterna utelämnats i en tidsskrift. Jag har mejlat chefredaktören men ännu inte fått något svar. I detta fall gäller det ett ämne som berör mig och därför kommer jag skriva ett skarpt blogginlägg om detta om inte jag får något svar från ansvariga på tidskriften.


Lyssna på medierna i P1.



I söndagens blogginlägg postade jag några foton tagna på en plats som jag ofta återvänder till under mina promender. Ikväll blev det samma sväng igen. Det är märkligt hur annorlunda samma motiv kan upplevas bara två dygn senare. Eller vad säger mina läsare.


 

 
 
Ingen bild

Magentan

3 april 2013 00:06

"Lyssna på medierna i P-1" uppmanar Thoralf.

Nix, jag orkar absolut inte lyssna på skiten. Sitter MYCKET hellre och och betraktar den underbara bilden på fyren och stenarna som speglar sig i den blanka vattenytan. Kav lugnt ...
:)

 
Ingen bild

RobertSt2

3 april 2013 01:17

Nog är det hjärta i den här bloggen. Uppskattade verkligen den del som handlade om friheten man ibland kan känna när man går på en längre proenad!

 
Ingen bild

Olle

3 april 2013 02:28

Aschberg:
"Gör skillnad på folk och folk, det ska inte en minister i en Svensk regering göra" HALLÅ!! Waberi då!?

 
Ingen bild

Olle

3 april 2013 02:51

Tog mig tid och lyssnade (mot bättre vetande) men det var rätt bra, Anna hade förståelse och insåg/erkände att de behandlar SD olika.
Medan Robban och Jan är helt ute och cyklar. Robban tjatar om att SD har fått för stor roll i "debatten" och Anna svarar "men centern då" Ops!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 april 2013 07:07

Jag lyssnade också på Medierna i söndags. Den enda som verkade förnuftig (i jämförelse med de andra) var Anna Hedenmo. Helin och Aschberg borde söka jobb i Nordkorea.
Det för oss till nästa år och valrörelsen. Då kommer sk-t i massor att ösas över SD. Lögner och halvsanningar varje dag.
Därför måste SD ut i media och bli en motvikt till all falsk propaganda som garanterat kommer att publiceras.
SDU har också en stor uppgift i att besöka skolor och punktera EXPO/STASI,s propaganda.

 
Ingen bild

Stefan A.

3 april 2013 10:24

Började harkla sig alla tre "rövskallarna" när SD nämndes, måste väl klara strupen så att lögnerna skulle kunna välla fram över stämbanden, Aschberg: SD skyller allting på "svartskallarna",har aldrig hört någon Sverigedemokrat skylla allting på invandrarna,det är en myt man gärna vårdar i Aschbergs kretsar, och Helin med sin ständiga värdegrund,om det är fel värdegrund att försvara Sverige och Svenskarna så föredrar jag "fel värdegrund" framför den Helinska värdegrunden,och Hedenmo försade sig och erkände att man tar hänsyn till vad aftonbladet skulle skriva innan man hade något inslag om eller med SD.Och kom ihåg att alla tre är miljonärer och har miljonärers syn på oss vanliga dödliga, och som aldrig kommer att bosätta sig i ett mångkulturellt område eller konkurrera om några jobb med invandrare

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 april 2013 11:03

Att Jan Helin så hårt sk-tar ned SD, kan delvis bero på att SD ökar starkt bland landets LO-medlemmar.
Aftonbladet är ju ett av Sossarnas organ för att sprida sin propaganda, och massvandringen till SD oroar säkert.
Aschberg är ju en av grundarna till EXPO. Kommentarer överflödiga....

 
Ingen bild

Magentan

3 april 2013 11:48

Thoralf skriver allra överst i inlägget:
"Mark o Miljööverdomstolen vid Svea hovrätt avslår Kalmar kommuns yrkande på att avvisa överklagandet av detaljplanen för mediehuset."

Jaaaaa!!!

 
HM

HM

3 april 2013 13:48

Apropå utelämnande av SD.

De här Ojnare-aktivisterna som försökte stoppa Nordkalks stenbrott i Bunge med demonstrationer i höstas har ställt samman en sida som nu stoppats, men kanske kommer upp igen, med ALLT som skrivits om konflikten. Jag skall försöka se till att både sådant som jag själv men även ditt blogginlägg då kommer med i sammanställningen när den kommer ut igen.
Tidningarna på Gotland, som dels inte lägger ut sina artiklar på nätet så ofta längre och dels är (avsiktligt?) svåra att googla på har genom skadeståndshot stoppat detta fina initiativ till websida med allt som skrivits i detta ämne från folk jag alls inte delar åsikter med.

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
HM

HM

3 april 2013 13:51

För övrigt: I samband med en artikel angående SD på Gotland nyligen kunde man se, att om man skall tala om starkare stöd för SD på Gotland, så är det uppe i socknarna där stenarbetarna bor. + Några fler platser.

http://mulleriklinte.bloggplatsen.se

 
Lassekolja

Lassekolja

3 april 2013 14:03

Thoralf, intressant att Du tar upp senaste upplagan av P1-programmet Medierna. Jag reagerade tillräckligt starkt för att mejla programledaren. Mejlet följer här:

Hej Martin Wicklin!

Jag tillhör programmet "Medierna"´s trogna lyssnarskara. Lördagens (30mars2013) program var inget undantag. Jag är Sverigedemokrat sedan 1999 (efter Ian W.´s nedlagda försök med "Det nya partiet"). Varje gång SD "avhandlas" i media utan att någon SD-representant är närvarande låter det ungefär likadant:

"SD är odemokratiskt" "SD vill stänga Sveriges gränser" "SD vill kasta ut alla invandrare" "SD är ett enfrågeparti" ja, listan kan göras hur lång som helst. Dessa lögner och fördomar om vad SD egentligen står för och vill göra lever sitt eget liv och kan lite tillspetsat, ses som ett hot mot vår representativa demokrati. För att den(vår dem.) skall vara optimal, d.v.s för att vi med våra röstsedlar skall kunna göra Sverige ännu bättre, krävs att väljarkåren har korrekt information om "hur Sverige ser ut"! Så länge journalistkåren vägrar att utföra det uppdrag, som den ofta och gärna säger sig ha, d.v.s granska makten och förmedla korrekta opolitiserade nyheter utan tvärtom undanhåller information, så får vi inte det. Utan att veta säkert tror jag mig våga nämna några lysande undantag, nämligen Du Martin(!), Janne Josefsson och Björn Häger (kan finnas fler).(J.J.ensam erkände ju trots allt för några år sedan att han m.fl, "hade fört allmänheten bakom ljuset i de mångkulturella frågorna"!)

Till den gångna lördagens program, Medierna 30mars 2013:

1) Anna Hedenmo: "Vi har länge varit osäkra på hur SD skall hanteras" (Handen på hjärtat, varför skulle SD "hanteras" på nå´t särskilt sätt jämfört med övriga partier?)

2) Robert Aschberg: "SD har en enda fråga och älskar offerrollen och lever på den!"

"Alla problem i samhället är svartskallarnas fel!" (Båda utfallen är elakt förtal! SD har konsekvent lagt hela ansvaret för det mångkulturella haveriet på politikerna, ALDRIG på den/de enskilda invandrarna!!!)

3) Jan Helin: "SD vilar på en annan värdegrund än övriga partier!" (Vilken då? Exakt vad skiljer SD från övriga partiers värdegrund?)
"SD har rötter ur brun nationalism!" (Samtliga nuvarande Riksdagspartier(utom MP) har mer eller mindre brun historik, t.o.m KD´s ursprungsmän!)

"Enl. SD har inte alla människor samma värde!" (Detta uttryck har missbrukats i så många olika sammanhang, att det förvandlats till en politisk floskel, som inte förpliktigar till någonting! Vad som avses är förmodligen att "alla människor har samma människovärde", vilket även SD ställer upp på. Senast för en månad sedan hörde jag SD´s partisekr.Björn Söder formulera sig exakt så. Inget annat parti har formulerat sig exakt så!)

Bäste Martin W., detta handlar ju även om journalistkårens i allmänhet, trovärdighet. Som Du vet behöver den förstärkas, inte tvärtom!

Låt programpunkten Medierna förbli det intressanta program som det varit hittills hälsar en mycket trogen lyssnare!

TACK för mig + mvh:

(namn , hemvist och tel.-nr)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Pär Green

3 april 2013 14:14

Ikväll!

Uppdrag granskning
20:00 - 21:00

Svenskt samhällsmagasin från 2013. Privata asylboenden har blivit en miljonbusiness. Migrationsverket menar att det inte finns några hyreslägenheter. Men ”Uppdrag granskning” kan visa en annan bild.

Säsong: 13 Avsnitt: 10 / 18 Produktionsår: 2013

 
Ingen bild

Magentan

3 april 2013 16:00

@ "Lassekolja"

Tack för att du på ett sansat och tydligt sätt har informerat Mediernas Martin Wicklin om de sanna och verkliga förhållandena, både vad gäller SD och den s.k "medieelitens" alla lögner om SD.

Denna sjukliga mani hos medierna att ideligen vansinnesupprepa dessa gamla, sedan länge uttjatade lögner om SD står mig så långt upp i halsen nu att jag kräks om jag hör dem. Alltså har jag slutat helt att lyssna på mina tidigare favoritprogram, som t ex Godmorgon Världen och Medierna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 april 2013 16:22

Lassekolja...
Ett mycket bra formulerat brev! Allt förtal mot SD som ryggradsreflxemässigt uttalas, måste någon gång stoppas.

Visst har alla människor samma människovärde, självklart.
Men det innebär INTE att alla har en självklar rätt att få bo i Sverige. Det är samma tragedi när någon människa råkar illa ut överallt på Jorden.
Återigen, det kommer att bli en smutsig valrörelse nästa år. Mycket smutsig. Med en majoritet av landets journalistkår som är miljöpartister eller kommunister blir det ingen rättvis bevakning av SD...

 
Ingen bild

TOMMY

3 april 2013 16:59

NU KOMMER DET NYA SVENSKA UNDRET , LÅT ALLA VÅRA UNGDOMAR JOBBA I NORGE SÅ ATT DET FINNS LEDIGA BOSTÄDER OCH SOCIALBIDRAG ATT GE TILL FLER INVANDRARE

 
Ingen bild

Lotta

3 april 2013 17:07

Enligt dagens Östran har inte Länsstyrelsen några invändningar mot Gota Medias bygge.

 
Ingen bild

Thoralf A

3 april 2013 17:36

Lotta

Har begärt ut detta beslut idag från Länsstyrelsen eller om det nu är Landshövdingens beslut. Numera vet man ju inte detta!

 
Ingen bild

Funtaren

3 april 2013 21:36

Gratulerar till framgången ang Gota Media. Lycka till med fortsättningen!

 
Ingen bild

Lotta

3 april 2013 22:02

@Tvoralf

"eller om det nu är Landshövdingens beslut. Numera vet man ju inte detta!" Tänkte precis detsamma. Luddvårlöken tycks också bortglömd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards