thoralf

Direktlänk till inlägg 12 januari 2013

UPPMANING TILL ÖSTRAN

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2013 00:11

 

Stranden är enormt bred och lång. Detta är bara en liten del av stranden. Gissar på att det var närmare 25 grader i vattnet idag. Helt underbart! Inte ett moln, enligt uppgift ca 350 soldagar/år.


Idag har nog ett av de mest insiktsfulla och fördomsfria blogginlägget på lång tid publicerats på Östrans webbsida. Att Östran inte inser vilken potential denna skribent har! Genom sina politiska ställningstagande borde han vara en drömskribent för tidning, kanske till och med på ledarredaktionen. Det är beklagligt att han är förpassad till tidningens bakgård på webben.


I veckan fick han dock vissa framfötterna i den tryckta upplagan och han gjorde säkert inte ledarredaktion besviken när han i en krönika attackerad sina hatobjekt.


Det är djupt beklagligt att bara de som finns på nätet kan hitta till skribentens fördjupande och befriande blogginlägg, där allas människors lika värde är ledordet som inspirerar och präglar alla texter. 


Min uppmaning till Östran är att låta publicera alla alster av skribenten i den tryckta upplagan. Jag är helt övertygad om att det skulle påverka väldigt många människor inför det kommande valet 2014.


Läs dagens intelligenta blogginlägg av skribenten.


Den senaste tiden har det varit väldigt mycket skriverier om hatsajter, hatbloggar, hatattacker, hatkommentarer och hatmejl. Det är ganska fascinerande och se vilka människor det är som uttalar sig om detta och hur de alltid får stöd från mediakåren. Faktum är ju faktiskt att många av dessa tillhör mediakåren och ”familjen” stödjer ju bara de sina.


Man ger till och med bidrag till varandra så att man kan fortsätta med sina utpekande av i deras tycke hatbloggar och hatsajter. Dessutom är det skattemedel som ges till varandra. Det är väl så nära korruption man kan komma.


Däremot när jag som Sverigedemokrat eller någon av mina partikollegor utsätts för diverse attacker, som i vissa fall kan liknas vid förföljelse är det förvånansvärt tyst media. Media går tyvärr inte från klarhet till klarhet, utan snarare tvärtom. Det går inte en dag utan man ser exempel på hur man i media försöker dölja ”vissa” fakta! Selektiv journalistik!


Den som vill läsa mer av skribenten kan kolla detta. Det är bara vad som producerats de senaste två veckorna.


http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/jag-bevakar-mina-valjares-och-sveriges-intressen/


http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/dubbla-medmorgarskap-och-lojalitet/


http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/fortal-mot-en-yrkeskar/


http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/strid-for-det-fria-ordet/


http://blogg.ostran.se/ihuvudetpaahonen/clownen-komikern-och-pajasen-thoralf-alfsson/


 
ANNONS
 
Ingen bild

I huvudet på Ahonen.Va har han ett huvud!

12 januari 2013 01:04

"Bevara Sverige mångkulturellt
Markku Ahonen, 11 januari, 2013

Vill man som Sverigedemokratisk politiker ”bevara Sverige svenskt” så ska man ta mig fan inte fly till varmare breddgrader för att lapa sol. Istället för att uppmana folk till bojkott av ett svenskt bolag som ICA så borde Thoralf Alfsson själv bojkotta det främmande som han är så rädd för här hemma i Sverige. Men när du ändå är utomlands Thoralf så ta till dig den gästvänlighet lokalbefolkningen visar dig och försök ta med dig en bit av den hem till det mångkulturella Sverige som du är så rädd för.

Dubbelmoralen bland Sverigedemokratiska politiker vet inga gränser…"

Det har som sagt gått ett par säkringar hos denna varböld(finne)Markku Ahonen,man får hoppas att även Östran inser det och ger honom en enkel biljett....

 
Ingen bild

"vita kvinnor och män,ett svenskt utseende"

12 januari 2013 01:20

Spermadonatorer med utländskt utseende efterlyses

Det råder brist på ägg och spermiedonatorer inom sjukvården. Genom annonser i tidningen söker man nu fler frivilliga, och främst letar man efter personer med utländskt utseende.

På Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg försöker man matcha donatorer så gott det går med blivande föräldrarnas längd, ögonfärg, hårfärg och hudfärg.

Men det är mest vita kvinnor och män som donerar ägg och spermier vilket gör det svårt att matcha donatorn med patienter som inte har ett svenskt utseende.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/sperman

Detta luktar som att man "fiskar i grumligt vatten" aja baja Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Markku Ahonen på Östran handarbetar säkert med glädje och delar med sig,då han varken har "ett svenskt" sinnelag eller utseende.

 
Ingen bild

Magnus S

12 januari 2013 01:32

Haha "vita kvinnor och män,ett svenskt utseende". Det var roligt skrivet.

Vore trevligt om du Thoralf någon gång avslöjade i alla fall vilket land du rest till. Här hemma fick jag skotta när jag kom hem från jobbet vid 23.30 åter igen då klass 1 varningen dragit fram ännu en gång. Men på Öland är det etter värre med "fåken". Ha det bra i sola!

 
Ingen bild

Totto

12 januari 2013 01:47

Thoralf du lurade mig!
Jag följde länken och trodde att det var något självkritiskt som äntligen kommit mitt i all kulturmarxistgalna gammelmedia.

Det var visst något annat. Absolut någon som kan få lätt indoktrinerade att börja tänka klart.

 
Ingen bild

OT

12 januari 2013 02:26

2006 till 2013 och mot nya höjder!

Thoralf och vi andra påverkar! Våra ord är som "dynamitgubbar" mitt i PK-världen!

AC/DC - TNT: http://www.youtube.com/watch?v=6_Y3zbRxZ6Q

"See me ride out the media waves
Soon on your colour TV screen,
Out and fighting for you and me!
You all know what I mean,
Women to the left of me,
And women to the right,
Ain't got no gun
Ain't got no knife
Don't you start no fight

Cause my words is T.N.T
I'm dynamite T.N.T and
I'll win the fight T.N.T
I'm a power load T.N.T watch me explain what the media wont say"

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 02:32

Allvarligt. Ahonen måste ha problem. Stora problem. Kan ingen i hans närhet ta honom till en vårdcentral eller liknande?
Eller finns det kanske någon här som med hjälp av hans bloggande kan ge en första preliminär diagnos. Vi måste ju hjälpa våra medmänniskor när det behövs. Mannen behöver hjälp....

 
Ingen bild

Dr Vagel Licensierad Finnklämmare

12 januari 2013 03:16

@Hulda
Du efterlyste en psykiatrisk diagnos på Markku Ahonen,här kommer den:
De Clérambaults Syndrom(Stalkare) är en sjuklig fixering vid en annan person.

En man eller kvinna är kär i en viss man/kvinna och inbillar sig att denne också är kär i honom/henne. Personen är ofta rik och känd eller har högre social status.
Ofta får den fixerade personen kännedom om sin idol genom media. Det är en envägsrelation och leder inte sällan till att personen som lider av syndromet förföljer den utvalda.
http://sv.wikipedia.org/wiki/De_Cl%C3%A9rambaults_syndrom

Stalkarens särdrag uppstår tidigt:
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/stalkarens-sardrag-uppstar-tidigt_169214.svd

 
Ingen bild

OT

12 januari 2013 03:27

Apropå ingenting alls (eller medias paranoia).

Befolkningslagren rör sig och har ingen som helst sympati för sjuklöverns idioti. Och sjuklövern tror att de är djävulen själv...

Befolkningslagren presenterar sig

"Please allow me to introduce myself
I'm one of the folks that votes on SD
I've been around for a long long year
Worked many days with faith in the socialdemocrats

And I was 'round when Palme lived
Had my moment of doubt and pain
Made damn sure that I paid the taxes
Washed my own laundry and made my own food too

Pleased to meet you
Hope you guess my name
But what's puzzling you
Is the nature of my game..." - Sympathy For The Devil: http://www.youtube.com/watch?v=66HvCjn8Wsk

 
Ingen bild

Nytt rekord Demoskop 9,6%

12 januari 2013 06:50

Sug på den Ahonen

Toppnotering för SD i ny mätning

Sverigedemokraterna får sin högsta notering hittills, 9,2 procent, i Demoskops väljarmätning som publiceras i Expressen.

S 32,7 (+0,7)
V 5,9 (+0,8)
MP 7,3 (-1,0)
C 4,5 (+1,6)
FP 6,4 (+0,5)
M 30,5 (-3,0)
KD 2,9 (+0,1)

SD 9,2 (+0,4)

Rödgröna 45,8 (+0,4)
Alliansen 44,3 (-0,8)

Mätningen genomfördes via telefonintervjuer 2-10 januari, då 1 000 personer över 18 år fick frågan: ”Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag?”.
Stockholm TT

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 januari 2013 07:32

Ny tycker jag att vi alla ställer oss up, håller händena och sjunger "We Shall Overcome" och lämnar Ahonen och Östran åt sitt öde, det finns mycket viktigare att läsa.

Skall läsa lite om C och Löff, så blir det lite roligare.
Tänk att gå från "Bruna rötter " till att bli ett part som kämpar mot Miljökommunisterna om extrem politik. Verkligen imponerande jobbar.

Läs mera om Centerns rötter
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasbiologiska_institutet

"Det torde helt enkelt ligga så till, att de nordiska stammar, som bildade indoeuropéerna, varit skarpt medvetna om sin psykiska och fysiska överlägsenhet och ej tolererat någon uppblandning. (...) Ett inslag av zigenarblod även i stark utblandning verkar ofta rent förstörande på individens moraliska (mindre dess intellektuella) halt. (..) Pro primo kan tyvärr rashygienen knappast komma mycket längre än att den håller de värsta graderna av urartning någorlunda tillbaka."

 
Ingen bild

Geeezen

12 januari 2013 07:40

Något jag inte förstår är varför dessa Sverigehatare bor i detta avlånga land som är så hemskt. Om nu multikulti är så bra varför inte flytta till valfritt Mena-land istället för att sitta här och spy galla över Sverige och svenskarna, jag fattar det inte. Eller som någon skrev; - flytta till Rosengård, där borde ju vara paradiset för dessa förespråkare av multikulti, men icke! Jag har faktiskt bott på Rosengård på slutet av 70-talet, behöver jag säga att det inte är sig likt. Jag gick i Annelundskolan och jag har kvar mina gamla klassfoto, samtliga i klassen var blonda, ja t.o.m skolfröken. Men det är en svunnen tid..

Första gången jag skriver här men läser Thoralf´s blogg dagligen och medlem i SD förra året samt jag kommer givetvis rösta på SD 2014

 
Ingen bild

Bengt

12 januari 2013 08:15

Ahonen är en tänkande och vis man, till skillnad från samhällets intellektuella avbytarbänk som skriver på den blogg.

 
Ingen bild

MR

12 januari 2013 08:25

Bengt! Även om vi kan konstatera fakta så är det ju bra att du talar om att du tillhör den intellektuella avbytarbänken!

 
Ingen bild

Etniskt Handikappad

12 januari 2013 08:26

Jag lämnade denna kommentar på deras site, får se om den får stå kvar..

"Men medias satsning på det Svenska samhället ÄR ju inte mångkulturellt, det är istället monokulturellt!
I varenda traditionell media, tidning som TV, matas vi dagarna i ända med hur fantastiskt bra Islam och dess utövare är. Vi matas hela tiden med att i den mån Sverige råkar ha någon tradition eller kultur är den töntig. Vi matas hela tiden med att Sverige inte hade funnits utan invandring, implicit då från mellanöstern.. Detta är inte mångkultur, detta är monokultur.

I en äkta mångkultur hade man arbetat lika intensivt för Buddhism, Taoism, Kristendom, Judendom osv. som man gör för Islam.

Och, blandar man alla vackra färger i en hink, blir resultatet grått.
Glöm inte det."

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 08:33

Bengt...
Kul ironi! Sådant är alltid välkommet här. Ibland behöver man förtydliga att ett inlägg är skrivet med ironi. Men i detta fallet framgår det tydligt.

 
Ingen bild

Tony

12 januari 2013 09:00

Märkligt att Östran låter en pajas ,som i kommentarsfälten
gång på gång sågas längs med fotknölarna hålla på och göra
bort sig. Jag menar att det ger ju tidningen dålig publicitet
när en person som knappt håller lågstadie kvalitet på sitt
skrivande får hålla på med att dumma sig själv!
Möjligen skulle han platsa som reporter på tidningen Lyckoslanten, fast det är långt ifrån säkert!

 
Ingen bild

Magentan

12 januari 2013 09:15


@ Geeezen

Välkommen hit Geeezen! Fortsätt gärna skriva här!

 
Ingen bild

Magentan

12 januari 2013 09:26

"Etniskt handikappad" skrev: "... Och, blandar man alla vackra färger i en hink, blir resultatet grått. Glöm inte det."

Exakt! Därför är det så absurt och idiotiskt när Aftonbladet och alla andra multikulti-ivrare påstår att de "gillar olika".

 
Ingen bild

Stefan A.

12 januari 2013 09:31

Ahonen odlar myten om den glade infödingen, blandar ihop personalen på resorten som har betalt för att vara gästvänliga med "lokalbefolkningen", de flesta fast boende på turistorter är nog förbannat trötta på turister, den curlade Ahonen förstår nog inte att han kanske inte är så poppis som han tror bland de som knappt får lön och mat för dagen.Åkesson skall komma ut med en bok, ska bli intressant att se hur det går till bakom kulisserna, och hur mycket media "väljer" att utelämna.

 
Ingen bild

SD påverkar

12 januari 2013 09:34Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver just nu en bok där partiets fiender ska avslöjas i dagboksform, kan Expressen i dag berätta.

Samtidigt får SD en ny toppnotering i Expressen/Demoskops väljarbarometer - 9,2 procent.

- Detta kraftigt ökade stöd är precis vad vi behöver för att nästa mandatperiod på allvar kunna ta itu med den svåra situation Sverige befinner sig i, säger Jimmie Åkesson.
BJÖRN SÖDER, PARTISEKRETERARE, SD:

Det är glädjande och visar att vi stabiliserat oss på en ny nivå. Om man tittar på de senaste månaderna ligger vi strax under eller över 10 procent. Vi är med god marginal vågmästare.

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 09:35

Väljarundersökning i Expressen igen. Nu får SD 9,2% och är återigen landets tredje största parti. Tom. K-G Bergström inser att ökningen kommer att fortsätta.

Visst är det bra att SD ökar, men bakom varje tiondels ökning finns många dystra händelser och siffror.
Runt om i landet jäser missnöjet, medborgarna ser i sin vardag alla de problem som inte sjuklövern, journalister och Katarina Mazetti vill erkänna. Ullenhags floskelmaskin går på högvarv, men han kan inte lura svenskarna.
Både ihjälskjutna bankrånare och Centerpartiets framtidsvisioner hjälper SD att öka väljarstödet ännu mera och snart kommer säkert Demoskop/Expressen med siffror på över 10%.
Våra fina traditioner och vår kultur förlöjligas och förringas av både myndigheter och mediakrönikörer.
Alla utom de mest enögda har nu genomskådat invandringen och asylträsket.
Nu sitter många sjuklöverpolitiker och våndas över nya höga väljarsiffror för SD och svettas över avslöjanden i Jimmie Åkessons kommande bok.
Hade invandring, integration och hänsyn/respekt till vår kultur och religion skötts ansvarsfullt under både S och M-styrda regeringar hade inte "problemet" SD uppstått.
(Självklart har jag handlat inför helgen. Det blev givetvis inte i en ICA-affär...)

 
Ingen bild

World Traveller

12 januari 2013 09:46

Thoralf driver en blogg dar 95% av alla kommentarer han faar ar mycket uppskattande.
Ahonen driver en blogg dar 95% av alla kommentarer han faar ar mycket negativa.
Som tidigare papekats, Herr Ahonen verkar lida av psykologiska problem. Det var vael sana som han som forr satt pa mentalsjukhusen naer de fanns. De borde helt klart startas upp igen. Stackaren maar ju inte bra.

 
Ingen bild

Hacke

12 januari 2013 09:51

Jag som befinner mig i en annan del av landet och bara hört denne Ahonen nämnas härinne förstår nu efter att ha läst några inlägg av honom varför.
Beträffande denne driftkucku gäller för Östran den gamla devisen; "Med sådana vännner behöver man inga fiender". Rena självskadebeteendet.
Borde inte en tidningsledning med något så när självbevarelsedrift och heder i behåll försöka att så snabbt och smidigt som möjligt få bort denne pajas lur spalterna.
Men som motståndare är det ju bara att tacka och ta emot så länge han får hållas.

 
Ingen bild

Östgöten

12 januari 2013 10:07

Har nu läst några av Ahonens alster och helt ärligt är han verkligen journalist?
Har länge vetat att det inte är några högre krav inom det yrket men att det är så illa ställt det trodde jag faktiskt inte. Snubben skriver ju som vilken femteklassare som helst och då menar jag inte innehållet i hans skrivelser utan bara hur han skriver.
Att en sådan nolla sedan ska kalla SD väljare för lågutbildade rimmar väldigt illa när vi klart kan se vart de lågutbildade håller till...inom journalistyrket.
Ett gott skratt är han dock men absolut inte på det sätt som han tror!
Keep it up Ahonen du gör ett enormt bra jobb för att öka stödet för SD, du och Lööfskan :)

 
Ingen bild

Nissolf

12 januari 2013 10:33

En aning OT, men kanske nyttig information med tanke på Maria, denna tjejen var tom valt av sina egna lokala kolleger.
Diktaturfasoner.

http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.1207285-hon-petades-som-fackombud

 
Ingen bild

Arvid

12 januari 2013 10:50

Till Hulda, 12 jan 09:35
Nog jäser det här och var men absolut inte i den utsträckning som är motiverad. Fru Mazetti och medsystrar, herrar Ahonen och hans likar finns i upplagor av 100 000-tals individer. Bland annat DÄRFÖR ökar inte SD (vårt mesiga hanlmstrå, vårt tyvärr enda alternativ till 7klöver-vansinnet) i den omfattning som vore påkallad av den rådande verkligheten. Svenskarna låter sig faktiskt fortfarande luras, mer av sig själva kanske än av Ulltottes floskelmaskin. Stödet för (ett mera skärpt/vässat) SD skulle vara av storleksordningen 20 - 35% om svensken med vaket förstånd gitte se den svenska verkligheten ikring sig med båda ögonen öppna.

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 11:02

Nissolf...
Jo, lite OT, men ack så viktigt att detta får spridning. Det är tydligen inte bara Sverigedemokrater som portas från Facket. Nu skämmer Kommunal också ut sig.

Att Fackets främsta uppgift är att värva medlemmar till Sossarna och därmed stärka deras partikassa är ju iof. inget nytt, men så här avslöjat är det sällan.
Se bara på den gamla, men säkert av vissa, saknade kollektivanslutningen av Fackmedlemmar till Socialdemokratiska Partiet. Där fick många betala Sossarnas propaganda, trots att de inte gillade deras politik.
Det finns mycket sk-t under ytan inom arbetarrörelsen....

 
Svensson

Svensson

12 januari 2013 11:04

Nu kryper dom fram, galningarna som försöker skydda invandringen.Vi måste rusta upp sjukvården.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

12 januari 2013 11:25

Vad beträffar Thoralfs utlandsresa utgår jag till skillnad från Ahonen på att han ej sökt asyl utan lever på och av egna medel.

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 11:29

Arvid...
Det är kluvet med SD,s i många ögon, alltför sakta växande väljarstöd.
Med ett stort väljarstöd kommer behovet av mängder med förtroendevalda i kommuner, landsting och riksdag.
De MÅSTE vara av "det rätta virket", se bara hur det gick för Ny Demokrati.
Vi ser i media ibland hur lokala SD-politiker tar i lite för mycket i sina bloggar eller i intervjuer.
Jag tänker inte rösta på SD i min kommun, som det ser ut idag. Där finns andra partier som bättre driver de frågor som är viktiga för kommunen. De sköter kommunen bättre än vad Alliansen sköter Sverige.

Men kommer det en ny, stark kraft så kanske jag ändrar mig.
Däremot, till riksdagen blir självklart valet SD. Något annat alternativ finns inte.

 
Ingen bild

Jonas Sjöstedt (V)plockar fram Nagajkan SD ökar!

12 januari 2013 13:33

"SD:s framgång bekymrar mig"


Sverigedemokraterna går starkt framåt enligt den nya opionionsmätningen. De är nu större än Vänsterpartiet, vilket bekymrar vänsterpartisten Jonas Sjöstedt som besökte Växjö i dag.
– Det bekymrar mig djupt, säger han.
Idag besökte Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt Växjö. Samtidigt kom en ny opinionsmätning från SCB som visar att Sverigedemokraterna går starkt framåt och nu är större än Vänsterpartiet. Och det oroar Jonas Sjöstedt.
– Sverigedemokraternas framgång bekymrar mig. Det som sker nu tror jag är något som hänger ihop med de stora otryggheterna vi har i vårt samhälle. Då är det på något vis så att deras retorik där man lägger skulden på invandrarna får ett annat gehör i samhället, säger Jonas Sjöstedt.

Han tror inte att det är problemet med integrationen som gör att Sverigedemokraterna växer - han tror att det har med rasismen att göra.
– Det är rätt många människor i Sveriges som lyssnar på rasistiska argument och väldigt enkla förklaringar där man lägger skulden på några grupper i samhället, oavsett hur det egentligen ser ut. För mig är rasismen problemet och Sverigedemokraterna förstärker rasismen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=5370486

Vi dissidenter ska tystas och utrotas till varje pris,detta är konsensus ibland den vänsterextrema sjuklövern,och hos vänstern väntar nackskott typ som nkvd utförde med tokarev pistolen.

Gud bevara Sverige och dess befolkning.

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 14:16

Ja, Vänstern ska inte anklaga något parti att ett mörkt förflutet. Då kastas stora stenar i skört och bräckligt glashus....
Vänstern som genom historien haft svårt att erkänna Stalin, Mao,s, Pol Pot,s mfl, mfl, brott mot mänskligheten.
Brott som tom. kostat fler liv än Nazismens grymma dödande av Judar och andra.
Som skickat hyllningstelegram till diktatorer i Östeuropa bara några år innan Muren föll.
Förre pariledaren Ohly lär tom. ha erkänt att han grät när Muren föll och de förttyckta människorna i Östeuropa fick sin frihet.. Ett fegt parti som inte idag tillräckligt kritiserar förtrycket i varken Kina, Nordkorea eller Kuba.
Nej, Vänsterpartiet har mycket att förbättra och förklara....

Nu meddelas att förre partiledaren Kamrat Lars Werner avlidit. Hoppas på en rejäl genomgång nu av de "hyllningstelegram" som partiet skickade till div. hänslynslösa diktaturer under hans ledarskap....

 
Ingen bild

J B Doe

12 januari 2013 14:44

De som ständigt talar om näthat kanske gör det för att förbereda marken för en censur av Internet.
Betr att det tydligen är ont om mörkhyade spermadonatorer: Detta förvånar mig.Jag trodde arabiska killar var entusiastiska spermadonatorer, även om de inte tar omvägen om ett sjukhus när de donerar.

 
Ingen bild

World Traveller

12 januari 2013 14:55

Hulda, inte for aa va dryg men om du roestar pa de Rodgrona eller vilka du nu taenker roesta pa i kommunalvalet saa blir det vael en roest for invandring och oekad islamisering?

For ovrigt saa forsvann inte DDR och STASI naer Berlinmuren foll. De flyttade bara lite norrut. EXPO har tagit upp STASI's mantel med den aeran.

 
Ingen bild

Morningstar

12 januari 2013 15:27

Håller SVT på och förstör ett av sina äldsta varumärken? I gårdagens program var det inte en enda fråga eller resa som handlade om Sverige, vilket det traditionellt brukar göra. Även dom tävlande själva noterade detta faktum, ironiskt nog av Ahonens landsmanninna Johanna Koljonen. Det hela dock bara mynnade ut i att programledarna Luuk och Lindström "var luriga". På slutet meddelade Lukk desutom att nästa veckas lag består av bl a Stefan Holm och en viss aktuell gammal batikhäxa. Frågan är om man ens vågar kolla på programmet, ty man kan väl förvänta sig en aldrig sinande ström av svenskhat och svenskfientligheter. Beror det månne på att SVT noterat att mot förväntningarna så tittar visst SD:are på På spåret och nu vill man försöka jaga bort dem så man får ha sitt lilla program ifred för sig själva, rumsrent och framför allt SD rein? Om knappt en vecka vet vi.

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 15:33

World Traveller...
Nej, där kan du vara helt lugn. Jag har alltid varit fientligt inställd till röda fanor, röda stjärnor, kollektivanslutningar, löntagarfonder mm. Den kommun jag bor i är en av de mindre, så mitt val påverkar inget med Islamiseringen och invandringen. Här gäller mer att rätta personer styr, och de är väldigt sällan från vänsterkanten..
Hade jag däremot bott i tex. Södertälje eller Malmö - då hade varje röst till SD varit väldigt värdefull eller nästan livsavgörande för vår framtid.
Reepalu el Malmoe måste avsättas i september nästa år!

Nej, STASI lever säkert vidare i olika former. De tog över metoder och personal från Gestapo och mixade dem med NKVD/KGB,s metoder. Fö. har ju Putin en bakgrund i KGB..
Att EXPO för register på oss, torde vara självklart.

 
Ingen bild

Nissolf

12 januari 2013 15:44

Morningstar, jag tror nog att samtliga program i denna serien av "På spåret" är inspelade under hösten.

 
Ingen bild

Pär Green

12 januari 2013 15:49

När skall Ahonen börja sin kamp mot Clerasil?

 
Ingen bild

Några på Getingen

12 januari 2013 16:58

Fy fan för all snöskottning

 
Ingen bild

Tallbarr

12 januari 2013 17:15

Markku Ahonen är troligen invoterad på den socialdemokratiska tidningen på grund av någon sjukdom som gör att han ständigt upprepar sig. Jag minns inte vad sjukdomen heter, men den drabbar ofta folk som jobbar inom media.

 
Ingen bild

Skånepåg

12 januari 2013 17:43

@ Några på Getingen

"Fy fan för all snöskottning".

För något år sedan läste jag någonstans om en kommun i Värmland (tror jag att det var), att de som var 65+ eller 70+ kunde beställa snöskottning hos någon instans i kommunen mot en ringa penning och tror att man ev. var tvungen (?) att kunna hänvisa/styrka någon sjukdom.

Varför skall vi i andra delar av Sverige som bor i villa inte ha den möjligheten? Man angav ett ungefärligt klockslag då de kom och hade en liten traktor som tog det mesta och handskottade det lilla som blev över.

 
Ingen bild

Nissolf

12 januari 2013 18:02

Några på Getingen, jag kommer gärna och hjälper er med skottningen. Måste bara bli färdig med min egen gård först, jag bör vara klar på sen eftermiddag i morgon. Jag älskar att handskotta snö :D

 
Ingen bild

Rune

12 januari 2013 18:25

Snöskottning är ju vinternöjet nummer ett.

 
Ingen bild

Skånepåg

12 januari 2013 19:43

@ Rune

"Snöskottning är ju vinternöjet nummer ett."

Olika är våra värderingar. För min del var det en gång i tiden (är nu 65+) att köra rally vintertid med en SAAB typ Monte Carlo med ett antal dubbar så däcken såg ut som avlägsna släktingar till igelkotten. Det var kul, och när man träningskörde med någon i passagerarsätet, på klubbenss träningssträcka som aldrig åkt tidigare, kunde man se ränder efter uppkastningarna på utsidan av bilen på det nervevade sidofönstret och bakåt.

Man har tillverkat en modern version av "Hundkojan", så varför inte göra en av SAAB 96? (tipsa kineserna) bilen med världens bästa vägegenskaper, modern motor (ej 2-taktare) och för övrigt så lite elektronik så man slipper allt krångel. En åkare i bekantskapskretsen är fly f-b på både Volvo, MAN och Scania. Han har alltid nu i vinter någon bil som står stilla någonstans p.g.a alla elektroniska moderniteter. Jämför med alla problem SJ har med sina moderna elektronikpackade tåg! Obs, jag talar nu om bilar och inte elektronik i allmänhet, men här har man tydligen tänjt på gränserna lite för fort utan att veta om konsekvenserna.

Så Rune skotta du och gläds åt detta, så drömmer och gläds jag nostalgiskt åt mina äventyr vintertid med den perfekta "snöbilen". Kan tipsa dig om att om du använder WD40 och sprayar snöskyffeln med innan du skottar, så släpper blötsnön bättre från bladet.

 
Ingen bild

Essendon

12 januari 2013 19:46

@Några på Getingen

I Aberdeen har man inga problem med snön!
Varför inte det?
180 000 invånare och alla skottar!

 
Ingen bild

Hulda

12 januari 2013 20:20

Skånepåg...
Nostalgi: I mina gömmor finns ett litet parti pyramiddubbar(!)
Är också en gammal "vänsterbromsare"!
Visst vore en "elektronikbefriad" nytillverkad bil något att önska sig. Men den tiden är nog tyvärr förbi.

 
Ingen bild

Mazetti sågas på Världen Idag

12 januari 2013 20:34

Vad är egentligen en ”riktig” italienare?

Svenskheten är på tapeten igen och denna gång är det Katarina Mazetti som hamnat i blåsvädret efter en krönika i Icakuriren. Icakuriren – en tidning som normalt brukar förknippas med hemtrevnad och gemyt – blev med Katarina Mazettis hjälp förvandlad till en sällsamt obehaglig uppvisning i kulturhat och rasism då den prisbelönta författarinnan gavs utrymme att föra fram sina högst fördomsfulla åsikter om vad som kan betecknas som svenskt.

Det som Katarina Mazetti gav uttryck för i sin krönika skulle nämligen inte få sägas om någon annan kultur än den svenska. Skulle hon ha vräkt ur sig samma haranger om finländare, iranier, spanjorer eller kineser som hon gjorde om svenskar, skulle telefonen sannolikt ha gått varm hos Diskrimineringsombudsmannen.
Men Katarina Mazetti hade ett gott syfte. Det var Sverigedemokraterna hon ville åt. Och när man försöker komma åt Sverigedemokraterna är alla medel tillåtna. Så i likhet med så många andra gick hon till attack genom att förklara att ”riktiga” svenskar är ungefär lika ovanliga som vita älgar, att den enda riktiga svenska folkmusiken är gälla skrik på kossor och att ingenting av det vi ser som svenskt har det minsta med Sverige att göra.

Själv härstammar hon ”från en italiensk stenhuggare som kom till Sverige på 1800-talet”. Och då uppkommer genast frågan: Vad är en italienare? Hur många ”riktiga” italienare finns det, enligt Katarina Mazettis uppfattning? För nog måste väl alla andra folkslag och kulturer betraktas på samma analytiska sätt?
Inte nödvändigtvis. I Sverige har det under många år förts en närmast outtröttlig debatt om bristen på svenskhet. Och ju fler väljarsympatier Sverigedemokraterna får, desto viktigare blir det för förståsigpåarna att påpeka detta. Vad är en svensk? Svenskhet? Svensk kultur?
Slutsatsen blir alltid densamma: Svenskar finns inte och den svenska kulturen är bara ett hopkok av andra kulturer. Punkt.

På sitt sätt är det förstås helt sant. Vi är alla uppblandade och hopblandade med varandra – svenskar som italienare som norrmän som iranier. Men av någon outgrundlig anledning tycks detta enbart gälla just svenskarna och den svenska kulturen. I Katarina Mazettis värld tycks andra kulturer vara närmast statiska. Annars skulle hon knappast prata om sitt italienska ursprung som om det vore något självklart och odiskutabelt.

Själv är jag just en sådan vit älg som Katarina Mazetti hånfullt skrev om i sin krönika; ”Alla vet att den finns men få har sett den”. Nå, jag finns i alla fall. Och många har sett mig. Ni kan se mig nu, på bilden här i tidningen. Och jag är så där äckligt supersvensk som man helt enkelt inte får vara i den rådande Sverigehatartrenden. Dessutom råkar jag vara precis lika förtjust i mitt land och min kultur som vilken italienare, iranier, grek eller kines som helst.

Ändå är jag varken Sverigedemokrat eller rasist. Och jag måste tyvärr konstatera att det enda som kommer till uttryck i Katarina Mazettis djupt obehagliga krönika är fördomar, okunskap och rasism, endast bristfälligt dolda bakom trivseltidningens gemytliga fasad.
Bitte Assarmo
http://www.varldenidag.se/kommentar/2013/01/11/Vad-ar-egentligen-en-riktig-italienare/

 
Ingen bild

Rune

12 januari 2013 20:50

Skånepåg
Jag antar att WD40 är något liknande som silikonspray som ju jag använder till snöskyffeln.
Nu när jag har uppnått 67 års ålder är ju anspråken på nöjen inte så högtflygande. Jag finner en viss glädje i snöskottning på vintern och gräsklippning sommartid. När jag bodde i staden för några år sedan och blev arbetslös när företaget lades ner fanns det inga andra nöjen än korsord och promenader. Korsord är ju roligt men man måste ha något mera handfast också.
Snöskottning, gräsklippning och lite hobbysnickeri i det fd lastbilsgaraget ger en viss tillfredsställelse sedan jag flyttade ut från staden.

 
Ingen bild

Skånepå

12 januari 2013 21:06

@ Rune

OK tack för tipset om silikonspray, kanske något som man skulle prova istället eftersom WD 40 slits bort ganska fort. WD 40 är någon sorts allroundspray som enligt reklamen skall användas i olika sammanhang för rengöring och smörjning.
Oj, tur att jag inte haft tillgång till ett lastbilsgarage, för då hade jag nog försökt att rota mer med gamla bilar än vad min hjärtläkare tyckt vara lämpligt och min Monte Carlo hade då säkert varit kvar. Men låter verkligen trevligt att ha den här möjligheten till "pyssel".

 
Ingen bild

Tobias

13 januari 2013 12:43

Fin bild. Vart är den tagen?

 
Ingen bild

Frans Olsson

13 januari 2013 20:50

Jag tror att reservfinnen måste vara pervers eller så är han fullständigt insnöad för någon annan förklaring till allt hans svammel kan jag då inte finna hos reservfinnen.
Men Thoralf detta med socialbidrag till denna typ av media den tar vi väl bort efter 2014 så kan i varje fall just denne reservfinne bli originalfinne igen.
Tänk vilka pajasar det finns och som är betalda med våra skattemedel!

 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

13 januari 2013 21:02

Visst är det generellt sett låg kvalitet på PK-krönikor, men denna Ahonen är ju verkligen i en klass för sig. Men det är bra att han skriver, det visar hur korkade våra motståndare faktiskt är. Varför är han för övrigt så fixerad vid Thoralf?
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

nuvetvi

13 januari 2013 21:24

Kliar verkligen i lilla restån.

 
Ingen bild

Jonas Karlsson

13 januari 2013 21:46

Så Markku Ahonen menar att bara för att jag inte vill Sverige ska bli arabiserat så kan jag som SD-sympatisör inte åka på semester till Kina? Vari ligger logiken i detta? Naturligtvis får jag ta seden dit jag kommer och respektera kinesisk kultur och landets lagar när jag semestrar där precis som jag förväntar mig att muslimer ska respektera västerländsk kultur när de kommer till Sverige (där bl. a. kvinnan är jämlik mannen) men hur det är med den saken vet vi ju.

 
Ingen bild

nuvetvi

13 januari 2013 21:48

Kan inte hitta någon enda medarbetare från Afrika eller någon arabstat på Östran. Är ju inte konsekvent när man propagerar för ett mångkulturell samhälle och klankar på kritiker.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se