thoralf

Direktlänk till inlägg 6 januari 2013

GOTA MEDIA OCH MAZETTIS LÖGNER

Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2013 10:56

 

Modell över Kalmar stad och slott innan staden brändes ner av danskarna 1611 i Kalmarkriget.


Mazettiskandalen har tyvärr tagit mycket tid från annat. Bland annat måste jag skriva ett överklagande till Mark- och Miljödomstolen i Växjö men det blir mitt söndagsnöje.


Igår tog jag i varje fall ledigt en stund och besökte Kalmar slott och en guidad visning. Jag tror att många kalmarbor inte inser vilken pärla och vackert slott vi har inpå knuten. Det pågår ständigt en renovering och under sommaren har en fasad på borggården återställts till 1500-talets dekor. Har inget minne av att lokal media har skrivit om detta.


 


 

Erik XIV kröningsmantel 1561


När jag lämnade slottet var det helt vindstilla och ett magiskt ljus när solen var på väg ner.


 


 

Inte upp o ner utan en spegling i vallgraven.

 


Har fått min insändare om Gota Medias planerade skövling av parken vid gamla vattentornet publicerade både i Barometern och i Östran. Har fått många positiva reaktioner på insändaren!

Läs insändare i Barometern.


Östran finns inte på nätet men den kommer här.


 

 

Ännu fler har hört av sig när det gäller Katarina Mazettis krönika. Reaktionerna är nog något av de mest omfattande jag upplevt någon gång. Jag vet också att det kommer komma bemötande från flera håll enligt de samtal jag fick igår och de mejl jag fått de senaste dygnen. Nästa vecka kan bli väldigt jobbig för Mazetti, ICA-kuriren och ”ICA-gruppen”.


När det gäller Katarina Mazetti så måste jag återkomma än en gång till hennes krönika och följande citat från krönikan.


”Han påminde mej om ett gäng Sverigedemokrater som kom till folkmusikfestivalen i Umeå för några år sedan. Med aggressivt framskjutna hakor hävdade de att den svenska folkmusiken borde hållas Ren, ingen jäkla mångkultur. Vi stirrade på dem i stum förvåning. Vi hade alltid spelat polska, schottis och vals, men ska man vara noga kommer ordet ”polska” från Polen och schottis från Skottland. Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”


Jag har nämligen fått mejl från ”ett gäng Sverigedemokrater” i Umeå. Av deras mejl och ljudfil så framgår det att Katarina Mazetti även fabulerar om detta möte, eller rättare sagt det framstår som en lögn på ren svenska. Mazetti är även på denna punkt en lögnerska!


”Jag ska inte betygsätta min egen haka men vi var iallfall ett gäng av två Sverigedemokrater som var och lyssnade på Mazetti och Lars Farago i Umeå folkets hus strax innan valet 2010. Bifogar inspelningen från ordväxlingen mellan mig och Mazetti. Den påstådda diskussionen om huruvida "folkmusiken ska hållas ren" ägde aldrig rum, den har Mazetti fabulerat ihop. Som vi vet gick det bra för journalisterna att fabulera vilt innan Internet blev den maktfaktor det är idag. Om du vill lägga upp materialet så varsågod.


Med vänliga hälsningar
/Henrik Agerhäll”


Lyssna på diskussionen med ”ett gäng Sverigedemokrater”


I ett annat mejl har jag fått en kommentar från en person som vill vara anonym men som knappast kan räknas som obildad. Här kommer delar av mejlet.


”Hej Thoralf!


Tack för att du finns, och kämpar för sanningen i ett Sverige jag aldrig hade kunnat ana för fem år sedan.


Jag är själv författare med över 20 titlar i bagaget, och har nyligen blivit varnad av mitt förlag att inte öppet redovisa mina SD-sympatier och kan därför inte publicera under eget namn.


Helt underbart tyckte jag det var hur du med din minst sagt imponerande släkttavla kunde visa linjen rakt ner till Gustav Vasa! :-)
Det finns alltså vita älgar - ergo, finns det riktiga svenskar! Inte alla behöver kunna visa släktlinjer inom landet så långt tillbaka - för många riktiga svenskar räcker att de visar lojalitet med och ett kärleksfullt intresse för vårt fina land och vår kultur.”


Om Mazettis krönika skriver personen följande. En riktig sågning av Katarina Mazetti!


"Det var ju Mazetti som med berått mod anföll allt vad svenskhet heter... och nu anklagas Thoralf för att ha startat hatkampanj mot henne för att han svarade på hennes angrepp?! 


Motståndarsidan har alltså inga argument, bara spott och spe och vansinnets fradga... vilken tragik, för dem! Mazetti säger bland annat att det inte finns något sådant som svensk musik, förutom näverlursbröl och gällt kallande på korna. Även om hon svarar att ABBAs musik - hallå, vakna nu alla ABBA-fans, det är er hon attackerar! - inte är svensk musik utan har sina rötter i blues till rock till pop (vilket jag tycker är ett skräpargument, för ABBA gjorde en väldigt svensk variation på tema här och skapade en mycket speciell och definitivt helsvensk nisch av ett internationellt fenomen) - så undrar jag om inte hon i sin utbildning i alla fall någonstans hört talas om Hugo Alvfén, Stenhammar och Wilhelm Peterson-Berger?? Som tillsammans med Sibelius i Finland och Nielsen i Danmark speglar "Den Nordiska stilen" inom klassisk musik under 1900-talets första hälft.  Eller, är det så illa ställt att hon i propagandistiskt syfte väljer att förtränga sanningen om vårt fantastiska kulturarv? Då ska hon skämmas dubbelt, för dessa personer - liksom författarna Almqvist, Strindberg, Lagerkvist, Moberg liksom oräkneliga andra kulturpersonligheter genom århundraden tillbaka har lagt grunden till hennes möjlighet att över huvud taget verka och uttrycka sig som svensk författare.


Spottar du på det svenska, Katarina - ja då spottar du även officiellt på dessa stora svenska konstnärsnamn!"=


Utan tvivel har Katarina Mazettis krönika rört upp en väldig ilska i det svenska folkdjupet, en ilska som jag tror kommer få många ringar på vattnet och påverka väldigt många människor.


Jag ser med spänd förväntan fram emot hur ICA-kuriren kommer bemöta all kritik. Blir det med tystnad eller låter man sunt förnuft råda och vi får se någon form av pudel?


Hur kommer tidningen Resumé agera med tanke på att de sprider lögner som en hel rad andra tidningar nu citerar?

 
 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2013 11:38

Hur kommer ICA-Kuriren att bemota kritiken? Mitt tips ar: Med tystnad (efter radgivning av EXPO)

 
Ingen bild

Johanna

6 januari 2013 11:40

Tack att du finns Thoralf.
Rakryggat ingen fegis du inte.

 
Ingen bild

Bojkotta skiten!

6 januari 2013 11:49

Jag misstänker att ICA,rännstensmedia och speciellt Mazetti har gjort nr2 i det berömda blå skåpet.

Bra jobbat Thoralf och övriga som engagerar sig.

 
Ingen bild

Ludvig

6 januari 2013 11:49

Tack Thoralf!

 
Ingen bild

Bojkotta skiten!

6 januari 2013 11:54

Fel av mig,det ska givetvis vara:

Jag misstänker att ICA,rännstensmedia och speciellt Mazetti har gjort choklad i det berömda blå skåpet.

 
Ingen bild

Hulda

6 januari 2013 12:00

Ja, det verkar som om Mazetti och ICA-kuriren petat i ett jordgetingbo...
Men det finns inga getingar i detta bo, utan en stor, stor grupp med mycket upprörda Svenskar.
Tänk om hon skrivit samma om andra grupper i samhället. Tex. skrivit likadant om Zigenarna.
Vilken jordbävning det skulle bli då i media.
Men när det gäller oss äkta Svenskar, då är det helt ok att skriva vilken dynga som helst.
Återigen: Jag vill se en ursäkt av Mazetti och Helena Rönnberg. Här hos Thoralf, i ICA-kuriren och på dess hemsida.
Till dess kommer dagskassorna i landets ICA-affärer att bli betydligt lägre....

 
Ingen bild

Hulda

6 januari 2013 12:03

Bojkotta skiten...
Ack, om det bara varit choklad.... ;)

 
Ingen bild

Lärare

6 januari 2013 12:08

Thoralf!
Du är helt LYSANDE!
Hela PK-etablissemanget darrar rejält på manchetten nu.
SD får fler och fler väljare tack vare dig. Fortsätt i samma stil Thoralf!

Väntar på en ursäkt innan jag börjar handla på ICA igen.

 
Ingen bild

Arne

6 januari 2013 12:18

Tur att man bor mitt emellan att antal livsmedelsbutiker och därför lätt kan välja bort ICA.

 
Ingen bild

Kurtan

6 januari 2013 12:31

Fantastiskt hur de resonerar dessa vänsterfolk inklusive denna Mazetti !

Hon genom sin föraktfulla "krönika" (läs dynga) kränker och pissar på de svenska traditionerna, historia, och svenskar i allmänhet och sverigvänliga SD med dess sympatisörer och väljare i synnerhet...

Sedan har hon mage att kritisera när folk blir upprörda och rent ut av förbannade på detta smutskastande !

Hur tänker hon egentligen ?!

Menar hon verkligen att hon utan protester skall kunna kasta skit på allt det svenska, och att vi skall bara buga och bocka och instämma i hennes mentalt vridna bild av verkligheten ?!

Nej du Mazetti ! Den gubben går inte längre för att KEJSAREN ÄR NAKEN samt ser fördjävlig ut !

Misstänker att denna Mazetti, då denna krönika var den sista på ICA-kuriren som de uppger, ville slicka rö-ven på övriga mentalt störda inom kulturdräggvänstern och få in foten i någon annan Sverigefientlig tidning eller annan slaskmedia...
MVH


 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2013 12:32

Samma haer. Min fru och jag borjar handla pa ICA igen om de kommer med en ursakt.

 
Ingen bild

MakingBacon

6 januari 2013 12:40

ICA-Kuriren ingår numera i Sanningsministeriet som i Orwells roman 1984. http://sv.wikipedia.org/wiki/1984_%28roman%29

 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2013 12:48

Mazetti tycks okunnig inom de flesta områden hon tar upp i sin osmakliga artikel. Hon blandar ihop Sverigedräkten från 1909 med folkdräkten eller sockendräkten som Jimmie Åkesson bar. Den svenska folkdräkten är från 1600-talet eller början av 1700-talet. Den äldsta folkdräkt man känner till är Smålandsdräkten från 1634. Den intresserade kan läsa mer här:

http://runeberg.org/nfbh/0409.html

Bilder på sockendräkter: http://runeberg.org/nfbh/0406.html

Bland sockendräkterna på bilden, Värenddräkten står att läsa att Linné ansåg att den var den "täckaste och dyraste han sett hos allmogen i riket." Dräkternas värde kunde uppgå till vad man fick ge för en hel gård.

Inte heller Luciafirandet tycks Mazetti ha koll på.

http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lucia

Julfasta och årets längsta natt

"Från medeltiden finns uppgifter om firandet av julfastans ingång. På lucianatten slaktades julgrisen och det festades natten lång. Under 1300-talet, då den julianska kalendern gällde i Sverige och Finland, var lucianatten årets längsta natt. Då ansåg man att övernaturliga makter var ute och härjade och att det därför var bäst att hålla sig vaken. Årets längsta natt var detsamma som midvinter och fungerade som motsvarighet till midsommaren. Vid den mörkaste tiden på året i det förkristna Norden, besvärjades ljusets makter för att få ljuset att återvända. Det är från dessa föreställningar kopplade till ljus, mörker och årets gång, som den svenska ljushögtiden runt den 13 december ursprungligen härstammar. Traditionen med en ljusbringande kvinnogestalt kan ha sitt ursprung i en hednisk ljusgudinna."

 
Tobbes Medieblogg

Tobbes Medieblogg

6 januari 2013 12:51

Thoralf - det är underbart att du finner tid att skriva din blogg utöver din insats som riksdagsman. Det är trevligt för oss gräsrötter att kunna ta del av vad som händer i riksdagen och dina tankar i övrigt.
Angående Mazetti så påstår hon nu tydligen att alla kommentarer hon fick endast kommer från en handfull datorer och att det i princip är du som ligger bakom hela vågen. Det tror jag inte alls på - självklart blir mer än 600 personer upprörda över en så korkad och vidrig krönika.

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se

 
Ingen bild

sarak

6 januari 2013 13:04

Tack för dina sakliga lugna reportage! Hur hinner du?
Dessutom är du en skicklig fotograf-fina bilder vid slottet!

 
Ingen bild

biran

6 januari 2013 13:06

Här kommer Sentios senaste siffror, härliga tider strålande tider.
Sd 11,7 Mp 8,3 V 5,7 S 32,6 Kd 4,1 M 28,1 Fp 5,0 C 3,4

Centerns senaste partiprogram leder rätt ut ur Riksdagen och tanten Mazetti är bara en parantes i Sveriges historia, avtryck som en flugskit.

 
Ingen bild

Bojkotta ICA!

6 januari 2013 13:24

Ett litet Mazetti citat:
"En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär. De finns, men få har sett en. Kanske borde någon grävande journalist snoka lite i Sverigedemokraternas stamtavlor, de har ju själva begärt en sorts etnisk rensning i riksdagen.

(Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70).

Borde vi förresten se misstänksamt på folk från Skåne, Halland och Blekinge som bara varit ”svenska” i sådär 300 år? Inte hälften så svenska som folk från Finland, som var svenska i 800 år!"

Ni som vill läsa kommentarerna från Mazettis svenskhatar-artikel kan göra det här:
https://www.box.com/s/3vk075em8xsgb54gyfjn

 
Ingen bild

Observer

6 januari 2013 13:38

Som sign. Lotta ger exempel på så är Mazetti ytterligt dåligt påläst.För att komplettera:"Lucia,som på morgonen uppvaktar med brinnande ljus på hjässan,är en av de få traditioner som är helt svensk,dvs i den bemärkelsen att just denna form av Luciafirande inte förekommer i några andra länder".Mats Rehnberg i "Svensk Jul" som utgavs 1957 och slutsåldes omgående.Nyutgåva trycktes 1986.Tänk så fel det kan bli när man förblindas och blir kulturflagellant som i Mazettis fall.Beträffande Resume´ och skriverierna där så borde publikationen försöka nå upp till sitt namn.Detta betyder kort sammanfattning,översikt enligt Svenska Akademiens ordlista.I sin budbärarroll för Mazetti är Resume´ ljusår ifrån definitionen.Dålig kvalitet på Mazettis alster i ICA-kuriren och en enormt dålig resume´ i Resume´.Men kan man ta kritik,väl dokumenterad, för ett undermåligt jobb?Inte alls tydligen.

 
Ingen bild

Pär Green

6 januari 2013 13:40

Vita älgar verkar mer vanligt än kloka skribenter!

http://utefoto-tommyjohansson.blogspot.se/2010_08_01_archive.html
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.steffensminne.org/bilder/vit_elk_2.jpg&imgrefurl=http://www.alternativ.nu/index.php?topic%3D115905.0&h=608&w=896&sz=89&tbnid=MAJfBdPP0F5tlM:&tbnh=83&tbnw=122&zoom=1&usg=__J4WZVuHd8jMAVUHxmi5C59vqgLU=&docid=nPUAhQ63tsAlBM&sa=X&ei=m2_pUKzYO4iO4gTXuIDoDQ&ved=0CDIQ9QEwAA&dur=1247


 
Ingen bild

Svensson_1

6 januari 2013 14:21

1000 tack Thoralf, för ditt enastående engagemang! Fantastiskt.

 
Ingen bild

EC

6 januari 2013 14:27

Ehh, har inte ni helt missuppfattat Mazettis krönika. Det handlar väl inte om att hon vill utrota allt vad svenskhet är eller att hon för den delen inte vill kalla sig själv för svensk. Nej, tolkar det snarare som att ett samhälle behöver influenser utifrån för att utvecklas. Ett internationaliserat land som Sverige kan inte överleva om vi konserverar oss i någon slags kvasikultur med folkdräkter, Hugo Alfvén och röda stugor. Och jag har inte heller förstått var man ska dra gränsen för när något blir svenskt. Kan någon förklara?

 
Ingen bild

Gambia resenärer skolade i grupp 8 och feminism

6 januari 2013 14:34

Dessa grupp 68a "filantroper"som vurmar för alla människors lika värde har inga problem med att åka till Gambia och bli kulturberikade i alla möjliga kroppsöppningar.

Plötsligt så har filantropin gått över i kolonialism och illa dold misantropi då dom egna egoistiska begären gått över styr i egen lust och egoism och självförnekelse.

Att nyttja fattigdom till egen förlustelse är i dag ett exklusivt nöje som vänstern roar sig med.
Detta kan likställas med Afghanernas "pojkdansare"som hetsar upp eliten till den grad att som traditioner bjuder ha sex med denna gosse,antingen han vill eller ej.
Därför är du multikulti vurmare Mazetti ute på väldigt hal is då vi fortfarande värnar om barn och kvinnor.

 
Ingen bild

Pär Green

6 januari 2013 14:34

EC
Har Du läst vad hon skriver?


”Det är en SD- riksdagsman i Kalmar vid namn Thoralf Alfsson som driver kampanjen och uppmanar alla att kontakta Icakuriren. Han och en kille Mats i Bjärred och några till fyller Flashback och andra forum med kommentarer. Långt intressantare än min krönika är den enorma manipulativa internetmakt vissa i SD besitter, där de hetsar varandra till hot och förföljelser.”

 
Ingen bild

Tony

6 januari 2013 14:34

Ja dom lokala Ica handlarna kan ju inte rå för
vad den där svammel tanten Mazetti häver ur sig,
men nog borde varje Ica handlare sätta ut en skylt
i sin affär, om att dom inte hyser något hat mot det
Svenska, och inte delar den här förvirrade tantens
åsikter, likadant borde Ica centralt göra,att antingen
högt och tydligt ta avstånd från direkt kränkande omdömen
från en förvirrad så kallad författare, för ger man sådana
plats på sina forum, så få dom också ta konsekvenserna när
en sådan som hon spårar ur! För om ingen reaktion kommer, och
allt förblir till tystnad, så kommer i vart fall jag att
tänka om, jag handlar visserligen bara för mellan 50-60000 om
året, men om man då som tack ska bli dumförklarad av en
självutnämnd åsiktsförtryckare, så går det att lägga sina
pengar på andra håll!

 
Ingen bild

EC

6 januari 2013 14:41

@Pär Green Jag har läst vad hon skriver. Innehållet i denna blogg och inte minst i kommentatorsfältet skrämmer mig.

 
Ingen bild

Hulda

6 januari 2013 14:49

EC...
Detta påhopp av Mazetti är grövre när man hör inspelningen från Umeå. Det är inte bara ETT klavertramp utan bara ett i raden.

Visst behöver alla kulturer influenser utifrån. Men i lagom takt och framför allt frivilligt.
Men nu känns det som vår svenska kultur inte finns alt. är så värdelös att den ska ersättas av något "finare".

En ny främmande kultur ska tvingas på oss.
Det ska vara Afrikansk dans på Nationaldagen, Kalle Anka på Nyårsafton cencureras, Tintin i Kongo anses vara JÄTTEFARLIG, skolavslutningar i Kyrkan är också JÄTTEFARLIGA, Luciatåg ska förändras, våra matvaror får nya namn som är mera "lämpliga" osv, osv.
Se denna proteststorm i skenet av dessa påhopp och många, många andra...
På detta byggs Moskeer i våra städer, vi ser kvinnor i religösa tvångskläder, vi ser en importerad grov brottslighet, assistentfusk, hedersvåld, enorma sociala kostnader till våra invandrare, papperslösa, ensamkommande "barn", Ullenhags floskler och lögner, osv, osv.
Självklart reagerar vi Svenskar med vrede över allt detta.

 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2013 14:55

@EC

Vad är det som skrämmer dig i kommentarsfälten? Har läst alla inlägg och kan inte hitta något som skulle vara skrämmande? Att ett folk som genom åren blivit spottat och trampat på reagerar med ilska över Mazettis osmakliga artikel är inget konstigt. Själv är jag innerligt trött på uttryck som "härligt osvensk" och Jantelagen som inte har ett dugg med svenska folket att göra. Skulle en lika osmaklig artikel kunnat skrivas om något annat lands folk? Hur skulle "italienarna", Mazettis eget ursprung reagerat tror du? Artikeln är fylld med hat mot och förlöjligande av svenska folket och det tänker i alla fall inte jag finna mig i längre. Ett lysande exempel på vad jag skrivit är detta: "En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär. De finns, men få har sett en.

 
Ingen bild

World Traveller

6 januari 2013 14:59

EC, fattar du inte att folk borjar trottna pa att allt svenskt ska forbjudas, nedvarderas, forlojligas och smutskastas? Samtidigt som allt fran arablaenderna ska hyllas. Du tycker att reaktionerna haer aer skraemmande. Istallet borde du laesa pa om Muslimska Brodraskapet (Thoralf har en utmarkt video om MB), arabiska vaaren, vilka "demokratikaemparna" i Syrien verkligen aer, vilka kontakter Socialdemokratiska Borderskapsrorelsen har (med MB), vilka avtal Reinfeldt har fatta med EU och Saudiarabien. Det AR skraemmande.
Saant som media och Mazetti haller pa ar ackligt, kraenkande och oerhort oforskamt. Hon borde laera sig veta hut och du borde skaffa dig lite allmanbildning om bade Sverige och ovriga varlden.

 
Ingen bild

Hulda

6 januari 2013 14:59

EC...
Ser du något "skrämmande" i mitt inlägg? Välkomnar med glädje att du specifikt pekar ut de ord som du ev. anser "skrämmer dig"...

 
Ingen bild

adfasdfa

6 januari 2013 15:01

Till EC:

Varför är det så viktigt för Mazetti, och kanske även för dig, att hävda att det inte finns något svenskt? I förlängningen betyder det att Sverige inte finns mer än som en formalitet att fylla med vad som helst, så länge det inte är svenskt.

Varför bor du/ni i Sverige om ni föraktar det svenska så till den milda grad?

Ni är extrema.

Vad är ert mål?

Räkna med motstånd.

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 januari 2013 15:02

FN ger ut List of countries by future Human Development Index projections of the United Nations.

I korthet en lista över länders utveckling när det gäller människors välbefinnande.
Listorna är uppdelade i A och B lag och i A laget ligger Sverige på plats 15 år 2010.

Var tror ni Sverige ligger år 2030 enligt beräkningarna ?
Och vilket land land har avancerat från plats 8 till topplacering 2030 ?

Och är det på grund av sin stora invandring dom avancerat ? NEJ !!!

Läs mera
http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#section_3

 
Ingen bild

Thoralf A

6 januari 2013 15:11

Har fått en hel del mejl angående detta. I ett av dessa angående ICA kom följande "finurliga" tankegång.

Hur argumentera för ”svenskt kött”, ” svensktillverkat” , ”härodlat” etc. när det inte finns något ”svenskt”. Kan ju tolkas som falsk marknadsföring.

;-)

 
Ingen bild

Vit älg i 10+ led

6 januari 2013 15:14

När det gäller dräktskicket i Sverige uttalar sig Mazetti förstås okunnigt och inskränkt på en rätt hårresande nivå. Det verkar som att källan till hennes kritik av Åkessons bärande av Blekingedräkten härrör från den här Newsmill-artikeln:
http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/07/den-historiska-bakgrunden-till-jimmie-kessons-folkdr-kt

Det är faktiskt rätt intressant läsning om det historiska dräktbruket i landskapet och dess influenser från Skåne resp. Karlskrona. Men syftet med artikeln är tyvärr att hacka på partiledaren och säga att han gör fel, vilket han i mångas ögon gör helt oavsett vad han tar sig för.
Författaren riktar in sig på att Åkesson, från Sölvesborg, inte borde använda en dräkt med särdrag från Karlskrona, utan en från västra Blekinge.

Att författaren är helt fel ute påvisar man genom att han kallar Karslkrona för Sveriges första kosmopolitiska stad. Han ignorerar således inte bara Birka, utan också Stockholm, Visby och Kalmar, som fanns innan Karlskrona grundades.

Mazetti visar på den andra vågen av skada som det mångkulturella samhället orsakar Sverige vid sidan av försämrade skolor, ökad brottslighet, motsättningar och urholkade offentliga finanser. När det enda viktiga för den här typen av intellektuella blir att dreva SD ur riksdagen, kommer de nämligen att kasta allt förnuft överbord och påstå rena vansinnigheter så länge det tjänar det politiska syftet. Det här är bara början och Sverige har en lång mörk tid framför sig.

 
Lassekolja

Lassekolja

6 januari 2013 15:16

Återigen STORT TACK för Dina gärningar Thoralf! Jag förstår faktiskt inte hur Du hinner och orkar med att engagera Dig så genuint trots att Du har med den ena "motvalls kärring" (i detta fallet både bildligt och bokstavligt, med tanke på fru Mazetti) värre än den andra. När hon säger att "jag visste inte att SD står på Abuerginernas sida" visar hon att hon missade poängen att ursprungsbefolkningen trängts undan av invandrare, vilket SD-arna i Umeå(?) ville exemplifiera!

http://www.status.st

 
Ingen bild

nuvetvi

6 januari 2013 15:43

Inte sett Erik X1Vs mantel förr. Tjusig. Vacker slottsfasad. Skickliga.

 
Ingen bild

Hulda

6 januari 2013 15:49

Thoralf...
Tänkte inte på det. Som landsbygdsbo borde jag tänkt på all Svenak mat som ingår i vår kultur.

Stefan Torssell har nu publicerat en krönika på Avpixlat om "Mazetti-affären". Som vanligt sakligt och påläst publicerar han fakta som totalt punkterar Mazetti,s fula påhopp.
Han sätter också en tidsfrist till tisdag em. så att Helena Rönnberg kan samla tankarna och förklara sig.
Helt rätt tänkt!

 
Ingen bild

Pär Green

6 januari 2013 16:07

@EC
" Innehållet i denna blogg och inte minst i kommentatorsfältet skrämmer mig."
Håll mamma hårt i handen när Du läser vad tanten Mazetti skriver!
Det finns vita älgar!
Och folkdräkter är liite äldre än vad tanten påstår!

Vad skall du äta i fortsättningen?

Hur argumentera för ”svenskt kött”, ” svensktillverkat” , ”närodlat” etc. när det inte finns något ”svenskt”. Kan ju tolkas som falsk marknadsföring.

Är dessa ickebefintliga djur Svenska?

http://utefoto-tommyjohansson.blogspot.s...0_08_01_archive.html
http://www.google.se/imgres?imgurl=http:...Q9QEwAA&dur=1247

 
Ingen bild

Skånepåg

6 januari 2013 16:11

@ Lotta

En suverän kommentar av dig "Söndag 6 jan 12:48". Att pajasarna inte lär sig att det inte längre går att "blåljuga", nu när vi har tillgång till Internet och Sverigevänliga bloggar?

 
Ingen bild

roy

6 januari 2013 16:24

Tack Thoralf!!! Du är en sann hjälte...

 
Ingen bild

lÄRARE

6 januari 2013 16:28

Kul, det där med "svenskt kött, svensktillverkat" osv...

Kanske man kan fråga ngn Ica-handlare hur de ställer sig till detta. Jag tänker iaf fråga min Ica-handlare vad han anser om Mazetti-skandalen, samtidigt som jag talar om varför jag inte handlar på Ica mer. Intressant få höra svaret.

Nu måste vi visa att vi menar allvar, handla alltså inte på Ica förrän en ursäkt kommit från Mazetti och Ica-kuriren.

STÅ UPP FÖR SVERIGE OCH DET SVENSKA!

 
Ingen bild

Tobias

6 januari 2013 16:29

Kröningsmanteln är verkligen fantastisk, helt magiskt att den finns att se i detta oförstörda skick efter 451 år, nästan ett halvt årtusende!

 
Ingen bild

Pär Green

6 januari 2013 16:32

@EC och övriga!
Finns fler som tänker!

http://avpixlat.info/2013/01/06/mazettis-sura-sorti/#more-43286

 
Ingen bild

Funtaren

6 januari 2013 16:36

Ang att kommentarerna skall ha kommit från relativt få IP-adresser: Troligen använder många av oss anonymiseringstjänster vilket per definition gör detta helt ointressant då det är anonymiseringsjänstens IP-adress som då står som avsändare.

Jag har tyvärr inget högre hopp om att Mazetti kommer att konfronteras med sanningen av fulmedia (inkl ICA-kuriren). Sannolikheten för försök att sopa saken under mattan är mycket större.

Det är skrämmande att höra att denna författare blivit instruerad av sitt förlag att inte redovisa sina SD-sympatier. Man undrar vad de sagt skulle hända om han gjorde det. Gissning: inga fler publiceringar av något förlag inom Sverige. Åsikts- och yttrandefrihet någon?

 
Ingen bild

SM811

6 januari 2013 16:41

Mycket bra och fina bilder.

 
Ingen bild

Henrik

6 januari 2013 16:43

Jag har sedan länge minimerat allt handlande på ICA, de är ju en av de största sponsorerna på TV4, den mest Sverigehatande kanalen i media.
Deras sändningstillstånd borde dras tillbaka med omedelbar verkan.

 
Ingen bild

Funtaren

6 januari 2013 16:51

"Hur argumentera för 'svenskt kött', ' svensktillverkat' , 'härodlat' etc. när det inte finns något 'svenskt'. Kan ju tolkas som falsk marknadsföring."

Denna sorts argumentation är helt oproblematisk - här används ju begreppet "svenskt" endast i geografisk mening - inom staten Sveriges gränser. Alltså samma typ av definition som fulingarna försöker expandera till att gälla även den kulturella sfären och medborgarskapet: "Bor du i Sverige är du svensk, och därmed är alla dina idéer och handlingar svenska." Fullständigt vansinne.

De företag som verkar och det som produceras inom Sveriges gränser är att betrakta som svenskt i dagligt tal. Men det tar lång tid innan man kan betrakta en kulturimport eller en invandrad person som svensk.

 
Ingen bild

Lärare

6 januari 2013 16:56

Precis Henrik, har själv tänkt skriva om det. Trettondagsaftonens morgonprogram var så svenskfientligt som det kunde bli.

I soffan satt den s k "Sebbe" vad han nu heter mer, och fick nästan hela programtiden, fick gång på gång uttala sitt hat mot SD! Slutklämmen blev naturligtvis att Mona Sahlin också var med

Ja, inte bara morgonprogrammen, hela TV4 är en riktig SD-hatande kanal! Nu slutar vi med TV4 också.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 januari 2013 17:17

Tobias

Det är bara en kopia som ställs ut i Kalmar men den är ändå fantastisk att titta på. Om jag inte kommer ihåg fel så var 453 kronor med 10 pärlor i varje krona. Vilket innebär 4530 pårlor totalt. Den äkta kröningsmanteln skall finnas i Stockholm. Skall försöka leta upp den vid lämpligt tillfälle om den finns utställd.

 
Ingen bild

Hacke

6 januari 2013 17:44

Fina bilder från Kalmar slott och vår gemensamma historia!

Trots sd:s exempellösa framgångar på senare tid verkar det som etablissemanget vägrar förstå kraften hos dess sympatisörer och medlemmar.
Istället försöker man likt Bagdad Bob få det till att det sitter en liten sd-elit och styr och ställer över internet när den nya folkrörelsen stormar fram. Mycket naivt och okunnigt vilket också avspeglar sig i krönikor och reaktioner som Mazettis.
Dom utgår kanske från sig själva som för inte så länge sedan kunde domptera massorna efter behag från sina säten i gammelmedia och förlagsbranschen på Söder.
"Det är nya tider nu", som Sven Delblanc så träffande påpekade i den romansvit som den minnesvärda tv-serien Hedebyborna byggde på.
Men nu är det inte resterna av den gamla adeln och klaner som Urse som ska väck utan det samhällsfarliga kulturmarxistiska frälset innan skadan på Sverige är irreparabel.

Angående Icakurirens chefredaktör Helena Rönnberg har hon uttryckt att hon kommer att ta upp stormen kring Mazettis krönika i kommande nummer. Men att det blir någon form av ursäkt är knappast att vänta. Snarare att hon tagit konsulthjälp för uppdraget hos pk-likriktarna hos Expo eller dylika obskyra organ inom statsapparaten.

 
Ingen bild

Tobias

6 januari 2013 17:54

Aha, det låter ju förstås mera troligt... Tack för klargörandet Thoralf! ;)

 
Ingen bild

Tony

6 januari 2013 18:08

Att Katarina Mazetti gör sig lustig över
Svenska folkdräkter är kanske inte konstigt,
i hennes värld räknas väl bara dom röda Baneren.

 
Ingen bild

EC

6 januari 2013 18:35

@Lotta m.fl Det är inte orden som skrämmer mig, det är den skrala argumentationen som alltid slutar med att det är invandringens fel och särskilt då islam. Det som skrämmer mig är att det är en liknande argumentation som användes i Tyskland under mellankrigstiden (och ja, jag vet att ni inte gillar den jämförelsen men för mig finns det stora likheter; vi mot dem, dvs. de som inte ser ut som vi eller tillhör samma kultur).

Jag är svensk, född i Sverige, svensk medborgare, talar och skriver svenska. (@World Traveller, jag är också en world traveller). Är stolt över Sverige i världen. Men jag är också för öppenhet och tolerans, det som gör att ett samhälle utvecklas i en positiv riktning. Jag tror inte på slutenhet och isolering, jag tror inte att vi kan definiera en "svensk kultur" och hitta en norm för vad svenskhet är. Eller kan vi det? Har någon svaret så får det gärna vara med andra argument än Kalle Anka på julafton, Lucia och falukorv.

 
Ingen bild

@Speleniken

6 januari 2013 19:20

Tack Thoralf för att du skjuter Mazettis rena lögner och förvanskningar i sank genom att publicera denna ljudfil. Och tack till Henrik som föredömligt bidrar till sanningen. Internet glömmer aldrig.
Ser med intresse fram mot fortsättningen...

 
Ingen bild

Tobbe S

6 januari 2013 19:36

@EC
Att vi inte slitit tarmar och strupar av våra grannar på 200 år, att vi upplöste unionen med Norge fedligt och att vi, sedan årtusenden, firar solen två gånger om året kan väl vara en början i alla fall. Språket, geografin, historien och traditionerna kan man ösa hur mycket unikt som helst ur. Rekommenderar Zarembas utmärkta artikelserie på DN. Den om det nyansrika och synonymrika svenska språket. Skulle kunna skriva ihop hur mycket som helst men du hittar det säkert själv, bara du letar.

 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2013 20:58

@Skånepåg
Tack för det, det var snällt sagt.

 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2013 22:23

@EC

"Skrala argumentationen?" Jag tycker tvärtom att flera bidragit med mycket bra argument som pulveriserar Mazettis hatartikel. Har du missat dem? I vilket inlägg skyller någon på invandringen? Jag kan heller inte hitta något inlägg där islam nämns? Hur någon kan se att "vår" öppenhet och tolerans som lett till att vi ser kvinnor i religösa tvångskläder, vi ser en importerad grov brottslighet, assistentfusk, hedersvåld, enorma sociala kostnader till våra invandrare, papperslösa, ensamkommande "barn", Ullenhags floskler och lögner, osv, (som Hulda skrev om ovan) utvecklat vårt land i positiv riktning övergår faktiskt mitt förstånd. Du undrar sedan om vad svenskhet är. I ditt första inlägg skriver du "Det handlar väl inte om att hon vill utrota allt vad svenskhet är". Du tycks redan veta vad svenskhet är eller tolkar jag ditt inlägg fel?

 
Ingen bild

Morningstar

6 januari 2013 22:47

Det sicilianska helgonet Lucia dog AD 304 i Syrakusa på Sicilien, enligt Wikipedia. Enligt dagens synsätt skulle hon alltså vara italienska. Problemet är bara att på 300-talet existerade inget Italien, lika lite som Sverige. Faktum är att Italien som stat inte grundades förrän 1861, fortfarande enligt Wikipedia. Från romarrikets fall fram till dess, var det bara en samling småstater. Italien är med andra ord inte äldre än lite över 150 år gammal. Sverige däremot beräknas vara ungefär tusen år gammalt som rike. Fast på den tiden var svenskarna uppdelade i svear och götar. Namnet Sverige i sin äldre form finns nedtecknad så sent som på 1300-talet. Beroende på hur man räknar har det alltså funnits svenskar i antingen 800 år eller 500 år dvs 500-800 år längre än det har funnits italienare vandrandes på denna jord. Så räta på era krumma ryggar stolta svenskar! Ni har funnits århundraden längre en svenskhatande gamla tanten Mazettis förfäder. ;)

 
Ingen bild

Lotta

6 januari 2013 23:00

@Morningstar

Nu kommer jag sova riktigt gott i natt:-). Tack för ditt klockrena inlägg.

 
Ingen bild

Filantrop

7 januari 2013 01:35

Hit åker svenska kvinnor för sex
Aftonbladets Karin Ahlborg och Urban Andersson rapporterar från Gambia – landet dit svenska kvinnor reser för att köpa sex
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article16025119.ab

 
Ingen bild

Johan Thilander

7 januari 2013 13:59

jörnrör

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards