thoralf

Direktlänk till inlägg 5 januari 2013

RESUMÉ SPRIDER LÖGNER

Av Thoralf Alfsson - 5 januari 2013 10:39

 


Efter att jag läst artikeln i Resumé infinner sig en rad frågor.


Varför kontaktade inte Krister Berntsson mig innan han skrev färdigt artikeln?

Varför återger han inte de mest tokiga delarna i krönikan?

Varför finns det ingen länk till krönikan?

Varför ingen länk till min blogg?


Svaret är enkelt! Krister Berntsson sökte inte sanningen!


Givetvis är det upp till skribenten och Resumé vad man vill ta med i sin artikel men vill man uppfattas som seriösa krävs det lite mer från deras sida. Att Resumé ingår i Bonnierkoncernen förvånar säkert ingen men det är ändå en detalj som inte kan förbigås.


Vem är då Krister Berntsson? Om man skall tolka hans Twitter är han väldigt ny på Resumé.


 

 


Uppenbarligen har en negativ syn på SD men det är ju inte förvånande men man kan också ana att han vill få uppmärksamhet inom pk-kretsarna i media genom sin artikel och hänga på pk-drevet mot SD.


Sedan till innehållet i artikeln.

Att kalla det för att jag bedriver en hatkampanj är inget annan än en ren lögn. För det första innebär kampanj att någon upprepade gånger uttryckt åsikter eller information i ett ämne med syfte att påverka någon. I mitt fall rör det sig enbart om ett enda blogginlägg där jag är mycket kritisk mot innehållet i en krönika, inte mot skribenten i första hand. Har aldrig skrivit om Katarina Mazetti på min blogg tidigare.


Däremot uttrycker sig Katarina Mazetti sig på ett mycket obehagligt och lögnaktigt sätt i det mail hon skickat till Resumé.


”Det är en SD- riksdagsman i Kalmar vid namn Thoralf Alfsson som driver kampanjen och uppmanar alla att kontakta Icakuriren. Han och en kille Mats i Bjärred och några till fyller Flashback och andra forum med kommentarer. Långt intressantare än min krönika är den enorma manipulativa internetmakt vissa i SD besitter, där de hetsar varandra till hot och förföljelser.”


I detta stycke står lögnerna som spön i backen!


Jag driver vare sig kampanj eller har uppmanat till att kontakta ICA-kuriren. Att kontakta företag inom ”ICA-gruppen” är något som mina läsare klarat väldigt bra utan min hjälp. Detta skall Katarina Mazetti istället rannsaka sitt eget samvete över och fundera på om det inte är hennes krönika som orsakat dessa kraftiga reaktioner. Självinsikt kallas det, fru Mazetti.


Katarina Mazetti har till och med mage att anklaga mig för att jag ”fyller Flashback och andra forum med kommentarer”. Detta är en fruktansvärd anklagelse och lögn. Jag har inte ens ett konto hos Flashback och har därmed aldrig skrivit en kommentar på Flashback.

Däremot kollar jag Flashback i samband med ny brottslighet då det ibland kan finnas intressanta uppgifter och länkar. På precis samma sätt som polisen använder Flashback. Senast kollade jag Flashback angående mordbränderna på norra Öland.


Frågan är om inte denna artikel skulle kunna betraktas som förtal och därmed borde anmälas! Falska anklagelser är något som jag och andra måste se allvarligt på.


Om nu Krister Berntsson bemödat sig att kontakta mig hade han kunnat få samma information som jag gett till andra journalister (Expressen, Dagens opinion, Östran) men även samma uppmaning att kontakta Katarina Mazetti och be henne verifiera sina lögnaktiga påståenden.


Väldigt förvånad över att Expressen inte kommit med en artikel eftersom dom ringde redan vid 18-tiden igår. Men de kanske har lärt sig sin läxa!


Då hade jag informerat Krister Berntsson om att jag var i kontakt med Helena Rönnbäck flera gånger under torsdagen. Jag skickade henne ett mejl bara någon timma efter att jag lagt upp mitt blogginlägg om krönikan och såg vilka kraftfulla reaktioner som kom i mitt kommentarsfält.


 


Helena Rönnbäck svarade troligen direkt efter att hon läst mitt blogginlägg.


 


Efter några timmar fick jag ett nytt mejl från Helena Rönnbäck. Då vill hon göra mig uppmärksam på att hon skrivit en kommentar på min blogg.


 


Vi hade ytterligare några kontakter under kvällen och jag varnade henne ännu en gång för hat och hotmejl som kunde komma under kvällen och natten.


På fredagsmorgonen skrev jag följande mejl till Helena Rönnbäck, notera tidpunkten för mitt mejl.


 


På detta mejl har jag dock inte fått något svar från Helena Rönnbäck.

Bara ca 40-50 minuter efter mitt mejl har alla kommentarer raderats och kommentarsfunktionen är borttagen. Ett märkligt sammanträffande!


Enligt uppgift skall nu ICA-kuriren ha stängt ner hela sitt diskussionsforum idag. Alltså inte bara under den aktuella krönikan.


Nu finns det dock personer som varit förståndiga och dokumenterat alla kommentarer eller nästan 500 kommentarer innan ICA-kuriren stängde butiken. För den som är intresserad av att läsa kommentarerna finns de på denna länk. Läs dessa kommentarer och bedöm hur många som det finns fog att polisanmäla. Läs dokument


Som avslutning på detta blogginlägg vill jag också skriva att många ringde mig igår eller mejlade mig och tackade mig för mitt blogginlägg. Ett stort tack till alla som hörde av sig och till alla vänliga kommentarer på bloggen.


Artiklar

Resumé

Dagens opinion


UPPDATERING!

Expressen har skrivit en artikel utan att nämna mig eller min blogg. Nu blir man verkligen misstämksam!


Hur kan Katarina Mazetti känna till IP-nummer på de kommentarer som kommit in till ICA-Kuriren och hur vet hon att det är män. Läs artikel SVT

Västerbottens-kuriren

 


 
 
Ingen bild

Errbe

5 januari 2013 11:11

Grattis Thoralf !

Med din metodiska och omdömesgilla hantering av Mazetti och Berntsson stiger du ytterligare i min aktning !

Men länken till de sparade kommentarerna hittar jag inte.

 
Ingen bild

matspp

5 januari 2013 11:18

Bojkotta allt som har med ICA att göra!

 
Ingen bild

Thoralf A

5 januari 2013 11:19

Erbe

Missade länken! Nu är den på plats.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

5 januari 2013 11:25

Bra skrivet Thoralf och en bra sammanfattning av hela denna absurda historia. Gissar att anledningen att de stängt alla möjligheter till kommentarer är att besökare började kommentera till helt andra artiklar, precis som när SR Göteborg fick stänga alla möjligheter till kommentarer när det gällde det klassiska snyftreportaget om "Achmed 14 år". för snart tre år sedan.

http://www.karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 11:27

Tyvärr så har du hamnat i korslinjen där du utmanar "slarviga" "skitiga", "de som inte tvättar sig efter WC" och du löper därmed risken att besläktas med dem. Bara för att du spelar i elitserien och möter divession 4 kan uppfattas att du tillhör samma klass. Nej du står för de goda åsikterna . Du verkar vara en hederlig människa. Du är ingen ulv i fårakläder. Det finns alldeles för mycket vettiga artiklar och web tv inslag från riksdagen om dig som bedyrar att du är en snäll herre som talar klarspråk om de förvillade styrande. Mitt råd är att du inte behöver ge så mycket referenser till ditt underlag det är bara orespekterande mot dig då vi vet att du bara har goda syften. Och du påpekar bara den barnsliga inkompetenta och den själlösa mediagyttjebrottningsankdammen.

 
Ingen bild

Observer

5 januari 2013 11:38

Så sällar sig då Mazetti till den skara av likasinnade vilka upphöjer lögnen till sanning och så springer hela medianätverket på denna boll.Så stora är uppenbarligen detta verks lässvårigheter när det passar.Till faktafobi och selektiv verklighetsuppfattning kan vi nu lägga s.k selektiv dyslexi.En ganska så kompakt störningsbild m.a.o

 
Ingen bild

SO

5 januari 2013 11:45

Publicerat i Dagens Opinion:

Tack, Dagens Opinion för att ni skriver mer sansat om saken samt att ni lägger in länkar så att läsarna själva kan läsa vad det gäller.

"blåser det upp på nytt kring en av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter."
- Nej, snarare har det blåst upp kring en av ICA-kurirens krönikörer.

Hon har ju bl.a skrivit saker som:
"En statistiker i bekantskapskretsen säger att det är mycket svårt att finna en ”svensk” som i tre generationer inte har en enda utlänning. Som att hitta en vit älg i skogen ungefär."
och
"(Allra renast är förstås de folkslag som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70)."

Det är oklart vilken folkgrupp som hon menar med de sistnämnda.
Gäller det svenskar, samer, zigenare eller araber?
Dagens Opinion kanske kunde kontakta fru Mazetti och be henne redogöra för detta.

 
Ingen bild

Hulda

5 januari 2013 12:15

Mycket bra hanterat, Thoralf! Att förvarna är ett just sätt att ge de uthängda en chans att tänka över situationen någon timme och sedan kunna agera.
Avståndstagandet från hot och hatmail var också mycket bra!
Att Resume' plockade bort det allvarligaste förtalet i Mazetti,s krönika var tyvärr väntat. Allt för att vinkla sanningen till SD,s nackdel.
Hoppas också att denna kritikerstorm leder till att journalister och författare tänker lite mera innan de smutskastar oss många äkta svenskar.

 
Ingen bild

SM811

5 januari 2013 12:34

Bra Thoralf. Tro att de skall be om ursäkt kan man nog inte förvänta sig. De bara borrar sig att djupare ner i det PK träsket.

 
Ingen bild

B-E Johansson

5 januari 2013 12:39

Vad har "Att Resumé ingår i Bonnierkoncernen" med saken att göra? Allvarligt; förklara!

Men det var en synnerligen osmaklig artikel, som Mazetti häver ur sig. Svagt av ICA-kuriren, att sen inte tåla leken man ger sig in. Bättre kanske att bli vid sin läst: spisen, provkök o dyl

 
Ingen bild

Magentan

5 januari 2013 12:42

Bra hanterat Thoralf.

Med tanke på alla tydliga lögnaktiga påståenden om dig personligen tycker jag det finns all anledning att lämna in en anmälan om förtal till lämplig instans.

 
Ingen bild

Larre67

5 januari 2013 12:46

Typiskt ExpreZZen att vinkla som vanligt
http://www.expressen.se/noje/mazetti-hotas-efter-text-om-sd-obehagligt/

 
Ingen bild

VÄM

5 januari 2013 12:50

Ja, som sagt, jag skulle också vilja veta vad det är för folkgrupper som sitter med 70 haktappade IQ.
Men att vara signalementlösa är kanske deras mest karaktäristiska drag?
Det är en text med många bottnar hon skrivit, kulturarbeterskan.
En som både roar och oroar.

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2013 12:57

@ Thoralf du har mail:-)

 
Ingen bild

Lotta

5 januari 2013 13:00

@VÄM

Kan det vara de "svenskar" som låter tala om sig utomlands som vi ofta kan läsa om i slaskmedia? Du vet "svenskar" häktade för förberedelse till terrorbrott och liknande?

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2013 13:07

Hela svenska media verkar lida av sanningsfobi.

 
Ingen bild

T T

5 januari 2013 13:33

Hasan Guven gillar Allah, Fittja Moské och Snabba Cash!

https://sv-se.facebook.com/hasan.guven.980

Favoriter

Filmer:
Snabba Cash

Annat:
Osman Kizil, Air China – Sweden, ♥ I Need Allah In My Life ♥, Tele2 Norge, Fittja Moské, Halle Berry

 
Ingen bild

VÄM

5 januari 2013 13:38

Suttit och kollat på dom raderade kommentarerna. Gillade den här:

#187 Uppenbar parodi

Hahaha! Fattar ni inte att det är en parodi och att "Katarina Mazetti" är påhittad? Kolla bara bilden, en nidbild av en rundnätt kulturtant med page, glasögon och Gudrun Sjödén-tält...! Och på det lite chict utländskt påbrå som blåses upp bortom all rim och reson. Skulle inte bli förvånad om nästa krönika handlar om hur hon och väninnorna i kulturföreningen varit i Gambia och mött kärleken.

Slut citat.
Personligen kan jag inte skilja på parodi och...det som antas inte vara parodi.

 
Ingen bild

Mrs Mazetti

5 januari 2013 13:40

Allra renast är förstås de zigenare som isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70.

Hälsar Katarina Mazetti, som naturligtvis bor bland svenskar i centrala Lund (långt från Rosengård i Malmö)

 
Ingen bild

VÄM

5 januari 2013 13:44

Här är Mazettis hemsida.
http://www.katarinamazetti.com/

 
Ingen bild

Mattias

5 januari 2013 14:10

Det finns andra matvarubutiker som man kan handla i. Och så kommer jag att göra. Jag var nöjd med ICA, men någon jävla måtta får det lov att finnas. Jag stödjer inte svenskfientligheten som ICA står för.

 
Ingen bild

T T

5 januari 2013 14:11

Hasan Guven gillar Allah, Fittja Moské och Snabba Cash!!!

https://sv-se.facebook.com/hasan.guven.980

Favoriter

Filmer:
Snabba Cash

Annat:
Osman Kizil, Air China – Sweden, ♥ I Need Allah In My Life ♥, Tele2 Norge, Fittja Moské, Halle Berry

 
Ingen bild

Funtaren

5 januari 2013 14:47

Anmäl henne för förtal om du inte snart får en rejäl ursäkt! Du bör vinna detta. Hon har uppenbarligen varit ute efter att misskreditera dig, och far även med verifierbar osanning.

 
Ingen bild

SDare

5 januari 2013 14:48

Nätverkskablarna går varma med läsvärt innehåll :)

http://johanbjornsson.blogspot.se/2013/01/oppet-brev-till-journalisten-katarina.html

 
Ingen bild

Ex-pressen

5 januari 2013 14:48

@TT
Det var rånaren som fick en kula i pannan i går,kanske lite OT.

 
Ingen bild

Funtaren

5 januari 2013 14:58

SDare: Om du menar att det denne, enligt egen utsago, "dåre" skriver är något som en SD:are kan instämma i är du lika tokig som skribenten. Get off our side!

 
Ingen bild

vmm

5 januari 2013 15:02

Nu har ju ICAkuriren bedyrat dyrt och heligt att dom inte har något med ICA att göra. Bara för att dom skriver väldigt mycket om mat, har samma typsnitt som ICA och har namnlikhet med ICA så ska man tydligen inte koppla ihop dom... Här borde ju någon säga ifrån. Antingen från ICAkuriren eller ICA om att det föreligger en risk för sammanblandning. Varumärkesintrång, om inte annat. Skulle jag starta en tidning som heter COOPkuriren och skriva om mat och använda deras typsnitt och delvis logo så trooor jag att det skulle ligga ett brev i min brevlåda dagen efter från deras jurister som tyckte att det är en dålig idé. Och för att inte tala om om jag i min tidning dessutom skulle skriva politiska texter som tar ställning för eller emot vissa politiska partier. Då skulle nog juristerna till och med se rött. Hota med stämning. Eftersom det föreligger risk för sammanblandning, det är varumärkesintrång och COOP inte tar politisk ställning.

Men nu har ju ICAkuriren och ICA iiiiingenting med varandra att göra... (himlar med ögonen). Var finns ICAs jurister, undrar jag?

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

5 januari 2013 15:03

"Aldrig kunde jag tro i min radikala ungdom med grupp 8 och kvinnorörelsen att jag många år senare skulle se så många tjejer vackla omkring på skyhöga horsandaler med silikon i brösten och läppar som anknäbbar av restylaneinjektioner, och att det skulle betraktas som något fullkomligt normalt!"

Detta citat från Mazetti förklarar hennes rabiata hat mot oliktänkande.
Har man Maos lilla röda närmast hjärta så är det förståeligt att dom Röda Khmerernas demokratisyn känns mer "up to date" än Mazettis och ICA-koncernens syn på yttrandefrihet och demokrati.
"Vi gillar olika"så länge som du tycker som oss,annars ......
http://www.icakuriren.se/Diskutera-Fraga/Katarina-Mazetti/Kom-och-skrala-kulturgubbar/

Bojkotta ICA,konfrontera era lokala ICA-handlare med Mazettis alster och fråga om detta betyder att Sverigedemokrater och "svenskar"inte är välkomna i deras butiker.
Mats Berndtsson

 
Ingen bild

Mari

5 januari 2013 15:16

Jag gillar att läsa din blogg. Du har verkligen fötterna på jorden. Detta med Mazettis krönika, och kopplingar till SD är ju bara tokigt men å andra sidan. Om alla som blev arga på hennes skitnödiga krönika röstar SD så är SD enormt stora idag.

 
Oskar

Oskar

5 januari 2013 15:36

Herregud vilken rättshaverist du är Thoralf. Och en feg sådan också, som vägrar ta ansvar för hatmobben som svansar efter er.

http://http:www.oskarlindvall.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 januari 2013 15:40

Oskar : Tar du ansvar för alla etniska våldtäkter mot svenska kvinnor om inte kasta din dator i närmsta vattendrag ,fjålle

 
Ingen bild

VindarnaViskar

5 januari 2013 15:50

Funtaren,
Det sagda eller skrivna kan aldrig bli osagt eller oskrivet hur maanga ursaekter som aen serveras.

 
Ingen bild

Bojkotta skiten

5 januari 2013 15:52

@Oskar
Berätta gärna för oss oliktänkande vad "hatmobben"innebär.
Angående rättshaveri får du gärna förtydliga dig till mig som är en en "arg ung man"(50+)som inte begriper bättre än att socialistpropagandan i Sverige är det som vänsterextremister och islamister använder för att slå sönder det demokratiska samhället inifrån.
Vi Sverigedemokrater kommer att bekämpa ert hat så länge vi lever.
Kram och en Judas kyss!
Mats Berndtsson

 
Ingen bild

vmm

5 januari 2013 15:54

Jag vet inte om dom som hotar eller hatar efter Mazettis krönika läser här, men utifall att: att skicka hat eller hot tex via mail eller ännu värre att söka upp henne fysiskt: fatta hur fel det är. Det som jag vill ha är en öppen och fri debatt där man kan säga vad man tycker utan att drabbas av den här typen av konsekvenser. Det har vi som är SD-anhängare väldigt mycket att vinna på. Vi har fått smaka på det här i åratals. Att "ge igen" är ingen bra taktik. Vi ska istället föregå med gott exempel och det tycker jag är att vi naturligtvis i trevlig ton kan maila och berätta att vi inte tyckte om innehållet, vi kan såklart i sann marknadsekonomisk anda bojkotta allt som hon förknippas med, vi kan hålla tyst och vi kan säga emot. Men vi kan inte hota henne, vi kan inte hata henne som person. Visar man respekt så får man respekt - det är något som Mazetti och vi alla andra måste förstå. Så beté er som folk nu förfan, och visa genom ert eget betéende hur vi vill ha debattklimatet här i Sverige.

Från en SD-medlem

PS Jag hoppas och tror att ingen här håller på att beté sig dumt, men ändå. DS

 
Ingen bild

Kurtan

5 januari 2013 16:20

Många här har fallit i fällan att koncentrera sig på de "upplevda" hoten och hatet av denna hen Mazetti istället för att fördöma hennes synnerligen Sverigeföraktande och hatiska krönika för allt svenskt inklusive svenskar !

Keep your eyes on the ball....

Någon vidrigare krönika har då jag inte läst !!!
MVH

 
Ingen bild

VindarnaViskar

5 januari 2013 16:30

....Mona muslim har faatt konkurens i epitetet SDs baesta valarbetare infoer 2014.

 
Ingen bild

kalle

5 januari 2013 16:52

ica kuriren har sänt ut reklam till varje hushåll i sverige. om alla sänder in denna svarstalong och skriver nej tack, och hänvisar till chefredaktörens sverigefientliga godskännande av mazettikrönikan(Italien var en av axelmakterna, nåt som den stolta mazetti inte nämnde i sin krönika))

sänd in svarstalongen utan namnpåskrift. då får förlaget batala porto i onödan

bojkotta ICA för ett tag, det kommer synas i bokföringen, jag lovar.

 
Ingen bild

AWSvensson

5 januari 2013 16:53

Varför slog du honom , jo han slog tillbaka. På samma sätt försöker Mazetti med enögda supportrars hjälp rättfärdiga sin hatfulla kränkande artikel. Det är denna artikeln som hon ska försöka försvara och inte den reaktion den utlöste. Det som Expressen skriver där man försöker linda in artikeln och istället försöka lägga ljuset på det efterföljande följer samma tema.

 
Ingen bild

OH

5 januari 2013 16:56

Denna lilla dam Mazetti är ytterliggare en av MAKTENS LAKEJER, hon kanske inte ens själv begriper vad hon är tillsagd att skriva. ERsättningen kanske är något skattebetalt för henne skattefritt stipendium.

 
Svensson

Svensson

5 januari 2013 17:09

Katarina Mazetti fick alltså sparken av Ica efter den där krönikan,Ica fick nog mer negativ reklam än positiv av den krönikan.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

SDare

5 januari 2013 17:25

Funtaren!
Jag vet inte om du behöver glasögon, eller är allmänt dum i huvudet? Var någonstans i det jag skrev, står det att SD bör sympatisera med bloggaren jag länkade till?
Vi som läser här, gillar olika. Håller med om det är en dåre, men i mitt tycke en kul sådan. Får jag det? Vad du sen tycker om det, skiter faktiskt jag i! Jag både är och röstar SD oavsett vad jag har för smak eller tycke i övrigt. Ingen tvingar dig att läsa skiten som det ofta länkas till här.
Önskar dig en fortsatt trevlig helg.

 
Ingen bild

Medborgaren

5 januari 2013 17:47

Undrar om ICA-handlarna begriper hur mycket dom förlorar när dom anlitar en ultraextrem kommunist att skriva politiska krönikor i sin husmorstidning?
All heder till Alfsson som rotar i skiten!

 
Ingen bild

Funtaren

5 januari 2013 18:11

SDare: Jag citerar den mening med vilken du presenterade länken till artikeln vars författare du nu håller med om är en dåre:

"Nätverkskablarna går varma med läsvärt innehåll :)"

Om din mening inte var att detta skulle tolkas som ett positivt betyg till bloggens skriverier ber jag dig att uttrycka dig klarare i framtiden. Nu kan jag bara konstatera att villkoret med vilket jag inledde mitt inlägg ("Om du menar att...") enligt ditt bedyrande ovan inte var uppfyllt och därmed faller det övriga.

Nog om detta.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2013 18:16

Oskar, tiden ar slut nar sana som du och Mazetti kunde sprida ert hat och era logner om SD oemotsagda. SD oekar varje dag nu. Svenska folket borjar bli hjartligt trotta pa att smutskastas och fornedras av sana ynkliga ursakter till maen som du. Tror du verkligen att folk tal hur mycket som helst? Tror du att Ni ska fa fortsatta sprida ert hat och forakt mot SD och svenska folket och Sveriges traditioner? Da tror du javligt fel.

 
Ingen bild

Danny Crane

5 januari 2013 18:17

Min familj tog illa vid oss och har beslutat att inte handla på ica, ica-maxi om en ursäkt uteblir.
Tack Thoralf för ditt gedigna jobb you,re the man

 
Ingen bild

Anna

5 januari 2013 18:24

Buhu vita kränkta män. Så jävla osexigt!

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 18:35

Vilken meningslös blogg, kom med något konstruktivt istället för all denna meningslösa dynga!

 
Ingen bild

SDare

5 januari 2013 18:41

Funtaren!
Finns ingen anledning till att jag ska uttrycka mig klarare bara för att just du inte fattar.
Det finns inte heller någon som helst anledning till att du skulle angripa mig.
Jag skrev min korta mening med ironi, vilken avslutades med en smiley.
En ursäkt vore ju på sin plats, men det fattar du väl inte det heller. Är faktiskt riktigt heligt förbannad just nu.

 
Ingen bild

Harry

5 januari 2013 18:47

Jack!
Om du tycker att denna blogg är meningslös. En fråga man du borde ställa dig : Vad gör du här? DU borde kanske hålla dig till Aftonbladet - den enda tidningen i Sverige som berättar sanningen!

 
Ingen bild

Hulda

5 januari 2013 19:16

Den snabba nedstängningen av kommentatorsfältet och den totala tystnaden från Helena Rönnberg kan bero på rådgivning.
Kanske från EXPO.
Men detta går inte att tiga ihjäl...
Det enda som jag ser det nu, som kan stoppa vreden över Mazetti,s kränkande krönika är en ursäkt från chefredaktören.
I tidningen, på hemsidan och som ett blogginlägg här hos Thoralf.
Jag accepterar att den ev. ursäkten inte kommer att kunna kommenteras.

Det kanske också stoppar liknande kränkningar av oss äkta svenskar....

 
Ingen bild

För Sverige i tiden

5 januari 2013 19:33

@ Hulda "rådgivning från EXPO"!

Snarare direktiv, befallning från Expoop!

 
Ingen bild

Hulda

5 januari 2013 20:03

För Sverige i tiden..
Rådgivning eller befallning från EXPO, oavsett vilket, gäller kravet från mig på en ursäkt enligt mitt tidigare inlägg.

 
Ingen bild

Peking

5 januari 2013 20:03

Först pissade man på snattare och fick 10 000 i böter.
Sen pissar man på alla svenskar och kommer undan med det!
Så mycket är man värd, tror jag börjar snatta på ICA så man stiger i rang.

 
Ingen bild

World Traveller

5 januari 2013 20:18

Jasa, lilla Anna, arabernas leksak, har hittat hit. Om nagra ar saa grater du vael ut i nan tidning naer Muhammed har misshandlat dig och tagit ert barn till sitt hemland.

 
Ingen bild

alf

5 januari 2013 20:19

Det är en konstig värld man lever i.
En del av oss måste vara "renrasiga" i tredje och fjärde led för att kallas svenskar.
För en del räcker det med att åka tunnelbana i Stockholm.

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 20:24

Jack och Anna sitter som vanligt på café Marx och lägger upp planerna inför maktövertagandet. Ikväll har de börjat tuta på rödtjutet i BagInBaoxarna förvånansvärt tidigt. Man kan se det på det stilistiska utförandet i deras inlägg. När boxarna börjar sina kommer de att ta fram de tunga argumenten. De om den nya marxistista och genuscertifierade världsordningen. Bedöva skrattmusklerna för nu kraftsamlar vänster- feministkrafterna. Röd front Jack & Anna!

 
Ingen bild

Danny Crane

5 januari 2013 20:27

Anna buhu vita kränkta män? förklara hur du tänker?

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 20:41

@harry aftonbladet, expressen denna blogg saknar djup och vettig information.
@Tobbe S fantastiskt inlägg, men att disskutera något vettigt istället för att kasta glåpord mot icakuriren eller några andra journalister som uttryckt sig felaktigt i din värld, de klarar du inte??

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 20:49

@Jack
Inläggen på den här bloggen, och på alla andra bloggar jag besökt, speglar åsikterna man möter ute i livet. D v s några är kloka, några är fyndiga och några instämmer man inte med. Precis som när man samtalar och diskuterar traditionellt, får man lära sig att sovra. Klarar inte du det? Jag tycker att ditt första inlägg var oförskämt alltså.

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 20:57

@Tobbe S
Men är det något som gör världen till bättre plats att leva på?? Är det något som utvecklar oss till bättre tänkande människor??

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 21:16

Hela vår västerländskt orienterade värld har sin uppkomst ur "upplysningstiden". All teknisk, vetenskaplig och humaniora utveckling bygger på samma princip: Sätt upp en teori, bevisa den empiriskt. D v s argumentera för den, debattera den och bevisa med upprepning. Så svaret på din fråga blir ja. Världen har blivit en bättre plats tack vare debatt och argument. Vad hade du för betyg i historia Jack och på vilken nivå?

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 21:37

Stopp stopp låt om oss sakta sjuda istället denna gossen ruda som kallas sig Jack. Vad har han sagt(skrivet) som kan nedtecknas för efterlevande, inget? Ev jobbar han med dyngspridning. I ett av hans inlägg refererar han till dynga. Dynga tror jag man faktamässsigt använder om man jobbar som renhållningstekniker. Så psykosocialt har vi här en ledtråd till det speciella nischade området skit. Och detta kan tyda på en speciallisering i skit och att han inte kan framlägga fakta i omgränsade områden som vi diskuterar. Vi som är här är ganska uppsjungna på området multikult och när det kommer in främmande fåglar som Jack så skall vi förstås se det som en möjlighet att utbilda dessa. De här fåglarna är av sin art ganska fräcka när man första gången hälsar på dem. Men vi får ha överseende med det. Tänk att de är kanske ungar som studerar och super nu på studietid i ngn studentförening. De har precis lämnat sina föräldrar och försöker skapa sig en identitet. De har förstås inga erfernheter utom 100% naivitet. Så se det som en rolig företelse för oss gamla gubbar som slitet och nu uppfattat att vi är bedragna maximalt.

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 21:42

Undrar vad mina historiabetyg har för betydelse för samhällsdebatten?? Ja världen blir synnerligen en bättre plats av att argumentera och debattera om relevanta samhällsfrågor. Men nivån på ämnena och i synnerhet infallsvinklarna på denna blogg gör det ju uppenbarligen inte.

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 21:46

@Svenno det var ironi som för övrigt frodas rätt ordentligt på denna blogg och de borde väl en tänkande man som du kunna urskilja. Om så inte var fallet ber jag givetvis om ursäkt

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 21:56

@Jack Se mig som den trevliga värdinnan som bjuder på ngr extra kakor till dem som är lite undanskuffade på mötet i folketshus. Bara för att ingen skall känna sig utanför. Du kanske trodde att vi var elaka människor? Men det är vi inte vi vill bara inte axla hela världens problem. Den första frågan du skall ställa dig är - Hur många människor kan Sverige ta emot. Sedan kan du gå vidare.Fråga 2. Hur skall vi på bästa sätt integrera dem? Dina svar måste förstås följa en budget där andra utgifter beaktas.

 
Ingen bild

@Svenno

5 januari 2013 22:03

Att kunna bidra med att lösa världens problem är väl bland det mest godhjärtade man kan göra.
Ja bloggar som denna bidrar definitivt inte till någon bättre integration utan snarare ökar klyftorna, och de vet både du och jag.

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 22:12

@Svenno Du fick visst inga kakor så jag får ursäkta. Du menar alltså att om bloggar som denna beskriver symtom så leder det till mer problem? Är detta vad du vill svära på bibeln? Jag diskuterar gärna med dig sakfrågor om skenande försöjningbidrag i inre norrland. Ökningen av våldtäckter sedan 40 år eller Svenskens speciella drag som numera ses som ngt dåligt. Men snälla ge mig en chans att argumentera utan att tillhöra din faktaterm dyga.

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 22:14

@Jack
Klyftorna har skapats av de som styrt och lagstiftat här i landet de senaste 30 åren. SD har funnits i Riksdagen i drygt två år och kan inte lastas för de ökade klyftorna. Är du dum i skallen, förtränger du eller muckar du bara gräl? Ökade klyftor, ökad arbetslöshet och utanförskap har organiserats och skapats av: C, M, F, S, V, K och MP. Antingen gör du som strutsen och borrar ner skallen i marken till okontaktbar nivå eller så erkänner du problemen, hur de uppkom och vilka som förorsakade dem och så erkänner du att problemet måste lösas.

 
Ingen bild

@Tobbes S

5 januari 2013 22:28

Kan ja hålla med dig om i sak men denna blogg bidrar väl knappast för ökat förståelse och tolerans för nyannlända invandrare som ska integreras i samhället?? Ja vill varken mucka gräl eller vara du i skallen som du så sympatiskt och trovärdigt uttrycker dig.

 
Ingen bild

vmm

5 januari 2013 22:39

Jag har faktiskt några aktier i Hakoninvest - det är ett företag som är storägare i ICA.

För sakens skull tycker jag det är viktigt att vi nu utreder en gång för alla förhållandet mellan ICA-butikerna och ICA-kuriren.

Jag tycker bojkott av företag är helt okej som metod men en viktig punkt är att man ska bojkotta rätt företag och på rätt sätt. Är det rätt att bojkotta ICA? Jag drar iväg följande mail till ICA, ICA-kuriren och Hakoninvest (jag skickar mailen till kontaktinfoadressen):

"Hej! På nätet har en krönika av Katarina Mazetti i ICA-kuriren vållat stor uppståndelse. I sin krönika ifrågasätter hon att det finns något svenskt. Hur ser förhållandet mellan ICA och ICA-kuriren ut? Jag undrar dels formellt ägarmässigt, men också om det kan vara så att ICA-kuriren har något slags direktiv att stötta/hjälpa ICA? Är det inte rätt uppenbart att folk kopplar samman ICA-kuriren med matbutiks-ICA? Om det är uppenbart att folk kopplar ihop dom namnen kanske man kan tänka sig att någon, typ tidningen, måste ändra namn om det inte finns någon koppling.

Jag skriver detta för att ICA-kuriren i sådana ordalag tar politisk ställning i och med Katarina Mazettis krönika. Hur är det nu? Tar ICA poltisk ställning eller inte? Frågan är faktiskt brännande het, och det är en bojkott som står på spel. Många på internet vill veta. Jag har skickat detta till ICA, ICA-kuriren och Hakoninvest och svaret kommer att bli publikt".

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 22:40

@Sveno
Jag förstår hur Miguel Cervantes tänkte, om man säger så, när han skrev om den sorgliga riddaren och hans kamp mot väderkvarnarna. Detta på tal om avataret Jack.

 
Ingen bild

Skeggan

5 januari 2013 22:44

Kom igen nu Thoralf, ska du inte plocka järnröret, banka skiten ur henne och skylla allt på PK-media?

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 22:47

@Tobbe S utveckla gärna och visa dina kunskaper som ska skapa en mer tolerant värld med medmänskliga värderingar och ökat samförstånd.

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 22:53

@Tobbe S lite sorgligt att du måste likställa mig med ngn för flera hundra år sedan. Men denna Jack ger oss möjlighet att se oss själva i spegeln. Han är en novis och stämmer förmodligen in på min analys då han inte motbevisade den. Då infaller sig faktiskt ett visst krav på oss att inte helt förkasta dessa individer. De är idoktrinerade av statlig makt med penga inverssion som vi aldrig kan bemäktiga. Att han har tagits sig hit med sin avession mot oliktänkande i en demokrtiskt land tyder på styrka. Så om han vill så skall vi stödja honom i sitt sökande av identitet. Så Tobbe tänk att vi kanske en dag står där som Tage Erlander , då kan vi inte dömma alla bara för de är oinsatta.

 
Ingen bild

Integrate This, Ullentott!

5 januari 2013 22:56

Kulturberikaren Hasan Guven gillar Allah, Fittja Moské och Snabba Cash!!!

https://sv-se.facebook.com/hasan.guven.980

Favoriter

Filmer:
Snabba Cash

Annat:
Osman Kizil, Air China – Sweden, ♥ I Need Allah In My Life ♥, Tele2 Norge, Fittja Moské, Halle Berry


------------------------

Källa:

http://petterssonsblogg.se/2013/01/05/skottlossning-vid-ran-i-sodertalje/

------------------------

 
Ingen bild

Hulda

5 januari 2013 22:57

Skeggan...
När Mazetti omnämnde de med IQ på 70, kände du dig inte träffad då? Med tanke på ditt senaste inlägg borde du göra det..

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 23:16

Ja nu är det sista kommentaren och den får jag .
Låt i demokratisk vilja alla som vill, låt de få sin kryss ruta på skattsedlen få med rad för valfri valör av deras inkomst till multikult. Och vi som avstår slipper alla extra skatter för altime high polis altime high försöjningsbidrag samt att Scb ger statistik för oväntade kostnader av alien art.(Alien som det betecknas i USA)

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 23:21

@Jack
Vi kan väl, till att börja med, undvika att flytta motsättningar, orättvisor och konflikter hit till oss. För du är väl inte så naiv att du tror att motsättningar mellan exempelvis Sunni och Shia upphör när de flyttar hit. Vi har levt i fred i över 200 år och vet egentligen inte hur man hanterar våldsklaner och feodala strukturer àla klan- och religions- och kvinnoförtryck. Sedan kan jag inte för mitt liv inte förstå varför inte världens råvarurikaskte och bördigaste kontinent (Afrika) inte kan stå på egna ben efter att ha fått gratis infrastruktur och civiladministration av kolonialmakterna och, yttermeravisso, 60 års bistånd från den rika världen. Dags kanske att sluta stirra på den korta parantesen kolonialism (ca 1850 - 1960)och börja ställa krav på kontinentens invånare. Arabvärlden är världens kapitaltjockaste område tack vare oljeinkomsterna och skulle med en rättvis fördelning av de ofattbara pengatillgångarna kunna reda sig ytterst bra på egen hand. Samma gäller för övrigt för arabvärlden/kolonialism som för Afrika. Sydostasien flyr nästan inga ifrån. De bygger sina egna välstånd med bravur och har med samma bravur tillgodogjort sig den infrastruktur och civiladministration som kolonialmakterna lämnade efter sig. Malaysia och Indien är två bra exempel. För övrigt anser jag att länder som utvecklar egna kärnvapen borde vara diskvalifiserade vad gäller allt bistånd överhuvudtaget och där är Pakistan ett exempel.

 
Ingen bild

Jack

5 januari 2013 23:44

@Tobbe S
Du/ni är duktiga på att dra förhastade slutsatser om saker o ting.
Ja de där var en förhållandevis faktasamling med vissa uppenbara generaliseringar som att dra hela kontinenten Afrika över en kant. Där flera länder i nuläget går en såväl ekonomisk som en stark demografisk utveckling tillmötes.
Men några konstruktiva lösningar kan jag dessvärre inte finna i ditt inlägg.
Men för att komma till bukt med de problem du beskriver behövs fortfarande mer diblomati ökat tollerans och förståelse medan man minskar sin inskränkthet.

 
Ingen bild

Tobbe S

5 januari 2013 23:49

Jag vann på t-KO skulle man kunna säga. Ten and out m a o. Ta nu och stoppa undan floskelmaskineriet och försök vara lite konstruktiv min vän.

 
Ingen bild

Johan Kraft

5 januari 2013 23:51

@Jack
Då är det bäst att börja bearbeta invandrarna redan vid ankomsten så att de uppnår önskad grad av tolerans, förståelse och minskad inskränkthet.

 
Ingen bild

Sveno

5 januari 2013 23:55

@Jack Du ser inte ut att kunna leverera mycket fakta i kväll. Jag blir sur på dig då det inte går att diskutera med dig. Min humana inställning skall du inte tro gäller för ingnoranta troll. De inlägg som skulle stärkt din heder har bara stärkt Tobbes syn på dig. Och jag skulle faktiskt vilja be dig att försvinna härifrån då du verkar bara vara en utsugare.

 
Ingen bild

Jack

6 januari 2013 00:02

@Tobbe S @sveno
utveckla gärna båda två??
Istället för att använda niandertalarargument som "stick härifrån" och "stoppa floskelmaskineriet"

 
Ingen bild

Tobbe S

6 januari 2013 00:05

Tillägg till det som skulle varit mitt slutord.
Etiopien...
När den här WorldAid galan gick av stapeln och då när Etiopien var drabbat av svår torka och vi allesamman samlade in pengar för att barnen i Etipien inte skulle svälta och törsta ihjäl. Just då jobbade jag med en bok (har haft grafisk byrå) åt en kund som var frilansfotograf. Han kommer från Mälardalen men är uppväxt i Etiopien och har sommarkåk där och bor där sex månader om året. När det här spektaklet pågick garvade han åt det hela. Du.. sa han till mig. Etiopien är ett jättelikt land med flera klimatzoner och geologiska zoner. Svälten, torkan och törsten utspelades i en liten del av det jättelika landet. Resten av landet var, vid den tiden, grönt, bördigt och producerade spannmål i överflöd. Faktum är att det hade jättelika exportöverskott av livsmedel till Kenya vid just den här tiden. Våra media och allt AIDANDE hjälpte inte speciellt mycket men det avslöjade vår okunskap om Etiopien i synerhet och Afrika i allmänhet. Min kund ansåg m a o att hela spektaklet var en mediagrej baserad på okunskap om Etiopen (ständigt dessa blåsta journalister). Sen timme nu men vid tillfälle skall jag berätta om mina volontärskurser hos SIDA och vilka som befolkade dessa. Ha en bra natt Jack.

 
Ingen bild

kalle

6 januari 2013 00:06

läs bästa tipset här:
Om alla sänder in svarstalogen i ica kurirens reklamblad som alla hushåll fått. men glöm skriva din adress. då får dom betala svarspost-porto på flera hundratusen i onödan.
skriv Mazetti-bojkott

 
Ingen bild

Jack

6 januari 2013 00:14

Och där lyckades du generalisera hela Afrika ännu en gång. Har själv bott i flera olika afrikanska länder på senare år och sett den positiva utvecklingen med egna ögon.
Men summan av allt är att generalisera och se mellan fingrarna när det blir jobbigt är vanliga åtgärder bland SDs gräsrötter.

 
Ingen bild

kalle

6 januari 2013 00:17

bra att byggnämnden sa NEJ!? till utbyggnad av asylbluffboenden i Laxå. kommunen som snart går i konkurs pga av 7 klövern kreaturs politik.

http://na.se/nyheter/laxa/1.1920701-inget-bygglov-for-asylboende

surt för girigsvinet arne

 
Ingen bild

MakingBacon

6 januari 2013 01:07

Mazetti, den som ger sig in i leken får leken tåla.

 
Ingen bild

Sveno

6 januari 2013 02:46

Där ser man hur svårt det kan vara i ett demokratisk samhälle att förra en diskussion där motparten är tyst och bara demoniserar. Ni kanske undrar varför Sveno är upp så här sent? Jo han har varit störd av ett helikopter ljud de senaste 2 timmarna. Men det är väll sånt som man skall njuta av det som utvecklar ett mer humant sätt att se på sovandet? Men jag misstänker själv att detta beror på sådana som tror på det humana invandrandet. Jag har under min uppväxt aldrig vart med om ngt liknande.

 
Ingen bild

Grattis Sverige

6 januari 2013 03:59

Runt 200 asylsökare väntas till orten Målilla i Hultsfred när ett hotell blir ett invandrarboende – trots att kommunen försökt stoppa Migrationsverkets planer.

– Vi visste inget och det är klart vi är besvikna(rasist?), säger kommunalrådet, Lars Rosander(C)till Vimmerby Tidning.

http://valpejl.se/politiker/37927/Lars_Rosander

Enligt prognoser så väntas flera hundra asylsökande komma till Sverige, främst från Syrien, Somalia och Afghanistan.

”Vad det gäller Moliljan så kommer man alltså erbjuda helpension. Det vill säga allt från färdiglagad varm mat till kalla rätter och smörgåsar, tillagas i eget kök”, skriver tidningen.

Ett enkelrum på Molijan kostar 1 000 kronor per natt, enligt hotellets websida. Förutom en väl tilltagen trädgård har slottet också en spaanläggning och galavåning.
http://www.moliljan.se/boende/priser/
http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/50909/1/49/
http://www.friatider.se/slott-blir-invandrarboende-med-helpension

 
Ingen bild

Förnuft-0-fil

6 januari 2013 06:36

Mazzetti's krönika om hur svenskhet inte finns därför att "allt är importerat" är dussinvara. Hon, liksom alla andra som säljer samma trams, tänker fel. De borde inse detta redan från det faktum att deras argument implicerar att alla andra gruppers (fransmän, kurder, osv) identitet och kultur också inte "existerar". För det andra är det nog bara "svenskar" som, Mazetti, som i denna värld framför dessa märkligheter. Problemet med argumentet kan också förklaras på följande sätt: Mazetti's egen identitet är en produkt av gener som alla är "importerade". Med denna PK-logik existerar därför inte ens hennes egen identitet!

Mazetti får gärna förneka sin egen existens men min egen identitet, liksom den får miljontals andras, är till stor del att vara svensk, och det borde hon ha fått uppfostran nog att lära sig att respektera.

 
Ingen bild

Centern levererar igen

6 januari 2013 08:33

Öppna för fri invandring – men inte nu

Sverige kommer att behöva fler arbetande händer, de inhemska kommer inte att räcka till. Men vi behöver invandrare som kommer in i arbete omedelbart när de kommer hit, skriver Aphram Melki (C) och Tage Gripenstam (C).

I takt med vår allt åldrande befolkning och att färre ska försörja allt fler kan man lockas att öppna för en fri invandring, ett i grunden riktigt ställningstagande men i dagsläget helt orealistiskt. Först måste vi åstadkomma system som främjar att det inte tar som i dag mellan sju och tio år för alldeles för många att komma till eget arbete och självförsörjning och avsaknaden av en sammanhållen och solidarisk asylpolitik inom EU.

Sverige behöver invandrare som kommer in i arbete omedelbart när de kommer hit. Arbetskraftsinvandring är positivt och den kanadensiska modellen en utmärkt förebild att tillämpa för en bättre matchning på arbetsmarknaden. Vi behöver göra det enklare för bland annat kvalificerad arbetskraftsinvandring. Och tillsammans med näringslivet hitta fungerande modeller för hur vi snabbt får flyktingar i arbete, till ett värdigt liv. Samverkan och samarbete är nyckelorden, inom den offentliga sektorn och tillsammans med näringslivet, när vi klarar det, då kan det vara dags att pröva frågan om fri invandring.

Under tiden vill vi att regeringen ska ta ett större och direkt ekonomiskt ansvar för att stödja kommuner som drabbas så stort som till exempel Södertälje av dagens flyktingpolitik.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fri-invandring-men-inte-nu_7796832.svd

 
Ingen bild

Hulda

6 januari 2013 08:46

Centern levererar igen...
Visst är det märkligt med våra invandrare.
De blir aldrig pensionärer och i behov av kostsam vård.
De blir aldrig sjuka och behöver vård.
De blir aldrig arbetslösa och behöver A-kassa.
De begår inga brott och behöver alltså inga fängrelseplatser.
Barnen behöver inga extra insatser i sklan.

Så är det i den politiskt korrekta världen.

I den riktiga världen:
Behövs snart språk och religösa special-åldringshem.
Speciellt utbildad personal från samma grupper som vårdtagarna.
Tolkar inom rättsväsendet och sjukvården.
Extraarrangemang inom våra fängelser.
Kostsamma insatser inom skolan.
Till detta speciell mat och hänsyn till religiösa utövningar.
Allt detta kostar enorma summor.

Du och jag tvingas betala...

 
Stefan K

Stefan K

6 januari 2013 10:10

Var det inte i höstas som Expo skulle bedriva en indoktrineringsskola för journalister?
Med tanke på det vi sett i olika medier så var skolan välbesökt. Självklart har Expo ett finger med i spelet, precis som i fallen med de fackföreningar som åsiktsregistrerar. Även facken har som bekant skickat folk på utbildning.

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

6 januari 2013 10:26

Sverige har nog världens märkligaste media, man blir inte upprörd av Mazettis grova svenskfientlighet, utan man blir upprörda över att folk blir upprörda...suck....

 
Ingen bild

Hm

6 januari 2013 11:09

Resumés e-postadress är svår att hitta men den är: red@resume.se
Ganska märkligt att man inte länkar till Mazettis produkt eftersom man då själv kan bilda sig en uppfattning om varför reaktionerna har blivit så häftiga. Men det kanske är just det som man inte vill?

 
Ingen bild

OH

6 januari 2013 11:12

Vi behöver alla dessa hitresande som tydligen kommit för att stanna. Merparten sägs även vara högutbildade!!. Jag undrar om någon vill informera mig om vilken utbildning de har. Nästa fråga är: Mot bakgrund av hur arbetsmarknaden ser ut, NÄR BEHÖVS dessa personer, om 10 år, 20 år eller kanske 30 år eller kanske som pensionärer? Är det endast som valboskap?

 
Ingen bild

Fredde

6 januari 2013 11:19

Varför kan man bara läsa enbart några få kommentarer på Aftonbladet? Har man inte FB så kan man inte trycka på läs fler kommentarer.

 
Ingen bild

Nalle

6 januari 2013 13:38

I ett större perspektiv tycker jag det är intressant att se hur journalistikens villkor förändras. Förr kunde den "goda" sidan påstå vad som helst, men nu kan avvikande uppfattningar spridas och diskuteras fritt på nätet. Att Agerhäll hade kvar en ljudinspelning från den famösa Mazetti-diskussionen var verkligen pricken över i, och visar möjligheterna med att "mannen på gatan" fritt kan sprida digitalt material i stor skala.

Jag ser det som en stor förmån att få vara med och uppleva detta. Det är en utveckling av historiska mått.

 
Ingen bild

Nisse

6 januari 2013 18:55

Klippte precis frugans Ica kort. Sluthandlat där.

 
Ingen bild

Christian Bengtsson

6 januari 2013 20:37

Skickade detta som reaktion...


Hej!

Jag skulle egentligen skicka till min lokala ICA-handlare på adressen Heidenstamsgatan 69, 754 27 Uppsala
men de har denna som mail-adress så jag önskar att ni vidarebefordrar detta mail till dem.

Tack på förhand!

Anledningen till att jag skriver är att jag av er i er krönika i ICA-kuriren kallas för,
låt mig citera: " isolerat sej i generationer och bara gifter sej med varann. De sitter där gravt inavlade med hängande hakor, svåra genetiska sjukdomar och en IQ på 70"

Detta för att jag inte haft samma tur som en del andra att ha invandrarpåbrå mig veterligen.

Nu kommer min fråga, jag har handlat hos er ofta sedan jag flyttade till Uppsala 1989,
var borta ngra år då jag bodde utanför EU, men tyvärr så hjälper ju inte det upp mitt påbrå.

Men är tillbaka sedan ett halvdecennium och både gör ärenden och är väldigt nöjd med service och utbud.
Inte heller att tjejen jag gifte mig med inte heller kommer ifrån EU, mitt påbrå är inte nog uppblandat för er?

Säg mig, har jag eller andra uppfört sig illa?
Är inte mina och min familjs pengar nog goda åt er längre?

Varför kasta grova förolämpningar i ansiktet på mig och min familj bara för att vi är svenska och inte har utländsk påbrå?

Ser fram emot svar.

Om svar uteblir har ni sett det sista av mig och min plånbok.

 
Ingen bild

Håkan L

7 januari 2013 04:02

Ha! År du säker på att din mormor har funnits? Ok, var hon så svensk i så fall? Ja, du känner dig kränkt. Precis lika kränkt känner jag mig när jag läst Mazettis kränkande och lögnaktiga krönika. Ja, varför skulle jag kalla en vessla för en hermelin? Om krönika är medvetet full med faktafel i syfte att demoralisera och förringa så är den lögnaktig för mig. Ja, hon är en kändisförfattare. Men också kändisar blir förvirrade, och då måste man stoppa ibland. Ok, Katarina Mazetti som bor ovanpå Hökareboden utanför Kulturen i Lund. Men Hökareboden har väl aldrig funnits enligt henne, den byggdes på 60-talet för att se gammal och genuin ut, och locka turister.. De volontärer som jobbar där i sekelskifteskläder är bara bluffmakare, det har aldrig funnits några sådana handelsbodar. En krönika som KM:s kan bara förvirrade, olyckliga vänstermänniskor skriva som inte har några barn. För sent upptäcker de att de har satsat fel i sitt liv, och därför försöker de förringa och förstöra glädjen för alla andra.. De mår antagligen inte bra, och det skall banne mig ingen annan göra heller.. Från och med nu skall jag bara köpa det mest nödvändiga på ICA-affären, även om jag gillar de fagra töser som jobbar där. Oroa dig inte Helena R, du behöver inte underrrätta Hakoninvest, det kommer vi på de olika bloggarna att göra..! ;)

 
Ingen bild

World Traveller

7 januari 2013 04:44

@ Christian Bengtsson
Bra skrivet :-)

 
Ingen bild

Peter

7 januari 2013 20:24

Av en slump hamnade jag här...
Ja, det är onekligen intelligensreserven som kommenterat negativt på hennes artikel (obs väldigt överdriven ironi, ja rent grotesk överdriven).
Hon drar på rätt rejält tanten, så det går att förstå att en del blir upprörda, men i sak har hon ju rätt.

Måtte vår värld slippa nazisterna som från SD.

"En medborgare bortom all misstanke."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards