thoralf

Direktlänk till inlägg 31 juli 2018

EN MILJON I FÖRLUST PÅ ATTEFALLSHUSEN

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 31 juli 00:27

Kalmar kommun köpte Attefallshusen för 390 000 kronor per styck för att placera dem i en flyktingby i Påryd. Nu har istället husen varit ute till försäljning genom budgivning. En och samma person köper alla fem husen för 190 000 kronor per styck. En förlust på 200 000 kronor per Attefallshus eller totalt en miljon kronor.


Mäklaren Håkan Hellström menar att kommunens inköpspris var alldeles för högt. Ett normalpris vore ca 10 kronor per kvadratmeter, vilket skulle var ca 250 000 kronor. Men Kalmar kommun betalade hela 15 600 kronor per kvadratmeter.


Det är Ulf Carlsson på Östra Småland som skriver om detta idag.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kommunen-forlorar-en-miljon-pa-attefallshusen-som-skulle-bli-flyktingby/


Trots förlusten på en miljon kronor får väl kommunen ändå vara nöjd. Hade Attefallshusen stått ytterligare några år uppställda på sågverksplanen i Tvärskog hade säkerligen priset blivit ännu lägre.


Det stora felet är att majoriteten med Johan Persson (S) i spetsen tog beslutet att köpa in Attefallshusen från början. En ren panikåtgärd.


Nu väntar nästa stora förlustaffär. Kolbodagården, där kan förlusten säkert bli upp emot 10 miljoner kronor för Kalmar kommun.

 
 
Ingen bild

Ölandsbonde

Tisdag 31 juli 00:50

Men Guldfågeln Arena för 250.000.000 kr är väl en vinstaffär. Eller..?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Tisdag 31 juli 00:53

"ca 10 kronor per k"
Ska vara 10.000 kr/m2

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Tisdag 31 juli 00:55

Varför diskutera böneutrop? De allra flesta har itne hört hur sådana låter. Skaffa en PA_högtalare och spela upp böneutrop istället. Decibelmätare kan laddas som app till mobilen. Kör på till 110 dB.
Sedan kan man diskutera.

 
Ingen bild

Thor

Tisdag 31 juli 01:25

Jag är intresserad av att komplettera min fastighet med ett 25 kvm hus. Men att ständigt behöva bli påmind om en idiot som Stefan Attefall? Det borde vara förbjudet med benämningar som ”friggebod” och ”attefallshus”

 
Ingen bild

Friholt

Tisdag 31 juli 07:29

@ Ölandsbonde 00:55 Många tusen svenskar semestrar varje år i Egypten och/eller i Turkiet så nog vet man i gemen hur böneutropen låter.
Varför bry sig om decibel hit eller dit när själva budskapet i sig är primitivt och utesluter religionsfrihet. Varför ska vi påtvingas tramset - och tramsarna?

 
Ingen bild

Medborgaren

Tisdag 31 juli 07:40

Johan Persson är inte bara en oduglig politiker, han är dessutom en usel affärsman.........................

 
Ingen bild

Hacke

Tisdag 31 juli 10:02

Det är så mycket jävulskap och förfall i det svenska samhället att man snart inte orkar ta del av allt. Det enda som håller hoppet uppe är de framväxande folkrörelserna. Och jag tror faktiskt att peaken nu är nådd även för den sovande svensken.
Sd kommer sannolikt att mer än fördubbla sina röster denna gång. Skulle sedan såväl Alternativ för Sverige som Medborgerlig samling göra entré i riksdagen, plus bonusen att några gammelpartier åker ur, kan det återigen bli lättare att andas. Rentav angenämt att vara svensk i sitt eget land. Saneringsarbetet som sedan ligger framför oss efter 7-klöverns härjningar med den forna välfärdsstaten blir naturligtvis gigantiskt. Men med stängda gränser för bankomatinvandrare, kriminella och allmänna lycksökare från världens alla dysfunktionella hörn i kombination med en effektiv organisation kring massrepatriering ska det ändå kunna gå på lite sikt.

Jag vet, jag låter lite optimistisk i överkant men jag är tvungen för min egen mentala hälsas skull. För efter att ha varit ute en sväng i samhället idag på förmiddagen blir man nedslagen för att inte säga fullständigt bindgalen över synen som möter en.
Jag känner mig som en främling, trots att jag lever i ett tämligen ”normalt” svensk samhälle, långt från närmsta s k utsatta område. Men i mina ögon finns det inte en plätt i dagens Sverige som inte är utsatt. Själv är jag utsatt varje dag, varje sekund av landsförrädarna i 7-partiet.
Och trots att det bara återstår en dryg månad till valet känns det som en halv evighet innan folkets dom faller över våra plågoandar.

 
Ingen bild

EMCON 4

Tisdag 31 juli 10:23

Varför inte resa några Reintält?

 
Ingen bild

Niklas R

Tisdag 31 juli 10:29

@Thor
Säga vad man vill om Attefall men han var i alla fall smart med hur han ska bli ihågkommen i framtiden.

Det är bättre än vad fjanten Morgan försöker göra genom att hela tiden vilja stifta nya lagar med hans namn på istället för att applicera dem vi faktiskt redan har.

 
Ingen bild

Lasse P8

Tisdag 31 juli 11:00

Det gör väl inget att det kostar lite pengar PAMPEN JOHAN PERSSON ligger lika bra i hängmattan. Nån krona från Polen hamnade kanske i huset där han bor.

 
Ingen bild

ugglan

Tisdag 31 juli 11:10

Friggebodar och Attefallshus är inget annat än plakatpolitik. Dessa hus hjälper inte 90-åringar som förvägras en plats på ett äldreboende.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 31 juli 13:35

"Så händer något, som en skogsbrand, och vi alla får syn på att den postmoderna ideologin är lika verklighetsförnekande och vilse i pannkakan som sina föregångare. Var är vattenbombplanen, var är handlingsberedskapen och vad ska vi med alla dessa babblande politiker och genusstrateger till? Frågan är bara om skogsbranden är en tillräckligt hårdhänt påminnelse om att utan verklighetsförankrade politiker så går det åt skogen."

Karl-Olov Arnstberg: Genusvansinnet
https://tinyurl.com/ycmdx9ah
https://morklaggning.wordpress.com/2018/07/30/genusvansinnet/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 31 juli 13:47

Mattias misshandlades svårt av ungdomsgäng

Varför hennes man misshandlades vill hon helst inte spekulera i.
– Men det var återkommande att han kallades ”svennejävel”.

Det är något som "kan ha förekommit" enligt polisen. Sophia Ahlin är engagerad inom hbtq-rörelsen i Karlskrona, och enligt henne har även hennes man engagerat sig i mångfaldsfrågor.

– Alla som känner mig och Mattias vet att vi jobbar både politiskt och ideellt för mångfald, säger hon."


Så bra då. Då är det ju inga problem. Varför klaga? Ni har fått exakt det ni har beställt. Eller är det kanske inte tänkt att ni själva ska drabbas?

Det är bara att gilla läget och applådera "mångfalden". Lås in barnen också!

Jag tycker absolut inte synd er. Däremot hoppas jag att era tankar om "mångfald" har fått sig en rejäl tankeställare.

https://www.expressen.se/kvallsposten/mattias-misshandlades-svart-av-ungdomsgang/

 
Ingen bild

Medborgaren

Tisdag 31 juli 14:35

Re; Cosmic Debris 13:47

Bra skrivet, man har väldigt svårt att tycka synd om mångfaldskramaren. Han har ju bara fått uppleva lite mångfald som han själv beställt!

 
Mt

Mt

Tisdag 31 juli 15:16

Vet inte om ni sett hur Johan P försvarar det hela på östrans FB
https://www.facebook.com/148831295143867/posts/2328113687215606/

http://https://www.facebook.com/148831295143867/posts/2328113687215606

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 31 juli 15:58

Något att fundera på?

"Den brittiska flottan räddade den blivande självmordsbombaren Salman Abedi från Tripolis i Libyen och oroligheterna i landet sensommaren 2014. Tre år senare sprängde den då 22-åriga Abedi sig själv och 22 konsertbesökare till döds i ett självmordsdåd vid Manchester Arena. Vid attentatet skades närmare 800 personer, varav 120 svårt."

https://nyhetsbyran.org/2018/07/31/brittiska-flottan-raddade-blivande-sjalvmordsbombare/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 31 juli 16:48

Sophia Ahlins make ligger alltså på sjukhus med skallfrakturer och en krossad käke. Detta efter att han har blivit brutalt misshandlad, högst sannolikt av ett arabiskt/muslimskt invandrargäng - på en badplats. I Sverige. Vårt land!

Varför är det då så viktigt att berätta att man är engagerad i HBTQ(p)- och mångfaldsfrågor?

Den frågan skulle jag vilja ha ett bra svar på.

 
Ingen bild

Gustaf

Tisdag 31 juli 17:17

Hacke 31 juli. 10.02
Bra Hacke, känner mig tillintetgjord i detta mitt fosterland.
Har barn och barnbarn.
Vågar inte tänka på deras eventuella framtid.
Allt tycks gå åt helv-e.

 
Ingen bild

Märstabo

Tisdag 31 juli 17:18

Politikerna är sannerligen inte varsamma med svenska skattemedel. SD2018!

 
Ingen bild

oveg

Tisdag 31 juli 17:29

Det är valtider. Men vem kan förväntas rösta för detta:

https://uvell.se/2018/07/31/centerpartiet-nya-miljopartiet-2-0/

 
Ingen bild

Lena1

Tisdag 31 juli 18:43

Lars Bern: Om en statsmakt i upplösning.

https://anthropocene.live/2018/07/29/om-en-statsmakt-i-upplosning/

 
Ingen bild

Lotta_1

Tisdag 31 juli 18:44

Hörde på Rapport att SSAB skall försöka framställa stål där utsläppen av koldioxid skall minska drastiskt och restprodukten istället blir vatten. Allt för att glädja Miljöpartiet. Det är bara ett problem, det går åt väldigt mycket el för att detta skall fungera. Med kärnkraftverken snart avvecklade var skall Miljöpartiet få all el ifrån? Vindkraftverk?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Tisdag 31 juli 18:45

Vilka djävla nötter. Här har regeringen med hjälp av Gullannie drivit igenom en lag i riksdagen om "Om gymnasieamnesti för 9.000 ljugande afhaner"

Två domstolar säger att lagen inte kan tillämpas, två andra säger att den kan tillämpas men vill att Migrationsöverdomstolen kikar på den.
Och idag kommer en domstol fram till att kräva in ett yttrande från EU-domstolen om vad som gäller.

Så nu hamnar skiten i långbänk och "barnen" får sina PUT trots tidigare avslag om asyl i hela tre domstolar.
Skulle de inte få det så har Elin Ersson sista ordet. Och det med rätta enligt Ramberg.

 
Ingen bild

Lotta_1

Tisdag 31 juli 19:42

Vad är det för ena djävla avskum som 7-klövern släppt in i vårt land. 8 missfoster våldtog en dräktig get till döds. Hon kunde inte ens gå efteråt. 4 uppenbart lika inavlade, IQ-befriade ursäkter till människor våldtog en utvecklingsstörd kvinna vars underliv sprack. Tack 7-klövern för avskummen ni släppt in i vårt land. Hur står ni ut med er själva?

 
Ingen bild

Morningstar

Tisdag 31 juli 20:24

@Cosmic Debriz. Jag läste på Lena Holfves blogg att Mattias jonnade för mångfald. Hade hans arga fru skrivit på FB iaf.

 
Ingen bild

Björn

Tisdag 31 juli 20:45

Ölandsbonde 18:45. Som du säkert är helt medveten om så kostar ju dessa små telningar pengar för oss skattebetalare.

Enl migrationsverket kostade 1 st ensamkommande 2014 ca 4000 kr/dygnet. Vad kostnaden idag är vet jag inte, men med tanke på att flera av dem till råga på allt också begår brott, så kanske det rör sig om samma kostnader. Kanske mer. Alltså ca 36 miljoner per dygn. Per år ca 12,5 miljarder !!

Stolt och i ett försök att låta handlingskraftig deklarerade vår statsminister att staten ska hjälpa bönderna som har problem nu.
1,5 miljarder. Så mycket är bönderna värda. Det är ju nästan vad dessa små telningar kostar oss i månaden.

Snacka om att ställa grupper mot grupper. Men det är kanske det man vill i Rosenbad.

 
Ingen bild

hunter

Tisdag 31 juli 20:50

allsång på skansen... stort pride jippo..

 
Ingen bild

En småländska

Tisdag 31 juli 23:48

Så kan det gå , hur mycket man än är för mångfald ges inga frikort! Frun verkar inte förstå nåt om kulturella skillnader. Vad gäller SVT, så genomskinligt att propagera för en vänsterstyrd organisation som Pride som inte alls välkomnar alla.

 
Ingen bild

onkel sven

Onsdag 1 aug 03:57

Hur mycket förtjänst är det med " flyktingbyn" i industriområdet i Oskarshamn , har väl aldrig varit något riktigt boende där ? Jag kan ha fel men jag har aldrig sett någon aktivitet där !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 dec 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fal...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fung...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se