thoralf

Direktlänk till inlägg 24 april 2018

SKENSEKRETESS HOS SOCIALFÖRVALTNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 24 april 2018 13:30

Att i talarstolen säga Hussein, Omar, Mustafa, Mohammed, Basir, Ahmadi och Mojtaba tillät inte kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff som avbröt mig. Hade jag istället sagt Anders, Karl, Nils, Gunnar, Lars och Mikael hade det inte varit något problem.


Vid gårdagens kommunfullmäktige hade jag ställt en fråga till socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) om varför inte Kalmar kommun kunde hjälpa polisen och åklagarmyndigheten i en förundersökning angående en överfallsgruppvåldtäkt.


 


Så här svarade Roger Holmberg.


 


I den efterföljande debatten ställde jag frågor om inte socialförvaltningen hade en möjlighet att begära in samtycke ifrån de boende ensamkommande ungdomarna och därmed kunna lämna ut uppgifterna till polis och åklagarmyndigheten. Men det var uppenbarligen för arbetskrävande för personalen enligt Roger Holmberg. 


Vilket är viktigast? Att lösa en grov överfallsgruppvåldtäkt eller några personers arbetsuppgifter och arbetsbelastning? Vi fick svaret från Roger Holmberg!


Det som är mest uppseendeväckande är dock att det mesta av de uppgifter som efterfrågades finns på sajter som t.ex hitta.se och ratsit.se

 

Det var när jag upplyste kommunfullmäktige om vilka som bodde på ett hvb-hem i Kalmar enligt uppgifter från hitta.se som kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff avbröt mig.


Givetvis måste man ställa sig frågan vilken sekretess det är som Socialförvaltningen i Kalmar försvarar så hårt när upplysningarna finns på högst vanliga upplysningssajter på internet? Sajter som säkert används av en stor del av befolkningen när man letar efter telefonnummer eller en adress.

 
 
Ingen bild

Fredde

24 april 2018 14:20

Har man inget att dölja, så är det ju inget problem att nämna namnen.

Men, "baaarnen" ska ju alltid ha fördel enligt PK-vänstern.

Offren får skylla sig själva, de var säkert inbjudande, provocerande eller så onyktra att de inte kunde säga "nej" tydligt nog.
Och då är det ju inte de som utför övergreppen som gör något fel...

 
Ingen bild

Lakers

24 april 2018 14:32

Kalmar kommun är fantastiska! När ska eländet få ett slut? Var det Roger Holmberg som låg bakom beslutet att hjälpa esamkommande ekonomiskt på Drömhotellet i Mörbylånga?

Thoralf Alfsson

24 april 2018 14:58

Ja, det är det väl men hela majoriteten står bakom beslutet (S, V och C)

 
Ingen bild

Hacke

24 april 2018 14:46

I den feministiska storhetsvansinnesmakten Sverige väger naturligtvis en grov gruppvåldtäkt lätt när den ställs mot det heliga invällarfrälset.
Du är fantastisk Thoralf! Vem hade annars gjort det nödvändiga jobbet med att ställa hyckleriets främsta företrädare till svars i frågor som dessa.
Och gammelmedia tiger och samtycker som vanligt.
En stor evig förbannad skam vilar över demokraturen Sverige.

 
Ingen bild

Tim

24 april 2018 14:51

Amatörmässig kommun på många sätt. Fanns inte ens någon vettig information att tillgå igår i samband med brand nummer 2 som härjade. Men till invandring och invandrare finns det alltid pengar och stöd!

 
Ingen bild

SM811

24 april 2018 14:55

Så fort det handlar om invandrarna så gäller inte svenska lagar och regler. Allt skall döljas. När t.o.m polisen motarbetas i sitt arbeta har det gått för lång.
SD 2018 för att det svenska rättsväsendet skall fungera.

 
Ingen bild

Vi sossar ,knooll svenska loodder

24 april 2018 15:40

Roger Holmberg (S)
Vid gårdagens kommunfullmäktige hade jag ställt en fråga till socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) om varför inte Kalmar kommun kunde hjälpa polisen och åklagarmyndigheten i en förundersökning angående en överfallsgruppvåldtäkt.

Vi speciellt tackar Roger Holmberg(S) sossar!!
Bara knooll!
Svensk madrass förtjänar detta!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

24 april 2018 16:47

9000 glada boys skall nu få stanna i Sverige genom Annie
Mysigt

 
Ingen bild

Antabus

24 april 2018 16:50

När såg man en leende muslim senast?

 
Ingen bild

Antabus

24 april 2018 16:52

Knoll 15.40
SFI väntar på dej.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

24 april 2018 16:56

Ängsligheten vet inga gränser i landet Censurien.
Här finns gått om människor som inte respekterar brottsoffer när MENA-folket är inblandade.
Att motarbeta polisens arbete skulle bestraffas med fängelse.
Det är många lagar som behöver ändras i detta sjuka land.
Vi måste rösta på Jimmy i september.

 
Stefan K

Stefan K

24 april 2018 16:56

Lite OT, men idag dog nog Alliansen.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

SM811

24 april 2018 17:05

Annie Lööf har nu satt sig i Stefans knä och gulligullar att 9000st ensamkommande inte skall utvisas. Flörtar för att kunna ingå i en sosseregering efter valet tillsammans med kommunisterna och ev. extrempartier MP.
https://samnytt.se/centerpartiet-sager-ja-till-forslaget-om-att-ge-ensamkommande-ny-chans-att-stanna/

 
Ingen bild

Pepparholm

24 april 2018 17:17

Nu när Annie Lööf öppnar för afghanerna så väntar jag på snabbt uttalande från Jimmie: Tänker du Ulf Kristersson fortsätta att låtsas samarbeta med Centern? Vad gäller efter valet?

 
Ingen bild

Wolf

24 april 2018 17:21

Nu är Alliansens pakt definitivt bruten. Annie Lööf säger ja till ensamkommandes andra chans. Man tar sig för pannan!

 
Ingen bild

J B Doe

24 april 2018 17:57

Om du kunde få fram uppgifterna via hitta.se och ratsit.se, så förstår jag inte varför inte polisen själva kan få fram dessa uppgifter utan hjälp från Kalmar kommun.

 
Ingen bild

Pepparholm

24 april 2018 18:21

Nu läser jag att Annie Lööf anser att förslaget om afghanerna är "ett riktigt dåligt lagförslag". Hon skyller på att det är regeringens ansvar. Men som utbildad jurist röstar hon ändå för detta usla förslag. Här ser vi ett klart exempel på den usla nivån på dagens jurister och de som har som ansvar att styra landet. Eller på egoismen att till varje pris få sitta på piedestalen gärna tillsammans med S och med alla förmåner betalda av undersåtarna.

 
Ingen bild

Lotta_1

24 april 2018 19:22

Alltså man tar sig för pannan och undrar om Kalmar kommuns politiker fullständigt tappat förståndet? Läste att de skulle sponsra det sk drömhotellet på Öland med 100 000 kronor. Detta för att handläggningstiden för asyllycksökare varit för lång och för att en del fått sin ålder uppskriven. Visserligen är det 7-klöverns fel att så många kom hit pga 7-klöverns sinnessjuka massinvandringspolitik och handlingsförlamning när det sent omsider gick upp för dem att Sverige inte mäktade med fler. Men att låta de som ljugit om sin ålder och fått den uppskriven belönas med att de nu får stanna slår allt i idioti. Dessa individer skulle åtalas för sina lögner och fortast möjligt utvisas. Är så trött på dessa godhetsapostlar som är så goda på svenska skattebetalares bekostnad. Nu räcker det.

 
Ingen bild

Björn

24 april 2018 20:03

Kan man bli annat än trött. Är det någon som undrar varför polisen har svårt att lösa brott. Redan vid den omorganisation (närpolisreformen) som var -95 bestämde politikerna att samhällets olika aktörer skulle samarbeta och det byggdes upp en mängd olika samarbetsformer, främst mellan social mynd., skola och polis. Men de som gick på dessa möten var inte beslutsmässiga i sina egna organisationer, varför många till sist insåg att eftersom man ändå inte kunde få igenom det man bestämt på ett möte, så ansåg man att det var ganska meningslöst att överhuvudtaget gå på dessa möten. Mötena blev till sist en ända stor fikarast och dog sen ut mer eller mindre på många håll. En stor bov i det hela var och är fortfarande sekretesslagen, där socialtjänsten är som en stor svamp som suger åt sig information från olika håll men som det sen inte går att krama ut för att få tillbaka information.

"Och vi vill ju inte ha någon svensk myndighet som bryter mot lagen" avslutar Roger Holmberg sitt svar. Man kan ju undra i vems intresse det ligger att skydda brottslingar.
Problemet med Hitta.se och Ratsit.se är att uppgifterna där inte är dagsaktuella och helt tillförlitliga. Och har socialtjänsten full koll vilka som egentligen bor på boendet.



 
Ingen bild

Björn

24 april 2018 21:35

"Land skall med lag byggas". Har vi ju hört. Bla Karl XV valspråk, men förekommer redan långt tidigare i de gamla landskapslagarna. Och när nu inte lagarna respekteras och de styrande struntar i att de inte respekteras. Vad händer då med ett land ? Ska vi skötsamma svenskar också börja strunta i lagregler, eller?
Funkar ju inte. Vi har alldeles för mycket att förlora. Det har inte dessa invandrare som har allt att vinna på att kasta sina id-handlingar, ljuga allt vad de kan och som sen försvinner när ett ev utvisningsbeslut kommer.
Allt för många har bluffat sig in i sverige under de senaste 40 åren.
Nej. Måste gå och fixa min deklaration nu. Man kan ju åka på ett skattetillägg annars. Kanske något ännu värre.

 
Ingen bild

En som vet

24 april 2018 22:06

Dom får toppsa merparten av svenska folket men inte undersöka om det finns våldtäktsmän på hvb hem.
Jag undra hur det gått om dom själva hade döttrar som blivit våldtagna.
Det ligger något lurt i hela historien. PS dom kanske har gruppsex om kvällarna på förvaltningen???????????????????

 
Ingen bild

Knaster

24 april 2018 22:39

2 sek om centerns ja på nyheterna. Lägg dessa 9 miljarder PP våra svenska pensionärer! Sjuka Sverige!

 
Ingen bild

Viveka

24 april 2018 22:46

Det här är åt h-e! Gode Gud! Nu driver centern igenom lagen att afghanerna får stanna. Dvs om dessa ensamkommande har "för avsikt" att studera! Om studierna blir till verklighet, hur många studieuppehåll kommer att tillåtas? Men Löfvén verkar inte jubla över detta? Kan vi hoppas på att han drar tillbaka förslaget (det enda vettiga) och spräcker regeringen och tillsätter en ministär fram till valet? Låt oss hoppas! Alltså nu är det fullständigt uppror i sociala medier!

 
Ingen bild

Lena1

24 april 2018 23:54

@Björn kl 08.03 och 21.35 Bra inlägg, håller med 100%. Vad var annat att vänta än att C kommer att rösta med S? De har nu två dörrar öppna, men det låtsas de som inte om alls, DET VAR JU ETT SÅ DÅLIGT LAGFÖRSLAG... "MEN NU SER DET JU UT SOM DET GÖR"...och då blir ju C tvungna att rösta ja p g a humanitära orsaker... men at de som kom en dag senare INTE får samma rättigheter vid genomslagskraft av Riksdagens röstning - nej DET kan de inte göra något åt. F Y C och A Lööf!

 
Ingen bild

Guldfågel

25 april 2018 00:25

Hur kommer det sig att Kalmar FF får fortsätta sälja namnrättigheter när Kalmar kommun tar över arenan, medan Linsdals IF får avslag?

Thoralf Alfsson

25 april 2018 08:42

Bra fråga. Den kommer tas upp om det inte blir någon förändring.

 
Janne

Janne

25 april 2018 07:05

Vad är syftet med bygdepenningen,kan det vara valfläsk?

http://Homer

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards