thoralf

Direktlänk till inlägg 19 september 2017

KUNSKAPSRESISTENS

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 sept 13:42

Det är inte ofta att jag lyfter fram en kommentar till ett blogginlägg men det passar väldigt bra in i ett blogginlägg jag tänkt skriva sedan någon vecka tillbaka. Signaturen ”Hacke” som skrivit många läsvärde kommentarer på min blogg skrev följande kommentar idag.


”Modiga och kloka Anne Heberlein tar i en krönika på ledarsidorna.se upp den ständigt aktuella och viktiga aspekten kring varför det händer så lite i den svenska debatten och då inte minst den som råder människor emellan. Den stora tystnaden. Läs krönikan.

https://ledarsidorna.se/2017/09/och-nu-blev-det-dalig-stamning/


Och det är inte utan att man får sig en tankeställare kring det egna beteendet och fegheten. Varje tyst/tystad röst är en indirekt medverkan till att galenskapen får hålla på. Att inte i alla lägen stå upp för vad man röstar på eller hur man ser på inte minst invandring, islamisering o d är att ge motståndaren en hjälpande hand mot den obönhörliga katastrofen.


Jag jobbar själv med detta varje dag och trots att jag ännu dessvärre tvingas bekänna mig till de fega har jag ändå fått betala ett pris för mina trevare med att då och då höja rösten i form av social stigmatisering inom såväl släkt som bekantskapskrets. I många fall har den också varit självvald.


Men dessa skenbara ”förluster” är ett klent försvar till att inte alltid stå upp för de egna åsikterna. Jag och säkert också många med mig måste bli bättre på detta område. Att inte göra det är ett svek mot sig själv, mot barn och barnbarn och inte minst mot de modiga som dagligen kämpar i offentligheten mot dårskapen med sin tillvaro och rentav sina liv som insats, typ Heberlein, Thoralf, Janouch och många, många andra hjältar i den sverigevänliga folkrörelsen. Det är vår plikt att dagligen och stundligen ge dem vår stödjande hand istället för till motståndarna.


Jag har i varje fall fått mig en rejäl tankeställare och skjuts i rätt riktning genom den välriktade påminnelsen och vädjan från Heberlein.”

 


Jag känner mycket väl igen dessa tankegångar och beteenden då jag själv för drygt 10 år sedan våndades med samma tankar innan jag blev en ”offentlig person”. Självklart har jag också fått betala ett pris men idag upplever jag det inte så längre. Nu känner jag istället en otrolig frihet att kunna uttrycka mina åsikter fritt utan att behöva ta hänsyn till vad släkt, vänner och bekanta tycker.


En riktig och sann befrielse!

 

För någon vecka sedan hörde jag några inslag i Sveriges Radio som dock gjorde mig upprörd. Man talade om det nya begreppet ”kunskapsresistens” som nu pk-eliten uppenbarligen har för avsikt att klistra på sina meningsmotståndare. Jag hoppas att allmänheten förstår att detta bara är ett nytt begrepp för att kunna stigmatisera sina meningsmotståndare.


Lyssna först till Ulrika Björkstén som är chef för vetenskapsradion. Jag tycker att hon delvis talar emot sig själv i den korta krönikan om översätter hennes resonemang till t.ex klimatfrågan. Vi har idag inte all kunskap inom klimatvetenskapen.
Lyssna även på detta avsnitt av filosofiska rummet som handlar om ”kunskapsresistens”. Intressant! Man förstår hur pk-eliten tänker använda begreppet. 
 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

Tisdag 19 sept 14:58

Det gör mer ont i själen att Tiga än att Tala.

Livet är kort. Låt oss tala sanning. Alla val i livet har ett pris men jag dör hellre stående än på knä.

 
Ingen bild

malle

Tisdag 19 sept 17:20

Hellre lida av Kunskapsresistens, än att tillhöra de FAKTARESISTENTA ( Sjuk klövern )

 
Ingen bild

Mattias

Tisdag 19 sept 17:21

Själv är jag öppen med vad jag röstar på, det är inget jag håller hemligt. Alla eller åtminstone de flesta på min arbetsplats vet att jag röstar SD. Jag har inte mött några negativa reaktioner på det, inte öppet i alla fall. Skulle någon prata bakom ryggen på mig så stör det mig inte det minsta, det är deras problem i så fall. Några av dem har i förtroende till mig sagt att de röstar eller ska rösta SD nästa val. Jag tycker självklart att man inte ska vara rädd för att visa vad man står för.

 
Ingen bild

J B Doe

Tisdag 19 sept 18:13

Håller med om att varje gång man inte står upp för sina värderingar, så är det ett indirekt stöd för islamiseringen. Men att begära att vi alla ska ha ork att stötas bort av vänner och nära släktingar är ändå ett för stort krav.
Jag vill inte bidra till att dämpa kampviljan, men den som utmärker sig offentligt riskerar även mer konkretq följder. Det är nämligen så att terror fungerar. Det vet både Hells Engels och islamisterna mitt ibland oss.

Thoralf Alfsson

Tisdag 19 sept 20:57

Funderar på att skicka dina 10 frågor till ett antal journalister och andra personer och be dem svara. Sedan kan jag redovisa på bloggen vilka som svarat och hur de svarat.

 
Ingen bild

Tony

Tisdag 19 sept 18:37

Kör SVT en kampanj för att marknadsföra Vänsterpartiet just nu?
Inte en dag eller nyhetssändning utan att kaviar kommunisten Jonas Sjöstedt får stå i TV studion med kommunistloggan och bre ut sig?

Är inte VP ett 7% parti, eller är det 27, man skulle kunna tro det?

 
Ingen bild

Hacke

Tisdag 19 sept 18:42

Roligt att du lyfte fram mitt inlägg Thoralf men framförallt befriande att höra dina egna erfarenheter av detta som den plogbill och föredöme du är.
Vi måste helt enkelt alla – precis som så många andra grupper idag – våga komma ut ;)

Apropå de två radioinslagen kan man konstatera att de inblandades resonemang fungerade väldigt bra som bumeranger mot dem själva. Tydligt exemplifierat när en av dem talade nedsättande om ekokamrarna på nätet men noga undanhöll de så närmast totalitärt dominerande återklangerna från den egna åsiktskorridoren.
Statsradions P1 borde f ö vara märkt med varningstriangel, vådlig för den allmänna hälsan som den är.

 
thojuh

thojuh

Tisdag 19 sept 18:59

Ingen rädder för vargen.
Känns bra att sprida lite
resistens!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hm

Tisdag 19 sept 19:02

Men kunskapsresidensen minskar väl ju mer SD ökar i opinionen?

 
Ingen bild

Viveka

Tisdag 19 sept 19:19

Den s k kunskapsresistensen är endast ordbajseri. Jag påminner mig om en filosofibok i vilken man diskuterade om ett bord verkligen var ett bord, dvs det bord som vi såg framför oss. Var det i verkligheten ett bord vi såg framför oss? Så gick diskussionen. Hur kunde vi vara så säkra på att bordet faktiskt var ett bord? Kanske var det något vi inbillat oss? Kanske var det "fake" helt enkelt.

På detta sätt kunde detta översättas till kunskaper om samhället (eller dagens samhälle för den delen).

Är det verkligen så att utrikes födda män är överrepresenterade i brottsstatistiken? Är det verkligen så att barn/ungdomar i utanförskapsområden har lägre betygsgenomsnitt? Är det "fake" helt enkelt?

I boken ställdes det dock ut en tes om att vi måste vara överens om vissa saker i samhället. Vissa sanningar och vedertagna begrepp måste vi ta för givet, eller tro på, utifrån våra sinnes fulla bruk, i annat fall skulle vi inte kunna fungera över huvud taget. T ex den kunskapen om att bord är ett bord, och inte något annat, att utrikesfödda män syns överrepresenterade i brottsstatikstiken. Det finns ju så mycket som talar för detta.

Det känns, tycker jag, som om självklara och fullt uppenbara saker numera är "fake news". Man kör en förnekelsestrategi. Men, är vi inte överens om problemen eller sakernas tillstånd , då kommer vi aldrig någonstans.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

Tisdag 19 sept 19:44

I Norge kan man läsa om galenskapen som pågår. Länken skickades till mig från en kompis i Norge som undrar; vad i helvete är det som pågår i Sverige, har ni blivit helt galna?

"Mann med tre koner får tre leiligheter i Sverige"

http://tinyurl.com/y9od97po
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/sverige/mann-med-tre-koner-faar-tre-leiligheter-i-sverige/a/24144785/

 
Ingen bild

NT

Tisdag 19 sept 19:53

Beträffande programmet vetenskapsradion på SR P1 så är det nog det mest ovetenskapliga program man kan tänka sig. Detta program är ingenting annat än ett propagandaforum för främst klimatalarmister och andra ovetenskapliga vänsteridéer.

Thoralf Alfsson

Tisdag 19 sept 20:24

Instämmer! Detsamma gäller SVT:s motsvarighet. I synnerhet när de tar upp klimatet.

 
Ingen bild

Stefan A

Tisdag 19 sept 22:46

Granskningsnämnden har fattat ett uppenbart politisk beslut, eller också förstår de inte vad potentiell betyder, råder alla att ladda ner beslutet bra att ha i framtiden nu när granskningsnämnden satt en ny standard...

https://www.mprt.se/casedecisions/221535.pdf

Thoralf Alfsson

Tisdag 19 sept 23:01

Pinsamt beslut!

 
Ingen bild

ire ren

Onsdag 20 sept 00:10

Precis som Hacke har jag också tagit steget och blivit mer öppen med var jag står. Det kostar på i dagens samhälle, men lättnaden känns ändå stor. Jag står för mina åsikter. Vad har jag att förlora egentligen?

 
Ingen bild

Hacker_87

Onsdag 20 sept 18:03

Kunskapsresistenta? Haaaah, det är mycke värre ställt med rödstrumporna. Dom är begåvningsresistenta demokratiallergiker ......

 
Ingen bild

OT

Torsdag 21 sept 22:55

Apropå kunskaps resistans - "Climate Alarmists Finally Admit ‘We Were Wrong About Global Warming’": http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/19/delingpole-climate-alarmists-finally-admit-we-were-wrong-about-global-warming/

Kanske det var solen som hade störst inflytande trots allt?

”Kelly's Heroes - Theme Song”: https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

P.S: ”Animals - Don't let me be Misunderstood”: https://www.youtube.com/watch?v=mfwN0X8YnWo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 16:51


Överläkaren Jörg Carlsson brukar skriva väldigt bra krönikor där han på ett raffinerat sätt brukar såga landstingspolitikerna i den rödgröna majoriteten. Jag har vid flera tillfällen uppmärksammat hans krönikor på bloggen och länkat till krönikorna. ...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 00:07


Jag blir bara så trött när jag hör skolpersonal, psykologer, rättsväsendet och elever uttala sig om knivmordet på en gymnasieskola i Stockholm. Det tycks vara en väldigt stor andel elever med utländsk bakgrund. Om bara hälften av det som jag läst och...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 dec 23:28

    Har varit på studiebesök i Linköping med Samhällsbyggnadsnämnden och tittat på Vallastaden.   Det var verkligen inget som imponerade på mig. Eftersom jag själv ägnat mig åt några byggprojekt så tittar jag på detaljer och hur t.ex. fasade...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 12 dec 18:34


    Idag tittade jag på TV4 för ovanlighetens skull. Malou efter tio där Tobias Billström (M), Heléne Fritzon (S) och Jan Björklund (L) medverkade. Vilket hyckleri! Det som ändå är det mest beklämmande är att Malou och så många andra programleda...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 11 dec 23:29


”Enligt flera medier är de tre anhållna utländska män som är 18, 20 och 21 år gamla. Tidningen Expo skriver att männen kommit till Sverige under 2017 från länder i Mellanöstern. De är misstänkta för försök till mordbrand. 18- och 21-åringen är ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se