thoralf

Alla inlägg den 19 september 2017

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2017 23:05

 


Ölandsbladet har i ett antal artiklar under de senaste veckorna uppmärksammat stölderna av får och lamm på Öland. I den första artikeln berättar en djurägare att han saknar ett 20-tal får. Ett av de stulna fåren påträffades inte så långt ifrån djurägarens marker.


Fåret stals och fördes bort - för att sedan slaktas.

– Halsen var avskuren och vissa valda detaljer, som ryggfiléerna, urskurna, säger områdespolis om den fårstöld som polisanmäldes i slutet av förra veckan.

 

Det låter för mig som att fåret har halalslaktats!


”Polisen tror att mörkertalet är stort när det gäller stulna djur, ett så kallat ”doldisbrott” utan egen brottskod.

– Men problemet tycks öka år från år. Det är viktigt att sådant här kommer fram, polisen vill gärna bli kontaktade när det sker sådana här stölder, manar Thomas Lönnqvist.”

 

Efter att Ölandsbladet publicerat denna artikel började det uppenbarligen strömma in uppgifter till tidningen som återkom med en ny artikel några dagar senare.


”Samtidigt har polisen fått in uppgifter om än fler får- och lammstölder på Öland, en bestulen djurägare som hört av sig finns i Galltorp norr om Sättra.

– Denne har blivit av med 24 tackor på två år och hur många lamm som försvunnit vågar han inte ens spekulera i.”

 

I den senaste och tredje artikeln kommer ännu fler uppgifter fram.

 

”Fårägare runt om på Öland hör nu av sig till polisen och har samstämmiga berättelser.

– Det stjäls får lite överallt på ön, summerar områdespolis Thomas Lönnqvist.”

 

”Och nu har vi fått in en anmälan från Stenåsa i Mörbylånga kommun, där har okända personer tagit fem får från en djurägare. Att fåren smitit och sprungit bort bedöms som osannolikt, säger Thomas Lönnqvist, områdespolis på Öland.

– Den här djurägaren berättar att han pratat med andra djurägare och att de säger samma sak; de har mist får.

Dessutom uppger polisen att flera djurägare kontaktaktas av okända personer som önskat att få köpa lamm svart.”

 

 

 

Djurägare har kontaktats av okända personer skriver Ölandsbladet. Polisen måste ju ändå ha några uppgifter från djurägarna att gå på. Jag undrar lite över vilka dessa okända personer är. Vilka är det som åker runt och vill köpa lamm svart?


Tidigare i år blev ju 14 får stulna som skulle ha gått på Eketorps borg på Öland under sommaren. Vilket jag skrivit om tidigare på min blogg.


Summerar man dessa uppgifter har minst ett 50-tal får och ett stort antal lamm stulits på Öland under de senaste åren. Att intresset för får och lamm blivit så stort har troligen att göra med att efterfrågan på får och lammkött växt under de senaste decennierna då nya kulturer och religioner växer sig starkare och starkare i vårt land.


Efter att Ölandsbladet uppmärksammat detta i en artikelserie har även media på fastlandet och Radio Kalmar vaknat.




Frågan är om dessa fårstölder är satta i system och det ingår i verksamheten för någon lokal kriminell grupp. Finns det ett svartslakteri som tar om hand om alla dessa får eller säljs de till privatpersoner.

 


Eller säljs köttet till och med i butiker med speciell inriktning i vårt närområde!

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2017 13:42

Det är inte ofta att jag lyfter fram en kommentar till ett blogginlägg men det passar väldigt bra in i ett blogginlägg jag tänkt skriva sedan någon vecka tillbaka. Signaturen ”Hacke” som skrivit många läsvärde kommentarer på min blogg skrev följande kommentar idag.


”Modiga och kloka Anne Heberlein tar i en krönika på ledarsidorna.se upp den ständigt aktuella och viktiga aspekten kring varför det händer så lite i den svenska debatten och då inte minst den som råder människor emellan. Den stora tystnaden. Läs krönikan.

https://ledarsidorna.se/2017/09/och-nu-blev-det-dalig-stamning/


Och det är inte utan att man får sig en tankeställare kring det egna beteendet och fegheten. Varje tyst/tystad röst är en indirekt medverkan till att galenskapen får hålla på. Att inte i alla lägen stå upp för vad man röstar på eller hur man ser på inte minst invandring, islamisering o d är att ge motståndaren en hjälpande hand mot den obönhörliga katastrofen.


Jag jobbar själv med detta varje dag och trots att jag ännu dessvärre tvingas bekänna mig till de fega har jag ändå fått betala ett pris för mina trevare med att då och då höja rösten i form av social stigmatisering inom såväl släkt som bekantskapskrets. I många fall har den också varit självvald.


Men dessa skenbara ”förluster” är ett klent försvar till att inte alltid stå upp för de egna åsikterna. Jag och säkert också många med mig måste bli bättre på detta område. Att inte göra det är ett svek mot sig själv, mot barn och barnbarn och inte minst mot de modiga som dagligen kämpar i offentligheten mot dårskapen med sin tillvaro och rentav sina liv som insats, typ Heberlein, Thoralf, Janouch och många, många andra hjältar i den sverigevänliga folkrörelsen. Det är vår plikt att dagligen och stundligen ge dem vår stödjande hand istället för till motståndarna.


Jag har i varje fall fått mig en rejäl tankeställare och skjuts i rätt riktning genom den välriktade påminnelsen och vädjan från Heberlein.”

 


Jag känner mycket väl igen dessa tankegångar och beteenden då jag själv för drygt 10 år sedan våndades med samma tankar innan jag blev en ”offentlig person”. Självklart har jag också fått betala ett pris men idag upplever jag det inte så längre. Nu känner jag istället en otrolig frihet att kunna uttrycka mina åsikter fritt utan att behöva ta hänsyn till vad släkt, vänner och bekanta tycker.


En riktig och sann befrielse!

 

För någon vecka sedan hörde jag några inslag i Sveriges Radio som dock gjorde mig upprörd. Man talade om det nya begreppet ”kunskapsresistens” som nu pk-eliten uppenbarligen har för avsikt att klistra på sina meningsmotståndare. Jag hoppas att allmänheten förstår att detta bara är ett nytt begrepp för att kunna stigmatisera sina meningsmotståndare.


Lyssna först till Ulrika Björkstén som är chef för vetenskapsradion. Jag tycker att hon delvis talar emot sig själv i den korta krönikan om översätter hennes resonemang till t.ex klimatfrågan. Vi har idag inte all kunskap inom klimatvetenskapen.




Lyssna även på detta avsnitt av filosofiska rummet som handlar om ”kunskapsresistens”. Intressant! Man förstår hur pk-eliten tänker använda begreppet.



Av Thoralf Alfsson - 19 september 2017 00:19

 


Det sovande folket finns i högre utsträckning inom Svenska kyrkan. Eller är det så att de som röstade på andra nomineringsgrupper än Sverigedemokraterna är betydligt mer naiva än andra svenskar. Jag har hört diverse vittnesmål som skulle kunna tyda på detta under den senaste veckan.


Några kanske har lyssnat till programmen i Sverige Radio om ”kunskapsresistens”. Jag tror många av de röstande i kyrkovalet är drabbade av kunskapsresistens. Om personerna sedan även besitter ett stort mått av naivitet kan det bara sluta med förskräckelse.


Jag såg under söndagen ett program på SVT från Islamic center/moské i Motala. Att se den svenska lismande prästen Mikael Billemar intervjua personer i moskén var en uppvisning i naivitet. För att inte säga ren dumhet!


 


Alla frågor till t.ex imamen hade uppenbarligen ställts i förväg och godkänts då svaren lästes upp på dålig svenska från papper som låg framför imamen. Frågan är bara vem som skrivit svaren och godkänt dem. Jag tror inte det var imamen. Imamen gav dessutom häpnadsväckande svar om jämställdhet där han tyckte att Sverige och islam hade mycket gemensamt. Jag tar mig för pannan. Men Mikael Billemar bara log och såg förstående ut! Idiot!  Han kunde väl bara tittat runt och sett hur männen bad i en lokal tillsammans med imamen med kvinnorna fick hålla till i ett annat rum och därifrån lyssna på imamen. Det är jämställdhet enligt den imamen!


För att inte tala om det svammel som den svenske konvertiten stod för i inledningen av programmet. Jag säger som Dan Eliasson, vilka trauma har inte konvertiten upplevt i sitt liv som fick honom att konvertera till islam av alla religioner. Den svenska prästen Mikael Billemar sitter bara med sitt stora lismande leende och lyssnar på dessa sagor som konvertiten berättar.



Vilket stolpskott denne programledare är. Med sådana präster är den svenska kyrkan förlorad!

Se programmet!

 

https://www.svtplay.se/video/15126304/muslimsk-hogtid/eid-al-adha-avsnitt-1



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards