thoralf

Direktlänk till inlägg 1 september 2017

ETT MÄRKLIGT BREV

Av Thoralf Alfsson - 1 september 2017 23:37

Moderaten Ulf Kristersson tillkännagav idag att han står till förfogande som partiledare för Moderaterna. Jag har lyssnat till flera intervjuer i radion med Ulf Kristersson under dagen. I P4 efter lunch pressades han av journalisten till att säga att moderaterna under hans ledning inte kommer samarbeta eller förhandla med Sd. Nu var beskedet ganska tvetydigt om man betraktar hela intervjun och senare uttalanden.

Ulf Kristersson tror att han både kan äta kakan och samtidigt ha den kvar.
Det fungerade inte för Anna Kinberg Batra och kommer inte fungera för Ulf Kristersson som partiledare heller!


Linda Amoretto kallade Ulf Kristersson för en ”tvestjärt” i mitt FB-flöde idag och det tycker jag var en alldeles utomordentlig liknelse. Ulf ”tvestjärten” Kristersson



Igår (torsdag) delade posten ut vår kyrkovalsfolder till alla hushåll i Kalmar län. Det rör sig om ca 115 000 hushåll om jag minns rätt. Jag hoppas att alla SD-sympatisörer som är medlemmar i Svenska kyrkan utnyttjar sin rätt att rösta i kyrkovalet. Om någon som är skriven i Kalmar län och vill ha valsedlar hemskickade är det bara att kontakta mig så fixar jag det.


Idag kom ett märkligt brev till vår postbox i Kalmar.


 


Personen har ritat ett eget frimärke som uppenbarligen gått igenom Postens sorteringsmaskiner 😉


Nu var personen ifråga inte särskilt imponerad av vår folder. Åtminstone tolkar jag hans budskap som ganska negativt. Det är väl ingen vågad gissning att personen har sina sympatier ganska långt ut på vänsterkanten.


 


Det blir dock lite komiskt när han även delvis fyllt i baksidan av foldern där man kan ansöka om medlemskap i SD. Han/hon fyllde i varje fall i namn ;-)


 


Personen besitter i varje fall en viss självinsikt. 😉


Ett gott skratt förlänger livet!

 
 
Ingen bild

Brynäs

2 september 2017 00:52

Ulf Kristersson vill ha röster av SD för sina förslag men han vill inte på något sätt samarbeta med dom.

Hur går det ihop? Både ha kakan o äta den? Plocka russin ur kakan?

Nej, Moderaterna är ett minne blott! Oavsett vem som tar över stafettpinnen!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 september 2017 00:59

Lyssnade på Studio ETT.

Om Anna Kinberg Batra var otydlig så är Ulf Kristersson en labyrint av otydlighet. Han kommer att slita ut gångjärnen på dörren in till SD. Rena sängkammarfarsen. Ut och in genom dörrar, det kommer att bli ett helvetes smällande i dörrar! Kan bli kul :-)

Ur askan i elden för Moderaterna alltså.

 
Småland

Småland

2 september 2017 04:54

Bra när man har insikt hur dum man är det är inte alla som namnändrar till "idiot" stackare kanske redan medlem i något bakåtsträvande snart glömt parti under riksdagsspärren.

http://Thoralf

 
Ingen bild

Lena

2 september 2017 04:56

Ja inte är det en vuxen person som skickat brevet, det är enkelt att konstatera. Men vi fick i alla fall veta vad vänstern tänker om oss som lever i landsbygden: torpare är vad de anser oss vara so lever på landsbygden. Mer hatisk framtoning får man leta efter.
Vänstern för ett par decennier sedan uppvaktade "folket" i Sverige och sa sig stå på vår sida. Nu har de vänt ryggen mot folket och det är endast invandrare som de lobbar för. Vilka vindflöjlar. Dessutom så vill dessa vänstermänniskor tysta yttrandefriheten. De är så förmätna att de endast finns en enda "sanning" och den äger dom. Alla andra ska hålla tyst och betala! De är ena riktiga kräk!

 
Ingen bild

Laglydig

2 september 2017 05:20

Det förefaller plausibelt att brevförfattaren använt sig av pseudonym. Empiriska studier gör gällande att ett mänskligt drag är att man tenderar att välja alias som på något sätt har anknytning till sig själv eller sin personliga egenskap. Så förefaller det vara även i det här fallet.

I övrigt lär väl strömlinjehoppen från M till SD fortsätta med Ulf Kristersson vid rodret på det sjunkande skeppet.

 
Ingen bild

Friholt

2 september 2017 08:45

Tja, det här brevet har kanske delats ut av en brevbärares vänster-knäck eller genom en vanlig vänster-käck som smugit omkring i dunklet. Det kommer nog mera av den här varan före september 2018 så se upp för sådana pulver som även ryms inne i kuverten.

 
Ingen bild

Nej

2 september 2017 08:57

Ulf Kristerssons meritlista med lägenhetsaffärer, svart städhjälp, samt en stängd dörr mot SD, är inget som kommer gå hem i folkhemmen.

Frågan är om inte han kör M ännu längre ner i bottenträsket...

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

2 september 2017 08:57

Jag sätter en slant på att brevskrivaren jobbar på Postnord. Inget brev skulle slinka genom sorteringen med det "frimärket". Och med tanke på att brevbärare har figurerat i aktioner mot SD flerfaldiga gånger, aktioner som uppmuntrats av Syndikalisterna, så är det lätt att dra slutsatser. Anmäl till Postnords ledning.

 
Ingen bild

Odalbonde

2 september 2017 09:06

Träffade häromdagen ännu en som ska rösta SD. Brevskrivaren är också välkommen om denne nu hinner tänka rätt i tid.

 
Ingen bild

weasel

2 september 2017 09:29

Samma dag som Kristersson berättar att "SD är ett främlingsfientligt parti med nazistiska rötter så dom tänker jag inte prata med" så kommer en undersökning från Inzio som visar att 70 % av moderaternas väljare anser att M ska samtala med SD.

Så Lycka till med att öka moderaternas opinionssiffror med den inställningen , Kristersson... :)

 
Ingen bild

Niklas R

2 september 2017 10:18

En väldigt hatisk person, med största sannolikhet socialist eftersom den uppenbarligen anser en liten bonde som arrenderar mark är mindre värd och dummare än vad den är.
Typiskt resonemang bland de socialistiska övermänniskorna.

 
Ingen bild

HM

2 september 2017 10:31

@weasel
Kan inte hitta undersökningen på nätet. Har du en länk?

 
Ingen bild

HM

2 september 2017 10:53

Hittat länken till Inizios undersökning som visar att 70% av M:s väljare vill se samatrbete med SD. Avgör själva om ni vill läsa det på Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QLwgP/m-valjarna-fortsatt-halla-oppet-for-sd

 
Ingen bild

Hacke

2 september 2017 11:02

Kristersson snurrar om möjligt värre än någonsin Batra inne i rondellen och hoppas att någon yr väljare ska hoppa på moderattåget.

I SVT påstod han att han förstår de moderater som gick till sd efter den misslyckade invandringspolitiken (Reinfeldts och därmed hans egen) och vad den ledde fram till. Men det är en annan ordning idag säger han i samma andetag som han precis hävdat att det enbart är Alliansen och dess gemensamma politik som gäller för moderaterna.

Naturligtvis kom inte den självklara frågan från S(V)T-”journalisten” om hur den ekvationen går ihop på just det området med ultraliberalerna och 40-miljoners-Annie som samarbetspartners.

Nej, Kristersson förstår nog ingenting av de han nu hoppas få tillbaka, i varje fall inte från det tillnyktrade hållet.

Apropå kyrkovalsfoldern så fick jag den i brevlådan i veckan och kan bara konstatera att den var en riktig fullträff såväl i text som bild/layout. En stor eloge till de som arbetat fram den.

Vad beträffar brevskrivaren kan man bara med bestörtning konstatera att denne och hans/hennes gelikar är så många att deras företrädare utgör regeringsunderlag. Men så ser ju utvecklingen i landet ut som den gör också.

 
Ingen bild

EC Andersson

2 september 2017 11:20

Jordskredsseger i sikte?

Är det någon som vet vad nyhetsbyrån Siren är för något? Nedanstående statistik figurerar på nätet i olika skepnader i lokalpressen. Jag vet inte vad man är ute efter. Är det Svenska Kyrkan som har beställt statistiken? Nyhetsbyrån Sirens sysslar med informationsinsamling åt myndigheter, media m.m Var i samlingen platsar Svenska Kyrkan.

”Trelleborgarna är sämst i Skåne på att besöka kyrkan. Det visar statistik som Nyhetsbyrån Siren tagit fram.
Under 2016 gjorde trelleborgarna 1 257 besök till en gudstjänst på en söndag. Det innebär endast 129 besök per tusen invånare. Ingen annan kommun i Skåne hade så få besök procentuellt sett till invånarantalet.
Invånarna i Östra Göinge var de skåningar som besökte kyrkan mest förra året, 827 besök per tusen invånare.
Statistiken visar antal besök på den traditionella högmässan på söndagar i kyrkan per kommun. Nyhetsbyrån Siren har satt besökssiffrorna i förhållande till befolkningen.
Vadstena har landets flitigaste gudstjänstbesökare på söndagar, med drygt 1 350 besök om året per tusen invånare.”

Varför i hela världen räknar Siren antal gudstjänstsbesökare per tusen invånare? Ingår det i uppdraget från Svenska Kyrkan. Ska Svenska Kyrkan räkna ska de räkna utifrån sina medlemmar. Hade Svenska Kyrkan varit ärlig hade man angett gudstjänstbesökare per tusen medlemmar. Och redovisat hur många procent av invånarna som är medlemmar i Svenska Kyrkan. Och hur många av dessa som är valberättigade till ’kyrkovalet’.
Jag är inte medlem i Svenska Kyrkan och går aldrig på gudstjänst. Jag har aldrig varit berättigad att deltaga i något ’kyrkoval’. Jag förstår inte varför jag ska vara med i Svenska Kyrkans statistik över skolkarna. Jag känner mig rentav lite kränkt.
De som tillhör andra samfund har också anledning att känna sig kränkta. Då menar jag inte bara muslimerna. Det finns många samfund som har flitigare besökare än Svenska Kyrkan.
Hade Svenska Kyrkan varit ärliga hade de beställt en utredning som hade visat hur många medlemmar samliga samfund har och hur ofta deras medlemmar besöker sina lokaler. Blekinge Läns Tidning hade en ’standardartikel’ så jag skrev till dem och fick följande svar:

Hej C[……..],
Om du kollar länken så ser du att artikeln raderats.
Det var lite oklarheter kring Sirens statistik.
mvh/J[…], BLT

Svenska Kyrkan har många medlemmar.
De som inte går till kyrkan för att de inte är troende.
De som inte går till kyrkan för att de är troende.
De som går till kyrkan fast de inte är troende.
De som går till kyrkan för att de är troende.
Gör statistik på det i stället.

Vad sysslar Svenska Kyrkan med?

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

2 september 2017 11:44

Räkna med att "Idiot" är postanställd - som ordinarie eller extra.
Nu lever jag gott en tid ytterligare!
Ha! Ha! Ha!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

2 september 2017 11:49

Oerhört klarsynt av "idioten" att skriva sitt namn, Tack Thoralf för att du delgav oss detta ;)

 
Ingen bild

Adamsson

2 september 2017 12:19

Är det bara jag som tycker att Ulf Kristerssons personlighet, attityd, översittarhet och arrogans påminner mycket om Fredrik Reinfeldts? Kristersson är en klon av Reinfeldt och kommer få partiet på rekordlåga nivåer. Dessutom är han en utsugare och skattefifflare utan ryggrad.

 
Ingen bild

Gustaf

2 september 2017 12:22

Faran är väl att flera moderater går till sverigesänket centerpartiet.
Konstigt eller modigt tycker jag att han Kristersson tror på sig själv som ledaren.

 
Ingen bild

GBM

2 september 2017 12:23

jag tror det är en kvinnlig vänsterpartist i Kalmar län. Hon har som fritidssysselsättning att gömma invandrar som ska utvisas. Att V kan ha en sån människa i den lokala partiledningen.

 
Ingen bild

Hacke

2 september 2017 12:52

OT. En bild säger mer än tusen ord heter det.
Denna bild av DN:s "satsning" säger i varje fall det mesta om traditionell media av idag.
Vad sugen jag blir på en prenumeration på Wolodarskis agendablaska, inte bara fylld med lögner utan också av mångfald och jämlikhet.

Men som bekant så går det går lika bra med selleri. Bilden kunde lika gärna föreställt valfri redaktion hos exempelvis public service.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/dn-fortsatter-att-satsa-pa-kvalitet-anstaller-flera-nya-medarbetare/

 
Ingen bild

Gustaf

2 september 2017 13:11

Adamsson
Nej du är inte den ända som ser Kristerssons personlighet.
Håller helt med dig.

 
Ingen bild

Kalle

2 september 2017 13:27

Avpixlat läggs ned istället startas en ny Nättidning, Samhällsnytt.

""Efter sex framgångsrika år i medie-Sveriges framkant är det nu dags för Avpixlat att tacka för sig och lämna över stafetten till nya och ännu bättre sajten Samhällsnytt.""

https://samnytt.se/

Tack tiden med Avpixlat

 
Ingen bild

Linus

2 september 2017 13:53

Om Reinfeldt kallades "Tvålen" vad ska då Ulf Kristersson kallas?

UK är en hal ål, en riktig hycklare och troligtvis psykopat som utan skruppler kan mygla till sig en lägenhet för hemlösa.

 
Ingen bild

U96

2 september 2017 14:41

Får vidriga vibbar av Ulf Kristersson som sägs ha hela vardagsrummet fullt med amerikanska flaggor och vimplar. En stark ja-sägare till Nato.
En mycket farlig man utan karisma och humor, helt i stil med landsförrädaren.

 
Ingen bild

Är brevskrivaren Pelle Frylestam?

2 september 2017 15:47

Tankarna går till vänsterpartisten Pelle Frylestam som Thoralf skrev om i slutet av förra året.
Är det Pelle och hans fru som ilsknat till och skickat brevet?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 september 2017 16:21

Lite fakta.
Det 17-åriga barnet som försökte mörda den svenske polisen Ted Eriksson heter
Hussaini Mohammad och är från Afghanistan

Islams profet heter också Mohammad.

http://tinyurl.com/y8lv63bv
http://www.friatider.se/mannen-bakom-knivd-det-hussaini-mohammad-17-fr-n-afghanistan-0

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/polismannen-ted-33-efter-attacken-glad-att-jag-lever/

 
Ingen bild

Tilly

2 september 2017 16:43

UK svamlar mer än AKB och kan inte lämna tydliga svar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

2 september 2017 17:28

Man kan med gott samvete kalla Ulf Kristersson för "Åsna" också !

Han står mellan två hötappar (SD och Alliansen) och vet inte vilken han ska välja.
Det finns en till hötapp som Löfven står och lockar med i bakgrunden

 
Ingen bild

Ulve

2 september 2017 18:12

Det var Kristerssons fru som vägrade lämna ekonomiskt stöd till den pojken i Malmö på en privatskola som hade särskilda behov och blev skyldig att betala vite m.m Kaka söker maka!

 
Ingen bild

C Andersson

2 september 2017 18:18

@Kalle@

Samma moderatorer

 
Ingen bild

Veritas

2 september 2017 18:32

Kyrkobesökare nuförtiden är väl mestadels HBTQ, illegala flyktingar, batikhäxor m.fl likasinnade. Den är inte till för oss svenskar.
SD 2018 >>>>>>>>

 
Ingen bild

Homo-Janne

2 september 2017 19:52

Nej, snälla. Anmäl inte, så totalt meningslöst.

Brev delas ut, med eller utan frimärken. Tramstankar om att det skulle vara någon på Posten som ligger bakom. För att spara 7 kronor? Ha ha...

Se det positivt, SD-utskicket gav en respons!

 
Ingen bild

Lasse P

2 september 2017 20:23

"IDIOTEN" Han eller hon har lagt passianten för många gånger för det är slående likt vad som händer i hjärnan på vederbörande. HA HA HA HA.

 
Ingen bild

Lena

2 september 2017 20:53

Det var väl någon mindre begåvad vänsterpartist som skickade det där brevet.

 
Ingen bild

Pelle

2 september 2017 22:34

@Är brevskrivaren Pelle Frylestam?
Nej, det var inte jag och min fru. Vi skrattade åt foldern och slängde den.

 
Ingen bild

Gustaf

3 september 2017 08:22

Adamsson 2 sept. 13:11. Råkade förväxla ordet enda med ända.

 
Ingen bild

Onkel Sven

3 september 2017 09:50

Att det är någon på Post Nord som skickat brevet tror jag inte ,dom är jävligt stränga mot sina anställda ,finns de som fått sparken för mindre !

 
Ingen bild

7-klövern

3 september 2017 15:09

Kristersson gästar Agenda ikväll! Mer svammel är att vänta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards