thoralf

Direktlänk till inlägg 8 maj 2017

CHEFSJURIST BEORDRADE INBROTT I VINDKRAFTVERK

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2017 11:45

En bisarr historia om hur landstinget i Gävleborg, numera region Gävleborg investerade ca 70 miljoner kronor i två vindkraftverk vid Kvilla i Torsås kommun. Sedan i december har vindkraftverken varit stoppade av leverantören Green Extreme då inte region Gävleborg vare sig betalat slutfakturan eller kostnader för service och reparationer. Inte en kilowattimma elenergi har producerats vid dessa två vindkraftverk det senaste halvåret!

 

 

Vindkraftverk vid Mortorp inom Kalmar kommun.  Foto Thoralf Alfsson


Jag finner det ytterst märkligt att Barometern, Östra Småland eller Radio Kalmar inte har skrivit om det inbrott som skedde under skärtorsdagen vid ett vindkraftverk i Torsås kommun. Att inbrottet beordrats av region Gävleborgs chefsjurist Mona Dalmats är häpnadsväckande. Omständigheterna är minst sagt anmärkningsvärda! Att det dessutom saknas laga kraft vunnet bygglov för vindkraftverken som varit i drift under ca tre år är också sensationellt.


Bakgrunden är att Region Gävleborg 2012 beslutade köpa två vindkraftverk för ca 70 miljoner kronor. Valet föll på företaget Green Extreme som erbjöd de kinesiska vindkraftverken från Sinovel placerade i Torsås. Med andra ord de vindkraftverk som har haft stora problem med buller, vilket lett till klagomål och flera överklaganden av grannar, inte bara i Torsås utan även i Kalmar kommun. Vindkraftverken har heller inte byggts på den plats de sökt bygglov för utan det avviker med 10-tals meter enligt de uppgifter jag fått. Ett av verken står ca 35meter fel.


Region Gävleborg vägrar dessutom betala den slutliga fakturan till Green Extreme eftersom företaget inte slutfört jobbet. Green Extreme vill ha ytterligare 7 miljoner kronor förvindkraftverken. Nedan kommer några citat från Gefle Dagblad.


   


Region Gävleborgs chefsjurist Mona Dalmats beordrade då inbrott i vindkraftverken som finns vid Kvilla i Torsås kommun.


 


 


Eftersom inte Region Gävleborg betalat slutfakturan kan man heller inte vara ägare till vindkraftverken. Ansvariga på Region Gävleborg vill inte uttala sig angående den rättstvist som nu pågår mellan parterna. 


Jag gissar dock att dessa kinesiska vindkraftverk snart kommer vara nedmonterade då bullret från dem överstiger riktvärden. Jag har varit och lyssnat på det vindkraftverket av samma modell som finns i Mortorp inom Kalmar kommun och det väsnas något fruktansvärt i förhållande till andra vindkraftverk. I Kalmar har det lagts ett vite på företaget att åtgärda bullerproblemen. Jag tror dock att problemen inte går att lösa utan att verken antingen kommer stoppas eller nedmonteras. Kanske placeras någonstans långt ute i skogen där ingen störs av dem.


Det är en fin investeringen för skattebetalarna i Gävleborg som politikerna inom Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna gett sina skattebetalare. Kommuner, landsting eller regioner skall inte ägna sig åt att vara energiproducenter. De skall ägna sig åt sin kärnverksamhet.

 
 
Ingen bild

vmm

8 maj 2017 17:33

Jag, som bor i Gävleborg, tar mig för pannan. Hur i hte kunde regionen ge sig in i detta? Kan det vara så att vi har levt i en tidsanda där allt med miljö och vindkraft låter så bra så då är det bara att köra. Ingen som stannar upp och säger "men hallå, varför ska vi som sysslar med vård i ett län i norrland bygga vindkraftverk i Småland?". Visst, vissa röstade emot det här att bygga, bland annat röstade SD nej, men det hjälpte uppenbarligen inte. Och sedan tillkommer det här med att man bygger utan färdigt bygglov. Och att en chefsjurist beordrar inbrott (det låter som anstiftan till inbrott). Precis som Thoralf så undrar jag varför inte media i Småland uppmärksammat det här för det är ju minst sagt häpnadsväckande.

 
Ingen bild

Lotta_1

8 maj 2017 18:16

Det scoopet kan väl inte ens Radio Kalmar ha mage att stjäla. Eller?

 
Ingen bild

X

8 maj 2017 18:50

Nu är det ju Miljöpartiet som bestämmer i det här "landet" så övriga 95% får faktiskt räta in sig ledet...

 
Ingen bild

Veritas

8 maj 2017 19:16

Inbrott, våldsbrott, våldtäkter, misshandel, gängkriminalitet,maskerade fega svin, varför kommer allt det från Vänstern? Är juristen också Vänsterslödder? Och lite OT men iaf; får vi inte behålla vårt stolta kulturarv i fred alls: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/stor-skadegorelse-pa-lok
Nej tvi f*an V-A-K-N-A & rösta SD 2018

 
Ingen bild

Hasse Pannband

8 maj 2017 19:20

Utanför ämnet:
Har sammanställt ett bildreportage från Berlin
som jag nyss besökt, kan nog intressera en
del av Bloggens följare.

http://www.thojuh.se/berlin/berlin.htm

 
Ingen bild

Sverige i förfall

8 maj 2017 20:26

Fler söker asyl vid gränsen

Sedan id-kontrollerna av resande mot
Sverige förra veckan togs bort har
fler personer sökt asyl vid gräns-
kontrollerna i Skåne.

Från ett snitt på fem asylsökande per
vecka tidigare i år har antalet ökat
till 24 personer de senaste fyra
dagarna, rapporterar Sveriges Radio.

Den gångna helgen avvisades 88 per-
soner vid gränskontrollerna i Syd-
sverige. Enligt Michael Mattsson,
gränspolischef i region Syd, har det
till stor del varit personer som har
uppehållstillstånd i Danmark.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 maj 2017 22:48

Till Hasse Pannband
Tack för ett strålande bra bildreportage.
Håller med om att Berlin arkitektoniskt sätt är en platt och tråkig stad.

Jag saknar lite bilder från den mångfald av företagsbyggnader som restes efter murfallet. Smaklösa saker.

 
Ingen bild

Lena

9 maj 2017 09:09

Ja nog är det en bisarr historia alltid, och att en högt utbildad jurist kan ge order om kriminella handlingar samt ingen annan på kommunen som reagerar på tilltaget.... Sverige i förfall.

 
Ingen bild

C Andersson

9 maj 2017 09:09

"INBROTT I VINDKRAFTVERK"

Skulle de bärga koppar?

 
Ingen bild

Lena

9 maj 2017 10:01

Förbered för ekonomisk kollaps....Lyssna till hedersmannen Ron Paul. Mycket bra, balanserat samtal om hur han uppfattar Trump och hans politik. Från första minuterna.

https://www.youtube.com/watch?v=nlap6Ydceg

 
Ingen bild

Pepparholm

9 maj 2017 12:09

Viceredaktör Sanna Hill skriver en längre artikel i Nya Tider där hon som fler och fler konstaterar att ”Media har gått från att granska eliten till att bli en del av den”.

”De vill ha ensamrätt på sina journalistiska metoder och det är oerhört känsligt att ifrågasätta. Här ser man att media inte drar sig för rena lögner för att hitta ’argument’…….”.

Som jag läste på annan plats, det är ointressant vad man publicerar i gamla media. Det som är intressant är vad man inte publicerar och för att då få veta hur världen ser ut så måste man läsa alternativa media och bloggar.

 
Ingen bild

Mutter

9 maj 2017 14:30

Skriva falska intyg är väl urkundsförfalskning eller osantintyande.

 
Ingen bild

UD

9 maj 2017 15:44

Så definierar Urban Dictionary hårpåsar som muslimska kvinnor bär på huvudet

headbag
The headscarf Muslim women wear and use to try and get special privileges.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 maj 2017 17:08

Johan Westerholm:

"Sveriges Kommuner och Landsting har redan tidigare varnat för en skattehöjning på mellan två och sex kronor i Sveriges kommuner för att bibehålla dagens nivå på åtaganden och service."

"mellan två och sex kronor"!?

Det betyder att många kommuner då hamnar i skattetabell 39-40. Det kan dessa kommuner tacka Miljöpartiet, Reinfeldt och andra fascister för.

 
Ingen bild

Laglydig

9 maj 2017 17:46

Bra grävt där Thoralf!

Pulizer priset väntar 2018!

Den sanna energkikällan är SOLENERGI som ger drygt 50 000 gånger mer än vi förbrukar idag. Tills dess får vi köra på med fossila bränslen och kärnkraft. Glöm idioterna som tror att det påverkar klimatetet!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

9 maj 2017 19:33

@ Ölandsbonde
Tack för kommentaren. Nu hade jag bara
två heldagar i Berlin och hann bara med
en minimal del av staden. Min kritik mot
Berlin under sista bilden "I love Berlin"
har jag tagit bort.

Man vill ju inte riskera att
få en Messerschmitt i skallen!

 
Ingen bild

Bertil

9 maj 2017 21:27

Cosmik Debris:
Geriatrikprofessor Yngve Gustafson nämnde i Debatt för en massa år sedan liknande siffror, tror faktiskt han sa närmare 10kr för att bibehålla en bra nivå på vården i framtiden. Märkligt att det inte blev mer reaktioner på detta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards