thoralf

Direktlänk till inlägg 22 mars 2017

BEFOLKNINGSUTVECKLING I KALMAR

Av Thoralf Alfsson - 22 mars 2017 08:00

SCB släppte igår ny statistik om befolkningsutvecklingen. I den artikel som Barometern har nämns inte Kalmar.


Kalmar kommun hade en befolkningsökning under 2016 på 867 personer. Av dessa hade hela 656 personer utländsk bakgrund och endast 211 personer svensk bakgrund. Det innebär att 76 procent av befolkningsökning bestod av personer med utländsk bakgrund.


Det är detta som kommunalrådet Johan Persson skryter med!


Om man betraktar befolkningsutvecklingen sedan 2002 ser den ut enligt nedanstående diagram. Detta diagram har kritiserats av vänsterfolket men jag kan knappast se något problem med det. Det är verkligheten.


 


Om man vill se befolkningsutvecklingen i procent år efter år sedan 2003 kanske nedanstående diagram visar befolkningsutvecklingen i Kalmar ännu tydligare.


 


Eller om man hellre vill se den totala utvecklingen sedan 2003 i ett cirkeldiagram. Jag vet inte vilket diagram som Linus Hellman och andra vänstermänniskor föredrar. Misstänker att de tycker lika illa om alla dessa diagram. Men det kanske inte är diagrammen de tycker illa om utan befolkningsutvecklingen.


 

 
 
Ingen bild

Clas

22 mars 2017 08:12

Skrämmande utveckling.

 
Ingen bild

Lena

22 mars 2017 08:41

forts. tidigare artikel. För er som inte såg Aktuellt igår, se den på tv play. Det finns ett inslag om FI. Gudrun Schyman var inbjuden för att profilera sig. Där fanns en lång önskelista, minst på tio punkter som FI vill genomföra. Då frågar programledaren; Vem ska betala allt det här? Gudrun blev brydd och uppbragd, hon hade inga siffror eller en budget att stödja sig på utan sa i svepande ordalag att det finns i princip två sätt: det ena att SPARA (spara ytterligare?)eller HÖJA SKATTEN. Hon hade nog tänkt bådadera skulle finansiera hennes drömland. Annars kanske hon kan kontakta Soros, som jag tror var den som finansierade hennes kupp för några år sedan genom att elda upp 100.000 kr.

 
Ingen bild

Inte bra

22 mars 2017 09:14

I Lidköping har sjuklövern bestämt att invandrare skall gå före de som står i bostadskön när det byggs nytt.

 
Ingen bild

Pg

22 mars 2017 09:28




http://avpixlat.info/2017/03/22/svensk-demokrati-och-lag-anvands-for-att-islam-ska-vaxa-i-sverige/

Till dig som använder "mitt" Pg som kommentator, skaffa dig ett eget!

Pär G

 
Ingen bild

Hacke

22 mars 2017 09:56

En bild/diagram säger mer än tusen ord. Och denna krassa verklighet som vänstern/vänsterliberala med gemensamma krafter skapat vill man uppenbarligen inte se presenterad. Är det inte just det här man kämpat för i alla år och ville ha så varför denna paniska skräck för redovisningen av resultatet? För det kan väl aldrig vara så att man skäms för sitt livsverk? Det brukar nämligen inte denna kategori ha vett till.
Tack för de avslöjande diagrammen Thoralf och också för de kärnfulla avfärdandena av samma patetiska vänstertroll i den föregående skattetråden.

 
Ingen bild

X

22 mars 2017 09:56

Ska bli skönt att lämna detta "land".

 
Ingen bild

?Sanningen

22 mars 2017 10:38

@Lena, dock fick hon pengarna av Benny Andersson ABBA enligt uppgift.

 
Ingen bild

Dennis Slotteborn

22 mars 2017 11:04

Ja brotten ökar ju med mer invandring. synd att det inte går att få siffror på det, mer än om man går in till tingsrätten och prickar av Svenska/utländska namn.

 
Ingen bild

Pg

22 mars 2017 11:15

Finns denna individ kvar som kund eller politiker?

"På måndagsmorgonen avslöjade P4 Kalmar att den sjukskrivne landshövdingen Stefan Carlsson har använt den fasta telefonen på residenset i Kalmar för att köpa sexuella tjänster per telefon. Sammanlagt rör det sig om telefonsexköp för närmare 20 000 kronor."

 
Ingen bild

Kommuninvånare

22 mars 2017 11:59

Så när kan alla gå i pension för detta kommer ju innebära ett enormt lyft och en enorm framgång för Kalmar? Med den här farten bör man ju kunna pensionera sig kring 50-års åldern OCH har råd med ett fint extrahus på revieran i Spanien?? Eller när kommer utdelningen och vinsten - hur kommer vi märka av den och när?

 
Ingen bild

@Pg

22 mars 2017 12:07

Det korrupta sosseriet tar hand om de sina.



Kalmar läns förre landshövding Stefan Carlsson är inte längre sjukskriven för sina alkoholproblem och har fått ett nytt jobb. Han är knuten till Finansdepartementet där han bland annat arbetar med regionfrågan.

Sedan den 1 september arbetar Stefan Carlsson på Finansdepartementet med bland annat indelningskommitténs förslag till nya regioner i Sverige. Han har börjat att arbeta deltid.

Stefan Carlsson slutade som landshövding i juli efter att P4 Kalmar bland annat avslöjade att han ringt telefonsexsamtal från en telefon som länsstyrelsen i Kalmar län betalade för. Han sjukskrevs för alkoholproblem strax innan avslöjandet.

Stefan Carlssons uppdrag som landshövding gick egentligen inte ut förrän i början av 2018 och fram tills dess kommer han att få olika arbetsuppgifter av regeringen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6537508

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/05/11/11312288-landshovding-stefan-carlsson-kung-i-baren/

 
Ingen bild

A-Z

22 mars 2017 12:29

Linus Hellman. Är det tjockissossen som inte kunde läsa ett diagram?

 
Ingen bild

Lena

22 mars 2017 12:34

?Sanningen OK då tog jag fel där. Men Soros har med sitt "Open Society" gett/ger enorma bidrag till en hel del organisationer som "Human watch society, Amnesty och han finansierade även demonstrationerna mot Trump dagen efter installationen. Det var redan organiserat i förväg.

 
Ingen bild

Fredde

22 mars 2017 12:40

Ja, Linus Hellman och hans kompisar försöker hellre förlöjliga än diskutera såna här viktiga ämnen.

Min kompis på västkusten försökte föra en diskussion med Linus Hellman på Facebook, men blev istället kallad en massa elakheter, och blev sedan avstängd.

Törs det där folket inte stå för sina påståenden?
Varför vågar de inte diskutera verkligheten?
Varför häver de ur sig påståenden för att sedan inte ens kunna motivera varför de säger konstigheter?

Diagrammen ovan berättar ju sanningen, inga av siffrorna är osanna, eller justerade. Det är verkligheten idag, båten håller på att kantra.
Varför är vänstern så livrädd för en mogen debatt?

 
Ingen bild

Pg

22 mars 2017 13:55

Vem har, och tar ansvar?

I flera svenska kommuner har majoriteten av befolkningen nu utländsk bakgrund (vilket innebär människor som är födda utomlands eller har två föräldrar födda utomlands). Detta gäller i Botkyrka, Södertälje och Haparanda. Av dem hade Södertälje den största ökningen, från 50,8 till 51,9 procent av befolkningen. I Hultsfreds kommun ökade andelen med utländsk bakgrund från 19,7 procent 2015 till 24,3 procent 2016.

På grund av den höga invandringen under 2016 fanns det drygt 2,3 miljoner personer med utländsk bakgrund i Sverige vid årets slut. Det är drygt 133 000 personer fler än året innan. Siffran motsvarar 23,2 procent av hela landets befolkning.


http://www.friatider.se/invandrare-majoritet-i-flera-svenska-kommuner

 
Ingen bild

Savoj

22 mars 2017 15:05

Så är det. Tyvärr vill inga högutbildade bo i Kalmar. Varför? Det finns inga arbeten för dom här. Dessa jobb finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det säger sig självt. Studenter som utbildat sig flyttar till storstadsområdena när utbildningen är klar. Kvar blir vanliga knegare och pensionärer. Det finns inget stort utbud av arbeten i Kalmar, mer än möjligtvis att arbeta i omsorgen i kommunen. Där tar man in folk från gatan utan utbildning.

För att dryga ut invånarantalet så tar man till flyktingar. Allt för statistikens skull som Pampen älskar så mycket, där han får han glänsa med sitt ego. Sedan står han och skryter om hur Kalmar växer och utvecklas. Bara se på tågstationen som är ändpunkten. Det säger allt.

Man mår lite illa faktiskt.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

22 mars 2017 15:06

Det är en tickande bomb att bo i landet där ingen tar ansvar.
Alla problem som uppstår i Sverige hänvisas till beslut i EU och att förändringar ska åtgärdas där.

Därför är det bara att lämna EU eller så ska våra politiker sparkas ut ur riksdagen.

USA har kommit längre än oss !
Om någon går hotfullt mot poliser skjuts dom på fläcken.
Den kulturen kommer också hit.

 
Ingen bild

Myran

22 mars 2017 17:43

Johan Persson lever uppenbarligen inte i samma värld som vi andra. Hur kan människan vara kommunens ordförande???

 
Ingen bild

Ölandsbonde

22 mars 2017 18:02

För en himla massa år sedan vid en presentation av Sveriges kommuner där de redovisade hur många fler invånare de skull ha framöver så kommenterade finansminister Gunnar Sträng det med: "Om ni får rätt så kommer vi att ha 10 miljoner invånare. Det är vad era prognoser leder till. Och alla ska ni öka, ingen ska minska sitt invånarantal".

Det har nog alltid varit så för kommunala politiker att de mätt sin storhet i hur många invånare den egna kommunen har. "Ju fler, desto fetare är man själv", liksom.

Måhända stämde det bättre förr när skatteunderlaget var en viktig del i den kommunala budgeten. Idag bör man se mer till kvaliteten på invånarna än till kvantiteten. Starkt ökade kostnader för livslånga kommunala försörjningsstöd är inget att sträva efter. De kommuner som kanske kommer att överleva är de som kan hålla sådana utgifter ifrån sig.

 
Ingen bild

Mats

22 mars 2017 18:04

Varför har Johan Persson ett så ofantligt stort behov av att försköna och framstälka Kalmar som bäst, störst och vackrast i alla lägen???

"Min pappa har större bil än din"

Sätt dig i sandlådan, Johan!

 
Ingen bild

X

22 mars 2017 19:23

Naiva svenskar, har ni tagit adjö av det Sverige som var?
Nu väntar andra tider.
Ni kommer att sakna det goda Sverige ni var med och avlivade.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards