thoralf

Direktlänk till inlägg 17 februari 2017

ANORDNA ETT NYTT SD-MÖTE I UMEÅ

Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2017 19:46

Sverigedemokraternas möte i Umeå stoppades av vänsterextremister som gjorde vad de kunde för att stoppa mötet. Vänsterextremister uppmanade att störa SD-mötet enligt Västerbotten Kuriren.

 

När även brandlarmet utlöstes så gav man tydligen upp från Sverigedemokraternas sida. Gruppledaren för Arbetarpartiet i Umeå Jan Hägglund skriver på sin blogg att han tror det var en individ som jobbar på Väven som utlöste brandlarmet.


”Sedan: Jag gissar att brandlarmet startades av en enskild individ som jobbar på Väven. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Jag gissar att det var en ”enskild individ”. Jag vet inte utan jag gissar. När detta är sagt vill jag absolut inte peka ut personalen på Väven som skyldiga. Personalen är bra. Men även bland de bästa kan det finnas någon som gör ett misstag någon gång. Som i torsdags kväll. Det var nämligen ett verkligt misstag att stoppa SD-mötet via brandlarmet. Handlingen speglar en total brist på ett politiskt alternativ till SD:s budskap. Handlingen visar desto mer av vanmakt. ”

 

Jag har letat runt på nätet, media och ledarsidor efter någon som idag kommenterat det som hände igår men det är skrämmande tyst. Ingen har ryggrad att kritisera huliganvänstern.

 

Är alla ledarskribenter antidemokrater?

 

I en artikel publicerad i Aftonbladet framgår det att Vänsterpartiets ledarskap föredrar att inte uttala sig.

”Varken Ung Vänsters ordförande Hanna Cederin eller V-ledaren Jonas Sjöstedt vill kommentera händelserna, Sjöstedt med hänvisning till att Ung Vänster är en fristående organisation.”

 

Tänk er in i det motsatta förhållandet! Tänk om någon hade stoppat ett möte för Vänsterpartiet på samma sätt eller för Socialdemokraterna. Jag kan se krigsrubrikerna och varenda liten ledarskribent i varenda lokaltidning hade varit uppe på barrikaderna och hojtat om hot mot demokratin. Idag trycker de istället i sina mörka hålor på redaktionerna. Ryggradslösa!


En känd Centerpartist i Umeå går dock ut och kräver att de organisationer och personer som medverkat till det inträffade skall be om ursäkt enligt Västerbotten Kuriren. Jag gissar att han hoppas ta några billiga politiska poänger på sitt krav om ursäkt. Några ursäkter kommer knappast att komma från dessa vänsterextremister.


Min personliga uppfattning är att SD snarast skulle ordna ett nytt möte i Umeå på kulturhuset Väven med Jimmie Åkesson och gärna också Richard Jomshof eller Mattias Karlsson. Och att ett nytt möte på Väven skall vara kostnadsfritt för SD på grund av att gårdagens möte fick ställas in. Demokratin får aldrig ge vika för antidemokratiska vänsterextremister.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Rune

17 februari 2017 20:53

Ja!
Ett nytt möte kostnadsfritt är väl det minsta Umeå måste bestå med för att någorlunda komma undan med hedern i behåll.
Att tillåta förstörelse av mötet som ett av Riksdagens partier har anordnat måste ju vara en oerhörd skam för Umeå stad med omnejd.

 
Ingen bild

Pepparholm

17 februari 2017 21:07

Givetvis ett nytt möte utan ny lokalkostnad. Dessutom ett uttalande från kommunens sossechef. Plus att man drar in alla skattebidrag till de organisationer som störde mötet.

 
Ingen bild

lol

17 februari 2017 21:10

Personligen tycker jag Att SD är alldeles för toleranta. Det är ju uppenbart att detta var organiserat och ovärdigt en demokrati. Hela det svenska samhället är så jävla korrupt så jag vill bara lämna detta land.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

17 februari 2017 21:18

Vilket ynkligt land vi lever i !
Sorgligt !
SD vill rädda Sverige ifrån islam och den hemska följd som dess utbredning innebär.
Dumheten är helt gränslös !

Tack Thoralf för ditt enträgna viktiga arbete.
Partiet bör också vara tacksamma !

 
Ingen bild

Stefan A.

17 februari 2017 21:44

Efter att ha sett aktuellt i kväll blir man så förbannad att det inte är värt att man skriver nått.....

 
Ingen bild

Veritas

17 februari 2017 22:03

Godhetsknarkarna i Umeå är hycklare utan botten!
Umeå kommun har tagit emot 85 flyktingar hittills i år.
Med sina 119 732 invånare och 0,7 flyktingar per tusen invånare, är Umeå en av de kommuner som tar emot minst antal flyktingar, i förhållande till sin storlek, på plats 259 bland landets 290 kommuner.
Om flyktingarna hade fördelats jämnt över landets kommuner, hade Umeå tagit emot 298 personer under samma period.
Medan Umeå alltså tar emot 0,7 flyktingar per tusen invånare, tar grannkommunen Vindeln emot 5,8.
http://flyktingmottagande.aftonbladet.se/Ume%C3%A5

Thoralf Alfsson

17 februari 2017 23:02

Aftonbladets siffror är bara en del av sanningen. Sedan tillkommer de som utnyttjar EBO-lagen. Hur många som flyttat till Umeå i verkligheten är säkert en ganska mycket större antal.

Men det Aftonbladet visar är att Umeå kommuns vilja att ta emot asylsökande är mycket låg!

 
Ingen bild

Veritas

17 februari 2017 22:15

Förstår ärligt talat inte varför dom här nynazistiska vänsterkräken inte kallas vid sitt rätta namn, terrorister. Det är ren politisk terror dom håller på med.
"Definition av Terrorism;
Inom EU har medlemsländerna kommit överens om en gemensam definition av terroristbrott, vilken också har införts i svensk lag (Lagen om straff för terroristbrott). Enligt denna definition är terroristbrott handlingar som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om de syftar till att:
* Injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp
* Tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd
* Destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer"
http://www.sakerhetspolitik.se/Hot-och-risker/Terrorism/Vad-ar-terrorism/
Injaga fruktan= ingen ska tillåts använda sin demonstrations och yttrandefrihet om dom inte har samma åsikter som dom politiska terrornätverken,PT.
Tvinga offentliga organ=tvinga politiska församlingar att fatta beslut som passar PT och inte väljarstödet.
Destabilisera politiska strukturer=rödskallarnas framfart i Umeå gör kommentarer på denna p. överflödiga

 
Ingen bild

Cosmik Debris

17 februari 2017 22:21

Alla minns när kommunister och vänsterfascister skapade kaos i Östermalms tunnelbana. Skälet till deras vreda var att SD initierat någon harmlös reklamkampanj som riktade uppmärksamheten mot det utbredda och kriminella tiggeriet.

Moderater och sossar gör utspel dagligen som alltid tangerar eller i de flesta fall är mycket mer hårdföra än SD:s reklamkampanj. Att Ygeman skulle skicka hem 80 000 människor som illegalt uppehåller sig i landet resulterade inte i kravaller. Ygeman har gett begreppet ” mycket snack och lite verkstad” ett ansikte. Han är helt odugligt handlingsförlamad.

Vänsterfascisterna är patetiska och inkonsekventa pellejönsar.

 
Ingen bild

elon

17 februari 2017 22:48

Tack Toralf för att du orkar fortsätta med dina kommentarer.
Hur kan jag stödja dig?

Thoralf Alfsson

17 februari 2017 23:07

Om du vill stödja mig kan du ge ett bidrag genom swish. Se presentationen i högermarginalen.

Alla pengar går till att trycka upp infoblad som delas ut av mig själv och andra Sverigevänner. Under 2016 tryckte jag upp närmare 50 000 infoblad för de bidrag som kommit in.

 
Ingen bild

Hj

17 februari 2017 23:17

Ekerö bibliotek köper in KGB-spionen Jan Guillous böcker men vägrar köpa in rättskaffens Tino Sanandajis bok 'Massutmaningen'

Kontaktuppgifter till Ekerö bibliotek
08-12457300

 
Ingen bild

X

17 februari 2017 23:36

I Sverige kan man inte hålla politiska möten längre såvida man inte är vänster.
Ergo, Sverige är ingen demokrati längre.

 
Ingen bild

Kalle

18 februari 2017 01:24

https://sv.wikipedia.org/wiki/St%C3%B6rande_av_f%C3%B6rr%C3%A4ttning

4 § Om någon genom våldshandling eller oljud eller på annat dylikt sätt stör eller söker hindra allmän gudstjänst, annan allmän andaktsövning, vigsel eller begravning eller dylik akt, domstols förhandling eller annan statlig eller kommunal förrättning eller allmän sammankomst för överläggning, undervisning eller åhörande av föredrag, döms för störande av förrättning eller av allmän sammankomst till böter eller fängelse i högst sex månader.

För störande av förrättning eller av allmän sammankomst döms också den som genom våldshandling eller oljud eller på annat dylikt sätt stör eller söker hindra förhandling vid Internationella brottmålsdomstolen. Lag (2009:1281).

Borde kunna tillämpas på alla störnde aktivister som stör SD:s möten

 
Ingen bild

Veritas

18 februari 2017 01:40

@ Thoralf 17 feb 23:02
Synd att Aftonbladet inte börjat med propagandamärkning av sina artiklar än :)
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/tidning-borjar-innehallsdeklarera-artiklar

 
Ingen bild

Hans Anas

18 februari 2017 09:06

Extremvänstern lyckades alltså förhindra detta möte trots polisens närvaro. Detta är enligt min mening en bekräftelse på att det demokratiska samtalet är avslutat i Sverige.

Inte minst i Finland borde man nu reagera exempelvis på tidningarnas ledarsidor. Tyvärr fruktar jag att inte en enda finlandssvensk tidning kommer att skriva om detta på ledarplats.

 
Ingen bild

Lotta_1

18 februari 2017 09:15

Vad är det för ena hjärtlösa djävlar som behandlar en sjuk gammal man på detta vis?

http://www.friatider.se/72-arig-man-hittades-nekades-vard

 
Ingen bild

Acke

18 februari 2017 09:19

Sjöstedt har säkert skickat ett uppmuntrande gratulationstelegram för väl utfört uppdrag.

 
Ingen bild

vmm

18 februari 2017 09:53

SRs Kulturnytt berättade på morgonen om att SD skulle hålla ett möte:

http://t.sr.se/2lgZnT6

Reportaget avslutas med "Den här manifestationen (mot SDs möte, min anm) startar klockan 17 i Rådhusparken som ligger bredvid Väven i Umeå". När SDs möte skulle vara säger dom inte. Känns som att dom var mer angelägna om att göra reklam för protestmötet än för själva mötet. Intressant också att kulturchefen i kommunen säger att dom tänkt och tänkt men kommit på att dom måste följa grundlagen och då måste tillåta SDs möte. Typ att dom försökt se över möjligheterna att säga nej men att dom tyvärr måste följa lagen och tillåta det. Det känns ju inte direkt som att kommunen säger välkommen...

Thoralf Alfsson

18 februari 2017 10:14

Jo, jag hörde detta i Kulturnyheterna och jag uppfattade det som reklam och stöd för denna manifestation.

 
Ingen bild

Stefan

18 februari 2017 10:31

Visst är det fördjävligt att ett politiskt parti inte ska kunna hålla ett möte. Å andra sidan tror jag de som störde mötet skjuter sig själva i foten. SD's möte fick ju nu mycket större uppmärksamhet och SD fick sympatier. Konsekvenstänkande är inte vänsterns starka sida...

 
Ingen bild

Maja Dacke

18 februari 2017 13:59

SRs Kulturnytt uppviglar och uppmanar till grundlagsvidrig störning.

Kriminellt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se