thoralf

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2016

DUBBLA MÅTTSTOCKAR, DEL 2

Av Thoralf Alfsson - 30 augusti 2016 07:00

 

Odlingslotter vid Berga/Norrliden                                             Foto Thoralf Alfsson


För några veckor sedan läste jag en artikel i Barometern om förfallet vid ett av kommunens områden för odlingslotter i Norrliden/Berga. Jag bestämde mig för att göra ett besök med kameran. Det var en bedrövlig syn som mötte mig. Rena kåkstaden med hur mycket skräp som helst och staket och taggtråd för att hålla obehöriga borta. Ett odlingsområde som fullständigt förfallit med några få undantag. Jag förstod också att Barometern inte berättat hela sanningen i sin artikel.


I de kontrakt som upprättas när ett avtal skrivs om att hyra en odlingslott finns följande villkor.


”All byggnation är kontraktsinnehavaren ansvar och ska vara väl samordnat med andra på odlingsområdet. Större byggnation tex ”friggebod”, växthus, redskapsbod är bygglovspliktigt enligt plan- och bygglagen (PBL). Det är tillåtet att inhägna lotten (max 1,2 m högt). I kommande områdesbestämmelser kan viss större byggnation eventuellt få förekomma.”

 

Min bedömning är att i varje fall ca hälften av dessa drygt 70 odlingslotter är bebyggda med antingen friggebod, verktygsbod eller växthus. I vissa fall flera byggnader. Med anledning av detta ställde jag några frågor till byggnadslovsansvariga på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Hur stort kan man bygga utan bygglov? Hur många bygglov som sökts? Hur många bygglov som beviljats?


Svaret jag fick gjorde mig minst sagt förvånad.


”För dessa odlingslotter finns enligt plan ingen byggrätt, såvitt jag kan se så är det park eller naturmark.”

 

Jag tolkar det som att alla byggnader då är svartbyggen. Enligt uppgifter skall det inte heller finnas några bygglov! Det är till och med så att de avtal som Serviceförvaltningen upprättar med den som hyr en odlingslott är felaktiga i förhållande till den detaljplan som gäller. Ingen byggrätt!


Eller är det så att Kalmar kommun och Serviceförvaltningen har dubbla måttstockar?

 

Jag har nämligen begärt ut en lista över vilka som hyr dessa odlingslotter. Det finns 4 med ett efternamn som slutar på ”sson”. Med lite god vilja kan det tolkas som 7-8 har svensk bakgrund medan ca 65 av odlingslotterna hyrs av personer med utländsk bakgrund.


 


I avtalen finns också följande text.


”Generellt gäller att hålla snyggt och rent på nyttjad plats. Vid brist i detta ansvar kontaktas kontraktsinnehavaren om åtgärd inom en vecka. Utebliven åtgärd leder till att kommunen åtgärdar på innehavarens bekostnad.”


Detta är något som uppenbarligen inte Kalmar kommun följer eller har man dubbla måttstockar. Har odlingsområdet vid Berga inte samma krav på sig. I Barometerns artikel kan följande läsas.


”Plåtbitar i olika färger har lappats ihop till tak. Skräpigt och skrangligt. Svartbyggen. Men svåra att få bukt med utan att såra människor.

 

”Samtidigt vill kommunen att det klart och tydligt ska framgå att om odlingslotterna inte sköts, så kan det bli krav på att riva.

– Men då trampar man på en väldig massa människor. Och vad gör man med det som ser bra ut? Det är inte önskvärt att riva allt det här, säger Tomas Lexinger.”

 

Är det så att Kalmar kommun undviker att följa lagar och regler på grund av det handlar om personer med utländsk bakgrund. Då är det uppenbarligen svårare att upprätthålla de lagar och regler som gäller. Kommunen kan ju såra eller trampa på väldigt massa människor!

 

Den som har skrivit på ett avtal skall också följa det! Svårare än så är det inte. Det handlar inte om att ”såra människor” eller att man ”trampar på en väldigt massa människor” utan om att vi inte skall få ”kåkstäder” där det råder andra lagar och regler bara för att dessa människor har utländsk bakgrund.


I Sverige gäller svenska lagar och regler, inte dubbla måttstockar beroende på bakgrund.

 

 
 
Ingen bild

Mattias R

30 augusti 2016 08:17

@Thoralf
Jag tror inte att det beror på att de flesta är av utländsk härkomst. Snarare att man helt enkelt inte brytt sig från kommunens sida. Det har sett ut ungefär på samma sätt under alla de 16 åren jag bott i Norrliden. Kommunen torde väl haft tillsynsansvar under hela tiden? Ser fördjävligt ut på ren svenska. Kontrasten mot området med lotter som gränsar till det här eländet är nästan skämmande.

Thoralf Alfsson

30 augusti 2016 08:21

Jag antar att du syftar på det angränsande koloniområdet. På det området finns det bara namn som tyder på mer eller mindre 100 procent svensk bakgrund.
Jag tror att det är den stora förklaring till varför det ser ut som det ser ut och att kommunen inte "bryr" sig om eländet!

 
Ingen bild

X

30 augusti 2016 08:25

Jag rekommenderar alla svenskar att lämna detta "land".
Det är ändå förlorat.
Låt all världens slödder ta över.
Så blir ju vänstern glada.

 
Ingen bild

Hacke

30 augusti 2016 08:49

Det parallella Sverige växer obönhörligt fram på alla fronter och områden. Naiva, flata och konflikträdda politiker och tjänstemän (läs batikhäxor av båda könen) rullar ut röda mattan alternativt viker ner sig för minsta ”kränkthet” eller hot från deras egenskapade nyadel. 87 procent av svenskarna ville så sent som vid senaste valet ha detta nya Sverige eller är likt vår statsminister för naiva för att förstå kontentan av decennier av västvärldens mest horribla invandringspolitik.
Roten till det onda och störst skuld bär som alltid i dessa sammanhang svensk traditionell media.
Tack Thoralf för att du ensam, ideellt och med ett stort och varmt fosterlandshjärta gör vad dessa folkförrädare uppbär skattemedel för att i så i grunden missköta.

 
Ingen bild

Steve

30 augusti 2016 09:32

Samma förhållanden i Järva Stockholm. Förr fick man inte bygga mer än en redskapslåda och staket högst 1,5 m. Idag liknar flera av koloniområdena favelorna i Rio. Mycket biltrafik fast den ej är tillåten. Har aldrig sett en bötfälld bil i området. Men det är bara ett fåtal med svenska efternamn som idag nyttjar kolonierna. Flatheten från lokalpolitikerna är nog densamma här oavsett om den är röd eller blå. En annan synpunkt ät att kolonierna frekventeras av människor i arbetsför ålder mitt i arbetsveckan.

 
Ingen bild

Joho

30 augusti 2016 09:51

Mattias R
Och då har det varit människor av utländsk härkomst under dina16 år , så då kan det inte bero på att det är människor av utländsk härkomst enligt dig!

 
Ingen bild

Pepparholm

30 augusti 2016 09:53

De flesta kommunalråd är stöddiga när de utslungar principer och hånar meningsmotståndare från talarstolen. Däremot så törs de sällan omsätta principer i handling om det gäller invandrare. Principer för dem gäller bara snälla svenskar som inte bråkar när de blir hunsade och som inte har medias öra. Kalmarborna tycks dessutom ha röstat fram en som sitter i knät på högsta ledningen i huvudstaden. Då kan det inte bli värre.

 
Ingen bild

Bert

30 augusti 2016 10:25

Känner igen problemet från andra odlingskolonier här i länet, temat är det samma: "i k-föreningar där invandrare blir medlemmar sätts alla tidigare gällande förordningar och ordningsregler per automatik ur spel" - svenskar som är medlemmar förväntas däremot att följa alla regler". De som är valda till att representera koloniföreningarna(oftast svenskar) försvarar invandrarnas regelöverträdelser, dessa styrelsesvenskar är invandrarvänliga och inte sällan medlemmar i organisationer typ FN-föreningar, sosse, vänster och miljö dito, alltså organisationer som klart tagit ställning för massinvandringen till Sverige.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

30 augusti 2016 11:06

Ja, det här med Dubbla Måttstockar kan komma att bli en mycket lång följetång. Med tanke på all idioti.

Varför förstår man inte att det är just den här typen särbehandling, dvs att vanliga regler inte gäller för de som har invandrarbakgrund, är just det som skapar rasism och hat. Inte bara mot invandrarna utan nollorna som inte bara nöjer sig med att tillåta det utan dessutom förordar det.

Är det så att Mattias R sakta men säkert börja svänga i sin hållning? Verkligheten är en obeveklig debattör.

 
Ingen bild

Christer

30 augusti 2016 11:25

Sorgligt när myndigheter inte kan se till att lagar och förordningar efterlevs. Hur tänker politikerna? Tror dom att eftergifter i ett avseende leder till bättre efterlevnad i andra? "Vi är lite hyggliga nu, så bråkar inte dom heller",tycks vara som man tänker.
Läste en artikel om en bilbrännare. Han menade på att dom bränner bilar som en protest mot den rasistiska polisen. "Polisen kan när som helst brotta ner oss, utan att vi gjort något och söka genom fickorna för att leta knark". Killens budskap var att dom alltid var oskyldiga och poliserna rasister. Nu är det ju inte så, polisen vet alltid var dom ska leta när dom gör ett ingripande, men att dom inte alltid hittar nåt. Killen ville bara vara ifred med sin knarklangning, är det för mycket begärt? Budskapet var glasklart: "Låter ni oss vara, så blir det inga bilbränder".
Samma kan praktiseras bland odlingslotterna. Bråka inte med föräldrarna, och inte med deras ungdomar heller så är allt frid och fröjd i samhället. - Eller?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 augusti 2016 13:14

Europa är på väg mot samma katastrof som resulterade i andra världskriget med den skillnaden att hela mediasverige bidrar till detta p.g.a medvetslösa medarbetare överallt !
Det samma gäller på myndigheter i länderna !
MEDVETSLÖSA . UTAN ATT VARA MEDVETEN OM FÖLJDEN SV SINA BESLUT !

 
Ingen bild

Mattias R

30 augusti 2016 14:17

Joho
Tisdag 30 aug 09:51
Då det är runt 90% med människor av folk utifrån som har lotter på den platsen är det väl självklart att de varit med och skapat detta. Men jag tror inte att det är pga deras ursprung, utan att kommunen här i Kalmar inte gjort sitt jobb och skött sin tillsyn. Varför kan man ju fråga sig, men det är väl knappast det enda kommunen misslyckats med? Tror detta blivit en ickefråga tyvärr.

 
Ingen bild

Lena

30 augusti 2016 15:06

Fruktansvärt hur det ser ut där! Så kommunen har ingen tillsyn alls? De blundar som vanligt och om någon kommer med kritik så säger de bara: "allas lika värde"....

Det är värre hos er än vad vi har. Här är det blandad kompott och fortfarande finns ett stort antal svenskar kvar med fina, välskötta o snyggt ordnade odlingslotter.

Somliga utländska människor har byggt sig något som ser ut som skjul, byggda av korrugerad plåt o olika träplankor. Tror faktiskt det beror på att de är vana att ha det så omkring sig. Saknar det estetiska sinnet s a s.

Om man påpekar för kommunens tillsynsman så suckar han bara och menar att han inte alls ville ha detta på sitt ansvarområde. Men han ville säga upp mig (första året) för att jag inte odlade grönsaker (vilket det står i kontraktet att lotterna är till för). Jag har endast hallon och blommor, lite timjan, oregano etc. Jag gav honom en litania angående byggandet av "stugor" på lotterna, vilket enl. kontraktet inte heller är tillåtet. Han gav mig rätt.

Men min granne, en kurd i 60-års åldern, är en duktig odlare. Han och hans söner har stora odlingar av majs och gurka + annat, tror de säljer till sina kompisars livsmedelsbutiker på Stora gatan. Undrar just hur det är med skatt o sånt? Tror inte de kan skilja på bidrag och att bidra (med skatt ex).

 
Ingen bild

Hasse

30 augusti 2016 15:09

Thomas Lexinger är en riktig ryggradslös knähund som får stor beslutsvånda när ett problem uppstår. Kommunalråden har beslutsvånda, mellanchefer på kommunen likaså. Finns det någon människa som inte är ryggradslös i Kalmar kommun, fy fan vilka människor det finns. Finns inget krav, förutom ryggradslös, på dem man anställer i kommunen.

 
Ingen bild

OH

30 augusti 2016 15:18

Nya tider i Nya Sverige. Svenska lagar gäller endast för genuina Svenskar.Invällare inbjudna av Reinfelt, Lööv, Löven med m.fl skall visas respekt.

 
Ingen bild

GBM

30 augusti 2016 17:56

Välkommen till Kalmar, jo jag tackar!
När Kalmar kommun vill locka folk till kommunen så borde de använda sej av bilderna från koloniområdet, Salve, Berga och lite bilder från andra exklusiva områden i Kalmar. dags att börja varna folk för att flytta till Kalmar.

 
Ingen bild

Pepparholm

30 augusti 2016 17:57

Nu säger moderatledaren Batra i en intervju i Expressen, att jag är inte längre rasist, om jag tidigare var moderat. Men hon kan fortfarande inte samarbeta med mig.

Så bra. Jag kan inte heller samarbeta med Batra. Du och moderaterna saknar helt mitt förtroende och du och din partisekreterare kan själva räkna ut varför. Dessutom har ni ju själva blivit rasister enligt er egen definition in till för några veckor sedan.

 
Ingen bild

Hebbe

30 augusti 2016 18:25

@Mattias R
Själv bodde jag i Norrliden i 26 år och nu i nära 20 år i nära anknytning till området. Jag kan berätta hur det varit där genom åren då jag redan som grabb lekte där med mina vänner, det fanns rinnande vatten som man kunde dricka när man var törstig.
Det började med mindre odlingslotter som inte alls var inhägnade. Då var det mestadels infödda svenskar från lägenheterna i Stafa (läs senare HSB, nuvarande Rikshem) som nyttjade detta till att prova på att odla lite tomater o.dy En väns föräldrar hade en lott där på tidigt 80-tal och de fick bannor om de inte skötte sin odling. Efter ett tag så började fler och fler asiater odla där och då kom redskapsskjulen upp, fortfarande fler svenskfödda än utlandsfödda. På senare delen av 80-talet och början av 90-talet så kom bodarna upp där och flertalet odlare valde att inta sin fika m.m
Det som skett de senaste 15-20 åren är rent bedrövligt, både övertramp med staket, byggnader, nedskräpning, parkerade bilar på ställen där de skymmer trafiken på Trollbackevägen (som är huvudled av orsak). Allt detta har Kalmar Kommun sett mellan fingrarna.
Detta är inte det enda stället i Kalmar tätort som sånt tillåts, se längs Ölandsleden. Där gjorde Kommunen ett försök för några år sedan men nu är baracker och rena fritidshus återigen etablerade.
Själv måste jag söka bygglov för min altan, carport och mitt något högre staket (1,5m) annars får jag vite.

 
Ingen bild

Clas

30 augusti 2016 18:46

Danska regeringen vill nu börja avvisa asylsökare redan vid gränsen vilket är det enda rätta. Sverige borde ha infört direktavvisning för länge, länge, länge, länge sedan. Då hade vi sluppit det fullständiga kaos som nu råder i landet. Folk som kommer från Danmark och Tyskland har inget asylskäl. De befinner sig redan i ett säkert land. Den europeiska asyllagen säger också att de som tänker söka asyl i EU ska göra detta i det första europeiska landet de kommer till. Men tydligen gäller inte lagar och regler för invandrare. Då ser man genom fingrarna.

Återigen är det dessa fega 7-klöverpolitiker som är rädda för "rasiststämpeln" och istället låter alla som kommer söka asyl i vårt land. Fega asylhandläggare ger sedan asyl till nästan alla som söker även till de som inte har asylskäl. De enstaka personer som inte genast beviljas asyl av migrationsverket överklagar beslutet till migrationsdomstolen som river upp migrationsverkets beslut och låter personen stanna i landet. Skulle någon till äventyrs inte få igenom sin överklagan stannar de likväl kvar i landet som s.k "papperslös" med fri läkarvård, tandvård och fri skolgång för barnen. Det är sannerligen inte konstigt att alla invandrare från tredje världen söker sig till Sverige som flugor till en sockerbit. Arma land!

 
Ingen bild

s29

30 augusti 2016 19:08

Och i Södertälje,där bygger dom syriska maffiabossarna 3meters murar runt sina villor.

 
Ingen bild

Joho

30 augusti 2016 19:35

Mattias R
Man kan ju fråga sig då varför det inte ser likadant ut på de Svenska lotterna om det inte har med ursprunget att göra, att kommunen inte gör något verkar ju att ha med ursprunget att göra då har man silkesvantar på sig.Konstigt resonemang.

 
thojuh

thojuh

30 augusti 2016 19:42

Att skapa ett behov.
I Laos har man kommit på ett genialt sätt att
tillfredsställa godhetsapostlar och turister.
Man fångar småfåglar och stänger in dom i minimala burar.
Burarna och dess innehåll säljs sedan på marknader för 3 USD.
På buren finns en sida som går att dra upp varvid fåglarna åter
får sin frihet. Godhetsapostlen är lycklig. Så god, så rätt.

Vad idioterna inte begriper är att om ingen köper
dom här burarna så kommer den vidriga handeln och djurplågeriet
att upphöra.

Paralleller kan dras till Sveriges vansinniga invandringspolitik.

http://thojuh.se

Thoralf Alfsson

30 augusti 2016 21:45

Eller att man slutar ge pengar till tiggare!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

30 augusti 2016 20:01

Från Umeå.

Vänsterextremisterna kämpade förtvivlat för att få EU-migranterna att städa efter sig så att verkligheten inte skulle synas för allmänheten, men de lyckades inte. Istället klagade EU-migranterna på att kommunen inte rengjorde bajamajan efter dem.

 
Ingen bild

Suck

30 augusti 2016 20:04

Svenskar skall följa lagen. Vi skall också betala när vi stället upp våra husvagnar på säsongsplatser. I mitt fall 16 000kr.
Vart fan är vi på väg.
Om ni tittar vid kungsgårdsvägen innan skällby så ser det ut som en kåkstad i Sydafrika där med

 
Ingen bild

Hasse Pannband

30 augusti 2016 20:09

EU migranter - bilder du inte får se i media.

http://hotpot.se/politik/eu-migranter-bilder-du-inte-far-se-i-media/

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 augusti 2016 20:56

Otroligt!!!

Men ... jag har en friggebod på en tidigare ägd tomt. Den är min men de 'nya' ägarna, som är införstådda med att jag tänker flytta den, är tacksamma - ja, faktiskt - så länge jag låter den stå kvar. (Bra gäststuga.) Inget problem där alltså.

Nu undrar jag om jag kan placera den någonstans i Kalmar, gärna strandnära, nära vatten, men långt från Salve och liknande områden. På allmänning som kommunen inte bryr sig om. De struntar väl i om det plötsligt står en bod någonstans - bygglov behövs ju inte.

Jag känner ett transportföretag med armstarka grabbar - en av dem talar irakisk arabiska - som kan fixa dit boden. Och om jag själv skaffar en niqab inför flytten så är väl allt OK.

Vad tror du om detta, Thoralf? Skulle du anmäla mig till kommunen i så fall? Vore fint med en ikryssad karta på bloggen med lämpliga ställen, så att man kan välja i förväg - till våren.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 augusti 2016 21:05

Här finns ju uppenbarligen en byggkunnig resurs , varför anställer inte Kalmarhem dessa ev på lönebidrag.
Kalmar kommunalpolitiker kunde även bistå med integrationen på så vis att dessa byggare sköter underhåll på villor och sommarstugor åt politikerna?

 
Ingen bild

Mattias R

30 augusti 2016 21:18

Hebbe
Tisdag 30 aug 18:25
Håller med dig om allt, det är riktigt illa att kommunen valt att göra som man gjort. Har även full förståelse för att folk (även jag) retar sig på det som sker. Men det är Kalmar Kommun som ska lastas för det här, man har regler och de efterföljs inte. Kan inte folk sköta sig måste de ju sägas upp. Bygger man olovligen måste det få någon form av konsekvens. Kanske känns det obekvämt för dem som ska utföra det arbetet, men får man betalt för ett jobb ska man banne mig göra det.

Thoralf Alfsson

30 augusti 2016 21:54

Kontrakten/avtalen kanske bara skrivs på svenska ;-)

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 augusti 2016 21:31

Migrationsministern Morgan Johansson tycks ha gjort en helomvändning när det gäller avhysning av asylanter han resonerar tycker jag sunt ,det måste bli mer John Waine och mindre Musse Pigg !

 
Ingen bild

Sanningen?

30 augusti 2016 21:52

@thojuh, inte bara Laos. Finns över hela Asien. Såg det sist i HongKong.

 
Ingen bild

Morningstar

30 augusti 2016 22:33

Här i Landskrona har vi haft stora problem med inbrott och nerbrunna stugor i kolonierna dom senaste åren. Då har vi ändå 4 koloniområden, 5 om vi räknar in det som ligger utanför Häljarp som tillhör vår kommun. Har själv ingen koloni men mina morföräldrar hade. Det blev stor uppståndelse om det krossades en ruta, vilket var sällsynt på den tiden. Minns en gång nån hade gått och vandaliserat staketen i vår gång. Kan bara minnas att det hände en gång och kan ha varit vid mitten av 70-talet nån gång. Har ingen aning om hur ägarförhållandena till kolonilotter ser ut idag. Men nyfiken på om ni har problem med bränder också på andra sällen i landet? Så som jag förstått det så var det den tidigare arbetarrörelsen som satsade på kolonilotter åt sina egna. Det var ju längre arbetstider på den tiden och inte lika långa semestrar. Därför var dessa oaser viktiga för arbetarna att spendera sin fritid i. Har intresset avtagit för att svensken idag istället reser till Thailand eller Gambia på semester?

 
Ingen bild

Fredde

31 augusti 2016 07:19

Hasse pannband: Mycket bra länk! Man blir ju mörkrädd när man ser hur flata myndigheterna är! Hade det varit vanliga svenskar hade detta aldrig fått pågå.

Var är likhet inför lagen? Varför tillåts denna sanitära olägenhet? Var är byggloven? Har polisen kollat att deras bilar är lagliga?

Och, var är alla emigrantkramare som påstår att EU-migranter är välutbildade personer som bara vill integrera och arbeta?

 
Ingen bild

Fredde

31 augusti 2016 09:39

Arbetslösheten minskar. Det skriver Konjunkturinstitutet (KI) i sin nya prognos.
Har de inte missat något här? Det finns en grupp individer som har enorm arbetslöshet, och det är växande.

Men, som vanligt så pratas det bara halva sanningar....

 
Ingen bild

Lennart

31 augusti 2016 23:27

Lexinger fick ju sparken från Bombardier när han knullade underställda kollegor. Då tog Kalmar kommun hand om gubben, så omtänksamt. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards