thoralf

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2016

SENT TORNSEGLARPAR

Av Thoralf Alfsson - 28 augusti 2016 08:37

 


Tornseglarna brukar lämna mitt område i runt 8-10 augusti och det brukar vara lite vemodigt när man upptäcker att deras framfart över husen och deras skri i luften saknas. Jag brukar alltid säga att sommaren börjar när tornseglarna anländer, runt 18-20 maj och att den slutar när tornseglarna flyttar söder ut igen.


Samma sak även i år men med ett undantag. Ett tornseglarpar har av någon anledning blivit sena med sin häckning. De har fortfarande ungar i holken. Jag hoppas att de klarar av att få ut ungarna innan det är för sent. Jag har hört deras pipande från holken i ca tre veckor nu och väntar varje dag på att de skall våga sig ut från holken.


 

Sommartalet

 

Jag har lyssnat till Jimmie Åkessons sommartal två gånger. Inga nya utspel men bra att Jimmie tar upp det fruktansvärda hyckleri som råder och kallar statministern för svikare och andre för ”en liten lort”.


Jag är dock tveksam till pratet om en mitten-höger regering tillsammans med M och KD. Det kan skrämma väljare från vänstersidan som gillar delar av vår politik och som skulle kunna rösta på oss 2018.


Sverigedemokraterna skall jobba för att maximera vårt eget valresultat och att vi blir största parti 2018 i riksdagsvalet. Efter valet finns det tid att diskutera samarbete med andra partier, inte före valet.

 

Vårt mål måste vara att bli större än S och M tillsammans!

 
 
Ingen bild

URL

28 augusti 2016 10:11

Rätt tänkt.

 
Ingen bild

morgan åberg

28 augusti 2016 10:16

Hej Thoralf
Jag undrar om du vet något om tornseglarens holk på din bild. Jag tänkte bygga några och sätta på mina uthus

Thoralf Alfsson

28 augusti 2016 10:25

Jag har byggt holken själv och fäst precis under hängrännorna. Finns många ritningar på nätet.

I år hade jag först koltrast i denna holk som sedan togs över av tornseglare.

 
Ingen bild

Ewe

28 augusti 2016 10:25

Kloka synpunkter. Hedlund: Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

 
Ingen bild

Christer

28 augusti 2016 10:27

Fin bild Thoralf! Att iaktta den närmaste naturen är alltid givande. Såg i min egen trädgård att talgoxe och blåmes var tillbaka, dom blir osynliga när väl ungarna lämnat holken. Men är nu tillbaka hos människorna, kanske med sina ungar för att förbereda sig för ännu en vinter.

Jag gillar din blogg för att du verkar vara så mänsklig, och för att du oftast drar samma logiska slutsatser i politiska frågor som jag gör (häpp). Tycker också att det är dumt att utse samarbetspartner före valet. Kanske passar ett citat från förre centerledaren Gunnar Hedlund in här "Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten".
För övrigt vill jag också understryka vad du sagt flera gånger i din blogg angående att splittra SD och skapa ett nytt parti på SD-basis. Det finns inget alternativ till SD för sanna Sverigevänner. Utan SD går Sverige under! De som förespråkar en splittring bör förstå vems ärenden dom egentligen går. Skaffa er gärna lite kunskap i politisk historia, och se vad som splittring/sprängning i partier kan innebära, och vem som egentligen vann i slutänden.
Att sedan partiledningen drar egna slutsatser i sin slutna värld är inget ovanligt i toppstyrd hierarki som även SD utvecklats till. Tyvärr är det så i alla partier, men vi måste se till det övergripande målet.

 
Ingen bild

ugglan

28 augusti 2016 11:00

Håller med om att SD är ute på tunn is här när man redan nu, två år innan valet pekar ut vilka partier man vill dela säng med. Som sagt det finns många kritiska sossar och vänsterpartister (det gamla gardet) som är missnöjda med svensk migrationspolitik.

 
Ingen bild

Hm

28 augusti 2016 11:14

SD:s tal om en samverkan med moderaterna tror jag ligger bakom att partiet tycks ha stannat på 20% nivån. Delar helt Thoralfs uppfattning om riskerna med en sådan taktik. SD måste markera sin förankring i mitten och fortsätta ta väljare från socialisternas högerflygel och borgarnas vänsterflygel.

Thoralf Alfsson

28 augusti 2016 11:28

Precis!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 augusti 2016 11:18

Att asylsökande tar tillbaka sina ansökningar mycket mer som basuneras på nyheterna är lite skumt .
Det måste vara en hund begraven !!
Utgår det ett stort bidrag om dom tar tillbaka ansökan ?
Sedan kan man undra varför pk-maffian plötsligt tycker att det är en bra utveckling. Är inte det rasistisk att ha den åsikten ?
Hela etablisemanget är som en flock hästar i hagen . Springer en till andra sidan kommer de andra efter.

Thoralf Alfsson

28 augusti 2016 11:29

Snarare som en flock fårskallar ;-)

 
Ingen bild

Viveka

28 augusti 2016 12:13

Tornseglarna är söta men allra bäst gillar jag Koltrasten. Den är lite
som SD, sjunger vackrast och och älskar Sverige och älskas av svenskarna. Hoppas den kommer tillbaka till din holk igen.

 
Ingen bild

Göta

28 augusti 2016 12:38

ETT PRAKTEXEMPEL PÅ HUR SVENSK MEDIA ARBETAR
Thoralf, får man lägga in en kommentar här från Avpixlat? Kommentaren är en kopia på ett relaterat samtal från kommentatorns väninna boende på Gotland, och som berättar vad som händer där. Framför allt ger kommentaren en bra bekräftelse på hur våra flitigt mörkande journalister jobbar. Tyvärr träffar jag fortfarande på alldeles för många som fortfarande INTE ALLS HAR FATTAT ATT PK-MEDIERNA MÖRKAR, utan litar blint på dem.

(Citat:)
"Hej! Nu brinner det i Visby... Rävhhagen brinner, elledningar och träd har rasat.
I närheten finns stall, ridhus och hästar samt en flyktingförläggning. Jag och min man var ute och gick med hunden, så vi gick närmare för att se. Folket hade samlats och var oroliga, så jag började prata med en tjej som visade sig jobba på Gotlands Tidningen.
En annan kille kom fram, som min man känner och berättade för oss att polisen förhörde gärningsmännen, några var av utländsk härkomst och det fanns dessutom vittnen. Tjejen(journalisten) som jag hade pratat med, ber att få intervjua killen som hade sett det här,och hon berättar då att hon jobbar för Helagotland. Han avböjer dock. Hon säger då att hon ändå inte kan skriva om att gärningsmännen var av utländsk härkomst.
- Varför kan du inte skriva det? Undrar jag.
- Nej, det går inte, då blir det värsta lynchmobben på asylsökande, säger hon.
- Jo, men om det är det, så är det ju det du ska skriva, säger jag.
- Nej, säger hon, det kan man inte skriva, det kan ju vara vem som helst av utländsk härkomst, tex. hans adopterade bror, och hon pekar på min man.
- Ja, säger jag då, skulle det vara hans adopterade bror, (inte för att han har någon adopterad bror) en svensk eller en asylsökande, så måste ni ju skriva det!
- Nej,säger hon igen, det går massa rykten om asylsökare då, och så jobbar vi inte.
- Varför då? Fortsätter jag. Varför mörklägger ni??? Det är ju det som gör folk mest förbannade, att ni mörklägger.
- Nej då säger hon...så har vi alltid jobbat.

Jag fortsätter att ifrågasätta och säger att så är det inte alls, men kärringen slutar att svara mig. Sen ringer hon upp en kollega, och berättar inget av det hon nyss hade hört. Bara att elledningar hade rasat ner.
Hon försökte även mörka att det är en flyktingförläggning där. Jag vet ju fan att det är det. Grrr....nu har jag skrivit av mig lite, så varsågod lite inside information. Är så förbannad. Vet inte vem jag är mest förbannad på... Kärringen eller dom som tände på! Ha det bäst!"
(Slut på citatet.)

Hämtat från en kommentar i morse av sign "Advokaterna" under Jan Sjunnessons artikel i Avpixlat om Jimmies sommartal.
http://avpixlat.info/2016/08/28/akesson-sommartalade-for-tusentals-ahorare/#more-186090

 
Ingen bild

Thor

28 augusti 2016 12:47

@ Pretty Boy Floyd
Visst utgår saftiga bidrag, vill minnas att det är 38 000 för en vuxen och 85 000 för en familj. Plus flygbiljetter. Infon finns på Migverkets hemsida. Jag klarar inte att kolla mina egna uppgifter eftersom jag inte står ut med att besöka Migverkets förljugna hemsida som skyltar med en leende, västerländskt klädd tjej istället för vresiga hucklekärringar och hatiska islamistgubbar.

 
Ingen bild

a

28 augusti 2016 12:58

ja flörten med högern känns som en farlig genväg

 
Ingen bild

SM811

28 augusti 2016 13:02

Rätt Thoralf. SD skall bli större än S+M.

 
Ingen bild

Fotsvetten

28 augusti 2016 13:28

Hämtade en son i Smedby vid midnatt och körde förbi salvelägret, trodde det uppstått nån stor brand där men när jag kom närmare såg jag att det verkade som några eldade upp diverse saker, möjligen kablar. Hade jag gjort detta i min trädgård hade brandkåren genast kommit men där är det tydligen ok att elda så! ( lite skvaller : varje förvaltning i Kalmar kommun köper en Prideflagga a 4125 kr + moms för att stödja ideella föreningen Pride Kalmar som säljer flaggorna.)

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 augusti 2016 13:38

Det finns bara två alternativ vid valet 2018: SL/sofflocket eller SD.

De sju hycklar/svikarpartier kan ingen upplyst och vettig människa rösta på - dessutom bevisar det bara att väljaren är en zombi eller livstrött eller planerar utflytt. (De nya småpartierna har ingen chans att komma med och göra skillnad.)

Är man nöjd med allt som det är/kommer att bli väljer man SL. Annars återstår ingenting annat än SD - hur missnöjd man än är med toppskiktet.

Småpåvar finns det överallt i alla organisationer - inte bara politiskt. Tänk på att girigheten just nu är på topp. Girighet och maktbesatthet. De har banat väg i alla århundraden så varför skulle de minska idag?

Det enda vi kan göra är att envist göra motstånd så långt och mycket vi förmår - och söka info och reflektera, dvs använda hjärnan. Minns att även kvinnor har en välutvecklad hjärna att balansera mot hjärtat. Nu är det tid att låta hjärnan vara med. (Sverige är ju ett uppfinnar/ingenjörsland ...)

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 augusti 2016 13:49

Thoralf, det var länge sedan 'svalorna' (jag ser ingen skillnad i luften) försvann från min trakt. Men deras skriande flyktlekar på våren får mig alltid att skratta - jag vet inte varför. Sädesärlorna också ...

När måsarnas ungar var tillräckligt oberoende försvann de allesammans från våra tak och gräsmattor. Mina grannar som hatar dem var lyckliga, men jag har följt ett par på granntaket som blev fyra individer innan de lämnade. Nu bara skator, koltrastar och 'småttingar' - och emellanåt ett enormt stort sällskap kajor som svärmar förbi inför nattviste.

Det känns sorgligt ...

Härligt att se dina foton från andra sidan landet - fåglar, fyrfotingar och t o m snokar (kom det tillbaka?).

Förra året läste jag Åkessons sommarmanus - såg/hörde inte talet. I år ... ... ...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

28 augusti 2016 13:50

Vi har Rödhakar som har revir på vår lilla tomt även dom är roliga att se ! Ha det fortsatt bra !

 
Ingen bild

Gute

28 augusti 2016 14:54

Läste nu om dina bravader med rullskidorna....rent livsfarligt!!
Att motionera regelbundet är nyttigt för både kropp och själ, men det måste göras med förstånd annars tappar man lusten att ge sig ut.

Själv var jag topptränad i 35-årsåldern, sedan tog barn och företag all tid.
Förra året och 25år/kilo senare började jag jogga regelbundet, det var som om man fick ett helt nytt liv.
- Men det gäller att vara försiktig så man inte drar på sig några skador, då riskerar allt att bli värre istället!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards