thoralf

Direktlänk till inlägg 21 mars 2016

DEBATTARTIKEL PUBLICERAD I BAROMETERN

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2016 08:26

 


Min debattartikel om kostnaderna för asylsökande på länsnivå har idag publicerats i Barometern. Det tackar jag för. Dessutom alldeles utmärkt att Barometern valt en bild till artikeln med en buss från Bergkvara buss, då jag omnämner företaget i min debattartikel.


http://www.barometern.se/debatt/invandring-och-kostnader/


Jag kommer under dagen gå lite mer på djupet i de siffror som jag presenterar i debattartikeln. Jag kommer lägga upp en tabell som visar kostnaderna på kommunnivå för samtliga 12 kommuner i Kalmar län. Jag kommer även lägga upp en sammanställning för vad asylförläggningarna i länet kostar skattebetalarna.


För att alla skall förstå vad vi också betalar för passar väl detta inslag från 60 minutes bra i detta blogginlägg.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Onkel Sven

21 mars 2016 08:49

Spännande Thoralf, du är en höjdarnas höjdare , få se hur Högsby ligger till !

 
Ingen bild

Fredde

21 mars 2016 08:56

Bra debattartikel, Thoralf! Ska bli intressant att se vilka kommentarer den får i Barometern. (inte för att jag prenumererar, inte en chans, men man kan kanske kolla via länken ovan).

Värt också att notera att en del campingar inte kommer öppna i sommar, som t.ex Möllstorps vid brofästet till Ölandsbron.
Förmodligen är det bekvämare att bara fakturera staten än att ta mot turister!

Bert Karlsson är ju en affärsman ut i fingerspetsarna, och det visade han när det gäller boendet i Mörbylånga. Där lagades maten av en lokal restaurang, men plötsligt underkände Jokab (Bert K) maten och istället körs den från Västergötland!
Och vem lagar den maten...? Bert K´s kök....
Hål i huvudet, är bara förnamnet!

 
Ingen bild

Demokratur

21 mars 2016 09:06

Heja Thoralf :-)

 
Ingen bild

Lewren

21 mars 2016 09:20

Ah, okej så då går man från att 'invandring kostar oss inget, det är bra för Sverige och Sveriges ekonomi i längden' till att gnälla om ockerpriser för människor som agerar på en fri marknad. Vem i hela helvetet vill köpa ett hus för att husa dessa odrägliga människor där man utan överpriser går +-0 och sen ska behöva renovera skiten för att de försökt bränna ner bostaden fyrtioelva gånger?
Sänk skatten istället så finns det rum för minskade kostnader :) men att använda 'sänka' och 'skatt' i samma mening är blasfemi för alla på vänstern (hela regeringen) så det kommer ju inte på fråga.

Media och styrande politiker har grävt sin egen grav, nu är det dags för dem att ligga i den.

 
Ingen bild

Pellesnick

21 mars 2016 09:36

Väldigt bra artikel i Barran idag Thoralf.
Det är helt otroligt att du fick in den i tidningen.
Nu får man hoppas att Kalmars invånare tänker efter lite extra
nu när dom kan läsa vart vår pengar försvinner.
Hoppas att även Kalmars envåldshärskare Johan Persson vaknar ur sin Koma och talar om för invånarna i Kalmar Kommun att våra pengar kommer att ta slut inom en snar framtid.

 
Ingen bild

Christer No 1

21 mars 2016 09:58

Grattis till en väl skriven artikel som tillåts beskriva sanningen Thoralf! Det börjar röra sig i PK-Media, trots allt. I dagens Östra Småland så finns en notis från Mönsterås, signerad Anders Blank (!) som beskriver slagsmål mellan två stora asylgrupper i samhället. Han, (Blank) låter en anonym röst (Johan), komma till tals och säga att det blivit en helt annan stämning i Mönsterås än tidigare. - "Folk är rädda, de vågar inte gå ut på kvällarna som tidigare. Det har blivit allt otäckare här", säger han. Vad har hänt med Blank? Det är frågan.
"Säg som det är, så slipper ni minnas hur ni ljög" sa min mamma till oss barn när jag var liten. En bra regel som jag försökt följa genom livet, och det verkar som det börjar bli något för etablissemanget också. Jag tänker på artiklar som den av Ann-Charlotte Marteus senast. Och igår fick vi i DN (på nätet) läsa att förre Kulturministern Lena Liljerot brukar läsa Avpixlat. "Sanningen skall göra eder fria" står det över huvudingången till många svenska lärosäten. Tänk att det börjar gälla svenska journalister också.

 
Ingen bild

SM811

21 mars 2016 10:08

Mycket bra artikel. Bara direkta kostnader fördelade på skattebetalare är snart uppe i 20000kr per person. Lägger man sedan till alla andra utgifter så överstiger det med råge 30000kr per person. Detta borde skattebetalarna bli upplysta om. Är de villiga att avstå dessa pengarna för att få fler Go zone områden med tillhörande kriminalitet.

 
Ingen bild

SM811

21 mars 2016 11:20

"reinfeldt en rättshaverist i förnekelse."
http://korta.nu/AGe

 
Ingen bild

Lotta

21 mars 2016 11:34

Såg ett inslag på SVT som handlade om en fastighetsägare i Bergsjön utanför Göteborg som bara ville ha svenska hyresgäster. Reportageteamet tog, som de själva säger på sig fördomsglasögonen och begärde ut listor på de boende från Skatteverket. De tog också ut listor på de boende i två angränsande fastigheter. Det visade sig att i fastigheten med "bara" svenskar var andelen svenskar 72 %. I de två angränsande fastigheterna berättar reportern utan att ens reagera på att andelen svenskar är 18 respektive 8 %. SVT tycker uppenbarligen att det är förskräckligt med en fastighet där 72 % är svenskar och 28 % är av utländsk bakgrund men helt i sin ordning med det omvända där det bor 82 % av utländsk bakgrund och 18 % svenskar. Inte ens den tredje fastigheten med 92 % av utländsk härkomst och endast 8 % svenskar anser SVT vara något problem. Man ondgör sig också över att fastighetsägarens VD inte ville ställa upp på en intervju utan ville att reportern skulle skicka in sina frågor. Det trodde jag var kutym hos massmedia att alltid begära in frågor på mejl som man aldrig svarar på, åtminstone är det den uppfattningen man får när Granskning Sverige försökt få svar på sina frågor.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hyresvard-valjer-svensk-fore-utlandsk

 
Ingen bild

a

21 mars 2016 12:01

om det skulle få nån av det sovande folket att vakna vet jag inte men detta youtube klipp borde ses av alla svenskar

 
Ingen bild

SM811

21 mars 2016 13:04

OT:
http://korta.nu/LGe

”Mediehatarna vädrar morgonluft. Men under de ”kritiska”
fraserna kan det finnas ett barbari som bara väntar på att släppas löst.”

” Vid stora nyhetshändelser får människor ofta först reda på
att något hänt via sociala medier som Facebook och Twitter. Därefter går de
till traditionella medier för att få veta vad som hänt.”

Sedan besöker man Avpixlat, Exponerat, Fria Tider,
Thoralf mm för att få reda på vad de PK undanhåller eller felaktigt skriver om.

 
Ingen bild

Hacke

21 mars 2016 14:00

Grymt bra debattartikel Thoralf där du prickat in en mängd lika avslöjande som skrämmande fakta på begränsat utrymme.
Det är bara att gratulera den svältfödda läsarskaran på tidningen till lite substans i spalterna för en gång skull.

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 mars 2016 15:08

Temperaturen stiger i invandringsfrågan. En fd. Moderat kulturminister "erkänner" att hon ibland läser Avpixlat. Tom. Aftonbladrts Anders Lindberg namnger Avpixlat... Droppen urholkar stenen.. Men hinns det med innan det är för sent..

 
Ingen bild

Fredde

21 mars 2016 15:28

Skrev en kommentar på Barometern, men den har inte kommit in. Var det känsligt, eller är det ingen som tittat till artikeln på över 6 timmar?
Tror mest på det första....

 
Ingen bild

Kalle

21 mars 2016 16:49

Södertäljes enda dagliga tidning, Länstidningen i Södertälje, har börjat visa sina lokala nyheter på ARABISKA. Utan svensk textning. Det behövs nog inte o Södertälje som araberna har övertagit.

"" LT-Play: Nyheter på arabiska

Senaste nyheterna på arabiska är här أخبار عن سودرتاليا باللغة العربية . LT:s Elias Zazi presenterar veckans största nyheter på arabiska.""

http://lt.se/nyheter/nyheter/1.3670511-lt-play-nyheter-pa-arabiska

Där har Ni framtiden i sverige. Södertälje har haft hög invandring i 35-40 år. Nu kanske alla börjar förstå att från södertälje flyttar svenskar inte. De FLYR från den arabiska staden så fort de kan.

 
Ingen bild

GBM

21 mars 2016 17:10

Har också skrivit en kommentar och vet tre till som gjort detsamma men ingen av dem är ännu publicerad. Känsligt för Barometern om det blir för många positiva svar på insändaren, eller???

 
Ingen bild

S/S Aslög 28/3 1955

21 mars 2016 17:25

Angående vattenbristen på Öland ,genomströmnings mätare både på kallt och varmt vatten i alla asylboenden ,betala efter åtgång !

 
Ingen bild

Lena

21 mars 2016 17:31

Mycket bra artikel Thoralf, och framför allt att NÅGON presenterar siffror på det här experimentet. När 7K talar hör man bara utsagor och floskler - ALDRIG får man veta några egentliga siffror!

Här lägger jag upp länk till Folkets Demonstration från i lördags. Jag var inte där men kan nu njuta och bara fullkomligt hålla med Stefan Torssell som är huvudtalare. Detta är VÄL VÄRT ATT LYSSNA PÅ.

http://www.youtube.com/watch?v=s1JOEL-zRh0

Finns även på www.whitetv.se

 
thojuh

thojuh

21 mars 2016 17:33

Annat ämne.
Verkligen olustigt att höra Reinfeldt igen.
Ingen tvekan - Reinfeldt är Sveriges motsvarighet till Iraks Bagdad Bob. Han ser inte verkligheten sådan den är och fattar inte vilken enorm skada han tillfogat det här landet!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lena

21 mars 2016 18:02

Angående klippet från Rinkeby, förstår att teamet ger sig därifrån mycket snabbt. De killar som attackerade teamet är folk som anser att de nu ÄGER Rinkeby. OK de är inte riktigt som de ska i huvet men så oerhört farliga. Detta gör regeringen inget år, svetsar´n låter allt förfalla och själv uttalar han sig som om ingenting av detta existerar i Sverige. Gud bevare oss!

Här kommer ett reportage från den Canadensaren Ezre Levant när han nyligen var i Malmö. Här får vi ett riktigt reportage och lära oss om vårt s k egna land. Häpnadsväckande!

https://www.youtube.com/watch?v=cWSMURYM7bA

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

21 mars 2016 19:04

GBM : Det verkar svårt att få in någon kommentar, kanske sitter Barometern i möte med kommunledningen ?

 
Ingen bild

Pippi på foto

21 mars 2016 19:06

Det är synd om Reinfelaren! Hans tal inför publik från skojarna i Postkodslotteriet visar tydliga tecken på att något gått fel i hans liv. AKB är inte ett dugg bättre och när man lyssnar på hennes "svar" i Agenda tycker jag synd om hennes väljare. Måste vara ren gissning om vad hennes "svar" egentligen betyder. Hoppas inte SD samarbetar med M i annat än att fälla regeringen. AKB kommer aldrig att fälla regeringen eftersom hon iaf förstår att hon inte klarar ut det hennes företrädare ställt till med. Vi SD:are får stå ut med den politik som nu förs till 2018 när JÅ får frågan från talmannen om regeringsbildning.

 
Ingen bild

alf

21 mars 2016 19:16

Om Reinfeldt ensam måste fly landet har han väl inga större problem att hitta en ny fristad. Det är säkert många som inte vet vilken ful fisk han är. Men om han måste fly Sverige är det det kanske ytterligare några miljoner svenskar som måste fly. Till vilket land???
Den dagen kanske kommer. Vem ska Reinfeldt skylla på i så fall??

 
Ingen bild

Lotta

21 mars 2016 19:57

Såg precis att även Rapport tog upp den "rasistiske" hyresvärden i Bergsjön som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Skjutjärnsjournalisten som gjorde reportaget bor, hör och häpna själv i ett etniskt svenskt bostadsområde. "Mitt privatliv har inget med min journalistik att göra, säger "journalisten" när Fria Tider ringer upp." Hyckleri av den högre skolan.

 
Ingen bild

Lotta

21 mars 2016 21:35

Återigen får man höra om ett flertal, denna gång 114 stycken flickor mellan 12-14 år som blivit lurade av en ursäkt till man att klä av sig och utföra sexuella handlingar framför webbkamera. Detta är ju vår tids fula gubbar. Vad gör föräldrarna kan man fråga? Varför varnar man inte sina barn för okända på nätet och att man inte skall låta sig bli lurad och definitivt prata med sina föräldrar när talet om att klä av sig kommer på tal. Detta borde vara ett problem som kan försvinna om föräldrarna tog sitt ansvar och pratade med sina unga döttrar.

 
Ingen bild

Lotta

21 mars 2016 21:46

Äntligen, tänkte jag när Morgan Johansson sa att övriga länder utanför EU måste också ta sitt ansvar för "flyktingarna". Men blev snabbt varse att övriga länder var USA, Kanada och Australien. Inte ett ord om de stormrika gulfländernas ansvar. Vore det inte mer naturligt att de tog hand om sina trosfränder?

 
Ingen bild

Observer

21 mars 2016 22:07

Ulf Adelson m fru verkar ha kommit ut som Sverigedemokrater!!
-Trevligt.
(Parnassen förfasar sig; "Att man kan ha sådana åsikter så pass högt upp")
NEJ: ATT MAN KAN HA SÅDAN INTELLIGENS SÅ PASS HÖGT UPP - ÄNTLIGEN

Lars Bern var extra läsvärd idag också.

 
Ingen bild

Fredde

22 mars 2016 07:03

Ännu inte en kommentar publicerad på din debattartikel, hur kan det komma sig?
Försöker Barometern medvetet tysta rösterna? Försöker Barometern ge sken av att ingen bryr sig om din artikel?
Det ger inga bra signaler om hur Barometern ser på läsarna!
Skulle inte förvåna mig om PK-maffian svarar snabbt, ibland går det undan..

 
Ingen bild

Fredde

22 mars 2016 07:20

Mer snyftreportage i TV, gråtande kvinnor som inte trivs i flyktingläger, värre än båtresan säger de. Vi kan likaväl dö än vara här.
Man kunde ju belysa att de faktiskt inte riskerar att bli drabbade av kriget, att de kan sova utan att vara rädd för att någon ska döda dem.
Men, inte då.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se