thoralf

Alla inlägg den 3 juli 2015

Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2015 22:44

Idag vill jag rikta ett stort tack till alla som under mina dagar i Almedalen kom fram och tackade mig för min blogg. Jag fick till och med skriva autografer (Lerum) och bli fotograferad tillsammans med SD-medlemmar och sympatisörer.


Mina blogginlägg med fakta och statistik är uppskattade över hela landet.


Det är extra roligt att det är medlemmar och sympatisörer från hela landet. Och inte minst från de som satt i riksdagen eller var anställda som tjänstemän under förra mandatperioden som visar sin uppskattning och uttrycker att de saknar mig i Stockholm. Ett stort tack till alla!


För mig innebär varje sådan visad uppskattning väldigt mycket med tanke på hur valberedningen behandlade mig när riksdagslistan sattes 2014.


Varje medlem och sympatisör som visar uppskattning känns som en revansch för mig.


Jag har fått ta mycket skit från media och politiska motståndare tack vare petningen från riksdagslistan. Jag vet att vissa har dåligt samvete idag och hade det redan vid valkonferensen 2014.


Det är dock väldigt tråkigt att delar av partitoppen inte uppskattar mitt tidsödande arbete med bloggen. Det förvånar mig! Det finns några saker jag hade förväntat mig och hoppats skulle ske någon gång men det tycks inte inträffa.


Men det viktigaste är ändå att så många medlemmar och sympatisörer uppskattar mitt arbete med bloggen och med politiken. Lite draghjälp från partiet hade dock varit väldigt skönt och uppskattat.


Jag har dock vissa funderingar kring bloggen inför framtiden. Antalet läsare befinner sig i en positiv trend vilket är väldigt trevligt men samtidigt något som jag skall ta till vara på och använda på bästa sätt!



Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2015 22:31

Då vet vi vad Anna Kinberg Batra och moderaterna vill satsa på! Massinvandring!


Det är faktiskt slutsatsen av kvällens tal. Moderaterna ser uppenbarligen problemen som uppstår till följd av massinvandringen. Det enda Batra tjatade om var utanförskapet som skulle rättas till med ytterligare 9 miljarder kronor. Inga volymer!


Det mest logiska vore ju att begränsa invandringen. Men dit har Batra och moderaterna ännu kommit i sina "skarpa" hjärnor och experter. I varje fall inte moderaternas talskrivare. Batra påstod att SD inte hade några förslag på lösa utanförskapet. Det visar också att hon har väldigt svårt att lyssna eller är döv.


Jag tror att det var många besvikna moderater som stängde av sin TV och undrade vad som händer i deras parti. Jag tror att vi kommer att få se en hel del avhopp från moderaterna under resten av året om man inte skrotar DÖ.


Det lär bli än mer besvärligt när höstbudgeten skall gå igenom riksdagen till hösten.

Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2015 00:39

 


Har kommit hem från Almedalen ikväll. Ägnat en hel del tid mellan seminarium (de få jag lyssnat på) till att utöka mitt arkiv med bilder på diverse personer. Fått ihop en hel del under dagarna i Visby.


En genomgång av programguiden för Almedalen är ingen rolig läsning. Åsiktskorridoren blir bara trängre och trängre. Att hitta ett seminarium som sticker ut blir bara svårare och svårare då minst 99 procent är politiskt korrekta. Det är inte svårt att hitta 10-20 seminarier på samma tema, med samma inriktning och i många fall samma medverkande. Det är bara att t.ex se vad Mona Sahlin medverkat i för programpunkter. Eller vad klimatalarmisterna ägnat sig åt under veckan.


Idag hade jag helt enkelt svårt att hitta ett enda seminarium som väckte mitt intresse. Jag är förvånad att vissa organisationer och sammanslutningar helt uteblir från Almedalen. Min känsla är att det bara är det politiskt korrekta ”utställarna” som är på plats. Övriga gör sig inte besväret då kostnaderna är alldeles för höga för att delta och utbytet alldeles för litet hos ”rosévinsdrickarna”.  


Det sorgligaste är dock att de mest ”kontroversiella” och intressanta personerna inte ens bjuds in till panelerna i de olika seminarierna. Personer som utan tvekan skulle göra frågeställningarna mer flexibla, dynamiska och utmanande! Infallsvinklar som borde uppskattas av besökarna i Almedalen och ett demokratiskt samhälle.


Almedalsveckan framstår mer och mer i mina ögon som en klubb för inbördes beundran. Inga inkräktare med avvikande uppfattning släpps in. Det skulle kunna rubba hela maktbalansen och ”handen” som föder flertalet av dessa minglande ”hönshjärnor” där en natt på Visby hotell eller bord på Donners brunn är den optimala lyckan. Och en bekräftelse på den egna framgången.


För min egen del värderar jag en ledig stund på Öland betydligt högre än någon krog i Visby!

 

Om likriktningen fortgår tror jag det finns stora risker eller möjligheter kanske någon tycker att Almedalen självdör!


Det kommer nya politiker och det försvinner politiker. Därför måste jag förnya mitt arkiv av foton. Men ibland stöter man även på gamla politiker. En politiker som uppenbarligen är på väg utför är Sveriges svar på ”Bagdad Bob”!


Idag intervjuades Erik Ullenhag vid Expressens scen. Ingen lyssnade!


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards