thoralf

Alla inlägg den 13 juli 2015

Av Thoralf Alfsson - 13 juli 2015 12:37

    


När sommarvärdarna presenterades den 3 juni sa ansvarig chef på Sveriges Radio Bibi Rödöö följande.

 

”Det var väldigt laddat i fjol för att det var valår. Det var flera kulturpersoner som kände att de skulle stå upp mot rasism. Jag tycker inte att Sommar är ett politiskt program, man kan debattera politik i program som Agenda men jag vill att vi så långt det går fredar Sommar från politik. Jag tror och hoppas att fjolåret var speciellt och att det inte kommer bli så i år, säger Bibi Rödöö.”

 

Igår lyssnade jag till Sommar! Agronomen och klimatalarmisten Johan Rockström var värd för sommarprogrammet. Det var 90 minuter med enbart klimatpolitik, inte en minut eller sekund med något annat ämne. Detta var givetvis Bibi Rödöö fullt medveten om när SR bokade upp Johan Rockström som sommarvärd.


 

Johan Rockström       Foto Thoralf Alfsson


Det är få förunnat att få 90 minuter i Sverige Radio där man helt oemotsagt kan sprida sin egen agenda och sina egna uppfattningar. Det är bara politiskt korrekta som får den möjligheten.


Lyssnarna fick till och med veta i presentationen av Johan Rockström att ”han har rätt” och att ”Rockström vet vad det handlar om”. Så att ingen skulle tvivla eller ifrågasätta Johan Rockströms budskap under 90 minuter.

Vi fick veta att vi snart passerar en grads uppvärmning och snabbt närmar oss två graders uppvärmning. Att uppvärmningen pågått sedan ca 1850 och att havets nivåer kommer stiga med en meter fram till år 2100. Alltså med ca 12mm/år eller enligt följande graf.


 


Hur många tror på den utvecklingen?


När det gäller vår miljö och hur vi hanterar jordens resurser finns det givetvis många utmaningar. Men jag tror att det finns andra utmaningar än koldioxid som vi borde ägna större uppmärksamhet åt. Befolkningsökningar, miljögifter och livsmedelsförsörjning är stora utmaningar.


Jag noterade dock att Johan Rockström undvek att prata om kärnkraft i sommarprogrammet. I den efterföljande chatten fick han dock frågor om sin syn på kärnkraft. Han ville inte avveckla kärnkraften i förtid då den riskerar öka användningen av fossila bränslen. En uppfattning som jag delar.


Han pratade dessutom väldigt mycket om Arktis men samtidigt nämnde han inte ett enda ord om Antarktis. Den som läst på i ämnet förstår säkert varför! Det känns inte särskilt hederligt.

Han hävdade också att vi aldrig mer kommer gå in i en ny istid! Ett ganska häpnadsväckande påstående. Solens påverkan på den globala uppvärmningen menade han dessutom skulle vara mindre än 10 procent, resten skulle uppenbarligen mänskligheten stå för? Frågan som då uppstår blir givetvis vad har åstadkommit de stora svängningarna i klimatet tidigare i jordens historia? Eftersom solen enligt Rockström har så liten inverkan?


Andra forskare tycks ha en helt annan uppfattning om en ny istid! Det är forskare på Storbritanniens motsvarighet till SMHI som kommer med dessa forskarrön. The Met Office  har tittat på solens cykler och dess aktivitet. Solen som enligt Rockström har minimal inverkan på klimatet. Läs artikel SVT.


 


Givetvis vill klimatalarmisterna "minimera" solens inverkan på jordens klimat i debatten då det inte går att påverka. Man vill istället förstora andra faktorer som framförallt människans påverkan på klimatet. Därigenom kan man uppnå de syften man egentligen är ute efter.


PS


När kommer någon med en invandringskritisk syn eller annan syn på klimatpolitiken få tillfälle att göra sitt eget sommarprogram?


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards