thoralf

Direktlänk till inlägg 3 juli 2015

KOMMER ALMEDALEN SJÄLVDÖ?

Av Thoralf Alfsson - 3 juli 2015 00:39

 


Har kommit hem från Almedalen ikväll. Ägnat en hel del tid mellan seminarium (de få jag lyssnat på) till att utöka mitt arkiv med bilder på diverse personer. Fått ihop en hel del under dagarna i Visby.


En genomgång av programguiden för Almedalen är ingen rolig läsning. Åsiktskorridoren blir bara trängre och trängre. Att hitta ett seminarium som sticker ut blir bara svårare och svårare då minst 99 procent är politiskt korrekta. Det är inte svårt att hitta 10-20 seminarier på samma tema, med samma inriktning och i många fall samma medverkande. Det är bara att t.ex se vad Mona Sahlin medverkat i för programpunkter. Eller vad klimatalarmisterna ägnat sig åt under veckan.


Idag hade jag helt enkelt svårt att hitta ett enda seminarium som väckte mitt intresse. Jag är förvånad att vissa organisationer och sammanslutningar helt uteblir från Almedalen. Min känsla är att det bara är det politiskt korrekta ”utställarna” som är på plats. Övriga gör sig inte besväret då kostnaderna är alldeles för höga för att delta och utbytet alldeles för litet hos ”rosévinsdrickarna”.  


Det sorgligaste är dock att de mest ”kontroversiella” och intressanta personerna inte ens bjuds in till panelerna i de olika seminarierna. Personer som utan tvekan skulle göra frågeställningarna mer flexibla, dynamiska och utmanande! Infallsvinklar som borde uppskattas av besökarna i Almedalen och ett demokratiskt samhälle.


Almedalsveckan framstår mer och mer i mina ögon som en klubb för inbördes beundran. Inga inkräktare med avvikande uppfattning släpps in. Det skulle kunna rubba hela maktbalansen och ”handen” som föder flertalet av dessa minglande ”hönshjärnor” där en natt på Visby hotell eller bord på Donners brunn är den optimala lyckan. Och en bekräftelse på den egna framgången.


För min egen del värderar jag en ledig stund på Öland betydligt högre än någon krog i Visby!

 

Om likriktningen fortgår tror jag det finns stora risker eller möjligheter kanske någon tycker att Almedalen självdör!


Det kommer nya politiker och det försvinner politiker. Därför måste jag förnya mitt arkiv av foton. Men ibland stöter man även på gamla politiker. En politiker som uppenbarligen är på väg utför är Sveriges svar på ”Bagdad Bob”!


Idag intervjuades Erik Ullenhag vid Expressens scen. Ingen lyssnade!


 

 
 
Ingen bild

Morningstar

3 juli 2015 01:13

Hoppas dom där 3-4 flyktingboendena kommer igång till nästa Almedalen. Det kanske leder till en hel del "tekniskt avbrott" under veckans sändningar? LOL Synd om gutarna iofs men många har väl röstat för det också.

 
Ingen bild

Blåsippan

3 juli 2015 01:31

Saknar kommentar från Frigolits tal men du satt väl på båten då utan täckning. Jag vet känslan att det blir för mycket av pk-jippot Almedalen. Två dagar är vad man orkar med. Första året 2013 var det en upplevelse andra året var jag mätt. I år fick det va. Öland mättnar man däremot aldrig på.

Thoralf Alfsson

3 juli 2015 01:34

Jo, jag satt på färjan till Oskarshamn under Fridolins tal.

 
Ingen bild

World Traveller

3 juli 2015 05:25

På Fria Tider finns en bild paå ett par Miljöpartister där den ena (en arab) gör en ISIS-hälsning. Ska MP officiellt byta namn till MuslimPartiet inför valet 2018 tro?

 
Ingen bild

F.O Lidgren

3 juli 2015 06:16

ALMEDALEN-ETT STORT PERSONALMÖTE
Almedalen är att likna vid ett stort personalmöte eller en teambuilding i storformat.Där PK-journalister,7 klöver politiker och andra informella makthavare och medlöpare under en veckas tid super ihop och har trevligt.

Det anmärkningsvärda här är att de som är satta att granska makten (journalisterna)på detta sätt "förbrödras "med makten.

Detta är en av anledningarna till att det ser ut som det gör i Sverige.

 
Ingen bild

HM Gotland

3 juli 2015 07:27

Att man utestänger SD i partpolitiska sammanhang och seminarier under Almedalsveckan är säkert illa för veckans fortbestånd men att man utesluter kritiska och ifrågasättande röster i så många andra är som du påpekar, Toralf Alfsson, katastrofalt på längre sikt. Pengarullningen som problem är man nog är man nog varse bland arrangörerna men inte åsiktskorridoren.

Som landsbygdsbo på Gotland undviker jag helst Visby - även och i synnerhet under Almedalsveckan. Var dock inne under SD dagen och gladdes åt att se så många gotlänningar i publiken under J Åkessons tal - många fler än tidigare år! Dessutom är det så glädjande när man ser så många SD sympatisörer och aktiva i mängd - man förstår att SD är en mycket bred folkrörelse och något helt enastående i svensk politik.

Om jag skall säga något negativt om J Å tal så är det att han och andra SD företrädare bör vara mer tydliga på att dra tydlig skiljelinje mellan islamism och att vara muslim.

 
Ingen bild

Tony

3 juli 2015 07:48

Stackars Ullenhag, han hade kanske inte debattpallen
med sig till Gotland, så ingen såg honom?
Men sanningen är väl snarare att allt det svammel
som Ullenhag presenterat under sin tid i Regeringen
gör att ingen orkar lyssna på honom!

 
Svensson

Svensson

3 juli 2015 08:09

Almedalen är som en politiskkorrekt klubb för inbördes beundran.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

3 juli 2015 09:47

På en fråga var Auschwitz är beläget, svarade
Åsa Romson södra Tyskland? Hon är alltså vice
statsminister i landet Sverige? Det är inte
bara dagens ungdomar som visar upp uselt
skolresultat, det verkar att ha pågått länge,
att geografi inte är något prioriterat ämne?
Undrar om Fridolin som ska vara lärare vet om
att Auschwitz ligger i Polen??

Thoralf Alfsson

3 juli 2015 10:48

Åsa Dumson?

 
Ingen bild

J B Doe

3 juli 2015 09:50

Tja, om Almedalen skulle insomna så skulle det inte betyda något för bevarandet av en livaktig demokrati. Men tyvärr är det nog önsketänkande att så skulle ske. Enligt pressen var årets upplaga större än någonsin, även om mycket inte var politiskt. Det är nog alltför lockande för eliten att få mingla i det fina sommarvädret och umgås med likasinnade, alltmedan man officiellt är i Visby för att arbeta.

Thoralf Alfsson

3 juli 2015 10:47

Personligen undrar jag hur mycket skattemedel detta kostar, både direkt och indirekt. 50 miljoner, 100 miljoner kronor eller kanske än mer?

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juli 2015 09:53

@HM Gotland. Nej, så länge inte "vanliga" Muslimer tar kraftigt avstånd från Islamister, kvinnoförtyck, djurplågeri, Judehat mm, så ska alla olika grupper av Muslimer kritiseras.

Påhoppen på SD blev förvånansvärt små under partiets dag. Samlas det i ladorna inför 2018...? Lita aldrig på journalister...

 
Ingen bild

Hacke

3 juli 2015 10:12

Almedalsveckan är för mig den vecka när den stockholmska vänstermedian med licensfinansierade public service i spetsen skapar ny och kostsam miljö kring sitt rosévinsdrickande. Detta i kombination med stärkandet av banden till sina vänner inom politikeretablissemanget under ofta lekfulla former på krogscener och dansgolv.
Men glädjande nog finns det numera en dag som bryter av mot detta offentliga apspel. Då "journalisternas" inställsamma leenden och lättsamma former byts ut till sura miner och insinuanta frågor mot den stadigt växande katten bland hermelinerna, den gemensamma fienden sd.
Nu har man inte längre monopol på den politiska arenan och i år var det också ett påtagligt annat ljud i skällan bland åskådar-/åhörarleden. De taktasta klappen och tjuten från de rekryterade fanklubbarna inom våldsvänstern och extremfeminismen hade bytts mot folkets egen röst som hörbart buade ut de politiska politrukerna vid utfrågningstält och scener samtidigt som bifallen för den enda reella politiska oppositionen ekade spontant och hjärtligt över dalen.
Så nog finns det fog att anta att Almedalen i nuvarande form kommer att självdö nu när trycket från verkligheten och vanligt anständigt folk genom folkrörelsepartiet sd trycker på allt hårdare. Förhoppningsvis är det de sista raglande dansstegen vi nu ser från politiker-/medieadeln i detta sammanhang även om de säkert kommer att göra försök att rädda sin gemensamma tummelplats ännu en tid. Men lyckligtvis tycks äntligen deras dagar räknade. Saneringens tid är inne också i den sista sovjetstaten.
Och samtidigt som detta spektakel pågår når invällningsrekorden nya skrämmande nivåer, inte minst när det gäller de s k ensamkommande barnen. Jag misstänker på goda grunder att exempelvis dansk politik inte finns representerat i Almedalen. Annars kunde besökarna en dag som denna få reda på att där skärper man nu invandringreglerna ytterligare genom bland annat halverade bidrag. Det är nästan ofattbart att vi i det som så högtravande beskrivs som den nya globaliserade världen bara har ett litet sund mellan oss och en fungerande demokrati och yttrandefrihet på riktigt.

 
Ingen bild

Lärare

3 juli 2015 10:23

Har MP två dagar? Verkar så MP på SVT nu, undrar om de får hela förmiddagen?
Skulle vara intressant om ngn har koll på antal timmar resp parti har fått till sitt förfogande.

Intressant förslag från Jan Sjunnesson, ang alternativ till Almedalen. Skulle säkert bli succé!

Bra att Jimmie gick på offensiven, så ska det låta!!!
Rickard Jomshof har vid ngr intervjuer ang 90%-gränsen, sagt att det inte är tillräckligt, vi borde strama åt inflödet ännu mer. Jag anser att totalstopp vore modellen en lång tid framöver.

Snart kommer Demoskop!

 
Ingen bild

Lotta

3 juli 2015 10:25

Läste att antalet sk "ensamkommande flyktingbarn" som kommer hit aldrig varit så stort. Migrationsverkets omvärldsanalytiker Helena Carlestam bekräftar det som flera sagt i många år dvs att det "inte sällan" rör sig om ankar"barn".

"Att vi har en förhållandevis generös praxis i ensamkommande barnärenden påverkar också, då barnen inte sällan blir den första ankomsten i en familjemigration, säger Helena Carlestam."

När det sedan gäller de som reser för att våldta och mörda människor i islams namn tillsammans med de satans mördarna i IS förstår jag inte svenska politikers flathet. Varför inte gå ut med att åker du iväg för att träna i terrorism eller för att mörda och våldta blir du av med det svenska medborgarskapet och är inte välkommen tillbaka. På så vis är det vederbörandes eget beslut vad man väljer innan man åker.

 
Ingen bild

Christer

3 juli 2015 10:41

Ja usch för Almedalen! Jag bojkottar skiten sen flera år tillbaka, läser endast rubrikerna, och zappar bort på tv:n. Vissa inslag kan man iofs söka upp i efterhand via olika play-funktioner.
Kräks över den smala åsiktskorridoren, fattar inte hur pk-eliten kan tycka att det debatteras något överhuvudtaget. I stort sett inget skiljer 7-klövern från varandra. Kärleken till makten, och glädjen över DÖ svetsar dom samman.
137 tusen personer har tagit sig över Medelhavet i år. Svenska media är lyriska över den svenska insatsen för att rädda liv, och att rädda liv är alltid hedervärt. Men följdfrågan som SR och andra media inte törs ställa är: Jaha, nu står dom på kajen i Italien, vart ska dom ta vägen nu? Idag står det om den nya danska regeringen som tänker dra ner på asylmottagningen ytterligare. Snart är det bara Sverige som återstår, och här har kostnaderna slagit i taket sedan lång tid. Men det talades det tyst om i Almedalen från 7 partier.

 
Ingen bild

Stefan A.

3 juli 2015 10:52

En svag regering säger Kindberg Batra men det stämmer inte man har ju hela sju partier bakom sig, det normala i Sverige sade Fridolin det stämmer heller inte, ett långtgående och mångårigt sammarbetsavtal mellan S och M har aldrig tidigare hänt i Svensk politik.
Den Stockholmska nomenklaturan börjar tröttna på Almedalen, letar efter ett nytt supställe, vågar man föreslå skansen kan bli trängsel i burarna, men tjattret blir ungefär detsamma...

 
Ingen bild

Pepparholm

3 juli 2015 11:19

Thoralf, ja det kostar nog 100 Mkr eller mer av skattepengarna. Det tillkommer SR/STVs licenspengar, priser på varor och tjänster för att betala lobbygrupper m fl. Allt betalas i slutändan av oss lantisar för att det vackra folket ska få roa sig. Jag hoppas att Skatteverket hårdgranskar fakturor och reseräkningar.

 
Ingen bild

Göta

3 juli 2015 11:30

Verkligen ett härligt foto på den tomma planen framför Ullenhag. Det var mycket glädjande att ingen lyssnade på honom. Som Tony skriver (07:48) är väl den främsta anledningen att ingen orkar lyssna på Ullenhag efter allt hans svamlande under föregående regeringstid.

Egentligen är detta lite orättvist, för Ullenhag gjorde ju bara det jobb som den store och hjärtegode alliansledaren Reinfeldt beordrat honom. Ullenhag ansträngde sig antagligen till sitt yttersta för att behaga sin chef.

Jag hoppas trots allt att noll-intresset för Ullenhag också beror på att han är Folkpartist, och att det partiet är på väg att slockna ordentligt nu. Vi får se hur många som samlas framför Björklund på söndag.

I och för sig är den där sista Almedal-söndagen definitivt ingen bra dag för någon partiledare att tala på, eftersom de flesta då tycks har lämnat Gotland. Redan på lördagen verkar det uppschåsade intresset för Almedalsjippot ha lagt sig ordentligt, och många verkar vara sysselsatta med att tänka på hemfärden redan. Tyvärr infaller väl SD-dagen på en lördag valåret 2018, om jag inte har räknat fel (och om Almedalsveckan fortfarande lever då).



 
Ingen bild

Demokratur

3 juli 2015 12:10

Allt har sin tid. Almedalen har haft sin. Känns inte relevant längre. Klubb för inbördes PK-beundran. Inget för den vanlige medborgaren. Spektaklet imploderar...

 
Ingen bild

Lena

3 juli 2015 12:23

Det är nog en hel del människor som inte orkar ta in alltför mycket PK-snack så att de tittar dag ut och dag in - det går bara inte. Men jag tittade i onsdags, halva dagen ungefär och så talet av Åkesson förstårs.

Jag såg också delar av "debatt", och det som naturligtvis fick avsluta programmet var galningen som Tino Sanadaji hade en mail-konversation med som är riktigt, riktigt galen. Svt tar med debattörer utan urskillning.

Det jag däremot hittade som var bra var en intervju med Mattias Karlsson av PM Nilsson på DI. Den var riktigt intressant eftersom jag så gärna vill veta vem den där Mattis Karlsson verkligen är. Kan rekommendera den, mot slutet frågar PM mycket enträget var SD står vad gäller skillnaden mellan islam och islamism. Mattias svarar något om att de (SD) inte tänker kasta ut individer som är muslimer men intet brottsligt gjort. Men det finns en gräns och det är människor som kommer hit och propagerar för ett odemokratiskt system, ojämnlikhet mellan könen, ett totalt annat samhällssystem än det som vi kallar svenskt. Om SD skulle gå över den gränsen, då vill han inte längre vara med i partiet.
Han är mycket vältalig denne Mattias Karlsson.

http://ww.di.se/di/artiklar/2015/7/2/sd-glads-at-alliansutspel

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juli 2015 12:54

@Tony. Det hade inte hjälpt ens med en skylift för Ullenhag..

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juli 2015 12:59

Om Almedalen: Antingen helt bojkotta eller (vilket jag tycker) offensivt ställa frågor, provocera med obekväma frågor, bjuda in "obekväma" föreläsare, offentliggöra obekväma fakta osv. Ingen Almedalen, ingen SD-dag...

 
Ingen bild

Tony

3 juli 2015 13:49

Den rabiata folkpartisten Birgitta Olsson föreslår
stränga straff för dem som lägger ut sexbilder på
nätet av forna flickvänner eller någon man känner.
Och det tror jag att dom flesta håller med om,sådan
idioti ska bestraffas.
Men jag har aldrig sett eller hört Birgitta Olsson
bli lika upprörd över alla våldtäkter och gängvåldtäkter
som förekommer i Sverige, och där merparten, trots
Media tystnad kan härledas till invandrade våldsverkare.
Det gäller att knipa käft vid rätt tillfälle, och bli
väldigt upprörd vid andra?

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

3 juli 2015 14:23

Sjuklövern har sedan länge saknat handlingsförmåga och tankekraft. Tiden spenderas bättre på annat håll.

 
Ingen bild

HM Gotland

3 juli 2015 14:29

Hulda mk1

Tack för ditt svar på min synpunkt. Ditt resonemang är dock förbluffande likt det en del sk socialdemokrater i Malmö har fört gentemot judar när man utkrävt ställningstaganden gentemot Israel från dem.

Hur många av muslimerna som befinner sig i vårt land som har icke demokratiska värderingar och annat som är mer eller mindre fientligt mot vårt samhälle och levnadssätt är för mig okänt - men alla är det absolut inte. Dessa vill jag dessutom skall bli fler - det blir de inte med det sätt du resonerar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juli 2015 15:34

@HM Gotland. Låter jag som en Sosse. Kallsvett och kväljningskänslor...
Vad jag menar är att med den tyvärr stora mängd Muslimer i Sverige, bär vi veta var vi har dem och deras lojalitet.
Till vår demokrati, kultur och värderingar, eller till mörkrets krafter.

Stolta Muslimska föräldrar i Pridetåget är tex ett steg åt rätt håll.
Slöjbränning eller gemensam avtagning av den samma, ett annat steg åt rätt håll...

 
Ingen bild

Eric H

3 juli 2015 15:52

Ullenhag? Och utan sin pall?
Men enligt TV för en stund sedan så finns den på plats i Almedalen men den var, enligt TV-reportrana, vikt för Löfven....
"Det är Löfvens pall"
Är jag grinig idag? Absolut...

 
Ingen bild

Gruvmor i Stråssa

3 juli 2015 16:30

Almedalen har blivit som Hollywood --> det behövs en Sundance Film Festival.

 
Ingen bild

mer bra info om SD i media

3 juli 2015 16:36

lena 12:23 länken fungerar ej. finns det fler interjuver än denna med SD hos dagens industri ?
http://www.di.se/play/2015/7/1/sd-mattias-karlssonmov/

 
Ingen bild

Lena

3 juli 2015 16:59

Den där om Ullenhag och pallen är riktigt kul;)
Såg helt kort på ett inslag idag där Thomas Tobé blev intervjuad av Silberstein, ca 13.10 Hon pressade honom på alla moderatledamöter som varit emot DÖ. Det var en härlig syn att se, han har inget pokerface, den mannen. Det såg verkligen ut som om han tänkte framföra en protest om att hon frågat fel fråga.... ;)

Det jag skrev i mitt förra inlägg om debatt igår, 2:a stycket. Jag har kollat nu men tyvärr har jag tagit fel på person, den som fick avsluta debatt var INTE den person som Tino Sanandaji haft en mail-konversation med.

 
Ingen bild

Christer

3 juli 2015 17:10

Kulturminister Alice Bah Kunke har haft ett seminarium i Visby idag. Hon vill skapa en kulturarvsproposition med betoning på
vår historia och vårt kulturarv. Det finns en brist på mångfald enligt b.la Behrang Miri (han med Tin-Tin). Många var bekymrade över den "organiserade intoleransen", och det skrivs inte rakt ut, men bekymret avser naturligtvis SD.
Vi som kan vår historia vet att vårt land är historiskt, språkligt och kulturellt ett etniskt homogent samhälle grundat på kristna värderingar - Inget annat! Mångfalden är något som tvingat sig på oss. Och vad det gäller intoleransen är det något som islam burit hit.
Så Kunke och alla andra skitpratare, försök inte blanda bort korten, vi är tillräckligt många som kan vår historia. Ju mer skit ni pratar desto mer växer SD!

 
Ingen bild

Lena

3 juli 2015 17:20

I Dagens Samhälle har en stadsvetare skrivit en artikel om hur M köpt vänsterns Sverigeberättelse. Läs även den långa kommentaren som skriver bl.a om att polisen i Borlänge har blivit stenad av en mobb på 50 personer när de skulle hjälpa en 15-årig flicka som misshandlats till medvetslöshet. Är det någon annan som läst/höst om detta dåd?

http://w.dagenssamhalle.se/debatt/oroande-att-m-koept-vansterns-sverigeberattelse-17064

 
Ingen bild

Lena

3 juli 2015 17:42

Lite mer om händelsen i Borlänge som riksmedia tydligen tycker är oviktigt att rapportera.

http://www.dt.se/dalarna/borlange/stenkastning-mot-polisen-efter-misshandel-av-flicka-1

 
Ingen bild

HM

3 juli 2015 19:12

Hulda Mk2 - Du missade att jag skrev sk socialdemokrater för jag tycker personligen inte att många av dessa nutida karriärister är värdiga att kallas socialdemokrater - det parti som byggde folkhemmet.

 
Ingen bild

Pepparholm

3 juli 2015 20:18

Christer# Du och jag och alla som gått i den gamla skolan vet mer om vår historia än kulturministern och miljöpartisten Alice Bah. Just nu läser jag Svunna Riken av Markus Hattstein. De rikena har försvunnit när de har integrerats av inkräktare.

 
Ingen bild

Bara en gud

3 juli 2015 22:02

HM Gotland

Du kan inte vara mot islam om du är muslim. Islam är läran och muslimer är utövare.

Se dessa vad dessa "vanliga" muslimer tycker ska göras med otrogna kvinnor.
http://www.apg29.nu/index.php?artid=13162

 
Ingen bild

Lotta

3 juli 2015 22:03

Visst är det konstigt att alla utrikes födda inget annat vill än att gå till sitt arbete. Svenska arbetslösa är å andra sidan lata och vill bara gå på bidrag. Källor tycks inte behövas.

 
Ingen bild

Lena

4 juli 2015 00:20

@mer bra info om SD i media

Det är tydligen så att de ändrar hela tiden, men det går att nå den via fliken Opinion, sedan fliken Ledare, så en bit ner hittar du länken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards