thoralf

Alla inlägg den 11 juli 2015

Av Thoralf Alfsson - 11 juli 2015 09:18

Varför måste alltid kristna skuldbeläggas för något som de inte är skyldiga till? Det går uppenbarligen inte att debattera ett problem som härstammar från islam eller andra MENA-kulturer utan att även i ”rättvisans” namn skuldbelägga och misstänkliggöra kristna.


”Vi menar att hedersrelaterat våld och religiös extremism finns inom alla religioner och alltid ska motarbetas.”

”För oss i kvinnorörelsen är det självklart att bekämpa fundamentalism och patriarkala fundamentalistiska traditioner, oavsett religion.”

 

Att peka ut och skuldbelägga alla religioner ger debattörerna ett alibi mot att kallas rasister eller islamofober. Enligt min mening är det ett symptom på ett samhälle där man inte tillåter och vågar säga att en spade är en spade. Hedersrelaterat våld och religiös extremism har sin grogrund i islam och från MENA-kulturer som inte utvecklats på många hundra år.


Ovanstående citat kommer från en debattartikel i SvD där ett antal feminister skriver att det statliga stödet till trossamfunden skall dras in till samfund som inte arbetar för jämställdhet och demokrati. Bra! Då kan vi omedelbart dra in stödet till alla moskéer och islamiska samfund.

De vill också tillsätta en utredning om ”balkongflickor” men det är knappast nödvändigt då det är samma religion och MENA-kulturer som ligger bakom även detta.


”Att utreda kriterier för och uppföljning av stödet till trossamfund borde vara en del av en feministisk inrikespolitik. På samma sätt är det en del av en feministisk inrikespolitik att utreda morden på balkongflickor. Det är en feministisk inrikespolitik för förorten!”

 

Det behövs ingen feministisk inrikespolitik för förorten. Det räcker med att följa Sveriges rikes lag även i förorten. Sharialagar skall inte förekomma i Sverige.


Problemet är att de naiva och godtrogna politikerna inom 7-klövern och dess företrädare infört närmare 200 enklaver i Sverige, där Sveriges rikes lag uppenbarligen inte gäller fullt ut. Och detta med dessa politiker och myndigheters goda minne för att inte kränka invånarna i enklaverna.


Det är bra att dessa kvinnor lyfter frågorna men det är minst sagt naivt av dessa kvinnor att tro att en feministisk inrikespolitik skulle förändra situationen inom dessa "icke svenska" enklaver. MENA-männen i dessa enklaver lyssnar inte på kvinnor då deras röst i bästa fall bara har halva värdet, om de ens har rätt att yttra sig!


För precis ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om en kurdisk demonstration i Stockholm. Hur många kvinnor ser ni på demonstrationen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards