thoralf

Direktlänk till inlägg 2 juli 2014

BEFRIANDE TAL AV JIMMIE ÅKESSON

Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2014 00:41

 

Foto  Thoralf Alfsson


Då har man haft förmånen att se och lyssna på Jimmie Åkessons Almedalstal från första parkett ännu en gång. Utan tvekan var årets tal, ett tal som föll mig i smaken! Mer attack och mer kritik mot invandringspolitik!


Jimmie Åkesson utlovade detta tidigare under dagen vid en pressträff .


”På sin presskonferens tidigare idag berättade Sverigedemokraterna om sin nya kampanjstrategi. Bilden som valts för att illustrera denna nya, aggressivare strategi kunde inte bli tydligare – en hund som visade tänderna.”

 

Personligen anser jag att det var ett befriande tal att Jimmie tog upp sin kritik av invandringspolitiken på ett markant och direkt sätt. Något jag efterfrågat vid flera tillfällen tidigare. Den kritik som ett antal så kallade politiska kommentatorer riktat mot talet anser jag vara en ryggmärgsreflex av deras PK-anda. Jag tror de blev lite förvånade över att Jimmie gick till så hårt angrepp mot inte minst Erik Ullenhag.


”Framförallt Folkpartiets Erik Ullenhag fick klä skott för Åkessons kritik, och kallades till och med ”Sveriges Bagdad Bob” och ”Desinformationsminister”.”



Nedanstående bild är lite rolig. Något som aldrig SVT visar.


 

 

Alla som följt Erik Ullenhags krumbukter förstår varför Jimmie Åkesson kallar honom för Bagdad Bob och desinformationsminister. Jag bara njöt när Jimmie Åkesson tog upp den så kallade Sandvikenrapporten som jag skrev så sent som igår om i ett blogginlägg. Jag gissar att PwC var mycket glada att Jimmie inte nämde att det var det företaget som hjälpte Sandviken kommun med denna rapport som säkert hade fått till och med Bagdad Bob avundsjuk.


Lokalt har vi haft en diskussion hur mycket vi skall lyfta fram invandringe och invandringens kostnader i vårt valmaterial. Jag tycker Jimmie Åkesson gav oss svar på detta i Almedalstalet. Vi skall vara mer ”agressiva” i vår retorik och i debatten med våra politiska motståndare. Något som jag välkomnar!


Som Sverigedemokrat kan lägga en väldigt lyckad dag till handlingarna. Inte minst att vårt förslag om en bankskatt ”knäckte” Socialdemokraterna och deras ekonomisk politiska talesperson Magdalena Andersson när hon alldeles för sent skulle presentera ett liknande förslag. Jag gissar att Magdalena Andersson satte morgonkaffet i halsen när hon läste Sverigedemokraternas debattartikel i SvD.



Har SMHI även en politisk agenda? Den frågan ställer jag mig ikväll efter SMHI:s väderleksprognoser för Visby idag. Regn,regn och återigen regn.


 

Verkligheten sol, sol och återigen sol! Har SMHI försökt att förstöra SD:s dag genom sin regnprognos för kvällen i Almedalen och därigenom skrämma besökarna från att komma till Visby.


Om SMHI inte kan bedöma vädret i realtid hur kan man då uttala sig om kommande klimatförändringar? Klimatförändringar som skall inträffa om 50-100år. Det faller på sin egen orimlighet!


 
 
Ingen bild

igor

2 juli 2014 01:09

Är Ullenhag någon typ av dvärg? Den där plattan han står på måste vara en 10-15cm hög. Har han en liten pall med sig annars också när han skall hålla tal eller hur gör han i riksdagen när han måste klättra upp i talarstolen?

 
Ingen bild

M&E

2 juli 2014 02:12

I åkessons Orwellska nyspråk är tydligen rasism lika med medmänsklighet.

 
Ingen bild

Göran

2 juli 2014 03:45

Ullenhag kanske hade beställt vädret hos SMHI, så han hade medhavd brygga till hands. (Det är för mig obekant vilka kvaliteter han har på simkunnighetens område.)

@ igor, I Riksdagen kan respektive talare medelst en knapp köra talarstolen upp eller ner så där klarar sig propagandaminister Ullenhag med ett par stövlar i händelse av syndaflod.

Jimmie Åkesson kör sitt race med lika god stil som Åke Svanstedt kör Sebastian K eller Björn Goop kör vilken häst som helst. Skulle vara intressant att veta vad vadhållningskontoren i London ger Åkesson för odds. (Jag litar nämligen mer på bookmakers än på
gallupundersökningar.)

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 04:18

Står id---en verkligen på en låda? Snacka om att ha mindervärdeskomplex.

M&E, brukar du också stå på en låda när du debatterar med folk?

 
Ingen bild

Tony

2 juli 2014 06:28

Precis vad jag tänkte när jag såg bilden på TV, har
man gjort en upphöjning för Ullenhag, eftersom han såg
högre ut än Jimmy, att han sen i vanlig PK ordning fick
pladra på den mesta tiden med sina floskler var väl bara
vad man kan förvänta sig när SVT och dess politiskt färgade
reportrar är inblandade.
Med den politik som Ullenhag försvarar hade det inte hjälpt
ens om han hade stått på en stege!

 
Ingen bild

Morningstar

2 juli 2014 06:35

Påminner om en rolig scen i Terry Gilliams kultfilm Time Bandits. Ian Holm spelar Napoleon Bonaparte som har komplex för att han är så kort i rocken.

 
Svensson

Svensson

2 juli 2014 06:50

Erik Ullenhag har spelat ut alla sina kort,nu försöker han ljuga sig ifrån sitt ansvar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A

2 juli 2014 07:13

Ja då var det mysteriet löst, det var iaf. inte tillväxthormoner, nog för att hela alliansen är i stort behov av sådant, man kan undra hur mycket pengar partierna lägger ut på partistrateger, konsulter, stylister med flera mysko yrken som finns numera, han har säker inte kommit på denna "lysande" ide´ själv,är årets Almedalsbild i alla fall i alternativa media..

 
Ingen bild

Förbannad

2 juli 2014 07:25

Blir så förbannad! Såg Åkessons utmärkta tal igår och såg med förväntan fram emot att läsa AB och Ex för att se hur de nu skulle vinkla det hela, nu när alla tittare verkligen med egna öron kunde höra att SD inte alls är ett rasistiskt parti. Vad gör tidningarna då? Jo, skriver inget alls!! Verkligen tiger ihjäl hans tal! På Ex app ser man INGET om talet. På AB är det bara artiklar om att FI och Özz "kidnappade" SD's dag! Inget referat om vad han verkligen sagt, utan bara artiklar om hur kolumnisterna "känt" och tolkat talet. Fy fan vad ohederligt! De som missade talet på TV ska alltså luras att tro att han inte ens varit där, alternativt bara snackade om EN sak, invandrarna, vilket han definitivt INTE gjorde! SD är INTE ett enfrågeparti, men tidningarna försöker desperat få folket att tro det! Alla måste därför hjälpa till att sprida sanningen!

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

2 juli 2014 07:41

Nu på TV4 Nyhetsmorgon sitter man och kommenterar Jimmy Åkessons tal i Almedalen politiska reportrar retorikexperter vill inte ens nämna dom till namn de enda dom kan göra är och påstå att Jimmy inte har nå att komma med. Har nått annat parti kommit med nå annat än gamal skåpmat som vi hört sen stenåldern ???? Möjligtvis FI då ett gäng missnöjda kvinnor som har tappat vett och förstånd där jämställdhet är deras största agenda högt påhejade av media. Skulle vilja veta vad Jenny och steffo innerst inne tycker om det politiska klimatet i Sverige än å sitta å va snygga och korrekta i tv

http://Barrkis

 
Ingen bild

M&E

2 juli 2014 07:41

@förbannad
När han talade om den orättvisa pensionärsskatten så glömde han att säga att regeringens jobbskatteavdrag (som ju är grunden för orättvisan) de har SD röstat för.

 
Ingen bild

Argus

2 juli 2014 08:15

Missade kommentarer från Åkesson?:

"- Nu håller Ullenhag låda igen."
"- Kliv ner från dina höga hästar."

Nej, det skulle nog aldrig Jimmie göra, han är alldeles för väluppfostrad för det.

 
Ingen bild

TANT gUL

2 juli 2014 08:21

Det är lätt att vara sverigedemokrat --
det är bara att tala sanning -- vilket dock
inte gäller partitoppen.

SD sjunker och bara sjunker, idag i P1 8.10
slog Söder ytterligare ett spik i likkistan.
Gud, vad den karlen låter dumdrygt korkad!

 
Ingen bild

Verkligheten

2 juli 2014 08:28

Lustigt att ni kallar det bankskatt. Är det för att ni vil dölja att denna skatt främst drabbar Folksams spararkollektiv. Har du inte förstått att den som drabbas är inte banken, den ägs bara av människor med kött och blod som lagt sitt sparande i aktier. Ok Thoralf, du kan leka med tanken att all vinst skulle konfiskeras. Är det banken eller dess ägare som förlorar hela aktiens värde som Du och dina kompisar i SD vill ta pengar ifrån. Fundera. Alla bolag i Sverige ska betala samma skatt i procent. Bankerna betalar redan 4 miljarder utöver detta till stabiliseringsfonden, nu lägger ni ytterligare skatt på en bransch. Populärt, ja hos kommunisterna, men många pensionärer kommer genomskåda er populism och att de i själva verket betalar sin sänkta skatt själva.

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 08:30

M&E, du ger ju hellre våra skattepengar till invandrande muslimer.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

2 juli 2014 08:34

Almedalspanelens mdfl och Alexandra Pascalidou den största idioten i journalistkåren. Den största glappkäften i denna historia. Ohyfsad dum har aldrig lärt sig vett och etikett utslängd från pokerturneringar I tv pga dåligt uppförande behöver man säga mer. De hjälper inte att va snygg om man är korkad

http://Barrkis

 
Ingen bild

M&E

2 juli 2014 08:36

@World Traveller
SD ger först störst skattesänkningar till de rikaste och sen ger man invandrarna skulden för statens dåliga finanser.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

2 juli 2014 08:39

@verkligheten Banker täljer guld med kniv nu mer vinsterna är enorma. Men när de va bankkris grina bankerna och staten skulle skjuta till pengar vem fick betala det ( folket ) så sluta hyckla här

http://Barrkis

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 08:44

Hur kommer det egentligen att gå i Sverige med den Rödgröna sörjan vid makten? Svenska pensionärer och förskolebarn får ej längre näringsriktig mat. Svenska kvinnor våldtas av ''flyktingar'' utan att någon bryr sig. Gamlingar misshandlas och rånas och polisen tar inte ens upp anmälningarna. Sverigedemokrater avskedas från sina jobb på grund av sina åsikter. Våra skattepengar går till direkt stöd till islamiska terrorgrupper. Sverige som enda land i Europa stödjer och tar väl hand om massmördare när de återvänder från Mellanöstern där de slaktat kristna. Svenska Kyrkan ringer i klockorna för mångkultur. Mångkultur i Sverige är lika med islam. Efter nyår så kommer svenskar att tvingas lämna över sina hem till invandrare (enligt ryktet alla över 55 som bor i egna hus utan barn). 2500 muslimer anländer nu varje vecka och de ska ha bostäder med högsta standard, frikostiga bidrag, gratis sjukvård och tandvård och fria hemresor till länderna ''de flydde från''. Militären är så gott som nedlagd. Kustbevakningen står på tur.
Undrar hur situationen ser ut i slutet på nästa år.

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 08:48

M&E, försök att jobba som egenföretagare i ett vänsterstyrt Sverige. Till och med under Moderaterna är det svårt. Om invandringen stoppas, u-hjälpen stoppas (tills det är utrett vart pengarna går) och bidragen till alla islamister stoppas och invandrare repatrieras så kommer vi att ha råd med både bra pensioner, näringsriktig mat till gamla och barn, militär, kustbevakning och att ha kvar våra sjukhus. Fortsätter invandringen så slutar Sverige som Albanien 1999 eller Rumänien 1989. Svårare än så är det inte.

 
Ingen bild

Verkligheten

2 juli 2014 09:00

@Björn Jag trodde SD stod för sunt förnuft och inte populism.

Jag säger till dig att de som drabbas är pensionssparare som ÄGER dessa banker. Jag själv t.ex som pensionssparar i olika fonder. Detta är att visa upp en okunskap och en populism som inte står vänsterpartiet efter.

Vad är en hög vinst? Är Microsofts vinst för hög? Är det när vinsten verstiger 1 miljard kronor som konfiskeringen ska börja. Tänk jag anade alltid någonstans att SD är inget parti för oss som vill ha sänkta skatter för man gör lite som man vill. Nästa steg, ta ännu mer från framgångsrika företagare för att deras vinster OCKSÅ är för höga. Oj, ja just det, H&M har enorma vinster....de har råd...där finns det mycket att ta...detta håller inte. SD är nu inne på ett annat sluttande plan. Principen om likabehandling.

SD säger sig avsky olika skatt mellan pensionärer och arbetare. Det ska vara lika. Men man gillar olika skatt på företag. Är det en bank, helt ok att konfiskera ägarnas pengar, är det ett klädföretag som H&M, nej de får gärna tjäna pengar. Eller krigsindustrin inom SAAB, det är också helt ok..enligt S och SD kan de behålla sin skatt...ingen extraskatt där.

Du säger att vinsterna är höga. Bankerna håller också 400 miljarder som det inte får någon avkastning alls på i eget kapital. Deras avkastning på eget kapital är kanske hälften så hög som de flesta industriföretag där den brukar ligga betydligt högre.

Här tappade SD mig iaf.

 
Ingen bild

elfyma+

2 juli 2014 09:12

Kraftfullt och bra tal av Åkesson.
Men plocka bort den dreglande hunden som visar tänderna från valkampanjen!
Det är aggressivitet i sin sämsta form och ger bara obehagliga asociationer.
Finns det inget bättre sätt att visa beslutsamhet och framåtanda ?

 
Ingen bild

Verkligheten

2 juli 2014 09:13

Låt mig bara kommentera detta ytterligare så är jag klar sedan. SD vill appellera till S-väljare, men i realiteten är det M man fått de flesta väljaren ifrån sedan senaste valet. Det tror jag Thoralf kan bekräfta. M-väljare, om jag tror rätt, är mycket mer för fri företagsamhet och allergiska till allt som handlar om att straffbeskatta framgång eller företagande. SD har hittills klarat detta bra. Man har inte höjt några skatter MEN samtidigt lovat att dessa 120 miljarder man sparar på invandringen ska gå till välfärden och inte skattesänkningar de kommande 4 åren. Helt ok säger jag som alltid röstat moderaterna. Gärna att denna besparing går till välfärden MEN jag vill inte se skattehöjningar. Inte inom något område. Sverige har redan världens högsta skatter. Det måste räcka nu.

Det är mot denna bakgrund jag anser att den av S och SD föreslagna nya skatten på sparande i bankaktier är ett feltänk från SD. SD visar här med sin argumentation att man tar pengar där det finns utan principer. Så gör kommunister och socialister också, till vilka jag nu kategoriserar SD.

Slut kommenterat vad gäller detta från min sida.

 
Ingen bild

Åke

2 juli 2014 09:18

Suveränt tal av Åkesson...Yes, lite mera aggressivt, för det behövs verkligen!!

Mycket kul bild på Åkesson o Ullenhag..."Stor i orden, liten på jorden" passar väldigt bra in här på Erik! ( hahaha )

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2014 09:34

Har man bra argument, behövs ingen låda att stå på. Igår hade inte Ullenhag bra argument...

 
Ingen bild

Göta

2 juli 2014 09:38

@ World Traveller
Tack för en mycket bra kortfattad uppräkning med lite glimtar både från vårt nya Sverige efter 8 års borgarregering och av det kommande läget med en rödgrön regering.

Den listan kan vara bra att spara och fylla på med fler punkter om vansinnigheterna och den krassa verkligheten för det svenska folket.

 
Ingen bild

Lärare

2 juli 2014 09:48

Bästa talet av Åkesson på länge! Äntligen rev han ifrån, blir så jäkla trött på dessa PK-ister som gör allt för att smutskasta SD.
Bra att han även satt journalisten i Debatt på plats. Hon försökte på alla sätt och vis få "dit honom", det gick inte. Där tog han även upp, hur t ex media arbetar och vilka som de favoriserar.

Klart att invandringens kostnader ska in i valinformationen. Går ju inte få exakta summor men en ungefärlig kostnad är på sin plats. Många kommer bli överraskade vart våra skatter går, finns hur mycket som helst att rapportera ut till svenska folket.

Ring ut det gamla!
Ring in det nya!

Kan man kalla för klockrent:)

Ut nu med info!
Vi delar gärna ut!


 
Ingen bild

Göta

2 juli 2014 10:03

Hur kommer det egentligen att gå i Sverige med den Rödgröna sörjan vid makten frågar World Traveller.

Dåligt så klart, men inte så värst mycket sämre än om Reinfeldt, Ullenhag & Co får fortsatt makt.

Dåligt så klart, men vi måste gå igenom de kommande fyra vansinnesåren också innan tillräckligt många av oss tröga svenskar äntligen uppfattar vad som händer med oss och vårt land, och att det absolut inte blev bättre med en rödgrön regering heller.

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 10:09

Malmö har tydligen 57% invånare nu med utländsk bakgrund. Hur ställer sig regeringen till deras krav som kommer inom fem till tio år att de vill vara autonoma och en del av Kalifatet? Kommer Sverige snällt att släppa Malmö från sig då? 7-klöverns mål verkar ju visserligen vara att byta hela den rasistiska befolkningen i Sverige mot fredsälskande, demokratiska, kulturberikare från Mellanöstern och Nordafrika. Antingen lämnar nog svenskarna snällt över allt vi äger och har eller så blir det som i Rumänien 1989. Därför vill regeringen nu ha NATO-trupper stationerade i Sverige och uteslutning av alla Sverigedemokrater inom Polisen och Militären.

 
Ingen bild

Ymer

2 juli 2014 10:14

Ett utomordentligt bra tal, det bästa hittills. Äntligen blev också lite klarspråk. Bankskatt och avskaffandet av pensionärskatten blev en klar tiopoängare, den satt klockrent.
Många tidningar skriver om SvP om man tar inte upp SD:s politik och Jimmys tal märklig prioritering. Sämst är i alla fall Västerbottens Kuriren VK den förstasidan är antagligen årets bottennapp.

 
Ingen bild

Sven-Sune

2 juli 2014 10:14

@Thoralf

Har inte sett talet än, men ska göra det. Bra att du länkar här på bloggen så att man lätt kan ta igen det viktiga man inte hunnit med.

Håller OBETINGAT med om att SD måste bli offensivare (bättre ord än aggressivare!)!

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

2 juli 2014 10:16

@verkligheten oavsett vad förstå sig på are som du eller Borg, Fredrik, Stefan eller vem fan du vill har ingen lyckats nå vidare i sin politik. Löften om en bättre ekonomi kraschar alltid i längden och det är folket som får den stora smällen. Pengar är som ett gift för dom som har MYCKET pengar man får aldrig nog vilket för mig är en gåta. En del tex Wallenbergarna kan bada i pengar !!!!!! men får dom nog av dom nej faktist inte. Jag tjänar själv inte dåligt ca 600,000 om året klarar mig utan problem varför gör inte wallenbergarna de som tjänar betydligt mer eller VD:ar som kammar hem miljonbelopp på fallskärmar och bonusar och säger att dom är värda det patetiskt säger jag bara

http://Barrkis

 
Ingen bild

Mona

2 juli 2014 10:30

Och så kör vi lite sånt här igen då i Kalmar ...
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/apatisk-pojke-hotas-av-utvisning(4348309).gm
och svaret hittar vi här igen då ....
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/apatiska-barn-ofta-inte-sjuka_488587.svd

 
Ingen bild

Tommy

2 juli 2014 10:46

@WT
Nu nådde verkligen domedagsprofetiorna en nivå till.
Den bärande frågan är ju då.
Varför förstör den så kallade sjuklövern landet totalt? Eller är alla dessa människor totalt okunniga medan några forumskribenter här är de enda som kan se klarsynt på frågan?

 
Ingen bild

Lena

2 juli 2014 10:51

@Verkligheten
Den punktskatt som SD o S vill ta ut av banker gäller de 4 storbankerna Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank, OBS ej Folksam försäkring. Sedan argumentet att bankerna kommer bara att ta ut större avgifter för att få igen pengarna, så i slutändan drabbas spararna, det argumentet köper jag inte. Det måste till en ny folkrörelse som sätter ner foten mot "de stora" som tror de kan agera hur de vill (för vi har väl demokrati o yttrandefrihet?). Ytterligare argument är att under finanskrisen så bidrog skattebetalarna med 40 miljarder till de stora bankerna för att de skulle klara sig. Är det inte dags att de betalar tillbaka nu när de gör vinster på 20 MILJARDER per kvartal?
Lyssna även på länken där en insatt person ringt P1 och förklarat hur bankerna tar ut ränta , trots att är sina egna sedelpressar genom lånen och hur systemet inte är hållbart.
Dessutom vill jag gärna ge en knuff till alla som säger "det går inte", då ska ni säga till er själva: Det går visst, med jävlar
anamma går allt!
http://www.youtube.com/watch?v=JrweuQNyDJ0

 
Ingen bild

Farbror Fredde

2 juli 2014 10:54

Var det inte president Sarkozy (just nu intagen av franska polisen för förhör om korruption ) som också stod på en pall när han talade? Litet lustigt med sådan fåfänga / sådana mindervärdighetskomplex, men ack så mänskligt, vilket bevisar att det inte är fråga om någon robot, vilket man skulle kunna tro.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 juli 2014 10:55

Glöm inte heller bort löftet om heltid för alla i omsorgen. Nog så viktigt. Jag tycker det är bra att han drar ner byxorna på de som viftar med valfläsk. Titta bara på Folkpartiets utspel i valrörelsena beträffande invandring de senaste valen.

Om man dessutom vill ha fortsatt invandring, varför budgeterar man inte till fler bostäder där jobben finns?

@Tommy
Vidare så finns det otaliga exempel på idioti pga prestige och stolthet. Skulle SD säga att jorden är rund skulle alliansen ignorera och rödgröna röran skulle säga att de är av motsatt uppfattning. Vad det nu kan innebära?

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 11:03

@Tommy, fråga inte mig varför de gör som de gör. Jag gissar dock att de får rikligt med betalt. Varför gjorde Quisling som han gjorde? Varför gjorde Ceaucescu som han gjorde? Varför gjorde Pol Pot och de Röda Khmererna som de gjorde? Vem vet vad som rör sig i dessa politikers snurriga hjärnor. Varför vågar de/ni aldrig ta en riktig debatt?

 
Ingen bild

Kvarnen

2 juli 2014 11:20

->Åke
"Stor i orden, liten på jorden"
Mycket bra! Låt det stå!

Minns för massor av år sedan då Bengt Bedrup intervjuade en basketspelare. BB var huvudet högre och jag tänkte förundrad "finns det så korta basketspelare?"
Nej, det gjorde det inte. Vid slutet av intervjun gjorde kameramannen ett svep ned mot golvet och BB visade sig stå på en sol. Ett medvetet skämt från BB´s sida. Kul var det.


 
Ingen bild

Original observer

2 juli 2014 11:24

Mkt bra klarläggande tal av Åkesson.Berömmande kommentarer vid hotellfrukosten,dock icke en gotländsk sådan,från alla håll.

 
Ingen bild

Hacke

2 juli 2014 11:45

Påpassligt fotat Thoralf! Den bilden hade du fått bra betalt för som givet förstasidesstoff i fulmedia - om rollerna varit ombytta vill säga.
Undras f ö om det är SVT som står för specialrekvisitan till sitt lilla skötebarn i dessa sammanhang?

 
Ingen bild

Tommy

2 juli 2014 12:11

@WT
Vem betalar de? Låter lite som någon/några sitter och håller i trådarna. Påminner om SMR:s fixering vid judarna.

Att dra in Pol Pot, Caucescu och Quisling känns väl lite väl magstarkt.

NSS
Det där med "jorden är rund"-liknelsen tycker jag dessvärre det kan ligga ngt i.

Vill även förtydliga att jag inte tillhör stenkastarvänster. Jag tycker inte vi har en optimal invandringspolitik. Jag blir dock provocerad över den domedagsbild över Sverige dom en del härinne målar upp. Alla länder har utmaningar men jag tycker Sverige är fantastiskt.

 
Ingen bild

Peter

2 juli 2014 12:11

Enligt Jaqcues Attali, så kommer invandring och nomadiseringen öka markant framöver. En cynisk förutsägelse, och som avslöjar Elitens plan.

Immigration flows will expand and submerge nation states. 'Great Britain will become a major host country, especially for citizens of Central European countries. The latter will in their turn welcome Ukrainian workers, themselves replaced by Russians, themselves replaced by vast Chinese populations.'

Resistant countries will learn that a population inflow 'is the condition of their survival.' In a sinister passage, Attali speaks of third-world hordes engulfing the West.

'Ever more numerous masses will hurl themselves at the gates of the West. They already number hundreds of thousands every month; that figure will increase to millions, then tens of millions.'

Del 1: http://henrymakow.com/attali.html#sthash.y7y6Aaea.dpuf
Del 2: http://www.henrymakow.com/insider_reveals_21st_century_i.html

 
Ingen bild

Sven-Sune

2 juli 2014 12:22

Det roliga med Ullenhags platå är att den är så hög att han blir "längre" än Åkesson. Varför räckte det inte med "lika lång"?

 
Ingen bild

Tony

2 juli 2014 13:13

M&E:
Att stödja skattesänkningarna.innebär väl inte att
SD stödjer orättvisningen i beskattningen, att pensionärerna
inte har fått ta del av sänkningarna är och var helt och
hållet Alliansens ide, med tyst bistånd av den röd grana sörjan!

 
Ingen bild

World Traveller

2 juli 2014 13:35

@Tommy, visst är Sverige fantastiskt...beroende på var man bor. Jag bor i eget hus i ett fint naturområde men alla har det inte lika bra, och jag kan lätt mista mitt hus om jag blir arbetslös. Min fru (som inte är svensk och aldrig fått några bidrag och heller aldrig tagit ut nån sjukpenning) har fullt upp med att klara oss själva. Varför tycker du att vi ska försörja hundratusentals muslimer och dessutom skicka skattepengar till islamiska rebeller i Syrien? Jag ser hellre att skattepengarna går till våra gamla och våra barn och att svenska ungdomar får bostäder och jobb. Varför prioriterar du hellre invandrare från Mellanïstern och Nordafrika? Jag undanber mig snyfthistorier. Det finns många svenskar som också far illa. Tänk bara så många som sluppit bli våldtagna, misshandlade, rånade och mördade om vi inte hade haft denna massinvandring. Men jag förstår att svenska brottsoffer inte är något värda i dina ögon. Själv blir jag oerhört förbannad varje gång jag läser om såna brott och om hur illa behandlade våra gamla blir. Jag förstår att såna känslor är konstiga för dig.

 
Ingen bild

Onkel Sven

2 juli 2014 13:53

M&E 07:41, tack vare SD så kanske du också fått en månadslön extra efter skatt per år ? M&E 08:36 , det kanske är tack vare invandringen som statens finanser är dåliga , när vi måste ta av biståndet för att betala kostnaden för den idiotiska invandringspolitiken så är det ju något fel !

 
Ingen bild

Sven-Sune

2 juli 2014 15:07

Apropå kostnaderna för den extrema invandringen:

Staten har för närvarande ett budgetunderskott. Det betyder att Allians-regeringen avslutar sina åtta år vid makten med att låna till den extrema invandringen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2014 15:14

Har man ett rejält stöd från folket så behöver man inte något att stå på i en debatt i tv. Det borde Ullenhag tänkt på.

 
Ingen bild

Tommy

2 juli 2014 15:43

@WT
Spännande att man pådyvlas massa åsikter man inte har. Intressant att man antingen vill skicka pengar till islamiska rebeller och ta in hundratusentals muslimer eller tycka som dig.
Jag kan tycka det är kränkande när du påstår att svenska brottsoffer inte är värda ngt för mig.
Allt är som sagt inte svart/vitt.

För dig verkar invandrare vara roten till allt ont. Med den retoriken borde ju ngn ung svensk ha din frus jobb. Eller tycker du vi ska ska satsa på invandrare eller våra svenska ungdomar ?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 juli 2014 16:36

Tommy

Du får inte ta illa upp med WT, han gör det mot alla. Tror inte han gör det medvetet, han bygger "strawmen" som han sedan kan argumentera mot, och inte dina faktiska påståenden.

 
Ingen bild

Hm

2 juli 2014 17:05

@Verkligheten
Förstår inte vad du ,menar med att pensionssparare äger bankerna? I min värld är det aktieägarna som äger bankerna. Om man som jag har låg pension men en större aktiepost i en affärsbank så blir man förstås drabbad om utdelningen sjunker. Är det så du menar?

 
Ingen bild

kalle

2 juli 2014 17:30

SD har ju rätt. verkligheten går ju inte att dölja lägre, med vilka argument skall 7 klövern indokrinera väljarna detta valår ?

totalkris i varje socialkontor i varje kommun, trots ständigt ökade anslag.

Nora kommun i kris nu!
http://na.se/nyheter/nora/1.2547987-noras-socialtjanst-befinner-sig-i-kris

 
Stefan K

Stefan K

2 juli 2014 17:56

Ni som såg debatten mellan Ullenhag och Åkesson i Aktuellt kanske också reagerade över dessa ord som Ullenhag sa?
http://petterssonsblogg.se/2014/07/02/myten-vi-behover-flyktingar/

Han erkände i debatten att svensk välfärd inte klarar sig utan människor som flyr. Här kan man snacka om hjärtlöshet, inhumanitet och egoism

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2014 18:07

@Stefan K.
Ja, Desinformationsminister Ullenhag tänker mycket märkligt.

Inser inte han att alla invandrare också blir pensionärer?
Inser inte han att de då har avvikande religiösa och kulturella krav?
Inser han inte att de troligen helt kommer att tappa det lilla de snappat upp av det svenska språket?
Inser inte han alla anhörigas krav, traditioner och religiösa krav och önskemål på vården?
Inser inte han de enorma problem som det innebär?

 
Ingen bild

Tommy

2 juli 2014 18:11

@mats ateist
Nu är ju i och för sig WT osannolikt berest med insyn och kontakter i världens alla hörn och konfliktzoner( inte minst i Afghanistan där det känns som han brukar vara på tebjudning med Karzai) men som "sverigevän" är nog halmdocka bättre.
Klockren analys.

 
Ingen bild

Waterbug

2 juli 2014 18:40

JÅ's tal var helt okej, kan inte tycka att det var något av hans bästa ty det innehöll lite väl mycket (om än lite) hyckleri men skit samma, det finns en så djupt rotat önskan i mannen att bli accepterad av etablissemanget att det går bra att i ena sekunden spela nazistkortet och i nästa sekund beklaga sig över att bli kallad rasist.

Nåväl, bra tal, totalt sågat i kvällspressen vilket hade skett oavsett vad han hade sagt, sågarna var redan på plats sas.

Idag är det Romsons tur, hon är totalt oförmögen att hålla ett vettigt tal men jag satsar på att betygen kommer bli skyhöga, any takers?

 
Ingen bild

Annelie

2 juli 2014 19:17

Lysande tal.

 
Ingen bild

Urvalsförfalskning

2 juli 2014 19:28

Aha! En modern variant av ”Gubben i lådan”.

Definitivt en kandidat till Årets bild.
Jag tror att Thoralf kan ha underskattat hur jäkla bra hans bild är.

Ullenhag har så torftiga argument att han enda räddning i debatten är att okulärt försöka överträffa Åkesson i storlek.

Vad f_n har Ullenhag för rådgivare egentligen? Ingen kommer att ta honom på allvar efter att ha sett bilden med ”Gubben på lådan”.

 
Ingen bild

matspp

2 juli 2014 19:51

@Mats (ateist) Proffstroll och Tommy
Nu tjuter ni i samma påse igen.
Varför ska vi försörja hundratusentals muslimer?
Hur många hade sluppit bli våldtagna, misshandlade, rånade och mördade om vi inte hade haft denna massinvandring?

 
Ingen bild

Hacke

2 juli 2014 19:51

@ World Traveller

Är helt inne på din linje. Det handlar om en djupt befogad oro hos väldigt många svenskar (närmare en miljon, sannolikt betydligt fler som ännu inte vågat ta aktiv ställning) om vart det här landet är på väg. Som alltid i politiken handlar det om prioriteringar. Det är väl där den avgörande skiljelinjen ligger idag i svensk politik, det vill säga 7-klövern vs sd. Men vi lär få vänta länge innan t o m vänstern tvingas begripa/erkänna att kejsaren är naken och alla kodord som "rasist" är förbrukade. Då de viktiga sakfrågorna äntligen tillåts på dagordningen också i vårt land. Men jag är, precis som du, rädd för att den dagen är det för sent. Alldeles för sent.

 
Ingen bild

Lotta

2 juli 2014 20:29

Dagens dumskalle: Tony Ernst, ordförande för Svenska Fotbollssupporterunionen som kräver att både Pia Sundhage och Erik Hamrén skall avgå som förbundskaptener för dam- respektive herrlandslaget i fotboll. Varför undrar någon. Har de dödat någon? Förskingrat pengar eller någon annan kriminell handling? Nej, de ställde upp på ett lagfoto med SDU:s fotbollslaget i Almedalen. Allas lika värde gäller tydligen inte i Tony Ernsts värld. Är det inte det man brukar kalla rasism?

 
Ingen bild

Göran

2 juli 2014 21:13

@ Lotta,

Ja, denne Tony Ernst var mig en barnslig jävel. Han kanske dessutom är rasist ?

 
Ingen bild

Observer

2 juli 2014 21:14

Thoralf!

Det är bra att ni trycker på om kostnader och orättvisor i Almedalen! -Det går hem.
Plånboken styr mer än man kan ana.

 
Ingen bild

Vojne vojne

2 juli 2014 21:22


Man är aldrig större än sin senaste hit, brukar musiker säga.

Här får det väl bli: Man har inte mer pondus än sin högsta låda.

 
Ingen bild

Lotta

2 juli 2014 21:39

@Göran
Ja det ligger ett löjes skimmer över dessa godhetsapostlar. De vill så gärna visa sig som den mest gode att de hugger på minsta skitsak för att få sina 5 minuter i rampljuset.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

2 juli 2014 21:43

Matspp

Förmodligen lika många, men inte i Sverige. Skillnaden måste bli att dom förmodligen kommit undan med det någon annanstans.

Så om vi inte ser, eller blundar för problemen, så finns dom inte, enligt ditt sätt att se på saken.

Men andra människor är inte lika mycket värda som Svenskar heller hur.

 
Ingen bild

matspp

2 juli 2014 23:35

@Mats (ateist) Proffstroll

Eller inte då det på vissa håll finns en betydligt hårdare lagstiftning. Sedan är en betydlig del av brotten riktade mot svenskar just för att de är svenskar (eller vita). Så nu borde ju rasist kortet dras fram eller? Alla är lika mycket värda som Stalin och Hitler heller hur.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

3 juli 2014 01:25

Matspp

Du har inte ett rätt någon gång

Vilka har en av världens hårdaste lagstiftningar och massor av brott, hårdlagstiftning för hindrar inte brott.

Ja dom är lika mycket värda, OM det inte vore för deras handlingar, men ska man döma folk innan dom handlar?

citat
Sedan är en betydlig del av brotten riktade mot svenskar just för att de är svenskar (eller vita).

Ja du, vad skall man säga, vet på riktigt inte hur man kommenterar ett sånt här uttalande.
Kanske dags att sluta läsa kvällstidningar.

 
Ingen bild

Ludvig

3 juli 2014 06:55

Åkessons tal var nog det bästa hittills, men varför han jagar Socialdemokraternas ledare mer än Moderaternas är för mej en gåta. Det är ju moderaten som inte vill ta i SD med tång ens.

 
Ingen bild

World Traveller

3 juli 2014 08:02

Tommy och Mats (ateist), kan ni åtminstone svara på varför vi svenskar ska försörja hundratusentals muslimer? Varför? För er upplysning så är jag i Paris nu, på väg hem och Nej, jag är inte bundis med Karzai men jag har varit i hans palats 6-7 ggr utan att träffa honom men följt med honom på en promenad genom Nawa. Har varit hemma hos Ashraf Ghani en gång (om ni vet vem det är). Hans hus är ganska häftigt. Men nu ska jag hem och njuta av den svenska sommaren :-)

 
Ingen bild

Tony

3 juli 2014 08:10

WT.
Klart att Mats och Tommy vet det, dom har ju utbildning,
enligt dom själva, fast ibland undrar man!

 
Ingen bild

matspp

3 juli 2014 08:17

@Proffstrollet
Det är dags att du stänger av dej själv nu som du så heligt lovade.
Polletten har inte trillat ner för dej igen. Är du så naiv eller spelar du dum? Starta en egen blog och sluta för fan upp med dessa dumheter! Trixa med tokerier kan du göra hemma framför spegeln. Du har inte tillfört något av värde och din enkelspårighet talat för sej självt. Det finns folk som åkt till Sverige enbart för att begå grova brott riktade enbart mot svenskar (eller vita). Brottsligheten minskade med 90% när fängelset revs och kjedefångeri infördes på ett ställe!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

3 juli 2014 09:50

Matspp

Nej men jag skall sluta svara på DINA idiotiska och grundlösa sk, floskler. Världen har aldrig haft tillgång till så mycket information, men av någon anledning orkar du inte ta del av den, eller så ignorerar du den, och slänger ur dig kommentarer som du sedan blir irriterad över när du inte kan svara på.

citat
Det finns folk som åkt till Sverige enbart för att begå grova brott riktade enbart mot svenskar (eller vita). Brottsligheten minskade med 90% när fängelset revs och kjedefångeri infördes på ett ställe! "idiot" Dom avrättar folk och brotten ökar. Det har med sociala orsaker att göra.

Ett exempel bekräftar regeln, är det så du funkar.

Detta är inte din blogg, Vill du inte diskutera, så lägg dig inte i då.

Tony,
Varken jag eller Tommy, har sagt att vi vill försörja någon heller, varken barn, dig, muslimer, kristna, äldre, m.m Det var en av WT,s "halmdockor".

 
Ingen bild

matspp

3 juli 2014 14:05

@Mats (ateist) Proffstroll ja det är du verkligen.

Du söker upp en blog för att sprida dina korkade påstående som inte leder till något vettigt. Du vägrar inse att du är helt fel ute. Dina åsikter och ditt sätt tyder närmast på att du är imbecill. Du lovade att aldrig mer kommentera här efter du fått en skarp tillrättavisning av TA. Nu är det dags att du infriar det löftet. Jag utomordentlig trött på dina enfaldiga utfall så sök upp någon PK-blog som du kan terrorisera istället.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

3 juli 2014 14:09

Matspp

Gäsp.

 
Ingen bild

matspp

3 juli 2014 15:24

@Proffstroll

Sov gott!

 
fuck you

fuck you

10 september 2014 16:07

Fuck you ingen vill ha dig de 100 procent att du kommer inte vinna sug mig kuk din mamma knullare

http://hahah

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards