thoralf

Alla inlägg den 18 juli 2015

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2015 11:18

 

Larmtorget Kalmar 2009.                     Foto Thoralf Alfsson


Om man skriver ”Islam = Fascism” riskerar man att bli anmäld för hets mot folkgrupp. Det blev Dan Park efter att han deltagit i en demonstration i Malmö. Polisen på plats upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.


Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford förklarar att polisen anser att budskapet strider mot lagen.


”Det är polisen som upprättat en anmälan om det. Det ingår i vårt uppdrag att lyssna in olika former av budskap och när vi hör eller ser att det går över den gräns som lagstiftaren satt upprättar vi en anmälan, sade hon till SVT.”

 

Jag blir faktiskt ganska förundrad när jag läser detta uttalande från Westford. Min slutsats är att polisen uppenbarligen har olika måttstockar. När muslimer är ”offer” gäller en praxis inom polisen och rättsväsendet. När muslimer begår motsvarande handlingar gäller en helt annan praxis inom polisen och rättsväsendet. Detsamma tycks ju även gälla inom svensk media. Islamisering?


Ovanstående foto kommer från en så kallad fredsdemonstration i Kalmar, en demonstration som enligt min mening var en demonstration mot Israel, där deltagarna i huvudsak var personer med ursprung från Mellanöstern, som gav uttryck för sitt hat mot Israel och judarna.


 

Inte hets mot folkgrupp enligt polisen i Kalmar.  Foto Thoralf Alfsson.


Poliserna reagerade inte det minsta på plakatet. Ingen anmälan upprättades av dessa poliser. Det är ingen tvekan om att det råder dubbla måttstockar.

 

Enligt min mening och uppfattning är islam inte bara en religion utan även en politisk ideologi.

 

Marcus Birro skulle idag besökt Öland och jag hade funderingar på att lyssna på Marcus Birro och kanske fått några egna foton till min blogg. Men så blir det inte. När jag läser denna text av Tommy Dahlman så är det enligt min mening hyckleri i den högre kristna skolan.


”Tidningen Inblick befinner sig på Löttorp där vi tillsammans med ELCA ansvarar för 5 dagar i den stora tältsalongen denna vecka (ons-sön). På lördag kväll var det meningen att Marcus Birro skulle vara en del av programmet. Vi har entledigat honom från detta uppdrag. Inte på grund av att vi vill straffa, mästra eller statuera exempel men därför att vi tror att Marcus behöver vila från de stora estraderna nu då hans privatliv har exploateras så offentligt.  Vi vill inte som kristna människor haka på skvallerpressens dåligt underbyggda "storys" men hellre leva nära Marcus, såsom vänner och förebedjare. Vi önskar inte vara fariséer och hycklare som likt pöblar har intresse av visa sina egenrättfärdiga muskler. Vi vill däremot vara tydliga med att vi ser allvarligt på äktenskapets betydelse, skilsmässa och familjeliv samtidigt som vi alltid vill visa på en väg till upprättelse och nya chanser. 

Det finns idag inga planer, från tidningen Inblicks sida, att framträda med Marcus Birro i några kyrkor och han kommer inte att figurera som skribent eller krönikör i vår tidning under den närmaste tiden.”


Så mobbar man med Guds välsignelse inom frikyrkorörelsen!


För de som missat detta så vill jag gärna uppmärksamma detta. Hanna Lindholm vet hur en slipsten skall dras!


 

 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards