thoralf

Direktlänk till inlägg 6 september 2015

PSEUDONYMEN ”TT”

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2015 12:25

 


”Efter dagens artikel i Expressen vet vi vem som ligger bakom pseudonymen "Julia Caesar" och debatten kan föras i öppen dager. Demokratin mår bäst så.”

 

Så skrev Karin Olsson på Expressen i veckan. Jag kan bara konstatera att det inte är ovanligt att man på ledarsidorna i flera tidningar ser osignerade ledarartiklar i känsliga ämnen. Det är således ett tecken på att demokratin mår dåligt på dessa tidningar enligt Karin Olsson.


Jag har i flera blogginlägg under de senaste åren tagit upp det anonyma och mystiska företaget Tidningarnas Telegrambyrå. Företaget som många svenskar upplever som en ”statlig nyhetsbyrå” och som alltid framför den ”riktiga sanningen”. Om en artikel är underskriven med ”TT” kan man lita på innehållet, tror många svenskar. Så är dock inte fallet!


Om man t.ex läser utländska nyhetsartiklar som sedan TT skriver om, upptäcker man att det är ganska vanligt att TT censurer uppgifter som inte svenska läsare tål att läsa. Framförallt om det kan innebära att bilden av invandringen som något positivt skulle rubbas.


Det märkliga är dock att 99 procent av dessa artiklar är underskrivna av pseudonymen ”TT”. Jag har endast vid något enstaka tillfälle även sett ett namn. Dessa artiklar får stor spridning, framförallt i våra lokaltidningar över hela landet men även de stora mediehusen använder TT:s artiklar vid många tillfällen.


Den som läst mina gamla blogginlägg om TT vet vilka som ligger bakom företaget. Här finns två länkar till tidigare blogginlägg.


http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html


http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/11/07/10326058-anonymitet-ingar-i-tt-s-image/


Hur många kan namnet på någon medarbetare på TT? Nej, jag misstänkte det!


Enligt årsredovisningen för 2014 hade TT Nyhetsbyrån AB hela 268 anställda. Det märkliga är att så gott som ingen svensk kan namnge en enda person på TT Nyhetsbyrån AB. Har företaget en chefredaktör? Har företaget en ansvarig utgivare? Men vem är det i så fall?


Läser du ovanstående länkar så förstår du vilket ”hemlighetsmakeri” det ligger bakom TT och vilka som i verkligheten styr nyhetsflödet i landet!


Sedan jag skrev dessa båda blogginlägg har styrelserna förändrats en del och gissa vem man hittar som styrelsesuppleant? Jo, en viss Karin Olsson från Expressen!


Hon är uppenbarligen Tomas Mattssons och Exprssens högra hand i styrelsen! Ännu ett tecken på den obehagliga maktkoncentration som finns inom svensk media.


Karin Olssons ord att ”demokratin mår bäst så” klingar väldigt falskt enligt min mening. Men jag förutsätter att Karin Olsson nu arbetar hårt i styrelsen för TT Nyhetsbyrån AB att man avskaffar pseudonymen ”TT” och att vi därmed får reda på vem som skrivit artiklarna. Om nu Karin Olsson verkligen anser att demokratin mår bäst av en öppen debatt, utan pseudonymer. PS


Missa inte Lars Berns senaste blogginlägg "Godhetsindustrin"


 
ANNONS
 
Ingen bild

Peter

6 september 2015 13:09

Hej Thoralf

Jag ställde frågan till SVT om TT Nyhetsgruppen och Bonnier.

SVT en Megafon för Bonniergruppen:
http://www.svt.se/tittarservice/tyck-till/dialog/625157

SVT inflyttande av Bonniergruppen:
http://www.svt.se/tittarservice/tyck-till/dialog/619987

 
Ingen bild

Andreas

6 september 2015 13:22

Tack Thoralf!

Detta är väldigt viktigt att få ut till folk. Förklarar man detta för bekanta bemöts man med förvåning. Gemene man har INGEN ANING om detta.

Fri media på nätet och politiska partier som motsätter sig propaganda borde bli mycket bättre på att sprida denna kunskap.

 
Ingen bild

Kalle

6 september 2015 13:38

""Förenade Landsortstidningar (FLT) började som en samarbetsorganisation mellan större borgerliga landsortstidningar och utvecklades till en fullvärdig nyhetsbyrå som upphörde år 2000./.../Under senare delen av 1990-talet utvecklades FLT till en fullvärdig nyhetsbyrå i konkurrens med TT. Satsningen blev inte ekonomiskt bärkraftig och nyhetsbyrån lades ner år 2000.""

Förr fanns det konkurans till TT genom FLT. Numer är TT herrar på täppan och då blir nyhetsförmedlingen lidande. Istället har vi fått ett monopoliserande och självcensurernde
nyhetsförmedling som demokratin förlorar på!!!

 
Ingen bild

Kalle

6 september 2015 13:40

Länken. Här kommer länken.

https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6renade_Landsortstidningar

 
Ingen bild

Tompa

6 september 2015 14:02

Svensk media tar till sitt sista kort och spelar på folks känslor nu när varken smutskastning och förnekelse inte fungerat

Att inte TT och övrig media visar upp dessa ensamkommande låtsasbarn på bästa sändningstid
https://www.youtube.com/watch?v=lKVMlmC1HSM&feature=youtu.be

 
Ingen bild

Göta

6 september 2015 14:17

TACK THORALF!
Minst en gång per år bör detta scoop gå i repris!
Det här om TT är typiskt sådan information som SD borde skicka ut direkt till allmänheten! Tillsammans med dina jämförande stapeldiagram om antal asylsökanden och invandring till Sverige och övriga Norden.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 september 2015 14:35

Ja, den/de som styr över TT, styr över hela massmediasverige...
MEN, de styr inte över Svenskvänlig fri media...

Detta är något för sverigevänliga mediekrafter att borra i.

Var finns kampen, kändisarna och demonstrationerna mot IS hantering av unga tillfångatagna flickor och kvinnor?
Att fånga och hålla dessa som sexslavar, våldtäkt på våldtäkt, och sedan bli såld som ett djur till nästa våldtäktsman osv... Var F--N finns Sveriges feminister...?
Var finns vår feministiska regering..? Största möjiga tyssssstnad...

Och var finns kultursverige när IS förstör ovärdeliga kulturskatter..? Tyst, tyst...

 
Ingen bild

Gubben Svensk

6 september 2015 15:12

”TT är Sveriges ledande nyhetsbyrå. Hög trovärdighet, saklighet och opartiskhet i mycket högt tempo kännetecknar TT:s journalistik.”

Klingar lika falskt som det gamla Sovjetiska TASS som filtrerade bort allt som folk inte skulle få veta!

Dags att bygga upp en ny nyhetsbyrå och att få denna mera "sansad".


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 september 2015 15:40

Karin Olsson har idag en ny bild på den drunknade 3-åringen i samband med sin artikel.....

 
Ingen bild

Argus

6 september 2015 16:01

Det pågår en regelrätt invasion av Europa och de flesta länder och politiker står handfallna. När Ungern försöker hålla ordning på EU:s yttre gräns vilket de har skyldighet att göra så blir de huggna i ryggen av andra medlemmar i unionen.

Om inte EU kan försvara sig mot ett par hubdra tusedn migranter från MENA är det då inte dags att sluta reta upp den ryska björnen som med motorvägsfart skulle passera Centraleuropa. Vi kanske skulle låta ryssen invadera, då får vi i alla fall säkra gränser som Johan Glans säger i sketschen.

 
Ingen bild

DIlle

6 september 2015 16:29

Ha,ha ha... "Demokratin mår bäst så" - Det vill säga att tysta en opponent är till gagn för demokratin. En opponent, som är en oppositionell, vars penna är till vederkvickelse och ledning för alla dem som känner oro och förtvivlan för invandringspolitiken.

Parallellen till Sovjet är slående. Kollektiviseringen sades vara "frivillig", men för opponenterna väntade död och slavläger.

I Baltikum hände det mycket ofta att den som klagade och upplevdes som besvärlig hämtades och bara försvann: Mördades och försvann.
Samma "städningsarbete" på Expressen DN. Men karaktärsmordet misslyckades. Och varför kalla svineri för demokrati?

https://www.flashback.org/t1829939

 
Ingen bild

Hacke

6 september 2015 16:39

Bra Thoralf, en mycket relevant jämförelse.
Domokraturen mår naturligtvis bäst av att inte leva som man lär.
Karin Olsson verkar vara en osedvanligt ful fisk. Men den egenskapen är naturligtvis en förutsättning för att agera lakej åt ärkeskurken Mattsson.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 september 2015 17:13

Det ska bli intressant och se vad vår demokratiskt valde ledare, som vägrade att avgå, kommer att göra när lämmeltåget kommer till den svenska gränsen.

 
Ingen bild

Stefan A.

6 september 2015 17:19

Pseudonymen "TT" och "ledarredaktionen" är flitigt förekommande när man inte vill stå för det man skrivit, funderar på att skicka in en lista på 100 namn till skattemyndigheten med begäran om höjd skatt, där finns de som gruvligt försett sig ur statskassan, samt stiftelsebildare för att undvika insyn och skatt, samt en hel del annat välbeställt löst folk, det är inte arbetslösa o sjuka eller landsbygdens folk, eller våra barnbarn som skall stå för andras godhet, förresten dör det 17 000 barn varje dag året runt enl. UNHCR utan att någon kändiselit någonsin har klagat, måste de komma på bild först?

 
Svensson

Svensson

6 september 2015 17:40

Uppdrag granskning får gräva fram vilka dessa hemliga människor är i TT,vi kan ju inte lita på nyheter när vi inte vet vem det är som framställer dessa nyheter,som mammor säger till sina barn,lita aldrig på hemliga och okända människor.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Lassekolja

Lassekolja

6 september 2015 17:49

Om "vår" svenska demokrati hade mått bra, då hade SD inte behövts. Så länge media vägrar fullgöra sitt demokratiska uppdrag, d.v.s förmedla korrekta och sanningsenliga nyheter, kommer vår demokrati INTE att tillfriskna! Istället för att granska makten åt folket så granskas folket åt makten.
Kan verka ouppnåeligt men den dagen, som mediaetablissemanget slutar att både direkt och indirekt ger svenska folket pekpinnar hur dom skall rösta, då inleds första steget till demokratins tillfrisknande!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

World Traveller

6 september 2015 18:10

Nu blockeras sajt efter sajt av nätverksadministratören här, sajter som på minsta sätt kritiserar invandringen och islamiseringen. Får se om de låter Thoralfs blogg vara ifred här.

 
Ingen bild

World Traveller

6 september 2015 18:15

Innan "administratören" stänger av denna sajt för oss här så kan jag meddela att två av mina irakiska kollegor har gett sig av till Sverige som "ensamkommande flyktingbarn". De är i sena tjugoårsåldern och har antagligen varit medlemmar av Mahdi Army vilket flera av våra kollegor varit, men det är ju inget hinder för att få asyl som "barn" i Sverige.

 
Ingen bild

Kalle

6 september 2015 18:51

Vilka är det då som knackar på Europas dörr och sveriges statsminister vill öppna för!!!

""“Flyktingar” kastade bort mat och vatten från hjälporganisationer.""

http://avpixlat.info/2015/09/05/flyktingar-kastade-bort-mat-och-vatten-fran-hjalporganisationer/

Dessa vildar som tackar för sig med att slänga bort mat är inga flyktingar utan vildar med avsikten att erövra Europa.

De hatar redan hjälpsamma ungrare. Varför dessa vildar kommer till Europa??? Det är ena riktiga svinpälsar som inte har något i ett kristet land att göra.

Kolla videon i länken!!! Dessa vildar vill Statsministern ha inom EU:s gränser. Vet han inget??? Begriper han inget??? Media har bluffat hela svenska statsledningen. Nu får vi vanliga knegare stå ut med konsekvenserna!!!

 
Ingen bild

Zetor

6 september 2015 19:34

Va i faen är statsministern felaktigt vaccinerad eller vad har hänt ?

 
Ingen bild

Kurtan

6 september 2015 20:22

Beträffande händelser i medelhavet...

Är det denna sorts individer som "de goda" i massor släpper in till bl.a Sverige?

Det verkar onekligen så plus en och annan?! IS-slaktare...

God help us!


http://www.dailymail.co.uk/news/article-105630/Refugees-allowed-Italy-threat-drown-babies.html#ixzz3kyynjkzg

Refugees allowed into Italy after threat to drown babies

by NICK PISA, Daily Mail

Almost 1,000 illegal immigrants landed in Italy yesterday after threatening to throw babies into the sea if their rusting ship was turned back.

 
stenbocken@outlook.com

stenbocken@outlook.com

6 september 2015 20:23

Som god generationsinfödd svensk så ska man helst donera bort båda sina njurar medans man fortfarande är vid liv.Allt annat är mer eller mindre rasistiskt.

http://s29

 
Ingen bild

Morningstar

6 september 2015 21:20

@World Traveller. Ladda ner appen ZenMate så kan du byta IP. fast det kanske inte hjälper ändå?

 
Ingen bild

Frank B

6 september 2015 21:50

JOURNALISTERNAS VURM FÖR DE INVÄLLANDE TILL EUROPA RISKERAR ATT SKAPA ÄN STÖRRE ILSKA HOS BEFOLKNINGARNA, DET KAN BLI M.K.T FARLIGT. DE BIDRAR TILL ATT SKAPA EN JÄTTELIK KRUTDURK.

 
Ingen bild

Scoop?

7 september 2015 06:15

Scoop? .. Det tar 10 sekunder att leta rätt på ansvarig utgivare och ta fram den där listan från allabolag.se dolt? Knappast. Scoop? Nej. Vilseledande blogginlägg som vill få nyhetsmedia att likna stasi? Oh yes!

Thoralf det här är inte nyheter eller sprängstoff. Och ni andra är troligen bara för låta för att ta reda på info.© TT Nyhetsbyrån AB.
ORG.NR: 556564-5487 Ansvarig utgivare: Jonas Eriksson

http://mobil.allabolag.se/viewcompany.php?orgnbr=5565645487

Thoralf Alfsson

7 september 2015 06:36

Du har uppenbarligen inte förstått poängen med blogginlägget. Läs en gång till och försök att tänka.

 
Ingen bild

Copy

7 september 2015 06:17

Och det är fint att du själv censurerar och godkänner kommentarer innan dom blir publicerade. Var är öppenheten? Varför inte lägga ut dom utan godkännande? ;)

Thoralf Alfsson

7 september 2015 06:35

Därför att det skrivs både hat och hot i kommentarerna. Det förekommer även troll numera. Jag är därför tvungen att moderera kommentarerna. Jag vill inte bli uthängd i media på grund av en kommentar vilket hänt tidigare då kommentarerna inte modererades!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se