thoralf

Direktlänk till inlägg 8 juni 2015

7-KLÖVERNS LOGIK

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2015 22:47

I helgen intervjuades Stefan Löfven i lördagsintervjun. Mona Saarinen angrepp inte särskilt hårt men Stefan Löfven hade ändå en del besvär.


En sak som är fullständigt obegripligt för mig är löftet om Europas lägsta arbetslöshet 2020. Trots att Alliansen med Erik Ullenhag har satsat många miljarder på den så kallade etableringsreformen fortsätter ändå arbetslösheten bland utrikes födda att öka med i snitt ca 1 000 personer/månad. Detta samtidigt som inrikes födda jobbar i allt större utsträckning och arbetslösheten minskar bland inrikes födda.


Utrikes födda utgör idag ca 20 procent av arbetskraften men står samtidigt för ca 50 procent av de arbetslösa. Allt talar dessutom för att antalet arbetslösa bland utrikes födda kommer öka kraftigt.

Hur har Stefan Löfven och Ylva Johansson tänkt att lösa detta? Med mer invandring? 


Det är ju 7-klöverns logik!



För den som är intresserad lägger jag upp Stefan Carlssons så kallade nationaldagstal. Jag hörde dock inte ett enda ord som hade något med vår nationaldag att göra. Det säger det mesta om hur landshövdingen ser på vår nation Sverige!


 
 
Ingen bild

Bjarne

8 juni 2015 23:08

Inrikes först i andra stycket ska väl vara utrikes. Annars håller jag som vanligt med dig Thoralf! :-)

 
Ingen bild

Orolig

8 juni 2015 23:09

Inledningen på tredje stycket blev väl omvänt, ska väl stå Utrikes istället för Inrikes för annars är invandringen rena rama vinstlotten. ;)

 
Ingen bild

John

8 juni 2015 23:10

Du får justera felskrivning.

 
Ingen bild

Blåsippan

8 juni 2015 23:23

Hej Thoralf. Jag undrar hur det egentligen går till när en Landshövding väljs? Är det pk-etablissemanget som väljer honom att driva förstörelsen av vårt land?

 
Ingen bild

Argus

8 juni 2015 23:27

Rätt lätt att minska arbetslösheten. Bara att upphäva alla permanenta uppehållstillstånd yngre än 27 februari 1975 och låta samtliga söka på nytt, denna gång med vidimerade ID-handlingar och i en rättsäker process. Jag är rätt övertygad att mängder av utifrånkommande arbetslösa och sådana som inte ens söker arbete inte skulle möta kriterierna för uppehållstillstånd.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 juni 2015 00:48

Jag kan ha fel men jag ser ingen sammanblandning mellan inrikes och utrikes, som några här påpekar.
Löfvéns arbetslöshetsmål är lika intelligent som när dåvarande Trafiksäkerhetsverket fick snilleblixten om 0-visionen i trafiken. Begriper verkligen inte vuxna extremt högavlönade GD-ar och tjänsemän att enda chansen att reducera antalet omkomna i trafiken till 0(noll) är att förbjuda all fordonstrafik i kombination med att sätta högsta tillåtna hastighet =0km/h!
Ikväll blev jag förb---d (igen) när jag såg debatten mellan MP-islamisten Kaplan och en Moderat om hur man kan minska den alarmerande bostadsbristen för ungdomar och studenter. Jag satt nästan och hoppade i TV-soffan av ilska över att ingen såg jätteelefanten i Aktuelltstudion. Att försöka lösa bostadsbristen utan att ens nämna massinvandringen är betydligt mer komplicerat än att "segla förutan vind och ro utan åror", det krävs definitivt ingen Einstein till det, det räcker med en enda Sverigedemokrat! Inte konstigt att SD växer, konstigt är att tillväxten inte sker ännu snabbare!
SD senast 2018 ! ! !

http://www.samtiden.nu

Thoralf Alfsson

9 juni 2015 08:13

Jag har justerat min felskrivning

 
Orolig

Orolig

9 juni 2015 01:22

I danska Jyllands-Posten och Ekstrabladet kan man idag läsa att vänsterns Lars Løkke Rasmussen (f.d. Statsminister) föreslår en asylreform som ska göra Danmark mindre attraktivt bland asylsökanden. Medborgarskap ska t.ex endast delas ut till de som talar danska, har ett arbete och är integrerade i samhället.

Enligt Rasmussen är nämligen tillströmningen utom kontroll.
Han nämner även att utgifterna för asylmottagning har exploderat från tre miljarder när han satt i regering till i år då de förväntas nå nio miljarder.

I Svenska mått låter det väl de danska utgifterna som en spottstyver. Undrar förresten om Jonas Sjöstedt har samma funderingar som sin danska vänsterkollega?

http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpoliti

Thoralf Alfsson

9 juni 2015 08:12

Venstre är inget vänsterparti, utan ett högerparti i Danmark

 
Ingen bild

OT

9 juni 2015 01:23

Kalle Anka logik, leder alltid till "Highway to Hell!": https://www.youtube.com/watch?v=VftocVO93uE

Det roliga är att de tror att de skall klara "biffen".

P.S Klaga inte! När man lever i ett land med tokiga politiker så har man rätt att vara fullifan.

 
Ingen bild

realisten

9 juni 2015 04:40

Då kan man avskrva påståendet att invandrarna tar jobben!

Thoralf Alfsson

9 juni 2015 08:15

Ja, om man är vänster och hjärndöd!

 
Svensson

Svensson

9 juni 2015 06:54

Vi har inte bara massarbetslöshet i Sverige,det är även en väldigt dyr massarbetslöshet,när regeringens åtgärder har misslyckats.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

9 juni 2015 08:51

Lösningen som alltid är att ljuga. Då fixar sig allt.

 
Ingen bild

Tony

9 juni 2015 08:55

Undrar om Sign. Realisten är Finnen, skjutjärns-
journalisten på Östran? som med jämna mellanrum dök upp
här på bloggen? Åsikterna ter sig rätt lika, och är
ganska enfaldiga? Har glömt namnet på honom.

Thoralf Alfsson

9 juni 2015 09:04

Markku Ahonen. Det finns vissa likheter och han skulle säkert anse sig vara "realist".

 
Ingen bild

SM811

9 juni 2015 09:07

"När får vi vårt första svenska förortskalifat?"
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2740346--nar-far-vi-vart-forsta-svenska-forortskalifat-
Långt ned i artikeln.. "Och kanske den mest intressanta frågan är: Vad kommer statsministern att göra när detta inträffar?"
Alla med sunt förnuft ser hur utvecklingen är. Sju(k)klövern ökar massinvandringen för att lösa problemet.
Inte undra på att SD ökar.
http://avpixlat.info/2015/06/08/sd-okar-ytterligare-bland-utrikes-fodda-och-lo-medlemmar/

 
Ingen bild

Hacke

9 juni 2015 09:38

Ja, det verkar som Nationaldagen numera endast är till för att hylla etablissemangets nya frälse. Vår stolta historia ska helst bespottas om vi nu till äventyrs har någon sådan eller kultur överhuvud taget. Och då är det ju invandrarna som stått också för den. Ja, enligt Ullenhag är det ju faktiskt zigenarna som byggt vårt land.
Hur är det möjligt att det kan ha gått så totalt käpprätt åt h-e för en tidigare upplyst välfärdstat i absolut framkant. Sveriges utveckling under senare decennier och fram till idag måste gå till historien som ett enda stort varnande exempel.

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 juni 2015 09:48

I dag rapporterar SR Kronoberg

"Säpo räknar med att upp emot 250 svenskar har anslutit sig till våldsbejakande islamistiska grupper i Syrien och Irak. Vi har träffat "Fatima" från Växjö som berättar hur hennes bror försökt åka och ansluta sig till terrororganisationen IS. "


Oj så förvånad jag blir. Vad "påstod" en känd pariledare för en tid sedan om en viss religion??

http://goo.gl/FcrwbA

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

9 juni 2015 10:34

Så länge vi har arbetslöshet så är invandraren en kostnad.

Är personen arbetslös så måste han försörjas av oss andra som jobbar.
Har personen arbete och så länge en endaste svensk går arbetslös så måste vi försörja denne som annars hade kunnat försörja sig själv.

Så om dom tar arbeten från oss eller lever på bidrag är oväsentligt så länge det finns arbetslöshet.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 juni 2015 11:12

Ovidkommande, men jag måste nämna att jag fick mig ett riktigt gôtt skratt, från hjärtat, av Thoralfs kommentar till den orealistiska @realisten kl.08:15, en inledning på min 69-årsdag så god som någon! TACK för det Thoralf!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juni 2015 12:00

@Sven Dacke. SÄPO och SR ljuger. 250 svenskar kan omöjligen vilja ansluta sig till IS och kämpa, mörda och våldta för en organisation som inspireras av en främmande religion.
Varför åka till ett främmande land där man inte ens kan språket och kriga??

Rosengårds Pistolskytteklubb är fö. också aktiva...

För egen del är huvudet upptaget av letandet på Kinnekulle där en ung flicka saknas. Otäcka tankar kommer när jag minns den flicka som fortfarande saknas uppe i Mariestad sedan 1992...

 
Ingen bild

Hacke

9 juni 2015 13:44

En ny stjärna (åtminstone tämligen ny för mig) har tänts på den svenska politiska himlen. Jag hade förmånen att se sd:s skolpolitiske talesman Stefan Jakobsson vid partiets presskonferens om partiets nya skolpolitiska program. En bländande uppvisning där det presenterades ett heltäckande program för den svenska skolan - från miljö och skolmat till lärarlöner och antagning till lärarhögskolor. Bra förslag rakt över och maken till presentation och klarhet i budskapet får man leta efter.
Slog på Ekots lunchsändning för att se hur dom skulle behandla detta mycket intressanta förslag i heta skolfrågan. Inte en stavelse. Det är skandal. Däremot hade man naturligtvis lyckats hitta och ge sändningstid åt ett lokalt "lyckat" integrationsprojekt i mångkulturella Hammarkullen Göteborg där somalier hjälper varandra med läxläsning!? (det vet man ju av erfarenhet hur lyckade dessa projekt brukar vara är när de synas i sömmarna av riktiga granskare långt från statsradion).
Det finns bara i ett hänseende man kan lita på public service numera - deras osvikliga lojalitet mot rådande politisk agenda.

 
Ingen bild

KS

9 juni 2015 13:50

OT men inte. Jordgubbar, prästkragar, den blomstertid nu kommer, smultron, glada ungar som slutat skolan, badplask. ELLER.... Skottlossning och bombsmällar i Malmö, skottlossning i Göteborg, bilbränder i Stockholm, massvåldtäkter i hela Sverige. Vad väljer ni?

 
Ingen bild

Mahmoud

9 juni 2015 13:58

@realisten
Nej det kan man inte.
Varför klarar du aldrig av att argumentera för din okunniga one-liners?
Troll!

 
Ingen bild

SosseHycklare

9 juni 2015 14:34

Nu har Svt för andra gången tagit bort min kommentar angående nationalitet på våldtäktsmän som sätter Sverige på andra plats i världslistan när det gäller våldtäkter. Nyligen så har dem publicerat ett kort reportage om kriminella grupper från b l a Polen och Baltikum som begår grova stölder i Sverige. Det var anledningen till varför jag gjorde ett inlägg på deras facebok sida Svt Stockholm Nyheterna och krävde att få veta nationalitet på våldtäktsmän.

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 juni 2015 15:22

Avnjuter just nu Riksdagsdebatten om bostadsbyggande.

Bra inlägg av Marcus Wichel, men bostadsministern håller inte med om att invandring varje år på 100k + anhöriga inte har ett dugg med bostadsbristen att göra

Jag tror faktiskt mera på ,Marcus än mannen som ufta reser till Turkiet

 
Ingen bild

Orolig

9 juni 2015 16:02

Tack Thoralf för rättelsen angående att danska Venstre är ett högerparti, jag gjorde ett försök att översätta istället för att klippa in den danska texten men gjorde bort mig totalt.

Betyder Venstre höger även i trafiken? ;-)

Budskapet var dock intressant, de slår bakåt ut för att kostnaderna har skenat och vill därför begränsa antalet asylsökande genom en rad reformer, göra Danmark mindre attraktivt. Känns som partierna ligger närmare varandra i Danmark än här.

Thoralf Alfsson

9 juni 2015 16:07

Från Wikipedia

Namnet "venstre" för ett parti som står strax till höger om mitten i dansk politik, kan tyckas förvirrande. Den historiska bakgrunden till namnet är att partiet grundades som ett agrart bondeparti efter landboreformerna i Danmark, och till en början hade det konservativa Højre (det nuvarande Konservative Folkeparti) som huvudmotståndare i viktiga frågor. I Danmark skiljer man mellan Venstre och venstrefløj ("vänsterflanken").

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juni 2015 16:14

27 gripna efter vild skottlossning i ett svenskt (nja..) bostadsområde. Detta händer nu 2015...
Ansvariga politiker måste omedelbart ställas till svars och skjutningarna måste få ett slut.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

9 juni 2015 18:16

Hade faktiskt aldrig lyssnat på er landshövding Stefan Carlsson tidigare, men efter att ha hört detta "nationaldagstal" borde han helt klart vara en av de starkaste kandidaterna till utmärkelsen "Årets stolle i Sverige 2015" om någon sådan tävling funnits.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Anon

9 juni 2015 18:33

Har du några synpunkter på SD-kurirens uttalande att man ska föredra "Allsång på Skansen" framför Wagner för att vara socialkonservativ?

 
Lassekolja

Lassekolja

9 juni 2015 18:37

@Hacke, även jag såg vår eminente skolpolitiske talesperson Stefan Jakobsson presentera SD´s skolpolitik. Förväntade mig också ett reportage i Lunch-Ekot men där var det knäpptyst om denna viktiga nyhet. OK, tänkte jag, då kommer detta som en punkt i Studio1 men i h-e heller, inte ett ljud där heller. Om fröken Fridolin så lite som släpper en fjärt så får han berätta om den i både Rapport och Aktuellt men den hittills mest vettiga skolpolitiken, den skall inte svenska folket känna till.....Jag blir så trött!!!! Att förvänta något av TV4 är av erfarenhet att ta i alldeles för mycket. "GIVE STASIMEDIA HELL ! ! !"

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Stefan A.

9 juni 2015 18:48

27 gripna, och 27 kommer snart släppas fria för ingen snackar i de där områdena, inga vittnen inget åtal, snarare kanske lite skadestånd för häktningstiden....

 
thojuh

thojuh

9 juni 2015 19:09

@ Hulda mk 1
Lugn framför allt lugn!
Det är bara det nya spännande Sverige som vi nu ser.
Och som den store statsmannen Ruinfeldt så intelligent förutsåg.

En gubbe som åker flygplan genom Sverige (ordagrant: något som jag rekommenderar alla att göra)och såg där ingen övre gräns hur många "flyktingar" ett land som Sverige kan ta emot.

The sky is the limit för sverigeförstöraren nummer ett. Hans namn är Reinfeldt.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Fredde

9 juni 2015 19:39

Lyssnade på P1 och studio 1 ang biblioteket i Hässelby som det stökas på. Lyssna 1.02 min in. Daltas daltas fan sätt ner foten! Blir illamående av killarna som intervjuvas! Och vilja frågor! Inga kritiska bara menlösa frågor!

P.S ngn minut innan pratas det om Libyien där reporten säger - Moderaterna varnade för kaos för flera år sedan angående utvecklingen i landet. Hmmm var det inte SD som varnade för kaoset men blev utpekade som rasister?! Sveriges radio skulle aldrig ge SD rätt! Hyckleri!


http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/556919?programid=1637

 
Ingen bild

Fredde

9 juni 2015 19:48

Glömde att Gustav Casselstrand är med i debatten efteråt. Mycket bra! Övriga 2 från andra partier + reportern landsteg nog till jorden senaste veckan!

 
Ingen bild

DecemberKartellen

9 juni 2015 20:32

Språk är som ett levande väsen. Nya ord tillkommer, andra försvinner.

För något år sedan fick vi ordet "fickla" (lysa med ficklampa under täcke) presenterat för oss.

Några andra nya ord som gjort sitt intåg i rubriker och även i
folks medvetande är: "spårvagnsonanist", "khattuggare", "carbeque", "bötning",
"kulturberikare" och "kebabtekniker".

Utan mångkulturen hade inte vårt språk berikats med dessa ord.
Tack för att ni valde Sverige!

 
Ingen bild

OT

9 juni 2015 22:11

@Lotta Gröning - "Vägen utför": http://detgodasamhallet.com/2015/06/06/vagen-utfor/

Det övergår mitt arma förstånd hur man fortfarande kan vara en socialdemokrat och rösta på dem; när alla deras oplaner går ut på att föra Sverige tillbaka till den U-landsnivå Sverige var på innan Socialdemokratin lyfte Sverige till den bästa nationen i världen!

Arbetaren säger nu allt tydligare "Du hast nicht mich gefragt, du hast nich mich gesagt!": https://www.youtube.com/watch?v=aWE2IDEofmI

P.S Alla som vaknat är välkomna på en kaffe, ty alla vi väljare har tappat huvudet - "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards