thoralf

Direktlänk till inlägg 11 juni 2015

DET BÖRJAR RÖRA PÅ SIG!

Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2015 23:22

 


”Acceptera verkligheten och förhandla med Sverigedemokraterna. Den uppmaningen kommer från tre före detta tungviktare i svenskt näringsliv, som tillsammans skrivit en debattartikel i Dagens Industri.”

                                                  


Dagens Industri var för bara ca ett år sedan en tidning som i artikel efter artikel angrepp Sverigedemokraterna. Något som jag hade väldigt svårt att förstå logiken i deras beteende. Jag utvecklade detta i flera blogginlägg om Bonnierkoncernen och den maktstruktur eller snarare maktmonopol som rått under lång tid. Läs mitt blogginlägg.


Uppenbarligen har något hänt sedan Fredrik Reinfeldt lämnade den politiska scenen och lämnade över till Anna Kinberg Batra som tydligen inte har samma förtroende inom näringslivet och på Dagens Industris redaktion . I synnerhet inte efter decemberöverenskommelsen, även om Fredrik Reinfeldts sägs ligga bakom denna odemokratiska överenskommelse.


”Sören Gyll skriver debattartikeln tillsammans med Stefan Hanna, tidigare Ericssondirektör och nu centerpartistiskt kommunalråd i Uppsala och Lars V Kylberg, tidigare koncernchef för Saab. De vill att de sju partier som enats om Decemberöverenskommelsen skall skrota den och släppa in Sverigedemokraterna i förhandlingarna.”

 

Att debattartikel kommer bara några dagar före att riksdagen skall rösta om vårbudgeten kan också ses som att näringslivet stödjer moderaten Finn Bengtsson som trotsar Alliansen genom sin kritik mot DÖ och att han inte kommer följa partilinjen.


”Ser du ingen fara i att ett parti med sådana ideologiska rötter skulle få större inflytande i Sverige?

– Jag vet vad du syftar på med bakgrund och så vidare, men hur ska man komma till rätta med det om man inte sätter sig ner och diskuterar?”


Jag tror att Sören Gyll har lyssnat på vad Jimmie Åkesson framförde ett flertal gånger under gårdagens partiledardebatt i riksdagen. Synd att inte några partiledare lyssnade på Jimmie! Men de kanske snart ångrar sig. Pressen ökar faktiskt på Alliansens partier. Dessutom ogillar fler och fler Löfven och Romson!


”MP och V fick i valet 2014 endast 12,61 procent av riksdagsrösterna. Det kan jämföras med de 12,86 procent som SD ensamt fick av folket i samma val. MP:s och V:s destruktiva näringslivspolitik, inklusive energipolitiken, skadar inte bara näringslivet kraftigt och direkt utan leder snabbt till att den generella välfärden försämras. Vår välfärd är helt beroende av ett starkt och konkurrenskraftigt näringsliv.”


Näringslivet och redaktionen på Dagens Industri och andra redaktioner som bevakar näringslivet kan inte längre blunda för den genomtänkte näringspolitik som Sverigedemokraterna vill driva. Något som Jimmie Åkesson lyfte fram under partiledardebatten men som framförallt våra ledamöter i riksdagens Näringsutskott driver. Bland annat vår egen riksdagsledamot från Oskarshamn, Mattias Bäckström Johansson, tillsammans med Josef Fransson. Jag är övertygade om att det dels är detta som nu bär frukt!


Debattartikeln är en riktig spark i ”röven” på 7-klövern och i synnerhet på Batra och Lööf!


Jag är övertygad om att det nu börjar röra på sig på allvar och att det kommer ske politiska förändringar ganska snart.


Läs och lyssna på artikel och klipp på SR.


 
 
Lassekolja

Lassekolja

11 juni 2015 23:53

Mycket glädjande att tre f.d Volvo-, Saab-Scania- & Ericsondirektörer rekommenderar samarbete med SD! När tre riktigt stora män från uppbyggnaden av vårt Välfärdssverige varnar för nuvarande Regering, till förmån för SD, då blir jag extra lustfylld. Känns som att tunga delar av näringslivet äntligen inser vad SD verkligen står för och då ställer sig på SD´s sida. Fantastiskt! Detta visar att SD, mest av alla partier, har framtiden för sig!
SD senast 2018 ! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Kurtan

12 juni 2015 00:21

Bra!

Möjligen ser vi i och med detta "The straw that broke the camels back" eller fritt översatt "stråt som bröt kamelens rygg"...

Inte en dag för tidigt!
What took you so long?!

"Ketchupeffekten på riktig "G"?!

 
Ingen bild

Blåsippan

12 juni 2015 01:29

På vilket sätt skulle det som Statsministern lögnaktigt beskyller SD för vara värre än vad han utsätter ett litet folk för. Hans eget folk?!
Ett litet land med en liten befolkning på 8 mille långt upp i avlägsna Norden skall på trettio år invällas av ett främmande folkslag...
En liten homogen befolkning kallad nordbor skall berikas av en i världsklass per kapita massimport av främmande kultur och religion i form av den värsta av alla religioner nämligen islam år efter år efter år. Detta fortgår i sammarbete med tredje statsmakten media. Vad är målet? Jag vet. Utplåning.

 
Ingen bild

realisten

12 juni 2015 03:58

Vad dessa tre herrar alltid har önskat är lönesänkningar för arbetarna och försämrade arbetsmarknadslagar. Tänker SD hjälpa dem med det?

Thoralf Alfsson

12 juni 2015 08:01

Ahonen ge dig nu!

 
Ingen bild

Alf

12 juni 2015 04:25

Synd att de tre är "föredettingar" och inte fortfarande anställda inom näringslivstoppen. Deras ord väger liksom inte så tunga längre.

 
Svensson

Svensson

12 juni 2015 06:41

Dom tycks ha insett att vi inte kan ha okvalificierad arbetskraft i Sverige,för då kommer vårat land inte fungera.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Demokratur

12 juni 2015 06:49

Trevligt med nyktra inlägg i den svenska PK-ankdammen.

 
Ingen bild

Gute

12 juni 2015 06:50

Det var det tyngsta offentliga stödet för Sverigedemokraterna hittills!

 
Ingen bild

Svensk

12 juni 2015 07:56

Drömma kan du, gubbe lille. :) Aldrig att ni kommer få något som helst inflytande över svensk politik. Nazistsvin!

Thoralf Alfsson

12 juni 2015 07:59

Lika smart som statsministern?

 
Ingen bild

Hacke

12 juni 2015 08:09

Kors i taket. P1 Morgon gör en större grej av detta och intervjuar såväl Sören Gyll som Stefan Hanna. Däremot ville Annie Lööf inte medverka! Det gäller att välja tillfällena för framträdande och det kommer säkert vara många som är indisponibla i varierande grad när effekterna av och protesterna mot DÖ kryper allt närmare i verkligheten.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2015 08:50

@Svensk. Du är lika lite svensk som jag är Kines. Du är också lika smart som det som brukar återfinnas i en stor hög, bakom varje ladugård här på landsbygden...

 
Ingen bild

Tony

12 juni 2015 08:57

Bra att näringslivstopparna påtalar det idiotiska
i att utestänga det enda parti som har visioner om
hur Sverige fortsättningsvis ska kunna förbli ett
land i utveckling, och inte som dom andra partierna
som fortsätter att montera ner landet!
Tidigare har ju tunga personer som Lars Bern och
Ian Wachtmeister uttalat sig i samma riktning!

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2015 09:01

Detta utspel från tre "tunga" män sänder säkert chockvågor genom alla åtta riksdagspartier. För ett ger det ett enormt stort stöd. För de sju övriga, stora bekymmer.
Ett stort genomslag i media, just nu första nyhet i 9-nyheterna i SR.

Tillfället är väl valt, precis innan Miljöpartiets kongress nu i helgen. Ett litet extremt parti som inte borde ha det inflytande de tyvärr har idag..

Nyval eller en misstroendeförklaring mot Löfven, gärna för mig!

 
Ingen bild

Observer

12 juni 2015 09:25

Alle man till livbåtarna för nöjesvänstern!
-Nu vet det att spelet är slut.
Sverige har haft "företrädare" som gjort sig alltmer beroende av lögner för att regera. Och det går naturligtvis inte.
Detta har orsakat oerhörd ekonomisk skada. Det vet vi.
Detta har också orsakat stor skada på demokratin. Media har varit totalt genomkorrupt av vänsteraktivister.
Något som står helt glasklart är att ett ansvar måste utkrävas!
Detta för att visa på ett tydligt sätt; Att detta är inte okej!

Skall demokratin och vårt politiska system kunna gå stärkta ut det här så är det ett måste.

Med SD vid makten bör TJÄNSTEMANNAANSVARET återinföras. Dels för att tala om: VI TAR UPPDRAGET ATT VARA FOLKFÖRETRÄDARE PÅ ALLVAR! VI ÄR TRANSPARENTA GENTEMOT VÅRA UPPDRAGSGIVARE VÄLJARNA. VI TAR ANSVAR!
-Samtidigt som det visar hur oansvariga och usla tidigare styrande varit.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 juni 2015 09:34

Med tanke på ditt svar till Svensk.

Kanske dags för ett nytt tv-program?
"Är du smartare än en Sosse?"

För de som tycker att "Smartare än en femteklassare" är för svårt.

 
Ingen bild

Christer

12 juni 2015 10:01

Det börjar röra på sig, som sagt. Det börjar brännas under fötterna på vissa också.
Lars Bern skrev i sin utmärkta blogg att när SD når 20% av väljarstödet, och S sjunkit till 20%, då börjar det hända saker. Kanske är vi där snart.
Min fruktan är att 7-klövern utvecklar DÖ, och skapar en alliansregering med enda syfte att hålla SD stången. Troligtvis kan man inte göra en regeringsombildning utan ett nyval först. Men man kan nog satta ett DÖ2 i sjön ändå, med ett osmakligt spel under täcket, resultatet blir att SD ökar ännu mer. Vilket understryker ytterligare det ohållbara i situationen.
Vem biter i det sura äpplet och först sätter sig vid förhandlingsbordet tillsammans med SD? Tror inte på Löfven eller Romson, dom smiter nog hellre ut bakvägen.
Vi går en intressant höst tillmötes!

 
Ingen bild

Lärare

12 juni 2015 10:27

Glädjande!
Heja SD!
Tror även att dessa tre herrar lägger sin röst på SD nästa val.

Det går snabbt utför med Sverige nu, räddas det som räddas kan.
Det har gått så långt, att Mikael Sjöberg AMS:s generaldirektör, tycker det är "glädjande" att de flesta lediga arbeten går till utrikesfödda.
Hur många svenskar är medvetna om det? Inte många, därför behövs att alla dessa helgalna åtgärder som nu sker i samhället måste ut till allmänhetens kännedom. Det finns många arbetslösa svenskar, som söker med "ljus och lykta" söker efter jobb, de blir alltså diskriminerade i sitt eget land, till förmån för utifrån kommande lycksökare! Helt sanslöst!!!
Läste också att invandrare får arbeta som läkare utan legitimation!
Tack och lov har fler och fler svenskar insett vart vi är på väg och hur sjuklövern och hela etablissemanget drar ner landet i en ekonomisk och kulturell avgrund!

Upp till kamp nu alla SD:are! Nu ska vi ta tillbaka Sverige!

 
Ingen bild

Hm

12 juni 2015 10:45

BÖRJAR röra på sig?? Snälla Thoralf,SD har gått fram som en ångvält ända sedan 1994 då jag började rösta på partiet. Fördubbling varje val och om trenden förhoppningsvis fortsätter blir det egen majoritet 2022, f ö när DÖ upphör :DD.

Thoralf Alfsson

12 juni 2015 10:47

Det är först nu som vi kan få inflytande i rikspolitiken. Resan har varit lång men nu närmar vi oss ett av målen. Inflytande på rikspolitiken!

 
Ingen bild

Göta

12 juni 2015 11:01

Äntligen! Detta har jag väntat på ett bra tag nu, att några av näringslivets toppar skulle gå samman och våga ta "bladet från munnen" samt lite försiktigt offentliggöra att det inte längre går att stå och trampa på den förljugna och för Sverige förödande sida som de mestadels urblåsta 7-klöverpolitikerna och det vänsterflummande mediepatrasket har samlat sig.

Det kom alltså nu i elfte timmen, efter att kloka, ärliga och orädda personer som t.ex professorn Karl-Olov Arnstberg, nationalekonomen Tino Sanandaji och docenten Jan Tullberg plus några till har öppnat dörrarna till offentligheten.

 
Ingen bild

Pensionisten

12 juni 2015 11:08

Mp-kongress inledd! Flertal tokiga förslag från lika tokiga anhängare kommer att sänka Mp och deras inre strider kommer att öka.
Gott väder å goda utsikter för SD så man kan bara njuta!

 
Ingen bild

Göta

12 juni 2015 11:51

@Alf som skrev (04:25): "Synd att de tre är 'föredettingar' och inte fortfarande anställda inom näringslivstoppen. Deras ord väger liksom inte så tunga längre."

Jo, deras nestors-ord väger tungt och kommer förhoppningsvis att följas av flera liknande uttalanden även från mer aktuella höjdare, som successivt nu vågar frigöra sig från den ängsliga feghet och munhäfta som det allt flummigare svenska etablissemanget har försett dem med.

 
Ingen bild

Martin

12 juni 2015 12:17

Snarare tänker de att SD nu är tillräcklit kontrollerat, infiltrerat och korrumperat för att det ska gå att "göra business" med dem.

 
Ingen bild

Tompa

12 juni 2015 12:46

Den starkaste gemensamma nämnaren för dessa tre tunga kort är att de har sin framtida försörjning tryggad.

Dagens politiker består av broilers som kommit från ungdomsförbunden och många har på sin höjd stekt hamburgare på McDonalds (inget fel på jobbet som sådant) innan de blir beslutsfattande politiker.

Många politiker, oavsett partibeteckning, inser naturligtvis att det inte är hållbart att fortsätta den vansinniga massinvandring men vågar inte säga det rakt ut. Skulle de yttra kritik som kommer media (de som idag styr politikerna) att skapa ett media drev senast dagen efter och kräva den aktuella politikerns avgång. Partiledningen går genast ut och säger att de inte står bakom dessa åsikter och avsätter vederbörande.

Då broilersarna inte vill bli av med löner, förmåner, pensioner,fria resor, dubbla boenden mm mm så fogar de sig och håller tyst för att sedan fortsätta sprida sina lögner. Oftast har de inget yrke att falla tillbaka till och vips så står de utan försörjning och klassade som "person non grata"

Nu hoppas vi på att fler tunga namn blir offentliga med sina åsikter och tala om att de stödjer SD

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2015 13:06

Vid en snabb genomläsning av Aftonbladet och Expressen var dagens utspel väldigt osynligt. Tragedin med den försvunna flickan i min omgivning tar givetvis mycket utrymme, och alla här hoppas på en bra upplösning på detta fasansfulla.

Men dessa tidningars politiska journalister sitter garanterat med magknip nu. Vad de än skriver, gynnas SD. De frotterar sig säkert nu i Örebro med sina politiska vänner på Miljöpartikongress...

 
Ingen bild

Conny

12 juni 2015 14:10

Thoralf
Ser att mike waxman sablar ner dig totalt på sin blogg. Frågan om det inte är ärekränkning rentav.
Misstänker att du vet vem han är eftersom han tydligen bor i Kalmar, så jag länkar inte.
Avsett som information till dig om du inte har koll redan.
Det finns ingen anledning att visa detta nlägg.

 
Ingen bild

Tony

12 juni 2015 14:55

Signaturen "Svensk"? Får man kalla sig så idag?
Det trodde jag bara raketforskarna fick lov att
göra.
Vilka hiskeliga metoder är det som signaturen Svensk
har att komma med för att förhindra SD att få makt?
Eller är det som vi Skåningar bruka benämna "!Att vara
stor i Flabben"? Tomma tunnor skramlar ju högst och
mest!

 
Lassekolja

Lassekolja

12 juni 2015 17:31

Thoralf, Ahonen är väl sosse? Realisten är tvättäkta kommunist! Realisten & Ohly grät sannolikt på kapp när Muren föll!
Hulda mk1, säg inget ont det, som brukar återfinnas i en stor hög, bakom varje ladugård på landsbygden! Det senare verkar ha större existensberättigande än "det" som nedvärderar benämningen "svensk"!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Lotta

12 juni 2015 17:44

Har Jerlerup vaknat?

https://ligator.wordpress.com

 
Ingen bild

Göta

12 juni 2015 19:47

Tweet från Stellan Bojerud idag angående Löfvens lögn-tjafsande i riksdagen om att SD var nazistiskt 1995 när Åkesson gick med i partiet:

"När Åkesson 1995 gick med i SD hade Mikael Jansson redan utrensat nazi. När Löfvén 1970 gick med i S pågick tvångssteriliseringar."

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juni 2015 20:28

@Lassekolja. Ja, de högar som är maskrosbevuxna bakom ladugårdar på landsbygden, de gör gott om de sprids ut.
De ideer som realisten har gör bara skada om de sprids ut.

 
Ingen bild

Gute

12 juni 2015 20:39

Thoralf, du som är både påläst och pedagogisk.

Förklara för oss oinsatta.

Snuskmedia tjafsar om röstningen inom Europaparlamentet och något om SD-stöd för Putin....hur ligger det till egentligen?

Thoralf Alfsson

12 juni 2015 21:04

Jimmie Åkesson förklarade det under partiledardebatten i onsdags!

Kolla replikerna efter Jimmie Åkessons anförande.

 
Ingen bild

Hm

13 juni 2015 00:42

Har skrivit en kommentar på kommunistens blogg men det gick inte att kopiera den. Det är nog bättre att skriva i t ex anteckningar och sedan kopiera och klistra in den så man har den kvar. Rätt säker på att han inte tar in den enl gammal god kommunistisk censurtradition

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards