thoralf

Direktlänk till inlägg 15 juni 2015

BUDGETFULLMÄKTIGE

Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2015 20:25

Om någon undrar över min låga aktivitet på bloggen de senaste dagarna så har jag varit fullt upptagen med att tänka på vår budgetdebatt i Kalmar, som ägt rum idag. Tiden har inte riktigt räckt till. Jag har dessutom känt mig ganska tröttkörd, vilket sannolikt har att göra med allt som varit den senaste månaden med min fars bortgång och begravning. Budgetarbete och annat strul. På onsdag är sista mötet innan sommaruppehållet i Samhällsbyggnadsnämnden, sedan skall jag koppla ner en hel del.


Vår motion om krav på tillstånd för tiggare behandlades också vid dagens KF-möte. Givetvis avslogs vår motion! Inget annat parti eller ledamot röstade för vår motion vid voteringen. Något som jag hoppas att Barometern och Östran tar upp i morgondagens tidningar.


Barometern har redan lagt upp en artikel på nätet. Tyvärr har Anders Blank svårt med förståelsen när han skriver att det är olagligt att inför ett krav på tillstånd för tiggeri i den lokala ordningsstadgan. I så fall skulle 7 av 12 kommuner i Kalmar län ha en ordningsstadga som är olaglig. Så är givetvis inte fallet! Utan det är bara redaktionen på Barometern som inte har förstått.


Sverigedemokraterna sa även nej till att Kalmar Energi AB får investera i More biogas och köpa 2 000 aktier i bolaget och dessutom låna ut 800 000 kronor till bolaget. Vi var inte ensamma om att ta detta beslut, även M, FP och KD sa också nej till förslaget. Men majoriteten bestående av S, V och C fick också stöd av MP och drev därmed igenom detta beslut. Sverigedemokraterna anser att Kalmar kommun i första hand skall ägna sig åt kärnverksamheten! Inte investera i företag som har stora likviditetsproblem och stora förluster enligt senaste årsredovisningen. Risken är stor att ytterligare kapital kommer krävas inom en snar framtid. Läs artikel.


Budgetbehandling blev en dryg tre timmars debatt med en efterföljande voteringsrunda på ca en timma. Vi är ganska effektiva i Kalmar kommunfullmäktige men det beror väldigt mycket på att vi har tuffa regler för talartid. Inledande anförande på 4 minuter, sedan 2 minuter vid varje gång man begär ordet. Replik på annat anförande/ledamot 1 minut. Läs artikel.


Läs hela vår budgetreservation på vår hemsida.



 
 
Ingen bild

Hulda mk1

15 juni 2015 21:18

@Thoralf. Det är fullt förståeligt att din energi är lite dålig just nu. Att mista en anhörig, med allt vad det för med sig, suger kraften ur vem som helst.
Miste själv min sista förälder för några år sedan och vet.

Man behöver stanna upp några dagar och smälta allt som hänt och samla kraft.
Så ta några dagar totalledigt, besök ditt älskade Öland, ta vackra foton på blommor och djur och stäng av omvärlden.
Alla dumheter i samhället finns (tyvärr) kvar och kan publiceras här om några dagar.

 
Ingen bild

Hacke

15 juni 2015 21:52

Nej Thoralf, inte funderar jag kring din som du säger "låga aktivitet". Däremot är jag storligen förvånad över ditt normala tempo där du torde ha få övermän. Du om någon är värd en skön sommarvila.

Hos Blank tycks dock allt vara som vanligt - det mesta om bakfoten.

 
Ingen bild

Kurtan

15 juni 2015 22:00

Beträffande importerade tiggare.

Först av allt, naturligtvis skall de över huvud taget inte vara här i Sverige, men kanske följande krav kan vara intressanta för att väcka upp folk...

Kräv att de har en kassa apparat
Kräv att de ger kvitto på "donationer" från de sovande!
Kräv att de deklarerar inkomst!
Kräv att de betalar in moms!
Kräv att de betalar arbetsgivaravgift!
Kräv att de är fackligt anslutna!
etc etc

Det finns många tiggare i t.ex Indien, varför skall de diskrimineras... ta dem till Svedistan här kan de tigga och få sina tänder fixade gratis...

Dårarnas paradis Sverige...

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 juni 2015 22:54

Paulina Neuding skriver på Twitter:

”I över 50 rapporter nämner bibliotekspersonal "gäng". Vad skulle jag använt för ord för slippa insinuation om rasism?”

Där har ni ett exempel på hur den vidriga åsiktskorridoren fungerar i praktiken. Journalister vågar snart inte skriva ”gäng” utan att anklagas för att springa SD:s ärenden eller rasism. Det jag undrar vilka dessa dårar är som anklagar Paulina Neuding för rasism endast för att hon skriver ”gäng”?

Det går på upphällningen nu för alla politiskt korrekta.

Snart brister det på bred front!

 
Ingen bild

Rune

15 juni 2015 23:28

Kurtan
Tiggarna har helt och visst kassa apparater liksom våra styrande har kassa ideer hur landet skall styras för närvarande.

 
Lassekolja

Lassekolja

15 juni 2015 23:35

Bäste Thoralf! Ingen skugga skall falla över Dig och Dina hjältedåd här på bloggen!
Betr. tiggeriförbud kör jag min gamla vanliga "devis", vilken jag anser räcker som svar, när media/våra motståndare börjar snacka sin dynga att "man kan inte förbjuda fattigdom...bla-bla-bla...":
"Våra förfäder lyckades genom hårt arbete avveckla tiggeriet i Sverige! Då finns absolut ingen som helst anledning att återinföra det utifrån! (Ej att förväxla med när Frälsninsarmén försöker hålla grytan kokande!"
Trevlig sommar Thoralf!!!

http://www.samtiden.nu

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

16 juni 2015 02:38

Du gör ett bra jobb Thoralf!

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Svensson

Svensson

16 juni 2015 06:49

Många vill ha tiggeri i Sverige,men dom vill själva inte ge pengar till tiggarna,dom hoppas att andra ska ge pengar,det är det klassiska man vill ha men man vill själv inte medverka i det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

16 juni 2015 07:46

Har ni lagt märke till hur alla som är ansvariga
för massinvandringen nu kryper undan, när en Svensk
flicka får plikta med livet när utländska kriminella
har fritt tillträde till Sverige, och utför sina
grova brott. Inga beklaganden från Stefan Löfven,
inga manifestationer från den sedvanliga hycklarskaran
när en ung flicka får plikta med livet på grund av att
vissa fått total hjärnsläpp, och fritt släpper in individer
som inte borde fått komma över gränsen!
Hon är långt ifrån det enda som offrats för den
kravlösa invandringens skull, man undrar ju över hur
många människoliv är dårarna beredda att offra, innan
någon slags förstånd återvänder, där dom inser att
detta inte är acceptabelt längre?

 
Ingen bild

Gute

16 juni 2015 08:51

Tur att Kaj Lundmark SD Gotland finns, han talar om vad större delen av befolkningen på ön anser.

Politikerna rasade mot SD

-För oss handlar den här frågan om att vi inte har kapaciteten att ta emot fler än vad vi gör i dag, säger Kaj Lundmark.

– Jag har märkt att det finns ett stort stöd i frågan ute bland väljarna och det kommer att märkas framöver.

http://www.helagotland.se/samhalle/politikerna-rasade-mot-sd-11152649.aspx

Stora underskott i Region Gotlands budget

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=6148455







 
Ingen bild

Göta

16 juni 2015 13:00

Thoralf, vi är ju väl medvetna om att du lägger ner hur mycket jobb som helst i dina politiska uppdrag och för oss väljare, så du behöver definitivt inte urskulda dig eller förklara varför det händelsevis någon gång kan bli en eller annan liten lucka i uppdatering av bloggen. Snarare är det väl så att vi är bortskämda med din regelbundenhet här. Men jag tror också att många av oss bloggläsare i likhet med mig blir oroliga för att det ska ha hänt dig något otäckt, när det inte löper på som vanligt. Därför är det en fördel att du började med rutinmässig granskning av kommentarerna innan dessa släpps fram i bloggen, för så länge det kommer in nya kommentarer så vet vi ju att du lever i alla fall, även om du inte själv hinner eller orkar leverera något eget inlägg för tillfället.

 
Ingen bild

Lena

16 juni 2015 16:17

Jag har ofta undrat över hur mycket du, Thoralf, hinner med och har energi till allt du gör. Är du inte rädd för att "gå in i väggen"? Tycker inte det alltid behövs nya upplägg varje dag, ibland har jag reagerat att man inte hinner skriva något förrän det redan är ett nytt inlägg.
Jag tänker mer kvalitet visavi kvantitet. Om man vill lägga in en kommentar är det bättre om man känner att det är viktigt för en och har bäring.

Själv ränker jag inte gå "elitens och etablissemangets ärenden längre genom att bli urbota arg. Eliten vill bara att vi ska hålla på att provocera varandra för att få till ett klass-krig. Vänstern spelar med i det här spelat och fattar inte riktigt vems ärenden de går. De tror att det är dem själva det gynnar.

Vill också tacka inlägget från @MetalHeadViking. På hans blogg kan man läsa om vad Bilderberggruppen har i sikte och vad som "läckt". Det är faktiskt kriminellt att göra det Bilderberggruppen gör - att samla världselitens ledare inom finans, media, politik, militär etc. Det finns lagar om det i alla länder att det är förbjudet att bestämma I HEMLIGHET, vad som ska bli nästa steg i den globala "takeover" som pågår. Många känner inte till vad det här är för en organisation och dess agenda. Även InfoWars, Alex Jones från 10 juni ger en bra bild över vad som läckt ut från årets Bilderbergmöte.

 
Ingen bild

J B Doe

16 juni 2015 21:05

Med språkliga finter kan man lura folk, vilket satts i system av våra motståndare.
"Man kan inte förbjuda fattigdom" är ett sådant påstående. Det är ingen som velat lagstifta mot fattigdom, däremot mot tiggeri i vårt land.
"Ingen människa är illegal" är en annan sådan klyscha. Det är ju inte människan som vi anser är illegal utan hennes olagliga vistelse här. Om jag går in på militärt område t ex, så är jag inte illegal, men vistas där jag inte får vara.
"Väljer du mångfald eller enfald" låter ju också bestickande, men logiskt sett är de inte motsatser.
"Du har väl hjärtat till vänster" får det att låta som att man inte är normalt funtad om man inte är socialist. Har ju egentligen inget med kroppsorganens placering att göra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards