thoralf

Direktlänk till inlägg 29 april 2015

LÄKARE VÄGRAR VÅRDA KRISTNA

Av Thoralf Alfsson - 29 april 2015 12:31

 


En verksamhetschef vid Kalmar länssjukhus skrev i helgen (lördagskväll) på facebook att han vägrade vårda kristna. Anledningen till hans märkliga uttalande var tydligen att Ebba Busch Thor valts till partiledare för Kristdemokraterna. Inlägget var uppenbarligen en ren provokation från Dan Johannesson. Han har tydligen svårt för personer som är religiösa.


 


I ett tidigare inlägg på facebook anser han att kristna inte skall få verka som politiker! Vilket skapade en rejäl debatt med kristdemokrater i länet.


Dan Johannesson tycks enbart ha problem med kristna! Inte muslimer, inte ens islamister! Åtminstone har han aldrig nämnt islam och muslimer i sina provokativa inlägg på facebook. Man han kanske gärna vårdar skadade IS-krigare på ortopedkliniken i Kalmar. De är väl offer för en religion enligt Johannesson!


Givetvis har hans inlägg väckt stor uppmärksamhet i media.


En sak som dock aldrig framkommit någonstans i media är att Dan Johannesson är gift med Gunilla Sax. Fram till oktober 2013 var hon ansvarig utgivare för Barometern. Idag är Gunilla Sax områdeschef för Sveriges Radio i Västsverige. Inte undra på att media avstår från att uppmärksamma läsarna på detta. Läs artikel.


Idag bemöter överläkaren Martin Carlsson inlägget från Dan Johannesson på Barometerns debattsida.


”Dan Johannesson väljer denna gång att särskilt angripa kristna, en grupp som i Sverige är van vid att bli angripen och sällan försvarar sig. Det är dock också en grupp som nu internationellt är väldigt hårt ansatt i många länder med förföljelse och många kristna flyr för sina liv till Sverige och till Kalmar bland annat från våldet i mellanöstern och ISIS härjningar. De tror de kommer till ett land med demokrati och som skyddar religiös mångfald. De får nu höra via tidningar och TV att Dan Johannesson, överläkare och verksamhetschef, vägrar att vårda kristna på sjukhuset. Vad ska de tro?”

 

Peter Wänehag, prost och kyrkoherde i Kalmar svarar och i en debattartikel i Barometern.


Även Peter Akinder har kommenterat Dan Johannesson på ledaresidan i Östran.

 
 
Ingen bild

biran

29 april 2015 12:51

Den högfärdiga skithögen skall göra som arbetsgivaren anställt honom för, vad han har för uppfattning om olika människor är inte av intresse. Passar det inte så är det bara att söka sig till ett landsting som delar hans uppfattning, dvs till något land i mellanöstern eller Afrika.

 
Ingen bild

realisten

29 april 2015 13:03

Alla kloka människor vet att all religion är gammal vidskepelse.

 
Ingen bild

elwee

29 april 2015 13:27

Dan Johannesson är sannolikt för feg att nämna att islamisterna också, i än högre grad, tillhör de som "tror på någon högre fiktiv makt".

 
Ingen bild

Mahmoud

29 april 2015 13:30

@realisten
Även islam?

 
Ingen bild

Trollfar

29 april 2015 14:07

@realisten, grattis till ett första, men förmodligen sista vettiga uttalande.

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

29 april 2015 14:59

Man kan ju hoppas att han är en bättre läkare än debattör.

 
Ingen bild

World Traveller

29 april 2015 14:59

Kommer denna läkare nu att få läkarnas motsvarighet till ''journalisternas'' guldspade? Han ligger helt rätt i tiden. Varför inte bara vårda islamistiska massmördare?

@realisten
Tala om det för dina islamiska vänner!

 
Ingen bild

Lena

29 april 2015 16:56

Vad är det med folk idag? Den ena efter den andre kommer ut som att de mist förståndet. Så det var Ebba Bush-Thor han retade upp sig på, en man som har tagit sig igenom läkarhögskolan? Människor kan tydligen vara "dumma i huvet" trots IQ nog för att klara högskolan.

För övrigt vill jag också säga något om @realisten. Hen har aldrig, vad jag sett, kommit med en egen uppfattning/vision om vad han kämpar för eller hoppas på. Inget är konstruktivt i hans värld, utan kan kommer endast med "oneliners" och kritik på allt som verkar borgligt. Vad är problemet med att en del människor tror på gud?
Personligen så är jag inte religiös, går inte i kyrkan ändå tror jag på Gud, i den bemärkelsen att jag tror på en gudomlig kraft som är källan till allt som är ljust och gott. Det är mer än en tro, det är ett förhållningssätt som är viktig som motkraft för allt den s k "nutiden" kan prestera i form av intriger, hot, se bara på amerikanska filmer, de innehåller till 90% något om mord, våld, hot, våldtäkt m m. Är det något att ha?

Dessutom är jag uppfostrad med de tio budorden och tycker det är förnuftigt. Vad har du att komma med @Realisten?

 
Ingen bild

Tony

29 april 2015 17:25

Och jag förmodar då att du menar att han även
skall vägra att behandla Muslimer? Eller..

 
Ingen bild

Martin

29 april 2015 17:28

Eftersom detta var andra inlägget av Dan och han varit uppe för samtal med sjukhusledningen efter det första uppmärksammade uttalandet borde han blivit entledigad på stående fot efter detta.

Tidigare uttalande släpptes igenom med motivet att han hade rätt till en privat åsikt. Men nu har han ju faktiskt meddelat en ståndpunkt angående sin yrkesroll, må så vara på sin privata blogg.

Finns bara ett sätt att återskapa förtroende, antingen slutar Dan Johanneson eller så avgår sjukhusledningen som inte har kontroll på sina anställda läkare.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 april 2015 17:32

I Sverige bör enbart fredliga civiliserade religioner respekteras, oavsett vad 7-klöver´n tycker.
En offentliganställd läkare har att följa det avtal han skrivit under, varken mer eller mindre! Om han inte "gillar läget" måste han öppna egen praktik och följa de riktlinjer, som krävs för det. Något avtal med respektive landsting kan han inte påräkna om han står fast vid sitt märkliga ställningstagande.
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Eric H

29 april 2015 17:34

@realisten...
Vill inte gå in på några djupare religiösa diskussioner..
Men vad du säger köper jag till 100% när du kan tala om för mig vad som finns där universum tar slut..
Kanske en del i Kalmar bör studera den av dem avlagda "Hippokratiska eden" en gång till?
För er andra:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hippokrates_ed

 
Ingen bild

Demokratur

29 april 2015 17:53

Kan man anmäla kommunistläkaren? Det måste väl strida mot någon lag, dennes agerande? Eller har man frikort så länge man inte nämner muslimer? Äckel-land.

 
Ingen bild

DecemberKartellen

29 april 2015 18:14

Hanna Wigh satt i TV för någon dag sedan och
försvarade personärendena - det var rättsäkra då man fick möjlighet att inkomma med förklaring.

Nu petas hon själv från sin post.


En tupp gal bäst på sin egen dynghög.
Utresningarna kommer inte sluta förrän Karlsson står ensam och gal.

Jag befarar att SD kan sluta som Ny Demokrati.
Sverigedemokratern i Åkessons regi går numera med Karlsson som härförare i Ny Demokratis riktning dvs söndras inifrån.

Från sverigedemokraterna (2010) till Ny Demokratur (2015).

 
Ingen bild

Wagner

29 april 2015 18:16

Få människor är väl mer religiösa än muslimerna. Så då ryker väl dom också?

Vem tipsar Barometern och Östran? =)

 
Ingen bild

elfyma

29 april 2015 18:35

Jag skulle inte vilja bli opererad av en läkare, eller bli behandlad sjuksköterskor som är Jehovas Vittnen som inte får ge blodtransfusioner av religiösa skäl.
Jag skulle inte heller våga låta mig behandlas av rödgröna läkare om jag var en känd Sverigedemokrat. Ej heller av islamister.
Sekulära Sverigedemokrater lever farligast.
De är illa sedda av alla religiösa fundamentalister + kulturmarxister + muslimer.
Överläkaren har rätt- släpp inte in religion och partipolitik i vården.
Det är livsfarligt. Bevara vårt sekulära samhälle !

 
Ingen bild

Tony

29 april 2015 19:27

Att Granskning Sverige är en finne i baken på
alla dom svamlare inom P K rörelsen är uppenbart
när dom blir uppringda av G.S, nästan alla samtal
slutar med att man inte vill /kan svara längre och
då avslutar samtalet med att lägga på luren.
Senast i raden var Mytomanen Henrik Arnstad, som
när han inte kunde definiera vem som är Fascist
om det inte är en Sverigedemokrat då avslutas samtalet.

 
Ingen bild

Stöd

29 april 2015 21:19

Off topic! Snälla, hjälp till att skänka pengar till Merit Wagers tredje bokprojekt, så att vi får fortsätta läsa om allt inom Migrationverket, som "miggorna" tipsar om. Merit har startat en crowd-fundingkampanj, där målet är att få ihop 200.000:- Nu är det endast 4 dgr kvar och det saknas ca 96.500:- Gå in på Merits sida på Kickstarter och stöd henne! www.kickstarter.com/projects
/1885904345/inte-svart-eller-vitt-miggor-befattar-apr-2014-aug

 
Ingen bild

Hej!

29 april 2015 21:44

...det var lätt att predika religionsfrihet på Palmes tid, det fanns ju bara en religion.

 
Ingen bild

Blåsippan

30 april 2015 02:14

Man ser bara en dåre. En PK dåre(fåne). Som bara vågar attackera kristna men inte de lättkränkta muslimerna som invaderat vårt land. Vicken jävla feg pk nolla. Patetisk fiskmås.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 april 2015 17:48

”Johannesson har tidigare väckt upprörda känslor bland religiösa. ”Som naturvetare och antiteist ser jag det som djupt stötande att ha politiker med djup tro. Gudar (oavsett sort) finns inte och kommer aldrig att finnas. När man i sin livsgärning och önskan om att styra andra människor lägger till trams som övertygelse om det övernaturliga bör man hålla sig ifrån politik”, skrev han på Facebook för knappt två månader sedan.”

http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakare-vagrar-varda-kristna-i-protest-mot-busch-thor/

Jag är fullständigt enig i vad Johannesson anser om religion (politisk ideologi) och gudar. Religion har överhuvudtaget ingen plats i Sverige 2015. Islam är dessutom utan konkurrens den värsta och för Sverige den mest hotfulla och skadliga av dem alla.

Frågan som bör ställas är huruvida den stridbare ortopeden anser att muslimen Mehmet Kaplans gudstro också är djupt stötande? Kaplan är dessutom minister och har politisk makt i Sveriges regering. Det har oftast inte Johannessons patienter.

Men till det har nog Johannesson inte tillräcklig ryggrad.

 
Ingen bild

Ej_PK

30 april 2015 22:06

Ja det var hemskt vilket liv det blev på Johannessons provokation.
Det verkar som ingen fattade att det var just en sådan.

Med KD-Ebba som tycker att man som barnmorska/läkare ska neka kvinnor abort pga sin religösa tro...det reagerar INGEN på.
En tjej som blivit våldtagen och blir med barn hon ska då tvingas föda.
Nä,tänk till lite

Thoralf Alfsson

30 april 2015 22:32

Ej_PK

Du har uppenbarligen missuppfattat frågan fullständigt eller inte tänkt efter.

Ingen skall nekas abort om regelverket följs!

 
Ingen bild

Hm

1 maj 2015 11:29

Vad tror ni hade hänt om denne knäppgök hade varit Sverigedemokrat?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

1 maj 2015 12:20

Så vad tyckte ni om sakfrågan? Inte vad doktorn skrev, vilket ni helt missuppfattade, men jag förstår var för, med tanke på bias är det svårt att se vad han menade med ett slarvigt skrivet FB inlägg.
Skall barnmorskor trots att dom vet att när dom utbildar sig till yrket, få ta sig rätten att åberopa samvetsklausulen.

Vad säger det då om personen som utför aborten, ville denne verkligen vara personen, utan samvete, eller är det lättare att säga, nej. Fråga någonannan.

Skall även poliser kunna åberopa denna klausul, när han ifrågasätts, varför han inte skyddade sina kolleger, i skottväxling med bankrånare, utan bara gick därifrån.
Är svaret. Jag ville inte skjuta en annan människa, ok.

 
Ingen bild

N. Roheda

1 maj 2015 13:43

Tror faktiskt ni har missuppfattat läkaren, han tycker det är helt befängt att man ska kunna vägra att utföra sina arbetsuppgifter pga någon tro. Han kunde lika gärna ha skrivit att han ska vägra vårda afrikaner, muslimer eller kineser. Om han skrivit muslimer hade han Aldrig fått jobba i Sverige (kristna är inte lika lättkränkta) SakFrågan Busch ställer är ju så in i bäng tokig så hon platsar "bara" som politiker i KD.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards