thoralf

Direktlänk till inlägg 26 februari 2015

UNDANGÖMD NYHET

Av Thoralf Alfsson - 26 februari 2015 23:29

 

Solnedgång vid Mönsterås bruk.                                   Foto Thoralf Alfsson


Igår hörde jag en nyhet i lunchekot som borde fått betydligt större genomslag i media men har inte kunnat hittat den någonstans. Världen blir grönare! Öknar och halvöknar blir grönare och grönare. Orsaken tros bland annat vara den ökande koldioxidhalten i atmosfären och ökad nederbörd till följd av klimatförändringar. Det borde ju vara en väldigt positiv nyhet!


Givetvis får denna nyhet inget större utrymme i media där klimatalarmisterna istället endast letar efter "negativa" nyheter. I lunchekots sändning har journalisterna svårt att hitta de ”rätta” orden och därmed också att vara politiskt korrekta. De har minst sagt svårt att vara positiva över en grönare värld. Nu är detta ingen riktig nyhet utan resultaten från satellit mätningar har återkommit med jämna mellanrum de senaste åren.


Det som fick mig att reagera var det som sas allra sist i reportaget av journalisten.

 

”Det viktiga här är att man rapporterar om det som framstår som rätt och riktigt och korrekt. Och inte främst med tanke på hur folk och radiolyssnare reagerar.”

 

Man tror knappt sina öron när man hör det!


Jag trodde det var något som alltid gällde. Att rapportera det som är rätt, riktigt och korrekt!

Men visst ja! Jag glömde invandringen! Då är det andra "regler" som gäller! Inte det som är korrekt, utan det som är politiskt korrekt!


Länk till artikeln. Vill ni lyssna till samtalet som jag citerat ifrån måste ni leta upp torsdagens luncheko och ca 17 minuter in i sändningen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Niklas R

27 februari 2015 09:52

Nåja, de kompenserade för denna lilla fadäs genom att i morse i P1 göra stort reportage om en klimatforskare i Lund som konstaterat att korna fjärtar minsann ut mängder att koldioxid och svenskarna flyger så mycket att temperaturen kommer att stiga två grader innan 2050.

Nästa steg blir väl när "klimatforskarna" kommer på att även insekter andas ut koldioxid. Då kommer jorden gå under om tre år på grund av temperaturhöjningen.

Resten av oss vanliga dödliga väntar fortfarande med spänning på den grad höjning de påstår har skett de senaste 40 åren men som inte kan kännas.

 
Ingen bild

Göta

27 februari 2015 10:50

Javisst måste de blommande öknarna vara en fantastisk, positiv nyhet för alla svältande människor vid ökenområdena. Detta har även fysik- och miljövetenskapsmannen Lars Bern påpekat åtminstone ett par gånger på sin blogg Anthropocene (Thoralf har en länk till hans blogg nästan längst ned i högerspalten här).

För att underlätta för alla tidningar (som brukar läsa här inne) att sprida denna underbara nyhet så lägger jag in en direktlänk till gårdagens luncheko:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/507626?programid=4540

Reportaget om vår grönare värld börjar 14:10 in i sändningen. 
Ingen bild

Gott med värme

27 februari 2015 11:47

Fattar inte varför vi i Sverige ska vara så skitnerviga för att vi får det varmare. Som nu "Extra skatt på kött".
Löjligt! Är det inte termiter som är de sammanlagt största koldioxidspridarna på vår jord?

 
Lassekolja

Lassekolja

27 februari 2015 12:05

I morse hörde jag också om "kor som fiser och att svenskar flyger". Jaså, somalier åker inte bara färja utan dom flyger också....? Jag tänkte, vilken tur att jag åt bacon och inte entrecôte igår till middag men den lyckan varade inte länge utan förbyttes till dåligt miljösamvete när jag kom på att jag ju nyss hade "lagt av en rejäl morronfjärt". Nåja, jag flyger ju aldrig så förhoppningsvis jämnar det ut sig.
Det är sannerligen inte lätt att vara människa men jag kan ju iaf stoltsera med att stå upp för det som är rättfärdigt i mitt kära Fosterland Sverige: JAG ÄR OCH KOMMER ALLTID ATT VARA SVERIGEDEMOKRAT! Då vet jag att jag ALDRIG kommer att behöva skämmas inför barnbarnen!!!
SD 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Demokratur

27 februari 2015 12:06

Det finns ingen intellektuell hederlighet inom svensk media.

 
Ingen bild

Fy

27 februari 2015 12:12

Jan Helin skriver att så här ska en god journalist vara:

1.Journalistens första förpliktelse är mot sanningen.
2.Journalistens första lojalitet är till medborgarna.
3.Journalistens disciplin är verifiering.
4.Journalisten måste hålla sig fristående från dem som ska bevakas.
5.Journalisten måste agera självständig bevakare av makten.
6.Journalisten måste ge ett forum för öppen kritik och kompromiss.
7.Journalistens måste sträva efter att göra det viktiga intressant och relevant.
8.Journalisten måste hålla nyheterna överblickbara och proportionerliga.
9.Journalisten måste tillåtas följa sitt personliga samvete.

10. Dra in pengar till företaget.

Det är därför man skriver "Svenska män våldtog.."

 
Ingen bild

Sang

27 februari 2015 12:14

Här i länken hittar ni en annan undangömd nyhet. Det är Jim Olsson som ånyo tvingas vända sig till JK för att få rättvisa gentemot Expressen.
Det pöbelvälde som är Expressens signum har till och med skrämt upp advokaterna!! Ja dessa törs inte stöta sig med Expressen och den makt att förstöra andras liv den besitter.

http://www.exponerat.net/jim-olsson-vs-expressen-uppdatering/

 
Ingen bild

Hacke

27 februari 2015 12:32

Ja, när det gäller svensk media, och då inte minst det som ska föreställa public service, slutar man aldrig att häpna.
Jag fick en liknande upplevelse i morse på P1 Morgon när den till Mellanöstern utsända politiska funktionären Cecilia Uddén öppnade med ungefär "...som journalister har vi den stora förmånen att vara öppna för intryck från olika håll till skillnad från politiker som ständigt söker rätt information för att passa in i den egna agendan..."
Och det kommer från en människa som har tagit privatagenda och partsinlagor till helt nya nivåer. Hon har ju t o m blivit prickad av egna uppdragsgivaren statsradion för sitt ensidiga rapporterande. Då har det gått bra långt, det vet alla som följer statsradion det allra minsta.
Om hyckleri, lögn och förbannad dikt vore straffbart hade vi inte haft många ur det journalistisk/politiska etablissemanget ute i det fria idag.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

27 februari 2015 12:39

Lars Bern:

"Den idag mest kände politiske professorn är Johan Rockström som i många år var chef för det nämnda institutet och som har rollen som landets officielle klimatalarmist. Han saknar dock alla meriter som forskare på klimatområdet. Rockströms uppgift är att sprida den ofta helt ovetenskapliga skrämselpropaganda om miljö och klimat, som behövs för att motivera den förda politiken enligt devisen; Ju mer rädsla man skapar ju större blir bytet. För den politiska adeln handlar det bl.a om ökat skatteuttag via nya skattebaser."

"Problemet för yrkespolitikerna är att ur folkdjupet har det vuxit fram en ny politisk folkrörelse – Sverigedemokraterna. Ursinnet från yrkespolitikerna över detta folkliga tilltag är inte att ta miste på, men rädda är de! Och de gillar inte vad folk tycker! Plötsligt börjar det dock gå att på allvar diskutera delar av den cementerade värdegrunden.

Finns det kanske hopp för vår demokrati?"
http://antropocene.se/2015/february/blir-den-tysta-statskuppen-slutet-for-folkstyret.html


Det sistnämnda är varför jag reagerar så starkt på när SD-ledningen beter sig som om det vore 'de långa knivarnas natt' mot alla med kompetens. Att de också pratar om "värdegrund". Att deras fulspel och maktfullkomlighet kanske inte trumfar med ligger i alla fall i par med resten av politiker-adeln.

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 februari 2015 13:20

Nyhet??? Detta kände jag till redan i slutet av 1990-talet - att öknarna minskade i kanterna.

Och det är väl inte heller känt att vi människor har en reglerande mekanism i halstrakten när det gäller koldioxid. Varför skulle vi ha det? Varför ska vi andas i en påse när vi känner oss svimfärdiga?

Utan koldioxid inget liv. Vår natur reglerar själv detta.

Men lite varmare skulle vi gärna kunna ha här norrut, tycker jag. Så ändra inte på Golfströmmen ... Och gärna fler kor och andra tamdjur ... Ingen som tänker på att massinvandringen ger mer metan i luften till Sverige?

(Underbara bilder, förresten, som du producerar, Thoralf.)

 
Ingen bild

robban

27 februari 2015 13:51

en nyhet blir det först när blaskorna skriver om det. på många ställen så har ökenutbredningen stannat av och steppen breder ut sig. exemplet var från satelitmätningar över mali. fort går det med tydligen. men sådana nyheter passar inte in i mallen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 februari 2015 16:11

Tyvärr finns det alltid undangömda nyheter. Media sållar hårt ibland. Den självpåtagna uppgiften att fostra oss medborgare, kolliderar ibland med sanning och verklighet..

Annat ämne. "Fredsring" runt en Moske i Stockholm. Visst, bra. Men då bör det vara lite seriösare. Var finns tex. Mulla Krekar? Efter hans skrämmande uttalande och med tanke på alla de svagbegåvade som säkert uppskattade hans ord, är nog en säkerhetsring mer passande...

 
Ingen bild

Lotta

27 februari 2015 17:19

OT/Läste en insändare i dagens Barometern skriven av en person som undrade när man blir svensk. Jag är rätt trött på den infantila frågan. Varför inte vända på det hela. Nu står det visserligen inte vilket land vederbörande kommer ifrån men skulle jag som blond svenska kunna flytta till hans eller hennes hemland och bli accepterad som en landsmaninna? Ta vilket land som helst i världen och ställ samma fråga: Skulle jag bli accepterad och kallad exempelvis för egyptiska, grekiska, somaliska eller vad man vill om jag flyttade till något av dessa länder? Svaret på frågorna är självklart nej. Jag tror ingen skulle höja på ögonbrynen för att jag inte kan flytta till Kina och kalla mig kinesiska? Tvärtom skulle jag ses som rätt underlig. Varför skulle det då vara annorlunda i Sverige?

Thoralf Alfsson

27 februari 2015 18:06

Ja, det är ganska enkel logik men inte för de politiskt korrekta som åker tunnelbana.

Jag kan aldrig bli något annat än svensk, oavsett var jag bosätter mig. Enkel logik och sunt förnuft!

 
thojuh

thojuh

27 februari 2015 17:19

En kommentar till den förra nyheten. Jättefin bild på blåmesen, bra skärpa, men speciellt den lugna och färgmässigt fina bakgrunden är det som gör bilden. Är blåmesen fotograferad med Canons 400 mm objektiv?

http://thojuh.se

Thoralf Alfsson

27 februari 2015 18:04

Du har så rätt ;-) Dessutom har jag utnyttjat WIFI och styrt kameran från min Iphone.

 
Lassekolja

Lassekolja

27 februari 2015 17:28

@Fy, Mitt intryck av Aftonbladet och Jan Helin är att dom, som en anpassning till "Det nya Sverige", har ersatt Dina uppräknade 10 punkter med en enda:
Direktiv från Jan Helin: Skriv alltid positivt om allt mångkulturellt men negativt om allt Sverigedemokratiskt, sanning eller ej saknar helt relevans! Grundregel: Skriv alltid sanningen, om den kolliderar med "Helindirektivet, skit i sanningen! Då gäller som vanligt 100% hyckleri!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

27 februari 2015 18:10

Vad skall man säga, jag vet att du inte lägger upp något jag skriver, så jag skriver det till dig, Ja du har helt rätt naturen gillar co2, människor dör tyvärr, det är där problemet ligger. Innan något levande överhuvudtaget fanns på jorden var det hög co2. Tror du på evolution Thoralf, eller är det kristet in i benmärgen?

Thoralf Alfsson

27 februari 2015 18:31

Vem har dött av 400ppm CO2? Snarare är det väl raka motsatsen. Vi kan nu odla mat till en växande befolkning! Dessutom med högre produktion på de allra flesta platser. Det måste väl ändå vara positivt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 februari 2015 18:18

@Lotta. Klokt! Vart jag än går, bor eller åker är jag alltid svensk.

 
thojuh

thojuh

27 februari 2015 18:23

Ursäkta om jag är mer än lovligt nyfiken, men vilken kamera ingår i din nya utrustning? Man brukar ju tala om bouquet när det gäller viner, men numera även för att beskriva bakgrundssuddigheten hos kameraobjektiv. Och på grund av bakgrunden förstod jag att det var Canons 400 mm. Grattis du har köpt det bästa handhållna objektivet som finns på marknaden. (My opinion)

http://thojuh.se

Thoralf Alfsson

27 februari 2015 18:28

Det blev 70D!

 
Ingen bild

Observer

27 februari 2015 19:16

...Jammen, Thoralf, det är ju p r e c i s därför jag vill reglera media. -Gör det omedelbums när du får makten.

 
Ådärkomdenja

Ådärkomdenja

27 februari 2015 21:00

En förträfflig artikel, som sågar journalistkåren jäms med fotknölarna. Läs och njut av den klarsynta beskrivningen:

"Inte som alla andra"

http://www.nyatider.nu/inte-som-alla-andra/

PS. Glöm inte att läsa Lars Bern, kvalificerad miljödebattör, en av få kunniga som öppet vågar ifrågasätta miljöbluffen. http://antropocene.se/

http://adarkomdenja.blogspot.com

 
Ingen bild

Göta

27 februari 2015 21:14

Off Topic
Regeringen pungar nu ut med 13 miljoner till tiggarna, samtidigt som vår cancervård raseras.
13 miljoner svenska skattekronor ska satsas på att ge tiggare “samhällsinformation och förbättrade möjligheter att söka hälsa och hygien” (...här i Sverige, trots att de bor i Rumänien/Bulgarien).

Våra skattepengar ska alltså satsas på att ge utländska medborgare information om hur de ska kunna utnyttja vår sjukvård som också finansieras av våra skattepengar. Dubbelt bedrägeri av politikerna alltså.


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/basta-cancervarden-kan-inte-langre-ges_4245783.svd

http://avpixlat.info/2015/02/27/87-miljoner-till-tiggare-i-sverige/#more-141706

 
Ingen bild

Sivert

27 februari 2015 22:55

Kan inte annat än hålla med Observer. Media med det ansvar de ändå har måste därav ha förhållningsregler som är adekvata.
Att ni skulle få makten framöver är heller inget jag tvivlar på. Det är snarare en tidsfråga.
Det som emellertid oroar är frånvaron av centrala SD i nuläget och om de har interna stridigheter som pågår just nu.
Om det är så måste det få ett slut omgående. Och det menar jag verkligen. Det är av största vikt.
SD´s väljare vill ha de gamla starka profilerna med på tåget.
Sådana som Thoralf!
Jag och mina bekanta, flera av dessa tämligen högt uppsatta i samhället faktiskt, skulle bli tämligen besvikna om så inte sker.
Det skulle innebära uteblivet stöd från oss. Detta stöd bör inte föraktas. Eller kan knappt föraktas, om jag uttrycker mig försiktigt.
Vi är irriterade över nuläget och vill att något händer nu.
Vi kommer inte att vänta så länge till.
Detta var mitt meddelande #43-2

 
Ingen bild

Onkel Sven

28 februari 2015 08:38

Tro på Gud och ärligt vandra , sköt dej själv och skit i andra !
En devis som godhetsapostlarna borde börja leva efter !

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 februari 2015 14:04

Men Onkel Sven, det är väl så 'godhetsapostlarna' gör, dvs andra satsen i din mening ... eller ... det är nog snarare "Sko dig själv och skit i andra".

F ö TACK allesammans som skriver här hos Thoralf inkl han själv! Vi håller hoppet levande även om det sitter hårt åt många gånger. T o m när det gäller SD ...

 
Ingen bild

Onkel Sven

1 mars 2015 13:42

Maja Dacke , din devis var huvudet på spiken ! Bert lever nog efter den !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se