thoralf

Direktlänk till inlägg 14 februari 2015

GODHETSAPOSTELN JERLERUP

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2015 18:51

Torbjörn Jerlerup är lite av en politisk kameleont. Han tycks byta politisk tillhörighet lika ofta som andra byter kalsonger. För cirka ett år sedan skrev han debattartiklar som piratpartist och nu tycks han vara socialdemokrat. Enligt uppgifter på nätet har han även tillhört mera extrema rörelser.


 


Nu har Torbjörn Jerlerup tillsammans med en kantor från Borgholm JO-anmält ett asylboende på norra Öland eller närmare bestämt 5 km norr om Byxelkrok.


Anledningen är att det är mörkt om kvällarna, det är isigt och halt ute, det finns inget bönerum, det är långt till affären, maten är inte bra vilket lett till matstrejk, de asylboende känner sig ensamma och isolerade, magsjuka. Vattnet är färgat och det blir en beläggning i kastrullen efter att man kokat vatten. Den som varit på Öland vet att vattnet är kalkhaltigt och det ger beläggningar vid kokning.

 

Klagosången tycks vara oändlig över hur de får "lida" på norra Öland. Undrar om de förväntat sig Sheraton eller Hilton när de kom till Sverige. Det mesta borde ju faktiskt vara mycket bra i förhållande till Syrien. För jag antar att det är flyktingar från just Syrien som klagar.


Den gode Torbjörn Jerlerup har nu JO-anmält asylboendet. Läs hela den patetiska JO-anmälan på hans blogg.


Ölandsbladet har idag två artiklar där bland annat ansvariga bemöter JO-anmälan. Under en av artiklarna finns följande läsarkommentar.


"Att komma från krigets Syrien och hamna på Hälludden "helvetet" enl papperstidningen måste vara ett öde värre än döden. Stackars de Ölänningar som är fastboende på norra Öland och tvingas leva under dessa djävulska förhållanden som det tydligen är att bo på norra Öland, och de har ju inget alternativ heller då de har hus och hem som de ogärna flyttar från. Flyktingarna däremot har ju alltid alternativet att återvända hem och lämna helvetet på norra Öland."


http://www.olandsbladet.se/article/tre-problemmakare-som-vill-oss-illa/

http://www.olandsbladet.se/article/jo-anmaler-migrationsverket-situationen-pa-halludden-ar-akut/

 
 
Ingen bild

Göran

15 februari 2015 00:08

Ja så kan det gå när de ger sig f-n på att de ska till Sverige. (Kulorna visslar väl kring öronen på dem ända till Köpenhamn.)

 
Ingen bild

Observer

15 februari 2015 00:13

Thoralf, Se till eft 2018 så att Torbjörn Jerlerup får bygga ett bönerum, bygga ny belysning och öppna en affär och en restaurang där medelst samhällstjänst personligen tills den sista kronan allt kostade är återbetald.

Till något annat, Ser ni vad jag ser; Alla Europeiska tidningar har bilder på den flyende gärningsmannen från attentatet i Danmark som uppges vara Arab. Deras bilder är UPPLJUSADE i ansiktet!!
Däremot har Russia Today www.rt.com (Question More) en ICKE uppljusad bild på ansiktet!!
..Framtidens dom kommer falla MYCKET hård mot Europas ynkliga journalistkår.

 
Ingen bild

!

15 februari 2015 00:28

Alla är rädda för Allah

 
Ingen bild

Blåsippan

15 februari 2015 00:29

Jerlerups vi gillar olika. Men inte de som inte tycker som "vi". Dom mobbar vi och kallar för hemska epitet. Vi är de självutnämnda goda och toleranta.

 
Ingen bild

Rickard

15 februari 2015 00:54

Ja, låt vänsterhipstern bygga allt det där själv.
Det är så tröttsamt att se dessa handlingsförlamade oskötta skäggstubbsbeprydda hipsters med hållning som hösäckar gå runt och skrika och gapa om att andra skall betala dumma saker de hittar på.
Skicka dem att göra rätt för sig och allt som de vill.

 
Lassekolja

Lassekolja

15 februari 2015 01:14

Uppenbarligen inga riktiga flyktingar på norra Öland heller. Riktiga flyktingar hade varit mycket tacksamma för en varm säng och tak över huve´t! Hur kan färgat vatten vara nå´t problem? Dom är väl själva mer eller mindre färgade eller anser dom att vattnet är rasistiskt?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 februari 2015 08:50

Ja, det händer mycket tragiskt och löjligt dessa dagar. Krav på femstjärnig hotelvistelse på Öland till bestialiska mord i Köpenhamn. Båda dessa saker kan härledas till ett gigantiskt problem som alla vet om, men som inte får debatteras eller kritiseras.
"Problemets" syn på demokrati, andras tro på sin livsåkådning och kvinnors rättigheter vet alla om, men ingen journalist får/vågar ta i frågeställningarna. "Problemets" undersåtar sprider ut sig i våra politiska partier (utom SD) och utnyttjar vår demokrati för att erövra mer och mer för det som styr dem.

Hur ska det gå för Sverige...

 
Ingen bild

Pensionisten

15 februari 2015 08:57

När jag bodde inåt Småland så hyrde jag nästan varje år en stuga på Hälludden och avnjöt denna pärla. För visso var jag ju en ovanlig svensk som hyrde när höststormarna var på gång. Lugnet som var där är tydligen inte något för festprissarna som kommer hit för försörjning.
Skotten i Köpenhamn är för tillfälligt avslutade då den förmodade gärningsmannen också är skjuten. Hoppas att han inte varit i Sverige på semester för då blir han väl kallad svensken i PK-pressen. Risken för en liknande tillställning i Sverige närmar sig och då får Mona Muslim gulla lite och om nu polisen skjuter attentatsmannen så blir väl dom åtalade. Sverige har blivit ett underligt land. För många muslimer och för många tokiga kvinnor som tycker synd om dom men inte vet vad som skulle hända dom i muslimskt land med deras levnadssätt. Dom skulle bli lika huvudlösa där som dom verka vara här. Lika lön för lika arbete tycker jag så kalla mej inte mansgris om det är någon som tycker det.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 februari 2015 09:06

Annat ämne. Appropå Aftonbladet och Expressens samarbete med den tungt belastade Vänsterextrema Resachgruppen, efterlyser jag en sammanställning av gruppens kriminella "CV".
En genomgång namn för namn och deras brottsliga förflutna. Som vi alla kan spara, både i datorn och på papper. Bra argument i diskussioner på nätet och med politiska motståndare. Men framför allt för att väcka upp "Svenne Banan" ur hörnsoffans okunniga sömn...
Här eller på någon annan Sverigevänlig blogg, eller allra helst på alla.

 
Svensson

Svensson

15 februari 2015 09:08

En riktig flykting är glad om han får mat och tak över huvudet över natten.Man kan tolka det som Jerlerup anser att dom på Öland inte är flyktingar,för annars skulle han inte klaga så här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Svensson

Svensson

15 februari 2015 09:14

En riktig flykting är glad om han får mat och tak över huvudet på natten.Man kan tolka det som Jerlerup anser att dom på Öland inte är flyktingar,för annars skulle han inte klaga så här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

15 februari 2015 09:18

Oj, ingen tvättmaskin .. välfärdskatastrofen, Jerlerup har tydligen aldrig hört talas om att det även går bra att tvätta för hand, särskilt om man har gott om tid, den ena vattenkannan ser ut att ha någonting gult bakom sig,en svamp el. liknande, men vattnet kan ju vara gult för det. Tror att Allah hör bön även utan ett särskilt bönerum, annars är det en skit till Gud.Jerlerup lever tydligen ett synnerligen bekymmersfritt liv själv, aldrig några besvär med halka eller krånglande tvättmaskiner.

 
Lassekolja

Lassekolja

15 februari 2015 09:47

Uppenbarligen inga riktiga flyktingar på norra Öland heller. Riktiga flyktingar hade varit mycket tacksamma för en varm säng och tak över huve´t! Hur kan färgat vatten vara nå´t problem? Dom är väl själva mer eller mindre färgade eller anser dom att vattnet är rasistiskt?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hacke

15 februari 2015 09:50

Och nu är P1:s God morgon världen redan inne på att attentaten i Danmark är Danskt Folkepartis fel med andemeningen att detta inte kan ske i Sverige som "valt en annan väg".

Nej, Kenth Ekeroths bländande brandtal i veckan om den svenska naiviteten kring mångkultursamhället kan väl knappast nå större aktualitet än nu, bara några dagar senare.
Jag vill se honom inbjuden till kvällens Agenda för hans och sd:s syn på saken. Men det kommer naturligtvis aldrig att ske om så solen och månen bytte plats.
Det blir väl Måååna som vanligt som ska prata saft och bullkalas fram till den dag då kulorna bokstavligen viner in också i SVT:s egen studiovärme.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 februari 2015 10:26

Hälludden tillhör de 10-15 tal ställen i länet som vi hörselskadade och döva har blivit utestängda från ,vi brukar ha årsmöten och medlemsmöten på dessa ställen tack vare för att de oftast har utrustning som hörslingor och andra tekniska hjälpmedel ! Nu är vi portade från den sociala möjligheten på dessa ställen ,vi får nu mera förlita oss på folkhögskolor och församlingshem !

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 februari 2015 10:49

Nu är tiden inne för att få höra en SD:are i aktuellt/agenda ikväll !
Jag tror inte att så blir fallet.
Det måste nog ske kanske 4-5 attentat i Sverige innan SD får uttala sig.
Istället kommer PK-maffian att tycka ändå mer synd om muslimerna nu när detta har hänt.
"Kejsarens nya kläder" är en sammanfattning av vad som sker i Sverige.

 
Ingen bild

Standigtundrande

15 februari 2015 11:00

Tänk vilket liv det då kommer att bli då alla asylkösandena kommer till Gotland då dom är helt omringade av vatten.
Det om något måste vara höjden av kränkningar o rasism. Vänta bara det kommer att bli krigsrubriker om det också! Jag undrar bara vilken svensk politiker som kommer att skrika högst om det.

 
Ingen bild

Trollfar

15 februari 2015 11:00

En halv citron och kalkproblemet i kastruller är löst.

 
Ingen bild

Gunnar

15 februari 2015 11:16

Ett tips till ölänningarna är att de för att slippa ifrån helvetet på Öland kan söka asyl i Irak eller Syrien. :-)

 
Ingen bild

pg

15 februari 2015 11:56

SD är enda politiska partiet som rår på och upplyser om vad religiösa fanatiker har för livsuppgift!
En mycket intressant information finns här!

http://status.st/

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 februari 2015 12:29

Nu har jag snabbt läst igenom den aktuella JO-anmälningen. 5 km till en affär
är ett av de "problem" som staplas på varandra. Om vi tänker oss tillbaks 60 år och bakåt, gick små svenska barn så mycket eller mer till sin skola på landsbygden. Varje skoldag i alla väder.
Här finns säkert unga starka män i sina bästa år. Varför kan inte de gå till ICA-affären...?
Löjligt, oerhört löjligt.
Hopas att denna anmälan omedelbart hamnar där den hör hemma, i papperskorgen.
Appropå tragedin i Köpenhamn, kommer nu extremvänstern och "antirasisterna" att kärleksbomba landets Synagogor nu..? Tyvärr vet vi svaret...

 
Ingen bild

Gute

15 februari 2015 12:57

- Islamismen är vår tids nazism och kommunism. -

Jimmie Åkessons sommartal Augusti 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=RLbMmVzwzTY c:a 09:40 min.

 
Ingen bild

OH

15 februari 2015 15:14

Det har varit väldigt smidigt med dessa slopade gränskontroller inom EU men med dagens befolkning är det nödvändigt att återinföra gränskontrollstationer mellan länderna inom unionen .

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2015 16:00

Angående skotten i Köpenhamn

I Den Korte Avis står att läsa:
http://denkorteavis.dk/2015/vi-anklager/

"Islamisternes fremmarch

Vi anklager de muslimske indvandrere og deres efterkommere, der forsøger at gøre det danske samfund til et samfund, som er styret af religionen – altså islam."

Det är på tiden prata ur skägget innan det definitivt är för sent att rädda Sverige och vårt samhälle. Det är i första hand muslimer som är vårt gigantiska problem inte islam. Islam har jag tidigare skrivit är helt ofarlig så länge ingen praktiserar den. Och vilka gör det?

Jo, muslimer!

Det är skarpt läge nu. Om inte inflödet stoppas kommer den Svenska skolan, välfärden, demokratin och rättsväsendet att kollapsa inom fem år.

Och då vet vi alla vilka som varit ansvariga!

 
Ingen bild

Christer

15 februari 2015 16:06

Om mångkulturen!
För 50 år sedan var Tage Erlander statsminister i Sverige. Sommaren 1965 skakades USA av våldsamma rasupplopp i flera städer. Mer omfattande, men inte olikt kravallerna i Husby.
Erlander sa då: "Vi i Sverige lever i en så mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara sett till rasen, utan också i så många andra avseenden".
En i mina ögon en mycket klok insikt, som dagens politiker är fjärran från.
Men något har gått sönder hos ett i grunden hyggligt folk som det svenska är. Från att ha varit solidariska och hjälpsamma, har vi förment övergått till att ha blivit en "humanitär stormakt". Hyggligheten har fått hybris. Inga kostnader kan vara för stora, vår självbild kräver hela tiden mer och mer.
Kanske har 200 år av fred gjort att vi kan blunda för omvärldens ondska, och skapat detta behov av omhändertagande som utmärker t.ex vår flyktingpolitik. Etablissemanget saknar helt ett kritiskt tänkande, eller ifrågasättande av den nu förda politiken. Vår godhet kan bota all världens ondska.
Men vi är ett hyggligt folk, och tror oftast alla om gott. Lite naiva är vi, det syns b.la på hur lätt det är att lura/stjäla från åldringar. Dom som tack vare invandring och globalisering nu kommer hit, har ofta en annan inställning till svenskarna.
Dom ser:
Godhet som Dumhet
Vänlighet som Svaghet
och Ärlighet som Idioti!

Uppträd mot andra så som du själv vill bli bemött, lyder ett gammalt ordspråk. Jag tror inte det är riktigt giltigt idag, möjligtvis var det giltigt på Erlanders tid.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 februari 2015 18:47

@OH. Tyvärr har du rätt om gränskontroller. Nu är det är alldeles för lätt, för fel personer att röra sig inom EU. Tyvärr kommer det att drabba oskyldiga skötsamma Europeer. Men terrorism drabbar också, fast mycket hårdare...

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 februari 2015 19:16

Expressen far med osanning igen. Enligt Dansk media var det den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein som var gärningsmannen för terroristattentaten i Köpenhamn.
Expressen skriver att det var en dansk...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

15 februari 2015 19:49

Terrorn i Sverige kommer att utvecklas enligt följande :
1. Dåd där enstaka personer deltar och blir skjutna.
2. Större grupp utför dåd där polisen har svårt att klara av att gripa/
skjuta dom som deltar,kan pågå i veckor.
3. Militär kallas in för att bekämpa stadsdelar som är okuperade,
4. Inbördeskrig utbryter.
Jag stöder det här på historia när fölkgrupper blandas.

 
Ingen bild

S vn

10 maj 2018 00:01

5 mil norr om Byxelkrok är du ute å seglar Snälle Thoralf!

Thoralf Alfsson

10 maj 2018 06:31

Frågan är vem som är ute och cyklar? Läs en gång till

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se