thoralf

Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

SD VÄNDER MOTSTÅNDARNA RYGGEN

Av Thoralf Alfsson - 28 juli 2014 23:11

 


”SD-bilen med föraren Jonas Malmqvist lyckades i tuff konkurrens köra hem segern i Top Doorslammer på Tierp arena. Segertiden lyder 4.056 sekunder och 290 km/h och under tävlingens fem race körde teamet jämna låga tider mellan 4,043 och 4,083."

Läs artikel i SD Motor


Skönt att vi får utdelning på vår investering/sponsring!


Socialdemokraten Carina Hägg skriver återigen om islam och socialdemokraterna. Carina Hägg petades från socialdemokraternas riksdagsvalsedel på grund av sin frispråkighet och kritik av islam och muslimer som nått toppositioner inom socialdemokraterna. Nu skriver hon på samma tema igen i Värnamo Nyheter.


"Denna lilla gruppen av extremister har letat sig in i Socialdemokratin, anser Hägg.

Hon menar att det märks även bland de kristna i Tro och Solidaritet i partiet i Jönköpings län, före detta Broderskaparna.

– Islamismen har smält samman med Socialdemokratiska partiet. Vi ska hålla extremister borta, det har vi alltid varit bra på tidigare, tycker Hägg.

– Vi borde ta tag i den här frågan redan nu i det här valet. I valet 2018 kommer det bli en nödvändighet, tror hon."


"Carina Hägg pekar ut Islamiska Förbundet som den kraft som står bakom politisk islam i Sverige.

Hon menar att Islamiska Förbundet är en representant för Muslimska brödraskapet.

Det är en sunnimuslimsk rörelse som finns i många arabiska länder. Man anser att lagarna i ett samhälle ska formas av islam och sharia.

– Det är en ickedemokratisk rörelse."


Kan bara instämma i Carina Hägg åsikter. Synd att detta endast publiceras i Värnamo Nyheter och inte i Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen.


 

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

29 juli 2014 00:48

GRATTIS! Lika roligt varje gång det går bra för SD oavsett sammanhang! Bilen ser ut att vara en modifierad "Musse". Vi borde byta alla mussar, som kommit hit och blir försörjda mot sådana som på bilden!
Bra att Jimmie är aktiv!!!
Carina Hägg går numera från klarhet till klarhet. Annat var det för några år sedan då gon gjorde allt för att sabotera nöjesstället Seghalla i skogarna utanför Värnamo! Det är aldrig för sent att bli en bättre människa, om hon nu blivit det?

http://www.status.st

 
Ingen bild

hans

29 juli 2014 02:00

Sommartalturne med Jimmie. Trodde han nöjde sig med Sölvesborg den 2/8. Kan bli intressant. Får se om man kan ta en sväng upp till Borgholm då.

 
Ingen bild

jonte bergström

29 juli 2014 03:37

Jag lyckönskar Hägg i sitt arbete med att rensa S från extremister. Tyvärr tror jag hon vaknade till lite försent...

Hon borde byta till SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juli 2014 07:03

"Det är så dags att be till Gud när Fan står i farstun", lyder ordspråket. Det lär nog inte bara Sossarna få inse i framtiden. Det går inte att släppa in Islamister, de tar sakta över...
Stockholm Pride, visst, men Rosengård Pride? Skäggetorp Pride? Vi väntar...

 
Ingen bild

Snabel

29 juli 2014 07:51

En bra tråd med bättre namn om hur det snablas pengar ur diverse fonder som t.ex Allmänna Arvsfonden.

https://www.flashback.org/t2202762

 
Ingen bild

Stefan A

29 juli 2014 08:05

Nu blir det plattan i botten och från 5,7 till 15 för SD på tyvärr inte 4 sekunder, men väl 4 år,vi lämnar V,MP,FP,C,KD långt efter i dammet och röken från SD-raketen, bara M behåller Reinhardt så får även de snart skåda akterspegeln på SD-racern.Tunghäftan brukar lossna på sjuklöverpolitiker när den politiska karriären närmar sig sitt slut, men det fråntar dom inte från ansvaret för de beslut de varit med om att fatta under tidigare år, någon enstaka på låg nivå brukar finnas, men de utesluts ganska snabbt och utan större väsen i fulmedia, till skillnad från Sverigedemokrater som alltid ges stora rubriker i riksfulmedia oberoende av ställning i partiet.

 
Björn söderberg

Björn söderberg

29 juli 2014 08:51

Det är märkligt att fler och fler politiker lämnar sina partier pga invandringspolitik och överväger att gå med i sd.dom som suttit i maktens högborg har blivit rasister!!!! Eller kanske fått nog av hyckleriet som fredrik Reinfeldt, Stefan löfen mdfl försöker lura på svenska folket. Vi får hoppas att fler hoppar av sina poster högt upp i hierarkin för de bevisar väll vad som händer inom maktens korridorer

http://barrkis

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 juli 2014 09:02

Jimmie kommer även till Karlskrona samma dag, onsdagen den 6 augusti och håller tal vid Stortorget klockan 15.00

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Gute

29 juli 2014 09:17

Häftig bil, det väcker gamla minnen till liv man kan riktigt känna doften av gummi och raketbränsle, allt började med lustgas tidigt 80-tal och det kostade mycket pengar men det var det värt.

Kör de i Pro Stock?

 
tant Gul

tant Gul

29 juli 2014 09:44

"Det är märkligt att fler och fler politiker lämnar sina partier pga invandringspolitik.."
skriver signaturen Björn söderberg (08:51)
-----------------------------------------
Kan det vara så att fler och fler politiker lämnar sina partier därför att de aktivt har blivit rasister?


'Vad är rasism' av Fjordman
[...]
Vad är [då] innebörden av begreppet rasism?
Baserat på den ovan lämnade informationen, föreslår jag följande definition:

En rasist är en person som tror på och tar EVOLUTIONSTEORIN på allvar.

Termen "rasistisk" bär däremot inget vetenskapligt eller logiskt värde. Den verkar främst ha tillkommit och blir använd för att hota, trakassera och skrämma de européer som motsätter sig att de i sina egna länder bli utbytta mot eller ersatta med helt främmande människor från andra delar av världen. Ordet bör därför tas bort från vårt aktiva ordförråd.

http://goo.gl/UJ0CZi

http://goo.gl/UJ0CZi

 
Ingen bild

Gute

29 juli 2014 09:50

Thoralf, försök att få tag i filmen när de kör i Tierp och lägg in den under bilden, det skulle vara trevligt att se loppen.

https://www.youtube.com/watch?v=-A5XYHT9sxg

https://www.youtube.com/watch?v=79c7vP9FegY

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

29 juli 2014 11:07

Tantgul

citat
Baserat på den ovan lämnade informationen, föreslår jag följande definition:

En rasist är en person som tror på och tar EVOLUTIONSTEORIN på allvar.

Rasism har absolut ingenting med evolutionslära att göra!

Evolutionsläran är en av de mest testade teorierna av alla,

 
Ingen bild

Sven-Sune

29 juli 2014 11:35

"Det är märkligt att fler och fler politiker lämnar sina partier pga invandringspolitik.."
skriver signaturen Björn söderberg (08:51)

Hittills har vi inte sett någon ledande politiker byta till SD. Det är först när detta sker, som läget blir riktigt intressant. Det bästa vore givetvis om det skedde före valet.

 
Ingen bild

tant Gul

29 juli 2014 12:06

Proffstroll!
Kanske är detta en godtagbar definition av rasist/rasism?

"En rasist är en svart person som agerar eller talar på ett sätt som gynnar svarta, istället för att samtycka, understödja och samverka med de icke-svartas övertagande av de svartas ursprungsländer." (vanligen kallat 'kollonisation')

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

29 juli 2014 12:48

Tantgul

Inte i min mening.

När man som människa tror/tycker att man är bättre än någon annan människa och sedan uttrycker detta i ord, och utan fakta. anser jag vara rasism. När en vit gör dessamma mot en vit antar jag att vi kallar det översitteri.

Vad folk tycker personligen bryr jag mig inte så mycket om, det är när dom agerar, i handling eller oralt. Sina tankar, som jag har åsikter, för eller emot.

Vi kommer alla ursprungligen från Afrika och alla människor har samma genetiska anfader. Just enbart genom evolution har vi blivit apan som fått namnet människa, men vi är fortfarande apor och vi utvecklas hela tiden genom evolutionen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juli 2014 13:03

@tant Gul.
Välkommen tillbaka efter en stunds eftertänksamhet. Håll bättre koll på fingrarnas aktivitet på tangentbordet denna gång...

 
Ingen bild

Göta

29 juli 2014 13:48


"Media består till 75% av S+V+MP:are, resten är liberala mångkulturalister. De rapporterar inte – de propagerar. Det är därför 'rapporteringen' i svensk media om attacken mot mig på en rockbar i Halmstad beskrivs som mitt eller rentav Säpos fel. Häpnadsväckande"!

Sanningsenliga ord av Kent Ekeroth, som blev attackerad av ett huligangäng på en restaurang för någon vecka sedan. Jag tycker att alla ni, som helt eller delvis gick på blaskornas lögnaktiga anti-SD-propaganda om Kent Ekeroth, ska läsa hans egen skildring om vad som faktiskt hände på rockbaren i Halmstad.

Ekeroth avslutar med:
"Allt detta – att det var
1) ett gäng AIK-huliganer som
2) oprovocerat attackerade mig och som
3) dessutom blev utsläpade av uniformerade polispatruller
kan man tycka vore väldigt relevant information för media att skriva om. Men istället försöker de misstänkliggöra mig och Säpo för vad några huliganer ställer till med."

Läs här vad som verkligen hände:

http://kentekeroth.se/2014/07/21/la-garra-negra-huliganer-media-sant/

 
Ingen bild

Gute

29 juli 2014 14:30

Råkade lyssna på Sommar i P1 idag, med Po Tidholm författare, journalist.

Runt 14:15 kläcker han ur sig till lyssnarna: "Sverigedemokraterna sprider ett gift över Sverige".

Är den hatiska politiska propagandan helt godkänd enligt reglerna för SR, isåfall är läget väldigt illa och reglerna är skräddarsydda för kommunister!?

 
Ingen bild

Lena

29 juli 2014 14:58

@tant Gul
Inse att du är förvirrad - dina inlägg och definitioner av rasism är oacceptabla! När det gäller definitionen, låt någon som tänkt igenom vad det egentligen är, som t ex Nationalencyklopedin eller Wikipedia, så får du en perfekt definition.
http://www.ne.se/rasism
http://se.wikipedia.org/wiki/rasism

Alla raser (om nu raser finns, det går ju trender i detta också) kan vara rasister i den meningen att de diskriminerar p g a någon har en annan hudfärg. "Vardagsrasism" (inget bra ord)där man är elak, dum eller helt enkelt en översittare mot någon som inte är från samma folkgrupp som en själv.

Jag har själv tidigare i mitt liv umgåtts med människor från olika nationer och även andra raser. Tycker definitivt inte att man kan "döma hunden efter håren". Det finns alla sorters, bra o dåliga, dumma och intelligenta, människor inom alla folkgrupper. MEN DET ÄR INTE DET SOM GÄLLER:
1)
SD vill få ordning på denna sanslösa förskingring av våran gemensamma skattekassa genom en ansvarslös invandring som håller på att få vår ekonomi att fullständigt haverera.
2)
I förlängningen så smutskastar politiker och media dem som är invandrarkritiska. Hela samhället har en giftig ton.
3)
Alla människor bör lära sig att skilja på SAK OCH PERSON.

Sedan är det så att inte heller jag vill ha för stor invandring, helt enkelt därför att jag vill att Sverige ska vara Sverige. MEN detta beror inte på att jag automatiskt avskyr människor från andra länder eller med andra hudfärger. Detta är viktigt att vi alla lär oss, eller åtminstonde tar åtanke och bearbetar denna rädsla för det "främmande".

 
Ingen bild

Hacke

29 juli 2014 15:04

@Gute
Också jag råkade ha på Sommarprogrammet och fick mig till livs den obligatoriska dosen av sd-hat.
Det går som en outtalad garanti bland årets sommarpratare att någonstans under programmet, om inte hela, få in en spya kring sd. Det är ju valår bevars.
Ett lysande undantag utgjorde gårdagens tyska prinsessa Anna av Bayern som sågade pk-sverige i höjd med fotknölarna.
En miss, eller kanske desperat försök till alibi hos de politiska funktionärerna i den s k fria världens mest propagandistiska radio.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juli 2014 16:16

Valarbete för SD kan ske på olika sätt. Motorsport är ett bra sätt.
Ett mindre bra, men väldigt effektivt sätt sker i Linköping. Förorten Skäggetorp är drabbad just nu. En död och en skadad i skottlossning. 16 (!) gripna och man undrar vad som händer inatt...
Det är skrattretande när man hör hur journalister försiktigt väljer rätt PK-ord när de beskriver eländet...

 
tant Gul

tant Gul

29 juli 2014 17:15

Håll till godo, damer och herrar och Hulda mk 1!

"När blir svenskarna i minoritet i sitt eget land?"
-- Tre möjliga cenarier. --

http://goo.gl/1QWGNY

http://goo.gl/1QWGNY

 
Ingen bild

Stefan A

29 juli 2014 17:50

Lämnade tillbaka en bok av PO Tidholm oläst som jag lånat av en kompis när jag fick klart för mej att han var en helt vanlig PK-figur och inte en representant eller förespråkare för den glesbygd jag bor i.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 juli 2014 18:27

Alla, vars närvaro och som tveklöst kommer att tillföra något positivt till Sverige, är välkomna hit. Sannolikheten att ex.-vis afrikaner och muslimer skall tillföra något gott och positivt åt Välfärdssverige är så liten att dom gärna får "stanna hemma" iaf för mig! "Rasism" och annat skitsnack lämnar jag därhän, det får andra sköta!
Exempel på "positiv invandring" är när ungrare, italienare, finnländare, "juggar" och liknande kom till Sverige under 50- och 60-talen som arbetskraftsinvandrare, till skillnad från dagens (för Sverige) katastrofala massasyl- och anhöriginvandring. Om inte svenskarna snarast vaknar ur sin "politiska koma" (läs:röstar SD!) tvingas vi dessvärre säga GOODBYE till vårt kära Välfärdssverige!!!
SD 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

29 juli 2014 19:31

Lassekolja

100 000% säker på att när juggarna och ungrarna kom lät det exakt likadant, även finnarna, det vet jag av mina finska kompisar, Men för helvete kommer dom hit och tar jobben, jävla snyltare. Alla var kompis med italienaren för han var ju en juste kille, som man kunde snacka med när man köpte pizza, men dom där andra. va i helvete.

Hört talas om Juggemaffian, om inte, den är inte liten i Sverige

Och sedan fick vi dessa jävla kosovoalbaner, som tydligen gick upp i rök. m.m m.m m.m

Tantgul och fortsatt replik till Lasse
citat
"När blir svenskarna i minoritet i sitt eget land?"

Aldrig, av samma anledning som att vi aldrig kommer att vara, eller bli som våra föräldrar, Ingen här inne kan säga att dom är svensk, efter kriterierna och normerna m.m som gällde för 150år sedan. På den tiden kunde ni lika gärna varit utlänningar. så vad är svenskt? Det som är svenskt idag, var med stor säkerhet inte det 150år tillbaka.


 
Ingen bild

Tony

29 juli 2014 19:55

Vid mitt besök i den Islamska staden Malmö besökte
jag Akademibikhandeln, och frågade efter Jimmy Åkessons
bok Satos Polito, som svar fick jag, nej vi tillhandahåller
inte politiska böcker??? Märkligt tyckte jag, jag har precis
hållt Gustav Fridolins bok i min hand, är inte han Politiker?
Något rejält svar erhöll jag inte. Samma bokhandel som
säger sig inte tillhandahålla Politiska böcker, hade även
en hel monter med Böcker om Adolf Hitler och Nazisterna
under andra världskriget, men om detta fick jag heller
inte något godtagbart svar.
Med andra ord det går bra att hålla flera böcker i
lager om Massmördaren Adolf Hitler som tog livet sv
massor av människor, men inte av Jimmy Åkesson som mig
veterligen inte tagit livet av någon.
Sen kan man ju undra vilka som köper böcker som handlar
om denna helsjuka idiot? Om detta kan man ju bara gissa,
det finns ju vissa grupper från vissa länder som hyllar
dåren för att han dödade så många Judar!

 
Ingen bild

Observer

29 juli 2014 20:03

@Thoralf:
-Se till nu, när du träffar Åkesson den 6:e, Att få honom att förstå slagkraften med att visa folk kostnader med diagram, så som du gjort!

 
Ingen bild

Janos

29 juli 2014 21:10

Mats (ateist) Proffstroll:
Jag flydde från Ungern -56 och kan berätta att några kommentarer såsom att "för helvete kommer dom hit och tar jobben, jävla snyltare" hörde jag aldrig. Det som förekom var när man pratade, ordföljd, uttal och liknande. Svenskarna vara underbara. Det var arbetskraftsbrist så det fanns arbete åt alla.

 
Ingen bild

Trollfar

29 juli 2014 21:28

@Janos, svenskarna respekterade alla som kom hit och som respekterade Sverige och svenskarna. Den tidens invandrare eller flyktingar som du, kom inte hit och ställde krav på egen mat och eget språk. Ni anpassade er och jobbade för Sverige.

Det är skillnaden mot idag. Idag KRÄVER man egen mat, egen religion och annat som var er främmande. Ni våldtog inte våra flickor, eldade upp några bilar eller kastade sten på räddningstjänsten utan var tacksamma för att Sverige fanns. Jag vet, jag var med till skillnad från de högröstade fjantar som skriver nedlåtande om Sverige och svenskarna på den här bloggen.

 
Ingen bild

SDare

29 juli 2014 21:45

http://www.youtube.com/watch?v=NoeNli5uvSk
Vackert så det förslår. Detta är Sverige.
Kika på det här, ni gubbar som klär era kärringar i tält.
 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

29 juli 2014 22:27

Internet. bara att söka.

Tattarupproret ( känner en bekant smak, av nutid i den första )
(Källa Fattigvårdsstyrelsens rapport om tattarfrågan i Jönköping 1948)

Åren före 1948 hade präglats av stora spänningar i staden. De resande ansågs anfalla vita kvinnor, vara skojare som lurades i affärer, suga ut stadens kassa genom att leva på fattigvården, vara ett parasiterande skikt som borde rensas ut ur samhället så fort som möjligt, med flera liknande påståenden. Till slut genomförde Jönköpings fattigvård (den dåvarande socialförvaltningen) runt år 1945 en utredning. Resultatet visade att av de 450 invånare som fanns registrerade som "tattare" fick endast tre stöd från fattigvården. Detta var klart under genomsnittet för staden om man delade upp invånarna i resande och övriga svenskar. Ryktena om att de resande levde på fattigvårdsbidrag från staden avklingade dock inte i folks medvetande.

Kungsträdgårdskravallerna var en serie kravaller på helgerna i Kungsträdgården i centrala Stockholm, som pågick från våren, och kulminerade i mitten av augusti 1987. Vandaliseringen kostade tusentals kronor.

När kravallerna kulminerade tog sig polisen till Kungsträdgården, där ett hundratals skolungdomar av båda könen i åldrarna 15-17 år greps. Efter förhör släpptes dock de flesta. Polisen fick kritik för att ha provocerat ungdomarna. Dock upphörde kravallerna efter massiv insats.

Bedömare menade att kravallerna berodde på brist på sysselsättning under sommarlovet, medan andra menade att rasistiska organisationer och "bråkmakargrupper" låg bakom. Föräldrar beskylldes för att ha dålig koll på sina barn genom att låta dem springa ute nattetid.

Vart har du varit Trollfar?

 
Lassekolja

Lassekolja

29 juli 2014 22:53

@Mats (ateist) Proffstroll, Vi har uppenbarligen helt olika erfarenheter av invandring på 50-&60-talen, alltså i gången tid. Mina är enbart mycket goda! Jag började arbeta i mitten av 60-talet som rörläggare. Mitt första jobb handlade om renovering av ett hus. De båda snickarna var ungrare, som kom i Ungernkrisen -56, fantastiskt duktiga hanverkare, snickare. Jag minns att dom lärde mig att tycka om Salamikorv! Till bl.a Borås kom finska sömmerskor. Till Göteborg kom finländare, som var dj--ligt duktiga svetsare. OK, dom höll sig mycket för sig själva, eftersom dom var så många men dom jag lärde känna var rejäla och stryktåliga pôjkar. Jag bytte till långtradarchaufför och lärde känna åtskilliga jugoslaver, som bl.a körde truckarna på Volvo, som jag besökte ett par ggr i veckan. Jag minns att dom ville att jag skulle handla bl.a ost, matolja och Salami i Tyskland, eftersom det var halva priset mot i Sverige då på 70-talet och framåt! Gemensamt för alla arbetskraftsinvandrarna då, var att "dom kom på fredag och började jobba på måndag"!!! Inte som idag när detr väller in människor från Jordens alla hörn, som vi måste försörja i 5-10år om dom öht någonsin blir självförsörjande! Vi har varken arbete eller bostäder. Leder till utanförskap, som i sin tur leder till kriminalitet, o.s.v Detta vansinne måste vi sätta stopp för och detta klarar och vill endast ett Riksdagsparti. Vilket, får Du faktiskt räkna ut själv!!! Hela Välfärdssverige hänger på att svenska folket vaknar till liv av egen kraft. Media lär inte hjälpa till genom att göra fullgöra sitt viktigaste uppdrag: BERÄTTA HUR SVERIGE EGENTLIGEN SER UT!!!!!!


http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juli 2014 23:01

Annat ämne.
Hittade nu en SDU-film på exponerat.info Den borde ingå i SD,s tv-reklam och kan då bli en rejäl spark på feministernas smalben..!

 
Ingen bild

OH

29 juli 2014 23:18

Denne Mats troll kan omöjligt ha varit med på 50-60-70-talet , folk som kom hit tog de jobb som erbjöds, samma in på 80-talet. Det var inget folk som räknade med att leva gott på svenska skattemedel.Det är en skymf att jämföra dessa med dagens hitkommande personer.
Lassekolja beskriver den tiden ganska bra. Jag vet för jag var med-då.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

29 juli 2014 23:29

Lassekolja

Har storförståelse och håller delvis med i din kommentar och din frustration.

Men jag har en annan lösning på problemet, än att skicka människor i misär, bara för att jag skall få en extra öl till maten, eller 12. Ta pengar från dom rika, vilka snart äger hela Sverige. klyftorna är enorma, när medelklassen är köpstark så kommer hjulen att börja snurra, då kommer varenda person att behövas, precis som på 60talet.

Detta är anledningen till att jag inte är Moderat trots egenföretagande. Dom försöker få åt sig allt. Och det blir smulorna som är kvar, som dom vill att vi ska dela på med invandrarna, jag förstår att du blir förbannad.
Gissning(rätta mig gärna) Sverige är det rikaste landet i världen, som inte har olja.

Du är något äldre än mig Lasse, men jag är rörmontör även jag. Men du måste hålla med om att förr, tjänade du i förhållande till prisindex så mycket mer, än idag, vad hade du -80 10 000kr? Idag 25 000kr Ja du vet vad jag menar.

Men min teori spricker i (på denna blogg) era tankar. Pga att sist fick jag diskutera med halva bloggen. Om att invandrarna inte kommer hit för att arbeta, utan bara för bidragen. Vilket jag sa då och hävdar även nu, att folk i allmänhet tycker om att arbeta, vi är sociala djur. De människogrupper som var mindre sociala har redan dött ut.

OH
helt rätt,

 
Ingen bild

Thoralf A

29 juli 2014 23:50

Mats (ateist)

Idag har du visat i dina kommentarer att du är relativt ung. Du vet inget 60-talet eller 70-talet. Du hämtar lite citat från Wikipedia för att fina något som skulle styrka dina påståenden.

Dessutom framgår det ganska klart att du är kommunist!

Så vad gör du på min blogg?

 
Lassekolja

Lassekolja

30 juli 2014 01:17

@Mats (ateist) Proffstroll, På 60-talet tjänade vi rörläggare och elektrikerna sämst på byggena trots att just vi även var ½-ingenjörer, eftersom vi måste kunna läsa ritningar. Grovisarna och snickarna tjänade betydligt mer då. Hur det är idag vet jag inte men tror det har jämnat ut sig. Som rörläggare tjänade jag ca1.500kr/mån.(Hade veckolön) Började köra på Tyskland (+ hela det som idag är EU) 1970. Vi tjänade mycket bra (=2.800kr/mån.1970!) tack vare skattefria utlandstraktamenten. Sedermera skaffade jag egen bil+släp och tjänade plötsligt sämre, eftersom jag alltid varit försiktig och hushållat med pengar. Arbetsglädjen och pliktkänslan var det däremot inget fel på. Hela 80-&90-talen var min utbetalda lön 15-25.00kr/mån., beroende på hur många mil jag skrapat ihop, i snitt 900-1200mil/mån.) Är pensionerad sedan 2003 och avundas definitivt inte dagens EU-chaufförer, vilka lyckats förstöra hela transportmarknaden. Inte deras fel utan ett regellöst vildavästern-EU är skuld till förfallet! För reglerades antalet utländska transportörer i Sverige genom ett begränsat antal tillstånd. Då funkade Sverige helt enkelt!
Om jag fattat rätt är Du socialist till skillnad mot mig. Är uppväxt i en företagarfamilj och har aldrig röstat annat än M, FP och KDS, (som det hette innan det blev KD), därefter NyDemokrati och -98 på Ians "Det nya Partiet". 1999 blev jag Sverigedemokrat (livstidsmedlem), vilket jag aldrig kommer att ångra! Mitt livs bästa val, bättre än hustruvalet, eftersom det blev skilsmässa!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

30 juli 2014 01:21

Oj då, inte för det spelar roll men min utbetalda lön under 80-&90-talen var 15.000-25.000kr/mån.!(se föreg.inlägg!)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

30 juli 2014 07:49

Thoralf

Ja 44år är fantastiskt ungt, och sosse är givetvis kommunist.

Jo jag sitter här och pratar med en person som bara räknar på minusposten av ett tal utan att räkna plustalen också. och sedan har svårt att begripa varför ekvationen inte går ihop.

Men lika mycket som jag är kommunist, syns det i dina egna kommentarer varför ditt eget parti, kicka dig ur riksdagen.

 
Ingen bild

Trollfar

30 juli 2014 07:59

@Mats, precis som jag skrev, du vet inte ett dugg och har dessutom inte vett att förstå att hålla tyst.

Lyssna och lär i stället lill-pojken, så kanske du en dag förstår lite mer.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

30 juli 2014 08:49

Lasse

Inte för att det spelar någon roll?
Du hade 25 000 -90
Vi har 25 000 -14 samma lön (I princip) 24år senare

Detta är ett stort problem, som inte går att skylla på några invandrare om man inte anstränger sig jävligt hårt.

Trollfar
Du kan inte skriva, du vet inte ett dugg. du måste skriva du vet inte ett dugg OM bla bla, det blir bara en förolämpning annars.

Ser ni hur fel det blir när JAG presenterar mina egna påhitt och det jag tror som 100 000% fakta, och jag är fortfarand inte motbevisad, er sanning, är inte mer sanning, bara för att ni tycker att det är mer sanning.

 
Ingen bild

Trollfar

30 juli 2014 09:01

@Trollfar, snälla lill-pojken har du inget annat att komma med så dra dig tillbaka till pojkrummet och låt oss vuxna vara ifred.

Låtsas inte som att du vet, vi som var med vi vet, utan Wikipedia.

Allt du hädanefter skriver betraktar jag som svammel och sludder från ett spädbarn. Väx upp innan du spricker av självgodhet, lill-pojken.

Klart, slut.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

30 juli 2014 09:17

Som sagt, jag skall tydligen inte mata trollet

Ni vet tydligen ingenting om dagens samhälle, förutom propaganda som ni blir matade med.

Och du får gärna kalla mig spädbarn och lill-pojken, men gör det personligen i så fall. Så skall vi se vad som spricker.

 
Ingen bild

Thoralf A

30 juli 2014 09:50

Mats (ateist)

Det är mycket du missat tack vare din ungdom men ändå uttalar du dig så tvärsäkert.
Är det något parti i svensk historia som ägnat sig åt propaganda för att indoktrinera landets befolkning så är det just socialdemokraterna med sina dogmer.

Att kunna tänka fritt utan dessa dogmer är skönt. Att alltid söka orsakerna till problemen i klassfrågan är förödande för kreativiteten och möjligheten att hitta ej politiskt korrekta lösningar.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

30 juli 2014 10:18

Einstein skrev relativitetsteorin vid mycket ung hur förklarar du det, tror ni på riktigt att kunskap har med ålder att göra.

Tack för ett en riktig kommentar.
Kan direkt säga att jag är för dåligt insatt i sosse politik för att kunna vara indoktrinerad.

 
Ingen bild

Thoralf A

30 juli 2014 10:49

Mats (ateist)

"Ja 44år är fantastiskt ungt, och sosse är givetvis kommunist."

"Kan direkt säga att jag är för dåligt insatt i sosse politik för att kunna vara indoktrinerad."

Men socialdemokrat är du! Du tillhör uppenbarligen den skaran som föds in i Socialdemokraterna och sedan är livegen.
 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

30 juli 2014 14:38

Thoralf

Typ, har suttit och lyssnat på gråsossar genom många år, vilket aldrig har tilltalat mig, men socialdemokratin i stort är väl det som har verkat justast mot alla. Livegen vet jag inte, jag kan byta parti när det kommer ett bättre, men ett en fråge parti tilltalar mig inte speciellt heller. Har faktiskt röstat blankt de senaste 4 valen.

 
Daniel

Daniel

30 juli 2014 18:34

Som fd aktiv inom street race väldigt glad när jag ser politiskt deltagande i motorsport och framför allt i race, ett område där man för ofta motarbetar de aktiva. Om tex MP blir större finns snart ingen motorsport alls i Sverige. Tragiskt!

http://danneking.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se